SACCSIV – blog ortodox

IBM implineste 100 de ani. Companie cu rol decisiv in eGuvernare, cipuri, internetul obiectelor. Ce nu prea aflam in mass-media despre ei?

Posted in IBM, Uncategorized by saccsiv on iunie 17, 2011

Citez din articolul IBM implineste 100 de ani. Vezi cum a scris istoria hi tech:

Google, Apple si Facebook au captat toata atentia publicului tech in ultimul timp, insa usurinta cu care ne folosim de noile tehnologii se datoreaza in totalitate gigantului american IBM, care sarbatoreste astazi 100 de ani de la infiintare, fara prea mult fast, potrivit Yahoo.

Actiunile care ne-au intrat in reflex de a salva un fisier in laptop, de a scoate banii de la ATM si chiar de a scana produsele cumparate sunt toate opera IBM.
Mai mult decat atat, nu putem sa nu ne intrebam ce ar fi Google fara PC sau Groupon fara codul de bare.
Istoria International Business Machines
La inceputul vietii sale, IBM producea cantare, aparate de feliat branza dar si masini care citeau date stocate pe card, element semnificativ pentru ceea ce urma sa ajunga IBM.
Masinariile ar putea parea lipsite de valoare pentru fanii iPod, insa pentru vremea aceea erau tehnologii cu adevarat sofisticate, potrivit Yahoo.
Forta din spatele companiei, la inceputurile sale, a fost Thomas J Watson Sr., un manager foarte pretentios care standardiza totul, de la tinuta la birou, pana la creativitatea angajatilor.
Watson si fiul sau au indreptat IBM catre era computerizata, masinariile IBM fiind folosite pentru a calcula orice, de la tranzactii bancare pana la lansari in spatiu.
Al doilea Razboi Mondial a adus un boom pentru companie, care si-a folosit resurse considerabile pentru a-si pastra pozitia dominanta pe piata.
La sfarsitul anilor ‘60, corporatia americana era singura companie high-tech din Top 10 Forbes 500, in urma investitiilor masive de pana la 5 miliarde de dolari facute in acel deceniu pentru a dezvolta o serie de computere menite sa sustina dezvoltarea companiilor.
   IBM a introdus pe piata hard disk-ul magnetic in 1956, discheta in 1971 si codul de bare in 1960, dar si sistemele de procesare care permit tranzactiile prin ATM. De asemenea, IBM a creat si tehnologia benzilor magnetice utilizate si in ziua de astazi, pentru carduri.


O mare parte din secolul 20, IBM a fost modelul corporatiei paternaliste dominante.
Tot IBM a fost si printre primele companii care au acordat angajatilor concedii platite si asigurari de viata.
Gigantul corporate asigura salariatilor “cluburi de socializare” cu cateva generatii inainte ca Google sa ofere sedinte de masaj si mese gratuite.
O alta latura a gigantului corporate: perioada de decadenta
IBM a inceput sa decada pe masura ce birocratia a inceput sa sufoce inovatia, in anii ’80 cand compania s-a confruntat cu schimbari puternice in mediul tehnologiei.
Compania a introdus pe piata PC-ul in 1981, care a a avut succes doar cand IBM a apelat la Microsoft, aflata in faza de start-up la acel moment, pentru software.
La scurt timp, IBM s-a trezit captiv intr-o piata pe care chiar el o crease: depindea in totalitate de Intel pentru cip-uri si de Microsoft pentru software, lucru care l-a facut vulnerabil in momentul in care industria PC-urilor a luat avant.
Tehnologia din interiorul PC-ului era mai importanta decat ambalajul, iar IBM nu detina proprietate intelectuala pentru interiorul propriilor aparate.
Mai mult decat atat, dezvoltarea computerelor mai mici care indeplineau cam aceleasi functii a “aruncat” principala sursa de venit a businessului IBM intr-un con de umbra.
In continuare, compania a fost nevoita sa apeleze la restructurari masive.
IBM, un model practic pentru teoria “re-engineering”

Una dintre cele mai mari realizari ale IBM poate fi considerata capacitatea a se reorganiza dupa evenimentele din anii ’90.
Birocratia in care stagnase compania facuse din IBM o corporatie incapabila sa faca fata competitiei, tocmai de aceea in 1993 a fost adus un CEO din exterior, care nu avea nici cea mai vaga idee despre cultura organizationala IBM, in speranta unei reveniri.
Noul CEO IBM, Louis Gerstner, si-a inceput activitatea reducand preturile, dar si personalul. Din cei 406.000 de angajati pe care compania ii avea in 1985, Gerstner a dat afara 150.000 in anii ’90.
In schimb, CEO-ul IBM a rezistat “eroic” presiunilor de a scinda corporatia si a ales sa se concentreze pe servicii precum stocare de date si suport tehnic.
Unde a ajuns gigantul tech, in ziua de azi
Miscarea a fost riscanta pentru compania care a creat industria PC-ului, insa IBM a reusit sa isi revina pe piata, devenind cel mai mare furnizor de servicii tehnologice din lume.
Cu un venit de aproximativ 100 de miliarde de dolari, IBM se afla astazi pe locul 18 in topul Forbes 500.
Gigantul IBM este de trei ori mai mare decat Google si de doua ori mai mare decat Apple.
Capitalizarea bursiera de aprope 200 de miliarde de dolari o depaseste pe cea companiei Google si, de curand, si pe cea a vechiului “inamic” Microsoft.
Chiar daca a suferit transformari de-a lungul anilor, IBM ramane un adevarat pionier al industriei tehnologice.
Reusita IBM starneste chiar si ambitia noului CEO Hewlett-Packard de a fi mai competitiv, potrivit declaratiilor recente facute de acesta.

Comentariu saccsiv:

Cuviosul Paisie Athonitul:

   ”În spatele sistemului perfect al cărţii de credit, al codului de bare, realizat prin computer, se ascunde o dictatură universală, se ascunde sclavia, robia faţă de antihrist”  

Cititi va rog si:

Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

Sa ne amintim si de spusele lui Henry Kissinger, la conferinta Bilderberg Group din Evian, Franta, 1991:

   “Azi, America ar fi scandalizata daca trupele ONU ar intra în Los Angeles pentru a restabili ordinea. Mâine – ea ne va multumi! Asta este cu atât mai evident daca li s-ar spune ca exista o amenintare externa [o invazie extraterestra, sau de ordin terorist], fie ea reala sau doar declarata, care ar ameninta existenta Americii. În acest fel toate popoarele lumii ne vor ruga sa îi scapam de aceasta nenorocire. Toate lumea se teme de necunoscut. Când le vom pune pe tapet acest scenariu, drepturile omului vor fi cedate de bunavoie în favoarea garantarii bunastarii si a sigurantei de catre Guvernul Mondial. “ 

Intr-un raport al Project for the New American Century din septembrie 2000, intitulat Rebuilding America’s Defenses: Strategy, Forces and Resources For a New Century , la pagina 51 se putea gasi:

„… procesul de transformari , chiar daca aduce schimbari revolutionare , va fi unul lung , in absenta unor evenimente catastrofice si catalizatoare, precum un  nou Pearl Harbor.

Membrii fondatori ai acestui proiect sunt numai unu si unu: Elliot Abrams, Dick Cheney, Richard Perle, Donald Rumsfeld, Robert Zoellick, Vin Weber, Paul Wolfowitz.

Iar acel eveniment catalizator a fost 11.09.2011:

11.09.2001 … SI LUMEA S-A SCHIMBAT sau de la ce ni se trage iminentul Big Brother

Ce au realizat rapid dupa tragicele evenimente?

   War on Terrorism si USA PATRIOT Act

Pasul imediat urmator? Punerea in practica a ceea ce isi doreau demult.

Motivand amenintarea terorista, au facut pasi decisivi spre implementarea pasaportului biometric. Apoi au trecut in plan secund amenintarea terorista si au promovat intens binefacerile tehnologiei, astfel incat pe plan mondial, incepand cu 2013, se va generaliza documentul unic, e-Guvernarea si internetul obiectelor.

   Iata si cateva chestii ce nu se spun in articol despre International Business Machines (IBM).

In 1911, firma statisticianului germano-american Herman Hollerith (1860-1929) se uneste cu alte trei companii, formandu-se Computing Tabulating Recording Corporation (CTR). Aceasta noua entitate isi va schimba denumirea in International Business Machines Corporation (IBM) in 1924, sub presedintia lui Thomas J. Watson.

   Thomas John Watson, Sr. (1874 – 1956), mason, a fost membru Carnegie Endowment for International Peace si membru al cultului Bohemian Grove

   IBM a avut relatii cu nazismul. Gigantul, cu filiale deschise si in Germania, a creat pentru nazisti un sistem foarte complex, pe baza de carduri perforate, pentru a avea control asupra bazelor de date. Imediat ce invadau o tara, nemtii verificau sistemul de recensamant cu ajutorul cardurilor, luand astfel urma fiecarui evreu, tigan sau oricarui alt non-arian. In acelasi fel se tinea si evidenta prizonierilor – se stia pentru fiecare orientarea religioasa, locul natal si modul in care urmau sa fie executati.

Fondatorul ei, Thomas J. Watson a fost medaliat de … Adolf Hitler.

NAZISMUL (partea 2): finantatorii si sustinatorii national-socialismului

IBM este insa si companie membra Council on Foreign Relations.

Studiati va rog „posterul” actiunii din Germania:

Foto: http://germanhistorydocs.ghi-dc.org/images/highres_30016134%20copy.jpg

Observati acum va rog similitudinile cu cel al noului US Information Awareness Office:

Foto: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/IAO-logo.png

Acest organism a dovedit un tupeu dincolo de limite iar mesajul era atat de clar incat incepusera sa-si puna intrebari si sa se trezeasca si dintre cei adormiti de indoctrinarea SISTEMULUI. De aceea l-au si oprit oficial .

   Information Awareness Office (IAO) a fost intemeiat de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) in ianuarie 2002 si se ocupa cu proiecte tehnologice si informatice foarte avansate la nivel global pentru o asa zisa securitate nationala. A fost o consecinta directa a evenimentelor din 11.09.2001 si crea oportunitatea unei supravegheri totale de tip Big Brother.

Chiar daca a fost desfiintata, proiectele sale le-au preluat alte organizatii.

Motto-ul scientia potentia est (informatia inseamna putere) a fost folosit prima data de masonul Sir Francis Bacon.

Initialele I.A.O. sunt folosite ca formula magica de Hermetic Order of the Golden Dawn (care primea indicatii de la asa numiti “sefi secreti“ non umani, de fapt draci)

Conform

http://www.golden-dawn.com/temple/displaycontent.aspx?pageid=263

Ar insemna: Isis, Apophis si Osiris

Citez din site-ul oficial:

Proclaim: “Virgo, Isis, mighty Mother. Scorpio, Apophis, destroyer. Sol, Osiris, slain and risen. Isis, Apophis, Osiris.” Vibrate: “IAO.”  O puteti auzi la: IAO.

Un mare impact asupra Hermetic Order of the Golden Dawn l-a avut Eliphas Lévi (1810 – 1875). Acesta spunea:

Ce este mai absurd si mai lipsit de evlavie decat sa i se atribuie numele de lucifer diavolului. Intelectul lui lucifer este spiritul inteligentei si dragostei . Este (nu pot scrie cea mai mare hula, cea impotriva DUHULUI SFANT). Iar lucifer corporal este cel mai mare agent al magnetismului universal .„

De-alungul timpului, Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) a initiat si dezvoltat (coordonand companii precum Bell Labs, General Electric , MIT , etc.) intre altele: internetul , inteligenta artificiala, realitatea virtuala.

Subordonari directe directorului (DARPA):

Defense Sciences Office (DSO)

Information Processing Techniques Office (IPTO)

Microsystems Technology Office (MTO)

Strategic Technology Office (STO)

Tactical Technology Office (TTO)

Cititi va rog si:

World Wide Web. CINE L-A CONCEPUT SI CINE IL STAPANESTE?

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

Tot ei gestioneaza si:

VIDEO: HAARP, arma meteorologica (si nu numai)? Detalii importante despre finantatori

IBM au fost deschizatori de drum si in chestiunea cipurilor implant:

BIG BROTHER, CIPURI, IMPLANTURI, MICROCIPURI, 666, SEMNUL FIAREI: faza finala a experimentului inceput de colaborarea IBM-nazism, coordonarea masoneriei

Vizionati va rog si:

   Cititi va rog si:

Video: IBM despre INTERNETUL LUCRURILOR. Fiecare om sau obiect va fi conectat prin tehnologia RFID la internet si astfel va fi o societate minunata pe acest pamant …

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 17, 2011 at 9:54 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Alex said, on iunie 17, 2011 at 1:11 pm

    off topic
    Ce se stie despre Corneliu Vadim Tudor? El pretinde a fi aparatorul ortodoxiei si al neamului romanesc, dar nu imi inspira incredere omul asta. Scuze de comentariu, avand in vedere ca nu e pe subiectul articolului, dar ar fi interesant sa se posteze un articol despre C.V.T.

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iunie 17, 2011 at 1:37 pm

      @Alex

      Vadim a votat in Parlamentul European transmiterea datelor cu caracter personal ale romanilor in Israel. Deci i-ti dai seama ce om este si ce rang poarta.

      Apreciază

      • Ostrov said, on iunie 17, 2011 at 3:07 pm

        Vadim îşi înjură familia confesională

        Componenta americană a network-ului de protecţie a familiilor este în mare parte formată din baptişti. Practic, Vadim, când a aruncat cu muia în geam, şi-a înjurat propria familie confesională. Ne aducem aminte că Tribunul homosexualilor şi-a dezvăluit secretul confesional în anul 2000, când Vadim s-a adresat preşedintelui prieteneşte, ca de la frate la frate, George W. Bush, la vremea aceea candidat al Partidului Republican la Casa Albă, mărturisindu-i marea sa taină: Vadim este fiu de pastor baptist, calitate în care s-a rugat intens pentru victoria baptistului Bush în alegerile pentru Casa Albă. „De altfel, în propria familie, mă bucur să am un predicator american, fratele Martin Marlette, din Texas, care este căsătorit cu fiica sorei mele“, afirma Vadim Tudor în scrisoarea adresată lui George W. Bush, pe care îl firitiseşte cu apelativul „frate George“, recomandându-i în acelaşi timp să citească Psalmii 23 şi 91. Desigur, Vadim a uitat să-i menţioneze „fratelui Bush“ că „fratele Malette“ a fost reţinut ca un infractor ordinar, în 1998, pe Aeroportul Otopeni, în timp ce încerca să scoată ilegal din ţară copilul soţiei sale – fără acordul acesteia.

        http://bataiosu.wordpress.com/2009/10/09/baptistul-vadim-tudor-sustinatorul-homosexualilor-catre-alianta-familiilor-din-romania-%E2%80%9Eati-luat-muie%E2%80%9C/

        Apreciază

    • Ostrov said, on iunie 17, 2011 at 2:59 pm

      Vadim Tudor se face de râs singur încercând să-şi justifice votul de la Parlamentul European şi pretinzând că el „a votat pentru echilibru“: „Am votat de partea Binelui, nu de partea Răului. Alături de mine au votat nu mai puţin de 348 de membri ai Parlamentului European – pe care gunoiul ăsta de George Roncea îi face… homosexuali (pidosnici)!

      http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009100535002/Actualitate/Vadim-Tudor-recunoaste-ca-a-votat-alaturi-de-pidosnici.html

      Doi europarlamentari PRM si-au dat cu stangul in dreptul: Corneliu Vadim Tudor si Ciprian Claudiu Tanasescu au votat, pe 17 septembrie, in plenul Parlamentului European, in favoarea unei rezolutii care condamna o lege lituaniana destinata protectiei minorilor impotriva propagandei homosexuale.

      http://www.frontpress.ro/?p=4103

      Apreciază

  3. Uite ca astea nu se stiau said, on iunie 17, 2011 at 1:58 pm

    Despre secui, altfel decat ne minte Budapesta și UDMR-ul (1)

    La sfarsitul lunii august 1902, la Tusnad s-a desfasurat “Szekely Congresszus” (vezi volumul tiparit in 692 pag. la Budapesta, in 1902). Prin amploarea problematicii ridicate acesta a fost transformat intr-o adevarata manifestare de “protest direct impotriva autoritatilor de la Budapesta“, cum aprecia in urma cu trei decenii Adrian Hamzea, printre cei mai aplicati cercetatori ai lumii secuilor. Prin acest Congres Secuiesc se facea publica in Europa situatia dramatica de-atunci, a locuitorilor din Scaunele Secuiesti, expuși de secole unor vexații și abuzuri ungurești care vizau extincția secuilor prin maghiarizare.

    Pentru ca, trebuie sa o spunem, în așa zisa Ungarie Mare, deci până în 1918, o unitatate teritorial administrativa-distincta!, denumita …Tzinut, Regiune sau Tzara „a secuilor”, n-a existat niciodata!! Și nici nu ar fi fost cu putință să existe în condițiile tradiționalei adversități dintre maghiari și secui. O adversitate seculara, dintotdeauna, putem spune.

    Au luat cuvantul la acel uitat congres 147 de vorbitori – unii intervenind de mai multe ori, majoritatea secuilor sustinand insa aceeași idee, anume ca exista o singura cale ce ar putea rezolva multimea nedreptatilor si suferintelor secuilor: „integrarea acestui spatiu de convalescenta sociala in circuitul unui convenabil ansamblu economic, in care secuii din acest spatiu geografic se pot izbavi. In viziunea Congresului, Romania oferea adevarata rezolvare a problemelor grave ale zonei. Secuii (oricat ni se pare azi de surprinzator! N.n.), se considerau PARTE FIREASCA a aceluiași întreg cu romanii din Romania!”

    In cuvantul sau, consemnat in lucrarile Congresului din 1902, Dr.Nagy Sandor deplânge faptul ca numarul secuilor care mor anual din cauza tuberculozei se ridica la 5000 (pag.612), mult peste media din restul imperiului cezaro-crăiesc. Apoi se subliniaza ca intre 1880 si 1889, mii de secui au disparut din Ciuc, Trei Scaune si Odorhei, trecand clandestin in Romania. Numărul lor exact: 22.079 secui, la care se adauga numarul pasapoartelor eliberate: de peste zece mii anual!

    „Cat ii vor mai chinui pe bietii secui”, se intreaba retoric si Kollo Janos, acuzand patetic guvernul ungar pentru “sicanele fiscului si ruina economica, pentru licitatii trucate si teroarea portarelului. Cu fiecare noua lege e ca si cum ne-ar fura din buzunare!”

    Cauza ar fi “razboiul vamal” anti-romanesc, care interzicea secuilor sa patrunda si sa se dezvolte pe piata romaneasca, unde inainte de 1896 fusese un veritabil antrepozit pentru produsele secuiesti.

    Se stie ca, de fapt, în 1996 Budapesta a inchis frontiera catre Romania pentru toata industria Ardealului, rezultatul fiind insa cu totul altul decât cel scontat de marii strategi maghiari: mii de meseriasi secui s-au simțit obligati sa se mute in Moldova, unde nimeni nu le-a reproșat că sunt secui! (p.635)

    Caci se cuvine sa ne punem o întrebare: de ce secuii, când au fost nevoiți sa plece de acasa in cautarea unui loc de munca si de trai mai bun, nu plecau in Ungaria, ci în Romania?!

    Cum vede groful Dessewffy aceasta – citam – “cruda realitate”? Si ce consecinte are ea? Citam din nou: “Din sufletul concetatenilor nostri care emigreaza (…) piere sentimentul apartenentei la tara noastra. Chiar daca se intorc acasa, aici ei nu se mai simt bine niciodata.”

    Pe bietul grof il apuca disperarea cand constata ca : “…Dupa datele ultimelor cercetari, fratii secui care emigreaza in Romania isi abandoneaza in scurt timp nationalitatea, se contopesc cu natia straina, potrivnica,(!?) iar copii lor se sfiesc si de amintirea faptului ca parintii lor au fost candva secui.” Din păcate groful nu este capabil să identifice cauza si vinovatii…
    Ce spune la acelasi “Szekely Congresszus“, cunoscutul Laszlo Gyula? Acesta se vede nevoit să constate ca “…pe secui ii atrage elanul si entuziasmul national care, in cateva decenii, a ridicat Romania spre performanta Romania. Minunandu-se, ei isi uita propria patrie dorind sa devina romani. Mai ales tinerii care cresc acolo se impauneaza ca ei sunt buni romani si isi reneaga originea… Aici, acasa, in focarele emigrarii, este laudata Romania, i se canta doinele, i se joaca dansurile. Se vorbeste mult despre serbarile stralucite organizate in cinstea voievodului Mihai si a victoriei de la Plevna. Printre secui se stie totul si secuii se intereseaza de toate cate se petrec acolo, in interior, in Romania, ca si cum aceea ar fi patria lor cea adevarata.”(p.628)

    Un cunoscut iredentist al acelor timpuri, Koos Ferenc, incearca sa se ridice impotriva “miilor de secuience care emigreaza,insotindu-se cu romanii si astfel multe se valahizeaza”. (De ce oare această lamentatie ne aduce aminte de fostul episcop Tokes, care si-a parasit nevasta (desigur, o secuianca) si trei copii facuti cu aceasta?! Poate că n-ar stica să aflăm cât de mult biata femeie apreciaza ideile politice ale sotului dezertor de la obligatiile de parinte al copiilor sai…)

    Lucid in interventia sa se arata inca o autoritate politica a vremii: Dr. Sebess, veritabila Casandra a vremurilor ce vor urma dupa Congres: “In mijlocul marelui Corp Etnografic pe care il reprezinta Romania si Ardealul locuit de romani, secuimea constituie o insula. Avem nevoie de zagazuri in fata Romaniei”… Cu o precizare: de zagazurile acestea are nevoie Budapesta, nu secuii!

    Il invit pe presedintele meu, Traian Basescu, sa-si puna consilierii la treabă si sa-i ofere “adevaratele argumente” ale iredentismului actual”, nu “povesti” cu …autonomie egala la Sf. Gheorghe, cat si la Caracal !! Pune, nene, mana si pe alte carti decat pe aia, necitită si ilizibila, a bietului Cartarescu!

    Vom reveni, cu alte date noi – vechi și uitate!
    Prof. Deak Andrei
    11 iunie 2011

    http://www.ioncoja.ro/2011/06/despre-secui-altfel-decat-ne-minte-budapesta-si-udmr-ul-1/

    Apreciază

  4. paul said, on iunie 19, 2011 at 7:08 am

    Saccsiv,
    Un articol care merita sa apara pe blogul tau:mari actori care si-au schimbat cursul vietii prin alegerea calugariei si FOTOGRAFIIILE lor :actorul dragos Paslaru care l-a interpretat pe conducatorul legionar Horia Sima,din cauza care a fost batut pana a intrat in coma de mineri, dupa ce cu voia lui Dumnezeu a supravietuit, si-a dedicat viata Lui, actrita Mariana Buruiana,actrita Monica Fermo, chitaristul rock Dan Badulescu, fiul marilor actori Dan Badulescu si Valeriei Seciu:
    http://artapeintelesultuturor.blogspot.com/2011/04/oameni-care-si-au-schimbat-cursul.html

    Apreciază

  5. paul said, on iunie 19, 2011 at 7:13 am

    erata: fiul marilor actori Octavian Cotescu si valeria Seciu, ajuns calugar pe muntele Athos.
    Povesti impresionante!

    Apreciază

  6. […] IBM implineste 100 de ani. Companie cu rol decisiv in eGuvernare, cipuri, internetul obiectelor. Ce … […]

    Apreciază

  7. 666 este deja in sistem - OrtodoxINFO said, on iunie 12, 2019 at 1:02 pm

    […] IBM implineste 100 de ani. Companie cu rol decisiv in eGuvernare, cipuri, internetul obiectelor. Ce … […]

    Apreciază

  8. […] IBM implineste 100 de ani. Companie cu rol decisiv in eGuvernare, cipuri, internetul obiectelor. Ce … […]

    Apreciază

  9. 666 este deja în sistem - OrtodoxINFO said, on iunie 12, 2019 at 1:32 pm

    […] IBM implineste 100 de ani. Companie cu rol decisiv in eGuvernare, cipuri, internetul obiectelor. Ce … […]

    Apreciază

  10. […] IBM implineste 100 de ani. Companie cu rol decisiv in eGuvernare, cipuri, internetul obiectelor. Ce … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.