SACCSIV – blog ortodox

VIMANA – detaliile despre asa zisele antice aparate de zbor performante au fost transmise de DRACI …

Posted in draci, NEW AGE by saccsiv on iunie 25, 2011

Citez din articolul Vimana:

Vimāna (Sanskrit: विमान) este un cuvant cu mai multe intelesuri acestea variind de la templu sau palat la masini zburatoare mitologice descrise in epopei sanscrite.

Etimologie si utilizare.

Vi-mana sanscrita inseamna literal „masurand, care traverseaza” sau „care au fost masurate”. Se poate referi la (ref Monier-Williams[1]):

  • Palatul unui imparat sau a unui monarh suprem (mai ales un palat cu sapte etaje)
  • Adytum-ul unui templu Rama, sau al oricarui templu.
  • Un templu sau un altar de o anumita forma, vezi turnul Vimanam.
  • Din acel inteles, “palatul unui zeu”, in Ramayana, palatul zburator al lui Ravana, Pushpaka.
  • Sau, un car al zeilor, orice masina aeriana auto-mobila mitica (uneori servind ca jilt sau tron, uneori auto deplasandu-se si care isi poarta ocupantul sau prin aer; alte descrieri fac Vimana mai mult ca o casa sau ca un palat, iar un tip din acestea este declarat a fi inalt de 7 etaje.
  • Din acelasi cuvant, orice car sau vehicul (in special un catafalc)
  • In medicina, stiinta (dreptei) masuri sau proportii (de exemplu, a relatiei corecte dintre elementele corpului, a medicamentelor si leacurilor etc.)
  • In Vimanavatthu, o mica parte a unui text folosit ca si inspiratie pentru o predica budista.
  • In unele limbi indiene moderne, vimāna sau vimān inseamna ‘’aeronava’’ spre exemplu in orasul numit Vimanapura (o suburbie din Bangalore).

In literatura sanscrita

Vedas

Predecesorii vimanelor zburatoare din epopeele sanscrite sunt carele zburatoare angajate de catre diferiti zei in Vedas: Soarele (vezi carul Soarele) si Indra, si multe alte divinitati Vedice sunt transportate de catre carele zburatoare cu roti trase de animale, de obicei cai (dar carul zeului vedic, Pusan, este tras de capre, precum este si cel al nordicului Thor)

Rigveda nu mentioneaza Vimanas, dar versetele RV 1.164.47-48 au fost luate ca si dovada pentru ideea de ‘’pasari mecanice’’:

47. kṛṣṇá niyâna háraya suparâ / apó vásānā dívam út patanti

tá âvavtran sádanād tásyâd / íd ghténa pthivî vy ùdyate

48. dvâdaśa pradháyaś cakrám éka / trîi nábhyāni ká u tác ciketa

tásmin sāká triśatâ ná śakávo / ‘rpitâ aṣṭír ná calācalâsa

“Descindere intunecata: pasarile sunt auriu colorate; sus pana la cer ele zbor imbracate in ape.

‘’Din nou ele coboara de la scaunul Ordinului, si tot pamantul este umezit de grasimea lor”.

“Doisprezece sunt jantele, si roata, una; navele sunt trei. Ce om are intelegere despre asta?

Acolo sunt asezate impreuna trei sute saizeci de spite, care in niciun chip nu mai pot fi desfacute”.

In traducerea din Swami Dayananda Saraswati, aceste versete devin: “sarind in spatiu rapid, cu o ambarcatiune care utilizeaza foc si apa…care contin 12 stamghas (stalpi), o roata, trei masini, 300 pivoti si 60 de instrumente.’’ „[2]

Ramayana

Foto: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Rama_welcomed.jpg

Rama fiind primit inapoi la Ayodhya, de asemenea aratat ca zboara in Pushpaka Vimana, care aici este descrisa ca o barca.

In Ramayana, vimana pushpaka (“inflorita”) al lui Ravana este descrisa astfel:

„Carul Pushpaka care seamana cu Soarele si care apartine fratelui meu a fost adus de catre puternicul Ravana; acel car aerian si excelent care zboara peste tot, la voie…carul care seamana cu un nor luminos pe cer…si Regele [Rama] a intrat in el, si excelentul car la comanda lui Raghira, s-a ridicat in cele mai inalte ale atmosferei.’’[3]

Aceasta este prima vimana zburatoare mentionata in mitologia hindusa (spre deosebire de carele zburatoare trase de cai ale zeilor).

Pushpaka a fost facuta initial de catre Vishwakarma pentru Kubera, zeul bogatiei, dar mai tarziu a fost furat, impreuna cu Lanka, de catre fratele sau vitreg, demonul rege Ravana.

Mahabharata

Un exemplu in Mahabharata este ca Asura Maya a avut o vimana care masura doisprezece coti in circumferinta, cu patru roti puternice.

Mahabharata ii complimenteaza pe ‘’atotstiutorii Yavanas’’ (sarvajnaa yavanaa, Grecii), ca creatorii vimanelor[4]. Yavanas, o imparate, sunt atotstiutori; Suras sunt indeosebi asa (sarvajnā yavanā rajan shurāz caiva vishesatah).[5]

Literatura jaina

Vimāna-vāsin (‘locuitor in vimāna’) este o clasa de zeitati care a slujit tīrthaṃkara Mahā-vīra.[6] Aceste zeitati Vaimānika locuiesc in cerurile Ūrdhva Loka (cele mai de sus)

Potrivit Kalpa Sūtra de Bhadra-bāhu, cel de-al 24-lea tīrthaṃkara (iluminat) Mahā-vīra insusi a aparut din marea vimana Puṣpa-uttara;[7], unde a 22-a tīrthaṃkara Ariṣṭa-nemi a aparut din marea vimana Aparijita.[8]. tīrthaṃkara-s Abhinandana (a 4-a) and Sumati-nātha (a-5-a) amandoi[9] calatorind prin cer in „Jayanta-vimana”, si anume vimana cea mare Sarva-artha-siddhi, care a fost detinuta de[10] zeitatile Jayanta; unde tīrthaṃkara Dharma-nātha (al 15-lea) a calatorit prin cer in the „Vijaya-vimāna”.[11]

O vimana poate fi vazuta intr-un vis, cum ar fi nalinī-gulma.[12][13]

Vimanas si Vaimanika Shastra

Shastra Vaimanika este un text sanscrit de la inceputul secolului 20 despre aeronautice, pretins a fi obtinut prin canalizare mentala, despre constructia vimānas, “carele zeilor”.

Existenta textului a fost descoperita in 1952 de catre G.R. Josyer, conform caruia, acesta se datoreaza unui Pandit Subbaray Shastry, care l-a dictat in 1918-1923. O traducere in hindi a fost publicata in 1959, textul sanscrit cu o traducere in engleza in 1973. Are 3000 de shlokas (versete) in 8 capitole si a fost atribuit de catre Shastry lui Maharishi Bharadvaja,[14] (unul dintre cei sapte mari sfinti hindusi), ceea ce o face de pretinsa origine “antica”, si prin urmare are o anumita notabilitate in teoriile astronautice antice.

Un studiu realizat de ingineria mecanica si aeronautica de la Institutul Indian de Stiinte Bangalore in 1974 a concluzionat ca aeronava descrisa in text a fost „poveste nascocita” si ca autorul a dat dovada de totala lipsa de cunostinta despre aeronautice. [15]

Comentariu saccsiv:

Vizionati va rog si:

   Iata si ce scrie in articolul http://www.ozn.ro/tiki-index.php?page=Vimana:

Vimana este o maşină zburătoare din mitologie ce apare descrisă în poemele sanscrite. În cărţile lui Srila Prabhupada ele sunt menţionate ca fiind „avioane” sau „avioane spirituale”.

În UFOlogie

Unii entuziaşti moderni ai OZN-urilor au indicat vimanele ca dovadă a existenţei în trecutul îndepărtat a civilizaţiilor avansate din punct de vedere tehnologic sau ca sprijin pentru teoria paleoastonautică. Alţii au legat maşinile zburătoare de legenda celor nouă oameni necunoscuţi.
Entuziasmul pentru „OZN-urile vedice” pare să-şi aibă originea odată cu publicarea în 1973 a Vaimanika Shastra, un aşa zis text străvechi despre aeronautică, recepţionat prin tehnica vederii la distanţă în perioada 1918-1923.
Un simpozion pe tema „Ştiinţă şi tehnologie în India antică” a fost organizat în decembrie 1990 la Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie Birla din Hyderabad, India. Au fost discutate multe subiecte despre aeronautica antică indiană. Vaimanika Prakaranam din Vimana Vignana se ocupa de intrumente ca Guha Garbha Darsha Yantra ce putea localiza obiecte ascunse subpământ direct din aeronavă. Un semiconductor de ferită numit Chumbaka emitea semnale de microunde şi detecta obiectele ascunse.
Ufologul italian, Roberto Pinotti, a prezentat o lucrare pe tema Aeronautică în India antică la Conferinţa Mondială a Spaţiului organizată în Bangalore. El le-a spus celor prezenţi la conferinţă că acele aeronave sunt similare cu aeroplanele moderne cu reacţie. El a fost de acord că acestea au cel mai complex şi sofisticat design. Aţii precum Dileep Kumar Kanjilal în lucrarea Vimana in Ancient India: Aeroplanes Or Flying Machines in Ancient India (n.t.: Vimana în India antică: aeroplane sau maşini zburătoare în India antică) (1985) prefera propulsia cu ioni.

Comentariu saccsiv:

Literatura new age este plina de descrieri ale acestor asa zise aparate performante de zbor ale zeilor din antichitate. Dar chiar si unii adepti UFO recunosc ca informatiile despre ale au venit prin tehnica vederii la distanţă în perioada 1918-1923, prin canale mentale, adica printr-un soi de transmitere a informatiei, de dictare.

Si sa ne amintim ca tot la inceputul secolului, „sefi secreti” non umani le dictau texte stalpilor new age precum Alice Bailey sau Aleister Crowley despre NOUA ORDINE MONDIALA si … lucifer.

Prima a considerat ca lucifer este un zeu al intelepciunii considerat pe nedrept de catre crestinism ca inger cazut.

Iar in lucrarea sa “The Externalization of the Hierarchy”, Alice Bailey scria:

NOUA ORDINE MONDIALA va recunoaste ca productia lumii, resursele naturale ale planetei si bogatiile sale nu apartin nici unei natiuni, ci vor fi impartasite tuturor. Nu vor mai exista natiuni la categoria „a avea” iar altele la polul opus. Printr-un proces echitabil si corect se va organiza distributia graului, al petrolului si a mineralelor, in functie de nevoile fiecarei natiuni si popor.Toate acestea vor fi stabilite in raport cu intregul planetar.”

NOUA ORDINE MONDIALA se va baza pe recunoasterea faptului ca toti oamenii sunt egali la origine, doar ca se afla la diferite stadii ale dezvoltarii evolutive. Integritatea personala, inteligenta, viziunea si experienta, la care se va aduaga si bunavointa, vor indica viitorii conducatori.”

NOUA ORDINE MONDIALA va fi fondata pe un sentiment de responsabilitate. Regula va fi „toti pentru unul si unul pentru toti

In perioada de pregatire a NOII ORDINI MONDIALE se va reglementa dezarmarea. Aceasta nu va fi optionala. Nici unei natiuni nu-i va fi permis sa produca echipamente in scopuri distructive sau sa violeze integritatea altei natiuni. „

NOUA ORDINE MONDIALA trebuie sa fie destinata pentru o lume care a trecut printr-o criza distrugatoare. NOUA ORDINE MONDIALA trebuie sa puna bazele pentru o viitoare lume, posibila doar dupa o perioada de timp de recuperare si reconstructie.”

Analistii fenomenului sunt de acord ca lucrarile lui Bailey, Rudolf Steiner (Thule Society din Germania, alta “fiica“ a Theosophical Society Madame Blavatsky, care a fost piatra de temelie a Nationalsozialistische Arbeiterpartei a lui Hitler …) si ale Theosophy-ei in general au influentat crearea “ religiilor “ UFO, inclusiv Order of the Solar Temple.

NAZISMUL (partea 1): religia nazismului, asemanari contemporane alarmante

Madame Blavatsky scrisese si ea o lucrare despre care spunea ca i-a fost inspirata de maestrii non umani din zona Tibetului(acei asa numiti sefi secreti).

The Secret Doctrine„, vol. 1, pag 319 – 320:

In antichitate si realitate, lucifer sau luciferus, este numele unei entitati angelice ce stapaneste absolut peste lumina adevarului si peste lumina zilei.„

lucifer este lumina divina si terestra, „spirit sfant„ si „satan„ in acelasi timp

Asa ca lucrurile se leaga …

Invatatura ortodoxa ne invara clar ca extraterestrii sunt draci:

EXTRATERESTRII sunt DRACI. NEW AGE ii numeste SEFI SECRETI …

Si ca „invataturile” venite prin tot soiul canale mentale sunt de fapt transmise tot de diavoli. Acestia le-au transmis „initiatilor” de la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20 atat doctrina new age cat si detalii despre vimana, acele asa zise aparate de zbor performante din antichitate.

De ce? Ca sa pregateasca terenul. Sa indoctrineze mentalul maselor cu „binefacerile” NOII ORDINI MONDIALE si … extraterestrii. Elemente esentiale pentru acceptarea antihristului:

Text remarcabil despre ANTIHRIST

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 25, 2011 at 10:22 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. STOP RFID 666 said, on iunie 25, 2011 at 11:29 am

    New-agerii spun ca toti oamenii sunt egali dar sunt la stadii de evolutie spiritala diferita. Asta-mi aminteste de ceea ce zicea Ceausescu despre oameni…….ca nu exista oameni prosti sau destepti ci oameni mai putin pregatiti. Ce mi-e comunismul ce mi-e new-age-ul, tot un fel de dracism. Toti se ,,impartasesc,, din aceeasi mama, doctrina intunecata a tatalui minciunii. Astia mai aduc argumente ca au existat nu stiu ce de civilizatii deoarece au gasit ei desene cu oameni cu tuburi de oxigen in spate. Desenele dateaza de multe mii de ani. Tot de draci au fost inspirati si astia. Si piramidele de cine au fost inspirate?

    Apreciază

  3. Marius8eu said, on iunie 25, 2011 at 2:58 pm

    @OctogonX
    Domnule, daca ai rabdare sa citesti urmatoarele fragmente scrise de Sfantul Serafim Rose, ati intelege ce sunt extraterestrii.
    http://cuvseraphimrose.wordpress.com/2008/08/18/ortodoxia-si-religia-viitorului-explicarea-fenomenelor-ozn/
    http://cuvseraphimrose.wordpress.com/2008/08/19/ortodoxia-si-religia-viitorului-semnificatia-fenomenelor-ozn/

    Apreciază

  4. kosk said, on iunie 25, 2011 at 4:16 pm

    pai DA, exista legatura directa intre comunism si literatura new age. Pe timpul lui Ceausescu s-au editat multe carti nimicitoare pentru suflet. Autori precum D Farcas, D Davidovici, I Hobana, D Apostol ,V Kernbach, F Gheorghita e.t.c..toti astia au otravit o generatie cu minciuna despre „fenomenul ozn”. curios( sau nu) ca partidul comunist, altminteri extrem de scrupulos in cenzura, a dat liber ufolatrilor. io am aflat de „vimane” pe vremea lui ceasca. chiar din maculatura lui D Farcas, care apropo, acum scrie la „Magazin” revista de „stiinta”. lupul asta anti-crestin apare(si) pe la pro-tv.

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on iunie 25, 2011 at 7:54 pm

      @kosk

      Prea putini aveau habar de fenomenul OZN inainte de 1989 la noi in tara. V Kernbach, in cartea sa „amintiri din viitor” fabuleaza, pe cand I Hobana si F Gheorghita merg pe alta directie. Ei prezinta o serie de cazuri fara a le comenta partinitor. Fenomenul OZN este o realitate, insa interpretarea lui poate fi contrafacuta sau tendentios denaturata.

      Cu Ion Hobana am corespondat in legatura cu un fenomen pe care l-am observat personal. S-a petrecut prin 1981-1982. Era pe inserate cand pe cer a aparut o bila luminoasa cu coada lunga, care se deplasa pe directia NV-SE. Ion Hobana era la Constanta si a observat si el fenomenul. Intre noi era o distanta de cateva sute de kilometri. Parerea lui a fost ca fenomenul ar fi putut fi generat de o ramasita de satelit intrata in atmosfera. Personal ma indoiesc ca a fost asa ceva.

      Pr. Vasile

      Apreciază

      • kosk said, on iunie 25, 2011 at 8:54 pm

        Pr Vasile, parinte, n-as spune ca prea putini, avand in vedere, tirajele si reeditarile, ci prea multi. Dar toti autorii au marsat pe „civilizatii evoluate”. Dati-mi un nume din astia care sa scris/spus in public ,adevarul cu privire la „extraterestrii” (adica fiind demoni). Eu pot da citate din cartile lor, desi nu-i relevant si mi e sila.

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on iunie 26, 2011 at 4:23 pm

        @kosk

        Nu cunosc in ce tiraje s-au tiparit cartile, dar pot spune ca intre toti colegii si prietenii pe care i-am avut am gasit aceste carti in exemplare unice.
        De la evreiul Kernbach nu te pot astepta sa inteleaga despre ce este vorba, iar ceilalti doi F. Gheorghita si I. Hobana cred ca erau prea imbaxiti de teoriile materialist stiintifice ca sa creada in demoni.

        In alta ordine de idei, demonii chiar daca se lasa vazuti (prin deschiderea simturilor sau naluciri) totusi cred ca nu se ocupa cu materializarea de obiecte zburatoare care sa se lase studiate. Inclin sa cred ca sub mai degrama terestr, chiar daca sunt de inspiratie demonica. Civilizatii extraterestre nu exista.
        Intreg universul a fost creat doar pentru om.

        Pr. Vasile

        Apreciază

      • Roxie said, on iunie 26, 2011 at 7:42 pm

        „Amintiri din viitor” o am in bilioteca si e scrisa de Erich von Daniken, cel putin a mea … stiu pt. ca am citit-o cu ‘sfintenie’ in adolescenta si pana cand am dat peste explicatiile de p sfaturiortodoxe.ro eram absolut convinsa de teoriile lui. 🙂

        Apreciază

  5. STOP RFID 666 said, on iunie 25, 2011 at 5:35 pm

    Am vazut ieri pe un site de documentare un documentar interesant care se numeste…..Razboiul parapsihologic-dezvaluiri uimitoare. Intr-o pauza publicitara se face reclama la ATLANTIS-cutia magica ce poate sa-ti transforme visele in realitate. Se zice mai departe……beneficiile uimitoare ale radionicii sunt acum la indemana ta. Iata ce poate ,,sa faca,, cutia magica pentru ,,binele,, omului…..
    -protectie psihica
    -transformare spirituala
    -sanatate excelenta
    -atingerea ,,accelerata,, a scopurilor pe care le ai
    -scoaterea dracilor (bineinteles ca este o gluma), nu ar face ei asa ceva.
    O sa revina baietii cu un alt documentar despre cum putem sa ne aparam impotriva atacului parapsihologic. Mai demult discutand in contradictoriu cu Pr. Vasile dumnealui imi spunea ca eu nu stiu sa ma protejez de aceste atacuri parapsihologice. As vrea in premiera inainte sa ne dezvaluie baietii aceasta treaba sa ne spuna dumnealui cum pot eu un muritor de rand sa ma protejez. As putea si eu sa ma protejez cu aceasta cutiuta? Parinte da-ti binecuvantare sa-mi achizitionez si eu o jucarie de-asta?

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on iunie 25, 2011 at 7:28 pm

      @STOP RFID 666

      Frate, discutiile noastre au rol informativ si educativ, daca discutam fara patima.
      Nu pot sa-mi dau binecuvantarea pentru ceea ce nu stiu, insa poti sa-ti spun ca te poti proteja prin rugaciune intensa, nadejde in Dumnezeu si multa daruire fata de semeni.
      Temelia este iertarea nu neosandire aproapelui.

      Multi cred ca a intoarce obrazul celalalt celui care te loveste este o prostie si o slabiciune care va genera mai multa persecutie. In realitate iertarea este cea mai puternica arma de aparare impotriva dusmanilor de orice fel.

      Imi amintesc de un comentariu al Parintelui Staniloae care spunea ca si in cazul in care pe aceste meleaguri ar veni straini, ei cu timpul ar deveni romani.

      Pr. Vasile

      Apreciază

      • mircea said, on iunie 25, 2011 at 11:00 pm

        Ce frumos exemplu e Steinhardt …

        Eram mare fan OZN… Pe masura ce pricepeam cate ceva despre ortodoxie, scadea atractia pt fenomenul OZN.
        Asa de la sine. Inexplicabil. Acum e zero.

        Apreciază

  6. agerstress said, on iunie 26, 2011 at 10:06 pm

    Sunt tare curios cine a facut asazisele aerodromuri de la nazca (google image search „nazca”) si cum le-a facut si pentru ce. La vremea cand au fost datate se presupune ca oamenii nu aveau mijloace de zbor sa le poata vedea si proiecta/coordona constructia de sus, nici busole nu aveau nici GPS pentru a face respectivele desene la o scara atat de mare si cu atata precizie. Sunt reale, sunt acolo, sunt enorme, pot fi vizitate si sunt inca invaluite in mister. As putea face o conexiune cu un episod misterios din biblie si totusi… nu m-as hazarda. Cert este ca s-au intamplat lucruri pe care nu le stim decat din auzite, transmise sub forma de legende sau „povestiri la gura sobei” sunt si anumite relatari biblice descrise la nivelul capacitatii de intelegere a oamenilor din timpurile respective. Si mai sunt niste urme ramase pe fata pamantului, (nazca, piramidele din egipt -cele originale nu copiile unor faraoni idioti si ingamfati-, insula pastelui, etc) urme de care ne putem da cu capul, atat sunt de reale si cu toate astea nu ni le putem explica. Avem doar ipoteze, una mai sclipitoare decat alta dar orice ipoteza nu poate avea valoare de adevar dacat in prezenta unei probe incontestabile care… de regula… lipseste.
    O alta certitudine este aceea ca intregul care ne cuprinde nu se reduce la ceea ce putem noi percepe (lucru demonstrat), nici la ceea ce putem noi intelege si nici macar la ceea ce ne putem noi imagina vreodata.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 27, 2011 at 4:24 am

      agerstress

      Tu pare ca esti sigur ca au existat vimana, dar ti-e jena s-o spui …

      Apreciază

  7. agerstress said, on iunie 27, 2011 at 8:45 pm

    Ce treaba am eu cu povestile indienilor? 🙂
    Cultura indiana si toate fanteziile lor ma lasa rece. Eu incercam sa gasesc o explicatie biblica pentru anumite urme reale si incredibile chiar si pentru mintea noastra „evoluata”. M-ar fi interesat si alte opinii si erau niste chestiuni oarecum tangentiale cu subiectul articolului. Nu mi-am format nici un fel de convingere in legatura cu aceste mistere dar nu pot nega ceea ce exista acolo, undeva si poate fi vazut, atins, masurat cu pasul… sau cu alte mijloace.
    Exista in biblie un episod (undeva in Geneza) care povesteste despre ridicarea la cer a proorocului Ilie.
    Si mai exista un episod in care se vorbeste despre „fii Lui Dumnezeu” care si-au ales de sotii dintre femeile oamenilor si din ei s-au nascut uriasii. S-au enuntat de-a lungul timpului anumite explicatii dar pe mine nu ma multumesc deoarece au „gustul” inconfundabil al imaginatiei umane ci nu cel al inspiratiei divine. Ma refer, desigur, la explicatii nu la relatarile biblice.

    Apreciază

    • Ostrov said, on iunie 29, 2011 at 9:29 pm

      draga Saccsiv se pare ca Spilberg incearca din rasputeri sa te combata:

      In ultimul film prezinta situatia unui extraterestru (urat ca un drac) care a cazut cu nava pe Pamant; este luat prinzonier si torturat.
      Scapa, si traieste sub pamant!
      El este bun, dar oamenii l-au invatat sa urasca.
      Un grup de copii sunt singurii care i-l inteleg,iar el pleaca in spatiu, dupa ce i-si construieste nava.

      Parca ar spune: adultii nu sunt capabili sa inteleaga, in schimb voi copii invatati ca extraterestrii pot fi prietenii vostri (desi manca oameni avea o scuza-era infometat).

      Interesant este faptul ca filmul este slabut, dar cred ca banii au fost dati pentru ca mesajul sa ajunga la tinta.

      Si inca o idee din film: oamenii nu vor fi capabili sa inteleaga niciodata tehnologia de fabricatie a navei extraterestre.

      Manipulare:
      o aratare hidoasa care mananca oameni si traieste sub pamant, devine un amic extraterestru pilot al unei supernave.

      Apreciază

  8. […] VIMANA – detaliile despre asa zisele antice aparate de zbor performante au fost transmise de DRACI… […]

    Apreciază

  9. […] VIMANA – detaliile despre asa zisele antice aparate de zbor performante au fost transmise de DRACI… […]

    Apreciază

  10. […] VIMANA – detaliile despre asa zisele antice aparate de zbor performante au fost transmise de DRACI… […]

    Apreciază

  11. […] VIMANA – detaliile despre asa zisele antice aparate de zbor performante au fost transmise de DRACI… […]

    Apreciază

  12. […] VIMANA – detaliile despre asa zisele antice aparate de zbor performante au fost transmise de DRACI… […]

    Apreciază

  13. […] VIMANA – detaliile despre asa zisele antice aparate de zbor performante au fost transmise de DRACI… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.