SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: 100 000 de greci cu preoti in frunte au manifestat IMPOTRIVA CARDULUI CETATEANULUI. Ati vazut ceva la tv? La noi stirile ii prezinta pe Oana si Pepe …

Posted in CARDUL ELECTRONIC AL CETATEANULUI, CIPURI, Grecia by saccsiv on martie 29, 2011



Zeci de mii de oameni din multe parti ale Greciei au raspuns la apelurile Comisiei Panelene a Clericilor si Laicilor pentru Lupta impotriva Cardului Cetateanului si s-au adunat duminica, 27 martie 2011, in Pedio Areos, dupa care au mers in mars pasnic catre Parlamentul Elen. Estimarile cele mai modeste vorbesc de cel putin 30.000 de manifestanti, in timp ce Parintele Nektarios Moulatsiotis, presedintele acestei Comisii de Lupta impotriva Cardului Cetateanului, a anuntat prezenta a 100.000 de oameni. Importanta insa nu are atat numarul participantilor, cat prezenta dinamica a oamenilor, atat in discursurile tinute la Pedio Areos, cat si in marsul catre Parlament.

Mitropolitul Pireului, Serafim, in numele Bisericii locale a Pireului, a exprimat nelinistea sa profunda fata de intentia introducerii cardului cetateanului in mesajul transmis manifestantilor prin reprezentantul sau, protopresviterul Hristos Hritodoulou. A subliniat ca actuala evolutie a tehnologiei devine un adevarat blestem pentru om si instrument al unei dictaturi fara precedent in istoria omenirii. Omul isi va pierde identitatea in cadrul sistemului de urmarire continua care se va realiza prin cardul cetateanului. S-a mentionat de asemenea ca se asteapta luarea oficiala a pozitie e Sinodului Bisericii Greciei imediat ce guvernul va da publicitatii proiectul de lege privitor la introducerea cardului cetateanului, specificandu-se ca s-a constituit deja o comisie juridico-teologica a Sinodului care investigheaza toate datele legate de cardul cetateanului.

In ansamblul lor, discursurile s-au dorit un semnal de alarma adresat poporului elen si in acelasi timp tuturor crestinilor, care se afla in pericolul de a-si pierde libertatea de actiune si spirituala prin acest nou sistem de inrobire, „anticrestin, antipopular, antidemocratic, antiuman si satanic”, dupa cum a subliniat unul dintre vorbitori, „un sistem pe care Noua Ordine doreste sa il impuna Greciei”. De asemenea, manifestatia s-a dorit o avertizare a ocarmuitorilor tarii, care se vadesc a nu fi „nici greci, nici crestini”, ci slujitori ai intereselor Noii Ordini Mondiale. S-a subliniat ca guvernantii nu doresc sa prezinte clar ce inseamna cardul cetateanului si riscurile pe care le presupune, ei se exprima in mod ambiguu, echivoc, in ce priveste conditiile si implicatiile introducerii noului sistem de identificare, fapt care dovedeste o data in plus caracterul antipopular al masurii.

La sfarsitul discursurilor s-a citit rezolutia manifestatiei adoptata de catre toti participantii.

Apoi manifestantii au pornit in mars pasnic catre Parlamentul Grecilor strigand lozinci precum “NU cardului cetateanului!”, „Grecia crestinilor Ortodocsi”, „Grecia inseamna Ortodoxie!”, „Afara masonii din Parlament!” si cantand imnul national si „Aparatoare Doamna”. Puternica a fost prezenta tinerilor care cu vocile lor viguroase au dat un ton diferit marsului. Trebuie sa ii felicitam pe acesti tineri, pentru ca multi dintre ei s-au implicat in organizarea si desfasurarea evenimentului prin distribuirea de pliante si postarea de panouri etc.

Odata ajunsi in fata Parlamentului, rezolutia manifestatiei a fost inmanata unui reprezentant al Parlamentului. Protestatarii si-au manifestat dezacordul fata de masurile si atitudinea guvernantilor si parlamentarilor in actuala criza economica si politica si au afirmat ca nu ii considera reprezentanti ai poporului elen, tocmai pentru ca nu actioneaza spre binele material si spiritual al poporului, ci sunt adevarati tradatori de neam si luptatori impotriva Bisericii si a credintei crestine.

Mitropolitul Ieremia al Gortinei si Megalopoleos a transmis telefonic in direct mesajul sau de solidaritate si de sustinere a cauzei manifestatiei.

Mesaje de solidaritate au fost citite in fata Parlamentului de reprezentanti ai unor organizatii crestine de pe tot cuprinsul Greciei.

In sfarsit, trebuie sa semnalam ca protestatarii si-au anuntat intentia de a organiza si alte demonstratii de protest impotriva introducerii cardului cetateanului atat in Atena, cat si in alte orase ale Greciei.

Parintele Nektarios Moulatsiotis: ”dupa afirmațiile polițiștilor suntem 150.000 de oameni„

Aici puteți citi protestul din luna februarie 2011 → a) 27. Parintele Sarandis Sarandos, impotriva introducerii noilor acte de identitate electronice

→ b) 55) Mii de crestini ortodocsi au strigat cu putere la manifestatia de protest din Atena: NU Cardului Cetateanului! Nu 666! Nu inchisorii electronice!

13) Se face inscrierea in guvernarea electronica, care ne introduce in statul lui Antihrist

Traducere: Mihail Ilie.

Surse: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/03/blog-post_8832.html

http://aktines.blogspot.com/2011/03/27-2011.html

http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2011/03/blog-post_5764.html

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/03/blog-post_7912.html#more

http://www.newpost.gr/ellada/item/33411

http://www.filoumenos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2704:Megalei%CE%BFdis-i-sygkentrosi-gia-tin-karta-politi-27-Martioy&catid=51:amka-ekam&Itemid=76


[1] INKA-ΓΟΚΕ este o federatie independenta, non-profit si non-guvernamentala, cuprinzand 46 de organizatii membre care militeaza pentru protectia consumatorilor din Grecia, intemeiata in 1970, si care face parte din Comisia Europeana pentru Sanatatea si Protectia Consumatorilor. (n.tr.)

sursa: GraiulOrtodox

Cititi mai multe in articolul MARE protest in Grecia impotriva documentelor biometrice. Peste 100.000 de greci alaturi de preotii lor au cerut oficialitatilor renuntarea la Cardul cetateanului.

Cititi va rog si:

Mitropolitul Serafim de Pireu despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … VREAU SA AUD UN IERARH ROMAN VORBIND ASEMENEA

Mitropolitul Serafim de Pireu: “EVREII sunt de vina pentru situatia actuala din Grecia si din lume”

A INCEPUT CERNEREA – aparatorii masoneriei, ai ecumenismului, a cipurilor si ai sionismului fac pe fata front comun impotriva IPS SERAFIM DE PIREU. Raspunsul Mitropolitului. DE CE MITROPOLITUL ARE DREPTATE, dar nu in intregime?

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Grecia: „Tara noastra este condusa de creditorii sai”. SE AUDE LA PATRIARHIE?

Cum spuneam si in titlu: Ati vazut ceva la tv? Eu nu. In schimb nu e o emisiune de stiri fara sa mai aflam detalii esentiale pentru bunul mers al galaxiei, referitoare la Oana si Pepe … Vorba aceea:

“Da-le voma”

Pe de alta parte, s-or gasi in Romania macar atatia preoti, monahi si monahii, cat a zecea parte din numarul celor anti cip si anti sistem din Grecia?

Nu … La noi majoritatea sunt dupa „modelele” acestea:

Un om al SISTEMULUI, IPS CALINIC, va prezinta istoricul PASAPORTULUI BIOMETRIC. Si concluzioneaza: “Democraţia presupune automat şi educaţie!”

OM AL SISTEMULUI sau DAT CU SMIRGHEL PE CREIER? Staretul Iustin Miron de la Manastirea Oasa: PRO CIP si ECUMENISM. Promovat in „Lumea monahilor”, desigur …

VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema ACTELOR CU CIP. Parintele Arsenie: MIROASE A 666. Parintele Mihail insista ca Parintele IUSTIN PARVU se afla la limita EREZIEI … Strategia celor de la RAZBOI INTRU CUVANT: agitarea BAU BAU-ului schismei

Pr. Eugen Tanasescu, Directorul Media al Arhiepiscopiei Tomisului: NU VA EXISTA nici SEMNUL FIAREI 666, nici ANTIHRISTUL …

Ca nu sunt capabili preotii nostri sa asculte de marii nostri duhovnici ce indeamna sa nu fie luate documentele cu cip:

VIDEO – Mari duhovnici despre actele cu cip: “NU LE LUATI!”. Daca de STALPII ORTODOXIEI nu ascultam, de cine atunci sa ascultam?

VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …

VIDEO: Inca din 2009 PARINTELE IOAN DE LA RARAU spunea foarte clar SA NU LUAM BULETINE sau orice act CU CIP …

VIDEO: Parintele NEONIL STEFAN (staretul manastirii FRASINEI) despre CIPURI …

Bine ca suntem in comuniune cu Biserica Greciei, caci altfel ar fi jale, noi avand in majoritate ierarhi si preoti ecumenisti, pro cip, pro sistem sau in cel mai bun caz „luptatori” de paie.

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 29, 2011 at 10:47 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Marian said, on martie 29, 2011 at 11:39 am

      Sa invieze Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui!

      Invierea Domnului – Stihirile Pastilor

      Apreciază

    • Ioan C. said, on martie 29, 2011 at 5:58 pm

      Tot respectul pentru greci!
      ” Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
      Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” ( Matei 10, 32- 33).

      Apreciază

  2. sibiu said, on martie 29, 2011 at 10:49 am

    media de mainstream nu e interesata de asa ceva. din motive evidente. la fel de evidente ca si darele de chemtrails din sibiu: http://clicksibiu.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1468:chemtrails-pe-cerul-sibiului&catid=48:eveniment&Itemid=97

    Apreciază

    • delia said, on martie 29, 2011 at 2:47 pm

      si in cluj e plin de ele…

      Apreciază

      • cosmin m said, on martie 29, 2011 at 7:50 pm

        Vineri seara-activitate intensa pe cerul Bucurestiului. Joi in Buzau si estul Munteniei (am urmarit din auto.) Sambata dimineata ce sa vezi? Cer cetos plumburiu, desi prognoza spunea altfel pt capitala… Nu gasim nici un meteorolog sau lucrator aeroportuar crestin sa ne lamureasca putin? Dar cine sa mai ridice ochii la cer dinspre bodegi si vitrine sclipitoare? …Si nici la Cer nu mai privim multi.

        Apreciază

  3. ady said, on martie 29, 2011 at 11:03 am

    Nu e mai intereant)))

    Apreciază

  4. gabi said, on martie 29, 2011 at 11:03 am

    Bravo lor!
    Nu le este rusine sa marturisesca faptul ca sunt crestin-ortodocsi.
    Noi ce asteptam?

    Apreciază

  5. Marian said, on martie 29, 2011 at 11:05 am

    Foarte bine ca marturisesc adevarul in Grecia!

    Pentru cei care inca nu inteleg ce se intampla este bine sa vada acest documentar. Este pentru incepatori.

    Aaron Russo – Planurile Masoneriei pentru Noua Ordine Mondială 666 – Subtitrat în Română – p 1/8

    Apreciază

  6. Marian said, on martie 29, 2011 at 11:09 am

    Uite pozitia unui ierarh si anume SEBASTIAN Episcopul Slatinei si Romanatilor legata de cipuri:

    Raspunsul P.S. Sebastian in legatura cu cipurile din pasapoarte extras din conferinta organizata de ASCOR Craiova in 7 Aprilie 2009.

    Apreciază

  7. Marian said, on martie 29, 2011 at 11:14 am

    Atat va mai arat acum. Ca sa puteti face legatura si sa intelegeti ce se intampla:
    Nu trebuie sa va tulburati sis a va speriati de slugile satanei.
    Stapanul nostru este Hristos si El va fi biruitor!

    Noi trebuie sa fim constienti de aceasta taina a faradelegii pe care slugile satanei, adica dusmanii lui Hristos, o lucreaza, tocmai ca sa luam masuri duhovnicesti impotriva ei, ca sa nu fim inselati de ea.

    Sa ramanem cu Hristos si masonii nu vor putea sa ne biruiasca niciodata!
    Deci repet, nu va tulburati si nu va speriati! Nu aveti de ce sa va speriati.
    Hristos este Stapanul! Portile iadului nu vor birui Biserica Ortodoxa!

    INCENDIAR: Masoneria demascata – Ieromonahul Amfilohie spune adevarul! Part 1/4

    Apreciază

    • Set said, on martie 29, 2011 at 2:12 pm

      Sunt foarte interesante filmuletele si e bine sa mai fie puse din cand in cand dar sa stii ca majoritatea cititorilor de aici le-au vazut cel putin odata aceste filmulete.
      Doamne Ajuta!

      Apreciază

  8. Alina said, on martie 29, 2011 at 12:01 pm

    Ierarhii nostri dorm. Are romanul o vorba: „Pestele de la cap se strica”. Mare adevar, daca ierarhii si preotii nostri tac, cum sa fie poporul treaz?

    Apreciază

    • Marian said, on martie 29, 2011 at 12:52 pm

      Alina, nu toti dorm. Afirmatia ta are un caracter prea general, si este foarte pesimista.. tinde chiar spre deznadejde…

      Tocmai ti-am dat exemple mai sus de marturisitori, si ca ei mai sunt multi care nu au fost pubicati pe youtube.

      Credinta si optimism! Hristos e cu noi!

      Apreciază

      • el said, on martie 29, 2011 at 4:51 pm

        @Marian

        in afara de cateva glasuri palide ca acesta al PS Sebastian si cuvintele parintilor duhovnicesti ai neamului Arsenie,Justin,s.a.(neascvultate si acelea) mai ai ceva de adus nou aici?Unde se discuta despre acestea la biserica,care ierarh marturiseste adevarul despre cipuri?nde vezi atutudine ca a grecilor?
        E usor sa fii optimist/usuratic mai dificil e sa fii REALIST astazi !
        Daca iti place tie fii optimist dar NU PREA AI DE CE.Ierahii nostri in cel mai bun caz dorm si se ocupa de maruntisuri sunt slabi;lasi ,fricosi sau mai rau decat aceastea.

        Apreciază

  9. iustin said, on martie 29, 2011 at 1:05 pm

    ce mobilizare,incredibil,mi s-a facut pielea de gaina cand ii auzeam cum strigau,se vede ce fel de credinta au grecii,stie cnv greaca??? ce spuneau???

    Apreciază

  10. infiniteladder said, on martie 29, 2011 at 1:27 pm

    Sacciv te rog sa te uiti la documentarul asta: http://www.youtube.com/watch?v=-48HQpgQRz0

    Apreciază

  11. rustic said, on martie 29, 2011 at 1:27 pm

    E o stire fara valoare pentru acest popor.Tot ce e valoare acum in tara e Moni,Iri,Pepe,Oana,Bercea Mondial.Asa am fost educati timp de 21 de ani si asa am crescut cu stirile de la ora 17.Ce sa mai vorbim suntem pierduti cu totul poporul cere doar paine si circ.

    Apreciază

    • Maxim said, on martie 29, 2011 at 1:46 pm

      In afara de cei 21 de ani, sa avem in vedere si cei 45 de ani de indobitocire iudeocomunista de care grecii n-au avut parte…Rezultatele se vad.Oricum,bravo grecilor!

      Apreciază

  12. nea Anderthal said, on martie 29, 2011 at 2:28 pm

    ..nu va mai plingeti degeaba!Nu toti romanii sunt manesti sau ii intereseaza de cocalarii TV!Noi astia de pe acest forum sau altele similare ce suntem?E adevarat ca grosul turmei este „happy” dar pina la urma nu cantitatea ci calitatea conteaza!

    Apreciază

    • codin said, on martie 29, 2011 at 3:08 pm

      Afirmatie corecta

      Apreciază

    • agerstress said, on martie 29, 2011 at 9:10 pm

      Ai dreptate, dar nu este nevoie sa pui multa „sare” in „ciorba” ca sa-i dai gust… (sau in „mamaliga”, ma rog…). Atata timp cat „sarea” nu-si pierde gustul poporul asta mai are o speranta numai ca „sarea” asta trebuie sa-si faca datoria nu sa doarma-n „solnita”.
      🙂 Nu, nu este un mesaj pentru bucatarese ci pentru cine are urechi de auzit….

      Apreciază

  13. AparamOrtodoxia said, on martie 29, 2011 at 5:18 pm

    ACOLO MARTURISITORI AI LUI HRISTOS ………….CRUCEA IN FATA SI TOTI LA LUPTA …….LA NOI 95% DINTRE ACESTIA SUNT VANDUTI SAU LE E ESTE FRICA SA MARTURISEASCA ADEVARUL ADICA PE HRISTOS………DACA NOI FACEM O ADUNARE PUN PARIU CA MAI MULTI DE 100 NU VIN …………NU AVEM PATRIOTSM IN NOI NU AVEM ABSOULT NIMIC. SI INTREBAREA E VIN 100 DE OAMENI? SI LA EI SAU ADUNAT 100.000 DE OAMENI…….DIFERENTA E MARE DRAGI MEI FRATI.PE ROMAN NU IL INTERESEAZA DECAT DACA ARE BANI CE MANCA …. MAI O DISCOTECA UN FILM UN MALL MAI O ETNOBOTANICA AM AJUNS UN POPOR DENATURAT NU GENERALIZEZ SA NU SUPAR PE UNI CARE AI DOARE ADEVARUL……….DAR SUNTEM CATIVA CARE STRIGAM SI SUNTEM PREA PUTINI DIN PACATE.

    Apreciază

  14. Ioan C. said, on martie 29, 2011 at 5:57 pm

    Tot respectul pentru greci!
    ” Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
    Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” ( Matei 10, 32- 33).

    Apreciază

  15. paul said, on martie 29, 2011 at 5:59 pm

    Daca Dumnezeu va mai amana distrugerea si sfarsitul lumii, cred ca o va face pentru acesti drepti care se numesc greci. Doar cativa oameni mai tin lumea. Nu vreau sa judec poporul roman ,dar ma intreb unde e credinta noastra stramoseasca care exista pe vremea lui Stefan cel Mare, a lui Constantin Brancoveanu, cand cu o mana de ostasi cu credinta si cu rugaciuni invingeam imensa armata turca?Oare comunismul ne-a stricat atat de tare si ne-a smuls credinta?Dumnezeu daca vede ca ai credinta in EL ,te apara de tot raul.
    Parerea mea e ca fiecare sa faca cate putin, sa faca fiecare partea lui,adica rugaciune chiar daca observa lipsa de solidaritate in credinta si orbirea conationalilor lui.
    Oricum este clar ca traim vremuri tulburi si mai ales ca noi suntem cei din urma oameni. Absolut toate semnele indica asta, si mai ales amploarea fara precedent a tehnologiei, a cipului.
    Oameni buni, sa nu ne culcam pe o ureche,sa ne facem timp mai mult pentru Dumnezeu, sa mergem mai des la biserica decat o faceam inainte. Sa urmam si noi modelul grecilor pt ca ei sunt un exemplu pentru tot pamantul asta. Noi ,romanii ,traim intr-o moleseala duhovniceasca si cel mai mare pacat cred ca e cel al nestiintei, al necercetarii vietilor sfintilor si lipsa acuta a unor duhovnici adevarati care sa-i ghideze,care sa explice poporului inrobit de televizor toate pericolele spirituale moderne care il pasc . Facultatea noastra de teologie a devenit cum spunea Creanga nimic mai mult decat ”o fabrica de popi”. Cunosc chiar mame care isi dau copiii la Teologie ca sa le asigure un viitor material bun, baieti care vor sa iasa preoti tot din acest motiv iar absolventii sunt slab pregatiti,nu stiu sa se lupte in argumente in fata unui sectant. Am auzit absolventi de Teologie,prof.de religie,care se declarau depasiti de situatie cand elevii ii intreabau- daca religia este asa de buna de ce inchizitia a facut atatea crime? Nu inteleg cum nu aveau raspunsul” Catolicii au facut inchizitia, nu are nici o legatura cu ortodocsii”

    Apreciază

  16. dante said, on martie 29, 2011 at 6:12 pm

    @Marian
    Sa stii ca fimuletele alea sint un pic cam vechi si omul pe parcursul timpului se mai si schimba. Intr-adevar episcopul Sebastian a avut o atitudine demna si marturisitoare vis a vis de problema cipurilor si nu numai, dar in ultima vreme, preoti din imediata lui subordine, care si ei tot asa de vehementi au fost, au inceput usor usor sa se schimbe. Unul dintre ei, cu care eu am stat de vorba acum doi ani in privinta cipurilor si care era inversunat impotriva lor, acuma sustine ca nu exista dovezi stiintifice, din care sa reiasa ca in cardul cu cip ar fi cifra 666 si sa nu fim chiar asa de fundamentalisti, ca pina la pecetea finala, pe care nu o vom accepta , mai e cale lunga.
    Cit priveste ultimul discurs al episcopului Sebastian de la sarbatoarea de Bunavestire, acesta a vorbit de toate, mai ales de bani si deloc de cipuri, ecumenism, sau atitudinea pe care trebuie sa o luam noi in fata tavalugului mondialist.
    Sa speram ca nu-si va schimba atitudinea si sa ramina pe aceleasi pozitii, urmind pilda fratilor nostri greci.
    Doamne Ajuta!!

    Apreciază

    • ioana said, on martie 30, 2011 at 9:22 am

      Dvs ati spus ca vicarul Siluan este inversunat impotriva ecumenismului.
      Tot dvs ati spus ca in bisericile din episcopia Slatinei s-a citit Marturisirea Sinodului Greciei.
      Preotii din directa subordonare a episcopului, au nr de telefon scrise pe calendarul episcopiei – stiti ce amenintari primesc acesti preoti prin telefon? Preotii sunt datori sa isi protejeze familiile, nu sa le expuna inutil.
      Sub anonimat, suntem viteji toti. Nu e obligatoriu sa vorbeasca cu dvs sau cu mine un preot despre aceste lucruri -multi merg sa ii ispiteasca si e normal sa fie rezervati. Isi sfatuiesc fiii duhovnicesti in taina spovedaniei si enoriasii prin predici.
      Era obligatoriu ca la Praznicul Buneivestiri episcopul sa vorbeasca despre cip-uri?

      PS. Stiu ca voi fi acuzata ca sunt optimista/usuratica, dar nu-i bai. Imi pare rau numai ca nu pot sa impartasesc cu dvs inca multe pe care le stiu.
      Acesta este ultimul comentariu pe acest blog – nu vreau sa creez tulburare. Iertati-ma!

      Apreciază

      • mircea said, on martie 30, 2011 at 10:54 am

        @Ioana,

        In gura mare trebuie sa vorbeasca de cipuri si insemnare.
        Ca acum, acest lucru e foarte important.
        Dar se va vorbi de orice, mai putin de asta.
        Vezi ce spune si Parintele Iustin Parvu referitor la preotii fricosi.

        Apreciază

  17. natalia said, on martie 29, 2011 at 6:30 pm

    Ma bucur sa-i vad pe fratii nostri greci cerandu-si drepturile fundamentale in fata unor conducatori vremelnici care se doresc a fi stapani pe destinele lor.Dumnezeu sa-i intareasca in marturisire dar si pe noi. Este trist de tot pt noi si vina e a noastra atata timp cat avem exemplul grecilor ar trebui sa ne dea de gandit.Problema este ca poporul roman crestin preocupat de grija zilei de maine este in majoritatea lui ghidat de pastorii care nu trateaza subiectul la predicile de duminica, „linistiti” trinitas tv foarte putini au ragazul si interesul sa cerceteze mai mult.Problema se reduce poate la dorinta noastra sincera de a ne desavarsi de a cauta si merge pe calea Adevarului si a mantuirii.Probabil ca la multi dintre noi -nu vreau insa sa judec- este vorba si de un crestinism de suprafata solutiile se cauta in primul rand in lumesc si eventual abia mai tarziu se apeleaza la ajutorul lui Dumnezeu.

    Apreciază

  18. cosmin m said, on martie 29, 2011 at 6:35 pm

    1. E adevarat ca noua ne lipseste spiritul viu, combativ, ardent, al grecilor. Dar la noi Hristos se mai vede totusi prin moaste, sfintii inchisorilor si cei cativa duhovnici. Este insa SUFICIENT ca la MOMENTUL POTRIVIT acestea sa dospeasca TOT aluatul. Vezi semnaturile anticip.
    2. Noi am trecut si prin comunism.
    3. Noi suntem un popor greu de urnit din loc, de tarani, dar si taranul se scoala odata…sa dea Dumnezeu sa fie pentru cauza Lui Hristos.
    4. Pentru sfintii si atitudinea lor, grecii vor fi protejati de ww3 si vor primi Constantinopolul. Noi,vom avea parte de ce au spus sihastrii din Rarau si Parintele Ilarion Argatu.
    5. Noua ne trebuie ceva drastic sa ne trezeasca din betia pacatelor. Foame si foc.
    6. Dumnezeu (inca) mai vorbeste fiecarui popor pe limba pe care acesta o intelege. Japonezii inteleg tzunami si Hirosima.
    7. Dumnezeu e cu noi. Doamne miluieste!

    Apreciază

    • cosmin m said, on martie 29, 2011 at 6:42 pm

      8. Nu multimea face istoria. Ci persoanele. Inca si crestinii inrauriti de Duhul Sfant.

      Apreciază

  19. AparamOrtodoxia said, on martie 30, 2011 at 10:13 am

    DIFERENTA MARE INTRE GRECI SI ROMANII ……CA DE LA CER LA PAMANT…………NU MAI AVEM NIMIC AUTENTIC …….LA NOI SUNT CAIVA SFINTI PARINTI CARE NE MAI SPUN CEVA NE MAI DAU UN SFAT PR ARSENIE PR IUSTIN ….PR AMFILOHIE SI ALTI CATIVA STIUTI SI NESTUITI DAR CERT ESTE CA SUNTEM PUTINI……….CA SI NR DE CRESTINI ORTODOCSI SUNTEM MULTI DAR CATIVA TREJI SI RESTU INDOBITOCITI DE SISTEM SI TELEVIZOR…….MA INTREBAM SI EU ……..OARE ACESTA STIRE A APARUT LA VREUN POST DE TV LA NOI IN TARA ????? LA TV AI INDOBITOCESC PE BIETI OAMENI CU TOT FELUL DE STIRI MONDENE.. CA UNA SA CRACANAT PREA MULT UNA NUMAI STIU CE A FACUT ………DRAGI MEI FRATI SA NU DAM INAPOI SA RAMANEM O FORTA SI DACA SE POATE SAU MAI FACEM CEVA SA FACEM DACA AI MAI PUTEM TREZI PE UNI SA O FACEM CU TOATE CA SUN SLABE SANSE.MAI AVEAM UN PIC SI SINCER IMI DADEAU LACRIMILE LA CE POPOR POATE SA AIBA GRECIA …CRUCEA IN FATA SI LA LUPTA PENTRU HRISTOS……ACEI OAMENI NU NUMAI CA SAU DUS SA MARTURISEASCA ADEVARUL DAR SAU DUS CU PROPIA LOR VIATA ACOLO CU PROPIU LOR SUFLET……IAR LA NOI E LINISTE SI PACE…………AM VAZUT ACOLO PREOTI,MONAHI,MAICUTE ,DIACONI SI ETC IN FRUNTE AS VREA SA TRAIESC ASA CLIPE SI IN ROMANIA. INTARITI-VA MULT IN CREDINTA CACI NU SE STIE CE SUPRIZE NE ASTEAPTA ……….DIN PARTEA ANTIHRISTILOR…………………SA NE RUGAM SI SA-L MARTURISIM PE HRISTOS.

    Apreciază

  20. cristi marin said, on martie 30, 2011 at 2:02 pm

    in Romania imi face impresia ca singurul nucleu impotriva cipurilor, si acela usor inchistat, presupun, este Manastirea Petru Voda, si blogul acesta, deci este foarte nelistitor, deoarece, ca si in Grecia nu vom putea face mai nimic daca nu avem sprijinul oamenilor bisericii in demersul acesta.
    cum ar fi sa se apuce un mirean sa vorbeasca , si sa predice impotriva cipurilor, nu e vorba decat de Evanghelie, caci scrie negru pe alb, legat de cipuri, ori prdicand un mirean nu va trezi decat suspiciune chiar si din partea crestinilor

    Apreciază

  21. Fulger said, on martie 30, 2011 at 3:28 pm

    Noi suntem oameni fara atitudine daca or iesi 2 000- 3 000 de oameni in strada ,trecem criza cu bancuri si sperante fara nici un succes.

    Apreciază

  22. Ayan said, on martie 30, 2011 at 8:01 pm

    BRAVO LOR ! Hai sa ne mutam in Grecia…!

    Apreciază

  23. ed said, on aprilie 2, 2011 at 7:59 pm

    Fratilor,sa ne rugam Domnului pt neamul nostru romanesc!!! Sa ne amintim de inaintasii nostri si jertfa lor.Sa nu osandim ci sa ne rugam sa punem bun inceput!!!
    Doamne ajuta!!!

    Apreciază

  24. […] Sursă : saccsiv.wordpress.com […]

    Apreciază

  25. […] VIDEO: 100 000 de greci cu preoti in frunte au manifestat IMPOTRIVA CARDULUI CETATEANULUI. Ati vazut… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.