SACCSIV – blog ortodox

24 de natiuni vor participa la o forare in scoarta Pamantului pana la 10 km adancime. VOR SA GASEASCA IADUL?

Posted in iad by saccsiv on martie 30, 2011

Citez din articolul Călătorie spre centrul Pământului. 24 de naţiuni declanşează o amplă operaţiune de forare în adâncurile Terrei:

Până în 2020, va începe o operaţiune de forare în scoarţa Pământului până la 10 Km adâncime, scrie National Geographic. Până acum, cea mai adâncă perforare a scoarţei oceanice nu a depăşit doi kilometri. Forarea se va face , cel mai probabil, pe fundul Oceanului Pacific, unde scoarţa este mai subţire şi se poate ajunge până la zona de discontinuitate Moho, graniţa dintre scoarţa şi mantaua Pământului. În zona Moho se formează cutremurele la mari adâncimi, explică oamenii de ştiinţă.

Operaţiunea a fost anunţată de cercetătorii Damon Teagle de la Institutul Naţional de Oceanografie din Southampton, Marea Britanie, şi Benoit Ildefonse de la Universitatea Montpellier din Franţa. În aprilie, cel mai devreme, cercetătorii vor începe să caute locul potrivit pentru demararea operaţiunii, care se află, cel mai probabil, pe fundul Oceanului Pacific. Forarea de pe fundul oceanului este preferabilă datorită faptului că scoarţa marină este mai subţire, faţă de scoarţa continentală, are doar 5 -10 km grosime, faţă de 30-60 km, cât măsoară aceasta din urmă. Adâncimea subacvatică de la care se va perfora scoarţa este de două ori mai mare faţă de nivelul de la care s-a forat pe fundul oceanului până acum. Teagle a mai spus că operaţiunea este finanţată de un consorţiu format din 24 de ţări, în care rolul principal este deţinut de SUA şi Japonia.

Oamenii de ştiinţă speră să înveţe cât mai mult despre formarea Pământului, studiind rocile aflate la această adâncime, unde densitatea şi temperatura sunt mai mari. Cercetătorii vor căuta şi urme de viaţă, unii microbi supravieţuind şi la temperaturi de 120 de grade Celsius. Din punct de vedere ştiinţific, rocile aduse de la o asemenea adâncime ar valora la fel de mult ca cele provenite de pe Lună, spun cercetătorii. În mod normal, acestea nu ajung la suprafaţă decât prin erupţiile vulcanice.

Încă din anii ’50 – ’60 s-a încercat o operaţiune similară care a eşuat datorită costurilor mult prea mari şi a lipsei mijloacelor tehnologice. Astăzi, însă, tehnologia ne permite să forăm la adâncimi mai mari decât în trecut. Japonezii au construit deja o maşină de foraj cu prăjini lungi de 10 Km, informează National Geographic.

Structura internă a Pământului:

Miezul sau nucleul Pământului – este constituit dintr-un amestec de fier şi nichel cu temperaturi între 4.000 – 5.000 de grade Celsius. Din cauza compoziţiei miezului, care este conductor electric, prin mişcarea de rotaţie a planetei, nucleul generează câmpul magnetic al Pământului care ne protejează de radiaţiile cosmice.
Mantaua Pământului – este zona dintre miez şi scoarţa Pământului şi reprezintă o treime din masa planetei. Mantaua internă se întinde între adâncimea de 660 Km şi 2.900 Km, având o temperatură de circa 2.000 de grade Celsius. Mantaua externă se întinde spre suprafaţă până la graniţa cu scoarţa terestră.
Scoarţa Terestră – scoarţa oceanică care are cea mai mică grosime dintre toate straturile terestre (5 – 10 Km) şi cea continentală care este constituită din blocuri separate – continentele. Plăcile plutesc pe suprafaţa „asthenosferei” (partea superioară a mantalei Pământului, constituită din magmă vâscoasă).

Comentariu saccsiv:

Probabil ca raspunsul la intrebarea din titlu este: nu. Sau cel putin n-o recunosc public.

Iata fragmentul cu inregistrarea audio din iad, ce majoritatii dintre dv. va este deja cunoscuta din documentarul Ingerul digital. Concret, in 1960, cercetatori sovietici au forat in scoarta terrestra pana la o adancime de aproximativ 14,4 km, in zona Siberiei.

La acea adancime burghiul a inceput sa se invarta in gol si au dedus ca au dat de o cavitate. A doua surpriza a fost temperatura masurata, cu mult mai mare decat presupuneau teoriile de pana atunci. A treia surpriza insa … i-a facut sa intrerupa proiectul.

Au montat in put microfoane pana la adancimea la care temperatura permitea acest lucru si au inregistrat … IADUL.

Cititi va rog si:

Despre iad: “Ţine-ţi mintea în iad şi nu deznădăjdui!”

N-am studiat cat de veridice sunt informatiile din articolul postat de „Gandul”, cum ca nu s-ar fi forat pana acum la adancimi de peste 10 km. Pana una alta, conform articolului Utilizarea complexa a energiei geotermale:

adancimea maxima de forare nu depaseste 5 km

Adica s-a depasit totusi adancimea de care se face vorbire in ziar.

Pe de alta parte, consider reale informatiile despre forarea din Siberia. Dar poate gresesc.

Totusi, e iadul sub pamant sau nu? Cred ca da …

61 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 30, 2011 at 9:34 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Graiul Ortodox said, on martie 30, 2011 at 9:34 am

    Luptătorul înflăcărat

    http://graiulortodox.wordpress.com/2011/03/30/luptatorul-inflacarat/

    Apreciază

  3. MIhaela said, on martie 30, 2011 at 12:39 pm

    Maine poimaine vor face concurs de polo, de gimnastica artistica, de patinaj… de ce nu?……….

    Apreciază

  4. quintus said, on martie 30, 2011 at 1:27 pm

    Cum sa fie iadul sub pamant?Atunci,logic,raiul ar fi undeva deasupra noastra???Da,poti sa spui ca iadul este sub pamant ca stare de existenta ,prin pamant intelegand lumea aceasta.Asa cum prin rai te referi la cer ca la o stare superioara de existenta.Sunt oameni cu sufletul in iad sau in rai inca din aceasta viata si pentru asta nu trebuie sa mearga sub pamant sau in cer.La fel de periculos este sa vezi diavolii intr-un fel anume(cum sugereaza si Lady Gaga)Necuratul poate lua o multitudine de chipuri (de aceea si este numit legiune).

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 30, 2011 at 2:15 pm

      quintus

      Sa vedem ce spune Sfanta Scriptura:

      „Negura se risipeşte, piere, tot astfel cel ce coboară în iad nu mai vine înapoi.„
      Iov 7 , 9

      „De aceea şi iadul şi-a mărit de două ori lăcomia lui, căscat-a gura sa peste măsură; acolo se vor coborî mărirea Sionului şi gloatele sale, chiotele de veselie… „
      Isaia 5 , 14

      „Cere un semn de la Domnul Dumnezeul tău, în adâncurile iadului sau în înălţimile cele de sus „
      Isaia 7 , 11

      „Şeolul (iadul) se mişcă în adâncurile sale, ca să iasă întru întâmpinarea ta. Pentru tine el deşteaptă umbrele, pe toţi stăpânitorii pământului; el ridică de pe jilţurile lor pe toţi împăraţii pământului. „
      Isaia 14 , 9

      „În iad s-a pogorât mărirea ta în cântecul harfelor tale. Sub tine se vor aşterne viermii şi viermii vor fi acoperământul tău.„
      Isaia 14 , 11

      „Şi acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!„
      Isaia 14 , 15

      „Şi tu, Capernaume, nu ai fost înălţat, oare, până la cer? Până la iad vei fi coborât! „
      Luca 10, 15

      „Înţeleptul merge pe cărarea vieţii ce duce în sus, ca să ocolească drumul iadului care merge în jos.„
      Pildele lui Solomon 15 , 24

      „Doamne, să nu fiu ruşinat, că Te-am chemat pe Tine; să se ruşineze necredincioşii şi să se coboare în iad.„
      Psalmi 30 , 17

      „Să vină moartea peste ei şi să se coboare în iad de vii„
      Psalmi 54 , 16

      „Nu morţii Te vor lăuda pe Tine, Doamne, nici toţi cei ce se coboară în iad„
      Psalmi 113 , 25

      „Calea păcătoşilor este netezită cu pietre, la sfârşitul ei este groapa iadului.„
      Isus, fiul lui Sirah , 21 , 11

      Apostol Pavel in Epistola sa catre Efeseni spune: “Iar aceea ca S-a suit, ce inseamna decat ca S-a pogorat in partile cele mai de jos ale pamantului?“. Si tot el: “cel ce S-a pogorat, Acela este care S-a si suit mai presus decat toate cerurile, ca pe toate sa le umple” (Efeseni 4, 9-10).

      Parinte Ioan Damaschin, intelegand acest lucru din Sfanta Scriptura, zice astfel in cantarile sale: “Pogoratu-Te-ai intru cele mai de jos ale pamantului si ai sfaramat incuietorile cele vesnice, care tineau pe cei legati, Hristoase, si a treia zi, precum Iona din chit, ai inviat din mormant” (Slujba Invierii, pesna a 6-a).

      Apreciază

  5. Diana said, on martie 30, 2011 at 1:50 pm

    Saccsiv, abia acum am lamurit o dilema a mea. Am urmarit de multe ori clipul cu acele sunete…din iad si ma intrebam daca e autentic sau nu. La inceputul acestui articol se spune clar ca mai mult de 2 kim nu a fost forata suprafata pamantului si ca in urma acestei mari operatiuni, ei vor sa foreze pana la 10 km. Or, povestea cu forarea in Siberia spune ca au forat pana la 14,4Km in anul 1960. Din cate se intelege, era imposibil, pentru ca de-abia acum se spera performanta de a fora la 10 km.
    Marturisesc ca imi pare rau ca nu e adevaragt clipul ala. Am ascultat de nenumarate ori acele sunete si m-am intrebat daca e real sau nu.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 30, 2011 at 2:18 pm

      Diana

      Sau exista si varianta ca National Geografic sa ascunda adevarul si intr-adevar sa se fi forat pana la 14 km. Eu nu am nici o baza in ei.

      Apreciază

      • el said, on martie 31, 2011 at 4:41 pm

        @CipriaN

        incearca sa nu te mai crezi atat de destept ca NU esti.
        Iata un „argument” pentru mintea ta „subtire”:Parintele Sofian Boghiu intr-una din predicile sale(nu am inregistrarea trebuie sa ma crezi pe cuvant) a explicat cu citate sin Sf Scriptura si Sfintii Parinti ca iadul se afla in adancul pamantului si are si o locatie casa zic asa fizica ,nu doar un inteles spiritual ;asa cum si viermele neadormit unul din chinurile iadului nu este doar o metafora ci o REALITATE CONCRETA(a se vedea chinurile lui Motovilov care l-a provocat de diavol personal si a suferit si descris cu amanunte pt unii asa -zisi”cartezieni” ca tine cum era chnuit de viermele neadormit si ce aspet avea acela.Vezi in Viata Sf Serafim de Sarov)
        Daca si Parintele Sofian Boghiu traitor al rugaciunii inimii si om de o sfintenie greu de banuit caci ascunsa sub ocean de smerenie ,INVATA in Biserica la Antim asa despre iad poate iti mai schimi si tu pretioasa ta parere FARA FUNDAMENT,biata talcuire a mintii tale fara discernamant.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 1, 2011 at 3:53 pm

        @CipriaN

        cu adevarat e pierdere de vreme discutia cu tine,daca-mi permiti un sfat: cauta sa folosesti cuvintele in sens de vehicol/mijloc(macar si imperfect) de transmitere a unor realitati(concrete sau reprezentari intelectuale ,mentale) spre folos(de preferinta) iar nu ca actiune de manipulare de FORMAL cum faci tu mai sus in discurs desert.
        Sensul interpelarii mele era sa-ti mai aduc un „argument” spre indreptarea(daca se poate) parerii GRESITE pe care o ai despre locul iadului;desigur acum imi dau seama ca este efort inutil;nu mai insist pt ca te crezi destept cum ziceam la inceput.

        „nu vreau sa te conving de nimic fiindca aici pe net e usor sa sucesti oamenilor mintea pozand in om bun, dar tu sa fii lupul in blana de oaie”___iata inca o asertiune care dovedeste parerea de sine a ta; daca te odihneste poti sa crezi linistit orice vrei chiar si ca poti manipula cum si pe cine vrei tu;asta insa nu inseamna si ca realitatea este identica cu parerea ta.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 5, 2011 at 3:40 pm

        @CipriaN

        ” ok esti liber sa iti dai cu parerea cat doresti , ca in fond la asta se pricep cel mai bine romanii sunt parerologii perfecti altii ca ei nu mai exista! Se vaita , se lamenteaza, se ………nu mai conteaza , vorba ta e pierdere de timp”______desigur te INSELI si in acestea,sunt doar pure supozitii fara sustinere.
        Crezi ce vrei;romanii insa NU sunt DOAR cum ii descrii tu dispretuitor.Crezi ca avand un bunic neroman,evreu parca te face neroman si pe tine;sau te scuteste de acuzele de mai sus?Ca un alt sfat :cauta sa nu mai fii trufas!Originea etnica este NESEMNIFICATIVA pentru calitatea omului !!!(Si ca o gluma admitand ca bunicul tau era 100% evreu tu esti DOAR 25% adica si mai mult RESTUL deact evreu.)

        Dar ca o curiozitate info (inca una FARA ROST) pentru tine ca sa nu mai supozezi aiurea orice pe aici crezand ca ai dreptate ,iata : eu nici dupa sange INTEGRAL(Nu doar 25% ca tine) nici dupa nationalitate in acte NU SUNT roman .Sunt roman insa dupa educatie si simtire si sunt MANDRU de aceasta indiferent cum de mai jignesti tu si altii ca tine neamul romanesc.

        Apreciază

      • cosmin said, on ianuarie 4, 2012 at 7:07 pm

        bine zis.dar nu inteleg ,persoana de mai jos spune ca nu are nici un fundament .insa afirmatia lui cum ca nustiu ce parinte a predicat ca iadul e sub pamant are?nare logica!!

        Apreciază

    • un Ionut said, on martie 31, 2011 at 5:45 am

      Doamne ajuta!

      dar pentru a fora la 14km trebuie o groaza de bani, pentru asta trebuie neaparat si [cel putin] niste aprobari si ar trebui sa existe niste hartii, acte ce pot veni in dovedirea actiunii ca s-a petrecut.

      sursa de informare despre forarea la 14km este doar din filmul „Ingerul digital”? unde mai pot fi gasite dovezi?

      ca in cazul in care este o minciuna, nu-i voi da crezare, asa? ca doar luptam pentru Adevar! cel putin constient.

      dar timpul le va dezvalui pe toate.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • mihaikon said, on martie 31, 2011 at 7:09 pm

        Din cate stiu chiar romanii au fost la un moment dat in istorie pionieri in foraj si stiu ca cei cativa kilometri oficial considerati drept limita au fost depasiti de multi ,multi ani .Imi pare rau sa spun dar ceea ce in mod curent e luat drept stiinta ,e doar un curent ideologic,iar adevaratii oameni de stiintza pot fi numarati pe degete,restul sunt rumegatoare… fara nici un fel de ofensa …carora li s/a dat sa dezvolte in cate modalitati se poate spune nu atunci cand ”Curentul Stiintific ”spune nu.
        Aveti dreptul sa imi contestati opinia…insa luati in considerare ce s/a intamplat in Mediul Stiintific in perioada exploziei evolutionismului …luminati-ma si pe mine cate din personajele de calibru au fost bipede,mai mult si astazi ne cuprinde mirarea cati pretinsi oameni de stiintza nu au renuntat la banane .ci continua sa se scarpine reciproc in locuri necuviincioase

        Apreciază

  6. quintus said, on martie 30, 2011 at 3:00 pm

    @saccsiv
    „partile cele mai de jos ale pamantului” nu inseamna un loc anume pe Pamant.Cei vechi aveau o alta cosmologie decat noi,citeste Dionisie Areopagitul.Sa pretinzi ca iadul este sub pamant inseamna o diminuare a atotposibilitatii si a infinitatii lui Dumnezeu.Te intreb,ca o consecinta logica a celor spuse de tine ar inseamna ca raiul este in cerul acesta concret de deasupra noastra?

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 30, 2011 at 3:49 pm

      quintus

      Daca intelegi geocentrismul, ti-e oleaca mai lesne sa accepti. Daca insa accepti teoriile lor cu miliarde de ani si miliarde de galaxii, atunci ti-e mai greu.

      Nu stiu unde e Raiul, dar cert e ca Domnul nostru Iisus Hristos s-a inaltat, nu a disparut brusc in alta dimensiune. Aidoma, cei ce s-au inaltat la cer, Enoh si Ilie. Pana unde s-au inaltat fizic, ce s-a intamplat dupa o anumita distanta de la Pamant, nu stiu.

      Apreciază

    • Samir Mihail said, on martie 30, 2011 at 7:30 pm

      ” diminuare a atotposibilitatii si a infinitatii lui Dumnezeu ” …. argument care il aduc si cei care sunt adeptii evolutionismului teist .
      Eu stiu ca raiul a fost sadit pe pamant in Gradina Edenului – un loc fizic . Si cred ca Dumnezeu nu a creat in cele 6 zile si iadul . Iadul este consecinta a caderii creaturilor in pacat . Iadul este moartea cea dintai a oamenilor inainte de Invierea Mantuitorului si anticamera focului vesnic promis vrasmasilor lui Dumnezeu , demonilor si tuturor celor care nu primesc si imgrijesc haina de nunta . Iadul a ocupat un spatiu existent dar care nu era pregatit sa indeplineasca aceasta functie inca de la inceput … asa cred eu .

      Daca privim universul ca o sfera . atunci centrul este cel mai indepartat loc din univers .

      Apreciază

    • danutza said, on martie 30, 2011 at 4:28 pm

      siteul asta e plin de rataciri….

      Apreciază

    • studentperole said, on martie 31, 2011 at 3:38 am

      undeva pe la mijloc ar putea fi adevarul….intr-adevar teoria pamantului gol e o ipoteza…cautati info despre zborul generalului Bird, deasupra Polului Nord.

      Intrebarea a doua ar fi asa: daca pamantul e „gol”, adica are un spatiu in centru, care ar fi locuibil, de ce rasa/specie, ar fi creaturile din el? Daca e cum zic unii ca sunt reptilieni, atunci e clar, ca in interior e iadul, plin de draci (draconieni)

      Apreciază

  7. nea Anderthal said, on martie 30, 2011 at 5:18 pm

    ..au forat si rusnacii prin anii ’60! Uite ce au gasit !

    http://www.amightywind.com/hell/aboutsounds.htm

    Apreciază

  8. @Daniel-George said, on martie 30, 2011 at 5:22 pm

    Iadul ca si raiul.. nu sunt locuri in creatia fizica. Nu le poti pozitiona pe harta palpabila. Ele 2 fiind in antiteza, in trecut dar si in prezent se folosesc pentru a explica oamenilor, cu gandire pamanteana si care se se rezuma la punctul de reper creatia fizica, [ca iad-ul e jos, raiul e sus… adica in functie de apropierea de DUMNEZEU, caderea spirituala].
    Insa fiti atenti, in extrem de multe scrieri oculte, in extrem de multe legende de pe timpul bataliei dintre „zeii” pamantului, se subliniaza o lume subterana fizica in adancurile pamantului. Defapt in orice scriere ce ar tine de aceste domenii s-ar face referire la locul malefic FIZIC din adancurile pamantului.

    Apreciază

    • @Daniel-George said, on martie 30, 2011 at 5:24 pm

      Pana si „reptilienii” locuiesc fizic sub pamant

      Apreciază

    • Pr. Vasile said, on martie 30, 2011 at 9:32 pm

      Iadul este chiar sub pamant. Aceasta este invatatura Bisericii. Si faptul ca pana si paganii recunosc acest adevar nu inseamna ca noi crestinii de astazi trebuie sa sustinem ceva contrar.

      Iadul este nu numai stare ci si loc, iar ca loc este in spatiu si nu in afara de spatiu.

      Iata trei marturii din Sfintii Parinti:

      Si coborându-Se de buna voie în inima pământului, unde ne ţinea închisi vicleanul, după ce ne înghiţise prin moarte, a ridicat din nou toată firea cea robită la cer, după ce a smuls-o de acolo prin înviere. (Sf. Maxim Mărturisitorul, Răspunsuri către Talasie, 64).

      Chinurile sunt felurite, precum si răsplăţirile cu bunătăţi. Iar acelea sunt în iad, potrivit Scripturii care zice: «În pământ întunecat si neluminat, în pământul întunericului vesnic» (Iov 10, 21 – 22), unde locuiesc păcătosii si înainte de judecată si se întorc si după osândă. Căci: «întoarcă-se păcătosii în iad» (Ps. 9, 18) si «Moartea îi va paste pe ei» (Ps. 18, 15), ce este altceva, dacă nu hotărârea din urmă si osânda vesnică? (Sf. Grigorie Sinaitul, Capete foarte folositoare în acrostih 33).

      Să nu încetezi să-ţi închipuiesti mereu în tine si să cercetezi adâncul (abisul) focului vesnic si pe slujitorii nemilosi, pe judecătorul neîndurat si neiertător, prăpastia nemărginită a văpăii celei de sub pământ si coborâsurile strâmtorate ale locurilor si hăurilor subpământene si înfricosătoare şi chipurile tuturor acestora. (Sf. Ioan Scărarul, Scara VII, 12).

      Pr. Vasile

      Apreciază

  9. Samir Mihail said, on martie 30, 2011 at 7:01 pm

    Vederea uniformista a stiintei fata de structura interioara a pamantului face parte dintr-o vasta paradigma care include toate celelalte sisteme de reprezentare a unui univers fara scop si sens . Asemenea atitutdini le are omul de la caderea in pacat dar astazi primeaza . Omul de stiinta este etalonul nostru cultural . El a inventat termeni ca progres si evolutie si a exclus prin diminuare treptata necesitatea unui Creator omnipotent . Stiinta promoveaza un soi de New Age tot la fel cum politica promoveaza treptat necesitatea unei noi ordini mondiale .

    Sfintii Parinti vorbesc de iad ca de un loc de asteptare a judecatii , un loc unde Sfantul Ioan Inaintemergatorul a putut sa-l propavaduiasca pe Iisus , unde Iisus s-a pogorat pentru a aduce Evanghelia la toti cei care erau pregatiti sa o primeasca . Iisus ne vorbeste de acest loc in pilda sarmanului Lazar si a bogatului nemilostiv . Un loc impartit in doua de o prapastie mare . Intr-o parte loc de chin sufletesc iar in cealalta parte Sanul lui Avraam a celor pastrati pentru Impartia Cerurilor care s-a deschis odata cu biruinta Domnului asupra mortii . Dar acesta descriere nu este uniforma asa cum prezice stiinta , adica un loc unde presiunile enorme produc temperaturi de mii de grade pentru singurul motiv ca te apropii de centrul pamantului . Mai degraba descrie un loc la fel de vast ca si suprafata pamantului , cu vai , prapastii , locuri fierbinti si locuri temperate , cu apa . Stim ca ingerii decazuti ( o parte din ei ) sunt legati cu lanturi in acest loc , si ne imaginam ca nu in acelasi loc cu oamenii .

    Daca privim din perspectiva in care este scrisa Biblia si din care toate lucrurile au SENS si SCOP , Pamantul este centrul Universului . Prin urmare , tot ce se indeparteaza de pamant este SUS si tot ce se apropie de centrul sferei este JOS . Adancul nu poate fi decat in Jos , iar logica etajarii celor 3 lumi , Raiul , Pamantul si Iadul evidentiaza aceiasi perspectiva .Psalmistul deasemenea vorbeste de coborarea in iad . Iadul nu este chinul cel vesnic , este o stare temporara de asteptare in care pacatosii sunt mai chinuiti de ce-i asteapta si de indepartarea de Dumnezeu decat de intunericul si vaietul celorlati pacatosi. Iezeurul cel de foc descris in Apocalipsa , moartea cea de a doua , va unii tot ce este rau , toate entitatiile spirituale care s-au indepartat de dragostea lui Dumnezeu . Stim ca la judecata vor invia atat dreptii cat si cei pacatosi , prin urmare iadul se goleste si isi pierde sensul de a mai exista . Judecata se incheie cu facerea unui nou cer si un nou pamant luminat de slava lui Dumnezeu , iar nu de stele , luna sau soare , pentru ca stim ca scopul acestora este sa ne putem impartii calendarul si timpul si anotimpurile ( dar si de a ne pune la incercare credinta si a nu cadea in idolatrie ), dar in Imparatia Cerurilor nu este trebuinta de asa ceva pentru ca totul e facut pentru vesnicie .

    Nu cred ca pamanutul arata in interior asa cum este descris in cartile de geologie . E un mit modern . Toate culturile de mii de ani vorbesc de un adanc gol si salasluit de pacatosi, sau asa cum descriu religiile orietale si new age-ul , un loc salasluit de „initiati” ( evident ca „maestrii” lor spirituali sunt initiati in pacat – initierea lor reprezinta incercarea egocentrista de a se asemana cu Dumnezeu – asa au aparut atatia zei care au ratacit pe oameni dealungul veacurilor ) . Cert este ca nu stim nimic despre ce este dincolo de scoarta terestra . Existenta vulcanilor nu este un argument care sa sprijine in totalitate conceptia moderna uniformista . Tot odata intentia oamenilor de a cartografia acest loc este foarte ciudata . Cu siguranta nu se gandesc la chinurile spirituale ale celor care-l salasluiesc . Un ultim argument al incertitudini noastre , si al superficialitatea modului in care se construiesc teorii generaliste avand ca temelie un set limitat de dovezi , a fi faptul ca potopul din vremea lui Noe este cauza a deschiderii izvoarelor adancului timp de 150 de zile . Apa a crescut pana a depasit muntii . Stim ca apa a acoperit muntii !!! Dar toata acesta apa ( + un volum imens de apa provenit din 40 de zile de ploaie ) s-au retras inapoi in pamant ( Tot adata ma face sa cred ca raportul de 70% apa de astazi nu a fost acelasi si inainte de potop cand probabil prima uscatul iar peisajul era mult mai uniform si nu existau reliefuri provenite din catastrofe – cum ar fi marele canion ) . Adancul adaposteste nu doar roca si temperaturi imense . Sunt spatii goale confirmate si de nenumaratele pesterii ale caror limita nu se conoaste , sau a vulcanilor stinsi . Este si foarte multa apa , fapt confimat si el de multe fenomene naturale , cum ar geyser-ele .

    Apreciază

  10. gherasim said, on martie 30, 2011 at 8:17 pm

    vor sa ia petrolul direct de la sursa. la cata smoala si catran este acolo, asigura pamantul cu combustibil ptr multi ani de acum in colo :))

    Apreciază

  11. gherasim said, on martie 30, 2011 at 8:24 pm

    daca au esuat in a gasi Raiul iesind in spatiu incearca pe din jos poate au mai mult succes :). Cauta si ei parteneri de afaceri.

    Notiunile de „jos” si „sus” in sens spiritual nu cred ca au vreo legatura cu spatialitatea material inteleasa de noi. Mai degraba e vorba de o alta dimensiune atat ptr Rai, una superioara („sus”) in raport cu Pamantul, alta inferioara („jos”), Pamantul fiind referinta. „Sus” se cauta lumina in general iar unde nu patrunde ea este intunericul cel de „jos”.

    Apreciază

  12. elena ciurlic said, on martie 30, 2011 at 8:49 pm

    In Biblie se face o referire la iad ca fiind „in cele mai de jos ale pamantului”…sau „Pogorâtu-Te-ai întru cele mai de jos ale pământului şi ai sfărâmat încuietorile cele veşnice, care ţineau pe cei legaţi, Hristoase; si a treia zi, precum Iona din chit, ai înviat din mormânt.”
    (Penticostarul, Utrenia Paştilor, cântarea a 6-a, irmosul)
    Deci se poate interpreta si asa

    Apreciază

  13. sol said, on martie 30, 2011 at 8:49 pm

    disecaţi ticăloşii cu arma corectitudinii şi veţi descoperi iadul.

    Apreciază

  14. spellmacker said, on martie 30, 2011 at 10:58 pm

    Si cu toate astea in cartile Sf. Parinti gasim foarte clar cum ca primul nivel al iadului se afla chiar aici pe pamant,restul in adancurile pamantului.Cercetati cu luare aminte si veti descoperi.nu este prea greu.
    @quintus…nu incerca folosind argumente rationale sa intelegi creatia lui Dumnezeu.Trebuie ceva mai mult

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 31, 2011 at 10:52 am

      spellmacker

      Si ne poti da un asemenea citat foarte clar, cum ca primul nivel al iadulului incepe chiar aici pe pamant?

      Apreciază

      • spellmacker said, on aprilie 1, 2011 at 7:21 am

        Nu mai tin minte care sfant parinte a zis asta,dar se afla pe blogul tau un comentariu mai vechi de al meu in care ii dau citatul si numele.Oricum o sa incerc sa imi amintesc.Totusi asta se deduce din multe scrieri,inclusiv din Sf. scriptura,acolo unde Iisus zice „vine stapanitorul acestei lumi…”.Chiar si in rugaciunea „Tatal Nostru” gasim un vers ” vie imparatia ta „….

        Apreciază

  15. Petru said, on martie 30, 2011 at 11:58 pm

    Atit Raiul cit si iadul sunt locuri, avind in primul rind dimensiunia spirituala pe care numai cei imbunatatiti duhovniceste o pot vedea. Asa spun Sfintii Parinti!
    In legatura cu forarea si prezenta acelor „parti” ale pamantului (scoarta, manta, etc.), se poate spune foarte clar ca atit incercarile de scormonire cit si acest model al pamantului provin din necredinta si apoi din teoria evolutiei.
    „Sectiunile” respective (scoarta, manta, nucleu) sunt prezentate cu o absurditate fara margini. Adica, se presupune ca acest pamant a fost odata, cindva, acum „miliarde de ani”, o sfera incinsa ca mai tarziu a inceput sa se … raceasca, dupa atitea si atitea „rotatii” si „revolutii” :))) ! Si drept urmare, viata ar fi putut sa apara din „oceanul primordial”, etc., etc.
    Dar iata un foarte simplu model: daca pamantul nostru ar fi o sfera cu raza de 1 metru (si diametrul de 2 metri), scoarta ar avea aproximativ jumatate de centimetru. Si aceasta scoarta subtire ar putea sa „tzina” un miez super-fierbinte, cu temperaturi de multe mii de grade celsius… Iar singura „manifestare” a acestui miez super clocotit se arata, din cind in cind, intr-o eruptie vulcanica pe ici, pe colo, in citeva locuri pe pamant… Iar la poli, unde se presupune ca distanta de centre e mai mica, nici vulcani, nici temperaturi prea ridicate (!)…
    Ca sa nu mai vorbim de prezenta (chipurile) unor elemente chimice specifice, fier si nichel… Cum de au ajuns oamenii de „stiinta” sa afle aceste detalii din interior, daca scoarta e abia putin… zgariata?
    Dumnezeu Cel in Treime slavit a creat Cerurile (lumea nevazuta: ingerii) si pamantul (fix si suspendat in mijlocul intregii creatii). Pamantul este asa creat, pentru ca aici va fi urmat sa se nasca Mantuitorul lumii. Iar iadul de dedesupt nu L-a putut tzine!

    Apreciază

  16. Dan Tanasescu said, on martie 31, 2011 at 9:13 am

    Lîsând la o parte problema cu iadul şi Raiul, mie mi se pare ciudat că forarea se va face în Oceanul Pacific, în zona unde în ultimul timp au fost cele mai mari cutremure. Plus de asta şi Japonia participă la proiect…

    Apreciază

  17. quintus said, on martie 31, 2011 at 9:46 am

    De acord cu @gherasim
    @spellmacker
    @Apologeticum
    Sub pamant poate insemna si ceva calitativ nu numai un loc material.Bineinteles ca iadul este si stare dar si loc ,insa nu in lumea aceasta.Omul cand moare merge … pe lumea cealalta,parca asa spunem,nu?Altfel cadem in materialism si facem jocul dusmanilor care vor sa tina crestinii in ignoranta.

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on martie 31, 2011 at 6:42 pm

      Cred ca cel mai bine este sa ramanem la invatatura Sfintilor Parinti. Iadul este sub pamant si evident ca pentru suflet este in dimensiunea spirituala, dar sa nu uitam ca tot spatiala.

      Cand omul moare, sufletul, desi nevazut cu ochii trupesti, se deplaseaza in spatiul nostru cunoscut ca 3D. Sufletele se ridica la cer indiferent unde ar fi trait pe pamant si de acolo pot observa pamantul de la inaltime (vezi vietile sfintilor). Vamile vazduhului sunt in vazduh, si daca un suflet nu poate trece de ele este coborat sub pamant, nu in alt loc din univers.

      In vietile sifintilor gasim multe relatari despre pogorarea sau rapirea sufletelor la iad si coborarea lor in maruntaiele pamantului.

      Si nu este vorba de nici un materialism.

      Pr. Vasile

      Apreciază

      • #Cosmin said, on aprilie 3, 2011 at 4:04 pm

        Parinte… dvs mai aveti putin si spuneti ca putem face si un lift pana in IAD. eventual sa ne plimbam de colo colo in scop TURISTIC.
        Daca la 15km se auzeau ragnete umane, e clar. Acolo este iadul unde sunt chinuiti pacatosii. Daca microfoanele au captat zgomotul, este clar ca lumea dinauntrul pamantului este si ea FIZICA. Cu alte cuvinte dovada vie ca ozeneurile care apar din antichitate prin desenele de prin pesteri asociate cu informatiile de astazi, ca intra pe la poli in pamant. Sunt pilotate de demoni. Iar in iad [IN PAMANT] demonii ingineri proiectanti le creaza.
        Acum cazanele cu smoala si ele trebuie confectionate de cineva. In realitate toate ustensilele fizice din iad si ele trebuie confectionate de cineva acolo. Dupa rationamente logice deducem ca exista o ierarhie de demoni incastrata intr-o societate care functioneaza dupa reguli si organizare, daca in acest iad fizic de sub pamant se intampla aceste lucruri chiar si banale.
        Apoi daca noi cu tehnologia asta ajungem in iad, trebuie sa ne reorganizam intelegerea in raport cu aceasta creatie FIZICA.
        Parinte daca o sa confirmi acest lucru sunt gata sa cred ca iadul este sub pamant. Iar demonii dispar de acolo si se multiplica pentru 7 miliarde de oameni fara probleme, numai in IAD stau FIZIC. aici sunt pe modul invizibil, gen Predator!

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 3, 2011 at 4:45 pm

        #Cosmin

        Esti fudul prietene …

        Citeste te rog cu rabdare articolul IADUL SE AFLA SUB PAMANT

        Si neaparat ce zice Pr. Gabriel.

        https://saccsiv.wordpress.com/2011/04/03/iadul-se-afla-sub-pamant/#comment-76122

        Cu FIZICUL nu e tocmai cum presupui tu. Ingerii, sufletele si dracii nu sunt total NEFIZICE. Trebuie neaparat sa pricepi o chestie fundamentala: toata creatia are o importanta proprietate: e … creata.

        Apreciază

      • #Cosmin said, on aprilie 3, 2011 at 4:07 pm

        Parinte ce intelegeti dvs prin VAZDUH? (deci nu vamile vazduhului, ci VAZDUHUL)

        Apreciază

      • #Cosmin said, on aprilie 3, 2011 at 5:33 pm

        Le-am citit frate. Vorbeam ironic… multi de pe aici nu realizeaza: creatia este una singura iar aceste lumi „camerele” Raiului, viata de pe pamant, si paturile iadului formeaza toate Creatia lui Dumnezeu. Toate formeaza o Creatie care se manifesta in dualitatea suprema Bine/Rau.
        Ceea ce numiti voi IAD si RAi nu este atat de simplu pe cat pare.
        Dupa cum spuneam… tot ce exista din punct de vedere ocult subliniaza ca lumea subterana exista. Insa voi va imaginati un hau imens plin cu draci si pacatosi care se zbantuie ca intr-o discoteca suburbana. Ceea ce explicati voi nu ar fi decat pozitionarea lumilor facute de Dumnezeu in creatie in functie de puritatea spirituala a noastra. Lumea nevazuta noua este o lume la fel de fizica ca si a noastra. CAND SUNTEM ACOLO.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 3, 2011 at 5:41 pm

        #Cosmin

        Zici „voi”. Dar tu de ce scoala spiritula superioara apartii?

        Apreciază

      • #Cosmin said, on aprilie 4, 2011 at 3:58 am

        Cea in care am invatat sa-l preamaresc pe Dumnezeu, nu sa spun ca lumea pe care a creat-o este un fel de parodie simplista in care „dracii sunt cu coarne si coada, ingerii au aripi cu pene si El este un batranel….”
        Imi este si rusine sa gandesc asa ceva… dar sper ca intelegi ce vreau sa spun…

        Apreciază

  18. un Ionut said, on martie 31, 2011 at 10:49 am

    Doamne ajuta!

    dar daca ei, oamenii de stiinta, stiind ca nivelul apei a crescut in ultimii ani, vor sa faca gaura in oceanul Pacific ca sa mai scurga din apa asta si la nivelurile inferioare… si poate se vor trezi vazand cum oceanul Pacific seaca… ha. Vor scufunda iadul… si vor scoate de acolo…

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • un Ionut said, on martie 31, 2011 at 11:03 am

      Doamne ajuta!

      …dacă masonii sunt la putere şi ei se închină la Lucifer, le-o fi destăinuit ăsta că acolo, sub pământ, este foarte cald şi acum masonii se gândesc să-i facă o surpriză… stingând focul… vai vai VAI ! sa fie oare 2020 anul in care va fi dezlegat si va veni pe pamant pentru a fi incoronat/incornorat ?

      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • #Cosmin said, on aprilie 3, 2011 at 4:10 pm

      un ionut. ceea ce zici tu aici, in colaborare cu anumite lucruri constatate (iadul fizic sub pamant) nu stiu cum or sa reziste cei de jos… daca nu au branhii probabil da, trebuie sa vina pe pamant

      Apreciază

  19. Samir Mihail said, on martie 31, 2011 at 10:53 am

    Am putea compara mai degraba iadul cu vamile vazduhului . Vamile au loc bine determinat , situat intre cer si pamant dar nu le putem vedea cu telescopul . Tot astfel daca am vedeam in interiorul pamantului nu am putea distinge dimensiunea spirituala a iadului , decat cei imbunatatiti duhovniceste . Sufletele din iad nu sunt ingreunate de trup , ele sunt ingreunate de pacate , deaceea nu se pot desprinde de starea lor damnata . Tot odata si lumea in care traim noi are o dimensiune duhovniceasca : suntem incojurati de ingeri si demoni fiecare dintre noi . Stim ca demonii vin aici ca sa ne piarda , iar ingerii sa ne indrume spre mantuire . Ingerii ingrijesc creatia Domnului cu multa dragoste – se ingrijesc atat de cele materiale ( bunul mers al stihiilor ) cat si de noi oamenii . Iata cum aceste dimensiuni se intrepatrund asemenea trupului cu sufletul .

    Apreciază

  20. Pr.Gabriel said, on aprilie 1, 2011 at 9:18 am

    Raiul.. iadul..
    2 relaitati concrete ale acestei lumi..
    EU cred ca ar trebui sa plecam de la unele intrebari, treptat,treptat, si sa ajungem, cu ajutorul Sf.Parinti la intelegerea in mod special duhovniceasca a acestora.

    Este iadul un loc al suferintei? Fizice sau sufletesti?
    Poate fi experimentat raiul si iadul la nivel senzorial?
    Au o locatie anume?

    As dori sa va pun in fata doua istorioare, una din pateric, cealalta afirmata din viata Sf.Eufrosin Bucatarul, asa cum o relateaza Cuv.Serafim Rose in Cartea Facerii.
    Prima, din cartea „fapte minunate d ela parinti atoniti” in care se descrie un monah care vizitand pe un avva, acesta l-a vazut ca era nespalat, netuns si imbracat cu o haina de par iar mana cu care manca era stanga deoarece DREAPTA ERA INFASURATA PANA LA COT, INTR-O BUCATA DE RASA VECHE.

    Avva,in gluma, desfacandu-i bucata de rasa infasurata pe mana dreapta , indata locul se umplu de un miros puturos si de nesuferit. Cerand lamuriri, acesta ii spuse ca Dumnezeu i-a descoperit iadul si pe mama lui care era acolo si ca in incercarea de o scoate afara din putoarea iadului, a tras-o de par cu mana dreapta si ca murdaria de acolo i-a ramas pe mana. Apoi a spus ca asa a incuviintat Domnul ca mana sa-i ramana „murdarita” si plina de putoare nesuferita spre incredintarea multora.

    ..La fel, o alta istorioara pe care ne-a spus-o in Sf.Munte Athos Parintii, se facea ca doi frati s-au calugarit si unul care parea mai evlavios a murit devreme iar celalalt rugandu-se la DOmnul sa-i descopere unde este fratele a vazut intr-o vedenie cum fratele se gasea intr-o mare de foc, iezer si plin de putoare nesuferita, iar ca se se incredinteze de realitatea iadului, fratele cel pacatos a scuturat maneca si a umplut toata manastirea de duhoarea iadului, facandu-o nelocuita mult timp.
    ..La fel, Sf.Parinti, Pr. Paisie si altii vorbesc ca atunci cand diavolul din vedenii inselatoare este descoperit lasa in urma… un mios urat.. o dara de miros infect…
    Daca este duh, atunci cum poate duhul sa miroasa? inseamna ca , intr-un fel sau altul, mirosul, care tine de simturile noastre ii este propriu si duhului..ba mai mult, ii este ca o ..amprenta… semnatura..
    Pr. Rodion in cartea sa, citand pe Sf.Vasile cel Mare, spune ca duhurile necurate „adulmeca” si se „hranesc” cu particulele ce ies in eter din mistuirea prin foc a jertfelor. Deci, vorbim de o interferenta, care merge pana la nivelul materiei create, intre duhuri si materie.

    In privinta Raiului, lucrurile sunt mult mai simple.. Raiul, dupa spusele Cuv.Serafim Rose are identitate/ amprenta materiala, primii oameni locuind in el, apoi si o mica perioada dupa cadere el mai putea fi vazut si simtit. Unii Sf.Parinti vorbesc ca Adam si Eva si primii urmasi, vedea raiul „de departe” si suspinau cu sufletul. Cu timpul a devenit inaccesibil oamenilor datorita intetosarii vederii de pacat. Sa nu uitam, ca Adam si Eva au avu consistenta materiala trupeasca, chiar daca dupa cadere au primit acest „invelis” protector naturii dezlantuite de furia pacatului adamic. Dumnezeu doar a adaptat consistenta trupeasca la noile conditii de dupa cadere, nicidecum nu a modificat-o. IN rai Adam lucra pamantul si pomii aveau realitate fizica, asa ne spune Cuv.Srafim Rise.
    De ex., din viata f.Eufrosin Bucatarul stim ca acesta a fost rapit in Rai si a venit de acolo cu 3 mere, pe care le-a dat staretului, iar parintii le tineau ca pe ..Sf.Euharistie.
    In Sf.Munte Athos, Parintii de la Vatoped, ne-au spus ca pe varful Atonului se gaseste un mic paraclis, unde cine ajunge acolo in ziua de 6 august, gaseste pe masa 2-3 mere proaspete. Parintii spun ca sunt aduse din rai de ingeri. Insa cine se incumeta pana acolo? sunt mii de metri..

    Literatura patristica si monahal-ascetica ne prezinta cazuri care determina material locatia Raiului si a iadului. Aceste locuri, din descrierile patericale, au o anumita consistenta care pot comunica simturilor materialnice starile lor. (miros, pipait, gust,vaz)

    Deci.. cred ca fermitate spuselor patericale, ca Iadul si Raiul au o anumita consistenta care tine de natura acestei lumi create. Felul in care, insa, duhul omului dupa moarte le simte, percepe si traieste conform lucrarii din viata, este total necunoscut noua, la fel cum duhurile au puterea de a „modela” si „interfera” cu lumea creata prin „ceva”, o materie” intermediara” dintre duh si materie.
    Si sa nu uitam ca cele 4 materii „apa,aer,foc,pamant” stau la baza creatiei, atat din cer(ex.focul) cat si de sub cer.

    Apreciază

  21. Pr.Gabriel said, on aprilie 1, 2011 at 9:53 am

    V-as mai pune o intrebare si mai adanca, greu de descifrat..
    Trupul Sf.Prooroc Ilie, mai este materie supusa simturilor omenesti sau s-a preschimbat in duh „necorporal” (atentie! nu nematerialnic)? Ce inseamna acesta „trece” de la materie la duh? Sf.Ilie, cand va veni la apocalipsa, din Cer, va veni in trup sau duh? Trup stim, insa isi va relua starea de”carne si sange”?
    Iata tainele lui Dumnezeu care nu se cade a ispiti noi puterea Sa. Faptul ca Sf.Ilie a trecut de „ici -colo” si apoi va trece de „colo-ici” , cu siguranta este o legatura intre lumi, prin ce, Domnul stie, dar e posibil sa fie punte intre lumi prin cele 4 materii primordiale, ceea ce cred ca ne duce cu gandul ca lumea este mult mai tainica si sensibila in ambele planuri, care nicidecum nu sunt despartite radical ci au o linie tainica de unire…

    Apreciază

    • spellmacker said, on aprilie 1, 2011 at 7:43 pm

      Super.multumim

      Apreciază

    • #Cosmin said, on aprilie 3, 2011 at 4:20 pm

      Cu alte cuvinte Sfintii Parinti ne explica ca lucrurile nu sunt atat de rudimentare pe cat vor unii sa creada! Sfintii Parinti vorbesc pentru toata lumea. Daca stateau sa ne explice in limbaj tehnic cum se intampla lucrul asta niciunul din noi n-am fi inteles prea multe.
      Asa ca inainte sa spunem Raiul e in cer, Iadul e sub pamant si punct… chiar daca este adevarat, NU ESTE ATAT DE RUDIMENTAR PE CAT PARE.

      Apreciază

  22. Olivia said, on aprilie 1, 2011 at 1:09 pm

    Si unul dintre cercetatori se mai numeste si …Damon!!!(demon), un nume predestinat!

    Apreciază

  23. Constantin de Andreica Ciocan said, on martie 10, 2012 at 1:58 pm

    Românul, Ion St. Basgan, a aplicat sonicitatea in forajul petrolier, mărind adacimea economica de exploatare a zăcămintelor petroliere de la 3.000 m, la inceput, ulterior la 5.000 m, in anii 1940, iar azi la 15.000 m.
    Cititi totul despre marele savant accesand „Fundatia Ion Basgan” – „Ion Basgan Foundation” si realitatea uneori cruda administrata celor mici.
    ing dipl Constantin de Andreica Ciocan

    Apreciază

  24. Gheorghita Ionescu Eugeniu said, on octombrie 3, 2013 at 11:05 pm

    Daca noi, oamenii moderni, ne indoim de existenta raiului si iadului ca locuri, oamenii de acum, sa zicem, 100 de ani credeau ca e logic ca raiul sa fie in cer iar iadul undeva sub pamant. Intre timp, noua, oamenilor moderni ne parvin informatii din diferite medii de cercetare. Cerul e atmosfera, in pamant structurile se astern unele peste altele dupa diferite modele elaborate de geologi, seismologi, fizicieni e.t.c. Taina cea mare sta in ce oamenii de stiinta ma indoiesc ca vor afla, anume structura spiritului uman, adica acea entitate care dupa moartea corpului se separa de mediul fizic. Daca acceptam ca penitenta sufletelor damnate se petrece undeva intr-un loc fizic, acel loc trebue, am spune, sa poata crea conditii pentru suferinta senzoriala. Rezulta ca „substanta” sufletului nu poate fi afectata de locurile pe care noi le populam. Daca acolo, la sute de km. adancime exista crevase in care o fiinta vie n-ar rezista o secunda, logic ar fi ca entitatile aflate acolo sa sufere prin trairea unor senzatii de durere atroce. Pentru ca entropia proprie acelor zone ataca structura spiritului aflat acolo, el simte ca se incearca sa fie sfasiat. Cum distrugerea nu se poate, suferinta atroce se perpetueaza fara posibilitate de adaptare.

    Apreciază

  25. […] 24 de natiuni vor participa la o forare in scoarta Pamantului pana la 10 km adancime. VOR SA GASEASC… […]

    Apreciază

  26. […] 24 de natiuni vor participa la o forare in scoarta Pamantului pana la 10 km adancime. VOR SA GASEASC… […]

    Apreciază

  27. […] 24 de natiuni vor participa la o forare in scoarta Pamantului pana la 10 km adancime. VOR SA GASEASC… […]

    Apreciază

  28. […] citesc, comentează, aduc argumente și rămân mereu în zona celor mai adânci foraje ca fiind drumul spre Iad. Și nu doar credincioșii obișnuiți, ci dacă vom lectura comentariile vom observa că la […]

    Apreciază

  29. Mihai Valerian said, on aprilie 13, 2021 at 11:08 pm

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.