SACCSIV – blog ortodox

Din mai, RATB nu mai vrea bilete de hartie, ci doar portofele electronice, abonamente tip card sau chiar cartele ce contin doua calatorii

Posted in RATB by saccsiv on aprilie 8, 2011

Citez din articolul RATB nu mai vrea bilete de hârtie:

În luna mai se va demara procedura de eliminare a biletelor de hârtie, potrivit reprezentanțiilor RATB.

Iar, la sfârșitul acestui an, autoritățile spun că cei care vor călători cu mijloacele de transport în comun vor putea călători doar cu portofele electronice, abonamente tip card sau chiar cu cartele ce conțin două clătorii.

”Este momentul ca RATB să-şi uniformizeze sistemul de colectare a contravalorii titlurilor de transport, ţinând cont de investiţiile făcute în sistemul automat de taxare. Doar în acest mod putem avea o imagine completă a utilizării mijloacelor de transport în comun şi a cererii de transport”, a declarat Adrian Criţ, directorul general RATB.

Potrivit acestuia, Regia  va introduce, până la sfârşitul anului, plata serviciului de transport prin intermediul telefonului mobil, precum şi noi titluri de călătorie.

”În momentul de faţă se fac testări pentru lansarea în parteneriat cu BCR a unui card dual, card ce încorporează aplicaţia de transport RATB (utilizând tehnologie contactless). Cardul va fi pus la dispoziţia publicului călător după finalizarea testelor şi punerea la punct a întregului sistem”, au explicat reprezentanții RATB.

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 8, 2011 at 12:26 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. nea Anderthal said, on aprilie 8, 2011 at 1:02 pm

    OFF TOPIC
    Saccsive uite citeva ponturi tari ptr. viitoarele postari!

    1)http://www.henrymakow.com/the_end_of_exorcism.html

    Sa ne amintim ca si la noi sunt eliminate subtil(sa nu spun altfel) Moliftele sf.Vasile!Deci se lucreaza in tandem!Vor aparea dracovenii in lume care nu vor sa fie deranjate de asemenea rugaciuni?

    2)http://satanic-abuse.blogspot.com/

    3)http://franklin-coverup.blogspot.com/

    Asta-i tare de tot !

    4)http://mind-con-trol.blogspot.com/

    Apreciază

  3. Andrei said, on aprilie 8, 2011 at 1:05 pm

    N-am inteles daca e nevoie de buletin la aceste cartele. Cand cumperi o cartela din asta prezinti buletinul sau e ca la metrou, o cumperi si gata.

    Apreciază

  4. Ioan Pelasgul said, on aprilie 8, 2011 at 1:09 pm

    O discutie interesanta la rubrica comentarii… Asadar se primaria stie pe ce rute mergi relugat la ce ore etc…:

    Eu tot timpul m-am intrebat de ce trebuie atunci cand urc in tramvai, autobuz, etc. sa validez cardul desi am abonament, in mod normal pot sa circul de cate ori vreau cu acel abonament nu am un numar limitat de calatorii, as intelege daca spre exemplu sunt limitat la 2-3-x calatorii pe zi. Asa ca intr-o zi am intrebat pe controlori acest lucru. De la ei am aflat ceva ce pe mine personal ma sperie si anume ca actualul sistem de taxare (sper ca l-am denumit corect), adica aparatele peste care trebuie sa dai cu cardul, inregistreaza date despre cine valideaza (aici nu stiu exact pentru ca controlorii nu au stiut sa-mi spuna daca se cunoaste identitatea sau doar se face o contorizare), la ce ora si statia de urcare in scopul cica de a ajuta primaria sa aiba o evidenta stricta si corecta referitoare la transportul in comun (sa stie unde sunt mai multi calatori, daca trebuie suplimentat cu autobuze mai mari sau mai multe). Pana aici totul e bine si frumos dar cum am spus mai sus daca se inregistreaza si identitatea, deoarece cardurile contin aproape toate datele de pe buletin, e foarte periculos deoarece practic sunt urmarit (un fel de Big Brother) sti de unde urc sti la ce ora.
    Intrebare (daca cineva intra pe forum si lucreaza la RATT, RATB): Se inregistreaza identitatea sau doar se face o simpla contorizare?
    Votează Răspunde Raportează

    0 răspunsuri, 0 voturi
    8 aprilie, 00:41. Scorpia Loren
    Iti raspund eu, desi nu lucrez la ratb (multumesc lui Dumnezeu). Sistemele respective se folosesc in multe orase si functioneaza exact cum ai zis. In momentul in care ai fost inregistrat ca ai folosit „fob”-ul, se stie clar identitatea ta, daca aceasta exista atasata fobului (cartelei). Daca e un „bilet nenominal, nu se stie cine esti, logic. Daca e abonament nominal (desi abonamentele n-ar trebui sa fie nominale), atunci se stie cine esti si pe unde ai „validat” cartela. Fiind milioane de utilizatori, nimeni nu urmareste unde mergi tu. Insa daca vreo agentie/autoritate a statului are mandat (in ro. probabil si fara mandat), se poate verifica daca apari in baza de data si unde ai fost intr-o anumita perioada. Banuiesc ca asta pot accesa si persoane neautorizate contra spaga. Desi orice accesare neautorizata ar trebui pedepsita conf. legii de protectie a datelor personale. Exista acea lege in ro. ? Nu stiu, ca nimeni nu vbeste despre asta.

    Apreciază

    • cititor said, on aprilie 8, 2011 at 2:07 pm

      normal ca se cunoaste identitatea, doara ei stiu cine detine cardul respectiv, asa ca esti monitorizat calatorie cu calatorie. Datele sunt colectate de UTI – firma insarcinata cu IMPLEMENTAREA de la piuitorile din magazine, la cititoare de carduri si… ghiciti ce mai urmeaza

      Apreciază

    • tataia said, on aprilie 8, 2011 at 2:42 pm

      Faptul ca trebuie validata cartela aia la fiecare calatorie chiar daca ai abonament e completata si de faptul ca mai nou in mijloacele de transport in comun (atit in cele RATB cit chiar si in cele CFR) sint camere video de supraveghere. Deci nu doar abonamentul e nominal, iti captureaza si imaginea faciala cind validezi cartela. Mai bine ca eu nu circul cu transportul in comun, iar daca vreodata in mod cu totul exceptional am urcat in vreun autobuz sau tramvai nu imi aduc aminte sa imi fi cumparat vreodata vreun soi de bilet abonament etc.

      Apreciază

  5. Fulger said, on aprilie 8, 2011 at 1:15 pm

    Se pare ca de acum nu o sa mai merg cu bilet 🙂

    Apreciază

  6. Inkorect Politik said, on aprilie 8, 2011 at 1:45 pm

    „…chiar cu cartele ce conțin două clătorii…”

    Fabricarea unui bilet de hartie nu poate fi mai scumpa decat a unei cartele. Deci costul producerii unei cartele cu 2 calatorii ar trebui sa fie mai mare decat al unui simplu bilet. Rezulta ca RATB e in pierdere doar prin trecerea la noul sistem.

    Apreciază

    • cititor said, on aprilie 8, 2011 at 2:09 pm

      normal ca sunt in pierdere, dar ii finanteaza altcineva.

      Apreciază

  7. radu' said, on aprilie 8, 2011 at 1:46 pm

    In felul acesta „trasabilitatea” va fi determinata printr-un clic de mouse. In Timisoara anul trecut s-au scumpit biletele cu 50 de bani, dar pretul abonamentelor care sunt electronice a ramas la fel. .

    Apreciază

  8. ady said, on aprilie 8, 2011 at 1:47 pm

    Belea mare

    Apreciază

  9. Inkorect Politik said, on aprilie 8, 2011 at 2:24 pm

    Off topic

    http://www.gandul.info/magazin/a-fost-descoperit-scheletul-primului-om-al-cavernelor-homosexual-cum-i-au-aflat-arheologii-orientarea-sexuala-8139314

    Hai ca astia au „descoperit” ce isi doreau ei mai mult. Acu’ sa te tii propaganda.

    Apreciază

  10. nea Anderthal said, on aprilie 8, 2011 at 3:19 pm

    …si cind vrem sa mergem cu „na$u” cum facem?

    Apreciază

  11. Vagabond said, on aprilie 8, 2011 at 3:27 pm

    Trist. Insa m-am obisnuit sa merg cu RATB-ul „gratis mama-soacra” de ani de zile. Problema e cand or sa sa scoata cartelele magnetice de la metro, cum te mai deplasezi rapid.

    Apreciază

  12. stef said, on aprilie 8, 2011 at 3:44 pm

    In afara subiectului – Vadim Tudor a aparut intr-o emisiune la antene intre orele 17-18 – printre alte subiecte acesta a avertizat in gura mare despre existenta unui plan real de dislocare/extreminare a populatiei din tara si „importul” populatiei din statul Israel in viitorul apropiat. Acum il aud prima data si referitor la transformarea structurilor statului roman in anexa experimentala cia si a intereselor americane

    Apreciază

    • fanu said, on aprilie 8, 2011 at 6:55 pm

      interesant. ştiu că jidanii or cumpărat prin braşov foarte multe clădiri amu mulţi ani…

      Apreciază

      • Mihai said, on aprilie 8, 2011 at 8:26 pm

        VC Tudor e si el din sistem. dar, spunea cineva, pentru ca e catalogat nebun, nu e bagat in seama orice ar spune…

        Apreciază

  13. fanu said, on aprilie 8, 2011 at 6:34 pm

    dacă nu ştiaţi unele locaţii hoteliere nu mai îţi dau cheia ci cartela pt cameră… dacă nu vrei cartelă îţi cauţi alt hotel care dă cheie…

    Apreciază

    • Mihai said, on aprilie 8, 2011 at 8:23 pm

      ai fi uimit sa afli ca la Durau exista un astfel de hotel?! 🙂 totusi, pe cartela aia cu care deschizi camera nu e scris si numele tau. e o diferenta, zic eu. nu?!

      Apreciază

    • tataia said, on aprilie 9, 2011 at 12:06 am

      Multe hoteluri au trecut deja la sistemul cu cartela magnetica. In general cele cu mai multe stele…sau cele renovate de curind. Lor le este folositoare cartela prin faptul ca receptia stie tot timpul daca esti in camera sau nu, la ce etaj ai urcat cu liftul, daca esti la pisicina etc. Asta pentru a nu trimite camerista peste tine cit timp esti in camera. Oricum e bine ca atunci cind merg in concediu eu nu stau decit la hotelurile de 2 stele ramase nerenovate de pe vremea lui nea nicu. La alea nu prea cred ca ai sanse sa intilnesti sistemul cu cartela.

      Apreciază

  14. natalia said, on aprilie 8, 2011 at 7:02 pm

    mai sunt si cartele cu banda magnetica pt camera asa sunt majoritatea la hotelele de 4-5 stele …cele cu cartela cu cip or fi dar eu n-am auzit de ele.

    Apreciază

  15. natalia said, on aprilie 8, 2011 at 7:04 pm

    ce vor sa faca Ratb mi se pare o absurditate si prostie…daca suntem crestini am putea sa incercam sa-i sabotam renuntand la abonamentele cu cip …eu nu prea am treba eu stau intr-un oras mai mic ca bucurestiul si nu folosesc decat f rara mijloacele de transport in comun.

    Apreciază

  16. PrIzA said, on aprilie 8, 2011 at 10:57 pm

    Mai bine iau amenda din cand in cand…si o platesc…daca iau amenda cam la o luna si ceva…scot banii pe care ii plateam pe cipurile lor…

    Apreciază

  17. TheSpiritOfCaptain said, on aprilie 9, 2011 at 11:08 am

    Apreciază

  18. TheSpiritOfCaptain said, on aprilie 9, 2011 at 11:11 am

    @PrIzA
    cunosc un roman care ,recent,a fost arestat 4 luni in
    Germania pentru ca nu a avut bilet la metrou….
    In Spania daca nu au bilet si sunt prinsi,la Viena al fel,li se intenteaza proces,si risca inchisoarea ! Probabil asa va si la noi in viitor !

    Apreciază

  19. manix said, on aprilie 9, 2011 at 11:56 am

    un alt mod de a urmarii oamenii peste tot.

    Apreciază

  20. TheSpiritOfCaptain said, on aprilie 9, 2011 at 6:09 pm

    Si in sSlovenia chiar si ep autostrada daca mergi iei cip, sunt biletele acelea care le iei cand mergi pe austostrada,daca mergi spre Italia,sa treversezi tara,iti trebuie bilet sa emrgi pe austrada,si ala contine un cip

    Apreciază

  21. manix said, on aprilie 9, 2011 at 7:01 pm

    Frate saccsiv afla daca e cu cip RFID 666. Daca da e belea mare.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.