SACCSIV – blog ortodox

22 iunie 1941. Ion Antonescu: “Ostasi, Va ordon: treceti Prutul!”

Posted in al doilea razboi mondial, BASARABIA, Ion Antonescu by saccsiv on iunie 22, 2011

Citez din articolul Au trecut 70 de ani: “Ostaşi, Vă ordon: treceţi Prutul!” VIDEO:

Ostaşi, Vă ordon: treceţi Prutul! Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit si miazănoapte. Desrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi”.

Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre (…) Să luptaţi pentru desrobirea fraţilor noştri, a Basarabiei şi Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vieţii şi a căminurilor batjocorite de păgâni cotropitori. Să luptaţi pentru a ne răzbuna umilirea şi nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele şi Generalul Vostru. OSTAŞI, Izbânda va fi a noastră. La luptă. Cu Dumnezeu înainte!” – Mareşalul Ion Antonescu, 22 iunie 1941. România intra atunci în războiul de eliberare a Basarabiei şi Bucovinei de Nord de sub criminala ocupaţie a Uniunii Sovietice.

România pleca la război pentru provinciile sale răpite printr-un diktat ce retrasa zonele de influenţă ale Germaniei naziste şi Rusiei bolşevice, în urma Pactului Ribentropp – Molotov semnat la 23 august 1939. România pierduse în acelaşi an 1940, pe lângă Basarabia şi Bucovina şi Transilvania de Nord, cât şi două judeţe din sudul Dobrogei, Caliacra şi Durostor.La cea din urmă avusese loc un transfer de populaţie între România şi Bulgaria.

Bătălia pentru Basarabia şi Bucovina de Nord a impus şi pierderi în vieţi omeneşti, răniţi şi dispăruţi. Patru sute de mii de militari români au fost concentraţi pentru operaţiunile militare alături de Axă. La 27 iulie 1941, întreg teritoriul istoric românesc fusese eliberat. Populaţia românească din provinciile istorice a salutat cu entuziasm eliberarea şi a oferit momente de fraternitate deosebite. Până la acest punct atât Conducătorul statului, general Ion Antonescu, cât şi mare parte a politicienilor români căzuseră de acord că eliberarea trecea drept obiectiv al politicii naţionale, transmite Radio România Actualităţi. Contribuţia românească la campania din Est a fost deosebită prin materialul de război pus în dispozitiv de luptă, cât şi prin dimensiunea jerfei umane. România şi-a îndeplinit promisiunile, în ciuda reticenţelor ori a cursului conflictului, indiferent de starea tehnică a armatelor sale şi a erorilor strategice comise de germani.

Pe 7 iulie 1941, Ion Antonescu emitea această proclamaţie adresată românilor basarabeni:

Basarabeni,

Cu vrerea Domnului, prin sângele Eroilor noştri am izgonit de pe pământul strămoşesc pe duşmanii Neamului, redându-vă libertatea şi credinţa, onoarea şi drepturile.

Am prăvălit stăpânirea întunericului care a pustiit bisericile, casele, avutul nostru.

Am spulberat cu vitejia ostaşilor, cotropirea sălbatică a celor ce v-au ţinut în robie şi au răspândit, pe pământul nostru, moartea şi focul.

Ne întoarcem răzbunători în glia moldovenească a lui Ştefan cel Mare reaşezând de a pururi temeliile Neamului românesc.

Basarabeni,

Anul zbuciumat de umilire şi nedreptate, de cotropire şi vrajbă a luat sfârşit.

Aţi simţit prin propria voastră suferinţă, prin sărăcia şi umilirea în care aţi trăit ce înseamnă comunismul.

Aţi putut judeca singuri că viaţa fără libertate şi proprietate, fără dreptate şi familie, fără biserică şi lumină este mai cumplită decât moartea.

Eroii şi bravii ostaşi ai armatei noastre v-au eliberat!

Cinstiţi-le jertfa şi lupta prin fapta voastră!

Din încercarea şi jertfa noastră, să luăm învăţătură.

Un neam trăieşte şi se înalţă prin fapta de credinţă şi luptă, prin munca şi zbuciumul fiecăruia din fiii lui.

Din cenuşa robiei şi din rănile încercării, să ridicăm azi noi temeiuri de viaţă.

Trecutul s-a stins, să întemeiem viitorul.

Trebuie să ştergem toate urmele prădătorilor şi să distrugem toate uneltele lor.

Voi conduce eu însumi organizarea Basarabiei şi Bucovinei şi voi reface toate aşezările.

În popasul acestui an de prăbuşire, Ţara noastră, vechea voastră Patrie, s-a schimbat.

O domnie nouă şi curată, o nouă ordine întemeiată pe cinste şi muncă, pe dreptate şi adevăr, stă chezăşie a viitorului.

Vom duce lupta şi înnoirea mai departe, prăvălind în ţăndări tot ce a împiedicat Neamul nostru să se înalţe.

Românii vor fi cu adevărat stăpâni în Ţara lor, iar ţăranii vor simţi cu adevărat bucuria muncii şi rodul pământului lor.

Voi veghea până la moarte ca drepturile voastre să fie sfinţite, ca viaţa nouă ce întemeiem să şteargă toate amintirile păcatelor noastre din trecut.

Prindeţi-vă, dar, cu încredere în roiul de muncă pe care îl începem astăzi.

Basarabeni,

Prin disciplină, prin ordine, prin muncă, păşiţi în marşul învierii naţionale.

Sub scutul armatei dezrobitoare, porniţi la faptă nouă.

Am plătit scump blestemul greşelilor trecutului.

Să răzbunăm, prin vrednicia noastră de azi, uitarea de ieri.

Meritaţi-vă morţii, meritaţi-vă Patria!

Trăiască România!

Cititi va rog si:

Documentar: GOLGOTA BASARABIEI. Despre crimele bolsevismului

FILM ARTISTIC (subtitrare in limba romana): ODESSA IN FLACARI

MASACRUL de la FANTANA ALBA. Un Katyn românesc aproape uitat …

VIDEO: Inregistrarea emisiunii “Punctul de intalnire – Katyn-ul romanesc”, despre MASACRUL de la FANTANA ALBA si genocidul efectuat de sovietici asupra romanilor de peste Prut.

INFOMETAREA (1946-1947) …

49 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 22, 2011 at 8:16 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Anca M said, on iunie 22, 2011 at 8:34 pm

    În şedinţa din 8 iulie 1941 a cabinetului antonescian, viceprim-ministrul şi ministrul de externe Mihai Antonescu, s-a adresat miniştrilor:
    „Aşa că vă rog să fiţi implacabili, omenia siropoasă, vaporoasă, filozofică nu are ce căuta aici… Cu riscul de a nu fi înţeles de unii tradiţionalişti care mai pot fi printre dv., eu sunt pentru migrarea forţată a întregului element evreu din Basarabia şi Bucovina, care trebuie zvârlit peste graniţă… Veţi fi fără milă cu ei. Nu ştiu peste câte veacuri neamul românesc se va mai întâlni cu libertatea de acţiune totală, cu posibilitatea de purificare etnică şi revizuire naţională… Dacă este nevoie, să trageţi cu mitraliera. Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari… Îmi iau răspunderea în mod formal şi spun că nu există lege… Deci, fără forme(formalităţi), cu libertate completă(de acţiune)”
    [sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Antonescu%5D

    Apreciază

    • colaps said, on iunie 22, 2011 at 8:48 pm

      Minciuni! Mai jos o scrisoare a Mareşalului Antonescu:

      DOMNULE FILDERMAN

      În două petiții succesive îmi scriți ,,de tragedia zguduitoare,, și mă ,,implorați,, în cuvinte impresionante, reamintind de ,,conștiință,, și de ,,omenie,, și subliniind că sânteți ,,dator,, să apelați ,,la mine,, și ,,numai,, la mine, pentru evreii din România, care sânt trecuți în ghetouri pregătite pentru ei pe Bug.

      Pentru a amesteca tragicul în intervenția Dvs., subliniați că această măsură ,,este moartea, moartea, moartea fără vină, fără altă altă vină, decât aceea de a fi evrei,,.

      Domnule Filderman, nimeni nu poate să fie mai sensibil ca mine la suferințele celor umili și fără apărare. Înțelegem durerea Dvs., dar trebuie, mai ales trebuia să înțelegeți și Dvs., toți la timp, pe a mea, care era aceea a unui neam întreg.

      Vă gândiți, v-ați gâmdit ce s-a petrecut în sufletele noastre anul trecut la evacuarea Basarabiei și ce se petrece astăzi, când zi de zi și ceas de ceas plătim cu mărinimie și sânge, cu foarte mult sânge, ura cu care coreligionarii Dvs. din Basarabia ne-au tratat la retragerea din Basarabia, cum ne-au primit la reîntoarcere și ne-au tratat de la Nistru pînă la Odessa și pe meleagurile Mării de Azov?

      Dar potrivit unei tradiții, voiți să vă transformați și de astă dată din acuzați în acuzatori, făcându-vă că uitați pricinele care au determinat situațiile pe care le plângeți. Să-mi dați voie să vă întreb și prin Dvs. să întreb pe toți coreligionarii Dvs. care au aplaudat cu atât mai frenetic cu cât suferințele și loviturole primite de noi erau mai mari.

      Ce-ați făcut Dvs., anul trecut când ați auzit cum s-au purtat evreii din Basarabia și Bucovina, au scuipat ofișerii noștri, le-au smuls epoleții, le-au rupt uniformele și când au putut au omorât mișelește soldații cu bâte. Avem dovezi.

      Aceiași ticăloși au întâmpinat venirea trupelor sovietice cu flori și au sărbătorit cu exces de bucurie. Avem fotografii doveditoare.

      În timpul ocupației bolșevice, aceia pentru care vă înduioșați astăzi au trădat pe bunii români, i-au denunțat urgiei comunisteși au ajuns și doliul în multe familii românești.

      Din pivnițele Chișinăului se scot zilnic, oribil mutilate, cadavrele martirilor noștri, care au fost astfel răsplătiți fiindcă 20 de ani au întins o mînă prietenească acestor fiare ingrate.

      Sînt fapte ce se cunosc, pe care le cunoașteți desigur și Dvs. și pe care le puteți afla în amănunt.

      V-ați întrebat Dvs. de ce și-au incendiat evreii casele înainte de a se retrage? Vă puteți explica de ce în înaintarea noastră am găsit copii de 14-15 ani, cu buzunarele pline de grenade?

      V-ți întrebat cîți din ai noștri au căzut omorâți mișelește de coreligionarii Dvs., cîți din ei au fost îngropați înainte de a fi morți? Voiți și în această privință dovezi, le veți avea.

      Sânt acte de ură, împinsă până la nebunie, pe care evreii Dvs. au afișat-o împotriva poporului nostru tolerant și ospitalier, dar astăzi demn și conștient de drepturile lui.

      Drept răspuns la mărinimia cu care au fost primiți în mijlocul nostru și tratați, evreii Dvs., ajunși comisari sovietici, împing trupele sovietice în regiunea Odessei printr-o teroare fără seamăn, mărturisită de prizonierii ruși, la un masacru inutil, numai pentru a ne provoca nouă pierderi.

      În regiunea Mării de Azov, trupele noastre retrăgându-se temporar și-au lăsat câțiva ofițeri și soldați răniți pe loc. Când au reluat înaintarea și-au regăsit răniții mutilați îngrozitor.

      Oamenii care puteau fi salvați și-au dat ultimul suspin în chinuri groaznice.

      Li s-au scos ochii, li s-au tăiat limba, nasul și urechile.

      Îți dai, Domnule Filderman, seama de spectacol?

      Te îngrozești? Te înduioșezi?

      Te întrebi, de ce atâta ură, din partea unor evrei ruși cu care nu am avut niciodată nimic de împărțit.

      Dar ura lor este a tuturor, este ura Dvs.

      Nu vă înduioșați, dacă aveți cu adevărați suflete, de ceea ce nu merită, înduioșați-vă de ceea ce merită.

      Plângeți cu mamele care și-au pierdut în astfel de chinuri copiii sau cu aceia care și-au făcut și lor și vă face și Dvs atâta rău.

      MAREȘAL ANTONESCU

      19.X.1941

      P.S. Un soldat rănit din P. Neamț a fost îngropat de viu din ordinul și sub ochii comisarilor sovietici jidani, deși nenorocitul implora să nu-l îngroape, arătându-le că are 4 copii.

      Apreciază

      • Maxim said, on iunie 22, 2011 at 11:19 pm

        Excelent raspuns!

        Apreciază

      • Roman Paranoic said, on iunie 23, 2011 at 2:37 am

        Si totusi Iisus a spus sa intoarcem celalat obraz. Cine are mai mare dreptate?

        Apreciază

      • xyz said, on iunie 23, 2011 at 7:05 am

        @roman paranoic, tu sti ca e un pacat sa fi prost ?!

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on iunie 23, 2011 at 8:33 am

        @Roman Paranoic

        Ma indoiesc ca esti roman.

        Apreciază

      • Roman paranoic said, on iunie 23, 2011 at 12:29 pm

        Si eu ma indoiesc ca esti preot.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 23, 2011 at 12:44 pm

        Roman paranoic

        De ce ai link spre Basescu, tradatorul de neam si tara?

        Apreciază

      • Roman paranoic said, on iunie 23, 2011 at 1:38 pm

        Pentru a starni astfel de reactii paranoice.

        Apreciază

      • CP said, on iunie 23, 2011 at 7:15 pm

        Citind raspunsul lui Antonescu, vezi ce om mare a fost.
        Si ce prichindei suntem noi. Unii dintre noi. In special cei ce ne reprezinta.

        Apreciază

    • Romeo2110 said, on iunie 23, 2011 at 6:02 am

      Este vorba de mostenirea regelui Mihai, care este revendicate de urmasii Elenei Lupescu Wolf (25%) si de „printul” Paul (?%) care de 20 de ani tot ne da tarcoale.

      Apreciază

  3. Romeo2110 said, on iunie 23, 2011 at 5:58 am

    Maresalul a fost un excelent militar, om cu onoare dar a ajuns la putere fortat de imprejurari. Omul politic a lasat de dorit in anumite situatii (a declarat razboi SUA. Pt americani asta nu a contat. Si-au adus aminte de declaratie in 1944, cand au inceput sa ne bombardeze, fara a mai fi obligati sa ne declare razboi).
    Daca ar fi fost un pic teolog, sau daca ar fi avut un consiler duhovnic cu mult har de la Dumnezeu, ar fi stiut ca evreii sunt un popor apocaliptic, care vor au o putere in crestere si care va deveni absoluta in vremuriler lui antihrist. Infrangerile lor militare sau de alta natura sunt temporare, „trendul” fiind pe termen lung ascendent, pt ca profetiile trebuie sa se implineasca.
    Legea talionului pe care le-a aplicat-o nu a fost oportuna. Un plus de rabdare crestineasca nu ar fi stricat.

    Dupa primul razboi mondial Nae Ionescu a avertizat ca vremurile bune s-au dus si nu vor mai reveni. Probabil ca romanii ar fi trebuit sa intampine altfel vremurile apocaliptice ale sec XX.

    Apreciază

  4. acelas said, on iunie 23, 2011 at 7:43 am

    maresalul nu ar fi apucat sa ordone „Treceti Prutul” niciodata, daca nu ar fi existat mizeria aia de pact Ribentrop-Molotov, care ne-a „vandut” INTENTIONAT Basarabia la rusi, ca apoi germanii sa aiba „momeala” catre noi si sa ne atate in razboi pentru recuperarea teritorilior (pe care tocmai ei le vandusera inainte prin acest troc) , iar apoi sa avem si noi motivatie „oficiala” de a intra in razboi de partea nemtilor. Iar Antonescu nu era strain de asta, stia. Nu stiu, nu cred sa fi fost parte implicata, dar totusi stia ce s-a intamplat, si atunci de ce sa nu denunte asta? inainte de a incepe razboiul, ca DEMNITATE asa, ca sa stie lumea toata, si sa batem macar obrazul puterilor lumii pt obraznicia si „soarta” execrabila pe care au rezervat-o Romaniei. Halal „puteri”, halal natiuni! Anti-crestine, anti-omenesti, anti-tot.

    Daca i se poate reprosa ceva lui Antonescu, mai inainte se faptul ca doar s-a folosit de miscarea legionara, iar atunci cand nu mai era nevoie de ea pt asecensiunea lui, care er completa, s-a descotorosit imediat de ei, asta si la ordinul lui Hitler, care stia ca sunt buni, crestini, oameni „pericol” pt interesele sale in Romania; deci asta ar fi de reprosat mai intai de toate.

    Asta a fost istoria, extrem de vitrega pt asezarea noastra, la intrepatrundera a 4 mari spatii istorico-culturale: orientul, occidentul, Rusia, balcanii..

    .

    Apreciază

  5. acelas said, on iunie 23, 2011 at 8:30 am

    de asemenea, felul abject in care cele 2 mari puteri, rusia si germania, si-au dat mana pe la spate si si-au zis, facandu-si cu ochiul, hai sa facem ceva, sa iscodim ceva, incat sa-o facem de un razboi, in care sa atragem cat mai multe natiuni, cum a fost cazul si cu acest troc-pact, caci stiau ca defel Romania este neutra si nu prea se baga, acest fel infect in care au procedat aduce aminte de vremurile de azi cu treaba NOM-fNOM, in care si le fac si si le dau „pe la spate” pe toate, de la unii la altii…

    Apreciază

  6. ADRIAN said, on iunie 23, 2011 at 8:30 am

    Pt Roman Paranoic.
    A spus Domnul Nostru Iisus Hristos , sa intoarcem si celalalt obraz, asa este.
    Insa , unde se opreste dreptul nostru de a nu intervenii atunci cand suntem amenintati cu moartea?ESTE O DIFERENTA MARE INTREA A FI SMERIT SI A FI PROST, daca cIneva vine cu gand sa te omoare, esti dator sa-ti aperi viata.?Frate, nu arunca venin….nu suntem noi in stare sa judecam conducatorii cei adevarati cu frica de Dumnezu si iubitori de neam si Patrie(Uite, Mircea, Stefan, Vlad, Mihai si altii ca ei…..erau in situatia de alege pt neam, libertate si credinta stramoseasca.
    Ei cand plecau la lupta, erau hotarati sa MOARA PT CREDINTA , NEAM SI LIBERTATEA daruita nou de Bunul Dumnezeu).
    Multi dintre noi, consideram la legionarismul a fost rau….a fost grsit in unele momente APLICAT, si mai mult i-au speriat pe toti reinvierea NATIONALA pe care a adus-o, ASTA NU A FOST PE PLACUL LOR A MASONILOR, COMUNISTILOR SI A CELOR CAE AU DORIT SA SFASIE TARA ASTA….SI DE ACCEA AU DISTRUS , ERADICAT SI MANIPULAT NATIUNEA PRIN TOT CE AU FACUT ULTERIOR.
    Deja, ma mahnesc ca …din pacate , in loc sa ne trezim sa simtim ceva pt sangele varsat ca noi, stricatii astia sa fim liberi si sa folosim libertatea , NE BATEM JOC IN CEL MAI ABJECT FEL DE MEMORIA LOR…..RUSINE NOUA,

    Apreciază

    • Roman paranoic said, on iunie 23, 2011 at 12:34 pm

      Faptul ca asta scrie in singura carte de istorie pe care ai citit-o nu inseamna ca e adevarat. Daca voievozii enumerati mai sus nu ar fi fost buni organizatori, capabili sa isi asigure resurse de lupta si guvernare si nu ar fi fost mai abili politic decat predecesorii lor, puteau sa se roage de dimineata pana seara pentru ca nu realizau nimic.

      Dar daca e sa despicam firul in patru, cum a fost auto-aparare cand romanii au trecut Prutul? Aia nu se pune ca invazie, tinand cont ca d.p.d.v. legal nu era teritoriul lor? Ca roman trebuie sa alegi intre a-ti spune tot timpul „Noi am fost cei persecutati de marile imperii” si a vedea adevarul istoric care un pic mai complicat. Eu stiu ce am ales.

      Apreciază

      • chisinauian said, on iunie 23, 2011 at 12:44 pm

        @Roman paranoic

        Antonescu a vrut sa salveze Basarabia de bolsevism, care-i problema?

        Apreciază

      • Roman paranoic said, on iunie 23, 2011 at 1:40 pm

        Problema e ca Romania a comis un act de agresiune (la fel ca in 1918 cand a invadat Rusia, care era aliat). Trebuie sa invatam istoria corect, si trebuie sa capatam un pic de perspectiva, dupa care sa ne dam cu parerea. Nationalismul si populismul bazate doar pe „Romanii sunt cei mai drepti dintre oameni” e foarte daunator.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 23, 2011 at 2:01 pm

        Roman paranoic

        Nu degeaba ai tu link spre Basescu, marioneta ELITELOR.

        Apreciază

      • mircea said, on iunie 23, 2011 at 3:19 pm

        Roman paranoic,
        Folosesti logica tipic evreiasca, si texte din Biblie tot in interpretare evreiasca. In plus, si cu istoria stai cam slabut.
        Asa ca esti ori evreu, ori precum evreii aia rai. Ca sant si evrei buni.
        Pe aia cu porcii si margaritarele o stii?

        Apreciază

      • Roman paranoic said, on iunie 23, 2011 at 3:41 pm

        Macar nu ma tem de logica precum orice bun „crestin”.

        Apreciază

      • mircea said, on iunie 23, 2011 at 3:50 pm

        R paranoic,

        Tot ca un evreu ai raspuns. Dupa cum ai constatat din raspunsuri, nu se teme nimeni de logica, si chiar se sta bine
        la capitolul asta.

        Apreciază

      • Roman paranoic said, on iunie 23, 2011 at 5:47 pm

        Antonescu s-a aliat cu Hitler si a declarat razboi SUA. Din perspectiva istorica, cat de bune au fost aceste 2 decizii? Cum se pot astepta romanii ca istoria sa ii priveasca drept victime, cand in mod evident au fost agresori? E ilogic sa spui ca Antonescu a fost un mare lider, cand si-a condamnat tara sa fie la coada Europei doar pentru a-si satisface anti-semitismul.

        Apreciază

      • colaps said, on iunie 23, 2011 at 6:49 pm

        Haide Saccsiv, dă-l afară pe jidanul ăsta.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 23, 2011 at 6:56 pm

        colaps

        Nu stiu daca e jidan si nu de aia ii voi sterge comentariile viitoare, ci pentru ca ne-am lamurit de anti romanismul sau.

        Apreciază

  7. ? said, on iunie 23, 2011 at 8:43 am

    nu cumva antonescu a tradat legiunea, nu el a bagat legionari in inchisoare? cand tara incepea sa se aseze pe fundamente legionare, cand la conducerea judetelor, a primariilor, in armata, in toata administratia erau legionari (de ex. Parintele Arsenie Papacioc pe vremea aia facea parte din administratia legionara, era sef de consiliu judetean, asa ceva parca), cine i-a dat jos cu forta? cine a intors armele impotriva lor? nu antonescu? hmmm….

    din ce am citit eu reiese ca antonescu a cam tradat legiunea, pe CZC, si din cauza lui s-a prabusit sistemul legionar…daca stie cineva mai bine, sa ne lamureasca…eu am mari intrebari la acest capitol…

    Apreciază

    • MIhaela said, on iunie 23, 2011 at 9:52 am

      Antonescu a fost singurul care i-a acceptat pe legionari la guvernare.
      DAR :sa nu ne facem, ca nu vedem si alunecarea miscarii Legionare spre agresivitate si crima.Deja se infiltrau forte „oculte” in aceasta miscare.Sa nu idealizam miscarea Legionara! .Eui ii respect si pentru mine sunt un reper :Gafencu , Tutea,Goga, etc. DAR :in afara de Goga, ceilalti nu au facut politica in mod expres! Ei au fost fideli nationalismului ortodox crestin!

      Apreciază

      • Pr. Vasile said, on iunie 23, 2011 at 11:25 am

        MIhaela, miscarea legionara a fost unica in istoria Europei si a lumii, a fost o miscare profund crestina si ortodoxa, strans legata de Biserica, ca parte din Biserica. Sa nu ne lasam la nesfarsit indusi in eroare de dusmanii de moarte ai crestinilor. Legionarii au fost si sunt urati doar pentru ca au fost si vor ramane pe vechi iubitori de neam si Dumnezeu.

        Sa invatam sa stam cu fruntea sus, cu demnitate, fara frica! Si sa nu ne fie frica sa ne cinstim erorii, martirii si marturisitorii neamului romanesc.

        De ce spui ca ML „a alunecat spre agresivitate si crima”? Uiti ca toti cei care au hotarat sa fie justitiari din partea poporului roman, si-au asumat faptele si s-au predat. Sa nu uitam persecutiile neincetate la care au fost legionarii din partea autoritatilor, la comanda masoneriei si sionistilor. N-am auzit ca vreun istoric sa fi recunoscut in vreo scriere oficiala ca au existat criminali responsabili de miile de legionari ucisi, fara judecata, in numele legii… razbunarii.

        Dupa ce a fost ucis Armand Calinescu, socotit de legionari calaul ML, s-a pus problema in cercurile politice masonizate (ca si astazi) sa fie ucisi toti legionarii din tara. Pana la urma au facut compromisul sa ucida cca 300 de legionari in mai multe localitati din tara, pe care i-au tinut aruncati in strada 3 zile, cu scopul de a intimida populatia.

        Si atunci ne intrebam cine conducea tara in acea vreme si dupa ce legi?

        Pr. Vasile

        Apreciază

      • chisinauian said, on iunie 23, 2011 at 12:42 pm

        sunt argumente ca in Miscarea Legionara, in 1940, s-au infiltrat agenti comunisti, iar Traian Boieru, care l-a omorat pe Iorga, a fost si el agent infiltrat

        Apreciază

      • Mos Ioan said, on iunie 23, 2011 at 1:14 pm

        @Mihaela

        Citeste, te rog, „Pentru Legionari” scrisa de Corneliu Zelea Codreanu si „Istoria Miscarii Legionare” de Horia Sima, si numai atunci te vei putea pronunta în privinta Miscarii Legionare !
        Maresalul Ion Antonescu s-a servit de Miscarea Legionara pentru a-si consolida puterea si pe urma a tradat-o….. Halal, crestin!!!…..

        Draga Mihaela, Miscarea Legionara n-a alunecat spre agresivitate si crima, ci din cauza faptului ca legionarii erau ucisi fara motiv, o Tara întreaga batjocorita si asasinata de slugile ovreicii Lupescu – concubina ticalosului rege Carol al II-lea – si de slugile întunericului international ( Carol II fusese la Londra si Paris unde a primit ordinul de a-l asasina pe Capitanul Corneliu Zelea Codreanu), ea ( Miscarea Legionara) a fost pusa în situatia de a-si face dreptate singura. Când copiii îti sunt asasinati, mai ales pe nedrept, nu astepti sa-ti faca dreptate Justitia vânduta si ticalosita, ci îti faci dreptate singur ( singura)……
        .Asa a fost, deci, si cu Miscarea Legionara, legionarii au înghitit, au rabdat, au suportat multe nelegiuiri, multe nedreptati din partea fortelor oculte, dar când n-au mai putut suporta si-au facut, singuri, dreptate. Si bine au facut! Cinste Memoriei lor!

        Înca de la înfiintarea Miscarii Legionare si pâna în zilele noastre s-au gasit tradatori care în maculatura lor au ponegrit aceasta Sfânta Miscare, Miscare care a luptat pentru DUMNEZEU, Neam si Tara ! Iar atacurile împotriva Miscarii nu vor înceta, atâta timp cât la conducerea României vor fi tradatorii lui HRISTOS. Noi, românii, avem datoria sfânta în fata lui Dumnezeu si a semenilor nostri de a arata Adevarul în privinta Miscarii Legionare si a continua, prin copiii si nepotii nostri, Lupta împotriva dusmanilor Crucii, începuta de legionarii nostri mult iubiti, cu aproape, un secol în urma.

        De acolo, din Ceruri, Duhul Capitanului si al celorlalti legionari, vegheaza asupra Patriei strabune ! Sa ne rugam pentru ei, caci daca noi uitam sa ne rugam pentru ei, ei nu uita sa se roage pentru noi !!!………
        VESNICA LOR POMENIRE !

        Traiasca Legiunea si Capitanul !
        Traiasca România Legionara !

        Apreciază

  8. Alexandru said, on iunie 23, 2011 at 8:52 am

    Bunicul meu a luptat pana in peninsula Crimeea , dupa care sa retras cand au venit rusi pana in Iasi , acolo armata romana nu a mai tinut fata armatei ruse si s-au predat. La cat de demonic a fost comunismul armata rusa a inceput sa masacreze trupele romane care s-au predat la frontul din Iasi , bunicul meu a scapat impreuna cu un camarad de-al lui din Timisoara.

    Apreciază

  9. emilian said, on iunie 23, 2011 at 8:56 am

    sa nu uitam si ca a bagat in puscarie o gramada de nevinovati, unul e Valeriu Gafencu. sunt marturii ca inainte de a fi impuscat a regretat ce a facut. cultura politica putina, inteligenta mediocra, dar a murit cu curaj, cu demnitate. Dumnezeu sa-l ierte!

    Apreciază

  10. MIhaela said, on iunie 23, 2011 at 9:09 am

    „Tradarea statea cu regele la masa”-Nicolae Baciu-istoric necitat de nimeni
    Mentionez ca acest domn, Nicolae Baciu, a fost epurat din baroul Ilfov,intemnitat, familia sa distrusa; a trecut dunarea inot,dupa ce fusese inchis de ana pauker.A considerat ca datorie sa lase istoriei adevarate a ROMANILOR un material extrem de valoros..
    Citez din acest manuscris:
    „Nu cumva avea dreptate Bratianu cand afirma ca regele va face el singur armistitiul,fiind satul de tutela lui Antonescu…?”
    Punct cheie : in negocierile de a iesi din razboi, facute paralel de Antonescu si partidele de atunci,la telegrama care confirma cererea armistitiului de cattre Antonescu,,ambasadorul Angliei Sir W .Mallet,raspunde ca un curier pleaca la Stockholm pentru incheierea armistitiului.Aceasta telegrama a fost „retinuta” opt zile pe „undeva”,deci s-a sugerat faptul ca maresalul nu ar vrea armistitiu. Telegrama „apare ” la 23 aug 1944; nici maresalul, nici partidele nu au cunostinta de ea, ci un oarecare Niculescu -Buzesti, care este prezent la palat in momentul arestarii .Generalul Sanatescu (are strada) si gen Aldea sunt prezenti la palat(il urau pe Antonescu si il „sfatuiau” pe fiul lui carol 2.
    TRADARE ABSOLUTA!
    Regele si generalii lingai din jurul sau , ordona ofensiva impotriva PROPRIILOR TRUPE in MOldova, care se declanseaza pe 19 august 1944.
    In 23 august, trupele rusesti inainteaza 150 km si iau prizonieri.Ordinele lui Antonescu nu ajung la trupe! Sacrificiu cu urmari de 70 ani pentru POPORUL ROMAN!150000 soldati ROMANI sunt dusi in Siberia.Aliatii nu accepta armistitiu .regele semneaza actul de CAPITULARE NECONDITIONATA!!!A fost incetat unilateral focul si am fost lasati la discretia bolsevicilor. Ce a urmat, stim cu totii,
    zoe petre (jiji ), cioroianu ,si alti „istorici, RUSINE pentru mistificarea istoriei ROMANILOR!

    Apreciază

  11. MIhaela said, on iunie 23, 2011 at 9:39 am

    Indiferent de greselile pe care le-a facut Antonescu (si a facut greseli), nu trebuie mistificata istoria! Nu trebuie creeata aureola monarhiei(masonice) de hohenzolern, care a venit saraca lipita in Romania , a fost impropietarita cu 16.000 hectare, cu castelul Bran, etc.
    TOATE s-au petrecut din cauza politicienilor nostri tradatori si din cauza conjuncturii internationale,care ne-a fost ostila mereu,Sa nu uitam :marile afaceri (ex.Skoda,un fel de Bechtel ) au inceput de pe vremea lui Carol1;acesta,chiar daca a imprimat un ritm de dezvoltare Romaniei, a avut un dispret permanent fata de romani. Nu l-a lasat pe nepotul lui , Ferdinand, sa se casatoreasca cu Elene Vacarescu, marea lui iubire.
    Cat despre Maria regina , viata ei este prea romantata .Ea si Ferdinand sunt vinovati pentru instrainarea tezaurului.Maria si-a creat o imagine buna, si chiar a fost atasata de Tara, dar cum se explica viata ei imorala,trecerea la „religia””Bahai”, luxul exagerat in care traia?Este adevarat ,ca , in vremea lor , s-a facut Unirea din 1918. Dar meritul…este al POPORULUI ROMAN, AJUTAT DE DUMNEZEU.

    Apreciază

    • emilian said, on iunie 23, 2011 at 10:20 am

      Carol I a fost adus in Principate de catre boierii romani, moldoveni si munteni. Nu ne-a fost impus de nimeni, nici de nemti (din contra Bismark s-a lasat convins greu, credea ca e omul lui Napoleon al III-lea), nici de francezi sau alte puteri. Din contra, in afara Frantei, nici o alta putere europeana la acel moment nu vroia intarirea Principatelor prin aducerea la domnie a unui print dintr-o familie recunoscuta in Europa. Carol I nu a fost iubit, dar a fost respectat si si-a castigat admiratia romanilor oada cu Razboiul de independenta. A sprijinit orotodoxia, nefiind ortodox. A fost regele functionar, era greu sa-l iubesti. Ferdinand nu a fost lasat sa se casatoreasca cu Elena Vacarescu de catre boierii romani in frunte cu Lascar Catargi care i-a zis regelui (care la insisitentele reginei carmen syilva incepuse sa fie de acord si el cu aceasta casatorie) ca aiasta nu se poate maiestate si ca daca printul vrea sa se casatoreasca cu o boieroaica romana o poate face dar sa renunte la calitatea de print mostenitor, ceea ce Ferdinand, neamt si om al datoriei, nu a facut. Un popor nu actioneaza, nu poate face nimic fara conducatori. chiar si pentru o rascoala ii trebuie niste lideri. meritele sunt impartite un popor are conducatori, iar unirea a fost facuta de conducatorii romanilor care la cea vreme erau : Regele, Bratianu, Maniu, Al. Vaida Voievod, Regina Maria, iar cultural ii aveam pe Iorga si parvan. Atunci aveam conducatori patrioti si un popor roman care murea pentru neamul sau. Numai comunistii au prezentat istoria ca fiind consecinta actiunii maselor si atat.

      Apreciază

      • emilian said, on iunie 23, 2011 at 10:52 am

        cat despre carol al II-lea acesta a fost un rege de parada, a sprijinit cultura romana si a a trait in deplina imoralitate, iar despre Mihai (botezat asa in amintirea lui Mihai Viteazul, s-a nascut dupa relizarea unui ideal de mai bine de 300 de ani al romanilor) nu a a pucat sa domneasca, dar nu i se poate reprosa nimic din punct de vedere moral, total opus tatalui. Comparati-l cu oricare dintre presedintii de dupa 1948 si vedeti diferenta imensa. faptul ca nu a avut un baiat a fost vointa lui Dumnezeu de a inceta aceasta dinastie. noi nu suntem un popor care sa facem istorie (am fost cand ne bateam pentru cruce cu turcii si tatarii), astazi nu mai e nici un neam care sa mai poata face istorie.

        Apreciază

  12. TheSpiritOfCaptain said, on iunie 23, 2011 at 10:12 am

    Haide-ti domn’le Maresal
    In Moldova si-n Ardeal

    Apreciază

  13. TheSpiritOfCaptain said, on iunie 23, 2011 at 11:14 am

    @kery

    dupa ce Basescu l-a facut pe Maresal criminal de razboi si a pupat monunemtele jidovesti la memorialul holocaustului,si vorbind foarte urat despre Antonescu,la fel ca Iliescu,acumc e face,vrea voturi ?

    Nu mai are cine-l vota ? are nevoie de 1 mil de voturi ca restul le falsifica,mai voteaza si mortii cu el?

    Roncea tot urca articole cu titluri gen masoneria atac la adresa lui basescu si a tarii,basescu recunoaste amsacrud e la fantana alba,mare patriot…… te pomenesti ca il face si erou national acum,cine stie ce campanie o mai pregati,ce tactica o avea……

    Apreciază

  14. Beli said, on iunie 24, 2011 at 12:36 am

    Da, Antonescu a fost un om foarte mare, a umplut linia intai cu legionari si a ordonat sa fie impuscati pe la spate.

    Apreciază

  15. gheonea nicoleta said, on martie 3, 2012 at 12:50 pm

    mi sa dat la sa caut despre cum era viata oamenilor romani in perioada celui de-al doilea razboi mondial si nu am gasit deloc despre.va rog ajutatima cei care stiti detalii si informatii .

    Apreciază

  16. gheonea nicoleta said, on martie 3, 2012 at 12:50 pm

    mutumesc mult

    Apreciază

  17. […] sursa: saccsiv.wordpress.com […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.