SACCSIV – blog ortodox

Patapievici (sub patronajul lui Basescu), in cartea “Romania Medievala”, adresata ambasadelor, promoveaza o ticalosie: ROMANIA NU A FOST NATIUNE PANA LA UNIRE …

Posted in HORIA ROMAN PATAPIEVICI by saccsiv on iunie 20, 2011

Citez din articolul Petitie online impotriva “Raportului Patapievici” de falsificare a istoriei Romaniei Medievale:

Doctorul in istorie Emilia Corbu, autoarea mai multor articole cu rol de semnal de alarma privind produsul publicistic de lux “Romania Medievala”, editat de Institutul Cultural Roman si Ministerul Afacerilor Externe in patru limbi si pus sub patronajul Presedintiei Romaniei, a initiat o Petitie Online adresata istoricilor, parlamentarilor, ofiterilor de informatii insarcinati cu apararea Romaniei, jurnalistilor si oamenilor de cultura romani, solicitand stoparea raspandirii la nivel international a unor falsuri de tip Roller si Roesler asupra etnogenezei si existentei poporului roman in spatiul carpato-danubiano-pontic.

“Romania Medievala” are doua volume cu un cuprins de 400 de pagini dintre care 266 pagini planse color si 140 de pagini text, respectiv acelasi text fasificationist conceput de un anume Laurent Chrzanovski, de 31 pagini, tradus in patru limbi – romana, germana, engleza, franceza, – impreuna cu prefetele lui Horia Roman Patapievici si Teodor Baconsky. La care se adauga pagina de garda, pagina finala si trei pagini albe. Hartie cretata, scumpa.

“Ar trebui ca domnul presedinte sa mai si citeasca ce gireaza sub numele sau personal si al Administratiei Prezidentiale a Romaniei. Este al doilea caz major de falsificare grosolana a Istoriei Nationale a Romaniei dupa “Raportul Tismaneanu”. Sunt convins ca domnul presedinte nu a citit nici cele 666 de pagini ale Raportului Tismaneanu si nici cele 400 de pagini ale actualului “Raport Patapievici”. Asta e problema!” spune un prim comentariu la aceasta Petitie Online, ce poarta titlul “Aparati Istoria Romaniei” si este disponibila spre semnare si raspandire la adresa de internet http://www.petitieonline.com/aprai_istoria_romanilor.

Redam mai jos textul Petitiei:

Aparati istoria romanilor

CATRE,
PRESEDINTIA ROMANIEI,

In atentia domnului Traian Basescu, Presedinte al Romaniei
MINISTERUL CULTURII SI PATRIMONIULUI CULTURAL NATIONAL
In atentia domnului Kelemen Hunor, Ministrul Culturii si Patrimoniului Cultural National
COMISIA PENTRU CULTURA, ARTE SI MIJLOACE DE INFORMARE IN MASA A SENATULUI ROMANIEI

La numirea si intarirea in functie, de catre presedintele Romaniei, a lui H.R. Patapievici, o parte insemnata a intelectualilor romani a avut obiectii legate de modul in care acesta trata si caracteriza poporul roman.

Cateva dintre initiativele si actiunile in numele Institutiei au fost primite negativ de cea mai mare parte a intelectualilor romani.

In cazul de fata, initiativa de a publica o carte si a realiza o expozitie nu o judecam. Poate fi o initiativa pozitiva. Chiar larga circulatie a documentelor fundamentale ale istoriei din secolele V-XVI putea juca un rol insemnat in cunoasterea tarii noastre peste hotare. Mai ales ca acest material pregatitor ,,Romania medievala,, se adresa ambasadelor.

Era firesc ca o asemenea actiune sa inceapa de la prezentarea, printr-o selectie stiintifica, a materialelor sigure, devenite muzeistice. Aceasta se poate face doar prin mari specialisti romani ai evului mediu romanesc, sub egida unor universitati, institute ale Academiei sau sectii de istorie ale acesteia.

Din nefericire, drumul acesta firesc, obisnuit, atestat in lumea stiintifica nu a fost urmat. Sub patronajul Presedintelui si directia lui Patapievici s-a pornit in sens invers. Ca si cum obliga muzeistica, arheologia, arhivistica, stiinta romaneasca sa se muleze pe ideile emanate de cine? Emanate de Laurent Chrzanovski, elvetian de origine poloneza, necunoscut in stiinta istorica romaneasca. Ideea de a fi un strain nu e gresita prin ea insasi in masura in care dorim recunoastere. Ne gindim si la Nicolae Iorga care a vorbit despre istoria Romaniei prin calatori.

Insa, ce face omul acesta ar fi de inteles doar daca ar raspunde unor programe, impuse sau autoimpuse, nu doar de anihilarea istoriei romanilor in evul mediu, de neantizare, de creare a ceva paralel si potrivnic nu doar intereselor Romaniei, caci acesta pare a fi scopul cartii si expozitiei, dar si o falsificare grosolana, ilogica, contrara tuturor cercetarilor stiintifice, facute publice prin Tratatele de Istorie a Romanilor, de care lumea stiintifica mondiala are cunostinta, prin “Bibliografia Istorica a Romaniei”, de participarea oamenilor de stiinta romani la intalniri stiintifice internationale.

Ce spune omul!?

Citam ,,Aceasta pentru ca Romania, unul dintre cele mai tinere state ale Europei actuale, nascut din Unirea de la 1859 (a Moldovei si Tarii Romanesti) si din Marea Unire de la 1918 (realizata prin aderarea Transilvaniei), nu fusese niciodata pana atunci o Natiune, ci mai degraba un mozaic de civilizatii, de populatii, de culturi si de etnii care au invatat sa traiasca impreuna, sa dialogheze, sa faca comert, si, mai presus de toate, sa isi construiasca o limba si o constiinta comune in timp ce erau supuse, de-a lungul secolelor, predominantei politice a uneia sau alteia dintre marile puteri vecine.,, (Romania Medievala, Monitorul Oficial, 2010, p.9).

Confuzia dintre natiune si stat national este evidenta si incalca si cea mai elementara explicatie DEX conform careia termenul de natiune este sinonim cu cel de popor sau etnie.

Si pentru a ne convinge ca nu a facut o confuzie, autorul revine pe aceeasi pagina si intareste aberatiile afirmate mai sus:

,,La toate acestea se adauga o enigma filologica si istorica de anvergura, care consta in faptul ca aceasta tara, care nu s-a constituit decat foarte recent ca natiune…” (Romania Medievala, Monitorul Oficial, 2010, p.9).

Aceste afirmatii ar fi ramas ceea ce sunt, niste vorbe goale, daca autorul nu ar fi continuat de-a lungul a 30 de pagini sa argumenteze parca ,,enigma,, natiunii romane formata in ultima suta de ani. Si, procedeaza absolut iresponsabil. Insira toate migratiile care au avut loc in Europa Centrala si de sud-est si Balcani, toate dominatiile si toate colonizarile si le prezinta drept ,,Romania Medievala,,. Despre stramosii romanilor nu se spune nimic. Nu sunt mentionate nici Romaniile populare, nici cultura veche-romaneasca, iar cnezatele si voievodatele romanesti sunt mentionate fara nici o atribuire etnica. Se bucura insa de paragrafe intinse toti care au trecut episodic fie pe teritoriul Romaniei, fie pe la granitele ei, la care adauga colonizarile si dominatiile: sarmati, alani, avari, huni, goti, vizigoti, ostrogoti, gepizi, lombarzi, maghiari, bulgari, pecenegi, cumani, mongoli, saxoni, secui, turci.

Si pentru ca acest fals istoric sa incapa in istoria medievala a Romaniei, se opereaza cu greseli de datare, atribuiri gresite de teritorii, confuzii grave de termeni, confuzii intre notiunile de civilizatie si cultura, intre cultura arheologica si complex arheologic precum si preluarea unor teorii depasite din punct de vedere stiintific, cum ar fi stapanirea bulgara la Nordul Dunarii pana la Carpati. Se incalca principii elementare de cercetare. Chiar si evul mediu-tarziu e croit pe acelasi calapod. Cele doua state medievale romanesti, Moldova si Tara Romaneasca, numite cand regiuni geografice, cand structuri politice, cand voievodate sunt prezentate drept spatiul coabitarii a inca 12 populatii. Nu se face diferenta necesara intre mediul urban si mediul rural, nu se precizeaza statisticile oficiale cu privire la numarul acestor ,,populatii,, in realitate comunitati reduse numeric aflate temporar pe teritoriul tarilor respective.

O istorie peticita cu scopul de a scoate romanii din istorie. Dealtminteri, termenii de populatie romanica, vlah, valah sau roman sunt mentionati sporadic fara ca populatiei vechi romanesti sa i se acorde cel putin un paragraf clar asa cum se procedeaza cu populatiile migratoare care se bucura fiecare de o descriere.

Cum este posibil ca istoria unei tari al carei relief este de 70 % deal si munte sa fie prezentata prin istoria unor populatii care aveau culturi exclusiv de stepa? Unde este istoria poporului care a locuit 70% din teritoriul acestei tari?

Migratiile constituie una dintre temele de cercetare ale istoricilor romani, dar niciodata nu au confundat aceasta tema cu istoria medievala a Romaniei. Asa cum nici istoricii ucrainieni, unguri, bulgari, sau din statele slave nu au confundat migratiile cu istoria formarii popoarelor lor, desi existau situatii clare ale formarii unor state in urma unor migratii. Si asta pentru ca nici un stat nu a dus la formarea unui popor. Dimpotriva, statele s-au format pe baza unui popor sau natiuni.

Uneori, in lume, lucrurile marunte le rastoarna pe cele inalte. Maretul rege Darius a fost invins de sciti. De un popor barbar dintr-o tara intinsa, stearpa si saraca. Cand au fost intrebati ce au avut de aparat, scitii au aratat niste movile aruncate in imensitatea stepei. Erau mormintele stramosilor lor. Pentru ce luptasera, de fapt, scitii? Pentru niste oase uscate si-o mana de tarana? Nu! Mormintele acelea erau actele lor de identitate, de oameni liberi din neam in neam. Mormintele acelea erau actele lor de proprietate, de stapani ai unei tari. Mormintele stramosilor lor erau de fapt trecutul lor, adica istoria lor. Si acest trecut a invins un mare rege al lumii.

Cartea ,,Romania Medievala,, publicata sub egida Institutului Cultural Roman si sub patronajul Presedintelui Romaniei spulbera mormintele stramosilor nostri. Si de la gropnitele voievodale din vechile noastre manastiri pana la gropile comune de la Aiud, Gherla si Targu-Ocna, de la mormintele bunilor nostri ce odihnesc in jurul bisericutelor de lemn pana la mormintele Soldatului necunoscut presarate de la Don pana in Germania,

Va cerem sa analizati situatia si sa luati atitudine cu privire la:

Promovarea in mediul politic extern, prin ambasade, a unei viziuni istorice tendentioase si straine de cercetarea istorica romaneasca si care pune sub semnul intrebarii etnogeneza poporului roman si a limbii romane.
Irosirea banului public prin publicarea in format de lux a cartii ,,Romania Medievala,, carte ce expune o opinie personala lipsita de orice fundament stiintific.

In numele istoricilor romani din ultima suta de ani macar, noi NEGAM aceste aprecieri semnate de Laurent Chrzanovski care se vor istoria noastra, romaneasca.

Asa sa ne ajute, Dumnezeu!

Comentariu saccsiv:

   „Romani” unu si unu despre Romania … Laurent Chrzanovski, Horia Roman Patapievici, Kelemen Hunor, Traian Basescu.

Madalin Voicu: „ELENA UDREA ESTE DE ETNIE ROMA”. Pana la urma, este macar un roman in guvernarea Basescu?

Sa ne amintim ca Institutul Cultural Român (ICR) Stockholm a fost laureatul premiului Bifrost 2007, decernat de Organizaţia Nordică a Agenţilor Culturali Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender (LGBT),  pentru „contribuţii excepţionale” la consolidarea relaţiei dintre comunitatea heterosexuală şi cea homosexuală …

Sa ne mai amintim si ca Institutul Cultural Român a premiat, din banii contribuabilului roman, pe presedintele unor televiziuni ungare cu o politica anti-romaneasca fatisa. Este vorba de presedintele DUNA TV, Cselényi Laszlo, care raspunde si de postul subsidiar denumit sugestiv AUTONOMIA TV, si caruia ICR i-a oferit, la Palatul Duna din Budapesta, un premiu in bani de 6000 de euro. Tot atunci i-a fost oferit scriitorului maghiar Esterhazy Peter, cu volumul „Un strop de pornografie maghiara”, premiul cel mare de 10.000 de euro

   Horia-Roman Patapievici (nascut 18 martie 1957), membru GDS (George Soros), fiul cominternistul evreu Dionisie Patapievici din Bucovina, scria:

Numai violenţa, numai sîngele mai pot trezi acest popor de grobieni din enorma-i nesimţire. Mă simt personal jignit de prostia băşcălioasă, de acreala invidioasă, de stridenţa de ţoapă a acestei populaţii ignare. […] Privit la raze X, trupul poporului român abia dacă este o umbră: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.” (Politice, Ed. Humanitas, Bucureşti, 1996)

In consecinta, neamul romanesc il defineste a fi format din:

23 de milioane de omuleţi patibulari„ („Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)

Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cît o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu.” (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)

„Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…” (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)

„Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 49)

„Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC.“ (Din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)

„Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasam dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană.“ (după Viorel Patrichi în Revista „Rost“ nr. 24 / 2005)

Cititi va rog si:

PATIBULARUL PATAPIEVICI, ed. Carpathia Press, 2005 / text integral

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iunie 20, 2011 at 11:16 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Mos Ioan said, on iunie 20, 2011 at 1:42 pm

  Semnati, cât mai multi, aceasta petitie !

  Iar tradatorii de Neam si Tara sa plece pe alte meleaguri !

  Apreciază

 3. Aurora said, on iunie 20, 2011 at 3:45 pm

  Nu stiu de ce inca din anii ’90 acest individ nu mi-a placut. Ceva in fizionomia lui imi repugna. Abia acum inteleg de ce nu l-am simpatizat niciodata. Fata lui este parca schilodita, are ceva de personaj negativ tipic. Erau multi care se dadeau in vant dupa inteligenta lui, dar eu simteam ca este ceva rau in sufletul lui care i se oglindea si pe chip. Deci nu m-am inselat. Este un venetic cu sentimente neromanesti, o starpitura care indrazneste sa ne insulte mai rau decat o faceau nazistii cu evreii. Acest nemernic face mult rau poporului roman. Ar trebui sa nu mai apara pe posturi si sa nu i se mai publice nimic.

  Apreciază

 4. sol said, on iunie 20, 2011 at 4:34 pm

  acest vierme apatrid ar trebui sa stie ca radacinile unui om sunt, prin analogie cu plantele, infipte in pamantul pe care s-a nascut, s-a dezvoltat ca faptura si pe care i-au trait stramosii . intoarcerea impotriva propriilor radacini si lepadarea de ele sunt insasi lepadarea de Creator si negarea Lui. Iar ura devianta impotriva lui Eminescu ii tradeaza micimea sufletului si imposibilitatea intelegerii…. de un astfel de „intelectual” poporul roman nu are nevoie, e ca o buruiana daunatoare crescuta in mijlocul holdelor. plivitul se apropie.

  Apreciază

 5. STOP RFID 666 said, on iunie 20, 2011 at 4:37 pm

  Patapievici se vede dupa fata ca este intelectual. Un fin filozof care mesteca niste cuvinte la ordinul unora mai francmasoni decat altii. Astia n-au mama n-au tata si n-au nici tara. Ei sunt fii pierzarii si pentru asta se ostenesc sa mai piarda si pe altii in intunecimea mintii lor. Tiriplic asta executa si el niste ordine caci altfel ar murii de foame.

  Apreciază

  • saccsiv said, on iunie 20, 2011 at 4:39 pm

   Si Basescu l-a pus sef la Institutul Cultural Roman …

   Apreciază

 6. Alina said, on iunie 20, 2011 at 4:38 pm

  Scribalaul asta penibil si isteric nu merita nici macar sa pupe urmele pasilor lui Eminescu. El, Patapievici, e hoitul de care trebuie sa ne debarasam.

  Apreciază

 7. emilian said, on iunie 21, 2011 at 8:08 am

  patapievici alaturi de celialati asa zisi intelectuali, plesu, liiceanu etc nu sunt decat niste oameni vrednici de mila. totusi, urmand pilda Sfantului Nicolae ar merita cu prisosinta o palma fata de spurcaciunile pe care le promovează ca valori. nu merita nici macar pomeniti, ei nu exista.

  Apreciază

 8. Daniel Amza said, on iunie 22, 2011 at 1:26 pm

  Si cand te gandesti ca in America sunt conferinte de genul: „Dacia leaganul europei de azi” si nu numai iar scarnavia asta de Patapievici spune cu totul si cu totul altceva. Nu are cum sa gandeasca romaneste nici sa simta atata timp cat e evreu si are talmudul si masoneria in spate.
  Ma intreb ce fel de succes poate avea aceasta petitie catre un minitru ungur si un presedinte care in momentul de fata face jocul ungurilor (udmr, soros si altii)

  Daniel

  Apreciază

 9. […] Patapievici (sub patronajul lui Basescu), in cartea “Romania Medievala”, adresata ambasadelor, p… […]

  Apreciază

 10. […] Patapievici (sub patronajul lui Basescu), in cartea “Romania Medievala”, adresata ambasadelor, p… […]

  Apreciază

 11. […] Patapievici (sub patronajul lui Basescu), in cartea “Romania Medievala”, adresata ambasadelor, p… […]

  Apreciază

 12. […] cei mai bine recompensati de stat pe vremea când președinte al ICR era Horia Roman Patapievici (evreul ce-i descria pe romani ca fiind omuleti patibulari), afirmă pe pagina sa de Facebook că va boicota Referendumul pentru România din 6 și 7 […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: