SACCSIV – blog ortodox

Proiectul Ministerului Sanatatii: CARNET DE VACCINARE OBLIGATORIU la intrarea intr-o colectivitate (gradinita, scoala, facultate, fie ea de stat sau privata)

Posted in vaccinare, VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on mai 20, 2011

Citez din articolul Carnete de vaccinare pentru nou-născuţi:

   Copiii care nu au toate vaccinurile făcute ar putea fi resprinşi la înscrierea la grădinţă sau şcoală

Proiectul de ordin privind eliberarea carnetului de vaccinare aflat pe site-ul Ministerului Sănătăţii are nevoie de îmbunătăţiri, sunt de părere unii reprezentanţi ai medicilor de familie doljeni. Aceştia sunt convinşi că, dacă va fi adoptat în forma actuală, proiectul ar putea da naştere la abuzuri grave.
Toţi nou-născuţii vor primi la ieşirea din maternitate un carnet de vaccinări. Ideea este veche şi a fost aplicată şi până acum, însă nu consecvent. Ministerul Sănătăţii s-a gândit că nu ar strica să fie legalizată, motiv pentru care a emis un proiect de ordin în acest sens. Actul normativ prevede înregistrarea obligatorie în acest document a tuturor vaccinurilor care urmează să-i fie administrate copilului. Carnetul de vaccinări stă la părinte, care trebuie să-l prezinte medicului vaccinator, iar acesta, la rândul său, va fi obligat să înregistreze în el toate vaccinurile făcute, în conformitate cu programul naţional de imunizări al Ministerului Sănătăţii. La înscrierea în colectivitate, se va solicita obligatoriu prezentarea carnetului de vaccinări.
Carnetul de vaccinare – obligatoriu la şcoală, grădiniţă, facultate
Unul dintre reprezentanţii medicilor de familie doljeni, dr. Gindrovel Dumitra, susţine că a existat şi până acum un carnet de vaccinări, dar eliberarea şi completarea lui nu erau clar reglementate. „Carnetul de vaccinări se eliberează în maternităţi de aproximativ zece ani. Unii dintre părinţi vin cu aceste carnete la cabinet, iar medicii consemnează în ele fiecare vaccinare. Ordinul vine să legifereze toată această situaţie“, a declarat medicul de familie.
Problema este că nu legiferează bine. Medicii spun că eliberarea carnetelor va putea fi făcută, potrivit ordinului, doar de maternităţi, în condiţiile în care sunt şi copii care se nasc în străinătate, acasă, la dispensar sau în ambulanţă. O altă problemă ridicată de medici este cea referitoare la obligativitatea vaccinării. Vaccinarea este recomandată, dar nu este obligatorie în România, neexistând o lege în acest sens. Cu toate acestea, proiectul de ordin al Ministerului Sănătăţii prevede obligativitatea prezentării carnetului de vaccinări la intrarea într-o colectivitate (grădiniţă, şcoală, facultate, fie ea de stat sau privată). Medicii de familie cred că în felul acesta se poate ajunge la situaţii discriminatorii, de copii resprinşi la şcoală sau la grădiniţă pentru că nu au toate vaccinurile făcute. De aceea, medicii sunt de părere că o problemă serioasă cum este vaccinarea trebuie mai întâi reglementată legal şi, dacă este posibil, introdusă obligatoriu, având în vedere avantajele dovedite ale vaccinării în prevenirea unor boli grave.

Cititi va rog si:

Schema de VACCINARE OBLIGATORIE in Romania

VIDEO: Gravele urmari ale vaccinarii in masa impotriva gripei porcine din … 1976

VIDEO: Marturii zguduitoare despre tinere ucise sau a caror sanatate a fost distrusa de catre vaccinul GARDASIL. RASPANDITI!

Din nou despre VACCINURI si AUTISM …

Exista o legatura intre VACCINURI si SINDROMUL DOWN?

Otrava din vaccinuri – Dr. Christa Todea-Gross

STUDIU: Vaccinurile impotriva gripei sunt cea mai mare escrocherie din istoria medicinei

DOCUMENTARE CELEBRE: Vaccine Nation – Director’s Cut (Gary Null)

DOCUMENTARE CELEBRE: „Mercury, Autism and the Global Vaccine Agenda” (Mercur, autism si agenda vaccinarii globale)

GRAFICE: Statisticile arata indubitabil ca multe boli erau deja aproape eradicate cand s-au inceput campaniile de vaccinare impotriva lor …

Intr-o formula prezentata de BILL GATES, CO2 se reduce … REDUCAND POPULATIA. Cum? O spune limpede cu gura lui: PRIN VACCINARE

VIDEO – Bill Gates: VACCINURILE si AVORTURILE vor diminua CRESTEREA DEMOGRAFICA …

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 20, 2011 at 10:29 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. suveranul said, on mai 20, 2011 at 11:22 am

    Problema numărului de identificare în vizorul conducerii ţării
    Potrivit legislaţiei Republicii Moldova fiecărei persoane fizice din teritoriul republicii i se atribuie un număr de identificare unic (IDNP) pe viaţă introdus în actele stării civile şi buletinul de identitate. În urma adresării Mitropoliei Moldovei către conducerea ţării şi a unui şir de proteste şi stări de rugăciune, creştinilor ortodocşi li s-a oferit o variantă de alternativă buletinului de identitate.
    Conform Hotărârii de Guvern nr. 1139 din 18.10.2007 în aceleaşi condiţii cu buletinele de identitate, se eliberează actele de identitate provizorii (formularul 9) fără IDNP şi alte semne mecano-lizibile ce nu pot fi citite cu ochiul liber, persoanelor care din considerente religioase nu deţin buletin de identitate cu cod de identificare.
    Cu toate acestea, hotărârea de guvern în cauză este în contradicţie cu legislaţia în vigoare, în special cu legea privind actele de identitate şi actele stării civile a RM.
    Creştinii sunt intimidaţi pe întreg teritoriul RM: cu greu se angajează în câmpul muncii, sunt uneori lipsiţi de ajutorul medical elementar, lipsiţi de dreptul de a vinde sau cumpăra un imobil, a naşte un copil în maternitate, a primi pensie, a achita impozite etc.
    Prin decizii de nivel ministerial în unele sfere s-au obţinut dreptul (contrar legilor existente) de a primi certificate de naştere fără IDNP, permise de conducere şi poliţe de asigurare etc.
    Pe data de 4 noiembrie în faţa Palatului Republicii a avut loc o stare de rugăciune, participând peste o mie de credincioşi, care au înaintat conducerii ţării un demers prin care au rugat să stopeze lezările în drepturi şi să impună coordonarea legislaţiei în vigoare cu prevederile Hotărârilor de Guvern, astfel încât deţinătorii formularului 9 care se eliberează pe 10 ani să fie egalaţi în drepturi cu ceilalţi cetăţeni ai RM pe teritoriul acestei ţări.
    Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor a examinat cererea, menţionând că se întreprind măsuri în vederea documentării acestei categorii de persoane cu acte valabile fără IDNP: actul de identitate provizoriu (Formularul nr. 9 fără codul de bare) şi paşaportul ex-sovietic cu menţiunea „valabil pe un termen nelimitat”. Aceste acte sunt valabile doar pe teritoriul Republicii Moldova.
    Propunerile de modificare a legii cu privire la actele de identitate au fost respinse, deoarece contravine convenţiilor internaţionale şi practicii europene de ducere a evidenţei a persoanei.
    În acelaşi timp Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei specifică: „În scopul asigurării accesului la solicitarea prestaţiei de ajutor social a persoanelor care din anumite motive nu doresc să-şi atribuie număr de identificare de stat a fost elaborat un mecanism de acordare a ajutorului social, care acordă posibilitate acestor persoane să solicite ajutorul social acordat de către stat familiilor devfavorizate. Formularul cererii poate fi obţinut la asitentul social din primărie”.
    Demersul urmează a fi examinat de către Parlamentul şi Guvernul RM.
    http://www.mitropolia.md

    In ROmania exista o astfel de alternativa? Caci ma gandesc serios, sa renunt C.I. si CNP. Va rog ajutati.

    Apreciază

  3. daniela said, on mai 20, 2011 at 11:43 am

    la iesirea din maternitate dupa ce o mama naste primeste un mic carnet mov de vaccinari, cica trebuie sa te prezinti cu el la medic si acolo sa iti inregistreze toate vaccinurile. pe carnet nu mai stiu daca scrie carnet de vaccinuri obligatorii pt ca eu am renuntat sa le mai fac vreun vaccin copiilor. acu daca nu o sa ii primeasca la gradinita nu-i bai. oricum nu am mai fost sa ii inscriu pt ca „doamnele”de la gradinite cer de la bun inceput bani. prefer sa stau eu cu ei acasa si sa ii educ nu statul sa imi educe copii. ce fac alti copii la gradinita pot face si eu cu ei acasa, sa invete cantece, poezi sa deseneze si multe altele. cred ca pana la urma imi deschid o gradinita:D.

    Apreciază

    • valentin said, on mai 20, 2011 at 12:09 pm

      cred ca pana la urma imi deschid o gradinita

      nu e rea ideea. 3-4 copii educati crestineste intrun apart la bloc eu cred ca merge.

      Apreciază

    • Mos Ioan said, on mai 20, 2011 at 1:14 pm

      @daniela

      A deschide o gradinita în zilele noastre este complicat, deoarece vei fi obligata sa intri în sistem, sa accepti vaccinurile, sa accepti controale peste controale ( „ei” nu înghit gradinitele si scolile crestine), vei sta sub o presiune continua si nu vei avea timp sa le spui copiilor nici macar o rugaciune. Esti constienta ca traim într-un sistem de exterminare, deci încearca sa gasesti alte solutii……ma gândesc, mai repede, la o gradinita privata, gradinita care sa fie sub ocrotirea unei Biserici sau Mânastiri.
      Vorbeste cu Preotul Duhovnic si gasiti o solutie împreuna!
      Dumnezeu si Maica Sfânta sa te ajute!

      Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on mai 20, 2011 at 12:48 pm

    Se mai strange oleaca surubul. SISTEMUL lucreaza pe toate planurile si prin invaluire. Scoala romaneasca produce tampiti vorba lui Basescu. Si dupa toate astea ii mai si degenereaza fizic cu pastile si injectii.

    Apreciază

  5. epolitikon said, on mai 20, 2011 at 12:53 pm

    Si cainii au carnet si trebuiesc vaccinati. Asta daca tii la ei.
    Sa nu uitam ca sunt inca multi rromi care nu au carte de identitate…

    Apreciază

    • Mos Ioan said, on mai 20, 2011 at 1:34 pm

      @epolitikon
      Mai sunt unii care se pot descurca si fara carte de identitate, bravo lor!
      Bravo lor, tziganilor, ca fac toti copiii dati de DUMNEZEU ! „Crestinii” îi avorteaza…
      Nu cred ca tziganii îsi vaccineaza copiii, copii care cresc mari, sanatosi si fara vaccinurile laboratoarelor criminale.

      Apreciază

      • epolitikon said, on mai 20, 2011 at 2:07 pm

        Si uite asa, intr-o lume fara Dumnezeu, fara educatie si fara justitie ajungem la cipuri…

        Apreciază

  6. stef said, on mai 20, 2011 at 1:01 pm

    Czeke are grija de aceasta siluire- are de indeplinit agenda! de unde vin vaccinurile astea ? – La noi parca nu se mai produc- Va trebui sa ne educam copii singuri acasa fara influenta si „grija” sistemului!

    Apreciază

  7. Fulger said, on mai 20, 2011 at 1:30 pm

    Usor ,usor ajungem sa nu mai putem face nimic fara legile satanice impuse de sistem.

    Apreciază

  8. adrian said, on mai 20, 2011 at 2:09 pm

    Iata oameni care au avut curajul de a intoarce spatele sistemului. Vedeti si ce performante au copiii nevaccinati!

    „În Rusia se naşte un fenomen: mii de ruşi bogaţi părăsesc oraşele şi se retrag în zone izolate, pentru a-şi duce viaţa cât mai departe de civilizaţie. Trăiesc in colibe, manâcă doar ce cultivă şi îşi cresc copiii în spirit liber. Pentru ei, banii şi cariera nu mai au valoare. Mai mult, sunt convinşi că în curând vom trăi toţi ca ei. O echipa a emisiunii “În Premieră” a petrecut câteva zile într un sat in apropiere de Siberia unul dintre cele 200 din Rusia ridicate de la zero de foşti bogătaşi.
    Au fost profesori, ingineri, avocaţi, oameni de afaceri. Au avut bani şi cariere de invidiat. Dar într-o zi şi-au vândut casele, şi-au îngheţat conturile şi s-au retras în sălbăticie pentru a trăi ca la începuturile lumii. Constantin, călăuza noastră, a fost anchetator in miliţia rusească, dar la vară se va muta şi el în Alexandrovka, satul de la porţile Siberiei.
    În Rusia sunt deja două sute de sate, construite de la zero de oameni convinşi că în curând, progresul se va întoarce împotriva noastră, iar lupta ne va fi fatală. Eduard e unul dintre ei. A lucrat in Occident şi a fost manager de talie internaţională. Acum locuieste in iurta, un fel de cort cu podea de lemn. Are doi copii pe care refuză să-i dea la şcoală de teama că sistemul ii va transforma in marionetele civilizatiei. Dar in Alexandrovka toti au studii superioare, asa ca David si Danila au de la cine invata.
    Mănâncă simplu şi doar ce cultivă. N-au nici curent electric, nici apă curentă. Şi vara şi iarna se călesc cu galeti de apa aruncate peste ei, la temperaturi siberiene.

    Iulia a fost profesor universitar de matematica. S-a stabilit aici impreuna cu sotul ei, care n-a mai suportat stresul functiei pe care o avea in domeniul constructiilor.
    Cu totii vor sa traiasca in strictul necesar, fara bani si fara tehnocolie. Constantin, zis Samanul, a fost securist, dar acum e vraciul comunitatii . Isi vindeca pacientii cu rugaciuni, plante si ritualuri de imbaiere.
    Alexandrovka pare sa fie unul dintre putinele locuri pe Pamant in care singurul guvernator e NATURA. E o lume libera, care te contamineaza. Asta s-a intamplat si cu noi, in cateva zile de filmare.”
    http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/803650/In-premiera-Au-ales-salbaticia–Bogatii-Rusiei-au-dat-civilizatia-pe-comuniunea-cu-natura/

    Iata si alti rusi performanti, care pot da cu tifla sistemului, singurul „vaccin” pe care il practica fiind alaptarea pana cand cad ‘dintii de lapte”, cu efecte senzationale…

    „Si in Rusia cea plina de cercetatori ai fenomenelor neobisnuite se gasesc autotrofi. Avand o tara greu de hranit, conducatorii au finantat multe studii de nutritie, insa doar filosofii au reusit sa se apropie de „fotosinteza” autotrofilor.

    Verdanski, de exemplu, era convins ca omul este o fiinta energetica si trebuie sa fie capabil sa se hraneasca doar cu energie din spatiul cosmic. In Rusia, exista un grup de autotrofi, care se intalnesc cu regularitate la Muzeul Konstantin Vasiliev din Moscova. Acestia cred ca au descoperit si solutia pentru copiii autotrofi.

    „Un copil trebuie alaptat pana la varsta de 7 ani, dupa care este perfect capabil sa devina autotrof”, spune Zinaida Baranova, din Krasnodar, cea mai renumita dintre acestia. „Mama, chiar daca nu consuma hrana solida, are suficient lapte pentru a hrani copilul pana la 7 ani”.

    Zinaida a lasat clar sa se inteleaga ca exista femei din grupul lor care au facut acest experiment. Zinaida s-a supus testarii sub supraveghere medicala. Cercetatorii de la Institutul Bauman au constatat ca varsta biologica a femeii pare a fi de 20 de ani, desi e trecuta de 65. Explicatia: ea nu consuma hrana solida de peste patru ani.

    „Organele ei parca s-au regenerat”, a constatat profesorul Spiridonov. Inainte de a renunta la mancare, avea chiar si o boala cronica, la stomac, plus diverse simptome specifice varstei. Acum nu mai are nimic. Nu i-a fost usor sa se adapteze la dieta cu aer. A suferit de epuizare, avea crampe si gura uscata. Starea de bine a inceput sa se instaleze dupa o luna.

    Biologii sustin ca orice organism viu are nevoie de energie ca sa supravietuiasca. Plantele, prin fotosinteza, proceseaza energia solara. Mai sunt organisme care isi procura energia din anumite reactii chimice proprii, dar ambele procese necesita enzime sofisticate. Omul nu are asemenea enzime, deci ar trebui sa nu supravietuiasca fara mancare. Totusi, peste 3000 de oameni dovedesc contrariul!”

    http://www.esoterism.ro/ro/autotrofi.php

    De felul meu nu-i prea simpatizam pe rusi, dar sunt situatii cand merita sa-ti scoti palaria si in fata dusmanului…

    Apreciază

  9. adrian said, on mai 20, 2011 at 2:33 pm

    Ai fi preferat sa citez aceeasi info, de pe vreun forum?

    Stiu ca traim vremuri „intertesante”, dar cei care „au ochi de vazut si urechi de auzit”, chiar si in aceste vremuri, pot discerne valoarea de adevar a unei informatii, indiferent daca mesagerul are „ochi albastri” au ba…

    Manifestandu-ne intoleranta fata de cei care au alt crez si alta cale, chiar si cand ne ofera un adevar pe tava, nu facem la fel ca fariseii care au pus „Adevarul” pe cruce?…

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 20, 2011 at 2:41 pm

      adrian

      Este o alta cale. Una spre iad. Si da, sunt intolerant cu orice cale ce duce spre iad.

      Esti ratacit rau.

      Apreciază

    • danutza said, on mai 20, 2011 at 3:39 pm

      adevarul este unul singur si este in Hristos. sfintii au preferat sa urmeze invataturile sfinte, chiar cu pretul vietii si nu au facut nici o concesie in aceasta privinta. diavolul e viclean si ne poate spune ca nu-i nici un rau in asta sau in asta, dar noi, daca stim invatatura divina, ne ferim de capcane.
      Iacov 2:10 ~ „Pentru ca cine va pazi toata legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat fata de toate poruncile.
      Tesaloniceni 2:15 ~ „Drept aceea fratilor, stati si tineti invataturile carele v-ati invatat, ori prin cuvant, ori prin cartea noastra.”
      II Tesaloniceni 3:6 ~ „Si poruncim voua fratilor, intru numele Domnului nostru Iisus Hristos, sa va feriti voi de catre tot fratele ce umbla fara de tocmeala, si nu dupa invatatura care au luat de la noi.”
      mai bine sa fi numit intolerant sau fanatic decat sa cazi in apostazie.

      Apreciază

  10. valentin said, on mai 20, 2011 at 4:34 pm

    Apreciază

    • valentin said, on mai 20, 2011 at 4:44 pm

      descriere:
      „Parents learn about the risks of giving your kids the Hepatitis B vaccine. Get off the couch & do your homework, your kids are counting on you! Vaccine expert Dr. Sherri Tenpenny shares her 7,000 plus hours of research on this important topic. Like our videos? Subscribe at TheRealParents.com!

      Apreciază

  11. comentator said, on mai 20, 2011 at 4:55 pm

    @adrian
    citeste viata Sfantului Ciprian si vei intelege ca esoterismul, vrajitoria, yoga si altele nu au nici cea mai mica legatura cu Hristos! La fel poti citi Marii initiati ai indiei si Parintele Paisie.
    Apa cu uleiul nu le poti amesteca in nici un fel!
    Cat despre trairea sufleteasca a esentei crestinismului, nci un Sfant nu a stiut din timpul vietii ca este mantuit!
    Iar despre lipsa de modestie Mantuitorul spunea:
    „Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage: unul fariseu şi celălalt vameş. Fariseul, stând, aşa se ruga în sine: Dumnezeule, Îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni, răpitori, nedrepţi, adulteri, sau ca şi acest vameş. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câştig.
    Iar vameşul, departe stând, nu voia nici ochii să-şi ridice către cer, ci-şi bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului.
    Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa, decât acela. Fiindcă oricine se înalţă pe sine se va smeri, iar cel ce se smereşte pe sine se va înălţa. (Luca 18, 10-14)

    Apreciază

  12. valentin said, on mai 20, 2011 at 5:49 pm

    bun articolul. multumesc

    Apreciază

  13. Vasilica said, on mai 21, 2011 at 5:15 am

    Auzi la ei ce le maî trece prin mintea aia a lor,minte de nenorociti,ce s-au mai gandit sa bage Carnete de vaccnuri la copíi elevi si studenti si obligatoriu.Am baiatul la liceu si n-o sa primeasca asa ceva .Ar trebuii ca mamele cu copii sa nu-si mai vaccineze copii fíindca majoritatea vaccinurilor sunt OTRAVURI.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.