SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (24.05.2011): Pretext pentru un razboi greco-turc?

Posted in Grecia, razboi, Turcia by saccsiv on mai 24, 2011

Iata comentariul cititorului un_mare_pacatos postat la articolul Lumea Credintei (RAZVAN BUCUROIU) ataca blogurile „AXA” (Mugur Vasiliu), „LUPTA PENTRU ORTODOXIE” si „ATITUDINI” (Manastirea Petru Voda) …:

Maine se anunta o zi extrem de agitata in Marea Egee! Contracanditatul principal al lui Erdogan la alegerile parlamentare turcesti din 12 iunie, Namık Kemal Zeybek a anuntat azi dar si in zilele trecute ca el impreuna cu ajutorul unor nave doreste sa ocupe maine 2 insule grecesti extrem de importante : Farmakonisi si Agathonisi .

In acest moment Garda de coasta a marinei grecesti se afla in stare de alerta!

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=20272&Itemid=139

   saccsiv

un_mare_pacatos

Daca stii greaca, poti face rapid o traducere a articolului?

   un_mare_pacatos
Stiu foarte putin greaca si din acest motiv nu am putut face o traducere completa. Am tradus cum am putut prin 2 articole grecesti ,de pe acel site dar si de pe urmatorul blog: http://hellenic-navy.blogspot.com/2011/05/blog-post_7476.html

Provocare: pavilion turcesc pe insulele Agathonisi si Farmakonisi!

Presedintele Partidului Democrat ,Namik Kemal Zeybek a declarat ca va arbora steagul turcesc pe insulele Agathonisi si Farmakonisi cu ajutorul unor nave aflate sub pavilion turcesc.

Partidul Democrat din Turcia va organiza miercuri dupa-amiaza un miting electoral in orasul Didyma din provincia Aydin,protest intitulat :” Protest la ocupatia greaca a insulelor turcesti”.
Duminica trecuta ,seful partidului din Smirna declara pentru ziarul turcesc Sabah : “Vom face o adunare de oameni in orasul Didyma dupa care vom merge cu presedintele nostru impreuna cu alte nave pentru a arbora steagul turcesc pe insule. Sper ca nu vor exista obstacole”.
De asemenea Zeybek declara in urma cu 2 saptamani facand referire la atitudinea guvernului turc legata de insule :”Aceste 2 insule sunt trecute pe harta ca fiind gri si din acest motiv ele trebuie sa fie ocupate imediat de fortele armate turcesti”.

Autoritatile elene ,datorita amenintarilor din partea turcilor au emis starea de alerta. Zona marina a celor 2 insule va fi patrulata de Garda de Coasta a Marinei pentru a preveni o noua criza de tip “Imia”.

Provocarile turcilor pe tema Agathonisi si Farmakonisi s-au intensificat in ultima perioada,datorita unor documente secrete scoase la lumina de catre Wikileaks si datorita ministrului de extrerne a Turciei Ahmte Davutoglu,care a ridicat problema suveranitatii celor 2 insule grecesti incepand cu anul 2009.

 

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 24, 2011 at 6:43 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Laurentiu said, on mai 24, 2011 at 6:58 pm

  Off-topic :
  Patriarhia Romana si Comunitatea din Sant’Egidio au avut azi o activitate IMPREUNA. Comunitatea din Sant’Egidio e CATOLICA.

  Conferinţa cu titlul “Să convieţuim într-o perioadă de criză – familia lui Dumnezeu, familia omului, familia popoarelor”, Aula Magna Palatului Patriarhiei, ora 09.30

  informatii aici : http://www.santegidio.org/index.php?pageID=3&id=3970&idLng=1070&res=1&appuntamenti

  Apreciază

 3. danutza said, on mai 24, 2011 at 7:18 pm

  http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/04/lupta-pentru-putere-ia-amploare-in.html
  ziarul Taraf a publicat ceea ce susţine a fi copii ale documentelor ce detaliază planurile conspiratorilor. Acestea includeau aruncarea în aer a cel puţin două moschei mari în timpul rugăciunilor de vineri, asasinarea unor lideri creştini şi evrei, doborârea unui avion de vânătoare turcesc şi acuzarea Greciei.

  Apreciază

 4. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on mai 24, 2011 at 7:19 pm

  […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

  Apreciază

 5. Prahovean said, on mai 24, 2011 at 7:37 pm

  Poate că asta este. Fraților, eu zic că ar cam trebui să ne pregătim să treacă peste noi tăvălugul rusesc în drum spre Istanbul. O să fie crunt, dacă este așa, cum bănuiesc eu, că vor trece peste noi…

  Apreciază

  • Prahovean said, on mai 24, 2011 at 7:42 pm

   Păi cred că, în caz de război între Grecia și Turcia, vor ataca pe mare rușii pe turci, iar atacul unei țări NATO asupra altei țări NATO poate duce la o mare ruptură în cadrul alianței. Iar rușii pot profita de ruptură ca să ocupe o parte din Europa de Est, să înconjoare Marea Neagră. Nu a spus părintele Arsenie Boca că Bucureștiul a strănutat o dată în 1977, va mai strănuta o dată și va fi distrus, iar blocurile vor ajunge ca niște cutii de chibrituri? Dar oare un atac rusesc nu ar fi ca un cutremur distrugător pentru noi? Iar dacă pustnicii de pe Rarău au profețit revolte de stradă, nu va fi acest atac folosit ca un pretext pentru a agita populația mai tare, să dea jos guvernul, iar asta să aducă un adevărat dezastru?

   Apreciază

 6. suveranul said, on mai 24, 2011 at 8:14 pm

  Multi cred ca al 3-lea razboi va incepe in Iran, dar e contrar profetiilor ortodoxe. El va incepe intre Turcia si Grecia, angrenand Rusia si restul. Bomba a inceput sa ticaie. Si intr-adevar vremea spanacului trece, adica spanacul da in samanta, chiar zilele acestea, cel putin la mine in gradina.

  Apreciază

 7. Marchis said, on mai 24, 2011 at 8:34 pm

  Iertare fratilor,dar am o nedumerire legat de comentariul unei sore pe site-ul : http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/06/stiri-si-profetii-despre-cel-de-al.html – care spune asa: Am lucrat APOCALIPSA- am facut 13 tablouri; le puteti vedea aici–-http://getasart-picturacuacul.blogspot.com/ –-
  sub indrumarea duhovnicului meu; am citit mult pina sa fac schitele; m-am cutremurat si de foarte multe ori,mergeam la duhovnic,sa-i spun ca eu cred ca au gresit la tipar;mai ales locul unde spune,ca se vor mintui doar 12.000 x 12 semintii;si duhovnicul mi-a spus–ai rabdare sora;vei vedea cu ochii tai– acum,dupa cite se intimpla,se v-a adeveri; Defapt,spune Domnul–Toate vor trece,numai Cuvintul Meu,nu–;
  Ma rog la Maica Domnului sa ne aiba in paza Ei,si sa ne acopere cu prea Curatul Ei acoperamint;
  Doamne ajuta!
  Geta doar 12.000 x 12?!!!!!

  Apreciază

  • danutza said, on mai 24, 2011 at 8:49 pm

   ce nedumerire ai? ca se vor mantui doar 12 000 x12? nu ai citit bine Scriptura inseamna.vezi Apocalipsa-Capitolul 7.
   eu am dat raspunsul la comentariu.
   Cei 144.000 de slujitori care vor fi pecetluiţi de Dumnezeu fac parte cu exclusivitate din poporul Israel

   La momentul pecetluirii lor, care va fi în timpul necazului cel mare, creştinii din toate neamurile vor fi deja în ceruri. Pecetluirea celor 144.000 va avea loc după marele eveniment al Răpirii creştinilor la cer.

   Cei 144.000 de slujitori din poporul Israel se vor alipi mai târziu uriaşei mulţimi de creştini din ceruri.

   Cei 144.000 de slujitori din poporul Israel nu sunt unicii care vor moşteni Împărăţia Cerurilor

   Apreciază

  • casv said, on mai 25, 2011 at 5:39 am

   Voi nu aveti ochi sa cititi si un pic mai jos in apocalipsa cap.7 ?
   Defapt, ce vreti voi ?

   „9. După acestea, m-am uitat şi iată mulţime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul şi seminţiile şi popoarele şi limbile, stând înaintea tronului şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în veşminte albe şi având în mână ramuri de finic.”

   Apreciază

 8. Iones said, on mai 24, 2011 at 9:02 pm

  Israel, pe lista țărilor care ar putea da faliment :

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/israel-pe-lista-tarilor-care-ar-putea-da-faliment-147585.html

  Apreciază

 9. Aurora said, on mai 24, 2011 at 9:06 pm

  E grav daca se isca vreun conflict intre Grecia si Turcia. Inseamna ca se aprinde scanteia marelui razboi. Sa ne rugam neincetat !

  Apreciază

 10. Iones said, on mai 24, 2011 at 9:34 pm

  Parintele Paisie Aghioritul:

  -Gheronda, suntem din Alexandropolis. Oare ne va prinde si pe noi furtuna?
  -Asculta! Turcii nu vor intra in Alexandropolis. Vor face Greciei numai o provocare, depasind granitele maritime. Noi insa vom suferi de foame. Aceasta furtuna va dura cateva luni de zile.
  -Gheronda, cum imi voi da seama ca razboiul se apropie?
  -Cand vei auzi la televizor de mutarea granitelor maritime, atunci va veni si razboiul.
  -Si care state vor participa la acest razboi?
  -Asculta, dupa provocarea turcilor, rusii vor cobori in stramtori, dar nu ca sa ne ajute pe noi. Ei vor avea alte interese. Insa, fara sa vrea, ne vor ajuta pe noi. Atunci turcii, ca se apere stramtorile, care au importanta strategica, vor concentra acolo si alte forte. Pentru aceasta vor retrage trupele din teritoriile ocupate. Atunci celelalte tari ale Europei, Anglia, Franta, Italia si inca cinci-sase state ale Uniunii Europene vor vedea ca Rusia va ocupa teritorii si isi vor spune:”Nu mergem si noi acolo ca sa luam niste teritorii?” Toti insa vor dori „partea leului”. Si astfel vor intra si europenii in razboi.
  -Noi ce vom face? Armata greceasca va lua parte la acest razboi?
  -Nu. Guvernul va hotari sa nu trimita armata. Trupele grecesti vor pazi doar granitele. Faptul ca ele nu vor lua parte la acest razboi va fi pentru noi o mare binecuvantare a lui Dumnezeu. Caci cei care vor participa la razboi se vor pierde…Atunci, fiindca grecii se vor infricosa, multi se vor intoarce la Biserica, la Dumnezeu si se vor pocai. Si, pentru ca va exista pocainta, grecii nu vor pati nimic rau. Dumnezeu se va milostivi de Grecia, deoarece lumea se va intoarce catre Biserica, catre monahism si vor incepe sa se roage. Multi turci se vor botea crestini. Atunci imparatul Constantin va mijloci ca orasul Constantinopol sa fie dat grecilor. Acest imparat este evlavios, este bun.
  -Gheronda, ne vor da Cetatea Constantinopolului noua?
  -Ne-o vor da nu pentru ca vor voi, ci pentru ca aceasta solutie va servi intereselor lor. Dar acestea pe care ti le spun acum sa nu le spui nimanui, caci te vor cerde nebun. Pentru ca acum inca nu a venit timpul pentru acestea. ”

  „Turcii ne vor lovi dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp dupã atacul turcilor si rusii îi vor lovi pe turci si îi cor cãsãpi. Asa cum rupi o coalã de hârtie tot asa va fi sfâsiatã Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor încrestina, si o treime va merge în adâncurile Asiei. Folosirea apelor Eufratului de cãtre turci pentru irigatii va fi o preînstiintare ca a început pregãtirea marelui rãzboi care va urma. .Dupã destrãmarea Turciei, Rusia, va continua rãzboiul pânã va ajunge în Golful Persic si îsi va opri tripele lângã Ierusalim. Atunci puterile occidentale îi vor soma pe rusi si le vor da 6 luni. Rusia însã nu-si va retrage trupele si atunci puterile occidentale vor începe sã aducã trupe pentru ai ataca pe rusi.
  Rãzboiul care va izbucni va fi mondial si in cele din urmã vor pierde rusii. Se va vãrsa mult sânge. Marile orase vor deveni ruine. Dar noi, grecii, nu vom participa la acest rãzboi. Toti cei din jurul nostru se vor sfâsia unii pe altii, însã noi vom sta de-o parte.”

  http://vestitorul.blogspot.com/2008/04/printele-paisie-aghioritul-mrturii-ale.html

  „acele şase mile despre care vorbeşte Sfântul Cosma sunt şase mile pe întinderea mării. Această temă care, în ultimul timp, este mărul discordiei între noi şi Turcia va constitui motivul din cauza căruia ne vom „încăreia”. Însă ei nu vor intra în Grecia: vor înainta numai aceste şase mile şi, conform proorociilor, asupra lor va veni o urgie dinspre nord şi „nu va rămâne nimic în picioare”. O treime de turci va fi ucisă, o treime se va încreştina, iar ceilalţi vor pleca în adâncul Asiei. Turcii nu ne vor face nici un rău. Vor nimici doar unele lucruri fără de importanţă şi mânia Domnului va veni peste ei .”

  http://vestitorul.blogspot.com/2009/06/profetiile-parintelui-paisie-si.html

  U. E. se va dizolva; în Italia va apărea un nou Mussolini şi în Germania un nou Hitler !

  http://vestitorul.blogspot.com/2009/10/u-e-se-va-dizolva-in-italia-va-aparea.html

  Apreciază

  • acelas said, on mai 25, 2011 at 4:20 pm

   e vorba de cedarea Constantinopolului, dar cel din partea europeana, afat pe malul ce tine de Europa, parte pe care se afla si absolut minunata si incarcata de istorie, unde au slujit multi ierarhi si sfinti, Aghia Sofia. Minunat de am avea-o pt noi inapoi, in curand, acolo de fapt unde ii si era locul..

   Apreciază

 11. Iones said, on mai 24, 2011 at 9:52 pm

  Berlusconi este aşteptat luni la Bucureşti, pentru discuţii cu Boc şi reuniune interguvernamentală

  http://www.mediafax.ro/politic/berlusconi-este-asteptat-luni-la-bucuresti-pentru-discutii-cu-boc-si-reuniune-interguvernamentala-8282773/

  Ce o mai vrea si asta ?

  Apreciază

 12. BLOG CREŞTIN ORTODOX said, on mai 25, 2011 at 4:31 am

  încălcări 80% mai mult în ultimele două săptămâni
  24-05-2011 19:15:33
  Cu nouă încălcări şi două încălcări…14 avioane cu luptători turci au petrecut ziua în Marea Egee astăzi. Încălcarea granitelor în ultimele două săptămâni au crescut cu 80% faţă de perioada imediat anterioară.
  Ea a avut

  Formarea: 2
  INDIVIDUAL: –
  TOTAL M / F: 14
  REINFORCED: 6
  ÎNCĂLCĂRI: 2
  ÎNCĂLCĂRI: 9
  EMPLOKES –
  LOCATIE: Marea Egee Central

  Departamentului de ştiri defencenet.gr

  Apreciază

 13. Romeo2110 said, on mai 25, 2011 at 4:40 am

  Chiar nici un jurnal de stiri/ziar/blog din lume, nu vorbeste cat de cat despre aceste probleme ?

  Apreciază

 14. MIhaela said, on mai 25, 2011 at 5:51 am

  said, on mai 25, 2011 at 5:48 am
  Articol din “euronews”:http://www.euronews.net/2011/05/24/greek-economic-tragedy-continues-to-play-out/
  O sumara traducere ar sugera urmatoarele:
  Masurile de austeritate anuntate la Atena nu vor scadea “sansele” ca Grecia sa rateze plata datoriilor.
  Institutiile de credit au reactionat impotriva reesalonarii datoriilor Greciei (adica reesalonarea datoriilor, sau reducerea ratelor).
  Importanta problemei este imensa:datoria Greciei este de 158% din productia anuala, deficitul din PIB fiind de 9,5%.
  Grecia nu se va putea descurca singura, cu toate masurile de austeritate luate, existand o previziune a contractiei economice de 3,5; somajul economic a atins nivele record, de 15,9%.
  banca centrala europeana (bce) sustine ca Grecia NIU trebuie sa-si restructureze datoria, CI sa se “alinieze” programului de “salvare “eu/fmi.
  ewald nowotny, membru al bce,spune:”Suntem fermi pe pozitie;dorim ca programele discutate sa fie pe drumul cel bun, aceasta este prioritatea noastra.”
  Parca este o “copie la indigo”. Dar situatia grecilor este mult mai grava decat a noastra.

  Nu am gasit nimic despre conflictul greco turc pe euronews, dovada ca si acolo, ca peste tot , exista cenzura.
  Tot ieri, pe euronews, l-am auzit pe sarkozy sustinand ca , pentru “binele omenirii”, este recomandat controlul stirilor de pe internet( la intalnirea sataniceasca g8).

  Apreciază

 15. MIhaela said, on mai 25, 2011 at 5:56 am

  Dehttp://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8735337-nouriel-roubini-grecia-insolvabila-niciun-deux-machina-nu-veni-salveze-fmi-sau-caz-faliment-nu-mai-aruncati-banii-fereastra.htm pe „hotnews”:

  Apreciază

 16. Student said, on mai 25, 2011 at 6:50 am

  Turcia vrea sa intre in UE, iar o agresiune din partea ei asupra Greciei face ca toate demersurile facute pana acum (si acestea sunt considerabile) sa fie egale cu zero. Iar pentru a fi acceptat un nou stat in UE este nevoie de acord in unanimitate din partea tarilor care sunt state membre. Nici o tara din UE nu va permite acceptarea unui nou membru care a invadat teritoriile altei tari. Apoi mai este problema Ciprului, care deasemenea are conflicte cu turcii in nordul tarii, care vor independenta. Asadar, ma indoiesc ca Turcia va actiona impotriva Greciei, cel putin pentru moment.

  Apreciază

  • Marius said, on mai 25, 2011 at 9:32 am

   Corect. Turcia n-ar avea nimic de castigat dar foarte mult de pierdut.

   Apreciază

   • saccsiv said, on mai 25, 2011 at 9:38 am

    Marius si Student

    Cred ca n-ati inteles ideea. Ca ELITELE doresc un razboi, care sa se transforme in unul mondial. Au ele grija sa li se para beligerantilor ca au de castigat …

    Apreciază

   • Marius said, on mai 25, 2011 at 1:39 pm

    Asa e, dar acum exista in lume suficiente zone de conflict si motive de razboi. Nu au nevoie de Grecia si Turcia pentru asa ceva.

    Apreciază

 17. kosk said, on mai 25, 2011 at 10:07 am

  …dar asta nu inseamna ca Rusia (Ortodoxa).este Gog, asa cum se intelege din UNELE profetii citate aici. de fapt in profetiile ortodoxe, China este puterea care se va revarsa asupra Rusiei si va invada orientul apropiat.

  Apreciază

  • Iones said, on mai 25, 2011 at 11:42 am

   Unii inteleg asa (de obicei teologii rusi) pentru ca din pacate cu toate ca Rusia este o tara ortodoxa, este inca robita de idee de super putere, de imperiu etc.

   Si aici nu ma refer la rusii ortodocsi de rand, si ma refer la unii oficiali rusi, fie ei si din biserica, teologi scriitori etc.

   Este clar ca Gog este China, asta se spune in profetii ca se va ridica de la rasarit un popor fara cruce spunea Parintele Arsenie Boca, este vorba de China

   La Iezechiel capitolul 38 se spune:

   3. Şi spune: Aşa grăieşte Domnul Dumnezeu: Iată, Eu sunt împotriva ta, Gog, rege al lui Roş şi al lui Meşec şi al lui Tubal!
   4. Te voi prinde, voi pune zăbale în fălcile tale şi te voi scoate pe tine şi toată oştirea ta, caii şi toţi călăreţii strălucit îmbrăcaţi, ceată mare cu platoşe şi cu scuturi, toţi înarmaţi cu săbii;
   5. Şi cu ei voi scoate pe Perşi, pe Etiopieni şi pe Libieni, toţi cu scuturi şi coifuri;
   6. Şi pe Gomer cu toate oştirile lui; casa lui Togarma din hotarele de la miazănoapte, cu toate oştirile lui şi voi mai scoate şi alte multe popoare cu tine.
   7. Găteşte-te şi fii gata, tu ai toată mulţimea ta strânsă împrejurul tău, şi fii căpetenia lor.
   8. După zile multe tu vei primi porunci. În anii de pe urmă vei veni în ţara izbăvită de sabie, ai cărei locuitori au fost adunaţi dintr-o mulţime de popoare, în munţii lui Israel, care au fost mult timp pustiiţi. De când au fost despărţiţi de celelalte popoare, ei locuiesc toţi în siguranţă.
   9. Şi tu te vei ridica, cum se ridică furtuna şi te vei duce ca norul, ca să acoperi tara, tu şi toată oastea ta şi multe popoare împreună cu tine.
   10. Aşa zice Domnul Dumnezeu: în ziua aceea îţi vor veni gânduri în mintea ta şi vei face planuri rele,
   11. Şi vei zice: „Mă voi ridica împotriva unei ţări fără apărare, voi merge împotriva oamenilor paşnici care trăiesc în siguranţă, căci aceia toţi trăiesc în cetăţi fără ziduri şi n-au nici porţi, nici zăvoare,
   12. Ca să fac jaf şi să iau pradă, punând mâna pe ruinele locuite din nou şi pe poporul cel adunat din mijlocul neamurilor, care creşte turme şi strânge averi şi care locuieşte în mijlocul pământului”.
   13. Şeba, Dedan şi negustorii Tarsisului cu toţi puii de lei ai lor vor zice: „Ai venit tu oare ca să faci jaf, ai adunat taberile tale, ca să faci pradă, să iei argint şi aur, să ridici dobitoace şi avere şi să apuci pradă mare?”
   14. De aceea, rosteşte proorocie, fiul omului, şi spune lui Gog: Aşa grăieşte Domnul Dumnezeu: Nu este aşa oare că în ziua când poporul Meu Israel va trăi în siguranţă, tu vei porni la drum?
   15. Şi vei pleca de la locul tău, din hotarele de la miazănoapte, tu şi multe popoare împreună cu tine, toţi călări pe cai, tabără mare şi oştire nenumărată?
   16. Şi te vei ridica împotriva poporului Meu, împotriva lui Israel, ca un nor care acoperă pământul; aceasta va fi în zilele cele de pe urmă când te voi aduce împotriva ţării Mele, ca popoarele să Mă cunoască pe Mine, când Eu voi fi arătat sfinţenia Mea înaintea ochilor lor, asupra ta, o, Gog!
   17. Aşa zice Domnul Dumnezeu: „Nu eşti tu, oare, acelaşi despre care am grăit Eu în zilele cele de demult prin robii Mei, proorocii lui Israel, care au proorocit în vremurile acelea că te voi aduce împotriva lor?
   18. Şi în ziua aceea, când Gog va veni împotriva ţării lui Israel, zice Domnul Dumnezeu, mânia Mea se va aprinde pe faţa Mea.
   19. Şi în zelul Meu, în văpaia urgiei Mele am zis: Cu adevărat în ziua aceea va fi un mare cutremur în ţara lui Israel.
   20. Atunci vor tremura înaintea Mea peştii mării şi păsările cerului, fiarele câmpului şi toate târâtoarele care se târăsc pe pământ şi toţi oamenii care sunt pe faţa pământului; şi se vor prăbuşi munţii, stâncile se vor dărâma şi toate zidurile vor cădea la pământ.
   21. Prin toţi munţii Mei voi chema sabia împotriva lui, zice Domnul Dumnezeu; sabia fiecărui om va fi împotriva fratelui său.
   22. Şi îl voi pedepsi cu ciumă şi vărsare de sânge; voi vărsa asupra lui şi a taberilor lui şi asupra multor popoare care sunt cu el, ploaie potopitoare şi grindină de piatră, foc şi pucioasă;
   23. Voi arăta slava Mea şi sfinţenia Mea şi Mă voi arăta înaintea ochilor multor popoare şi vor şti că Eu sunt Domnul”.

   Apreciază

   • kosk said, on mai 25, 2011 at 12:17 pm

    frate Iones
    (…) la intrebarea unui fiu duhovnicesc despre viitorul Rusiei, staretul i’a spus sa se apropie de geam si sa priveasca (…).Va veni vremea cand Rusia va fi sfasiata in bucati. La inceput o vor impartii apoi vor incepe sa jefuiasca bogatiile ei. Occidentul va concura an toate felurile la distrugerea ei, si va da partea ei rasariteana, pana la o vreme, in stapanirea Chinei.
    Extremul Orient il va acapara Japonia, iar Siberia -chinezii, care vor venii in Rusia si vor face casatorii mixte, apoi prin viclenie si perfidie, vor lua teritoriul Siberiei pana la Urali. Cand China va voi sa treaca mai departe, occidentul se va opune si nu va permite. Multe tari se vor intoarce impotriva Rusiei, dar ea va rezista pierzand o mare parte din pamanturile sale (…)
    Acesta este razboiul despre care spune Sfanta Scriptura ca va devenii pricina pentru unirea intregei omeniri. (…) Apoi vor incepe prigoanele impotriva crestinilor- cand din adancurile Rusiei vor iesi primele esaloane din orase, trebuie sa se grabeasca cineva sa iasa printre primii, caci multi din cei ce vor ramane, vor pierii.(…) Apoi va veni imparatia minciunii si raului.
    Sf Serafim de Virita.

    ..clar.

    Apreciază

   • Iones said, on mai 25, 2011 at 12:40 pm

    @kosk
    Scuze nu dadusem refresh la pagina, acum am vazut ca deja postasei profetia Sf Serafim de Virita.

    Apreciază

  • Iones said, on mai 25, 2011 at 11:51 am

   Bineinteles ca aceste versete au o anume talcuire.

   Cum ar fi cuvinte ca „muntii lui Israel” si altele asemenea.

   Numai oamenii sfintii pot sa inteleaga tainele asccnse si sa le talcuiasca din Sfanta Scriptura.
   Prodetiile spun ca Israelul de acum sunt popoarele crestine (adica ortodoxe), vezi pentru asta cartea „Sfarsitul omului” de monahul Zosima Pascal.

   La proorocul Isaia la fel se spune despre Noul Israel care a urmat dupa ce evreii s-au dezis de Mesia adica de Mantuitorul Iisus Hristos.

   Apreciază

  • Iones said, on mai 25, 2011 at 12:10 pm

   Capitolul 39
   1. <>, zice Domnul Dumnezeu.
   6. << Şi voi trimite foc în pămîntul lui Magog şi asupra locuitorilor insulelor, care trăiesc fără grijă şi vor şti că Eu sînt Domnul.
   7. Voi arăta numele Meu cel sfînt poporului Meu Israel şi nu voi mai lăsa de acum să se necinstească sfînt numele Meu şi vor ştii neamurile că Eu sînt Domnul cel sfînt în Israel.
   8. Iată, aceasta va veni şi se va împlini, zice Domnul Dumnezeu; aceasta este ziua aceea de care am grăit Eu.
   9. Atunci locuitorii cetăţilor lui Israel vor ieşi şi vor aprinde foc, vor arde armele, scuturile, pavezele, arcurile, săgeţile, lăncile şi suliţele; şapte ani le vor arde.
   10. Nu vor aduce lemne din câmp, nici nu vor tăia din pădure, ci vor arde numai arme; vor jefui pe jefuitorii lor şi vor prăda pe prădătorii lor, zice Domnul Dumnezeu.
   11. În ziua aceea voi da lui Gog loc de mormînt, în Israel, valea trecătorilor, la răsărit de Marea Moartă şi mormîntul acela va împiedica pe trecători; acolo vor îngropa pe Gog şi toată tabăra lui şi vor numi valea aceea Valea taberei lui Gog.
   12 Casa lui Israel îi va îngropa, pentru ca să fie pământul curăţit pe durata a şapte luni.
   13 Da, întregul popor al ţării îi va îngropa; şi le va fi loc de renume în ziua'n care Eu m'am preamărit, zice Domnul.
   14 Şi vor trimite oameni care să meargă necontenit prin ţară ca să-i îngroape pe cei rămaşi la faţa pământului, să-l curăţească după trecerea a şapte luni; şi vor face cercetări;
   15 şi tot cel ce cutreieră ţara şi va vedea os de om, va pune lângă el un semn, până când groparii îl vor fi îngropat în vale, în locul de îngropare al lui Gog.
   16 Că şi numele cetăţii se va chema Cimitir e; şi se va curăţi pământul.
   17 Iar tu, fiul omului: Aşa grăieşte Domnul Domn: Spune la toată pasărea zburătoare şi la fiarele câmpului: Adunaţi-vă şi veniţi!, de prin toate laturile dimprejur adunaţi-vă la jertfa Mea pe care Eu v'am pregătit-o în munţii lui Israel, şi carne veţi mânca şi sânge veţi bea;
   18 cărnurile uriaşilor f le veţi mânca şi sângele domnilor pământului îl veţi bea, berbeci şi viţei şi ţapi, şi toţi viţeii anume îngrăşaţi. g
   19 Şi veţi mânca grăsime pe săturate şi veţi bea sânge pân'la beţie, din jertfa Mea pe care Eu am pregătit-o pentru voi.
   20 La masa Mea vă veţi sătura şi de cal, şi de călăreţ, de uriaş şi de fiece războinic, zice Domnul.
   21 Şi slava Mea o voi pune întru voi, şi neamurile vor vedea judecata pe care Eu am făcut-o, şi mâna Mea pe care Eu am adus-o peste ei.
   22 Şi vor cunoaşte cei din casa lui Israel că Eu sunt Domnul, Dumnezeul lor, din ziua de astăzi şi de azi înainte.
   23 Şi toate neamurile vor şti că toţi cei din casa lui Israel au fost robiţi din pricina păcatelor lor, că s'au lepădat de Mine, iar Eu Mi-am întors faţa de la ei şi i-am dat în mâinile vrăjmaşilor lor, şi toţi au căzut de sabie.
   24 După necurăţiile lor şi după nelegiuirile lor M'am purtat cu ei, şi de la ei faţa Mi-am întors-o.
   25 De aceea, aşa grăieşte Domnul: Acum voi întoarce robimea lui Iacob şi voi milui casa lui Israel, şi gelos voi fi de dragul numelui Meu cel sfânt. h
   26 Ei îşi vor purta ocara şi nedreptatea pe care le-au făcut la vremea când îşi locuiau în pace ţara, dar nimeni nu va fi care să-i înfricoşeze
   27 atunci când Eu îi voi întoarce de printre neamuri şi-i voi aduna de prin ţările neamurilor; şi Mă voi sfinţi întru ei înaintea neamurilor.
   28 Şi vor cunoaşte că Eu sunt Domnul, Dumnezeul lor, atunci când Eu Mă voi fi arătat lor printre neamuri.
   29 Şi faţa nu Mi-o voi mai întoarce de la ei, de vreme ce mânia Mi-am vărsat-o peste casa lui Israel, zice Domnul“.

   Apreciază

   • Iones said, on mai 25, 2011 at 12:34 pm

    Sfantul Serafim de Viriţa:

    “Va veni vremea când Rusia va fi sfâsiata în bucati. La început o vor împarti, iar apoi vor începe sa jefuiasca bogatiile ei. Occidentul va concura în toate felurile posibile la distrugerea ei si va da partea ei rasariteana pâna la o vreme în stapânirea Chinei. Extremul Orient îl vor acapara în mâinile lor japonezii, iar Siberia – chinezii, care vor veni în Rusia, se vor face casatorii mixte, iar în final prin viclenie si perfidie vor lua teritoriul Siberiei pâna la Urali. Când China va voi sa treaca mai departe, Occidentul se va opune si nu va permite. Multe tari se vor întoarce împotriva Rusiei, dar ea va rezista, pierzând mare parte din pamânturile sale. Acesta este razboiul despre care spune Sfânta Scriptura si proorocii ca va deveni pricina pentru unirea întregii omeniri. Oamenii vor întelege ca nu se poate trai asa pe mai departe fiindca tot ce este viu va pieri si vor alege un guvern unic care va fi antecamera împaratiei lui Antihrist. Apoi vor începe prigoanele asupra crestinilor; când în adâncul Rusiei vor iesi primele esaloane din orase trebuie sa se grabeasca cineva sa iasa între primii, caci multi dintre cei ce vor ramâne vor pieri”.

    Apreciază

 18. acelas said, on mai 25, 2011 at 10:58 am

  in Romania iara va intra masiv capital …, ca sa se dea fin nou drumul la „creditari”, pt cei care inca nu-si incheiasera afacerile, constructiile ramase in paragina de 2-3 ani, sau pt cei care nu si-au facut suficiente credite…, apoi mai mult ca sigur banii se vor retrage iara de pe piata, asa incat vom ramane captivi iara ca pestele in nada, cu ratele de platit pe nu stiu cati ani si ani, dar fara bani pe piata, bani ce vor fi retrasi din nou,efectuand al doilea val de criza…, de data asta pare-se fatal pt orice economie, mai ales cum e cea a Romaniei, deja cu atatea imprumuturi.. Ce e Romania, cobai?

  http://www.gandul.info/financiar/mugur-isarescu-in-romania-vor-intra-masiv-capitaluri-vom-incerca-sa-descurajam-volatilitatea-extrema-a-cursului-prin-alte-masuri-neortodoxe-8284082

  .

  Apreciază

 19. STOP RFID 666 said, on mai 25, 2011 at 11:16 am

  E vremea spanacului. Si spanacul se poate culege din primavara pana in toamna ca si stevia. Si ambele sunt la fel de bune in toata aceasta perioada. Deci profetia este valabila. Sa nu uitam de ce se agita elitele cu profetii despre anul 2012. Stiu ele ce pregatesc.

  Apreciază

 20. kosk said, on mai 25, 2011 at 12:45 pm

  @ Iones, am postat aceiasi profetie, ambii. tare.
  ))

  Apreciază

 21. Iones said, on mai 25, 2011 at 1:26 pm

  @ da ;))

  Din proorociile Schimonahiei Nila:

  – La venirea lui antihrist se va lăsa aşa o foamete, încât se vor epuiza cerealele. Trebuie să pregătiţi flori de tei, urzică şi alte ierburi, să le uscaţi şi apoi să faceţi din ele ceai – această fiertură va fi de ajuns pentru hrană.

  Maica spunea că, la sfârşitul vremurilor, în locul Petersburgului, va fi mare. Moscova parţial se va prăbuşi, în subterana ei se află multe goluri. Iar când au întrebat-o despre casa şi orăşelul în care locuieşte, ea a răspuns:

  – Din orăşel nu va rămâne nimic. Va rămâne căsuţa mea şi încă una. Va fi război, distrugeri, însă căsuţa mea nu va fi distrusă. Eu nu voi vedea acestea, iar voi o să le vedeţi. Iată, drumul spre Egorievsk va rămâne şi căsuţa mea, şi nu-i nimic lângă ea. În timpul războiului, orăşelul va fi distrus.

  – Sosi-va timpul când chinezii vor năvăli asupra noastră şi tuturor le va veni foarte greu. Aceste cuvinte maica le-a repetat de două ori.

  – Copilaşi, am văzut un vis. Va fi război. Doamne, adolescenţii, de la paisprezece ani, vor fi recrutaţi şi trimişi pe front. Acasă vor rămâne doar copiii şi bătrânii. Soldaţii vor umbla din casă în casă, îi vor mobiliza pe toţi şi-i vor goni la război. Vor domni jaful şi nelegiuirile celor înarmaţi şi pământul va fi împre­surat cu cadavre. Copilaşii mei, cât de milă îmi este de voi! – de multe-multe ori repeta maica.

  https://saccsiv.wordpress.com/2009/07/28/al-treilea-razboi-mondial/

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: