SACCSIV – blog ortodox

Exorcistii catolici: „ASISTAM LA O RENASTERE A SATANISMULUI”. Ziarul „Gandul”: PATRIARHIA CONDAMNA EXORCISMUL …

Posted in diavol, diavoli, draci by saccsiv on aprilie 3, 2011

Citez din articolul Ce s-a discutat la conferinţa de la Roma a EXORCIŞTILOR CATOLICI: „Asistăm la o renaştere a satanismului”. Unde se fac exorcizări ÎN ROMÂNIA – o practică pe care Patriarhia o condamnă:

Răspândirea satanismului prin intermediul internetului îngrijorează Biserica Catolică de la Roma, care a organizat o conferinţă specială pentru a dezbate acest fenomen, informează The Telegraph.

„Internetul a făcut ca informaţiile legate de satanism să fie mai accesibile ca oricând”, a spus Carlo Climati, membru al Ateneo Pontificio Regina Apostolorum din Roma, o universitate aflată sub autoritatea Vaticanului. La conferinţă au participat şi preoţi catolici specializaţi în exorcizări.

 • „În doar câteva minute poţi contacta grupuri sataniste şi poţi accesa informaţii despre ocultism prin internet. Scopul acestei conferinţe nu este de a antrena exorcişti. Scopul este de a ne informa despre exorcism, satanism şi secte. De a oferi ajutor familiilor şi preoţilor. Tinerii care au probleme emoţionale sunt expuşi riscurilor reprezentate de satanism”, a spus Climati.


Seminarul a fost organizat pentru a „studia satanismul cu rigoare ştiinţifică” , evitându-se „abordările superficiale sau senzaţionaliste”, a mai spus acesta.

Preoţii specializaţi în exorcizări „stau în gardă”

Conferinţa de la Roma a adunat peste 60 de preoţi catolici, precum şi doctori, psihologi, psihiatrii, profesori şi studenţi care au căutat metode de a combate pericolele răspândirii satanismului. „Asistăm la o renaştere a satanismului”, a spus Gabriele Nanni, un preot care a făcut exorcizări în trecut, iar acum este conferenţiar. Teoretic, orice preot catolic poate face exorcizări – un ritual care presupune rugăciuni menite să înlăture diavolul din persoana posedată.

Totuşi, în urmă cu trei ani, Vaticanul a dispus ca, în cazul în care apare un caz suspect de posedare demonică, preoţii locali să apeleze la un specialist în exorcizări. În acest sens există chiar şi Asociaţia Internaţională a Exorciştilor înfiinţată în 1993 şi care are peste 200 de membri.

Specialistul în exorcizări ar trebui să fie chemat „când există certitudinea că persoana în cauză este posedată”, spune părintele Nanni, membru al comisiei de canonizare din Vatican. Indiciile că o persoană este posedată ar fi schimbarea radicală a comportamentului unei persoane, alterarea vocii ori căpătarea abilităţii de a vorbi limbi străine care nu au fost studiate de persoana respectivă până atunci.

Preşedintele onorific al Asociaţiei Internaţionale a Exorciştilor, părintele Gabriele Amorth, spune însă că persoanele posedate de diavol prezintă simptome mult mai virulente. Printre acestea s-ar număra vomarea de cioburi de sticlă şi bucăţi de fier, ţipete, salivări necontrolae, proferarea de blasfemii.

Părintele Nanni a declarat că, deşi numărul de cazuri de posedare este foarte mic, în prezent, „trebuie să fim în gardă, deoarece practicile oculte şi sataniste se răspândesc cu repeziciune, mai ales prin intermediul internetului şi al tehnologiilor noi”.

Potrivit părintelui Gabriele Amorth, scandalurile recente privind abuzurile sexuale săvârşite de preoţii catolici în SUA, Irlanda, Germania şi alte ţări sunt o dovadă că anticristul încearcă să dezbine Biserica Catolică. Acesta a adăugat că şi Papa Benedict al XVI-lea crede sincer în practica exorcismului.

Lupta cu diavolul în România

Potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, părintele Constantin Stoica, în Biserica Ortodoxă nu există termenul de exorcism sau exorcizare. „Pentru acei care se află în suferinţă de orice fel, absolut toţi preoţii de mir, precum şi preoţii monahi folosesc în slujbele lor Moliftele Sfântului Vasile cel Mare şi rugăciunile Sfântului Ioan Gură de Aur. Se citesc tuturor credincioşilor, nu numai celor aflaţi în suferinţă”, a spus părintele Stoica.

Cu toate acestea, şi în România există destui preoţi care fac exorcizări, chiar dacă acest lucru nu este agreat de Patriarhie. Cel mai mediatizat caz a fost acela al preotului Petru Corogeanu de la Mănăstirea Sfânta Treime din Tanacu, care, în 2005, împreună cu patru măicuţe, au ţinut-o timp de trei zile pe Irina Cornici imobilizată pe o cruce de lemn, fără apă şi fără mâncare, şi au supus-o unui ritual de exorcizare. Irina Cornici a murit în urma acestui tratament. Ulterior, s-a dezvăluit că Irina suferea de schizofrenie, iar preotul şi cele patru măicuţe au fost închişi.

Deşi Biserica Ortodoxă Română a condamnat astfel de practici, la acea vreme, astfel de exorcizări continuă să fie făcute şi în prezent. Un reportaj realizat recent de PRO TV arăta cum sute de oameni vin în fiecare săptămână în comuna Moşuni, din Sfântu Gheorghe, la părintele Cristian Pomohaci. Printre ei, multe persoane aduse pentru a fi exorcizate după slujba de vineri noapte.

Printre ele se afla şi Maria, o femeie care lucrează la poşta din oraşul Victoria. „Mă chinuie un duh rău. Am venit la părintele, am luat 16 posturi”, povestea aceasta.

Părintele exorcizează chiar şi bebeluşi. „Copilul acela micuţ îl avea pe diavol în el. Un blestem sau o satană”, se justifică părintele. Pentru serviciile acestuia, credincioşii plătesc bani buni.

Un alt loc în care persoanele considerate îndrăcite sunt aduse pentru exorcizări este comuna Reviga, din Judeţul Ialomiţa, unde părintele bisericii este considerat expert în domeniu, iar ca el mai sunt şi alţii.

Comentariu saccsiv:

Despre reportajul amintit in articol, cititi va rog si:

VIDEO: PRO TV despre Preotul CRISTIAN POMOHACI si SECTE. Sau cum sa manipulezi publicul ca exorcizarile si vindecarile din BISERICA ORTODOXA sunt false …

Ce traditionalisti par catolicii, daca-i comparam cu Patriarhia …

Preotul Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei: „IN BISERICA ORTODOXA ROMANA NU SE FAC EXORCISME” … Patriarhia mai crede ca exista draci?

Zice purtătorul de cuvânt al BOR, părintele Constantin Stoica: „Pentru acei care se află în suferinţă de orice fel, absolut toţi preoţii de mir, precum şi preoţii monahi folosesc în slujbele lor Moliftele Sfântului Vasile cel Mare şi rugăciunile Sfântului Ioan Gură de Aur. Se citesc tuturor credincioşilor, nu numai celor aflaţi în suferinţă„.

Si mai mult de atat cica nu e voie … Dar parca si asta ar fi prea mult, asa ca s-au luat masuri:

PATRIARHUL SATANIC interzice citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput de an …

Autorul articolului nu putea sa rateze chestiunea Tanacu. Cica:

Cu toate acestea, şi în România există destui preoţi care fac exorcizări, chiar dacă acest lucru nu este agreat de Patriarhie. Cel mai mediatizat caz a fost acela al preotului Petru Corogeanu de la Mănăstirea Sfânta Treime din Tanacu, care, în 2005, împreună cu patru măicuţe, au ţinut-o timp de trei zile pe Irina Cornici imobilizată pe o cruce de lemn, fără apă şi fără mâncare, şi au supus-o unui ritual de exorcizare. Irina Cornici a murit în urma acestui tratament. Ulterior, s-a dezvăluit că Irina suferea de schizofrenie, iar preotul şi cele patru măicuţe au fost închişi.”

Cum au stat de fapt lucrurile, cititi va rog:

CAZUL TANACU. Presa a turbat din nou la aflarea vestii ca trei maicute au fost eliberate. Unde au gresit ierarhii? IN APARAREA PREOTULUI Petru Corogeanu: parintii GHEORGHE CALCIU DUMITREASA si IUSTIN PARVU

Nu-mi dau seama exact ce-a vrut „Gandul” cu acest articol. Ce crede autorul pana la urma? Exista draci sau nu? Exista indraciti sau nu? Trebuie scosi dracii sau nu?

Dar pana la urma nici nu-i asa important de aflat ce vrea sa ne comunica un nauc.

Interesant este insa ca catolicii par preocupati de draci si exorcizari, pe cand Patriarhia se comporta de parca nici n-ar crede ca exista diavoli …

Dibace miscarea dracilor. Pe catolici, ce s-au indepartat de crestinism (adica de ortodoxie) ii face sa se preocupe de subiect la un mod ce pare cat mai serios, iar pe unii din ratacitii ierarhi ortodocsi romani ii face sa actioneze taman pe dos.

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on aprilie 3, 2011 at 1:52 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Fratele Ioan said, on aprilie 3, 2011 at 2:34 pm

  Diavolul este prezent chiar si in vise, sub anumite aspecte sau forme.Deci, nici in vise nu ne da pace.

  Apreciază

 3. AparamOrtodoxia said, on aprilie 3, 2011 at 4:03 pm

  Trebuie sa fim pregatiti duhovniceste ca sa putem rezista in acele momente grele de cumpana……Multi dintre acesti oameni nevinovati si prostiti de catre sistem ar trebui sa se trezeasca pana nu va fi prea tarziu……Doamne, Iisuse Hristoase ,Fiul Lui Dumnezeu Milueste-ne, pe noi pacatosi.

  Apreciază

 4. Fratele Ioan said, on aprilie 3, 2011 at 4:11 pm

  Intradevar , aceasta rugaciune a inimi, i-mi este si mie foarte folositoare.

  Apreciază

 5. kosk said, on aprilie 3, 2011 at 4:50 pm

  papistasii fiind eretici, „exorcistii” lor nu au cum sa scoata draci. si exista cazuri (celebre) de rateuri. cum e asta..
  http://en.wikipedia.org/wiki/Anneliese_Michel

  Apreciază

  • Pr. Vasile said, on aprilie 3, 2011 at 5:27 pm

   @kosk

   De ce sa nu aiba cum scoate dracii? Amintesteti de cuvintele Mantuitorului spuse ucenicilor. Ca la judecata multi vor zice: Doamne au nu in numele Tau am scos demoni? Si le va zice: Nu va cunosc pe voi.

   Mai mult ritualuri de exorcizare au existat si exista in majoritatea religiilor. Si nu le putem nega doar asa ca nu ne place noua de ochii lor.

   Este ca si in cazul magiei si vrajitoriei. Ele sunt condamnabile, dar exista ca practici care au diverse efecte. Si tocmai de aceea sunt condamnabile. Si in cazul loc condamnabila nu este intentia, ci metoda.

   Pr. Vasile

   Apreciază

   • saccsiv said, on aprilie 3, 2011 at 5:38 pm

    Pr. Vasile

    Sau poate de cele mai multe ori dracii se lasa scosi de catolici, ca sa para si ei … biserica.

    Cam la fel ca in cazul in care daca fumezi sau bei sau desfanezi, daca ajungi pe urma la secte, diavolii te lasa in pace cu ispitele astea, ca sa ai impresia ca esti pe drumul cel bun …

    Apreciază

   • Ioan C. said, on aprilie 3, 2011 at 6:02 pm

    Un exempu de exorcism ratat (la evrei) aici:
    ” Şi au încercat unii dintre iudeii care cutreierau lumea, scoţând demoni, să cheme peste cei ce aveau duhuri rele, numele Domnului Iisus, zicând: Vă jur pe Iisus, pe Care-l propovăduieşte Pavel!
    Iar cei care făceau aceasta erau cei şapte fii ai unuia Scheva, arhiereu iudeu.
    Şi răspunzând, duhul cel rău le-a zis: Pe Iisus Îl cunosc şi îl ştiu şi pe Pavel, dar voi cine sunteţi?
    Şi sărind asupra lor omul în care era duhul cel rău şi biruindu-i, s-a întărâtat asupra lor, încât ei au fugit goi şi răniţi din casa aceea.
    Şi acest lucru s-a făcut cunoscut tuturor iudeilor şi elinilor care locuiau în Efes, şi frică a căzut peste toţi aceştia şi se slăvea numele Domnului Iisus.”
    ( Fapte 19, 13- 17).

    Apreciază

   • codin said, on aprilie 3, 2011 at 7:06 pm

    Istoria catolicismului in sine e imbibata de satanism, de ritualuri satanice si exercitii de spiritism la scara mare, asa ca afirmatia lor e intemeiata.

    Apreciază

   • Ioan C. said, on aprilie 4, 2011 at 12:08 am

    Stimate Codin, la asemenea acuze grave ar fi bine sa vii si cu argumente/ exemple!
    Sper sa nu dai ca exemplu templierii, ca tocmai papa i-a desfiintat.

    Apreciază

   • Pr. Vasile said, on aprilie 4, 2011 at 6:58 am

    @saccsiv

    Stii ca lumea este inclinata sa creada in senzational, in minuni si tehnici papanormale. Nu intamplator Antihrist si slugile sale vor apela la false minuni ca sa amageasca pe oameni si sa-i abata de la dreapta credinta. Este foarte rau si trist ca oamenii inclina sa creada ca adevarul este sustinut de senzational, minuni si puteri paranormale.

    Intentia mea este aceea de a atrage atentia ca „minuni” si fapte spectaculoase pot face si paganii, fara a avea vreo legatura cu Adevarul sau dreapta credinta.

    Istoria ne incredinteaza ca practicile de exorcizare nu au aparut odata cu crestinismul. Si daca oamenii ar lua aminte la acest fapt ar evita mai usor ratacirea de la dreapta credinta.

    Legat de Biserica ar trebui sa cunoastem foarte bine Simbolul de credinta. Sa stim ca Biserica este una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca; ca este o singura credinta mantuiatoare si nu mai multe, asa cum Trupul lui Hristos este unul si nu mai multe. Apoi ca faptele fara dreapta credinta sunt moarte, asa cum credinta fara fapte este moarta.

    Pr. Vasile

    Apreciază

   • codin said, on aprilie 4, 2011 at 10:07 am

    Stimate Ioan C.
    Ca orice medicament, si adevarul trebuie luat dupa o reteta altfel da peste cap tot metabolismul. Ceea ce am afirmat este rezultatul a mii si mii de informatii, evenimente pe care le-am citit in decursul multor ani. Exista doua variante. Sa ti se spuna un lucru si sa il iei drept bun sau sa incepi sapaturile pe cont propriu, impartial si nepartinitor. A doua varianta este mai buna deoarece de buna voie si nesilit de nimeni vei trage concluziile. Asa am patit si eu. Cum e mai simplu? Sa insir aici o lista de autori si analisti istorici, ori sa pui pe google „vatican – satanism” si o sa iasa o gramada de materiale. Nu te grabi, gandeste la rece, compara citate din Biblie cu realitati si fapte istorice si, incet incet, adevarul te va elibera. Imi cer iertare daca spusele mele te-au atins intrun punct sensibil, nu a fost cu rea-intentie. Iar daca nici dupa aceea nu observi nimic a stii ca asa ti-a fost dat de Dumnezeu.

    Apreciază

   • Ioan C. said, on aprilie 4, 2011 at 10:26 am

    @Codin,
    Sa stii ca am cautat „vatican satanism”, dar am gasit multe trimiteri spre saituri protestante. Tu crezi ca protestantii cred mai bine despre ortodoxie?.

    Apreciază

   • Ioan C. said, on aprilie 4, 2011 at 10:51 am

    Protestantii spun multe si despre noi ortodocsii, vorba Fericitului Augustin: ” Treaba diavolului este sa îndruge multe, treaba noastra este sa nu-l ascultam!”

    Apreciază

   • Ioan C. said, on aprilie 4, 2011 at 11:20 am

    Nu neg insa ca unii dintre catolici n-ar face asa ceva, totusi cred ca majoritatea is sanatosi la cap.

    Apreciază

   • codin said, on aprilie 4, 2011 at 11:38 am

    Atunci, daca dupa 20 de minute de cercetare te-ai lamurit,si eu, la randul meu m-am lnistit. Eu nu am pomenit nimic de protestanti, si nici nu ma asteptam sa abati subiectul in directia aia, dar se pare ca ai un ghimpe.Nu intru pe fagasul asta.
    Totusi, trecator pe pamant si eu, nu imi aduc aminte sa fi incredintat Dumnezeu cel Bun, sau Iisus, imparatirea pamantului catre Papa, care se autosubstituie lui Iisus Hristos caci, vezi Doamne, Iisus deocamdata are ceva afaceri pe altundeva si cineva trebuia musai sa ii tina locul aici pe Pamant pana la reintoarcerea Sa.
    Iar daca tie nu iti sare in ochi si tot ai pomenit de protestanti atunci sa purcedem dar la crestineasca si plina de dragoste si compasiune misiune a iezuitilor in lume …”Eu declar că nu voi avea opinia mea proprie sau orice rezervă mintală, la fel ca un cadavru şi nu voi ezita să ascult orice poruncă pe care o voi primi de la Papă, superiorii mei din poliţia Vaticanului sau de la Iisus.
    Eu declar că voi merge în orice parte a Globului fără să murmur, supunându-mă oricărui ordin încredinţat mie. Declar că, ori de câte ori mi se va prezenta ocazia, voi purta război necruţător, în secret sau pe faţă, împotriva tuturor protestanţilor eretici şi voi încerca, direct sau indirect, să-i extirp sau să-i extermin de pe faţa Pământului, necruţând nici sex, nici vârstă şi nici o altă circumstanţă. Mă angajez să-i prind, să-i distrug şi să-i spulber, fie prin strangulare, fie arşi sau fierţi în cazane sau îngropându-i de vii pe toţi aceşti eretici. Voi spinteca pântecele mamelor însărcinate, le voi scoate plodul şi îi voi zdrobi capul de piatră, desfiinţând pentru totdeauna această sectă periculoasă. Când nu voi putea acţiona deschis împotriva acestor eretici, eu voi folosi în secret cupa cu otravă, lame sau seringi otrăvitoare şi gloanţe de plumb, indiferent de rang, demnitate sau autoritate, în orice condiţii. Eu voi fi un ostaş credincios Papei sau superiorilor mei din Ordinul Ieziut…”
    Adevar iti spun eu ca NKVD-ul si SS-ul de aici s-au inspirat.

    Apreciază

   • el said, on aprilie 5, 2011 at 4:52 pm

    @IoanC

    iti recomand cartea(se afla si pe net ;o poti descara)cred ca titlul poate fi usor inexact: „Parintele Cosma Apostolul Zairului”__un parinte athonit plecat sa crestineze africanii cu binecuvantarea MULTOR parinti din Sf Munte.
    Acolo se vorbeste despre evanghelizarea africanilor ale caror practici vrajitoresti sunt de domeniul uzualului;chiar si la copii.Si se povesteste cum vrajitori aficani NU se temeau de nimeni dintre „evanghelizatorii” catolici sau prostestanti caci aceia NU AVEAU PUTEREA de a alunga dracii;ba chiar se si indraceau unii dintre ei mai „curajosi”.

    In schimb ORTODOXIA Parintelui Cosma NU au putut-o birui si se temeau ft mult de exorcismele lui.
    Catolicii eretici au pierdut pe Duhul Sfant si FARA Dumnezeu NU pot nimic.

    Apreciază

 6. danutza said, on aprilie 3, 2011 at 4:51 pm

  http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2011/04/desi-par-stoica-purtator-de-cuvant-al.html
  DESI PAR STOICA, PURTATOR DE CUVANT AL PATRIARHIEI CONTESTA EXISTENTA LOR, TOTUSI SLUJBELE DE SCOATERE A DUHURILOR RELE AU LOC IN MANASTIRILE NOASTRE, IAR EVANGHELIA NE INVATA CA SI MANTUITORUL A SCOS DEMONII DIN POSEDATI.

  Apreciază

 7. Laurent said, on aprilie 3, 2011 at 5:05 pm

  Cativa rapperi au inceput sa vorbeasca despre Noua Ordine Mondiala, O.T.O (Ordinul templierilor), masoni. Mi se pare ca unii ca ei risca foarte mult, dezvaluind aceste planuri. Cautati pe You Tube: Rockin’ Squat (Illuminazi 666 – spune despre ritualurile satanice din Skull & Bones), Keny Arkana (Reveillez Vous, Ordre Mondial). Au versurile scrise in franceza, dar nu e greu de inteles ce vor sa spuna:

  Apreciază

 8. Ioan C. said, on aprilie 3, 2011 at 5:19 pm

  – ” El le-a zis: Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieşi, decât numai cu rugăciune şi cu post. ” ( Marcu 9, 29);
  – ” Supuneţi-vă deci lui Dumnezeu. Staţi împotriva diavolului şi el va fugi de la voi.
  ” ( Iacov 4, 7).

  Apreciază

 9. danutza said, on aprilie 3, 2011 at 6:11 pm

  la pro tv se parodiaza car-ul mitropoliei moldovei sipractica aceasta a camatariei de catre biserica.

  Apreciază

 10. Pr.Alexandru said, on aprilie 3, 2011 at 8:02 pm

  @IoanC
  Foarte bine ai punctat, frate Ioane !

  Apreciază

 11. Aurora said, on aprilie 3, 2011 at 10:11 pm

  Am auzit ca Molitfele sfantului Vasile au fost scoase definitv de patriarhie si din biserici si din manastiri. Sa fie adevarat ? Oare nici in manastiri nu vor mai avea voie monahii sa le citeasca pentru cei chinuiti de duhuri rele ? Pai mi se pare ca e ca si cum ai interzice doctorului chirurg sa taie. Cum sa faca operatie fara taietura ? Cum sa-l alungi pe cel rau fara Molitfe ? Adica Mantuitorul daca trecea pe langa un indracit trebuia sa mearga mai departe fara sa-l cerceteze ? Va rog sa-mi spuneti daca mai exista locuri unde se citesc aceste Molitfe caci am nevoie urgenta pentru copiii mei care se afla in mare suferinta prin departarea de Dumnezeu si am motive sa cred ca sunt sub inraurire diavoleasca. Dar va rog sa nu veniti cu informatii gresite cum a fost aceea ca s-ar face in fiecare luni seara molitfele la Man. Casin din Buc. Si mai e un aspect pe care poate mi-l lamuriti. Unii preoti carora le-am povestit despre situatia copiilor mei au zis sa nu solicit Molitfele caci pot fi prea puternice si sa nu-i ucida, ca pe tanara de la Tanacu, ci mai bine ar fi sa ne rugam, eu si sotul, pt. ei. Noi ne rugam, facem si acatiste, dar ei nu se lasa de dracuit si injurat, la trei vorbe le mai iese un necurat din gura si din cauza asta unul din ei a devenit foarte violent si a ajuns la spitalul de nebuni, dar medicii nu reusesc sa-i stabileasca un diagnostic si de aceea ma gandesc ca problema e mai degraba duhovniceasca decat medicala. Parinte Vasile, poate aveti un sfat si pentru mine.

  Apreciază

  • Pr. Vasile said, on aprilie 4, 2011 at 6:45 am

   @Aurora

   Iata sfatul meu. Mai intai trebuie sa va spovediti si dv. si copii. Este foarte important ca ei sa doreasca sa se indrepte.
   Dupa spovedanie, inainte sa va ganditi la molitfele Sf. Vasile cel Mare ar fi bine ca un preot sa reciteasca copiilor dv. rugaciunile de exorcizare din randuiala Botezului. In ziua de astazi multe probleme apar pentru ca aceste rugaciuni de exorcizare se citesc la repezeala sau pe scurt copiilor care urmeaza a fi botezati.

   Ca rugaciunile de exorcizare, indiferent care ar fi ele (Sf. Vasile cel Mare, Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Ciprian sau cele din randuiala Botezului), ca sa fie eficiente trebuie precedate de spovedanie si pocainta. Altfel sa nu ne inchipuim ca putem scoate de sub influenta duhurilor rele pe cineva care prin faptele sale, de buna voie, slujeste diavolului.

   In concluzie, spoveditiva dv. si convingeti-va si copiii sa se spovedeasca. Iertati-i pentru toate si sa nu rostiti nici un cuvant rau asupra lor, caci mare putere au cuvintele parintilor asupra copiilor, fie ca sunt cuvinte de binecuvantare, fie ca sunt de blestem. De aceea trebuie sa va spovediti.

   Apoi invatati-i pe copii sa ia dimineata pe nemancate anafura si aghiazma, faceti sfintirea casei si stropiti cu aghiazma, apoi cereti preotului sa citeasca rugaciunea de indepartare a raului de la copiii dv., sfintind lucrurile pe care ei le poarta.

   Pacat ca astazi crestinii uita sau nesocotesc importanta sfintirii lucrurilor de uz casnic, a hainelor si a incaltamintei inainte de a le folosi.

   Pr. Vasile

   Apreciază

  • danutza said, on aprilie 4, 2011 at 8:54 am

   s-au scos doardin slujba d in noaptea de anul nou.

   Apreciază

 12. MIhaela said, on aprilie 4, 2011 at 9:12 am

  Mie mi-a spus cineva ca s-au scos de tot!Ca ar fi dat bor o hotarare acum trei zile.

  Apreciază

 13. Aurora said, on aprilie 4, 2011 at 4:21 pm

  Va multumesc, Parinte Vasile.

  Apreciază

  • clujeanul said, on mai 15, 2011 at 10:23 am

   Draga Aurora!!!Parinte este unul singur,Dumnezeu care la dat pe Fiul Sau pt pacatele noastre,eventual Preot,dar nu parinte,care inseamna datator de viata.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: