SACCSIV – blog ortodox

Cat de „rau” o duceau libienii?

Posted in LIBIA by saccsiv on mai 23, 2011

Iata un mesaj primit pe e-mail:

LIBIA- Ce nu va fi publicat de masmedia niciodata Citeva <fapte> despre dictatorul insingerat Gadafi, care isi chinuieste poporul.

-Poporul Libian primeste credit fara dobinda

-Elevii primesc salariul mediu al acelei profesii, pe care o invata.

-Daca cineva nu-si gaseste de munca statul ii da salariu plin parca ar lucra.

-Tinerii casatoriti primesc casa gratis de la stat.

-Orice tinar libian daca se inscrie la orice facultate din lume,primeste 2500 euro de la stat plus intretinere + o masina.

-Masinile sint vindute la pret de fabrica.

– Libya nu are datorii fata de nimeni in lume. -Invatamintul si spitalizarea sunt gratis.

-25% din populatie are facultate.

-Pe strazi nu sint cersetori, toata lumea are locuinta.

-15 centi costa o paine.

Deci e rau de tot. Nu e de mirare ca pentru cei ce conduc lumea asta din umbra, Libya e o <problema>. Gaddafi nu a fost de acord cu dobinzile mari aplicate de Banca Mondiala. Deci e dictator. Libya a fost o tara L I B E R A asta-i adevarul despre razboiul din Libya .

Comentariu saccsiv:

Am incercat sa verific cifrele de mai sus, dar n-am prea reusit. Pe enciclopedii sau in mass-media n-am gasit decat o recunoastere a faptului ca Libia are un foarte ridicat nivel de trai a locuitorilor sai, deoarece este un mare exportator de petrol. Ca a fost declarata ca avand populatia cu cea mai mare speranta de viata din Africa si anume 74 de ani. Ca are cam 1,7 milioane de studenti, la o populatie de 6,420 milioane de locuitori.

Țara este una dintre cele mai bogate din Africa. PIB nominal per capita în 2010 a fost de 12.062 dolari (locul 48 în lume), conform FMI. PIB per capita după paritatea puterii de cumpărare a fost de 14.878 în 2010. HDI (Indicele dezvoltării umane), un indicator alternativ ce ia în seamă și accesul la educație și alte elemente legate de nivelul de trai, pune Libia în fruntea celor mai dezvoltate țări africane. PIB nominal a fost de 77,9 miliarde dolari în 2010, conform aceleași surse, după o creștere economică de peste 10%.

Citind in diagonala multe articole din mass-media, am aflat cu greu printre randuri ca toate familiile au o locuinta, o masina, televizor si telefon. Spitalele si liceele sunt la standarde ridicate. Toti locuitorii au acces la doctori, clinici, medicamente, gratuit.

Cam atat. Dar suficient cat sa putem considera ca cifrele din e-mail pot fi reale.

Cand au motivat invazia Libiei, analistii o tot tineau intruna cu bietul popor chinuit, impotriva caruia Gaddafi a pus aviatia. Daca insa erau cu adevarat atat de saraci, sigur mass-media venea cu cifre si imagini cutremuratoare. Dar pentru ca ele nu exista, s-au multumit sa ascunda cat mai mult adevarul …

Cititi va rog si:

VIDEO: Elemente comune in discursurile presedintilor americani inaintea invaziei Serbiei, Irakului si Libiei …

RUSIA: Nu exista mandat ONU pentru atacarea fortelor lui Gaddafi

VIDEO: Bombe cu uraniu impotriva Libiei?

Video: CIA IN LIBIA. Obama a semnat ordinul de spijinire a rebelilor …

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 23, 2011 at 6:34 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. nea Anderthal said, on mai 23, 2011 at 6:43 pm

    off topic
    Merita urmarit cu atentie si tradus de cei in putere.

    Apreciază

  3. Olivia said, on mai 23, 2011 at 6:52 pm

    Saccsiv, pot sa confirm cel putin faptul ca nici cine nu era angajat primea salariu, de la un unchi de-al sotului meu, care a lucrat ca inginer in Libia timp de vreo 15-20 de ani.

    Apreciază

  4. bog said, on mai 23, 2011 at 6:53 pm

    90% e adevarat. Am lucrat acolo. Sa vezi ce spitale au/aveau, ce sosele si cartiere nou construite.

    Apreciază

  5. Fulger said, on mai 23, 2011 at 6:53 pm

    Inca o tara care nu mergea in rand cu lumea.

    Apreciază

  6. bog said, on mai 23, 2011 at 6:55 pm

    Si apropo, Libia e cel mai mare producator de ape minerale din Africa. Apa imbuteliata era la indemana oricarui cetatean.

    Apreciază

  7. m_soare said, on mai 23, 2011 at 7:20 pm

    da ..tocmai ma pregateam sa intreb care e sursa -dar dl dinainte a condirmat ca alucrat acolo …
    interesant …
    la fel ca si povestea cu Islanda -tara in faliment care A REFUZAT S APLATEASCADATORIILE SI A FOST ..ACHITATA..
    bineinteles ca nu s-a auzit un sunet despre asta …

    Apreciază

    • Costi said, on mai 24, 2011 at 10:47 am

      O sa plateasca mai tarziu probabil. Ei stiu ce planuri au cu Islanda. Daca era alta tara si faceau la fel, probabil aveau razboi acum.

      Apreciază

      • Grigorescu said, on mai 24, 2011 at 7:38 pm

        Da’ uite cu vulcanii astia islandezi cum isi fac de cap… Eruptii cam ciudate, cu fulgere.

        Apreciază

  8. evtodiev said, on mai 23, 2011 at 7:24 pm

    off topic!
    Se pare că unii oameni nu se pot liniști! Proorociile minciunoase continuă: Pastorul care a prezis Sfarsitul Lumii profețește o nouă dată: 21 octombrie 2011
    Harald Camping – proorocul minciunos, nu se lasă, ci continuă să vorbească despre Apocalipsă și Sfârșitul Lumii, la posturile sale de radio, ceea ce-i mărește averea la 120 de milioane de dolari. Dupa esecul primei profetii a declarat nonsalant ca „viata merge inainte pana in octombrie, cand chiar va veni sfarsitul”. Intrebat de ce nu s-a intamplat nimic in 21 mai 2011, el a spus ca planul lui Dumnezeu s-a schimbat dar foarte putin. Conform profetiei lui Camping, in 21 mai, ora 18,00 la Los Angeles (in 22 mai, la 4 dimineata, ora Romaniei), ar fi trebuit sa vina Ziua Judecatii, si Adoua venire a lui Iisus Cristos, pe norii cerului, aducand Impartia lui Dumnezeu.
    Se pare ca pastorul american este chiar insistent, desi a gresit de mai multe ori data in care va veni Apocalipsa pe Pamant. Asadar, revine cu o noua viziune asupra sfarsitului omenirii: pe 21 Octombrie, 98% din populatia lumii va ajunge in Iad, iar el, in fruntea celor doua procente ramase vor merge in Rai. Pentru ca trebuia sa isi spele cumva fata, de iluzia profetizata cu surle si trambite, pastorul nu se da batut si a revizuit data sfarsitului: in toamna, pe 21 octombrie. In speranta ca radioul fondat de el nu va da faliment, si va mai strange ceva fonduri pentru toamna, Harold a declarat ca nu s-au luat in calcul cateva zile de la Rastignire, asadar aceasta ar fi explicatia pentru care „profetia” sa nu s-a implinit.
    Intr-o prima instanta pastorul a prezis ca Apocalipsa va avea loc la ora 6 seara, ora locala oriunde ne-am afla. Insa, meridian dupa meridian, ora 18:00 a venit si a trecut fara sa se produca niciun cataclism. A existat insa si varianta B, potrivit careia Apocalipsa urma sa aiba loc la ora 6 seara, ora Americii. Adica undeva intre 2 si 6 dimineata ora noastra, in functie de coasta. Din nou nimic. Culmea e ca el ar fi trebuit ignorat, dar posturile de televiziune, care au facut rating foarte mare din aceasta predictie, inca ii mai dau „credit” lui Camping, in baza aceluiasi credit.

    Apreciază

  9. acadennis said, on mai 23, 2011 at 7:37 pm

    Millions ‘at risk from earthquakes’

    Millions of people in Europe, the Middle East and Asia are at risk from deadly tremors which can strike out of the blue in unmapped earthquake zones, scientists have warned.
    Link:
    http://uk.news.yahoo.com/millions-risk-earthquakes-175919138.html

    Apreciază

  10. spellmacker said, on mai 23, 2011 at 7:50 pm

    Am stat in Libia un an jumate.Am lucrat acolo la niste pompe de apa,caci apa era o problema .Dar s-a rezolvat cu timpul.Multi din libieni cunosc limba romana si te poti intelege relativ usor.Intradevar statul ii sustinea puternic,aveau cam tot ce le trebuia si in plus beneficiau de toaste drepturile posibile in raport cu strainii la ei in tara.daca erai cumva in proces cu vreun libian chiar daca aveai dreptate ,era imposibil sa castigi si asta din simplul motiv ca ei erau in tara lor.si asta indiferent de natia pe care strainul o avea.sunt curios daca vine „democratia ” la ei ,ce o sa zica cand vor realiza ca au pierdut totul.

    Apreciază

  11. ultimul imperiu said, on mai 23, 2011 at 7:59 pm

    pickup truck-ul alb, TOYOTA, cu mitraliera de calibru greu, simbolul exportului de democrație americanoidă. cred că și copiii de la grădi știu că america a devenit exportator de terorism statal. cea mai democrată țară din lume e cea mai mare exportatoare de terorism de pe tot Planiglobul. în manualele de istorie ale viitorului așa va scrie. cnn (bbc et comp) vor fi rușinea mass media -ei mondiale, de-a pururi. atacarea prin război deliberat, agresiv, împotriva țărilor fără putere militară, păcălirea opiniei publice mondiale și intoxicarea cu știri false a propriului popor, a propriilor militari, vor constitui cazuri notorii, celebre, de jurisprudență. toată omenirea va descoperi monstruoasele crime înfăptuite de statul-imperiu clădit pe jaf, crimă, escrocherie gigantică, șantaj statal, tortură și teroare… blestemarea ori distrugerea americii nu poate fi făcută de nimeni. pentru că primii au fost chiar conducătorii ei. prin alegerile lor si-au distrus țara. vor scăpa doar cei curați. cât reprezintă procentajul lor nici nu mai contează. nici pentru ei, stapanii – papusari de marionete politice, nu mai contează… gândind la hectarele umplute cu sutele de mii de sicrie din plastic pregătite pentru propriul popor.

    Apreciază

  12. gerik64 said, on mai 23, 2011 at 8:02 pm

    Saraci de ei ce rau o duceau.Si acum a venit NATO sa-i „elibereze” din crunta suferinta.Doamne… ce specie de nenorociti pot fi Illuminati astia.Cum vad un popor liber si prosper sar ca hienele pe el.Si cu Polonia la fel au doborat avionul prezidential.Islandezi au facut o revolutie de catifea pe care presa a tainuit-o.Sa vedem la islandezi cu ce mai lovesc nesimtiti.

    Apreciază

  13. Cremene said, on mai 23, 2011 at 8:39 pm

    Am cautat pe site-ul Min Sanatatii si nu am gasit proiectul de ordin privind carnetul de vaccinare pentru nou nascuti.

    Va rog, puteti sa ne oferiti adresa web la care se gaseste acest document?

    Multumesc!

    Un roman

    Apreciază

  14. CP said, on mai 23, 2011 at 8:53 pm

    Intr-adevar,si eu am lucrat cativa ani in Portugalia,si acolo am cunoscut un negru african,care lucrase si in Libia,si imi spunea ca acolo nivelul de trai era mult mai ridicat decat in Portugalia.Am inteles ca benzina-motorina nu se platea sau se platea un pret extrem de mic,locuinta nu se platea,electricitatea deasemeni.Era un soi de fratietate.

    Apreciază

  15. Arhanghelul said, on mai 23, 2011 at 9:29 pm

    Citata:

    „si ce faceau aia 200.000 de muncitori in Libia? (Duminică, 27 martie 2011, 22:58)

    interesat [anonim] i-a raspuns lui bubu
    si ce faceau aia 200.000 de muncitori straini in Libia?

    Libia are cel mai avansat sistem de irigatii din lume. ce faceau cu el? udau pompele de petrol?

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-8446003-libia-rebelii-recupereaza-alte-4-orase-anunta-exporturi-petrol-mai-putin-saptamana.htm

    NO COMMENT

    http://www.misiuneacasa.ro/irigatii-si-agricultura-in-desert.html

    mai nou este filtrat …potabil …L@bia …inteleg specialy … 😉

    Apreciază

  16. kushter said, on mai 23, 2011 at 11:20 pm

    Pare a fi foarte interesant! Mulțumesc.

    Apreciază

  17. vultulturul legionar said, on mai 24, 2011 at 5:07 am

    In Libia e un razboi in care se vrea implantare drepturilor omului-crime impotriva omului- avort, drogurii, prostitutie.
    Nu ma mir de ce este sprijinit de armata si nu numai. Daca ar fi avut un lichelele care ne conduc din89 pana in prezent langa el, de mult ajungea ca Romania, o tara bogata cu locuitorii sai sclavii, dezbinatii si spalatii pe creier cu aceste,,drepturi ale omului,,
    SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

    Apreciază

  18. Ion de la Chiuiesti said, on mai 24, 2011 at 5:19 am

    Am prieteni care au lucrat acolo. Printre altele mi-au povestit ca au construit cartiere intregi de vile in orasele dinspre desert, dar ca ramaneau neocupate pentru ca multe triburi refuzau sa se mute in ele. Oricum stirea este adevarata!

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on mai 24, 2011 at 6:43 am

      ..da,am gasit si eu stirea si tocmai vroiam s-o postez.

      Apreciază

  19. suveranul said, on mai 24, 2011 at 7:20 am

    Si Gaddafi e mason. Se poate verifica. Nu este decat un plan pe termen lung. Cum de altfel si Ahmadinejad al Iranului este un sionist. Diavolul este viclean.

    Apreciază

    • broflovsky said, on mai 24, 2011 at 8:48 am

      da este mason, se poate observa asta chiar si din fotografii simple unde strange mana cu obama sau altii…

      Apreciază

  20. Alex said, on mai 24, 2011 at 7:35 am

    e adevarat, am o ruda care a lucrat acolo cativa ani si mi-a confirmat spusele de mai sus

    Apreciază

  21. sol said, on mai 24, 2011 at 8:00 am

    super tare info. de unde reiese ca america e al mai evil jandarm al planetei, functionand pe principiul „nu e voie sa va mearga mai bine decat noua „.

    Apreciază

  22. broflovsky said, on mai 24, 2011 at 8:47 am

    Se chiar implinesc profetiile, care zic ca 200milioane vor veni din china?

    http://www.aboutcrazyworld.com/india-confirms-chinese-military-in-pok-pakistan/

    Apreciază

  23. vasile said, on mai 25, 2011 at 6:39 am

    Un alt președinte care ține cu poporul său este Hugo Chavez din Venezuela.
    Un om acre se opune imperialismului terorist al SUA și coplicilor săi, care a dat petrolul înapoi poporului, care e prieten cu președintele Iranului pe care tot vor să îl omoare evreii, un om care se opune și demască crimele evreilor din Palestina, care le vorbește arabilor la Aljazerra despre Hristos, mărturisind cu drag că este creștin …

    Dă Doamne și nouă! Să ne rugăm și noi pentru așa conducători, pentru stat, neam și biserică (după cum zice un mare părinte de-al nostru din București).

    http://video.google.com/videoplay?docid=5832390545689805144#

    Apreciază

  24. dany100 said, on iunie 26, 2011 at 11:08 am

    Miza razboiului din Lybia este se pare rezervorul subteran de apa al acelei tari. Ca sa intelegeti cam despre ce e vorba aici cateva date. Volumul este de 35.000 kilometrii cubi, un rezevor de care ar beneficia statele din prejur timp de 4.860 de ani, adica Libia Sudan, Chad si Egiptul. Un metru cub de apa pura s-ar extrage din pamant la ora actuala cu pretul de 0.35centi. Daca Globalistii pun mana pe acest rezervor si vor instala preturile actuale de 2 Euro pe metru cub ar insemna un castig de 58 Billioane – 58.000.000.000.000 Euro !!!!!!!! La publicarea acestui proiect in anul 2009 la Forumul Apelor in Istanbul Gaddhafi spunea „Acest proiect este cel mai bun raspuns catre America, care ne acuza ca sustinem Terrorismul.” –- Multi dintre oameni la ora actuala sustin ca resursele de Petrol scad si din cauza asta va pica intregul sistem daca nu gasim energii alternative dar nimeni nu se gandeste ca APA DULCE e defapt cel mai rar si pretios lucru pe care omul il are. Omu fara apa moare. La ce te mai ajuta petrolul cand nu ai ce sa bei? Saccsiv informeaza-te si fa un articol despre ce am scris aici.

    Apreciază

  25. […] Cat de „rau” o duceau libienii? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.