SACCSIV – blog ortodox

Iaurturi „naturale” din lapte praf si coloranti …

Posted in IAURT by saccsiv on martie 8, 2011

Citez din articolul Ştii ce mănânci? Iaurturi „naturale” din lapte praf şi coloranţi:

Dr Magdalena Moroşanu, medic diabetolog-nutriţionist, explică ce se ascunde sub etichete. Iarturile intră şi ele în categoria produselor care sunt prezentate într-un fel şi de fapt conţin altceva, iar cel mai grav este că cei mici sunt principalii afectaţi.

Campania „Ştii ce mânânci?” continuă cu un alt produs alimentar care poate fi introdus cu mare uşurinţă în categoria celor pline de chimicale. Îl întâlnim la tot pasul, la alimentare de cartier, la chişcuri şi mai ales în supermarketuri. În cantităţi impresionante. Este vorba de iaurt.

La fel ca majoritatea alimentelor de larg consum şi iaurturile beneficiază de o propagandă agresivă pe posturile TV, în care sunt menţionate calităţi care, de obicei, nu există. Ba chiar din contră.

Ce conţine?

Pentru „examenul” cu medicul Magdalena Moroşanu (medic diabetolog-nutriţionist din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi) am cumpărat, de această dată, un iaurt pe care stă scris mare „NATURAL”.

Lista ingredientelor din compoziţie este una mai scurtă decât la alte alimente. În schimb, întâlnim o ciudăţenie: laptele praf. Ce caută laptele praf într-un iaurt declarat ca natural a încercat să ne explice dr. Magdalena Moroşanu.

„Într-un iaurt, indirent de tipul lui, nu are ce căuta laptele praf. Ori este natural, ori ce? Consider că laptele praf nu este prea bun în alimentaţie pentru că are în compoziţie foarte multe grăsimi şi glucide. Este deshidratat. Consumul acestor grăsimi duce către aceeaşi boală periculoasă de care am mai vorbit, ateroscleroza”, spune dr. Moroşanu.

Restul componentelor sunt: lapte pasteurizat, grăsime din lapte şi fermenţi selecţionaţi din iaurt. Însă cel mai controversat este conţinutul de grăsimi. Dublu faţă de cel al laptelui natural.

„Pe acest iaurt apare scris un procent dublu de grăsimi decât la un lapte natural. Căutăm produse lactate cu grăsimi puţine. Aici nu se întâmplă aşa. Un produs natural trebuie să aibă are 1/3 grăsimi animale şi 2/3 grăsimi vegetale. Aici este invers. Ciudat este faptul că nu scrie pe etichetă cât la sută din acest produs este alcătuit din lapte natural”, mai spune medicul diabetolog-nutriţionist.

Dezastru cu fructe

Atunci când când vine vorba despre iaurtul cu fructe lucrurile sunt de-a dreptul dramatice.
Iată şi un exemplu: iaurtul cu căpşuni. Acesta conţine: lapte pasteurizat, zahăr, căpşuni 2%, proteine din lapte, amidon modificat şi fermenţi selecţionaţi din iaurt.

Pe lângă faptul că într-o sută de grame de iaurt cu căpşuni, fructele se regăsesc doar în proporţie de 2%, în acest minuscul procent sunt incluse următoarele: sirop de clucoză-fructoză, coloranţi naturali (suc de morcov negru şi betacaroten) şi arome.

Cel mai grav este faptul că aceste produse „naturale” sunt promovate astfel încât sunt scoşi „în faţă” copiii şi mai ales consumul produsului de către copii.

„Dacă intrăm într-un supermarket ce vedem? Părinţi cu cei mici în cărucior care merg printre raioane şi care întind mâna către toate produsele de acest gen. Poate mama să nu-i ia copilului iaurt de fructe dacă el vede la televizor? Nu poate. Şi astfel iaurtul este consumat fără să se uite cineva pe etichetă, la acei coloranţi şi la toate substanţele de acolo”, mai spune dr. Magdalena Moroşanu.

Aşteptăm sugestiile dumneavoastră referitor la alte alimente care sunt prezentate într-un fel şi de fapt sunt altceva şi despre care merită să scriem pe e-mailul: galati@adevarul.ro .

Cititi va rog si:

E oficial: IAURTURILE Danone nu imbunatatesc tranzitul intestinal si nu intaresc sistemul imunitar. INTREBARE: de ce producatorul introduce in iaurturi bacterii din FLORA VAGINALA SI RECTALA?

Topul celor mai nocive mezeluri

ASPARTAMUL cauzeaza NASTERI PREMATURE

COLA poate afecta calitatea SPERMEI

CE SE AFLA IN PUIUL DE LA McDonald’s?

Porumbul modificat genetic imbolnaveste ficatul si rinichii

STUDIU: Trei tipuri de cereale modificate genetic, marca MONSANTO, sunt TOXICE

VIDEO – DIN CICLUL „ROMANII SUNT IN PLUS, HAI SA EXPERIMENTAM PE EI”: BASF ne testeaza rezistenta la INITIUM. Detalii despre relatia BASF – ELITE

Video: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC, marca Monsanto, au facut din SUA O TARA DE GRASI?

China produce OREZ DIN PLASTIC?

VIDEO si FOTO: Chinezii fac OUA FALSE …

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 8, 2011 at 1:51 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Fratele Ioan said, on martie 8, 2011 at 1:59 pm

    Da, este foarte adevarat, pentru ca si sotia mea a cumparat acest fel de lapte si intradevar gustul era de lapte praf. Dar pe ambalaj nu specifica nimic in acest sens.

    Apreciază

  3. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on martie 8, 2011 at 2:25 pm

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  4. Mos Ioan said, on martie 8, 2011 at 2:39 pm

    Toate produsele din Magazinele alimentare, sunt pline de pesticide, insecticide, coloranti sintetici, arome sintetice, sunt modificate genetic, etc.. Deci bietul om are impresia ca se hraneste, dar de fapt el manânca otrava platind pentru asta bani grei, distrugându-si sanatatea în acelasi timp……..

    Mai sunt produsele biologice, dar costa mai scump decât produsele „normale” si în plus nici aceste produse bio nu sunt curate 100%. Criminala Uniune Comunista Europeana a permis agriculturii biologice sa foloseasca 30% îngrasaminte chimice, deci trageti concluzia……..
    Singurele produse curate sunt cele care sunt produse de cei care au frica de Dumnezeu si îsi iubesc aproapele, acestia nu vor folosi niciodata îngrasaminte chimice ci numai îngrasaminte naturale.

    Pentru cei care au pamânt este mai simplu, iar pentru cei care locuiesc în orase este bine sa faca cunostinta cu crestini care produc hrana naturala si sa cumpere de la ei……….
    De asemenea, orasenii care îsi pot cumpara o bucata de pamânt, sa o cultive natural, sa o faca si sa-si petreaca vacantele pe „mosia” lor………
    Pamântul arabil este AUR la ora actuala, deci nu mai stati pe gânduri!

    Fratilor, astia ne omoara, trebuie sa facem totul sa nu mai cumparam din magazinele „lor”!!!
    Vedem cu totii ravagiile pe care le fac: hrana otravita, aerul otravit, apa otravita……..
    pâna si copiii au cancer, este înfiorator ce se petrece în lume……….milioane mor din cauza alimentatiei otravite……..

    Apreciază

  5. Fulger said, on martie 8, 2011 at 7:40 pm

    Si mai spun ca este natural. Ne dau mancare ca la porci.

    Apreciază

  6. ? said, on martie 8, 2011 at 7:44 pm

    frate saccsiv, sau alti frati care aveti cunostinta de asta…

    spuneti-mi si mie va rog daca stiti de la ce ora se canta Canonul cel Mare saptamana asta la Petru Voda…cand incepe slujba, la 16, la 18? aveti idee?

    de asemenea, m-ar interesa daca la Petru Voda se va face slujba Sinodiconului ! cred ca e una din putinele manastiri care ar avea curajul sa tina aceasta slujba si as vrea sa merg!

    saccsiv, tu ai contacte acolo, poate poti intreba sau cine stie, chiar propune sa se tina Sinodiconul Ortodoxiei anul asta!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  7. daniel said, on martie 8, 2011 at 7:50 pm

    Ce va alarmati asa si vedeti peste tot numai intrusi? Poate omul era sincer si chiar dorea sa stie. De ce va este frica? Va amintesc ce a spus I. Mota: ,, Cuvantul frica ar trebui scos din limba romana!,, Nu trebuie sa ne fie frica de nimic si sa nu ne opreasca nimic si nimeni in lupta pentru credinta si neam!

    Apreciază

  8. Fulger said, on martie 8, 2011 at 8:00 pm

    SACCSIV, a aparut articol al lui Vigilent Citzen despre noul album al lui Lady Gaga Born this way:

    http://vigilantcitizen.com/?p=7160

    Apreciază

  9. infiniteladder said, on martie 8, 2011 at 10:10 pm

    Uitati-va la o nenorocita care afirma fara ezitare despre modelul multicultural in Europa si despre rolul evreilor in implementarea lui: http://www.youtube.com/watch?v=n9DBmP86vAM

    Apreciază

  10. @Daniel-George said, on martie 9, 2011 at 2:39 am

    Astazi au dat la observator, clar… alimentele de tip leguminos si fructifer sunt iradiate prin diferite substante, o stire destul de lunga si oarecum bine structurata in detalii.

    Apreciază

  11. Pr. Adrian said, on martie 9, 2011 at 11:47 am

    A fost la noi o actiune venita de „sus”, adica: s-au luat gratuit din supermarketuri ca Selgros, carrefour, metro, real, etc, produse alimentare care mai aveau un pic si expirau si s-au impartit pe la spitale, cantine, etc, cu scopul de a fi consumate repede sa nu apuce sa expire – ca oricum erau aruncate sau distruse (cel putin asa credem noi). Din intamplare un iaurt Danone cu capsuni, din acela mic (nu stiu ce cantitate), s-a ratacit prin capela unui coleg al meu la spital. A fost descoperit dupa 3,5 luni de la data expirarii. Mentionez ca in capela era foarte cald. Cand a fost desfacut surpriza: continutul era ca nou, proaspat, un miros de-ti lasa gura apa si gustul foarte bun. Concluzia o trageti voi.
    Eu personal cred ca nu au nimic natural in ele.
    Alta informatie mi-a dat-o tot un coleg de la o unitate militara. A aratat intr-un ambalaj de plastic care avea in diferite compartimente mai multe feluri de mancare: supa, friptura, paine, si inca vreo 2 feluri de mancare. Cu asa ceva sunt inzestrati militarii care pleaca in misiuni. Problema apare cand a spus ca acest pachet este valabil, atentie … 100 de ani. Militarii nu sunt sfatuiti sa le consume decat in cazuri de stricta necesitate, cand nu au o alta varianta.
    Mai departe va las pe dv sa meditati.
    Cred ca astfel de produse au patruns deja si pe mesele noastre.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  12. Ayan said, on martie 9, 2011 at 12:26 pm

    Nu mai consum de mult iaurturi din comert …. de fapt de cand am venit acasa . In starinatate nu aveam incotro . Pe cand acasa pregatesc singura : cumpar lapte de la ferma si smantana , fierb laptele , las la racit apoi adaug o ceasca de smantana , fac amestecul bine cu un tel mic , al torn in galetuse de 500 gr ( in care a fost din alte timpuri smantana din comert ) si-l las la temperatura camerei pana a doua zi … si am iaurt curat , fara otravuri .
    Mi-am amintit o chestie care s-a petrecut cu vreo 4 ani in urma dupa ce am venit acasa : ma suna unii la usa pentru un sondaj : erau de la supermarket-uri si vroiau sa faca un sondaj fix pe subiectul : consumul de iaurturi … Au ramas cruciti cand le-am spus ca eu nu cumpar lactate din supermarket si nu au avut ce sa scrie , eu nu consumam nici Danone si ce alte marci mai sunt ca nu am habar de ele …
    Pana si painea o fac in casa si nu va spun ce bine ma simt de cand o consum : amestecul de faina al fac cu tarate : 1 kg faina + 200gr. tarate ; pateul de ficat – tot in casa … Am zis ca ce pot sa fac cu mana mea voi face …

    Apreciază

    • Ayan said, on martie 9, 2011 at 12:28 pm

      am scris aiurea , trebuia sa spun : cumpar lapte si smantana de la ferma ….. imi cer scuze .

      Apreciază

  13. Sorin said, on martie 11, 2011 at 9:27 am

    Faceti semnul Sf. Cruci peste tot ce mancati.

    Apreciază

  14. […] Iaurturi „naturale” din lapte praf si coloranti … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.