SACCSIV – blog ortodox

Europa este pe punctul de a exploda

Posted in REVOLTA, revolutie by saccsiv on mai 25, 2011

Citez din articolul Europa este pe punctul de a exploda. Toata lumea spune NU austeritatii:

   Situatia din Europa devine alarmanta. Spania este zguduita de proteste, Grecia nu mai suporta masurile de austeritate, iar Portugaliei ii vine nota de plata a FMI. In timp ce toata lumea se revolta, FMI si partidele din conducere neaga realitatea. Cat vor mai suporta europenii taierea salariilor, cresterea impozitelor si disparitia locurilor de munca?

   Spaniolii sfideaza interdictia protestelor
Zeci de mii de demonstranti din Spania au continuat zilele trecute protestele impotriva partidelor politice de la putere, conform Business Insider. Acest lucru se intampla in pofida interdictiei protestelor, demonstratiile continuand si in ajunul alegerilor regionale si municipale de pe 22 mai.
Aproximativ 28.000 de persoane, majoritatea tineri, au petrecut noaptea dintre 20 si 21 mai in Puerta del Sol, una dintre pietele centrale din periferia Madridului. Au ramas acolo cu toate ca interdictia asupra protestelor a intrat in vigoare la miezul noptii pe baza legilor aplicabile la sfarsitul campaniei electorale derulate in 13 din cele 17 regiuni ale Spaniei si in peste 8.000 de municipalitati.
Furia demonstrantilor este cauzata de esecul politicienilor de a relaxa austeritatea impusa populatiei. In plus, rata somajului in Spania a ajuns la 21%. In afara de plangerile economice, cererile protestantilor mai includ imbunatatirea sistemului judiciar, stoparea coruptiei politice si modificarea structurii electorale a Spaniei. Cel din urma aspect ar presupune, in primul rand, renuntarea la sistemul prin care candidatii sunt selectati in interiorul partidelor inainte de alegeri, inloc sa fie alesi direct de catre votanti.
In timpul protestelor, multi dintre locuitorii Madridului si-au lipit banda adeziva pe gura pentru a transmite faptul ca vor continua demonstratiile, chiar daca trebuie sa o faca in tacere.
„NU” restructurarii datoriilor in Grecia
Indiferent de cate ori Banca Centrala Europeana (BCE) sau primul ministru al Greciei au rejectat restructurarea, piata insista sa-i convinga de necesitatea acesteia. Inca o data, oficialii BCE si al doilea om din statul grec s-au facut de rusine refuzand restructurarea datoriilor cu ajutorul pietei de obligatiuni.
„Restructurarea datoriilor iese din discutie”, a declarat Papandreou, primul ministru al Greciei. Grecia nu are alta optiune in afara continuarii planului fiscal, dupa cum crede membrul consiliului de guvernare a BCE, Ewald Nowotny. „Pentru BCE, directia este clara si unica: trebuie sa implementezi angajamentele pe care ti le-ai asumat„.
Grecia ia in considerare taieri adanci din salariile angajatilor din sectorul public si noi cresteri de taxe aplicate unei game largi de produse pentru a se califica pentru obtinerea unui nou ajutor.
Planul poate include taierea bonusurilor angajatolor din companiile de stat. De asemenea, Guvernul ar putea sa scada nivelul pana la care nu se impoziteaza proprietatile sau profesiile libere sau chiar sa anuleze acest lucru. Alte masuri ar fi cresterea impozitului pentru bauturi si anumite tipuri de combustibil sau aplicarea unui TVA crescut pentru anumite game de produse.
80% din greci se opun austeritatii
Papandreou a promis zilele trecute ca va lua orice masuri necesare pentru a asigura o finantare cat mai mare pentru tara sa. „Grecia trebuie sa-i convinga pe toti de determinarea sa”, a spus acesta.
80% dintre respondentii unui poll au declarat ca refuza sa mai faca alte sacrificii pentru atragerea de fonduri de la UE/FMI.
Dar primul-ministru a avertizat ca orice abatere de la plan poate duce la intrarea statului in default.
Sunt sanse foarte mari ca partidul care se opune masurilor de austeritate sa castige alegerile din Grecia. Nu este matematic posibil ca Grecia sa scape de aceste probleme in curand sau chiar vreodata prin adoptarea a mai multor masuri de austeritate.

Grecia este in recesiune in acest moment, Italia se indreapta in aceasta directie. Oricat de mult ar avea nevoie Grecia de reforme serioase in sectorul public, efectul pe termen scurt a adoptarii acestor masuri ar fi cresterea somajului.
Mai mult, Grecia are un mare dezavantaj din punct de vedere al productivitatii in fata Germaniei si Frantei, iar pentru a scapa de acesta ar trebui sa scada salariile. Bomboana de pe tort este dorinta lui Papandreou de a mari impozitul pe locuinte, pe consum si pe profesii libere.
Nota de plata FMI in Portugalia
FMI a aprobat un imprumut de 36,8 miliarde de dolari pentru Portugalia pentru a ajuta statul sa-si revina din epuizanta criza in care se afunda.
Finantarea totala a Portugaliei in 2011 va include aproximativ 12,6 miliarde de euro din partea Fondului si inca 25,2 miliarde euro din partea Uniunii Europene. Finantarea face parte din pachetul de salvare de 78 de miliarde de euro al FMI si UE.
„Pachetul de finantare este gandit astfel incat sa-i acorde Portugaliei o gura de oxigen”, a spus FMI.
Confrom intelegerii cu FMI, Portugalia va trebui sa taie din cheltuieli, sa creasca impozitele, sa adopte reforme in sistemul judiciar si in campul muncii, si sa inceapta un plan ambitios de privatizare.
Intrebarea este cine crede ca aceste masuri inseamna finalul problemelor Portugaliei?

Cititi va rog si:

TULBURARILE SOCIALE sunt absolut necesare instaurarii realei NOI ORDINI MONDIALE. Si pentru a fi siguri de reusita, PAPUSARII le doresc cat mai SANGEROASE …

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 25, 2011 at 9:50 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. stefanmihai said, on mai 25, 2011 at 10:19 am

  explodează ea situaţia, în fapt cred că aceste săvârşiri sunt special întocmite spre a fi mai apoi distruse spre a pava calea celui care vine ca un impostor in vitro…

  Apreciază

 3. […] Saccsiv's Weblog Europa este pe punctul de a exploda Comments RSS feed LikeBe the first to like this post. […]

  Apreciază

 4. Dan Tanasescu said, on mai 25, 2011 at 10:38 am

  Aceste crize naţionale şi măsuri de austeritate sunt necesare pentru strângerea de fonduri care vor finanţa al treilea război mondial. China deja a dat un ultimatum Americii, în cazul atacării Pakistanului, iar în America se votează acum o lege care i-ar permite lui Obama să atace orice ţară de pe glob, fără să mai aibă aprobare din partea Congresului. De asemenea Obama este şi cel care va decide singur când se termină un război început de SUA.

  Apreciază

 5. r.D.Andrei said, on mai 25, 2011 at 11:06 am

  Pildele Sf.Iustin Popovici despre ascultarea de stăpînire:
  http://paterika.wordpress.com/2011/05/25/pildele-sf-iustin-popovici-despre-ascultarea-de-stapinire/

  Apreciază

 6. Ioan C. said, on mai 25, 2011 at 11:17 am

  ” 1. Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.
  2. Pentru aceea, cel ce se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotrivesc îşi vor lua osândă.
  3. Căci dregătorii nu sunt frică pentru fapta bună, ci pentru cea rea. Voieşti, deci, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea.
  4. Căci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tău. Iar dacă faci rău, teme-te; căci nu în zadar poartă sabia; pentru că ea este slujitoare a lui Dumnezeu şi răzbunătoare a mâniei Lui, asupra celui ce săvârşeşte răul.
  5. De aceea este nevoie să vă supuneţi, nu numai pentru mânie, ci şi pentru conştiinţă.
  6. Că pentru aceasta plătiţi şi dări. Căci (dregătorii) sunt slujitorii lui Dumnezeu, stăruind în această slujire neîncetat.
  7. Daţi deci tuturor cele ce sunteţi datori: celui cu darea, darea; celui cu vama, vamă; celui cu teama, teamă; celui cu cinstea, cinste.” ( Romani 13, 1- 7).

  Desi, recunosc cinstit, mi-e scarba de conducatori ai Romaniei ca Basescu, Udrea, Videanu si Berceanu ( nu sunt pesedist, n-am votat niciodata Iliescu si PSD).

  Apreciază

  • Ioan C. said, on mai 25, 2011 at 11:31 am

   Domnul Iisus a spus: ” Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” ( Matei 22, 21).

   Pacat ca Romania are niste conducatori care nu o merita.

   Apreciază

   • clement said, on mai 25, 2011 at 3:53 pm

    Una este sa iti platesti impozitele si alta sa permiti ca din munca ta, Cezarul sa cumpere otravuri cu care sa te oblige practic sa iti hranesti familia, arme si sminteli pornografice.
    Iisus Hristos nu isi invata poporul sa se faca frate cu dracul in vremuri dificile.

    Apreciază

  • Bucuresteanul said, on mai 25, 2011 at 12:37 pm

   „3. Căci dregătorii nu sunt frică pentru fapta bună, ci pentru cea rea. Voieşti, deci, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea.”

   Pai acum e taman invers. Le e frica de de fapte bune si le iubesc pe cele rele.

   Apreciază

  • suveranul said, on mai 25, 2011 at 5:32 pm

   „Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu” Ce intelegem de aici? CIne sa se supuna inaltelor stapiniri? persoana ca si creatie artificiala, „sufletul statului”, care stat este inventia diavolului de la 1789?Zice: Sufletul sa se supuna, inaltelor stapiniri. Este statul stapinire inalta? Are statul ceva sfant din ceruri, sau este stapinere joasa, pamanteneasca? Este cumva stapanul statului uns cu mir si binecuvantat de puterile ceresti de Inalta Stapinire a Universului? Nu. Nu ne supunem oare idolilor, cand ne supunem statului, inventie pur omeneasca-diavoleasca? Eu zic ca da. Este statul reprezentantul Puterilor Inalte, ceresti? eu zic ca nu, ci dimpotriva este reprezentantul ierarhie infernului. Regii si Imparatii in schimb,(nu toti) erau parte din Stapinirile Inalte, tinand cont de caracterul lor divin. Asa, ca frate Ioan C., o stapinere care este impotriva lui Dumnezeu-Hristosul nu este o stapinire inalta, iar oricarei stapiniri din lumea de azi, e pacat sa te supui, caci este inchinare la idoli. In schimb avem cui ne supune, poruncilor si legilor biblice, precum si Bisericii Ortodoxe, care este casa celui Preainalt. Doamne ajuta!

   Apreciază

 7. Memo said, on mai 25, 2011 at 11:26 am

  Offtopic:

  Din categoria „Cum te iubeste si iti poarta de grija sistemul”, a fost inventata pijamaua care-ti monitorizeaza somnul si iti spune cum sa dormi mai bine, avand incorporat…un microcip:

  „Cum ar fi dacă pijamale dumneavoastră ar putea să vă spună cât de bine aţi dormit? Acesta este visul companiei Nyx Devices, care a dezvoltat o cămaşă de noapte ce are încorporată cu o ţesătură electronică care monitorizează respiraţia purtătorului. Un cip mic purtat într-un buzunar al cămăşii procesează informaţiile pentru a determina fazele de somn, precum somnul REM (în care visăm), somnul uşor, sau somnul profund.”[ ..]

  Camaşa face parte dintr-un număr tot mai mare de dispozitive pe care oamenii le pot folosi pentru a-şi monitoriza somnul acasă. Cel mai simplu dispozitiv include o aplicaţie iPhone care foloseşte accelerometrul pentru a măsura mişcarea, oferind astfel date despre momentele în care pacientul a adormit sau s-a trezit. De asemenea, un dispozitiv mult mai sofisticat, care monitorizează activitatea electrica din creier şi muschi, numit ZEO, a fost lansat pe piaţă încă de acum doi ani.”

  http://www.descopera.ro/dnews/8283757-pijamaua-care-ti-monitorizeaza-somnul-iti-spune-cum-sa-dormi-mai-bine-video

  Sa tot traim „bine” si sa dormim la fel de bine, caci „sistemul” vegheaza la sanatatea noastra.

  Apreciază

 8. STOP RFID 666 said, on mai 25, 2011 at 11:34 am

  In afara de plangerile economice, CERERILE PROTESTATARILOR. Cel care a facut articolul nu stie care e diferenta intre protestanti si protestatari. Dar nu-i asa Spania este catolica toata ziua.

  Apreciază

 9. […] În Europa se iau noi măsuri de austeritate sub pretextul măsurilor de ieşire din criza economică, lucru care generează ample manifestări de protest ale populaţiei în majoritatea ţărilor. În opinia mea, această criză economică prelungită, împrumuturile statelor la finanţa mondială şi măsurile de reduceri de cheltuieli, au ca scop strângerea de fonduri pentru finanţarea viitorului război mondial şi totdată destabilizarea socială, menită să faciliteze intrarea statelor în acest război. […]

  Apreciază

 10. suveranul said, on mai 25, 2011 at 6:24 pm

  Cauzele subiective şi obiective ale izbucnirii unei revoluţii.
  Cele mai importante sunt următoarele:
  Cauze subiective:
  1. Falimentul proceselor de socializare politică;
  2. Frustrarea generată de mobilitatea socială eşuată;
  3. Coexistenţa în viaţa socială a miturilor şi ideologiilor subversive sau conflictuale;
  4. Alienarea intelectualilor faţă de ordinea existentă;
  5. Înstrăinarea clasei politice faţă de guvernaţi;
  6. Guvernare dogmatică, despotică şi ineficientă;
  7. Circulaţia excesivă şi inadecvată a elitelor care pun sub semnul întrebării coeziunea
  socială.
  Cauze obiective:
  1. Sărăcie crescândă;
  2. Creştere economică rapidă care generează schimbări sociale necontrolate, cum ar fi
  dezrădăcinarea unor mase mari de oameni;
  3. Dezechilibrele dintre producţie şi distribuirea bogăţiei;
  4. Combinaţia dintre creşterea economică pe termen lung şi recesiunile pe termen scurt;
  5. Apariţia noilor actori pe scena vieţii politice; 198
  6. Tensiunile dintre stat şi societatea civilă;
  7. Conflictele politice internaţionale.

  Apreciază

 11. Fulger said, on mai 26, 2011 at 12:20 pm

  Tulbura apele , va fi rau de tot si nu numai in Europa ci in toata lumea.

  Apreciază

 12. yousef59 said, on mai 26, 2011 at 1:45 pm

  Dupa cum prezentati situatia se vede ca vin timpuri foarte grele pentru oameni…

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: