SACCSIV – blog ortodox

Am devenit o societate de tip „SA UCIDEM PE CEI SLABI”. Azi iubim avorturile, maine ce vom iubi? Despre crima de la maternitatea Giulesti

Posted in avort by saccsiv on Aprilie 13, 2011

Citez din articolul Gravidă abandonată de medici în timpul avortului. Reprezentanţii spitalului: „Medicul care era de gardă nu a greşit cu nimic”:

O tânără însărcinată, internată la Maternitatea Giuleşti, a fost ajutată de soţ, după ce medicul a refuzat s-o asiste fiindcă nu-i permite religia. „A fost o scenă demnă de Auschwitz”, zice soţul. Între timp, la Giuleşti s-a deschis o anchetă.

UPDATE Reprezentanții maternității nu recunosc însă acuzaţiile, despre care spun sunt false.

Copilul, adus pe lume de soțul femeii
O femeie de 39 de ani, din Bucureşti, a fost lăsată să avorteze singură, în miez de noapte, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Panait Sârbu”, din Bucureşti, în urmă cu două săptămâni, după ce medicul de gardă a refuzat să o ajute, pe motiv că nu-i permite religia musulmană.
„Când a aflat diagnosticul, i-a dat sângele pe nas şi pe gură”
Liliana Ghimpeţeanu a fost în al nouălea cer când a rămas însărcinată după zece ani în care fusese declarată sterilă. Fericirea iniţială a început să pălească când triplul-test (analiză care se face după 14 săptămâni de sarcină) a arătat că fătul e suspect de sindromul Down. Pentru confirmarea diagnosticului avea însă nevoie de o altă analiză scumpă, amniocenteză. Dezorientaţi şi cu buzunarele goale, cei doi soţi au încercat zadarnic să găsească o maternitate care face analiza gratuit.
„La Maternitatea Giuleşti ne-au sfătuit să mergem la Clinica Alcosan, deţinută de medicul Dinu Florin Albu, care lucrează şi în maternitate. Adică să plătim 2.000 de lei pe care nu-i aveam”, povesteşte bărbatul.
După ce timp de trei luni maternităţile bucureştene le-au închis uşa în nas, anunţul că Laboratorul Genetic Lab oferă o amniocenteză gratuită le-a redat speranţa.
Femeia a făcut analiza acum o lună. „După patru zile, ne-au întins rezultatele: sindromul Down. Am simţit că mă păleşte ceva în moalele capului, soţiei a început să-i curgă sânge şi pe nas, şi pe gură. Două zile n-am ştiut ce să ne spunem. Am luat amândoi hotărârea să facă avort”, povesteşte soţul.
„Am rupt lan
țul pazinicilor, iar când am ajuns soția năștea”
Femeia a făcut avortul la Maternitatea Giuleşti. „Aici avea să se întâmple o scenă demnă de Auschwitz”, îşi aminteşte bărbatul. „Medicii i-au provocat avortul cu ajutorul unor injecţii. Era 4.00 dimineaţa, pe 17 martie, când soţia mi-a dat telefon şi mi-a spus îngrozită că îi este rău, că are dureri groaznice, că i s-a rupt apa, că e singură într-un salon macabru, fără nicio asistentă, fără medic. Am pornit val-vârtej spre spital, am rupt lanţul paznicilor, iar când am ajuns în salon, soţia mea năştea”.
În acel moment, bărbatul a fost medic fără voia lui şi a scos copilul viu. „Eram plin de sânge de sus până jos şi nu ştiam ce să fac mai întâi, să-mi ajut nevasta sau să ascund copilul, să n-o traumatizez”, retrăieşte bărbatul tragicul moment. Iar când în sală şi-a făcut apariţia, într-un final, medicul de gardă, Tarek Abedou, cel care refuzase s-o ajute pe femeie, pe motiv că nu-i permite Coranul, bărbatul” a fost la un pas de a-l strânge de gât”. „Ştiam că soţia mai avea nevoie de medic. Mi-a fost frică să nu-i facă ceva”, mai spune Iulian Ghimpeţeanu.
Imediat după naştere, copilul, o fetiţă, a fost luat de o asistentă şi dus la secţia de neonatologie, unde a murit, 10 minute mai târziu.
Iulian Ghimpeţeanu a mai spus că fetiţa părea să aibă semne ale sindromului Down. Spitalul nu va efectua analize anatomopatologice pentru a stabili, oficial, prezenţa sindromulului, din cauza lipsei fondurilor.
PERSEVERENŢĂ. Iulian Ghimpeţeanu luptă împotriva medicilor care ascund gravidelor informaţii preţioase despre drepturile pe care le au şi spune că nu se lasă până nu vede publicate analizele ce se pot face gratuit
Anchetă la maternitate
Colegiul Medicilor din România (CMR) dezaprobă gestul medicului care a refuzat să se ocupe de pacientă.
„Cazul de faţă va trebui analizat. Deşi există libertate de convingere religioasă şi în profesia medicală, codul deontologic spune că pacientul nu trebuie abandonat până când nu intervine un alt medic care nu are restricţii religioase”, spune Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR.
În urma plângerii pe care bărbatul a depus-o la ASB, a fost demarată o anchetă. „Am solicitat conducerii spitalului să ancheteze cazul, iar, în funcţie de ce se descoperă, vom sesiza Colegiul Medicilor”, ne-a spus Marius Savu, preşedintele ASB.
Conducerea maternităţii ne-a confirmat că ancheta e în desfăşurare. „Luni se va întruni un consiliu la care vor participa şefi de secţie şi profesori. Până acum am discutat cu medicul şef de gardă, cu şeful de secţie, cu medicul curant, inclusiv cu medicul Albu. Fiecare şi-a spus partea lui. Într-adevăr, un medic musulman s-a ocupat de pacientă”, ne-a spus Marcel Moisă, viitorul manager al maternităţii.
ÎNŢELEGERI ASCUNSE
Amniocenteza, gratuită inclusiv la privat

Dacă ar fi să dăm crezare medicilor din spitalele de stat, amniocenteza, analiza care depistează anomaliile şi bolile genetice la copilul nenăscut, nu este gratuită şi costă 2.000 de lei. Dacă luăm legea „la puricat”, aflăm chiar de la oficialii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate că analiza se decontează de stat. În plus, gravidele au dreptul şi la multe alte analize gratuite şi la ecografie 3D.
Medicii de la stat trimit gravidele la clinicile private

„În conformitate cu reglementările din Anexa 16, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintele CNAS nr. 265/408/2010, amniocenteza este prevăzută ca serviciu medical ce nu necesită internare continuă şi este decontată de casa de asigurări de sănătate unităţilor sanitare cu care se află în relaţii contractuale, la un tarif de 600 de lei. Amniocenteza se decontează pentru gravide în trimestrul II de sarcină”, a fost răspunsul directorului CNAS, Dorin Ionescu, în urma adresei lui Iulian Ghimpeţeanu.
„În mod normal, orice furnizor de servicii medicale e obligat să afişeze serviciile oferite”, adaugă directorul CNAS.
În Bucureşti, spitalele în care se efectuează amniocenteza în regim de spitalizare de zi numai la recomandarea medicului curant sunt: „Sf.Ioan”, „Panait Sârbu”, Maternitatea Filantropia şi Euroclinic, detaliază reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.
Analiza se decontează doar teoretic, pentru că maternităţile bucureştene „îşi expediază” pacientele la clinicile private. Oricine „se dă” gravidă pentru o zi poate verifica asta. Personalul de la Giuleşti trimite pacientele la Clinica Alcosan, deţinută de Dinu Florin Albu, angajat al maternităţii, iar de la Spitalului „Cantacuzino” se recomandă Clinica Medlife Griviţa. Doar la Filantropia, medicii au admis că analiza se face gratuit, dar la indicaţia medicilor din spital.

Iata si ce putem citi in articolul Pot refuza medicii avortul din motive de conştiinţă?:

Doctorii care nu vor să facă avorturi invocând religia nu sunt acoperiţi de lege. Preoţii cred însă că medicii au voie să-şi păstreze credinţa în sala de operaţii.

Au jurat că vor face tot ceea ce le stă în puteri să salveze un pacient, însă la un moment dat, în viaţa lor de medici, conştiinţa nu le-a dat brânci să intervină.
Într-un stat laic, anumiţi medici şi-au impus să nu mai facă niciodată avorturi sau să le sisteze în timpul marilor sărbători religioase ori în perioadele de post. Religia nu este însă mai presus decât viaţa, o spune chiar un medic musulman.

„Evenimentul zilei” a prezentat zilele trecute cazul unui medic de la Maternitatea Giuleşti care a abandonat o gravidă în timpul avortului, pe motiv că nu-i permite religia s-o asiste. Medici, experţi în combaterea discriminării, avocaţi, membri ai societăţii civile, explică unde începe şi unde se termină conştiinţa morală în astfel de situaţii şi cum se împacă religia cu legea.
„Un medic cu restricţii de conştiinţă nu are ce căuta în maternitate”

Din datele culese de Centrul Euroregional pentru Iniţiative Publice, în ultima vreme asistăm la o creştere a numărului de cazuri în care medicii din maternităţi refuză să facă avorturi invocând motive religioase, în special cu ocazia sărbătorilor religioase şi în perioadele dinaintea Crăciunului sau Paştelui.
Există maternităţi unde nu se mai fac deloc avorturi, în nicio perioadă a anului, tot din motive religioase. Indiferent de religia personalului, unitatea medicală nu are conştiinţă, iar managerii spitalului trebuie să împace opţiunile religioase ale unor cadre medicale cu dreptul femeii la sănătate”, ne-a declarat Iustina Ionescu, avocat în cadrul Centrului Euroregional pentru Iniţiative Publice.
Medicii spun că aceste refuzuri izvorâte din „pusee de conştiinţă” pot avea repercusiuni grave asupra vieţii pacientelor. Cu cât se întârzie mai mult întreruperea sarcinii, cu atât creşte riscul de complicaţii.
„Viaţa unei femei nu trebuie nici o clipă să atârne de o zi din calendar. Un medic musulman sau de altă religie care are restricţii de conştiinţă nu are ce căuta într-o maternitate, pentru că aici nu se face muncă selectivă”, spune profesorul de obstetrică-ginecologie Ioan Muntean, „părintele” fertilizării in vitro din România.
Şi specialiştii în discriminare atrag atenţia că jurământul lui Hipocrate trebuie să cântărească mai mult decât credinţa în caz de urgenţă, iar viaţa pacientei nu trebuie să atârne de „o zi cu roşu” în calendar.
„Într-un stat laic, cel puţin în acte, nu putem să punem perceptele religioase mai presus de lege. Dacă cineva face apel la libertatea de conştiinţă, trebuie să anunţe acest lucru în timp util, pentru a asigura accesul la serviciile de sănătate”, e de părere Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării.
Un păcat strigător la cer

Preoţii nu văd însă de ce medicii nu ar fi îndreptăţiţi să-şi păstreze credinţa în sala de operaţii şi să refuze un avort, careeste un păcat strigător la cer. Este mai important să convingem părinţii că avortul e păcat, ca să nu mai punem medicii în astfel de situaţii. Doar în situaţii de urgenţă, când sarcina pune mama în pericol, când copilul este malformat, medicul este obligat să treacă peste religie şi să intervină”, crede preotul Florin Cărămizaru.
POZIŢII CONTRADICTORII
Religia nu e motiv de refuz, spune legea
După cazul de la Maternitatea Giuleşti, reprezentanţii Colegiului Medicilor au explicat că un medic poate să refuza să intervină în trei situaţii: dacă pacientul nu respectă indicaţiile sale, dacă acel caz îi depăşeşte competenţa sau dacă îi atinge libertatea de conştiinţă.
„Medicul este obligat în tot acest timp să asiste pacientul până când va fi preluat de un alt medic. Medicul este însă obligat să intervină dacă viaţa pacientului e în pericol”, declara Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR.
Mai puţin cunoscut este însă faptul că legea nu le dă medicilor voie să refuze avorturile ascunzându-se după paravanul religiei sau conştiinţei. Doar când cazul depăşeşte competenţa medicului sau pacientul este ostil, medicul poate refuza să îl trateze.
„Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii prevede doar două situaţii când cadrele medicale pot întrerupe relaţia cu pacienta. Printre acestea nu figurează motivele religioase sau de conştiinţă din partea personalului medical (art.653-654). În Codul Deontologic sunt şi alte situaţii, dar CMR nu poate adăuga alte prevederi la lege”, spune avocata Iustina Ionescu.

Iata si ce mai putem citi in articolul Când drepturile omului devin antagonice:

Raportul McCafferty

Consiliul Europei – Strasbourg Dacă la Bucureşti dezbaterea este abia iniţiată, în Europa ea are deja un lung istoric. Anul trecut socialista britanică Christine McCafferty a propus în cadrul Consiliului Europei o rezoluţie menită să-i oblige, prin lege, pe medici să renunţe la convingerile lor de natură etică şi să ofere pacienţilor toate serviciile cerute, incluzând aici avortul şi sinuciderea asistată medical.

Raportul pornise de la observaţia că, deşi avortul este un drept legal în multe ţări europene, totuşi în practică apar restrângeri care decurg din invocarea obiecţiei de conştiinţă. Christine McCafferty a susţinut însă că obiecţia de conştiinţă nu ar trebui să prevaleze asupra obligaţiei legale de a acorda pacientului îngrijirile medicale solicitate.

După ample dezbateri, proiectul de raport a fost modificat în aşa fel încât a ajuns la concluzia contrară. În 7 octombrie 2010, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a votat o rezoluţie potrivit căreia ”Nici o persoană, nici un spital, nici o instituţie nu poate fi trasă la răspundere sau discriminată în vreun fel din cauza refuzului de a practica, găzdui sau asista la avort, eutanasie sau oricare alt act care poate provoca moartea unui fetus sau embrion uman, sub nici un motiv.

Iata si ce putem citi in articolul Avort terapeutic sau eutanasie?:

O femeie de 39 de ani din Bucureşti acuză un medic musulman de la Maternitatea Giuleşti că “a lăsat-o să avorteze singură”. Conform soţului Lilianei Ghimpeţeanu, medicul şi-a explicat gestul, spunând că religia nu-i permite să facă acest lucru. Femeia era însărcinată în aproape 6 luni, iar analiza la amniocenteză a arătat că fătul are Sindrom Down. În noaptea de 17 martie, conform soţului Lilianei, femeia l-a sunat şi i-a spus că e singură în salon, că i s-a făcut o injecţie pentru a provoca naşterea şi că are dureri groaznice. Acesta a adăugat că a fost nevoit să-şi asiste soţia şi, pentru câteva clipe, şi-a ţinut în braţe copilul născut viu. “Soţia a început să ţipe «Fetiţa mea, fetiţa mea», iar eu am învelit copilul într-un cearşaf ca să nu-l vadă ea”, a povestit acesta la Realitatea TV. Reprezentanţii spitalului spun că medicul de gardă nu a greşit cu nimic, iar “pacienta a fost externată clinic sănătos”.

Indiferent de culpa medicală, care urmează a fi stabilită de colegiul Medicilor, rămâne o întrebare: cum e posibil ca într-un spital din România să se efectueze un avort atunci când fătul are 6 luni? Chiar dacă o analiză atestă că el ar avea sindrom Down?

Prof.dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România precizează că în acest caz nu este vorba de un avort terapeutic: “Avortul terapeutic se face doar când fătul pune în pericol viaţa femeii. Acesta a fost un act medical care nu are valenţe în acest sens. Nu ştiu cum poate fi calificat acest lucru. Avortul terapeutic se face indiferent de vârsta sarcinii, dar Sindromul Down nu reprezintă o malformaţie gravă, care pune în pericol viaţa mamei, şi nici nu e o malformaţie neconformă cu viaţa. Sarcina nu este o boală. Ce pot eu reproşa medicului, dacă e aşa cum spune tatăl, e că nu poţi lăsa baltă un pacient fără să chemi un alt medic, indiferent de convingerile tale”, a precizat Astărăstoae.

În 2008, o fetiţă de 10 ani a rămas însărcinată în urma unui viol. S-a aflat când sarcina era în luna a cincea, iar medicii din România au refuzat la acea vreme să-i facă avort, motivând că legea românească nu le permite acest lucru. Dacă nu există malformaţii ale fătului incompatibile cu viaţa sau dacă viaţa mamei nu e în pericol, avorturile se pot face doar până la 14 săptămâni, conform legislaţiei în vigoare. Fetiţa de 10 ani din Piatra Neamţ a fost dusă în Anglia şi acolo a făcut întreruperea de sarcină, pe banii unei românce stabilită în Marea Britanie.

Codul Penal prevede, la art.185, că provocarea ilegală a avortului când sarcina are mai mult de 14 săptămâni se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Noul Cod Penal incriminează avortul terapeutic făcut la peste 24 de săptămâni de sarcină, deoarece se consideră că de atunci fătul e considerat deja persoană, atât părinţii cât şi medicul care acceptă întreruperea de sarcină fiind pasibili de pedeapsă.

Iata si comentariul cititorului Cosmin S. postat la articolul E ceva crestin la „Iepurasul de Pasti”?:

Exact ce s-a dezbatut la articolul: https://saccsiv.wordpress.com/2011/03/15/pe-mana-cui-ne-lasam-sotiile-insarcinate-spitale-sau-uzine-ale-mortii-nu-i-oare-mai-bine-sa-nasca-femeia-acasa/

Teste fara numar, amniocenteze, injectii…totul pentru a duce la avort. Teste idioate, mincinoase, inutile, totul in numele eugeniei si al avortului.

Bai frate, lumea e terorizata de boli imaginare, de fantasme. Una doua, sa omoare bietul copil doar pentru ca li se pare unora ca va avea malformatii.

Care e diferenta intre 6 luni si 2 ani.?

Analize si iar analize, analize inventate care nu descopera nimic, ci in baza unor suspiciuni se dau sentinte. Analize inventate de OMS-spirala mortii.

Dar culmea e ca romanii au fost reeducati. Majoritatea chiar consimt la comiterea unor asemenea atrocitati impotriva lor si ai propriilor copii.
Daca parintii aveau inima buna, nu se mai ajungea la nebunia asta.

Te smintesti citind comentariile la acest articol din evz. Multi invoca acolo selectia naturala. Daca e bolnav…sa nu se nasca, sa se omoare…etc., cam asa se comenteaza. Mai mult se cramponeaza ca nu sunt conditii igienice pentru a avorta si medici dispusi sa faca rapid “curatenie”.
Bai frate, ne-au reeducat astia…

Comentariu saccsiv:

Are dreaptate fratele Cosmin. Am devenit o societate de tip „SA UCIDEM PE CEI SLABI”. Cititi va rog si:

EUGENIE: instrumentul prin care ELITELE doresc diminuarea drastica a populatiei planetei si transformarea celor ramasi in sclavi

Tatalui si mamei acelei fetite trebuie sa le intre bine in capatani ca sunt niste criminali. Eventual dati cu smirghel pe creieri de catre SISTEM, dar tot criminali sunt.

Ce aflam din articole? Ca:

– a scos copilul viu

– “Soţia a început să ţipe «Fetiţa mea, fetiţa mea», iar eu am învelit copilul într-un cearşaf ca să nu-l vadă ea”,

– Imediat după naştere, copilul, o fetiţă, a fost luat de o asistentă şi dus la secţia de neonatologie, unde a murit, 10 minute mai târziu.
– Spitalul nu va efectua analize anatomopatologice pentru a stabili, oficial, prezenţa sindromulului, din cauza lipsei fondurilor.

A vrut s-o ucida si nu s-a lasat pana n-a ucis-o. Pare ca la un moment dat mamei i-a strigat constiinta ca e mama, dar tatal a rezolvat rapid „ratacirea”. Si culmea, nici macar nu se stie clar daca avea sau nu sindromul …

Zic bine cei de la Jurnalul:

cum e posibil ca într-un spital din România să se efectueze un avort atunci când fătul are 6 luni? Chiar dacă o analiză atestă că el ar avea sindrom Down?

Codul Penal prevede, la art.185, că provocarea ilegală a avortului când sarcina are mai mult de 14 săptămâni se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Noul Cod Penal incriminează avortul terapeutic făcut la peste 24 de săptămâni de sarcină, deoarece se consideră că de atunci fătul e considerat deja persoană, atât părinţii cât şi medicul care acceptă întreruperea de sarcină fiind pasibili de pedeapsă.

Asadar habaucul se agita sa acuze, dar de fapt chiar si prin lege, locul sau este printre criminali. Poate n-a stiut ca-i ilegal si nu-i doresc sa intre la puscarie, insa sa faca bine sa se trezeasca, sa caute de acum incolo sa ajute cat mai multi copii sarmani, sa faca multe fapte bune si de milostenie, caci pacat groaznic a facut. Sa se pocaiasca si sa-si ceara iertare de la bunul Dumnezeu.

Ii tin insa partea marionetele SISTEMULUI, care au inceput sa urle draceste:

„Într-un stat laic, cel puţin în acte, nu putem să punem perceptele religioase mai presus de lege. Dacă cineva face apel la libertatea de conştiinţă, trebuie să anunţe acest lucru în timp util, pentru a asigura accesul la serviciile de sănătate”, e de părere Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării.
Mai puţin cunoscut este însă faptul că legea nu le dă medicilor voie să refuze avorturile ascunzându-se după paravanul religiei sau conştiinţei. Doar când cazul depăşeşte competenţa medicului sau pacientul este ostil, medicul poate refuza să îl trateze.
„Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii prevede doar două situaţii când cadrele medicale pot întrerupe relaţia cu pacienta. Printre acestea nu figurează motivele religioase sau de conştiinţă din partea personalului medical (art.653-654). În Codul Deontologic sunt şi alte situaţii, dar CMR nu poate adăuga alte prevederi la lege”, spune avocata Iustina Ionescu.

Pe de alta parte, tot din articole aflam de o creştere a numărului de cazuri în care medicii din maternităţi refuză să facă avorturi invocând motive religioase. Există maternităţi unde nu se mai fac deloc avorturi, în nicio perioadă a anului, tot din motive religioase. Iar asta este foarte bine. Din pacate insa, masele deja au ajuns subdobitocite …

Iata ce mai aflam:

Preoţii nu văd însă de ce medicii nu ar fi îndreptăţiţi să-şi păstreze credinţa în sala de operaţii şi să refuze un avort, care „este un păcat strigător la cer. Este mai important să convingem părinţii că avortul e păcat, ca să nu mai punem medicii în astfel de situaţii. Doar în situaţii de urgenţă, când sarcina pune mama în pericol, când copilul este malformat, medicul este obligat să treacă peste religie şi să intervină”, crede preotul Florin Cărămizaru.
Zice bine pana la un punct preotul, dar apoi greseste fundamental. Il intreb: si daca un copil este malformat trebuie ucis? Doar pentru ca este inca nenascut? I-ar place o viitoare societate nazista in care, prin extensie, si handicapatii deja nascuti sa fie exterminati? Daca l-ar calca un tramvai si ar ramane mutilat, i-ar place sa vina un alt preot sa decreteze anti crestin: să se treacă peste religie şi să se intervină? I-ar place sa fie ucis in chinuri teribile smulgandu-i-se pe viu halci de carne din trup printr-un furtun?

Anunțuri

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on Aprilie 13, 2011 at 5:17 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Marturiseste said, on Aprilie 13, 2011 at 6:57 am

  Iertare pentru intrebarea indrazneata, dar cui slujeste preotul Florin Cărămizaru de face afirmatia ca „medicul trebuie sa treaca peste religie si sa intervina” ca sa omoare un prunc?

  Doamne, iarta-ne te rugam pentru pacatele noastre si ajuta-ne, Te rugam, ca singuri nu putem dovedi sa facem fata cu asemenea strajeri.

  1. Fost-a cuvântul Domnului către mine şi mi-a zis:
  2. „Fiul omului, rosteşte cuvânt către fiii poporului tău şi le spune: De voi aduce sabie asupra unei ţări şi poporul ţării aceleia va lua din mijlocul său un om şi îl va pune străjer,
  3. Şi el, văzând sabia venind împotriva ţării, va trâmbiţa din trâmbiţă şi va vesti poporul;
  4. De va auzi cineva sunetul trâmbiţei, dar nu se va păzi, când va veni sabia şi-l va prinde, sângele aceluia va fi asupra capului său.
  5. Pentru că a auzit glasul trâmbiţei şi nu s-a păzit, sângele lui va fi asupra lui; iar cel ce se va păzi îşi va scăpa viaţa sa.
  6. Dacă însă străjerul a văzut sabia venind şi nu a sunat din trâmbiţă şi poporul n-a fost vestit şi va veni sabia şi va ridica viaţa cuiva, acela a fost răpit pentru păcatele lui, dar sângele lui îl voi cere din mâna străjerului.
  7. Şi pe tine, fiul omului, te-am pus Eu străjer casei lui Israel şi tu vei auzi cuvânt din gura Mea şi îl vei vesti din partea Mea.
  8. Când Eu voi zice păcătosului: „Păcătosule, vei muri”, şi tu nu-i vei grăi nimic, ca să vesteşti pe păcătos să se abată de la calea lui, atunci păcătosul acela va muri pentru păcatele sale, iar sângele lui îl voi cere din mâna ta.
  9. Iar dacă tu ai vestit pe păcătos să se abată de la calea lui şi să se întoarcă de la ea, şi el nu s-a abătut de la calea lui, atunci el va muri pentru păcatele lui, iar tu ţi-ai scăpat viaţa.

  Iezechiel (33: 1-9)

  Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii.

  Apreciază

 3. DiDi said, on Aprilie 13, 2011 at 7:23 am

  EXCELENT ARTICOL !
  O lume nebuna in care daca ai constiinta religioasa nu ai ce cauta intr-un spital cu precadere intr-o maternitate , decizii delirante ale Colegiului Medicilor si Farmacistilor din Romania , o piesa de teatru scrisa de nebuni si pentru nebuni.
  In momentul in care in Romania nu este transata chestiunea avortului ca fiind CRIMA, toate discutiile ulterioare, cu privire la „binefacerile” morale ale unei intreruperi de sarcina „terapeutica” , sunt de la bun inceput STERILE ! Nu e numai o problema morala a unei societati bolnave psihic ci mai ales una duhovniceasca.

  Apreciază

 4. dorian said, on Aprilie 13, 2011 at 7:23 am

  Saccsiv lasa dezbaterile astea care intereseaza doar la nivel ideatic.Mai bine afla ca in continuare preotilor le sunt bagate pe gat baxuri de vin expirat,iar parohiile bucurestene si asa inglodate in datorii ,trebuie sub presiunea protopopilor sa le achite in timp record.Abuz mai mare ca asta greu de imaginat.Totul este facut ca sa i se raporteze Stapanului realizari marete iar cultul personalitatii mascat de prerogativele asa zisei ascultari sa ia si mai mare amploare.Uita-te pe Basilica si vezi stirile care abunda in realizari marete cu Kim Iong Il al nostru si vezi care sunt realele probleme ale Bisericii.Teoretizezi prea mult si nu realizezi drama prin care trec clericii si implicit laicii prin mutarea polului duhovnicesc in zone umbrite si exacerbarea fiscalitatii excesive chiar in conditii de criza.Santajul pus pe preoti e formidabil.Nu faci tu cica face altul care e promovat fara criterii si examene peste noapte ,iar tu ajungi cu toate scolile facute sa-ti iei campii si sa te dezradacinezi dintr-o comunitate pastorita pe criterii noprmale ,poate zeci de ani.Bate-voi pastorul si se vor imprastia oile.In situatia aceasta sunt zeci se preoti bucuresteni si nu numai.Deci nu mai intelectualiza si rafina mesaje uneori alarmiste ci mai bine vezi demolarea caracterelor tari din Biserica.

  Apreciază

  • Mos Ioan said, on Aprilie 13, 2011 at 11:57 am

   @dorian
   Preotii, pe care îi plângi atâta, ar face bine sa spuna Adevarul enoriasilor, sa predice Evanghelia asa cum LE-A LASAT-O MÂNTUITORUL, si totul va fi bine în Biserica.
   Daca Daniel din Deal este un tradator, de ce preotii nu vorbesc în fata Sfântului Altar despre crimele care au loc în România? La ora actuala preotii ( cu exceptiile de rigoare), nu mai au curajul si nici dragostea pentru Dumnezeu, de a deschide ochii oamenilor ca sa vada genocidul Neamului Românesc prin. milioane de avorturi ( 100.000.000. în ultimii 20 de ani, avorturi în clinici ale Statului criminal, clinici private criminale, anticonceptionale fabricate de dusmanii lui Hristos), casatorii homosexuale, eutanasie, hrana otravita, etc.etc.. Ce fac oare acesti preoti? Daca „Preanefericitul” din Dealul Mitropoliei nu urla Adevarul care este Hristos, atunci preotii sunt datori s-o faca…
   Ca sa-ti dau un exemplu, cu foarte multi ani în urma, eram la Bucuresti în Sfânta Biserica unde baiatul meu a fost botezat, iar Preotul în Predicile sale urla de se zguduia Biserica de vocea lui care era ca tunetul, spunând femeilor sa nu se mai duca la abator, adica sa nu mai avorteze. Eram, la vremea aceea, sub jugul comunist si el avea atâta curaj si dragoste pentru DOMNUL…..a fost un Mare Preot Ortodox care se implica în viata Cetatii ( Dumnezeu sa-l odihneasca cu Sfintii Sai !), asa cum ar trebui sa se implice si preotii nostri.
   Înteleg din cele spuse ca esti preot. Ce mai astepti? Predica Evanghelia, asa cum a cerut Domnul, si totul va fi bine……..

   Înceteaza sa-l acuzi pe Saccsiv!, acest frate al nostru face o Munca Fabuloasa, are o inteligenta vie, articolele si comentariile lui sunt foarte pertinente si în plus are si un umor fin, el realizeaza mult mai mult decât tine, cum stau lucrurile în Tara asta si în „biserica” lui Daniel. Fa-ti timp si citeste mai multe articole de pe site-ul lui Saccsiv si vei constata abundenta si diversitatea temelor expuse!
   Când spui : „Deci nu mai intelectualiza si rafina mesaje uneori alarmiste ci mai bine vezi demolarea caracterelor tari din Biserica”, eu îti raspund urmatoarele : Mesajele fratelui Saccsiv nu sunt alarmiste ci realiste, iar cât priveste „demolarea caracterelor tari din Biserica” , parerea mea este ca aceste caractere sunt slabe si ca nu duc Lupta cea Buna. Voi, Preotilor ce mai asteptati? Uniti-va si duceti-va cu jalba în protap în Dealul Patriarhiei si spuneti-va nemultumirile, iar daca Jupânul Daniel va trateaza cu flit, atunci stiti ce aveti de facut………este limpede???

   P.S. Parinte, ce parere ai de modificarea Sfintelor Rugaciuni, de scurtarea Sfintei Liturghii, de cenzurarea Prohodului Domnului ?
   Se apropie Sfintele Pasti, oare ati facut copii de pe PROHODUL DOMNULUI, NECENZURAT, si ati distribuit enoriasilor?, ma refer aici la toti preotii, atât la cei din Tara cât si la tradatorii din Occident în frunte cu Înalt Prea Tradatorul Iosif al Europei Occidentale.

   Apreciază

  • Mos Ioan said, on Aprilie 13, 2011 at 12:31 pm

   @dorian

   Am uitat ceva……….”vinul expirat”, tinând cont ca este plin de E-uri, iradiat, etc., nu expira niciodata deoarece este un vin traficat, iar vinul natural este cu atât mai bun cu cât este mai vechi…….
   Sfintele Biserici trebuie sa aiba Sursa lor de aprovizionare cu VIN NATURAL, NETRAFICAT,
   deoarece acest VIN se va transforma, prin HARUL DUHULUI SFÂNT, în SÂNGELE DOMNULUI, deci VINUL TREBUIE SA FIE CURAT.

   ATENTIE! TOATE VINURILE DIN COMERT, DIN TOATA LUMEA, CONTIN SÂNGE USCAT DE BOU. SE PUNE SÂNGE PENTRU FILTRAREA VINULUI, spun „ei” ( dusmanii lui HRISTOS), în realitate acesti criminali si slugi ale întunericului, PUN SÂNGE USCAT ÎN VIN PENTRU A-L SPURCA …
   Aproape 2.000 de ani, vinul a fost curat, acum au venit dracii cu inventiile lor, chiar si în vinurile bio se adauga sânge………
   Preotii se pot aproviziona de la Sfintele Mânastiri unde se planteaza vita de vie sau de la tarani crestini ortodocsi ( care nu pun zahar si altele în vin, bineînteles…..)

   Apreciază

 5. Fulger said, on Aprilie 13, 2011 at 7:31 am

  Este groaznic ce se intampla in spitalele noastre , sunt ca dupa razboi si mai avem si niste medici macelari.

  Apreciază

 6. sfappetrupavelandrei said, on Aprilie 13, 2011 at 7:37 am

  Femeia aia şi soţul ei nu ştiu sincer dacă au măcar un strop de umanitate în ei. Mi se par cu totul demonizaţi. Dacă nu-ţi trebuie copilul că are Down atunci naşte-l şi lasă-l la o casă de copii. De ce trebuie să-l ucidă?

  @admin: mesajul anterior şterge-l că e scris prost

  Apreciază

 7. DiDi said, on Aprilie 13, 2011 at 7:53 am

  „Doar în situaţii de urgenţă, când sarcina pune mama în pericol, când copilul este malformat, medicul este obligat să treacă peste religie şi să intervină”, crede preotul Florin Cărămizaru.”

  Exact ! Si nu l-a contrazis nimeni pe acest parinte , iar asta ma face sa cred ca pot fi si preoti care recomanda asa ceva. De fapt e un cliseu bolnav : ” nu sunt de acord cu avortul dar daca viata mamei e in pericol atunci trebuie sa se faca ” si observ ca si preoti si-l insusesc cu voiosie.
  Ce nebunie !

  Am primit recomandarea de a face toate analizele : triplu test , torch si amniocenteza , analize care depasesc 30 mil lejer . Nu le fac , pentru ca nu mai are rost si nu aduce nimic bun. Insa recomandarea pentru avort am primit-o cand a ramas insarcinata sotia imediat dupa prima cezariana si apoi la exact 24 saptamani cand ni s-a spus ca pruncul are o malformatie, zice: „90 % aparatul nu ma inseala”.
  Fratele Cosmin avea dreptate , ne-au reeducat astia !Probabil in curand vor aparea noi legiferari de genul : toate testele din timpul nasterii mergand pana la amniocenteza sa devina obligatorii, iar daca se va descoperi ca fatul are o malformatie sa se arunce la cos pentru ca legea te obliga la asa ceva ; statul, societatea neavand nevoie de copii handicapati . Nu ma mai mira nimic !
  Noi ne vedem de treaba si ne grijim de ce trebuie , pentru ca am ajuns la concluzia ca pentru a reusi trebuie sa mergi pe burta sa fentezi sistemul cum poti sa-ti pazesti copii si cetatea familiei cu pretul vietii tale.
  Optiunea avortului la 24 de saptamani e numai in mintea unor creaturi bolnave din care face dracul ce-i convine trecand peste legi morale si legiferari ale statului in care cum spuneai mai sus : Codul Penal incrimineaza intreruperea de sarcina la peste 24 de saptamani.

  Apreciază

 8. Crestina said, on Aprilie 13, 2011 at 8:08 am

  Te cutremuri cand citesti asa ceva.Ne mai plangem ca o ducem rau,ca avem conducatorii pe care ii avem.Lipsa de credinta a facut ca in Romania nr. avorturilor sa intreaca nr nasterilor.Ne meritam soarta!
  Doamne iarta-ne si pazeste-ne!

  Apreciază

 9. SorinC said, on Aprilie 13, 2011 at 8:44 am

  Of, Doamne! Citind asa ceva ma doare sufletul. A mai murit un suflet curat, s-a adaugat celor 22 mil deja omorati. Poporul roman o sa dea seama pentru asta.

  Apreciază

 10. manix said, on Aprilie 13, 2011 at 9:03 am

  In tara noastra spitalele au ajuns sa lupte impotriva vietii. Avea dreptate Parintele Iustin Parvu: Ce sa cauti in spital cu sau fara card de sanatate? Sa ne facem noi spitalele noastre, ca sistemul a devenit satanic.

  Apreciază

 11. sol said, on Aprilie 13, 2011 at 9:16 am

  off topic
  asa ceva…?
  http://www.gandul.info/international/un-regizor-de-origine-romana-sustine-ca-a-gasit-cuiele-folosite-la-crucificarea-lui-iisus-foto-video-8152305
  ( mie imi pare incredibil tupeul unora de a se agata precum lipitorile de numele Mantuitorului si a-si face reclama la mizerii in acest fel)/

  Apreciază

 12. fanu said, on Aprilie 13, 2011 at 9:54 am

  http://stirileprotv.ro/stiri/revista-presei/biblia-ateilor-cartea-sfanta-care-da-peste-cap-crestinismul.html

  ui ce or mai scos papagalii ăştia spre bucuria iecumeniştilor

  Apreciază

 13. […] – 13 Aprilie 2011 – 1 accesari var addthis_config = {"data_track_clickback":true}; preluare/Am devenit o societate de tip „SA UCIDEM PE CEI SLABI”. Azi iubim avorturile, maine ce vom iubi?… Citez din articolul Gravidă abandonată de medici în timpul avortului. Reprezentanţii […]

  Apreciază

 14. […] avorturile, maine ce vom iubi ? Despre crima de la maternitatea Giulesti13 aprilie 2011 preluare/Am devenit o societate de tip „SA UCIDEM PE CEI SLABI”. Azi iubim avorturile, maine ce vom iubi?… Citez din articolul Gravidă abandonată de medici în timpul avortului. Reprezentanţii […]

  Apreciază

 15. Olivia said, on Aprilie 13, 2011 at 4:29 pm

  Am avut un baietel bolnav de un sindrom rar intalnit si insuficient cercetat si pana la ora actuala; sarcina a decurs bine pana in lunile 3-4, cand am pierdut marea parte a lichidului amniotic; am fost internata in spital, cu suspiciune de membrane fisurate si, in consecinta, de iminenta de avort; Iliuta insa crestea conform varstei gestationale sau sau ramanea cateodata putin sub medie; nu se putea identifica nicio malformatie la ecograf, din cauza lipsei claritatii date de mediul lichid. Fiind primul copil, eu si sotul ni-l doream cu ardoare si suspiciunile ca ar putea fi ceva in neregula nu ne speriau, sperand pana in ultimul moment; mai ales ca am avut o colega la scoala la care predam atunci, o doamna preoteasa care nascuse o fetita la 6 luni jumatate avand foarte putin lichid amniotic, pe care il pierduse prin primele luni de sarcina; fetita ei are acum vreo 17 ani, complet sanatoasa. Medicii nu stiau ce sa-mi recomande, chiar si sefi de clinica cu 30 se ani de experienta in domeniu au afirmat atunci ca nu mai vazusera ceva similar in atatia ani. Avortul nu mi l-au recomandat,(Dumnezeu sa ii aiba in grija pentru asta) pentru ca nu aveau motive reale pe care sa le invoce; atat cat se vedea la ecograf, nu se evidentia vreo malformatie vizibila; copilasul a fost suspect la un moment dat de hidrocefalie, dar s-a infirmat ulterior aceasta suspiciune; chinurile, spaima noastra de parinti, durerile mele de abia contenite cu progestative si alte medicamente faceau loc si sperantei ca Domnul va da sa fie bine.Crescuta din copilarie in credinta ortodoxa, refuzam ideea de avort, si sotul m-a sprijinit (Slava Domnului), chiar daca membri ai familiei mele ma sfatuiau obsesiv sa „intervin”, ca sa nu ne „chinuim” ulterior cu cine stie ce „fiinta slaba si amarata” toata viata.(lucru pe care incerc sa-l iert, desi de cate ori ma gandesc, ma cuprind o durere si amaraciune..)eram mai tanara, cu atata presiune.. puteam ceda..dar Domnul e mai presus de slabiciunile omenesti si te ridica. Acum nu as avea nicio indoiala, sa ma fi presat o armata de medici si de membri ai familiei.
  In plus, cand am mers la un preot, sa ma spovedesc si sa cer sfat, mi s-a spus” mergeti si faceti dupa cum zic medicii”. Eu cautam intarire in dorinta mea puternica de a pastra copilul si am fost atat de dezamagita ca acolo unde cautasem alinare si intarire nu am aflat… ani de zile l-am blamat pe preotul respectiv, eu, atotcunoscatoarea; Eu voiam sa ma las in mana Domnului, nu pe mana medicilor; Domnul descopera insa, cateodata, din judecata Sa si celor umbriti de inteligenta lumeasca si mandri de potentialul lor intelectual, de logica lor limitata ( apartinand subsemnatei);
  Drept care, „talmacirea” a sosit cu un an in urma, cand, dintr-o data, mi s-a aprins „beculetul”: parintele respectiv a zis” faceti precum va zic medicii!”Eu am plecat de la premisa gresita ca medicii mi-ar recomanda intreruperea sarcinii.Dumnezeu insa le-a dat gandul cel bun si medicii au spus, neputinciosi: „lasam sarcina sa evolueze, fatul creste, nu s-a oprit din evolutie, nu va pune viata in pericol, nu putem sa facem altceva”.Ceva Dumnezeiesc..eu, insa , la vremeea respectiva nu am facut aceasta conexiune vitala.
  La testele ulterioare pe care le-am facut ulterior nasterii si mortii lui Iliuta eu si sotul meu la Bucuresti, incluzand genotip, maladii cromozomiale, infectioase, rubella, totul a iesit in regula la amandoi. Medicii bucuresteni au zis atunci, cu superioritate malitioasa aproape: ” ce medici aveti voi acolo la Sibiu, de dau din colt in colt si v-au lasat sa duceti pana la bun sfarsit o asemenea sarcina ?Si mai aveti si studii superioare!!”Niste medici insuflati de Cel de Sus, as spune eu.”Nici tare genetice in familie nu aveti, nu beti, nu fumati, nici boli infectioase… nici macar nu se poate banui cauza care a dus la existenta acestui copil cu sindrom…
  Baietelul s-a nascut la 37 de saptamani prin nastere naturala, cu un palman hipotrofic si cu cateva malformatii pe care nu le mai amintesc, dar care nu se puteau detecta la ecograf, deoarece organele respective, fiind nefunctionale sau putin functionale in timpul vietii intrauterine, nu puneau viata fatului in pericol pana in momentul nasterii. Ingerasul nostru a supravietuit 3 zile, fiind botezat; de o frumusete rara, cum nu o au copiii la nastere, daca mi-e ingaduit sa spun. (fetita noastra de 3 ani, Maria, arata la nastere asemeni tituror copiilor:rosie, cu o fata specifica, ca de varstnic, la indigo cu restul copiilor de la maternitate:))
  Noi am fost distrusi, eu plangeam incontinuu si nu-mi era permis, puteam sa mor in perioada imediata post-partum; sotul suferea la fel ca mine;eu eram un recipient gol, fara copilul meu drag pe care il cunosteam, care avea deja o personalitate, dragi mame, nu o masa inerta de carne cu un tub digestiv, ci o FIINTA pe care deja o cunosti, pe care o iubesti!!
  M-am refugiat in profesie si in studii postuniversitare, ca sa nu ne mai intrebam in fiecare moment: „de ce, Doamne, de ce, tocmai noua?”si sa nu o luam razna.
  Dupa 2 ani, am ramas insarcinata cu fetita noastra- o sarcina dureroasa, cu evolutie dificila,dublata de angoasa a ceea ce se petrecuse inainte, dar cu final fericit.
  Maria are 3 anisori si 3 luni, e bucuria noastra, merge la biserica si sta cuminte la slujba, se impartaseste in fiecare Duminica si in fiecare sarbatoare, pupa iconitele, zice rugaciunile chiar si cand mama ei uita, chiar si in joc nu uita de biserica. Meritul nu este al nostru, al parintilor, ci e ea un copil de care Dumnezeu s-a milostivit;s-a rugat mult si bunica mea, care a murit cu 2 luni inainte de nasterea Mariei. (Dumnezeu sa o ierte)
  Concluzia?1.Am fost incercati si Dumnezeu nu ne-a lasat.2. Judecata, inteligenta si logica umana sunt failibile daca nu sunt luminate de Cel de Sus; 3. Orice incercare la care suntem supusi, daca o trecem, nu se datoreaza meritelor noastre, ci bunatatii Dumnezeiesti, care ne da doar cat putem duce si ne rasplateste cu mult mai mult.4.Suntem impacati, avem un ingeras in Ceruri si unul pe pamant.
  SFATURI: MAMELOR, LASATI VIATA SA IASA LA LUMINA, DUMNEZEU NU VA LASA!
  Daca veti avea un copil suferind care va trai cativa ani, cateva luni sau o viata intreaga, asa va incearca Domnul si veti primi rasplata, fie in viata aceasta, fie in viata de dupa moarte( care e cea mai importanta). Daca Dumnezeu binevoieste, cu rugaciuni, cu pocainta, post,mir de la Sfintii nostri, cu Sfanta Impartasanie,pruncii se pot vindeca de orice afectiuni, asa ca nu deznadajduiti!!

  Apreciază

 16. petre said, on Octombrie 12, 2011 at 1:25 pm

  La maternitatea giulesti daca nu ai bani sa dai iti naste femeia foarte natural nici macar nu se uita la ea .si o lasa sa se chinuie in dureri si 48 de ore fara probleme..

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: