SACCSIV – blog ortodox

APEL CATRE FRATI: Sa-i determinam pe ierarhi si pe preoti sa strige raspicat: HOMOSEXUALITATEA E UN PACAT STRIGATOR LA CER!

Posted in HOMOSEXUALITATE by saccsiv on mai 31, 2011

Dupa cum deja stiti:

MARSUL HOMOSEXUALIOR 2011 ROMANIA, sambata intre 17.00 -18.45. La Moscova nu reusesc, in Romania Monica Macovei le ofera sprijinul …

Consider ca o contra manifestatie nu e buna, caci se vor baga in seama tot soiul de elemente ce folosesc ortodoxia precum o unealta, pentru scopuri mai “marete”. Apoi vine mass-media si filmeaza si zice: “ia uite cine sunt cei ce se opun …”.

Dar atunci ce facem? Cum marturisim? Ca nici sa stam ca umerasele nu-i bine.

Teoretic, extrem de eficient ar fi un cuvant ferm al Patriarhului sau al Sinodului sau al unui ierarh. Practic insa, nu cred ca vom auzi asa ceva:

VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC, homosexualitatea si Patriarhul

In cazul asta, sa-i impingem oleaca de la spate. Chiar daca unii au fost impinsi pe la spate:

Controlare prin SODOMIZARE si umilire sexuala

Chiar daca altii sunt sodomiti din placere, majoritatea insa sunt inca normali, dar lasi, asa ca sub presiunea poporului credincios poate ca s-ar trezi si ar vorbi ceea ce trebuie sa vorbesca.

Ca atare, fac un apel catre cititori, catre fratii care au bloguri, care scot reviste, care fac conferinte, sa cream un curent, un soi de miscare de jos in sus, pentru a-i determina pe cat mai multi ierarhi si preoti sa iasa din tacerea de mormant si sa strige raspicat: HOMOSEXUALITATEA E UN PACAT STRIGATOR LA CER!

   Asadar, vorbiti cu duhovnicii vostri. Scrieti-le ierarhilor locului. Bombardati cu e-mailuri Patriarhia.

Sa ne amintim de o actiune cu mult mai restransa:

O prima victorie: CNA A INTERZIS RECLAMA RED BULL …

Atunci, zeci de cititori au scris CNA-ului, iar acesta a reactionat corect. Nu cred ca daca cu mult mai multi le scriu ierarhilor intr-o chestiune atat de grozava, chiar nu va reactiona macar unul.

A face un ierarh sa vorbeasca este extrem de important, caci, din diverse motive, mass-media i-ar promova mesajul. Chiar daca majoritatea pentru a-l critica. Nu conteaza. Important este ca astfel multi preoti ar prinde curaj si ar vorbi la randul lor. Ba mai mult, poporului ce inca doarme li s-ar mai aprinde oarece beculete. Si astfel ar incepe sa se vorbeasca, sa se dezbata.

Si uite asa, usor usor, se va auzi si glasul normalitatii intr-un ocean al anormalitatii.

Nu trebuie sa ne facem iluzii ca vom opri astfel planul ELITELOR in ceea ce priveste stricarea societatii prin tot soiul de legi ce sunt uraciune in fata lui Dumnezeu. Dar astfel, sigur trezim pe cat mai multi.

Doamne ajuta!

 

76 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 31, 2011 at 8:12 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. fanu said, on mai 31, 2011 at 8:35 am

    corect, aşa să şi facem

    Apreciază

  3. fanu said, on mai 31, 2011 at 8:45 am

    sau daca nu o petitie comuna trimisa la Patriarhie

    Apreciază

  4. […] Cititi si: APEL CATRE FRATI: Sa-i determinam pe ierarhi si pe preoti sa strige raspicat: HOMOSEXUALITATEA E UN … […]

    Apreciază

  5. Ciprian said, on mai 31, 2011 at 9:47 am

    Pentru a se lamuri si contemporanii nostri despre homosexualitate, o marturie contemporana, fragment din „Iannis cel nebun pentru Hristos” atunci cand Constantin (homosexualul si povestitorul acestui fragment) îl invită pe Iannis acasa la el deoarece îl deranja din practicarea păcatelor:

    „Ca să nu mai lungesc vorba, m-am hotărât să-l invit pe Iannis-nebunul acasa la mine…

    De îndată ce i-am deschis, a spus:
    -Binecuvântat să fii, Constantine, în veacul de acum și în cel ce va să fie.

    Pentru prima dată auzeam un asemenea salut, însă tot pentru prima dată l-am auzit vorbind și pe demonul care se cuibărise înlăuntrul meu:

    -Ai venit si aici în casa mea, nebunule, ca să mă alungi? Nu sunt singur, ci am împreună cu mine trei sute șaizeci și cinci de prieteni. Eu nu am să plec. Pleacă tu, pentru că altfel am să te omor!

    Atunci Iannis a ridicat deasupra mea o cruce și a spus:

    -În numele Sfintei Treimi celei de o ființă…

    Din clipa aceea nu am mai auzit nimic altceva, pentru că am leșinat. Când mi-am venit în sine, l-am văzut pe Iannis cum mă privea zâmbind. Simțeam o mare bucuriecă se află acolo, însă nu puteam să-mi dau seama din ce pricină…

    … Eu socoteam povești tot ceea ce spunea despre demoni. Credeam că sunt născociri ale preoților și ale religiei, ca să sperie lumea și să câștige ușor bani, să poată duce un trai mai bun, să se îmbogățească și ale asemenea. Și iată că acum eram martor al lucrării lor ucigașe asupra omului…”

    Apreciază

  6. acadennis said, on mai 31, 2011 at 10:14 am

    Nu numai ierarhii si preotii trebuie sa strige raspicat, ci toti acei care cred in Dumnezeu, Dumnezeu a facut pe Adam Si Eva si nu pe Adam si Steve.
    Suntem chiar asa de dezbinati ca ne trebuie vreun ierarh sau preot sa ne uneasca, noi nu suntem ai Lui Dumnezeu ???
    Ce vom face atunci cand vor pune semnul fiarei pe mana sau pe fruntea oamenilor, vom intreba preotul sau vom decide noi insine si vom face asa cum ne invata Sfanta Biblie.

    Trebuie doar luat modelul Moscovei si organizat …

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 31, 2011 at 10:26 am

      acadennis

      Deloc n-ai inteles ideea.

      Apreciază

      • acadennis said, on mai 31, 2011 at 11:48 am

        Am inteles-o:
        „se vor baga in seama tot soiul de elemente ce folosesc ortodoxia precum o unealta, pentru scopuri mai “marete”.”
        „mass-media si filmeaza si zice:”“ia uite cine sunt cei ce se opun …”.

        Daca nu mergi la alimentara sa cumperi paine – nu vei manca paine la masa …
        Daca mergi la alimentara deasemenea vei cumpara paine, dar vine riscul ca cineva sa ti-o fure.

        Daca asteptam ca altcineva sa faca ceva pentru noi este o pierdere de timp, noi toti trebuie sa angrenam tot mecanismul ortodoxiei si actionat.

        1. Un grup de organizatori trimite email-uri, scrisori, etc la ierarhi, preoti si enoriasi, populatie, se iese in strada si se spune punctul de vedere. Logic e ca mass-media va interpreta cum li se va dicta, dar cel putin ei, „ELITELE” vor vedea ca suntem uniti.

        SAU

        2. Ne intrebam unul pe altul ce vom face si chiar daca avem idei nu le punem in practica sau daca le punem nu vor avea impactul dorit pentru ca idea nu nu a fost adecvata pentru acel tip de situatie.

        Cred ca ar fi folositor un grup de analisti sau psihologi care sa fie capabili de a studia o situatie si de a da sfaturi referitor la riscuri si la tipurile de actiune care se pot lua …

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 31, 2011 at 1:13 pm

        acadennis

        Ala e motivul pentru care nu e buna o contra manifestatie.

        Tu insa intrebai de ce sa ii mobilizam pe ierarhi … Mai citeste te rog o data articolul si daca nu te lamuresti, atunci ma voi stradui sa-ti explic.

        Apreciază

  7. chisinauian said, on mai 31, 2011 at 10:16 am

    „Consider ca o contra manifestatie nu e buna, caci se vor baga in seama tot soiul de elemente ce folosesc ortodoxia precum o unealta, pentru scopuri mai “marete”. Apoi vine mass-media si filmeaza si zice: “ia uite cine sunt cei ce se opun …””

    chiar daca cei de la ND mai gresesc asta nu inseamna ca trebuie sa te alaturi lor in lucruri gen manifestatii anti-gay, caci si Mota si Marin s-au dus sa lupte alaturi de nationalisti impotriva comunismului, desi multi dintre acei nationalisti erau catolici

    Apreciază

  8. MARESALUL said, on mai 31, 2011 at 10:21 am

    Marian de Norvegia are dreptate.Fac ei ceva cu petitia.Mai marii bisericii cred ca sant pe-o mana cu puterea.Mai mult din cate am citit pe acest blog Biserica Ortodocsa e divizata in sensul ca nu e unita.Parca nu au o unica lege si un singur suflet.Unii fac ceva altii altceva.Unii sant proecumenis pro cipuri altii pe dos.Natiunea Romana e in pericol de a se destrama datorita politicii perfide ale udmr-ului,este infometata,jefuita,omorata lent .Biserica prin mai marele sau mai marii ei ar trebui sa ia atitudine.Biserica avand o forta extraordinara.Daca ar fi mai toti pe-o voce si un cap de comanda patriot ,iubitor de neam ar zice gata .La,, lupta,, baieti.Ar informa preotii satului,iara acestia pe enoriasi.Parca lipseste parintele AMFILOHIE.

    Apreciază

    • Mos Ioan said, on mai 31, 2011 at 5:07 pm

      @ciprian

      Este manipulare fina, vor sa înregimenteze copiii parasiti în batalioanele de mâine care vor conduce România, supravegheati din umbra de cei care trag sforile deja……
      Are dreptate Parintele Savatie Bastovoi când atrage atentia si asupra acestui lucru înfiorator. (” Diavolul este politic corect” al Parintelui Savatie).

      Nu le pasa „lor” de viata copiilor parasiti, asa cum nu le pasa de viata pe care o ucid înca din pântece ( sute de milioane de avorturi/an),etc. etc.etc…

      Apreciază

  9. sol said, on mai 31, 2011 at 10:45 am

    Eu nu cunosc niciun roman homosexual. De unde i-o fi adunat in Capitala? Ce-i drept, n-am mai fost pe acolo de ani buni, s-or fi schimbat bucurestenii de cand cu multdorita intrare in UE si poate tot n-au inteles ca aia nu ne-au primit acolo ca sa ne faca vreun bine, ci ca sa devenim consumatori pentru mizeriile lor sa sa ne impuna niste legi asa-zis umanitare absurde. Minoritatea homosexuala nu exista Romania ( sau cel putin aici pe unde traiesc eu). Daca intr-un sat de munte cu frica lui Dumnezeu s-ar fi incercat asa ceva, ar fi iesit babutele satului cu aghiazma si i-ar fi scuipat pe manifestanti facandu-si oripilate Sfanta Cruce, iar barbatii adevarati veniti de la prasila ar fi aruncat cu pietre in ei. E clar ca reactia idioata a madamei Macovei este antiromaneasca si anticrestina , dar democratia importata ii permite sa dea socoteala abia la alegeri… si cu toti stim cat de bine sta cu memoria si cu constiinta civica romanul cand stampileaza buletinul de vot.
    Dar niste pusti cu sare n-or fi avand bucurestenii astia? ca daca e sa fie spectacol, macar sa-l faca pana la final.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 31, 2011 at 11:01 am

      sol

      Ideea cu pusca cu sare nu o consider buna.

      Apreciază

      • sol said, on mai 31, 2011 at 11:13 am

        saccsiv

        sincer, fusese o gluma… bine, imi imaginasem faza… si era amuzanta…dar imi cer scuze, nu-i pricep pe bucuresteni. pe aici pe la noi asa ceva n-ar fi posibil, barbatii ar reactiona spontan de pe margine. ce Dumnezeu se intampla la ei, acolo?

        Apreciază

    • daniel said, on iunie 2, 2011 at 12:22 pm

      Au fost pe dos si inainte si dupa 89 dar inainte nu apareau. Dupa 89 cand au adus importul de tampenii din afara le-au adus si pe astea, iar daca ai sa citesti blogul ai sa vezi si de ce o fac. Oamenii de la tara au frica de Dumnezeu, pe aici nu prea mai e din pacate, cam asta e cauza aparitiei pidosnicilor. Cum presa, televiziunea, autoritatile …. ii incurajeaza atunci au inceput sa prinda curaj si sa se inmulteasca sau sa apara la rampa.

      Apreciază

  10. danutza said, on mai 31, 2011 at 11:52 am

    CATRE PATRIARHIE:

    Ca urmare a organizarii Marşului minorităţilor sexuale, cunoscut şi ca Marşul Diverstăţii,care va avea loc sâmbătă, în intervalul 17.00-18.45, pe traselul Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei – Piaţa Izvor si la care sunt aşteptaţi peste 300 de participanţi, imi exprim nemultumirea pentru autorizarea lui si va rog sa luati atitudine si sa strigati raspicat ca HOMOSEXUALITATEA E UN PACAT IMPOTRIVA FIRII SI A LEGII LUI DUMNEZEU.

    Iata ce spunea inaintea alegerii Preafericitului parinte Daniel, sfantul parinte Papacioc:
    “ Pentru nici un pacat nu a ars Dumnezeu o cetate ca pentru pacatul asta al homosexualismului. Dar biserica n-a avut o pozitie oficiala in problema asta. Patriarhule de maine, asta te asteapta, si e destul! “

    In Rusia, acest mars a fost INTERZIS!!!!

    Peste 30 de persoane, inclusiv cetateni straini, au fost arestate sambata la Moscova in timpul confruntarilor dintre activistii pentru drepturile homosexualilor si nationalisti rusi, in timpul unei noi incercari de a organiza o parada gay in centrul capitalei Rusiei, transmite Reuters. Acesta este cel de-al saselea an consecutiv in care homosexualii nu reusesc sa organizeze un mars in capitala rusa.
    Activistii homosexuali au sperat ca noul primar al Moscovei, Sergei Sobyinin, va permite desfasurarea paradei, dupa ce, ani de zile, autoritatile au refuzat sa aprobe marsul lor. Homosexualii intentionau sa depuna flori la Monumentul Soldatului Necunoscut.
    Activistii gay care s-au strans langa zidul Kremlinului au fost atacati de grupuri de extrema dreapta si ultra-ortodocsi rusi. Politistii au intervenit imediat.
    O alta adunare a activistilor gay, desfasurata in apropiere de sediul guvernului, a fost risipita de fortele de securitate dupa circa 20 de minute.
    Agentiile de presa ruse au scris ca peste 30 de persoane au fost arestate, inclusiv doi activisti americani, care au amenintat ca vor face plangere la Consiliul Europei sa deposedeze Rusia de drepturile de vot in cadrul organizatiei din cauza violentelor impotriva homosexualilor.
    Homosexualitatea a fost decriminalizata in Rusia in 1993, insa prejudecatile impotriva persoanelor gay ii forteza pe acestia sa nu se expuna public la Moscova.

    Sfânta Scriptură şi învăţătura Bisericii condamnă fără nici o ambiguitate legăturile homosexuale, văzând în ele o pervertire vicioasă a naturii de Dumnezeu zidite a omului.

    „Pentru aceea i-a dat pe ei Dumnezeu intru patimi de ocara, ca si femeile lor si-au schimbat randuiala cea fireasca, intru ceea ce este impotriva firii. Asijderea si barbatii lasand randuiala cea dupa fire a partii femeiesti, s-au aprins intru pofta sa unul spre altul” (Rom. 1, 26,27).

    De se va culca cineva cu bărbat ca şi cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire (Lev. 20, 13). Biblia ne relatează greaua pedeapsă la care Dumnezeu i-a supus pe locuitorii Sodomei (Fac. 19, 1-29) – după exegeza Sfinţilor Părinţi, tocmai pentru păcatul homosexualităţii. Caracterizând starea morală a lumii păgâne, Apostolul Pavel pune relaţiile homosexuale între patimile cele mai „de ocară” şi „ruşinile” ce spurcă trupul omenesc-, femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii; asemenea şi bărbaţii, lăsând rânduială cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi primind răsplata cuvenită rătăcirii lor (Rom. 1, 26-27). Nu vă amăgiţi: nici malahienii, nici sodomiţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu, le scria Apostolul locuitorilor pervertitului Corint (1 Cor. 6, 9-10).

    Tradiţia patristică condamnă la fel de clar şi hotărât orice manifestări ale homosexualităţii. „Didahia celor doisprezece Apostoli”, operele Sfinţilor Ierarhi Vasilie cel Mare, Ioan Gură de Aur, Grigorie al Nyssei, Fericitului Augustin, canoanele Sfântului Ioan Postitorul exprimă învăţătura neschimbată a Bisericii: legăturile homosexuale sunt păcătoase şi condamnabile.
    Oamenii atraşi în ele nu au dreptul să facă parte din clerul bisericesc (canonul 7 al Sfântului Vasilie cel Mare, canonul 4 al Sfântului Grigorie al Nyssei, canonul 30 al Sfântului Ioan Postitorul).
    Adresându-se celor ce s-au întinat cu păcatul sodomiei, Cuviosul Maxim Grecul chema: „Cunoaşteţi-vă pe voi înşivă, ticăloşilor, şi daţi-vă seama la ce desfătare spurcată v-aţi supus!.. Siliţi-vă să vă depărtaţi cât mai degrabă de această plăcere a voastră preaîntinată şi preaîmpuţită, să o urâţi – iar cine spune că ea este nevinovată, pe acela daţi-l veşnicei anateme ca pe un potrivnic al Evangheliei Mântuitorului Hristos şi stricător al învăţăturii Lui. Curăţiţi-vă prin pocăinţă nefăţarnică, prin lacrimi fierbinţi şi prin milostenie după putere şi prin rugăciune curată… Să urâţi din tot sufletul vostru această păgânătate, ca să nu fiţi fii ai blestemului şi ai pierzării veşnice”.

    Discuţiile despre situaţia aşa-numitelor minorităţi sexuale în societatea contemporană înclină spre recunoaşterea homosexualităţii nu ca perversiune sexuală, ci ca una dintre „orientările sexuale”, cu drept egal la manifestare publică şi la respect. Se mai afirmă, într-un mod luciferic, şi că atracţia homosexuală este determinată de o predispoziţie naturală individuală. Biserica Ortodoxă pleacă de la convingerea nestrămutată că legătura de Dumnezeu rânduită a căsătoriei dintre bărbat şi femeie nu suferă comparaţie cu manifestările pervertite ale sexualităţii. Ea consideră homosexualitatea o vătămare păcătoasă a naturii umane, vătămare care este biruită prin efort duhovnicesc, care duce la vindecare şi la creşterea personalităţii omului. Ca şi celelalte patimi care îl sfâşie pe omul căzut, tendinţele homosexuale se vindecă prin Taine, prin rugăciune, prin post, prin pocăinţă, prin citirea Sfintei Scripturi şi a scrierilor patristice, precum şi prin comunicarea creştină cu oamenii credincioşi, care sunt gata să ofere sprijin duhovnicesc.

    Raportându-se cu responsabilitate pastorală la oamenii care au înclinări homosexuale, Biserica se împotriveşte totodată cu hotărâre tentativelor de a prezenta o tendinţă păcătoasă ca pe o „normă” şi cu atât mai mult ca pe un obiect de mândrie şi ca pe un exemplu de urmat. Tocmai de aceea, Biserica Ortodoxă condamnă orice propagandă a homosexualităţii. Fără a refuza nimănui drepturile fundamentale la viaţă, la respectul demnităţii personale şi la participarea la treburile obşteşti, Biserica porneşte totuşi de la premiza că persoanele care fac propaganda modului homosexual de viaţă nu trebuie admise să lucreze în mediul didactic, educaţional şi în genere la orice fel de muncă ce priveşte copiii şi tineretul, nici să ocupe poziţii de conducere în armată şi în instituţiile corecţionale, dată fiind înrâurirea lor dăunătoare asupra copiilor şi sănătăţii mintale a societăţii în general.

    Dr. Dmitri Avdeev
    (extras din volumul Probleme actuale ale psihoterapiei ortodoxe, Ed. Sofia, 2007)

    Sfantul Ioan Gura de Aur
    demasca si combate homosexualitatea
    ………………………..
    Dar iata acum, ca cei ce turbeaza dupa astfel de pacate, singuri isi fauresc relele cele mai grozave, caci nu este acelasi lucru a te schimba in natura femeiasca si a ramane si barbat in acelasi timp, sau mai bine-zis, a nu fi nici femeie si nici barbat.
    Si de voiesti ca si din alta parte sa afli de grozavenia acestui pacat, apoi intreaba de ce oare toti legiuitorii pedepsesc prin legile lor pe cei ce se scopesc singuri, si vei gasi ca de nimic altceva, decat pentru ca-si ciuntesc singuri natura lor omeneasca, desi acestia cu nimic nu nedreptatesc pe altii prin asemenea fapt, ba inca de multe ori, dupa scopire ei sunt folositori, pe cand curvarul si pederastul (homosexualul) nu sunt folositori la nimic. Nu numai sufletul, ci si trupul pederastului (homosexualului) este necinstit si vrednic de a fi alungat de pretutindeni. Si de cate gheeni sunt oare vrednici acestia ? Dar daca poate razi auzind de gheena si nu crezi in focul cel vesnic, atunci adu-ti aminte de Sodoma, fiindca prin acea nenorocire icoana gheenei ne sta de fata chiar in viata prezenta. Fiindca sunt multi care si astazi, ca si atunci, nu cred in invierea cea de apoi si in cele ce vor urma dupa Inviere si rad cand aud spunandu-li-se despre focul cel nestins, de aceea, Dumnezeu ne-a cumintit chiar prin intamplarile din viata prezenta. O astfel de intamplare este arderea Sodomei si focul de acolo. Cei ce au fost acolo stiu, caci singuri au vazut cu ochii lor acea rana provenita din bataia dumnezeiasca si urmarile fulgerelor si a trasnetelor de sus. Acum tu judeca singur cat de mare a fost pacatul lor, daca Dumnezeu a fost silit de a le arata gheena mai inainte de timp. Fiindca multi dispretuiau cuvintele si atunci ca si acum, de aceea Dumnezeu le-a aratat invederat icoana gheenei si inca intr-un mod unic in istoria omenirii. Intr-adevar, curios a fost norul acela care a plouat foc in loc de apa, dar si pacatul ce ei il savarsise, adica pederastia (sodomia), era afara din legile firii, era contra naturii; a ars pamantul acela, fiindca si sufletele lor erau arse de acea pofta spurcata. De aceea si ploaia aceea nu numai ca n-a deschis pantecele pamantului ca sa-l faca de a da nastere roadelor, ci inca l-a facut netrebnic, chiar pentru primirea semintelor ce s-ar fi aruncat in el. Astfel era si impreunarea barbatilor din Sodoma, caci si acea nelegiuire le facuse trupurile lor mai netrebnice decat pamantul cel ars al Sodomei.

    Ce poate fi mai spurcat ca un barbat tavalindu-se in curvii ? Ce poate fi mai gretos ? O! Ce nebunie! O! Ce smintire! Dar de unde si cum a patruns in sufletul omului aceasta pofta nebuna, care a adus natura in halul celor ce se razboiesc, ba, inca cu atat mai rau decat ale acelora, cu cat si sufletul e mai inalt si mai bun decat trupul ? Vai noua, daca ajungem a fi mai fara de minte decat animalele necuvantatoare, si mai nerusinati decat cainii, caci nicaieri printre dansele nu vei gasi astfel de impreunare, ci natura-si cunoaste hotarele sale! Voi insa, care savarsiti acest pacat, ati facut neamul nostru omenesc mai necinstit decat necuvantatoarele, caci il batjocoriti prin asemenea fapte si va batjocoriti si insiva (Sf. Ioan Gura de Aur; coment. la ep c. rom. 1, 26-27).

    Par Sofian Boghiu despre pacatul homosexualitatii:

    „Dar Fiul Omului, cand va veni, va gasi, oare, credinta pe pamant?”[Luca, cap.18]

    – Cum sa ne raportam la asa-zisa intrare în Europa, mai ales ca acum ni se impune, ca o conditie la aceasta integrare, sa legalizam homosexualitatea?

    Parintele Sofian: Da, aceasta este o problema foarte spinoasa pentru mine. Si pentru întreaga Europa. Desigur, de la Europa Occidentala avem de învatat si niste lucruri frumoase cu adevarat, dar nu atunci când este vorba sa acceptam niste pacate. Mai ales când sunt în discutie niste patimi despre care Biblia de la început ne spune ca sunt atât de periculoase încât, pentru a se pedepsi asemenea spurcaciuni, se coboara îngeri din cer ca sa arda, sa desfiinteze niste orase împreuna cu locuitorii lor si sa se aleaga de ele numai fum de pucioasa… Am fost pâna la Marea Moarta, am bagat degetul în apa si l-am pus pe limba; e o apa groasa, amara si pe acolo miroase a sulf. Atât a mai ramas din civilizatia celor doua orase (Sodoma si Gomora), despre care ni se povesteste în Vechiul Testament. Vedem astfel cât dispret arata Dumnezeu pentru asemenea pacate.

    Pentru nici o alta patima nu se coboara cineva din cer ca sa aduca pedepse. Si tocmai cu astfel de pacate ne cere Europa ”civilizata” si mândra ca sa ne spurcam neamul nostru. Au mai facut oamenii asemenea greseli (ca homosexuali au fost si sunt la noi, fara sa fie legiferati de Parlament), dar ele sunt probleme de spovedanie, de canon. Daca însa sunt legalizate aceste patimi, le faci fara grija, sub acoperirea . Politicienii nostri sunt liberi sa faca ce vor; iar ei, netinând seama de credinta si spiritualitatea acestui neam, aproba tot felul de faradelegi, pentru a putea sa fie prieteni cu asa-zisa Europa.

    În concluzie, nu sunt de acord ca pentru niste bunuri pamântesti sa primim o pedeapsa dumnezeiasca. Daca atunci s-au coborât îngeri din cer si-au ars Sodoma si Gomora, acum Dumnezeu va trimite din cer niste pedepse asupra tarii noastre, prin care sa fie sanctionate asemenea pacate legiferate. Dar ai nostri nu sunt convinsi; ei spun: ”astea sunt popesti”.

    Pe de alta parte, trebuie spus ca crestinul este o personalitate bivalenta, care face parte dintr-un stat pamântean, dar face parte si dintr-un stat ceresc, este si cetateanul lui Dumnezeu. El trebuie sa puna accentul pe esential; trebuie sa stie ca este alcatuit din doua componente: omul material, pe care-l manânca viermii în mormânt si sufletul care merge la judecata dupa ce se termina viata pamânteasca. Daca omul cade în acest pacat calca o porunca veche, de la creatia lumii si va da socoteala în fata lui Dumnezeu. Când îl face pe om, Dumnezeu îi spune: ”Cresteti si va înmultiti>. Cu aprobarea homosexualitatii aceasta porunca fundamentala este încalcata, pentru ca barbatul nu poate naste copii si nu se poate continua neamul omenesc asa cum a hotarât Dumnezeu de la început. Când omul se deprinde cu aceasta patima, ea nu-i da copii, dar îi da probleme.
    [extras din „Smerenia si dragostea,însusirile trairii ortodoxe” de Arhimandrit Sofian Boghiu ]

    Profetia Sfantului Nil Atonitul, despre Antihrist si sfarsitul lumii

    Cand se va apropia vremea venirii lui Antihrist, se va intuneca mintea omului de toate patimile cele trupesti ale curviei, si foarte mult se va inmulti necredinta si faradelegea. Atunci omul va deveni de nerecunoscut, schimbandu-se fetele oamenilor, si nu se vor mai cunoaste fetele barbatilor de ale femeilor, pentru nerusinata imbracaminte si a parului din cap.

    Oamenii din vremea aceea se vor inrai ca niste fiare salbatice, fiind inselati de Antihrist. Nu vor da respect parintilor si celor mai batrani, iar dragostea va pieri. Pastorii crestinilor, arhierei si preoti vor fi oameni cu slava desarta, afara de prea putini, cu totul nerecunoscand calea din dreapta de cea din stanga.

    Atunci se vor schimba obiceiurile si traditiile crestinilor si ale Bisericii. Curatia va pieri de la oameni si va stapani faradelegea. Minciuna si iubirea de argint vor ajunge la cel mai inalt grad si va fi vai de cei care vor aduna bani. Curviile, preacurviile, sodomiile, hotiile si omorurile, in vremea aceea, vor fi pe toate drumurile. Pentru savarsirea acestor mari pacate, oamenii vor fi lipsiti de darul Sfantului Duh, pe care l-au primit la Sfantul Botez, precum si de mustrarea constiintei

    Apreciază

    • danutza said, on mai 31, 2011 at 11:56 am

      PS: „PRIN TACERE IL TRADAM PE DUMNEZEU” ( SF GRIGORIE TELOLOGUL)

      Apreciază

    • Ciprian said, on mai 31, 2011 at 11:59 am

      Danutza

      Ai putea sa adaugi ca homosexualitatea este o forma de demonizare, ai mai sus citat din cartea Iannis cel nebun pentru Hristos, un sfant contemporan… sa nu zica ca ii luam numai cu chestiuni teoretice ci chiar practice, marturia unui homosexual, ce poate fi mai graitor de atat???

      Apreciază

      • danutza said, on mai 31, 2011 at 12:05 pm

        da, din pacate am trimis inainte de a posta tu, desi stiam fragmentul si l-am mai folosit ca argument in alte discutii. fiecare poate trimite ce vrea. eu am dat un exemplu. ideea este sa cerem patriarhiei sa aiba o pozitie oficiala fata de acest pacat si fata de marsul anormalitatii de sambata!
        iar preotii nostri sa denunte si ei acest pacat cu curaj si tarie!

        Apreciază

    • daniel said, on iunie 2, 2011 at 2:07 pm

      sper ca nu te deranjeaza, dar am preluat si eu textul si l-am trimis

      Apreciază

  11. MIhaela said, on mai 31, 2011 at 11:54 am

    Vreau sa vad UN SINGUR PREOT care este dispus sa protezteze fata de sodomitii astia;unul singur, care sa faca o mobilizare ,cu oameni verificati, cunoscuti , care pot da fiecare o referinta despre celalalt(pentru a evita intrusii).
    NU VA FI NICI UNUL!

    Apreciază

    • Stefan said, on mai 31, 2011 at 12:15 pm

      Sora MIhaela,din pacate nu sunt Parinti in Bucuresti care sa stea drept si avand constiinta impacata ca va pierde tot ce ii lumesc ,functii,parohie,masina,etc. dar un singur lucru nu ar pierde : HARUL !
      Ar fi pe ici pe colo cate unul dar nici ei nu au curaj sa mai iasa in fata si sa IL marturiseasca pe Hristos !
      Daca un singur preot ar face apel sa fim acolo,in secunda doi eu sunt acolo,dar daca eu voi fi acolo ca si alta data doar cu putini oameni ,atunci nu stiu ce putem face noicei cativa i impotriva acelor oameni bolnavi si plini de demoni prin ei,si mai ales impotriva sceleratilor ce le da voie sa umble liberi si nu in lanturi si cu cenuse in cap !
      Si intreb retoric,nebunii sunt internati sau sunt printre noi ?Sunt dispus sa merg sa iau atitudine impotriva acelor gay dar sa nu fiu singur,si daca mai vreti toti cei din Bucuresti ,hai sa fim acolo impreuna sa spunem intoleranta noastra impotriva acestor sodomice obiceiuri popularizate si prin mass media foarte frecvent !

      Apreciază

  12. PG said, on mai 31, 2011 at 12:02 pm

    O cruce mare purtată pe trotuar in paralel cu parada , aşa din smerenie …Asta nu-i interzis.

    http://www.agentia.org/stiri/au-aparut-40-de-gauri-misterioase-in-orasul-quebec-11728.html

    Apreciază

  13. Ciprian said, on mai 31, 2011 at 12:05 pm

    Apel la fratii care vor ajunge pe langa manifestatia lor (daca se va tine): tamaiati traseul in timpul maniestatiei, sa vedem ce se intampla… sunt carbuni cu tamaie inclusa care tin vreo 15 minute, cu vreo 7-8 carbuni s-ar putea sa mai plece din demonii de la ei si sa vedem lucruri nebanuite… eu nu am posibilitatea sa ajung ca as face-o.

    Apreciază

    • Ciprian said, on mai 31, 2011 at 12:18 pm

      Ma ofer sa trimit eu carbunii cu posta rapida numai sa fie doritori de a-i folosi la scopul propus.

      Apreciază

  14. Ioan C. said, on mai 31, 2011 at 12:18 pm

    ” 24. Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma şi Gomora ploaie de pucioasă şi foc din cer de la Domnul
    25. Şi a stricat cetăţile acestea, toate împrejurimile lor, pe toţi locuitorii cetăţilor şi toate plantele ţinutului aceluia.” ( Facerea 19, 24- 25).

    Apreciază

    • Ioan C. said, on mai 31, 2011 at 12:19 pm

      Aceasta va fi si soarta Romaniei.

      Apreciază

      • Ciprian said, on mai 31, 2011 at 1:14 pm

        Sa nu fie! Hai sa luptam pasnic si duhovniceste pentru Dumnezeu si Neamul Romanesc, impreuna vom reusi. Cu Dumnezeu inainte!

        Apreciază

  15. Mihai said, on mai 31, 2011 at 12:37 pm

    In Moldova inca mai exista Atitudine .Bravo lor http://aparamortodoxia-aparamortodoxia.blogspot.com/ Bacaul zguduie Romania

    Apreciază

  16. MIhaela said, on mai 31, 2011 at 12:55 pm

    Am putea face cateva lozinci, cu cuvinte ca ale lui nea Anderthal: :”Dictatura demono cratiei”, „Dictatura degeneratil;or „”Dictatura raului contra normalitatii si a binelui „, „Sa ne salvam copiii de ispitele intunericului”,etc
    La sfarsit, putem duce pa patriarhie petitia pe care a propus-o Danutza.
    Trebuie insa sa evitam intrusii ;de aceea ar trebui sa ne intalnim cei ce deja ne cunoastem.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 31, 2011 at 1:23 pm

      Frati si surori, incepeti si bombarbati adresele ierarhilor si ale Patriarhiei cu mesaje si scrisori. Timpul e scurt.

      Cautati va rog adresele (inclusiv cele de e-mail) si postati-le aici. Le voi centraliza si publica maine separat.

      Apreciază

    • Iones said, on mai 31, 2011 at 9:27 pm

      AM outea scrie verste din Biblie referitoare la Sodoma si Gomora.

      Sau de la Sfintii Parinti sunt atatea cuvinte lasate despre homosexuali de la Sfintii Parinti.

      Apreciază

  17. MIhaela said, on mai 31, 2011 at 12:56 pm

    Si , bineinteles , crucea si tamaia .

    Apreciază

  18. MIhaela said, on mai 31, 2011 at 1:05 pm

    Nu neaparat marsaluit, dar sa se simta si prezenta unora care dezaproba mizeriile astea.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 31, 2011 at 1:30 pm

      MIhaela

      Planul de a presa ierarhii sa aiba o atitudine e cu mult mai important decat o manifestatie.

      Daca macar unul va vorbi, efectul va fi cu mult mai mare. Dar daca tineti cu dintii sa faceti un mars, atunci chiar ca probabilitatea de a-l auzi vorbind este mai mica.

      Ideea din articol era cu totul alta, dar putini au priceput-o si si mai putini o accepta … DRACUL NU SE SPERIE DE MITING.

      Noi nu trebuie sa folosim marsul lor pentru un contra mars. Ci ca prilej de a incepe o miscare de trezire din amorteala.

      Apreciază

  19. gerik64 said, on mai 31, 2011 at 1:13 pm

    Poate da Dumnezeu o furtuna cu ploaie abundenta si spala zona de anormali.Nu ar strica sa ne rugam pentru asta.Rugaciunea face minuni.

    Apreciază

  20. Ciprian said, on mai 31, 2011 at 5:15 pm

    CĂTRE PATRIARHIE ȘI MITROPOLII

    În contextul manifestărilor pentru păcatul sodomiei care au loc în țara noastră timp de o săptămână culminând cu „parada gay” de sâmbata 04.06.2011 mă vad obligat să atrag atenția ierarhilor noștri că aceasta reprezintă o metodă subtilă pentru demonizarea neamului, de spurcare a locurilor cu acordul „aleșilor” noștri și prin ei și al nostru, în consecință vă rog să luați atitudine.

    De asemenea vă rog să urmăriți, istoric vorbind, în ultimii ani de când au loc astfel de spurcări mascate în numele „drepturilor omului” precum „gaypride” si „gayfest”, la scurtă vreme, peste țara noastră vin calamități ce cuprind județe întregi și sate întregi sunt măturate de puterea apelor pentru că stăm indiferenți acceptând păcatul ca normal. Anul acesta cu nici o lună în urmă, în Postul Mare am avut „miss (sau mister?) gay” tot pentru o săptămână la Brașov și o campanie de panotaj stradal la nivel național despre „normalitatatea” acestui păcat pentru care Dumnezeu a trimis focul peste Sodoma. Oare la ce să ne așteptăm dragi ierarhi și noi în acest an sau, mai bine zis ce credeți că merităm? Așteptăm milă dar facem ceva pentru a o merita?

    Pentru a se lămuri și cei care au dubii despre homosexualitate, existența demonilor și Puterea Lui Dumnezeu și a Sfinților Lui, o mărturie contemporană, fragment din cartea „Iannis cel nebun pentru Hristos” atunci când Constantin (homosexualul și povestitorul acestui fragment) îl invită pe Iannis acasă la el deoarece îl deranja din practicarea păcatelor:

    „Ca să nu mai lungesc vorba, m-am hotărât să-l invit pe Iannis-nebunul acasa la mine…
    De îndată ce i-am deschis, a spus:
    -Binecuvântat să fii, Constantine, în veacul de acum și în cel ce va să fie.
    Pentru prima dată auzeam un asemenea salut, însă tot pentru prima dată l-am auzit vorbind și pe demonul care se cuibărise înlăuntrul meu:
    -Ai venit si aici în casa mea, nebunule, ca să mă alungi? Nu sunt singur, ci am împreună cu mine trei sute șaizeci și cinci de prieteni. Eu nu am să plec. Pleacă tu, pentru că altfel am să te omor!
    Atunci Iannis a ridicat deasupra mea o cruce și a spus:
    -În numele Sfintei Treimi celei de o ființă…
    Din clipa aceea nu am mai auzit nimic altceva, pentru că am leșinat. Când mi-am venit în sine, l-am văzut pe Iannis cum mă privea zâmbind. Simțeam o mare bucuriecă se află acolo, însă nu puteam să-mi dau seama din ce pricină…
    … Eu socoteam povești tot ceea ce spunea despre demoni. Credeam că sunt născociri ale preoților și ale religiei, ca să sperie lumea și să câștige ușor bani, să poată duce un trai mai bun, să se îmbogățească și ale asemenea. Și iată că acum eram martor al lucrării lor ucigașe asupra omului…”

    Consider în calitate de creștin ortodox că este timpul, dacă nu a fost deja cu mult în urmă, sa afirmăm clar dacă vrem să fim cu Dumnezeu sau cu Europa demonică. Întâia datorie este a ierarhilor, dragii noștri dorim să aflăm ce duh vă animă, dorim să ne sprijiniti în epurarea spirituală a neamului, nu în îngroparea lui.

    Cu stimă,

    Apreciază

  21. Aurora said, on mai 31, 2011 at 5:20 pm

    Fratillor, va iubesc pe toti, dar sunteti naivi. Voi chiar credeti ca va lua vreun ierarh atitudine ? Pai ei nu sunt niste oameni liberi, ci constransi si conditionati de stapanii din loje. Poate nu sunt toti masoni, dar au stranse lagaturi cu acestia, nu fac un pas fara sa se consulte cu clapaugii. Va relatez doar o situatie din care sa trageti voi concluzia : niste prieteni de-ai mei, sot si sotie s-au dus acum cativa ani la un parinte vazator cu duhul sa-i ceara povata intr-o problema. Sotul prietenei avea mari neplaceri cu episcopul loculuii la care lucra ca jurist.Parintele, cand i-a vazut, (pentru prima oara) pana sa apuce sa deschida gura, i-a spus tanarului „Ai grija cum vorbesti cu unii episcopi , caci pot fi masoni !” Cand am aflat acest lucru am verificat lista cu masonii cunoscuti si desigur, am gasit si numele unui clapaug, fost securist, care se afla cam tot timpul in preajma „Prea Coruptului”. Simple coincidente ??? Nu cred. Eu nu vreau sa va descurajez, dar n-am incredere in episcopi.Ei nu fac nimic care sa deranjeze Sistemul. Dar nu zic ca trebuie sa stam cu mainile in san, nepasarea e cel mai rau lucru.

    Apreciază

    • Ciprian said, on mai 31, 2011 at 5:23 pm

      Mai exista parinti vazatori cu duhul? Poate sa iti dea saccsiv adresa mea de mail sa imi spui detalii te rog? Multumesc

      Apreciază

  22. valentin said, on mai 31, 2011 at 5:56 pm

    Arhiepiscopia Argesului şi Muscelului, cu sediul în municipiul Curtea de Arges :
    Arhiepiscop: Înaltpreasfintitul CALINIC
    episcopiaargesului@yahoo.com

    Arhiepiscopia Dunarii de Jos, cu sediul în municipiul Galati:
    Arhiepiscop: Înaltpreasfintitul CASIAN
    arhiepiscopia@edj.ro

    CENTRUL EPARHIAL AL
    EPISCOPIEI SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR
    http://www.sf-esc.ro/contact.php

    Episcopia Giurgiului, cu sediul în municipiul Giurgiu:
    Episcop: Preasfintitul AMBROZIE
    episcopia.giurgiului@yahoo.com

    Mitropolia Moldovei si Bucovinei
    http://www.mmb.ro/ro/contact.html

    Arhiepiscopia Sucevei
    candelasuceava@yahoo.com
    administrativ@arhiepiscopiasucevei.ro
    cabinet@arhiepiscopiasucevei.ro
    cultural@arhiepiscopiasucevei.ro

    mitropolia ardealului
    secretariatma@yahoo.com

    mitropolia clujului
    secretariat@mitropolia-clujului.ro

    ARHIEPISCOPIA ORTODOXA ROMÂNĂ ALBA IULIA
    arhiepiscopia@reintregirea.ro
    epalba@yahoo.com
    radio@reintregirea.ro
    radioreintregirea@yahoo.com

    episcopia oradiei
    office@bihor.ro

    episcopia salajului
    episcopiasalajului@yahoo.com

    mitropolia olteniei
    s_administrativ@m-ol.ro

    episcopia ramnicului
    secretariat@episcopia-ramnicului.ro

    EPISCOPIA SLATINEI ŞI ROMANAŢILOR
    episcopiaslatinei@gmail.com

    mitropolia banatului
    http://www.mitropolia-banatului.ro/contact.php

    episcopia aradului
    http://www.episcopiaaradului.ro/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=60

    Preasfinţitul Gurie Georgiu Episcopul Devei şi Hunedoarei
    episcop@episcopiadevei.ro

    Arhim. Visarion Neag
    exarh@episcopiadevei.ro

    Apreciază

  23. MARESALUL said, on mai 31, 2011 at 6:01 pm

    Sistemul in sine e CORUPT la noi da corup nu gluma.De la presedentie cred ca pana la portarul de la spitale.Numai o revolutie a celor care sant pe acelasi gand si fel de a fi.,PATRIOT,CINSTIT,MUNCITOR,IUBITOR DE DUMNEZEU,DE MEDIU INCONJURATO,.DE ANIMALE ETC ETC.Dar cati sant dintrastia.

    Apreciază

  24. Ciprian said, on mai 31, 2011 at 6:38 pm

    1. Catre toti care trimiteti mesaje inlocuiti cuvantul homosexual cu sodomit, string-ul „sex” cel mai probabil va face ca mesajele sa mearga catre junk/bulk…

    2. Patriarhia nu are adresă de mail???????

    Apreciază

  25. Mihai Lungu said, on mai 31, 2011 at 7:11 pm

    Fratilor pana nu va puneti toti bloggeri pe treaba si nu lasati ura,dusmania,invidia la o parte nu ve-ti reusi nimic.Va certati mai zilnic cate bloguri sunt Ortodoxe cred ca sunt vreo 30 deodata sunt 30 de persoane .Dar cand faci un asemenea apel cu vecniul trebuie sa fi ca fratele.Uniti-va toti bloggeri sa vedem si noi pe toate blogurile acestea acelasi mesaj cu acelasi inteles si apoi la lupta.Nu asa fratilor unu striga altul latra altul miauna.Faceti cu toti o intruniri adevarate cu niste memnri adevarati si pe zone fratilor MoLDOVA ,Ardeal,Banat, cu cativa lideri chiar si 10 pe fiecare zona tine zona frumos sub control.Fiecare raspunde de zona lui in sesnul informari si aduceri la cunostinta si trezirea din somnul cel de moarte al fratelui nostru Roman.Fratilor parerea nu e greu sa ne o spunem si sa da-m cu degetele pe tastatura dar chiar am vazut niste proteste in ultimul pe niste Bloguri prin Bacau si ca-m atat restul tari nimic.Unde e Capitala ,Unde e Timisoara ,Craiova si celalate orase mari ale acestei tari.Ideea ca Basarabia rupta de la trupul nostru face de 3 ori mai mult decat facem noi toti la un loc in momentul de fata si ne da de gandit.Oare chiar suntem indiferenti sau nu exista unitate.Eu personal aleg a doua varianta.

    Apreciază

  26. Ciprian said, on mai 31, 2011 at 9:33 pm

    mai, voi stiati de propaganda homosexuala de la emisiunea „in premiera”????

    http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/807830/In-premiera-Viata-sub-curcubeu–Dragostea-nu-tine-cont-de-varsta–sau-de-gen/

    deci asta era cu acest lup in piele de oaie, prea era indrazneata in a castiga increderea romanilor pentru a-i spurca cu totul in pacate…. dar cred ca s-a cam grabit un pic…

    Apreciază

  27. MIhaela said, on iunie 1, 2011 at 5:37 am

    Scrisoare catre Monica Macovei

    Doamna,
    Sunt profund deceptionata de atitudinea dumneavoastra de sustinere a marsului sodomitilor, pentru ca dovediti ca faceti parte din acea categorie de politicieni care, de dragul unor voturi,fac compromisuri inacceptabile fata de normele de conduita morala si crestina specifice poporului roman.
    Suntem un popor majoritar ortodox, care respecta cu sfintenie mostenirea educationala de la parinti si stramosi.
    Pentru domnia voastra am parea poate „conservatori”, sau „invechiti”, dar , pentru noi, notiunile de „familie”, „educatie”,”copii sanatosi „, „generatii sanatoase”, sunt inca puternic ancorate in mental si in constiinta.Dumneavoastra, prin atitudinea dumneavoastra, incercati sa bagatelizati aceste lucruri, care noua ne sunt foarte dragi.
    De multe ori, pe la diverse televiziuni, unde aveti acces fara probleme,ati abordat o atitudine de „justitiar”, denuntand acte sociale de coruptie , dar tacit si mai putin vizibil, acceptati si incurajati comportamentele deviante, si chiar le sustineti.Dumneavoastra, constient sau inconstient, incercati sa „inoculati ” in mentalul colectiv ideea ca ,manifestarile publice sodomite reprezinta „normalitatea” cotidiana.
    Prin atitudinea dumneavoastra puneti egalitate intre normal si anormal,creind confuzii grave mai ales in randul generatiilor tinere.
    In loc sa luati atitudine impotriva legalizarii conumului de droguri „usoare”,care a provocat atatea tragedii in familii, in loc sa incurajati, prin promovarea de legi sanatoase,existenta familiei NORMALE, ca mijloc esential de echilibru sufletesc , educatie si viata cotidiana, incurajati, , manifestari bizare , ale unor persoane care ar trebui sa-si manifeste tulburarea de comportament in spatiul privat,nicidecum pe strada, sfidand o tara intreaga.
    Va asigur ca ,voturile pe care le veti lua de la sodomiti,vor fi mult mai putine decat cele pe care le veti castiga de la populatia normala,decenta, inzestrata cu bunul simt al romanului neangajat politic, de la cetateanul onest si cinstit, platitor de taxe , anonim,care duce greul acestor vremuri.Astfel de oameni va sunt necunoscuti, dumneavoastra va invartiti in cercurile politice „de import”, care nu cunosc realitatile romanesti, impunandu-va anumite initiative politice ,pe care le acceptati prea usor.
    Doamna, incurajati drumul spre decadenta al societatii romanesti,catre amoralitate, catre alienarea umana.
    Constiinta ce va spune?

    Apreciază

  28. MIhaela said, on iunie 1, 2011 at 7:23 am

    Scrisoare catre Patriarhie, celelalte biserici si manastiri

    Crestinii ortodocsi romani se simt tradati de multi dintre oamenii Bisericii, ignorati, mintiti, manipulati.
    Avem impresia ca , la toate problemele nostre zilnice, Biserica (cu unele exceptii remarcabile)raspunde cu indiferenta si raceala, cu sfaturi standardizate dupa niste criterii generale, nu cu reala aplecare spre problemele omenesti.
    Patriarhul nostru s-a departat de poporul napastuit,iar „slujitorii ” din jurul sau cresc aceasta departare spirituala intre credinciosi si arhierei.
    Ici -colo, cu discretie si cu teama,cu un limbaj codificat,cate un preot aminteste fugitiv despre incatusarea electronica la care ne va fi supus si sufletul,sub semnul satanei, stapanul acestor timpuri.
    Ba mai mult ,unii preoti ,cum este domnul Stoica(si nu numai ), sustin ca, cifra 666 nu are nici o incarcatura simbolica negativa.
    In numele „ascultarii” crestinii sunt iimpiedicati in a-si manifesta liberul arbitru, indepartati de la reala cunoastere duhovniceasca.Semnificatia acestui cuvant a fost mult denaturata.
    S-a ajuns la o exacerbare a superstitiilor in Biserica,din comoditatea preotilor, care nu mai supravegheaza initiativele neopagane si obiceiurile „babelor povatuitoare”.
    Este(cu exceptii remarcabile) o lipsa de evlavie autentica in Biserica, contand mai mult gesturile ritualice , fara ca preotii sa-i faca pe credinciosi sa inteleaga fiecare moment al Sfintei Liturghii.
    In biserici nu se mai simte comunicarea interumana, dragostea si mila, ci mai mult un egoism personal in relatia cu Dumnezeu.
    Parintele Iustin este marginalizat de Patriarh, iar dan puric „face legea ” monumentului de la Aiud, cu sprijinul arhiereului local;
    Extrem de grav mi se pare faptul ca preotii nostri se impartasesc cu catolicii, protestantii,etc, participand la intruniri ecumeniste, neluand atitudine fata de ereziile sectare si paistase.
    Foarte grav mi se pare ca Biserica tace,”tolerand” manifestari pe care ar trebui sa le condamne. Astfel ,manifestarile sodomitilor sunt tacit acceptate,dand-se formal un comunicat „tolerant ” si discret, care nu produce nici un efect in randul celor care organizeaza aceste monstruozitati.
    Toate acestea sunt consecinta unui sir de compromisuri si erori facute de-a lungul timpului de catre mai marii nostri ierarhi.
    In mod suprarational,moastele Sfintilor nostri si Icoanele care plang ne indruma in mod tainic , si multi dintre noi simtim mangaierea lui HRISTOS ,atunci cand nedreptatile si suferintele par sa ne doboare.
    Fac apel la adevaratii nostri preoti , la monahi si la cei cu constiinta nealterata de groaznicele vremuri pe care le traim, sa faca un zid in jurul credinciosilor, sa fie in mijlocul lor si sa-i apere cu ajutorul harului pe care l-au dobandit prin hirotonisire, sa-i indrume,si SA NU SE TEAMA!

    Apreciază

    • Stefan said, on iunie 2, 2011 at 4:05 pm

      HRISTOS S-A INALTAT !
      MIhaela,tocmai am trimis cele doua epistole ale tale (prima ptr.dna.Macovei)si a doua tutror celor din adresele de mail postate mai sus.
      Idemn pe toti Crestinii sa o faca,si macar sa trimita un protest asa cum stiu ei,dar sa il trimita !
      Este important sa fim impreuna ! Acesta e un inceput de drum ! Impreuna !
      ORTODOXIE sau Moarte !

      Apreciază

  29. florentina said, on iunie 1, 2011 at 9:17 am

    Mihaela, cele doua scrisori ale tale sunt bune, chiar e nevoie sa luam o atitudine. Sper sa trimitem cat mai multi cateva randuri de protest. Doamne ajuta!

    Apreciază

  30. MIhaela said, on iunie 1, 2011 at 9:55 am

    Marian,
    Ai inteles gresit.Nu trebuie sa fii bascalios.Scopul era ca sa stie mai multa lume continutul scrisorii, tocmai ca sa nu ne repatam;

    Apreciază

  31. MIhaela said, on iunie 1, 2011 at 12:43 pm

    ileanda,
    Observatia ta este corecta . Dar m-am gandit ca ar trebui sa le scriu in fiecare zi cate ceva, asa ca am incercat sa adun cat mai multe idei si sa le expun cu aceasta ocazie.
    Multumesc ,oricum .

    Apreciază

  32. Fabian said, on septembrie 11, 2011 at 6:41 pm

    „A face un ierarh sa vorbeasca este extrem de important, caci, din diverse motive, mass-media i-ar promova mesajul. Chiar daca majoritatea pentru a-l critica. Nu conteaza. Important este ca astfel multi preoti ar prinde curaj…”
    Va dati seama, daca TV Trinitas ar face astfel, ce impact ar avea la oameni aceste semnale?… Insa acolo se tace mâlc, totul e lapte si miere.

    Apreciază

  33. […] Cititi si: APEL CATRE FRATI: Sa-i determinam pe ierarhi si pe preoti sa strige raspicat: HOMOSEXUALITATEA E UN … […]

    Apreciază

  34. isihastu said, on martie 5, 2016 at 2:09 am

    Fiindca pe youtube nu mai exista si nu mai poate fi postat, am urcat acest film despre sodomisti, pe RUTUBE:
    [video=http://rutube.ru/video/3b3cd6633b8932f7574261a8c56c3e3b/]

    Pune-l sa se vada intr-un nou articol.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.