SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (02.06.2011): Mesaj interesant in piesa „PLOAIA CARE VA VENI” a formatiei Pasarea Colibri (masonul Florian Pittis)

Posted in NOUA ORDINE MONDIALA by saccsiv on iunie 2, 2011

Iata comentariul cititorului rustic postat la articolul VIDEO (reclama): Mecanismul merge perfect. Banii cash il perturba …:

Saccsiv te rog sa asculti Pasarea Colibri cu piesa PLOAIA CARE VA VENI, eu am ascultat versurile la aceasta piesa foarte atent si am constatat ca masonul Florian Pittis atunci cand a compus piesa undeva prin anii 93-94 stia foarte bine ce va urma in anii 2010-2011 ….

Iata si cateva reactii:

Petre:

@rustic O observatie foarte buna. Sincer, m-am cutremurat.

Natalia:

ma gandeam la textul acelei melodii si nu prea il intelegem…parea a avea asa un sens “profetic”…in fine buna observatia.Apartementa lui Pittis la masonerie a reprezentat pt mine o dezamagire.

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 2, 2011 at 9:27 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. tudor said, on iunie 2, 2011 at 9:57 am

    Sper din tot sufletul ca Florian sa nu fi stiut cu adevarat in ce se baga. Sa o fi facut din idealismul si naivitatea care ii insotesc uneori pe artisti.
    Dumnezeu sa-l ierte !

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on iunie 2, 2011 at 12:33 pm

      prin anii ’80, Florian Pitis avea la Radio o emisiune „Clubul curiosilor”. Se difuza dupa amiaza pe la 15.00. Si in aceasta emisiune aborda tot felul de subiecte despre „curiozitati” tehnice si stiintifice sau filosofice si psohologice. Multe informatii erau din categoria new age.

      Atunci am auzit prima data de „efectul piramida”, si amintea de un cehoslovac care isi facuse o mica piramida in care ascutea lame de ras.
      Fenomenul a fost studiat si la noi in tara tot prin anii ’80. Pentru aceste cercetari s-a construit o piramida din sticla, la Pitesti. Era ca o sera.
      Din cate stiu se cerceta existenta efectului piramida asupra plantelor si a materiei vii.

      Pr. Vasile

      Apreciază

      • agerstress said, on iunie 2, 2011 at 3:30 pm

        Fenomenul de refractie intr-un mediu prismatic (de forma piramidala) dintr-un material masiv si omogen. Concentreaza anumite radiatii „corpusculare” care vin dinspre varful piramidei intr-un anumit punct. Acest punct sau mai corect spus zona de concentrare deoarece nu are forma circulara, se poate situa in interiorul piramidei sau undeva sub baza acesteia in functie de unghiul varfului si de felul/viteza particulelor. Se poate demonstra cu o piramida optica din sticla masiva si omogena luminata cu un fascicul de lumina (evident 🙂 ) dinspre varf. In mod ciudat acest fenomen simplu este inca un subiect tabu in lumea „stiintei”.

        Apreciază

  3. Fulger said, on iunie 2, 2011 at 10:31 am

    Chiar si in ziua de astazi muzicieni canta despre ploaia care va veni dar are un alt nume iar acela este RAIN MAN.

    Apreciază

  4. un alex said, on iunie 2, 2011 at 10:56 am

    De pe coperta unei caste audio originale a formatiei Pasarea Colibri am aflat ca versurile acestei melodi au fost scrise de Dorin Liviu Zaharia.

    Conform Wikipedia, Dorin Liviu Zaharia (1944-1987) a fost un cantaret, compozitor si textier roman. Un inters al sau a fost studierea problemelor mitologice si religioase indiene.

    Prieten apropiat, Florian Pitis comenta personajul lui Zaharia ca fiind o trimitere la chitaristul Syd Barrett membru al formatiei Pink Floyd. Tot el observa că Zaharia a anticipat cu câtiva ani interesul generatiei flower power pentru cultura indiana si alte modele de gândire ale Orientului; tocmai de aceea, studiile proprii si ajutorul lui Culianu i-au permis introducerea unor astfel de elemente în muzică pe căi mai coerente si ferite de kitsch decât au făcut-o formatii importante ale curentului psihedelic.

    Sursa: Wikipedia http://ro.wikipedia.org/wiki/Dorin_Liviu_Zaharia

    Apreciază

  5. Ionutantonesei said, on iunie 2, 2011 at 11:14 am

    Sper ca pittis nu s-a referit la rain man sper ca nu si-a dat seama

    Apreciază

  6. Mihai said, on iunie 2, 2011 at 11:18 am

    si care-i mesajul ala cutremurator?

    Apreciază

  7. Ionutantonesei said, on iunie 2, 2011 at 11:19 am

    Cred ca s-a referit la potopul lui noe nu?

    Apreciază

  8. Cosmin S. said, on iunie 2, 2011 at 11:22 am

    Fulger,
    Rain man, rainy day umbrella ella eh
    Oare sa fie vreo legatura intre „Ploaia care ca veni” si „rain man”?

    Despre rain man, aici:

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on iunie 2, 2011 at 4:40 pm

      Care-i chestia cu pacatele comise cand esti posedat nu conteaza la KARMA?
      KARMA nu exista!

      Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 2, 2011 at 5:06 pm

        Ioan Pelasgul

        Te intrebasem ceva. N-ai raspuns. Iti reamintesc:

        Tu i-ai invatat pe cei de la Noua Dreapta sa minta ca monahul Filoteu (de la manastirea Petru Voda) este yoghin?

        Apreciază

      • Dan Tanasescu said, on iunie 3, 2011 at 8:57 am

        Este exact chestia de la magia neagră. Vrăjitorii care practică magia neagră susţin că, pentru a face rău cuiva, invocă spiritele demonice pentru a săvârşi acţiunea. Şi deoarece nu ei personal au săvârşit fapta, nu sunt răspunzători pentru ea şi deci nu au înfăptuit niciun păcat.

        Apreciază

  9. Ionutantonesei said, on iunie 2, 2011 at 11:57 am

    Nu cred,ce daca cantam despre potopul lui noe are legatura cu rain man?

    Apreciază

  10. STOP RFID 666 said, on iunie 2, 2011 at 1:23 pm

    Ocultistii vorbesc codat asa ca trebuie sa decodam. Florian Pittis spune ca banul este pericol de moarte asa ca trebuie sa dispara. Trebuie sa facem un oras fara pacat. Daca banul este un pericol trebuie ca fiecare sa cumpere cu cartela. Orasul fara de pacat poate insemna satul global adica ,,minunata,, lume a antihristului. Ploaia care va venii inseamna schimbarea legilor si a oranduirii. In vedenia lui Daniel se zice ca fiara va schimba legile si vremurile. Legile se vade foarte clar ca se schimba pe fiecare zi. Vremurile inseamna ca ei vor otravii mancarea, solul si aerul. Rain man se refera la demonul care te face bogat prin ploaia de bani care vine asupra ta atunci cand te inchini lui. Rain man este demonul care-ti da inspiratie sa scrii versurile din muzica.

    Apreciază

    • rocco said, on iunie 2, 2011 at 6:34 pm

      Cred ca s-a referit la faptul ca banul este cel ce distruge calitatea umana,deoarece ca si drogul,te obisnuiesti cu el,creeaza dependenta,pentru ca mai apoi, lipsa acestuia ne transforma in fiare.Orasul fara pacat,cred ca ar putea fi o comunitate divina,in care sa lipseasca minciuna,mandria,orgoliile,etc.si sa primeze iubirea si armonia.Ploaia ce a si venit,este de fapt criza economica ce va declansa un tsunami nu peste mult timp.Pasarea Colibri mai are melodii speciale,unele preluate dupa Bob Dylan(Vanare de vant,Sfarsitul nu-i aici,Oameni buni,Nebunul cu ochii inchisi,etc)

      Apreciază

      • daniel said, on iunie 3, 2011 at 2:51 pm

        „Sunt un frate tanar care crede in dreptate” – Libertate egalitate fraternitate (nu asta e lozinca masonilor? Oare despre ce fel de frate e vorba, nu toti masonii sunt frati?
        ii e lehamite de canoane si ajunge la „din cer cad pasari albatre” … destul de ciudat dupa parerea mea

        Daniel.

        Apreciază

    • Mihai said, on iunie 2, 2011 at 8:24 pm

      inca odata ma faci sa rad. acum esti si vizionar… :))

      Apreciază

  11. sol said, on iunie 2, 2011 at 3:15 pm

    Mi-a facut o mare placere sa-l reascult pe Pittis, este un om care mi-a luminat copilaria si adolescenta. Imi amintesc ( curios, cu placere ) de mirosul tigarilor Carpati pe care le suda, ciudat, fara sa i se altereze vocea de-a lungul timpului, si asta desi urasc tutunul. Sa-l odihneasca Dumnezeu. Va ramane in mintea mea etern.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 2, 2011 at 3:24 pm

      sol

      Ti-a luminat-o cu „invataturi” new age si inca iti mai place …

      Apreciază

  12. […] găsit pe blogul lui Saccsiv o remarcă interesantă referitoare la o melodie a lui Florian Pittiş, cântată cu […]

    Apreciază

  13. sol said, on iunie 2, 2011 at 6:04 pm

    Saccsiv, nu ştiu la ce fel de învăţături te referi. nici termenul ‘new age’ nu-l înteleg. pe mine Motzu m-a învăţat că demnitatea umană se poate păstra in orice regim, oricât de opresiv ar fi acesta. despre convingerile lui religioase sau de altă natură nu am cunoştinţă, nu le-ar fi discutat cu un copil. aşa că îmi cer scuze dar nu ştiu în legătură cu ce e acuzat.

    Apreciază

  14. Patricia said, on iunie 2, 2011 at 6:08 pm

    A-ti observat?ca in versul cintecului spunea ca sa saturat si de canoane?pe linga toate celelalte?canoanele Bisericii?

    Apreciază

  15. scorilo said, on iunie 2, 2011 at 7:25 pm

    Interesant mod de a privi lucrurile dar ele se leaga.Am vazut pe Yt intreaga emisiune si exista mesaje subliminale cat china te ingrozesti daca esti atent la asta.Cat la chestia cu ploaia are o legatura din punctul meu de vedere.Trebuie descifrat.Apa e peste tot de sus de jos in noi eu cred ca prin apa o sa ne extermine nu prin altceva

    Apreciază

  16. clement said, on iunie 2, 2011 at 7:39 pm

    Pittis recita superb si a fost un om deosebit. Din toate punctele de vedere.
    Nu are rost sa amintesc talentele actoricesti, muzicale si manageriale ale acestuia. Poate deveni un mit, personajul.
    Doua situatii in care a fost deplin implicat m-au pus intotdeauna pe ganduri.
    Cum a fost posibil ca sub Ceusescu sa organizeze serile de rock, nestingherit? In inima capitalei, un teatru ii punea la dispozitie sala, pentru promovarea muzicii „decadente”, americane si engleze. Pittis nu era afectat de cenzura.Toate usile ii erau deschise.
    A doua situatie este cea a directoratului sau la Radio Tineret. Nu discut continutul emisiunilor. Din ’73 pana prin ’93 aproape ca m-am dopat cu muzica acelor vremuri. Ceea ce ma mira este faptul ca directorii acestui post au murit inainte de pensie, suspect de asemanator.
    Nici cu moartea lui Stefan Iordache nu sunt impacat. Prezenta ostentativa a lui Magureanu, langa sicriu, a fost un mesaj.Nu fusesera prieteni.
    Atat Pittis, cat si Iordache, aveau carisma si probabil, o independenta ce deranja si punea in pericol multiple structuri.
    Dupa cum ne arata istoria, numerosi masoni au fost scosi din scena, indiferent de gradul obedientei lor. Oculta nu are sentimente.

    Apreciază

  17. Stefan_D said, on iunie 2, 2011 at 8:47 pm

    Oare s-au epuizat subiectele serioase de s-a ajuns la disecarea textelor lui Pittis. Eu cred ca a fost in categoria „papagalilor masoni” care s-au lasat inselati de masca „umana” a masoneriei. Acel clip in care spune „Tatal nostru” in tinuta masonica spune tot. Nu cred ca era circ ieftin, el chiar a crezut ca un fraier ca masoneria e ceva special, plin de intentii bune. Dar ma pot insela. Treaba cu ploaia…pai ma gandesc sa analizam mai atent „Ploaia si noi” a Doinei Badea. 🙂
    Lasand gluma la o parte, ia uite un articol interesant de azi, „cu si despre masoni”:

    http://www.cotidianul.ro/147783-De-ce-nu-au-acces-femeile-in-masonerie

    Apreciază

    • tataia said, on iunie 3, 2011 at 8:33 am

      Multi au fost inselati sa se „inroleze” in masonerie fiind atrasi de „intentiile” bune si de masca umana ale acesteia. Dar daca ar fi stiut ceea ce stim noi, si anume ca „solutii omenesti nu exista” nu ar fi facut acest neinspirat pas.

      Apreciază

  18. Aurora said, on iunie 2, 2011 at 8:55 pm

    In ciuda ”carismei” lui, mie nu mi-a placut Pittis niciodata. Nici aerul lui hippie, nici productiile lui tip ”cenaclu”, nici vocea lui impecabila de la Teleenciclopedia. Nu stiam pe atunci ca era mason, dar ceva ma facea sa am retineri fata de acest om. Abia acum inteleg de ce.
    A propos de masoni. Fiica unei prietene a fost admisa la un liceu foarte bine cotat din Capitala. A avut medie buna si a reusit. Numai ca bucuria familiei si a ei a fost de scurta durata. Pe masura ce mergea la scoala, fetita simtea ca nu e locul potrivit pentru ea, ba ca profesorii sunt foarte rigizi si ironici, ba ca unii colegi se poarta dispretuitor cu ea care vine de la periferie etc. Prin semestrul 2 a inceput sa se simta tot mai rau de cum intra in cladirea liceului si i-a cerut mamei s-o transfere in alta parte. Mama ei n-a luat in serios plangerile copilei, dar criza s-a adancit din zi in zi, pana cand fata nu a mai vrut sa mearga la scoala. Cand parintii ei si-au dat seama de gravitatea problemei au dus-o la doctor care a constatat o anume forma de inadaptabilitate scolara, dar au aflat si un amanunt cumplit la una din sedintele cu parintii: in liceul respectiv masonii duc o ofenisva puternica si incearca sa-i atraga pe elevii inteligenti. Ce parere aveti ? Copila e nevrozata sau ciumpalacii au otravit aerul pe care-l respira bietii elevi ? Mie mi se pare infricosator.

    Apreciază

  19. Romeo2110 said, on iunie 3, 2011 at 7:31 am

    Se poate vedea foarte clar din carte Monicai Fermo – Invvind pe drumul Damascului – faptul ca in anii 80, F Pittis era in relatii foarte stranse cu evreul Iosif Sava.
    Propaganda new-age (5-10 minute pe saptamana) facuta la emisitnea radio Clubul curiosilor, martea orele 15-16, era organizata de structurile masonicve din afara tarii; probabil ca dl Iosif Sava ar putea spune mai multe. Misterele „neelucidate” nu erau la indemana oricui. A mai avut prin anii 80 si niste reprezentatii teatrale – imagini si lumina la un teatru din Bucuresti cu Beatels.

    Pt asa ceva trebuia o brese masonica in securitale si la ministerul culturii. La securitate trebuie cautati urmasii lui Pacepa. La cultura evreul Gogu Radulescu, care a emigrat in Israel imediat dupa 89.

    Brese new-age au exista inca din anii 70: revista de cultura a securitatii (Saptamana) a avut ani de zile o rubrica new-age (stiinta+mistere), numita Zidul tacerii – de obicei pe penultima pagina jos. Tot in anii 70 au inceput sa le fie predate studentilor de la fizica de exemplu, asa zise cursuri de yoga, arte martiale, etc. In 1982 cad au fost interzise aveau deja o vechime de vreo 10 ani.

    Monica Fermo l-a cunoscut destul de bine pe F Pittis. Ar putea sa vina cu detalii.

    PS: In anii 80 la Fac de matematica din Bucuresti era cel putin un profesor universitar practicant de yoga. La institutul de matematica – sucursala a INCREST-ului existau mai multi practicanti de yoga. Tot atunci cineva care lucra acolo mi-a spus ca i s-a propus sa intre in masonerie. INAINTE DE 89 ! La mijlocul anilor 80 decan al Fac de matematica era o evreica pe nume Cabiria. Astazi este decan un evreu cu nume romanesc: Tigoiu. Prodecan este Liviu Ornea, fiul lui Zigu Ornea a pus umarul la falimentarea editurii Biblioteca pentru toti in anii 90.

    Apreciază

    • clement said, on iunie 5, 2011 at 9:55 pm

      Pai Zigu a lasat mostenire poporului roman editura Hasefer, ce ne mai trebuie „Bibliateca pentru toti”? Pe situl comunitatatii afla si goii cand se aduna b’nai b’rith…
      Cu artele martiale nu am nimic, dar cu Ana Blandiana care s-a dat in stamba cu Gogu, am. Ce mizerie de compromisuri a putut face suava poetesa pentru o tura prin America ogarului cenusiu si pentru serile de inspiratie de la Pelisor si Neptun…

      Apreciază

  20. Mihai said, on iunie 5, 2011 at 6:49 pm

    Cred ca versurile lui Florian Pittis palesc in fata celor ale lui John Lennon. IMAGINE este un adevarat manifest al noii ere. Mai jos si traducerea versurilor. De altfel si videoclipul melodiei este deosebit de sugestiv – lumina.

    Johm LENNON – Imagine

    1. Imagine there’s no heaven
    It’s easy if you try
    No hell below us
    Above us only sky
    Imagine all the people
    Living for today

    2. Imagine there’s no countries
    It isn’t hard to do
    Nothing to kill or die for
    And no religion too
    Imagine all the people
    Living life in peace

    3. You may say I’m a dreamer
    But I’m not the only one
    I hope someday you’ll join us
    And the world will be as one

    4. Imagine no possessions
    I wonder if you can
    No need for greed or hunger
    A brotherhood of man
    Imagine all the people
    Sharing all the world

    5. You may say I’m a dreamer
    But I’m not the only one
    I hope someday you’ll join us
    And the world will live as one

    Traducere

    1. Imagineaza-ti ca nu exista rai
    E usor daca incerci
    Si nici iad sub noi
    Deasupra noastra numai cerul
    Imagineaza-ti toti oamenii
    Traind prezentul

    2. Imagineaza-ti ca nu exista tari
    Nu e greu s-o faci
    Nimic pentru care sa mori sau sa omori
    Si de asemenea nici religii
    Imagineaza-ti toti oamenii
    Traind in pace

    3. Ai putea zice ca sunt un visator
    Dar nu sunt singurul
    Sper ca intr-o buna zi sa ni te alaturi
    Si astfel lumea va fi una

    4. Imagineaza-ti ca nu exista proprietati
    Ma intreb daca poti
    Si nici lacomie sau foamete
    O fratie a omului
    Imagineaza-ti toti oamenii
    Impartindu-si toata lumea

    5. Ai putea zice ca sunt un visator
    Dar nu sunt singurul
    Sper ca intr-o buna zi sa ni te alaturi
    Si astfel lumea va trai ca una

    Apreciază

  21. clement said, on iunie 5, 2011 at 9:42 pm

    Cand se va distribui „Soma” gratuit, lumea va amorţi – nu tu angoase, nu tu dorinta de rebeliune. „Minunata lume noua” propovaduita de illuminaţii intunericului vor crea o noua specie, docila, fericita chiar, in care elefantii roz vor popula somnul ratiunii.
    In urma cu 4000 de ani, pentru a avea acces la Misterele mazdeiste, magii, adica preotii, intrau in transa consumand aceasta Soma, la care se refera Huxley si care l-a facut vizionar pe Lennon.
    Revin cu ideea de a-i pune pe hamei pe toti aspirantii la „pacea si iubirea” neconditionata. Calmeaza fara a induce delirul.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.