SACCSIV – blog ortodox

ATTILA il cheama … INTREBARE: De ce au pus un ungur in fruntea Ministerului Sanatatii? FOTO: Evacuarea pacientilor din spitalele ce nu mai sunt finantate de Guvern …

Posted in Ministerul Sanatatii by saccsiv on aprilie 2, 2011

Citez din articolul Cum au fost, azi, SCOŞI DIN SPITAL pacienţii Spitalului Caritas. De luni, spitalul devine cămin de bătrâni. GALERIE FOTO:

Astăzi ultimii 60 de bolnavi din Spitalul Caritas au fost mutaţi în alte unităţi sanitare ale municipalităţii. „De două zile mutăm bolnavii în spitalele municipalităţii. Astăzi mai avem cam 60 de bolnavi, dintr-un total de 220, cât am avut la începutul săptămânii. Este vorba despre 35 de pacienţi netransportabili din secţia Medicală, cinci din Chirurgie şi cam 20 de copii”, a declarat pentru Mediafax dr. Marius Savu, directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti(ASSMB). Potrivit acestuia, bolnavii de la secţia Medicală vor fi transferaţi la spitalele „Colentina”, „Sfânta Maria” şi „Colţea”, iar nou-născuţii la spitalele „Cantacuzino”, „Panait Sârbu” şi „Filantropia”.
Guvernul a sistat finanţarea pentru 60 de spitale

Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate ieri de Executiv, a anunţat Attila Cseke, ministrul Sănătăţii.

Din cele 67 de spitale care nu vor mai primi finanţare specifică de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), 41 au o singură linie de gardă, 15 nu au linie de gardă şi doar o singură unitate are două linii de gardă – spitalul Comăneşti, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS).

„În urma analizelor şi a metodologiei propuse, au fost selectate pentru reprofilare 67 unităţi cu care, începând din 1 aprilie 2011, casele de asigurări de sănătate nu vor mai încheia contracte”, a declarat Cseke Attila.

Conform analizei Comisiei MS, din cele 67 de unităţi sanitare, un număr de 41 au o singură linie de gardă, 15 unităţi nu au linie de gardă şi doar o singură unitate are 2 linii de gardă (Comăneşti), nerespectându-se astfel criteriul de asigurare a continuităţii asistenţei medicale permanente pentru bolnavi şi cel de clasificare a spitalelor. Alte 10 spitale asigură asistenţă medicală pentru bolnavii cronici, acestea nu necesită linie de gardă.

O parte din personalul sanitar va fi preluată în cadrul căminelor pentru vârstnici

Există unităţi care funcţionează cu personal medical insuficient, precum Spitalul de Boli Cronice de la Mozăceni, Preventoriul TBC Gorneşti, Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului, unde există un singur medic angajat, şi Spitalul de Boli Cronice de la Rucăr, unde există doar doi medici.

Toate unităţile sanitare au locaţia la mai puţin de 45-50 km de unităţi sanitare clinice din reşedinţe de judeţ, ca urmare nici criteriul de distanţă nu este respectat, se arată în comunicatul instituţiei.
Personalul sanitar din cele 67 unităţi sanitare, însemnând 670,5 de medici şi 2.043,5 de asistenţi medicali, va fi preluat în cadrul căminelor pentru vârstnici sau pe posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeaşi specialitate.

În localităţile Ocna Mureş (AB), Sântana (AR), Mozăceni (AG), Truşeşti (BT), Mociu (CJ), Solca (SV) vor fi redistribuite pentru cel puţin 3 luni de zile, 24 de ore din 24, 6 echipaje de urgenţă pentru a asigura intervenţiile de urgenţă. În aceste zone nu există staţii de de ambulanţă sau staţii SMURD pentru a asigura asistenţă medicală de urgenţă.

De asemenea, sunt 6 centre de primiri urgenţe în spitalele din localităţile Tg. Frumos (IS), Sântana (AR), Titu (DB), Sărmaşu (MS), Bicaz (NT), Buziaş (TM) unde Ministerul Sănătăţii analizează posibilitatea preluării finanţării, astfel încât să fie continuată activitatea medicală în aceste centre.

Guvernul României a aprobat ieri şi Hotărârea de Guvern de desfiinţare a unităţilor sanitare pentru care autorităţile locale au optat pentru accesarea programului Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoane vârstnice.

Este vorba despre Spitalul Comunal Vintilă Vodă ( Buzău), Spitalul de Boli Cronice Bocşa (Caraş Severin), Spitalul Orăşenesc Roznov( Neamţ), Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei ( Sălaj), Centrul de Sănătate Cervenia ( Teleorman), Centrul de Sănătate Furculeşti (Teleorman), Spitalul de Cronici Dr. I.T. Nicolescu Tutova ( Vaslui).

Comentariu saccsiv:

Indubitabil, exista un plan de distrugere a acestei tari si a poporului roman:

Franks fata de Romania: CA DE LA STAPAN LA SCLAV. Basescu fata de romani: CA DE LA BAIAT LA GAOZARI …

Articolul zilei (02.03.2011): BANCA MONDIALA ne-a omorat deja economia, dar pentru siguranta, ii mai da una la cap …

Vorbeam la finalul anului trecut cu niste frati in legatura cu chestiunea cardului national de sanatate cu cip. Si care ar fi legatura cu faptul ca Ministrul Sanatatii e ungur. Parerea lor era ca un roman nu ar fi fost o sluga atat de disciplinata a SISTEMULUI in lucratura acestuia de cipuire a neamului romanesc … Desigur, cand spunem roman, nu trebuie sa ne gandim la indivizi precum Basescu, Funeriu, Placinta si la toti cei ce parca s-au jurat sub blestem cumplit sa faca cat mai mult rau Romaniei.

I-am contrazis atunci, argumentand ca cipuirea se face nu doar prin cardul de sanatate si nu doar in Romania. Cu alte cuvinte, nu trebuie neaparat sa fi ungur, este suficient sa fi „roman” (intre ghilimele) si anti crestin.

Pe de alta parte insa, iata ca au avut dreptate. Urmarind actiunea de mai sus cu desfiintarea spitalelor, stai si te intrebi daca era suficient ca ministrul sa fie „roman” (intre ghilimele). Daca nu cumva trebuia sa fie un ungur caruia cel putin sa nu-i pese de acest popor, daca nu cumva chiar sa-l urasca.

Desigur, n-a facut-o de capul sau, ci in cardasie ticalosita cu cei din guvenul Basescu – FMI.

49 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 2, 2011 at 11:52 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ortodox said, on aprilie 2, 2011 at 11:54 am

    Cel mai mare pacat…http://www.youtube.com/watch?v=1MLhllUurkw

    Apreciază

  3. agape said, on aprilie 2, 2011 at 12:29 pm

    garduldefier.wordpress.com is no longer available.

    The authors have deleted this blog.

    Apreciază

  4. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on aprilie 2, 2011 at 12:46 pm

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  5. Marius said, on aprilie 2, 2011 at 1:44 pm

    Eu cred ca orice membru PDL ar fi facut exact acelasi lucru. Nu conteaza ca Cseke e ungur, toate taierile de salarii si pensii si toate celelalte masuri au fost ordonate de Basescu.

    Apreciază

  6. sol said, on aprilie 2, 2011 at 2:22 pm

    De la efervescenţa construirii a orice din vremea comuniştilor, de la spitale şi gradiniţe la canale, hidrocentrale sau magnificul Transfăgărăşan… poporul român a ajuns să-şi evacueze bolnavii ca în timpul războiului sau a calamitătilor naturale, ceea ce e încă o dovadă că nemernicii oploşiţi la putere, indiferent de etnie, sunt singura calamitate a acestei ţări.

    Apreciază

  7. acelas said, on aprilie 2, 2011 at 2:44 pm

    haideti sa mai vedem inca o data cati unguri sunt pomeniti aici, care au ajuns sa faca legea si sa conduca destinele poporului roman …, RUSINE ! Sa se duca acolo la ei, la calvinisti si la lutherani …, si sa lase crestinismul si poporul roman in pace ! Rusine serviciilor speciale care sunt puse a ne apara tara si sunt puse in slujba neamului!! pt ce fac asta ? pt a sluji unui amarat de calcul politic, pt majoritate parlamentara, dictat de la cotroceni ? Unde s-a ajuns oameni buni?? Astia joaca tontoroiul la noi in tara, fac ce vor la ora actuala? Numai blestematii ! RUSINOOOS !! Trebuie sa facem ceva !

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/fertilizari-in-vitro-pentru-800-de-romani-in-2011-femeile-prea-grase-sau-cuplurile-care-mai-au-c.html

    .

    Apreciază

    • stef said, on aprilie 2, 2011 at 5:01 pm

      Din partea securistilor nici o nadejde – au slujit mana care i-a hranit gras si i-a umplut de privilegii – baietii au afaceri ,conturi grase puse la pastrat si sunt direct responsabili de dezastrul acestei tari – Nu se tem de nimeni si de nimic ,nu le pune nimeni arma la cap -in 20 de ani de feudalism crunt n-am vazut un politician belit…..

      Apreciază

      • Mihai said, on aprilie 4, 2011 at 8:45 pm

        nici n-o sa vezi. au facut cu randul pe la Cotroceni si s-au acoperit unii pe altii, predandu-si stafeta. acum tara e pe branci. stii care e intrebarea: sunt curios ce or sa mai vanda de acum…numai pe noi daca ne mai vand ca altceva…mira-m-as!

        Apreciază

  8. kosk said, on aprilie 2, 2011 at 3:12 pm

    pai marionetele oplosite la putere (aici intra si numita opozitie..) au fost votati de peste 10 milioane de romani. de doua ori, parca..

    Apreciază

  9. acelas said, on aprilie 2, 2011 at 3:18 pm

    ce santaj mizerabil fac in continuare astia .. , dupa ce ca s-a votat in favoarea lor, precum niste „catelusi”, mai si ameninta .. :

    http://www.gandul.info/politica/kelemen-hunor-seful-udmr-daca-parlamentul-ar-fi-adoptat-declaratia-impotriva-discursului-lui-viktor-orban-coalitia-de-guvernare-n-ar-fi-supravietuit-8123545

    .

    Apreciază

  10. quintus said, on aprilie 2, 2011 at 3:19 pm

    Eu cred urmatorul lucru:pornind de la blogurile crestine,trecand prin grupurile de spiritualitate din jurul unor manastiri trebuie inchegata o miscare care sa se transforme in partid politic ,oricat de mult va repugna aceasta expresie „partid politic”.Chiar daca nu sunt sanse prea mari,tot este ceva.Mai bine murim cu fata la dusman si cu sabia in mana decat lamentandu-ne.O singura problema ramane:un mecanism de verificare a aderentilor care sa previna INFILTRAREA securistilor(cum au facut cu PNT,PNL).

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 2, 2011 at 5:07 pm

      VIDEO – Interviu ca parintele IUSTIN PARVU (02.03.2011): CRESTINUL SI PARTIDELE POLITICE legal constituite

      https://saccsiv.wordpress.com/2011/03/02/video-%E2%80%93-interviu-ca-parintele-iustin-parvu-02-03-2011-crestinul-si-partidele-politice-legal-constituite/

      Apreciază

    • sol said, on aprilie 2, 2011 at 5:18 pm

      trebuie luptat cu toate fortele impotriva ideii de politic… nu inregimentarea in sistem.

      Apreciază

      • Marius said, on aprilie 2, 2011 at 6:30 pm

        Cam ciudata idee, fara suparare. Infiintarea unui partid politic de orientare nationalista nu reprezinta o „inregimentare”, ci poate unicul mod de a face sa fie auzite si alte idei pe langa cele „corect politice”. Altfel totul se reduce la lamentarea neputincioasa pe Internet.

        Apreciază

      • sol said, on aprilie 2, 2011 at 6:37 pm

        Marius

        eu vad ca e vorba de a lupta cu armele raului, adica de a-i face pur si simplu jocul. nu mai supar, si nu vreau nici eu sa supar pe nimeni. dar trebuie sa existe o alternativa la a lasa destinele noastre, ale tuturor, pe mana unor politicieni corupti si incapabili de a munci intr-o meserie cu adevarat. cat de simplu ar fi daca tara ar fi condusa de specialisti adevarati in fiecare domeniu, iar politica ar fi scoasa in afara legii?

        Apreciază

      • Marius said, on aprilie 2, 2011 at 6:44 pm

        Asa este, astazi in Romania politicienii sunt asa cum spui, corupti si incapabili. Dar ei trebuie intr-un fel inlaturati de la putere, si asta nu se poate face prin „autoizolare”. Asta pe langa faptul ca in lumea de azi izolarea nici nu este posibila pana la capat.

        Apreciază

      • sol said, on aprilie 2, 2011 at 7:01 pm

        Marius
        In toata lumea politicienii sunt la fel… nu numai la noi. Sunt o tagma de paraziti sociali ce manipuleaza si torsioneaza mentalul popoarelor din impotenta de a face , de a construi… si atunci isi eludeaza imaginea, aparand in fata natiilor ca oameni onesti, cand ei sunt niste hoti duplicitari amorali si plini de pacate, dintre care cel mai mare este trufia. Si-au vandut sufletul celui rau prin simplul gest de a se crede si a se situa deasupra, de a pretinde a conduce oameni carora nu le sunt superiori. In varful piramidei, daca nu esti om devii monstru si uite… omenirea e plina de monstri. Astazi evacueaza spitale, mii de nou-nascuti in incubatoare pleaca in prima bejenie din viata in timp ce parintii lor sunt aruncati in bejenia de tara si neam….e crucea noastra, a romanilor si ne e dat s-o ducem, asa cum alte popoare isi duc propriile cruci. pana ce tagma nemernicilor va fi starpita de pe intreaga planeta.

        Apreciază

      • Marius said, on aprilie 2, 2011 at 8:37 pm

        Ideea asta cu „crucea care ne e dat s-o ducem” mi se pare foarte paguboasa, pentru ca indeamna la pasivitate si la asteptarea inerta a cine stie carei „salvari”. Nu ne salveaza nimeni daca noi nu facem nimic, iar „starpirea tagmei nemernicilor”, ca sa folosesc expresia ta”, n-o sa aiba niciodata loc de la sine. Dupa mine, politicienii chiar asta isi doresc, o populatie cat mai pasiva, care sa accepte resemnata toate nedreptatile in asteptarea unei iluzorii salvari venite de undeva din afara.

        Apreciază

  11. […] Evacuarea pacientilor din spitalele ce nu mai sunt finantate de Guvern …2 aprilie 2011 preluare/ATTILA il cheama … INTREBARE: De ce au pus un ungur in fruntea Ministerului Sanatatii? FOTO: Evacu… Citez din articolul Cum au fost, azi, SCOŞI DIN SPITAL pacienţii Spitalului Caritas. De luni, […]

    Apreciază

  12. Florin F. said, on aprilie 2, 2011 at 4:40 pm

    e teroare! Un caz mai sfasietor il reprezinta desfiintarea din zonele izolate. Un exemplu il reprezinta transformarea in camin de batrani a spitalului din orasul Sulina. Toata Delta se baza pe el. Daca ti se intampla ceva, trebuie sa mergi cu barca 1 ora si jumatate pana la Tulcea. Asta daca rezisti…toate astea se numesc epurare!!!

    Apreciază

  13. Fulger said, on aprilie 2, 2011 at 4:59 pm

    Cat au putut sa ne distruga tara.

    Apreciază

  14. clement said, on aprilie 2, 2011 at 5:38 pm

    In acest moment, pe rombel (rombel tv) il puteti urmarii pe domnul doctor Chirila care tine o conferinta in biserica Sfantul Nicolae din Bruxelles.

    Apreciază

  15. bogdan said, on aprilie 2, 2011 at 6:24 pm

    nu are legatura cu subiectul, dar reprezinta un amanunt interesant… primul computer Apple costa exact 666,66 dolari americani…. http://economie.hotnews.ro/stiri-it-8465658-video-apple-35-ani-cum-evoluat-cel-mai-mare-jucator-din.htm

    Apreciază

  16. clement said, on aprilie 2, 2011 at 6:42 pm

    Asa lucreaza Dumnezeu. Domnul Doctor Chirila a adus explicatia reala a atitudinii politicienilor romani in domeniul sanatatii si anume, lipsa credintei in Dumnezeu, a fricii de Acesta si a rusinii fata de semeni.
    Domnul doctor a facut si unele afirmatii delicate auzului asistentei insa acesta este riscul ce si-l asuma Institutia, invitand o personalitate de un asemenea calibru.
    Nu stiu cum functioneaza rombel, cine tine butonul transmisiilor in direct din Biserica Sfantul Nicolae, dar conferinta s-a intrerupt in momentul in care intra in discutie problema eutanasiei, a declararii mortii (cerebrale) unei persoane in scopul prelevarii organelor. Ochiul si urechea CE nu trebuie sa afle ca in Romania nu gandesc toti oamenii cum vor masonii comunitari.
    Prudenta este mama intelepciunii?

    Apreciază

  17. stef said, on aprilie 2, 2011 at 7:16 pm

    Dar ce ati tras asa tare toata ziua domnu David? Ce e asa distractiv in toata nenorocirea asta?

    Apreciază

  18. natalia said, on aprilie 2, 2011 at 7:25 pm

    fapta de a ponegri si de a radea de proapele nu sunt placute Domnului mai ales acum in perioada postului.Vezi barna din ochiul tau si poate vei intelege mai bine de ce merg prost lucrurile…da suntem cu totii vinovati mai mult sau mai putin ca tara merge de rapa.

    Apreciază

  19. Fratele Ioan said, on aprilie 3, 2011 at 3:43 pm

    Suntem in sec. 21. Multumim Donmului. Oare la asa inaintare in civilizatie , se poate intampla asa atrocitate cu spitalele din Romania?.Eu incerc sa inteleg logica acestei actiuni in sanatate , dar nu o inteleg.

    Apreciază

    • oarecare said, on aprilie 3, 2011 at 4:03 pm

      Sunt Cele 7 Surle ale Lui Dumnezeu… necazurile vietii… vezi cartea Cararea Imparatiei, descrise pe larg… doar, doar, ne-om trezi la post, rugaciune, spovedanie cu frangere de inima pentru pacate si hotarare de a nu le mai face… oricum ai lua-o e jale ca majoritatea numai la ale lor se uita…

      Apreciază

  20. Crestina said, on aprilie 4, 2011 at 7:14 am

    Am citit mai tarziu acest articol,si tocmai ma pregateam sa spun ca dupa transformarea spitalelor in camine de batrani ,probabil va urma introducerea eutanasiei.Dar un cititor deja a expus aceasta parere mai sus.Din pacate scenariul ieromonahului Bastovoi din cartea „diavolul este politic corect”este din pacate cat mai autentic.
    Doamne apara-ne si pazeste-ma!

    Apreciază

  21. Crestina said, on aprilie 4, 2011 at 7:15 am

    pazeste-ne!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.