SACCSIV – blog ortodox

PATRIARHUL SATANIC interzice citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput de an …

Posted in MOLITFE, PATRIARHUL DANIEL by saccsiv on martie 30, 2011

Citez din articolul Rânduială liturgică unitară pentru slujba de la trecerea dintre ani:

În noaptea trecerii dintre ani, în toate catedralele şi bisericile parohiale din Biserica Ortodoxă Română, slujba se va săvârşi după o rânduială liturgică unitară, care va fi tipărită sub forma unei broşuri de către Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă. Hotărârea a fost luată în cadrul şedinţei Sfântului Sinod, în şedinţa de lucru din 17 februarie, la propunerea Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor.

Pentru a marca după cuviinţă bucuria duhovnicească a sărbătorii bisericeşti din ziua de 1 ianuarie, una din problemele de pe ordinea de zi a şedinţei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 17 februarie a fost stabilirea unei rânduieli liturgice unitare în Biserica Ortodoxă Română pentru slujba ce se oficiază în noaptea trecerii dintre ani. În urma dezbaterilor şi având în vedere propunerile Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor, s-a apreciat că cea mai potrivită slujbă în noaptea trecerii dintre ani este cea a Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, rânduială liturgică prin excelenţă doxologică, care trebuie urmată de rostirea rugăciunii de mulţumire (din Liturghier, Molitfelnic sau Cartea de Te Deum), de rugăciunea de intrare în Noul An (de la slujba Te Deum-ului) şi de intonarea cântării „Apărătoare Doamnă”. Slujba va fi însoţită în mod obligatoriu de un cuvânt de învăţătură, în care să se sublinieze importanţa sfinţirii timpului în Hristos Mântuitorul, Împăratul veacurilor.

Întrucât în mănăstiri trebuie păstrată în întregime rânduiala săvârşirii celor şapte laude la vremea rostuită, la slujba de la miezul nopţii (Miezonoptică) se vor adăuga Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, rugăciunea de mulţumire (din Liturghier, Molitfelnic sau Cartea de Te Deum) şi rugăciunea de intrare în Noul An (de la slujba Te Deum-ului), urmată de cântarea „Apărătoare Doamnă”.

Slujba Te Deum-ului se va săvârşi după Sfânta Liturghie

Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă va supune aprobării Preafericitului Părinte Patriarh Daniel proiectul de broşură care va cuprinde rânduiala slujbei bisericeşti din noaptea trecerii dintre ani, cu conţinutul aprobat de Sfântul Sinod şi care, în scopul uniformizării acestei rânduieli liturgice, va fi difuzată tuturor unităţilor de cult din eparhiile Patriarhiei Române.

Întrucât sărbătoarea bisericească de la 1 ianuarie (Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului şi Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei), care este şi începutul anului civil, trebuie primită cu bucurie duhovnicească, la sfârşitul Sfintei Liturghii se va oficia slujba Te Deum-ului, aşa cum se procedează la nivel panortodox şi cum prevăd îndrumările tipiconale.

Pentru a se evita excesele străine de duhul credinţei şi al bunei-cuviinţe pastorale, precum şi practicile dăunătoare unităţii liturgice, episcopii chiriarhi vor adresa clerului îndrumarea pastorală şi duhovnicească de a respecta rânduiala citirii Molitfelor Sfântului Vasile cel Mare în zile de post, în cazuri individuale şi, după caz, în legătură cu Taina Sfântului Maslu, atunci când bolnavul solicită, această rânduiala trebuind să fie însoţită de post şi spovedanie, atât din partea clericilor, cât şi a credincioşilor. În cadrul îndrumărilor respective se va preciza cu limpezime că citirea Molitfelor Sfântului Vasile cel Mare în noaptea trecerii dintre ani este o practică regională (mai ales în sudul ţării) neaprobată de Sfântul Sinod, inexistentă în alte zone ale ţării şi mai ales în practica altor Biserici Ortodoxe surori.

În scopul îndrumării clerului din eparhie şi a personalului monahal asupra necesităţii aducerii la îndeplinire şi a respectării prevederilor acestei hotărâri sinodale, se va putea folosi prilejul conferinţelor administrative lunare de la protopopiate şi al sinaxelor stareţilor şi egumenilor de mănăstiri şi schituri din eparhie, precum şi presa scrisă sau alte mijloace audiovizuale bisericeşti centrale şi eparhiale.

Comentariu saccsiv:

Va mai amintiti articolul La Patriarhie nu s-au citit Moliftele Sfantului Vasile cel Mare …?

Reiau cateva fragmente din el:

Iata comentariul cititoarei Aurora postat la articolul SFANTUL VASILE CEL MARE. La multi ani tuturor celor ce-i poarta numele:

Sa stiti, dragii mei ca raul a inceput chiar de la 1 ianuarie. Astazi nu s-au mai citit Molitvele Sfantului Vasile cel Mare la Patriarhie si la unele biserici din Bucuresti. Eu am fost la slujba la o biserica de la periferie, unde Molitvele s-au citit, dar poate la anul se vor interzice peste tot. Ce parere aveti?

Iata si ce-i raspunde cititorul el:

@Aurora

Explicatia este simpla : NU pot anticristii sa-si blesteme pe STAPANUL lor diavolul !Ii ARD pe unii ca acestia Molitfele Sf Vasile cel Mare,si nici nu sufera ca aceste rugaciuni sa lumineze poporul caci sunt in pericol sa fie deconspirati si ei daca demonii minciunii pleaca de pe langa crestini.

De acum noi poporul NU AVEM ce cauta in bisericile unora ca acestia; sa-si caute fiecare crestin cu luare aminte si multa rugaciune cu smerenie preot/duhovnic cu acrivie si fara abateri (mari sau mici) de la Ortodoxia Sfintilor Parinti si biserica unde se slujeste Lui Hristos nu demonului ecumenismului si altor inselari ,caci IATA ce se petrece in astfel de biserici.
Iata de ce nu sufera anticristii cuvantele Sf Vasile ,caci asa il marturiseste Biserica :

“Pusu-te-a pe tine Sfinte Vasile,Dumnezeu-Cuvantul, tarie buna Bisericii Sale,cel ce cu tunetul cuvintelor tale AMUTESTI gurile ereticilor;iar noi credinciosii,bucurandu-ne ,cantam lui Dumnezeu :Aliluia”(condac3)

Si iarasi mai jos si alte cateva temeiuri pentru care nu sufera apostatii pe cei ca Sf Vasile cel Mare si rugaciunile lui; n-au uitat lepadatii ca sfantul s-a rugat SA MOARA imparatul hulitor Iulian Apostatul si a fost auzit de Dumnezeu Maica Domnului Insasi trimitand pe Mucenicul Sf Mercurie din cer sa-l UCIDA pe Iulian Apostatul:

“Bucura-te,SABIE ascutita cu focul Duhului;
Bucura-te ,MARTURISITOR fara frica al ADEVARULUI;
Bucura-te,LUPTATOR TARE impotriva nedumnezeirii;
Bucura-te,fulger care ARZI pe duhurile satanei celei spurcate;
Bucura-te,tunetul care RISIPESTI sfaturile cele necurate;
Bucura-te,APARATORUL DOGMELOR cel nebiruit;
Bucura-te,SECERA apostoleasca,de neghinele eresurilor taietoare;
Bucura-te,piatra cea scumpa a arhieriei;
Bucura-te, al doilea Moise care marea eresurilor DESPARTESTI;
Bucura-te,ca a trece prin aceasta pe noul Israel il POVATUIESTI;
Bucura-te,CUNOSCATORUL dogmelor si al canoanelor;
Bucura-te,LUMINATORUL pastorilor si al soboarelor;
Bucura-te,GURA Cuvantului din cer tunatoare;
Bucura-te,vapaia Duhului de eretici MISTUITOARE.”

La multi ani tutoror celor ce poarta numele marelui Ierarh al Lui Hristos Sfantul Vasile !

Comentariu saccsiv:

Si ziceau unii pe vremea aia ca doar ni se pare … Si iata insa ca a venit si regula. Mai cred oare ierarhii in existenta dracilor?

Sau usor usor o dau pe new age?

VIDEO: Care este motivul pentru care PAVEL CORUT, varfurile masoneriei, yoghinii sau adeptii new age, NEAGA EXISTENTA DRACILOR si ca IISUS HRISTOS ESTE FIUL LUI DUMNEZEU?

Din ce in ce mai multi traditionalisti isi pun intrebarea asta. Si n-ai cum sa nu te intrebi, vazand astfel de hotarari. Sa ne amintim si de:

Preotul Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei: „IN BISERICA ORTODOXA ROMANA NU SE FAC EXORCISME” … Patriarhia mai crede ca exista draci?

Sau modul cum au actionat in:

CAZUL TANACU. Presa a turbat din nou la aflarea vestii ca trei maicute au fost eliberate. Unde au gresit ierarhii? IN APARAREA PREOTULUI Petru Corogeanu: parintii GHEORGHE CALCIU DUMITREASA si IUSTIN PARVU

De faptul ca multi dintre ei dar si dintre preoti sunt masoni, adica inchintori la lucifer:

ORTODOXIA si MASONERIA. Ierarhi masoni

De faptul ca promoveaza cipurile:

Un om al SISTEMULUI, IPS CALINIC, va prezinta istoricul PASAPORTULUI BIOMETRIC. Si concluzioneaza: “Democraţia presupune automat şi educaţie!”

OM AL SISTEMULUI sau DAT CU SMIRGHEL PE CREIER? Staretul Iustin Miron de la Manastirea Oasa: PRO CIP si ECUMENISM. Promovat in „Lumea monahilor”, desigur …

VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema ACTELOR CU CIP. Parintele Arsenie: MIROASE A 666. Parintele Mihail insista ca Parintele IUSTIN PARVU se afla la limita EREZIEI … Strategia celor de la RAZBOI INTRU CUVANT: agitarea BAU BAU-ului schismei

Pr. Eugen Tanasescu, Directorul Media al Arhiepiscopiei Tomisului: NU VA EXISTA nici SEMNUL FIAREI 666, nici ANTIHRISTUL …

De faptul ca promoveaza ecumenismul:

VIDEO: IPS SERAFIM JOANTA – un excelent exemplu despre cum vor lucra SLUGILE ANTIHRISTULUI …

Dar capul relelor este Patriarhul Daniel. Iar prin aceasta hotarare se da acum pe fata ca lucratori al satanei.

Ce vom face? Indubitabil vom ramane in biserica si nu vom pleca pe coclauri. Si insist asupra acestui aspect, caci stilistii (a nu se confunda cu bisericile pe stil vechi cu care suntem in comuniune) vor depune eforturi considerabile sa-si faca adepti.

Sa nu uitam ca vremurile apocaliptice bat la usi si tot ceea ce vedem ca se petrece in jurul nostru, trebuie sa se petreaca … Sa ne amintim de profetii:

Vine timpul, şi nu e departe, când foarte multe biserici şi mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci şi pe dinafară. Vor auri şi acoperişurile atât ale bisericilor, cât şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face şi misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovniceşti în ele că va veni vremea împărăţiei lui antihrist şi el va fi pus împărat

Cititi va rog si:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

80 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 30, 2011 at 7:08 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Marian said, on martie 30, 2011 at 7:54 am

      Foarte trist ca se intampla asa ceva. Nadajduiesc totusi ca ceilalti mitropoliti le vor citi deoarece partiarhul este mitropolit si nu poate sa decida in spatiul canonic al celorlalti mitropoliti. Patriarhul este mai mare doar administrativ, nu si in har. Deci eu cred sincer ca in spatiul canonic al celorlalte mitropolii se vor citi Molitvele Sfantului Vasile.

      Va recomand sa ascultati aceasta predica exceptionala:

      666 Biserica Ortodoxa Romana in fata APOSTAZIEI – predica preotul ortodox Gheorghe Anitulesei

      Apreciază

      • Marian said, on martie 30, 2011 at 7:56 am

        Si inca un exemplu de patriarh care nu se comporta crestineste…

        Mount ATHOS Orthodox ESPHIGMENOU monastery under SIEGE by 666 patriarch Bartholomew for refusing to convert to ECUMENISM!

        Eu nu credeam ca este posibil asa ceva!!!!

        Deoarece manastirea ESPHIGMENOU din sfantul munte ATHOS, nu vrea sa recunoasca ECUMENISMUL pe care PATRIARHUL Bartolomeu il propavaduieste, acesta a impus o blocada totala si un embargou total inclusiv pentru hrana si curent electric manastirii!!!

        „Our battle is for truth and the true orthodox way of life, which the patriarch is attempting to silence.” Abbot Methodios, AP/CNN

        „Lupta noastra este pentru adevar si adevarata si dreapta credinta ortodoxa, pe care patriarhul incearca sa o reduca la tacere.”
        Staretul Methodos, APP/CNN

        Site-ul manastirii Ortodoxe ESPHIGENOU din Sfantul Munte Athos pe care Patriarhul Apostat Bartholomeu vrea sa o EVACUEZE deoarece nu vor sa se converteasca la ECUMENISM!

        Deja au murit oameni!Uitati-va pe site. Sunt pozele calugarilor batrani de la manastirea ESPHIGMENOU care au murit in ultimele luni deoarece nu si-au primit medicamentele din cauza blocadei totale impuse de patriarhul Bartolomeu impotriva manastirii!

        People have already died! Check it out at the site. There are the pictures of the old monks from the monastery ESPHIGMENOU who died in recent months because have not received medicines because of the total blocade/isolation imposed by Patriarch Bartholomew against the monastery!
        http://www.esphigmenou.com/

        PATRIARHUL 666 distruge Man. Esphigmenou din Muntele ATHOS pentru refuzul ECUMENISMULUI !

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 30, 2011 at 7:57 am

        Marian

        Stiu si eu frate … Cica:

        Hotărârea a fost luată în cadrul şedinţei Sfântului Sinod

        Apreciază

      • zina said, on martie 30, 2011 at 9:02 am

        De unde esti Marian?

        Apreciază

  2. comentator said, on martie 30, 2011 at 7:12 am

    http://www.mediafax.ro/social/preotii-din-ploiesti-vor-sa-si-faca-echipa-de-fotbal-8106269/
    se vor dezbraca de sutana si isi vor arata muschii de pe picioare??? se vor injura si faulta oare?

    Apreciază

  3. un Ionut said, on martie 30, 2011 at 7:29 am

    Doamne ajuta!

    eu personal, nici nu pot spune ca am foarte multa experienta, nu cunosc acest obicei, de a citi Moliftele Sfantului Vasile cel Mare la trecerea dintre ani. Stiu in schimb ca citirea acestor rugaciuni necesita post din partea preotului, cel putin, ca sa nu mai spun ca si din partea credinciosului.
    Si a tine post cand sunt dezlegari este mandrie. Iar a citi rugaciunile fara post este ispitire.

    Va rog, deci, sa recititi: nu am foarte multa experienta.

    Doamne ajuta!

    PS: ma intreb ce ar spune parintele Iustin Parvu despre titlu…

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 30, 2011 at 7:42 am

      un Ionut

      Gresesti fundamental. Preotul vine de la discoteca la slujba? Pe de alta parte, citeste te rog cu rabdare si cu foarte mare atentie:

      Istorie foarte folositoare: ce a vazut imparatul pagan Amfilog in timpul SFINTEI LITURGHII

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/07/25/istorie-foarte-folositoare-ce-a-vazut-imparatul-pagan-amfilog-in-timpul-sfintei-liturghii/

      Frate, tu realizezi ce se petrece in acele momente? Pai daca poate slujeasca, cum crezi oare ca un preot nu poate citi si Moliftele?

      Apreciază

      • EU said, on noiembrie 14, 2011 at 5:02 pm

        Ionut are dreptate. Atat credinciosii cat si preotii trebuie sa tina post si sa fie spovediti inainte de a participa la Molitfele Sf. Vasile cel Mare. Ma-ndoiesc ca mirenii participanti la aceste Molitfe sunt pregatiti in noaptea de anul nou.

        Apreciază

    • un Ionut said, on martie 30, 2011 at 10:42 am

      @saccsiv:

      încă nu am terminat de citit, dar vreau sa confirm cele spuse de tine: daca un preot poate să slujeasca, atunci poate să şi citeasca Moliftele.

      mai continui cu cititul, dar înainte de asta… patriarhul slujeşte?

      Doamne ajută!

      Apreciază

  4. ortodox fundamentalist said, on martie 30, 2011 at 7:32 am

    Intotdeauna citati trunchiat si interpretati in felul vostru cele despre Patriarh!.L-ati ascultat vreodata predicand?A-ti consemnat cele bune si modul in care s-a schimbat in bine Biserica de cand e Patriarh?A-ti vorbit cu preoti si mireni care-i stau in preajma sa vedeti ce spun si ei?Radio si tv Trinitas le urmariti? Smintesc sau zidesc?Duhovnicia si rugaciunea nu duc la radicalitate si ura.Credeti ca noi nu vedem toate cate se intampla?Aduceti informatie netrunchiata si lasati-ne pe noi sa tragem concluzii.Fiecare dupa marimea lui de suflet.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on martie 30, 2011 at 7:44 am

      ortodox fundamentalist

      Ce trunchiere prietene? Ce nu ti-e clar?

      Apreciază

    • JurnalDuhovnicesc said, on martie 30, 2011 at 8:05 am

      Am fost martor al unor marturisiri facute de o persoana din preajma PF Daniel, spunea ca raman preotii care „produc”, adica au o activitate cu urmari financiare benefice pentru Biserica; nu faci treaba asta? vei fi inlocuit de altii care ar avea succes.
      Nu se cauta a se vedea ansamblul, cat face preotul si pe plan sufletesc ci doar daca poti aduce rezultate financiare. Biserica este condusa ca o companie in care conteaza mai mult rezultatele materiale, nu este admis nici un sindicat, adica dialogul „patronat-salariati” este limitat. M-asteptam ca, in aceste vremuri tulburi, Biserica sa aiba initiative nationale de gen „Rugul Aprins” adica manifestari de spiritualitate in duh patristic care sa revitalizeze mintea si inima credinciosilor nu numai burdihanul acestora.

      Apreciază

    • mircea said, on martie 30, 2011 at 11:38 am

      Iertare, chiar nu stiu ca nu urmaresc Trinitas.
      Se spune ceva de cipuri, acte biometrice, 666, insemnare la Trinitas?

      Dar ce spune Patriarhul in privinta asta stiu.

      Apreciază

    • danutza said, on martie 30, 2011 at 4:31 pm

      ati vorbit….ati consemnat….ca sa ne intelegem romaneste.intreaba si niste preoti ce parere au despre targetul fixat cu precizie pe fiecare parohie sau despre amenintarile cu pierderea parohiei…din partea partriarhiei.

      Apreciază

    • Maria said, on decembrie 29, 2011 at 9:45 pm

      ortodox fundamentalist
      Vreau sa-ti spun ca l-am ascultat de multe ori cand,predica si mai scapa si multe neadevaruri sau mai bine zis dadea anumite interpretari eronate unor fapte din Evanghelii .(Duminica Mironositelor ,a Samarinencii )Cu ce s-a schimbat in bine Biserica ?Cand dai ordin sa nu se savarseasca o rugaciune vitala pt suflet in cel mai important moment al anului.,s-a schimbat in bine Biserica ?Cand iei hotarari in biserica si bati cu pumnul in masa ,este o schimbare in bine ?Cat despre cel care a propus ,il cunoastem de cand l-a condamnat pe preotul de la Tanacu ,cand a declarat public ca moliftele sf Vasile cel Mare si ale sf Ioan Gura de Aur,sunt misticism .Acesta fiind PS Corneliu al Husilor .Cum sa citeasca ei aceste molifte ,cand sunt constienti de ce le va face cel rau ,dupa aceea ,nefiind vrednici sa-l blesteme.Trebuie sa fii curat ,drept ,cu multa credinta ,smerit ,bun si drept cu toata lumea ,neamestecat cu cele lumesti ,lipsit total de mandrie si razbunare etc….Pt ca ei nu sunt vrednici sa citeasca aceste molifte ,interzic la nivel national ,citirea lor in biserici .Este rusinos .Eu personal ,in prima zi de anul nou ,dupa sf liturghie ,ma interesa in mod special aceasta rugaciune .E clar ca Patriarhia este departe de Dumnezeu .Radio si tv Trinitas ,nu se mai identifica cu Ortodoxia .80 % din grila de program ,reprezinta ,muzica de tot felul ,stiri preluate de la alte posturi de radio ,pline cu minciuni ,reclame etc..,si doar restul ,slujbele in direct .Niciodata nu va fi de acceptat ,interzicerea rugaciunilor ,oricand in Biserica Ortodoxa ,cand acestea s-au citit din totdeauna de sute si sute de ani .Deci pasim cu stangul in Biserica din 2012 .

      Apreciază

  5. mihu said, on martie 30, 2011 at 7:32 am

    „Ce șmecheri sunt! Preoții joacă fotbal în sutană, încălțați cu pantofi sport de firmă”

    Cei peste 300 de preoţi din Prahova vor să organizeze un campionat de fotbal la care să participe echipe formate exclusiv din clerici. Prin acest gest, ei vor să promoveze sportul şi mişcarea în rândul enoriaşilor şi în special a tinerilor.

    În campionatul de fotbal, echipa Protoieriei Ploieşti pare favorită. Ea va purta un echipament alb-albastru, în culorile cerului, şi are ca obiectiv câştigarea competiţiei. Prahovenii ar putea să-l legitimeze şi pe preotul catolic Emanuel Dumitru, de la Biserica “Sfânta Cruce” din Bucureşti, care era duhovnicul stelistului Zapata şi e supranumit “Preotul Jabulani”.

    Un turneu similar s-a desfăşurat în 2008, în Macedonia, între preoţii din Eparhia Skopje, cei din Bregalniţa şi echipe ale studenţilor la Teologie. Invitatul de onoare a fost arhiepiscopul Naum al Strumiţei, în timp ce tribunele s-au umplut cu preotese şi călugăriţe, care încurajau echipele.

    Interesant e că, în timp ce preoţii din capitala Macedoniei şi studenţii au purtat echipament normal, cei din Strumiţa au evoluat în straiele bisericeşti.

    Maine: Ce legatura exista intre fostul patriarh si fotbal.

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/fotbal-preoti-328544.html

    Apreciază

  6. cezarbacau said, on martie 30, 2011 at 7:46 am

    nu stiu daca denumirea de PATRIARH SATANIC e potrivita…mai ales acum in POSTUL CEL MARE… iertare

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 30, 2011 at 7:50 am

      cezarbacau

      Dar e potrivit sa ne comunice in Postul Mare asemenea hotarari?

      Apreciază

      • cezarbacau said, on martie 30, 2011 at 7:53 am

        frate , frate …e post

        Apreciază

      • Rgogu said, on martie 30, 2011 at 8:10 pm

        Imi vine in minte scena in care Sfantul Apostol Pavel il numeste pe Arhiereul Anania „perete varuit” fara sa stie ca este Arhiereu. Ca mai apoi sa isi ceara iertare si sa ce caiasca de gest, motivand necunostinta sa: „Fratilor nu stiam ca este arhiereu; caci este scris:<>”. Sa tinem cont ca Sf. Ap. Pavel sa fereste sa-l vorbeasca de rau desi acesta nu era botezat si nu era membru al Bisericii.
        Iar noi fiind din Biserica si avandu-l ca Ierarh legiut ne permitem sa il numim „Patriarh Satanic”? Patriarhul Daniel, daca a facut o greseala, este totusi in Biserica. Acela nu era din Biserica si a gresit fata de toata Legea cea Veche nevazand in Hristos pe Mantuitorul Cel asteptat. Si totusi acela de Sfantul Apostol Pavel este cinstit!!! Dar noi, „gasiti-va o smerita calitate”, ne permitem sa il numim si sa il batjocorim pe Patriarhul Bisericii!!!…
        Nu zic mai multe ca sa nu ne pozitionam in tabere de disctutii razboinice.

        Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze!

        Apreciat de 1 persoană

      • Rgogu said, on martie 30, 2011 at 8:11 pm

        … este scris:

        Apreciază

      • Rgogu said, on martie 30, 2011 at 8:13 pm

        nu stiu de ce nu se inregistreaza mesajul in ghilimele frantuzesti…
        rescriu cu ghilimele normale: „pe mai-marele poporului tau sa nu-l vorbesti de rau”

        iertare
        Doamne ajuta!

        Apreciază

  7. gideon said, on martie 30, 2011 at 8:13 am

    saccsiv,

    Episcopii din diaspora au facut lucrul asta de anul trecut si le-au spus preotilor ca s-au „sfatuit” ei (cei de prin Europa de sud si de nord) si au luat aceasta decizie…
    E lucru sigur, nu e zvon.
    S-a instituit un regim draconic…peste tot.

    Apreciază

  8. AparamOrtodoxia said, on martie 30, 2011 at 9:59 am

    CezarBacau……de unde esti mai exact din Bacau? Ast raspuns la id de mess:aparamortodoxia

    Apreciază

  9. Ioan C. said, on martie 30, 2011 at 10:32 am

    Nu stiu daca patriarhul e satanic au ba, dar mie mi-e antipatic pentru ca nu vad misiunea sociala a Bisericii. Sunt cateva cazuri de misiune sociale, precum preotul Tanase, dar ar trebui mai mult: ” . Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.” ( Matei 7, 21).

    Apreciază

  10. mircea said, on martie 30, 2011 at 10:42 am

    @Marian,

    Vezi, imi spuneai de sinod, ca sa ma linistesc…
    Nu te astepta sa se indrepte lucrurile. Vor merge din rau in mai rau.
    Ca asa e scris.

    Apreciază

    • Marian said, on martie 30, 2011 at 10:54 am

      Mircea,

      Tu nu intelegi ca Hristos insusi a spus ca portile iadului nu vor birui Biserica Ortodoxa?
      Linisteste-te in sensul ca acestea sunt lucruri rele dar nu deznadajdui si nu intra intr-o panica specific sectara.

      Sfantul Siluan Atonitul spunea „Tine mintea la iad si nu deznadajdui!”

      Iata si citatul din Biblie:
      http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=16&id=55

      16. Răspunzând Simon Petru a zis: Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu.
      17. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit eşti Simone, fiul lui Iona, că nu trup şi sânge ţi-au descoperit ţie aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri.
      18. Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.

      Deci vezi Mircea?
      „voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.”

      Apreciază

      • saccsiv said, on martie 30, 2011 at 10:59 am

        Marian

        Prietene, dar pe cine ai vazut ca „intra intr-o panica specific sectara„?

        Apreciază

      • mircea said, on martie 30, 2011 at 11:52 am

        @Marian,

        Tragi niste concluzii total gresite in privinta mea.
        Iti mai spun inca o data, nu sant panicat deloc.
        Sant ferm convins ca atat timp cat nadejdea mea e in Iisus, nimic rau nu mi se poate intimpla. Iar daca se intampla e pt aducerea (a mea) pe drumul cel bun.
        Eu incerc sa-ti spun, ca altii nu isi pun nadejdea in Iisus. Si mai mult, ne smintesc si pe noi, sau incearca sa ne sminteasca.
        Asta e tot.

        Apreciază

  11. saccsiv said, on martie 30, 2011 at 10:56 am

    Oare ce masuri vor fi luate impotriva preotilor ce nu vor respecta draceasca directiva?

    Apreciază

  12. Preoteasa Alexandra said, on martie 30, 2011 at 11:29 am

    Oameni buni! Ce parere aveti despre urmatoarea situatie: un preot vine la biserica mai obosit dupa sarbatori, chiar daca a petrecut cumpatat sarbatorile, se duce la biserica, face molitfele Sfantului Vasile, nu a postit, nu s-a spovedit de curand si poate ca mai bine nu le-ar face. Daca sinodalii asa au considerat de cuviinta, de ce ne punem noi mereu de-a curmezisul? Nu scade cu nimic evlavia fata de Sf. Vasile daca molitfele lui se citesc cu anumita pregatire, atunci cand Biserica stabileste de cuviinta. Va spun sincer, am participat la citirea molitfelor anul trecut intr-o biserica oarecare, unde eram musafir, si nu prea m-am simtit bine dupa, am avut o gramada de ispite. Poate ca gresesc eu, dar in orice caz, eu cred ca nu trebuie sa ne revoltam impotriva mai marilor nostri, mai ales ca decizia asta se ia din precautie pastorala. Nu orice preot, nu oricum poate blestema pe diavol. Pentru a scapa de diavol exista Sf. Liturghie, Sfintele Taine ca spovedania, maslu…

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on martie 30, 2011 at 1:55 pm

      Preoteasa Alexandra

      Cum pe acest blog faci pe avocata tuturor ratacirilor, consider ca esti cu misiune. Raporteaza ca misiunea ta s-a incheiat.

      Apreciază

  13. clement said, on martie 30, 2011 at 11:45 am

    Exista preoti obedienti Administratiei si preoti supusi Sfintei Treimi.
    Cunosc personal preoti ce slujesc Slujbele Sfantului Vasile cel Mare, si preoti care tin post negru in Saptamana Patimilor pentru a fi in deplina curatie.
    Cunosc insa si preoti care, de taema scunului au renuntat la Molifte si chiar la Slujba din prima zi a anului, cu toate ca se numesc, Vasile.
    Necazul cel mare il traisc enoriasii care vin cu nadejde la slujbe si dau de ” noile reglementari”. Pana la urma, nu amaratii vor da socotela la Infricosata Judecata pentru ratacirile clerului, doar ca raul se insinueaza in inimile crestinilor si nimeni nu poate evalua corect urmarile „reglementarilor”.

    Apreciază

  14. un Ionut said, on martie 30, 2011 at 12:34 pm

    @saccsiv:

    in numele multora, te rog schimba titlul.

    Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

    • mircea said, on martie 30, 2011 at 12:38 pm

      Cred ca e o idee buna

      Apreciază

    • un Ionut said, on martie 31, 2011 at 5:27 am

      Doamne ajuta!

      @saccsiv:
      la biserica unde mergi pentru liturghie, este pomenit patriarhul?

      daca e pomenit, inseamna ca esti in comuniune cu el.

      din dex:
      SATÁNIC, -Ă, satanici, -ce, adj. De satană, al satanei, referitor la satană; diavolesc, drăcesc; p. ext. crud, perfid, pervers; satanesc, satanicesc.

      si esti in comuniune cu cineva care are atributul descris mai sus.

      Pe mine nu m-a pus nimeni judecator, iar a cataloga O PERSOANA este judecata.

      Cum voi face, deoarece nu stiu TU, saccsiv, cui slujesti…

      Doamne ajuta!

      Apreciat de 1 persoană

  15. AnaR said, on martie 30, 2011 at 12:43 pm

    @Preoteasa Alexandra

    ” Eu cred cu tarie ca orice cleric, in orice treapta poate fi indrumat de harul care “pe cele neputincioase le plineste”. ”

    Si un alt citat din ce ati scris tot dvs.

    ” Nu orice preot, nu oricum poate blestema pe diavol”

    Va contaziceti si va pierdeti credibilitatea .
    Iertare, dar nu am mai rezistat!

    Apreciază

  16. MIhaela said, on martie 30, 2011 at 12:56 pm

    Pentru mine , problema ascultarii , mentionata de coana preoteasa, este un lucru extrem de „difuz”.
    Parerea mea este ca , ascultarea credinciosului trebuie sa fie „dublata ” de o atitudine responsabila a preotului. Remarc de multe ori tendinte autocratice din partea unor preoti, in numele „ascultarii”.
    In legatura cu aceasta dispozitie patriarhala, preotii ar trebui sa NU faca ascultare (in opinia mea).Cum oare patriarhul nu a observat pana acum ca Molitvele nu mai trebuie citite? Brusc, i-a venit si lui , si sinodului, aceasta „idee”.
    Sunt sigura ca vor fi foarte putini dintre cei care vor lua atitudine, asa cum sunt foarte putini cei care vorbesc deschis impotriva cipurilor, sau iti dau un sfat transant.Nu am vazut preoti sa se inghesuie la actiunile anti card de sanatate, sau anti cip.
    In general ,preotii sunt foarte eficienti in a da canoane.Se tem sa nuanteze in functie de om (Ca la doctor :nu exista boala, exista pacient), sa inteleaga o situatie , sa mangaie.Se tem sa ia asupra lor responsabilitatea „recuperarii ” pacatosului, nu a distrugerii lui.
    MENTIONEZ :NU TOTI.DAR MULTI.
    Si daca am judecat si nu am facut ascultare, sa ma iertati.

    Apreciază

  17. MIhaela said, on martie 30, 2011 at 1:01 pm

    Saccsiv , ciar propun ca tema de discutie problema „ascultarii ” (dupa post ).

    Apreciază

  18. MIhaela said, on martie 30, 2011 at 2:32 pm

    Sorin C,
    Va rog, nu relativizati problematicaMii se pare demagogie curata ceea ce spuneti: a nu fi de acord cu ceva inseamna si sa critici, si sa aduci argumente pentru punctul tau de vedere. Indirect, judeci.Indirect , contraargumentezi si ataci opinia celuilalt. Sa nu fim ipocriti!
    Dati-mi exemple cand credinciosii au fost aparati de patriarhie.
    Fiecare interventie a patriarhiei a fost ambigua , un limbaj de lemn clar . Eu nu ma simt aparata de acest patriarh; ba ma simt agresata (vezi ultima decizie ).
    S-a cam denaturat sensul notiunii de „a judeca”, precum si acela de „a asculta”.
    De acord :ascultare,DAR cu discernamant si cu liberul arbitru , cu rugaciune si cu post, pe masura puterii fiecaruia.Conteaza sinceritatea intentiei si, ca o consecinta directa, dorinta de a te mantui.
    Dar sa nu transformam preotimea in „guru”, fata de care este o ascultare neconditionata si absurda.Ca la budisti sau ca la la papistasi.
    Va intreb in mod direct : daca sunteti preot, cum veti reactiona fata de hotatrarea actuala sinodului ?CU „ascultare”? Fata de cipuri ? Cu ascultare?Sa nu-mi spuneti ca nu sunt legate una de alta .Ele fac parte din viata cetatii, iar clerul ar trebui sa se implice, nu sa faca ascultare pe docilul in mod fatarnic.
    Cred ca este cazul sa reactualizam sensul unor notiuni,ca : „ascultare”, „judecare”,astfel sa nu cadem in capcanele ipocriziei si fariseismului.
    PS: Multumesc, Saccsiv , pentru ca mi-ai reamintit de rubrica despre ascultare! !

    Apreciază

  19. Fulger said, on martie 30, 2011 at 3:40 pm

    Sa nu uitam ca harul din biserica va disparea doar cand antihristul va fi incoronat, pana atunci inca mai exista biserici care nu asculta de patriarhie.

    Apreciază

  20. adrian said, on martie 30, 2011 at 4:22 pm

    Iertati-ma oameni buni !

    Are cineva stiinta in care Biserica Ortodoxa din Romania s-a tinut slujba din prima Duminica a Postului Mare, Duminica Ortodoxiei, slujba numita „Sinodiconul Ortodoxiei” ?, si … va rog sa aduceti la cunostinta oamenilor daca si unde se va fi citit, in Vinerea Mare, „Prohodul Domnului” NECENZURAT !

    Cum spune bunul parinte arhimandrit Arsenie Papacioc…
    Doamne ajuta la toata lumea, sa ne punem la punct mai intai pe noi insine !
    Iertati-ma !

    Apreciază

    • Leo said, on martie 31, 2011 at 2:56 pm

      Stiu o manastire, chiar in gura lupului, care a cantat anul trecut Prohodul necenzurat!

      Apreciază

  21. Cipi-Cix said, on martie 30, 2011 at 6:12 pm

    off topic
    cineva care mai si gandeste!
    http://nachrichten.ch.msn.com/vermischtes/artikel.aspx?cp-documentid=156775490

    Apreciază

  22. kushter said, on martie 30, 2011 at 6:58 pm

    Dumnezeu este Iubire!

    Apreciază

  23. john said, on martie 30, 2011 at 8:22 pm

    E FOARTE BUN TITLUL, IL SUSTIN! -un preot

    Apreciază

  24. Aurora said, on martie 30, 2011 at 9:07 pm

    Scoaterea Molitfelor este o dovada clara ca episcopii executa orbeste ordinele Illuminatilor. Talharii care au luat astfel de masuri sunt lupi in piei de oaie, pusi sa distruga Ortodoxia !

    Apreciază

  25. Vlad said, on martie 30, 2011 at 9:09 pm

    Privind in jurul meu uitat-am sa traiesc,
    Sa rad, sa plang, sa ma caiesc,
    Nedumerit privesc din nou apusul.
    Mi-e frica Judec Plang Innebunesc
    Nu vreau, nu sunt si nu voi fi supusul,
    Supus sunt doar Treimii Ce-o iubesc.

    P.S. Am gasit randurile astea la un prieten. Mie mi-au placut. Mi s-au urcat la suflet si parca mi-au dat un semnal ca la asta ar trebui cuget mai des. Sper sa va ajute si pe voi. Doamne ajuta!

    Apreciază

  26. stef said, on martie 30, 2011 at 9:28 pm

    patriarh avem dupa vremurile pe care le traim si dupa starea noastra a poporului…. cei patru ani de „apro fundari” prin Franta si Germania au avut un rol decisiv pentru ce se hotaraste acum in BOR! Nu pricep ce are in cap acest conducator… ce-l determina sau il obliga sa evite problema grava a cipurilor … ?

    Apreciază

  27. SorinC said, on martie 30, 2011 at 10:20 pm

    Mihaela,
    Imi pare rau ca vorbele mele iti par pura demagogie. Mai ales ca nu suntem pe pozitii adverse. Pun seama pe faptul ca nu m-am facut bine inteles.
    1. Din pacate nici eu nu ma simt aparat de BOR…asta e… adevarul e ca poporul roman are ierarhii pe care-i merita.
    2. Cu toate astea trebuie sa ramanem in ascultare in BOR asa cum si Pr. Iustin sau Pr. Papacioc sunt
    3. Expresii de genul „PreaNEfericitul” „al din deal” sau „patriarhul satanic” nu fac cinste nimanui dintre cei ce le folosesc. Eu am vazut pe Pr. Iustin sa ia pozitie cand ceva nu e in regula, admir asta si sunt de acord cu el. In schimb nu l-am auzit sa spuna „PreaNEfericitul” „al din deal”, „patriarhul satanic” sau altceva.
    4. Preotimea nu este „guru” (e bine e sa renuntam a mai folosi astfel de cuvinte straine de ortodoxie). Si nici nu va fi vreodata pentru ca sunt si ei oameni. Fiecare dintre noi are o judecata si o logica si cred ca poate face diferenta dintre adevar si minciuna, dintre bine si rau.
    5. Spuneai ca „clerul ar trebui sa se implice, nu sa faca ascultare pe docilul in mod fatarnic.”. DE acord. Ce propui sa facem? sa punem de-o revolta? NU cred… Sigur ca este bine sa marturisim credinta adevarata, totusi sa fim pregatiti pentru viitor pentru ca ce este scris in Evanghelie se va implini oricum.
    6. Legat de cipuri, nu stiu ce va fi peste cativa ani, caci in ritmul asta o sa cipuiasca tot (deja sunt pe carduri bancare, de transport in comun, de acces in firme, permise, de sanatate, pasapoarte, etc). Nu stiu cati vor accepta unele documente cu cip, nu stiu cati le vor refuza. Dar este clar ca a lua acte cu cip este un compromis asa cum spunea Pr. Iustin. Nu e pecetea finala dar e un compromis. Sa ne dea Dumnezeu putere sa le refuzam pe toate, dar pentru unii va fi greu…

    Inca o data… nu vreau sa para ca legitimizez intr-un fel pozitia Sinodului in probleme spinoase gen cipuri, modificarea calendarului sau a liturghiei. Pentru ca si eu sunt IMPOTRIVA.

    Ce vreau este sa indemn la un limbaj echilibrat. Mai ales acum in post. Si aici nu ma refer la tine, MIhaela. Apelul meu in acest sens este catre toti.

    Iertare tuturor, nu vreau sa par „cel destept” pentru ca nu sunt.
    Sunt un pacatos!

    Apreciază

  28. costel said, on martie 31, 2011 at 10:27 am

    @SorinC
    Dezvoltati va rog : „Din pacate nici eu nu ma simt aparat de BOR…asta e… adevarul e ca poporul roman are ierarhii pe care-i merita.”, lamuriti-ma in problema cu meritatul… eu nu prea inteleg, poate sunt dintre cei care merita pe acei ierarhi si de aia nu inteleg! Multumesc si iertare pentru insistenta.

    Apreciază

    • SorinC said, on martie 31, 2011 at 12:02 pm

      Costel,
      Pai e simplu. Chiar daca in tara asta mai sunt inca crestini adevarati (si nu exclud cu tu sa fii unul dintre ei) per ansamblu poporul acesta a luat-o pe aratura; prea multe nelegiuiri, rautate, avorturi, etc. Ca atare se intampla ca in Vechiul Testament cand Dumnezeu pentru rautatea si necredinta oamenilor le dadea conducatori sa-i asupreasca.

      Asa e si cu noi…poporul roman. Cei care sunt virtuosi isi vor pastra virtutile si intre atatea faradelegi, rautate si conducatori strambi (ai tarii, ai BOR, etc)

      Primul pas este ca noi (noi – cei 22 milioane romani) sa lepadam sinea cea pacatoasa, sa ne pocaim si sa ne cerem iertare pentru pacate si apoi Dumnezeu ne va da conducatori intelepti.

      Insa nu stiu daca poporul asta isi va reveni vreodata…timpul e atat de scurt…

      Doamne ajuta.

      Apreciază

  29. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on martie 31, 2011 at 11:05 am

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  30. Mos Ioan said, on aprilie 2, 2011 at 12:47 am

    ACEST PATRIARH ( Daniel Ciobotea) ESTE SATANIC. Faptul ca sub ochii lui are loc genocidul fizic si spiritual al poporului român, si el nu face nimic pentru a opri acest înfricosator genocid, spune multe. El are sânge pe mâini, tacerea lui este tradare la adresa Lui DUMNEZEU si a Neamului.
    Cei care trântiti comentarii tolerante la adresa jupânului din Deal, sunteti fie amicii lui, fie ca înca mai dormiti……….
    Mai fratilor treziti-va! Daniel din Deal este omul Satanei. El este pro cip, pro avort, pro homo, etc.. Ce dovezi mai vreti ca sa întelegeti ca aceasta Iuda distruge BISERICA si Turma care i-a fost încredintata? Acest tradator, împreuna cu ceilalti banditi din fruntea guvernului, ne extermina, întelegeti aceasta, sau nu?
    Ce respect vreti voi sa am ( avem) pentru un patriarh criminal? Pentru unul care ucide suflete, în primul rând…….
    Lasati lectiile de genul: ” Suntem în Post, nu trebuie judecat, etc.” Cu atât mai mult ca suntem în Post, trebuie scoasa la iveala toata ticalosia si tradarea acestui patriarh. Adica el interzice citirea în biserici a Moliftelor Sfântului Vasile cel Mare, cenzureaza Prohodul Domnului, scurteaza Sfintele Slujbe, modifica rugaciuni, iar noi trebuie sa-i multumim? Pe ce lume va aflati?

    Noi trebuie sa facem ascultare de Adevaratii Duhovnici ai Neamului, de Ierarhii si Preotii care sunt împotriva avortului, împotriva actelor de identitate biometrice, împotriva homosexualitatii, etc.. Pe acestia sa ÎI ASCULTAM!

    @ Preoteasa Alexandra,

    Lasa-ne, nu ne mai mânca timpul! Câte grade ai pe umar?

    Apreciază

  31. Pr.Gabriel said, on aprilie 4, 2011 at 11:09 am

    Un raspuns ortodox, ferit de extreme gasiti pe http://gladeofiocan.blogspot.com/2011/04/calea-de-mijloc-vs-extremele-de-dreapta.html

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 4, 2011 at 11:49 am

      Pr.Gabriel

      Puteti va rog pune un 2 dupa nick, caci mai exista un comentator mai vechi Pr.Gabriel.

      Apreciază

  32. roxana cristina said, on ianuarie 2, 2012 at 9:54 pm

    Daca incerci sa prinzi vederea asa zisului preafericit, vei zari iadul. Si pentru cei 70 milioane salariul, trebuie sa se faca auzit, trebuie sa justifice renumertia. Cu certitudine, Marele Ierarh a lui Hristos, Vasile, ii va da peste bot…ca fiecare plata are si rasplata. Asa sa-i ajute!!! Si, sincer, ii gasescvinovati pe cei ce-l asculta si-i pupa mana…

    Apreciază

  33. oniceanu ionel said, on ianuarie 5, 2013 at 11:42 am

    dragii mei din cauza pacatelor care ai scot din preotie fac asa. cautavei la cel rau si nu vei gasi pricepere .nu sant maica an firea lor .iertatima

    Apreciază

  34. […] Cititi si aici […]

    Apreciază

  35. […] PATRIARHUL SATANIC interzice citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput d… […]

    Apreciază

  36. […] PATRIARHUL SATANIC interzice citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput d…. […]

    Apreciază

  37. […] PATRIARHUL SATANIC interzice citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput d…. […]

    Apreciază

  38. […] PATRIARHUL SATANIC interzice citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput d… […]

    Apreciază

  39. […] PATRIARHUL SATANIC interzice citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput d…. […]

    Apreciază

  40. […] in 2011 Patriarhul Daniel interzicea citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput d… la initiativa Episcopului homosexual de Husi. Si iar se leaga […]

    Apreciază

  41. […] 2011 Patriarhul Daniel a interzis citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput d…. Hotărârea a fost luată în cadrul şedinţei Sfântului Sinod, în şedinţa de lucru din 17 […]

    Apreciază

  42. […] 2011 Patriarhul Daniel a interzis citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput d…. Hotărârea a fost luată în cadrul şedinţei Sfântului Sinod, în şedinţa de lucru din 17 […]

    Apreciază

  43. […] in 2011 Patriarhul Daniel interzicea citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput d… la initiativa Episcopului homosexual de Husi. Si iar se leaga […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.