SACCSIV – blog ortodox

Cica studiu: Dumnezeu ar fi avut o sotie, pe Asherah …

Posted in EVREI, ISRAEL by saccsiv on martie 7, 2011

Citez din articolul Dumnezeu ar fi avut o soţie, arată un studiu:

Dr. Francesca Stavrakopolou de la Universitatea din Exeter a ajuns în urma unui studiu la concluzia că vechii israeliţi venerau un zeu şi o zeiţă în acelaşi templu.

Stavrakopoulou spune că a descoperit că Yahweh, sau Dumnezeu aşa cum îl ştim noi astăzi, a înlăturat mai mulţi candidaţi la titlul de singurul zeu al vechilor israeliţi, potrivit The Daily Mail.
Deşi una din cele zece porunci este să nu existe un alt zeu în afară de Dumnezeu, se pare că erau şi alţii veneraţi alături de el, iar Biblia spune asta.
Biblia mai admite că zeiţa Asherah era venerată în templul lui Yahweh din Ierusalim, spune cercetătoarea.
În Cartea Regilor, ni se spune că o statuie a lui Asherah era găzduită în templu şi că mai multe femei ţeseau haine ritualice pentru ea. Deşi Biblia condamnă toate aceste practici, textele biblice sugerează că venerarea zeiţei era parte din religia de atunci din Ierusalim.
Potrivit lui Stavrakopolou, dovezile din Biblie că zeiţa era venerată în templul din Ierusalim indică faptul că ea ar fi putut juca rolul unei soţii divine în vechiul Israel.
Dovada ar fi o inscripţie pe o ceramică descoperită în deşertul Sinai.
Inscripţia a fost fotografiată şi înregistrată de arheologi şi reprezintă o cerere de binecuvântare de la Yahweh şi Asherah, dovada că cei doi erau o pereche divină.
Precum alte zeităţi din vechiul Israel care au devenit îngeri sau au fost respinse, aşa a dispărut şi Asherah, spune cercetătoarea.

Comentariu saccsiv:

Si probabil ca mai si castiga bani pe studiul asta. Hal de specialisti …

Spre stiinta ei, nu doar cu Asherah au desfranat la un moment dat cei din Israel, ci si cu un soi de sora a ei: Astarte, in cinstea careia curveau cumplit. Ba ajunsesera sa il venereze chiar si pe Baal, caruia ii jetfeau proprii copii, aruncandu-i de vii in foc.

Acestia erau zei ai popoarelor din jur. Idoli, adica draci, carora, la un moment dat, in ratacirea lor nauca, li se inchinau. Dar au atras mania lui Dumnezeu si dintr-o tara mare si bogata, dintr-un popor numeros si puternic, au ajuns ca vai de ei. Invinsi de oricine ii atacau, asediati teribil in cetati, chinuiti de foame si de sete pana ajungeau sa-si bea urina si sa-si manance copii, dusi in robie. Din temuti, ajunsi caini lesinati.

Sa luam aminte, caci si noi facem la fel …

Din IEREMIA. Daca iudeilor li s-au facut acelea …

Specialistii lui peste prajit si mass-media habauca, indoapa insa publicul cu putregai.

Si nu e prima data. Interesant este ca foarte activele organizatii luptatoare impotriva antisemitismului nu se agita in astfel de cazuri …

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on martie 7, 2011 at 2:35 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Ioan C. said, on martie 7, 2011 at 3:05 pm

  ” Atunci au scos Aşera din templul Domnului afară din Ierusalim, la pârâul Chedron, au ars-o la pârâul Chedron şi au făcut-o praf; şi praful l-au aruncat asupra cimitirului obştesc al poporului.
  Apoi au dărâmat casele de desfrâu care se aflau lângă templul Domnului, unde femeile ţineau veşminte pentru Astarte;
  Au scos pe toţi slujitorii idolilor din cetăţile lui Iuda şi au spurcat înălţimile pe care ei săvârşeau tămâieri, de la Gheba până la Beer-Şeba, stricând înălţimile de la porţi: cea care se afla la poarta lui Iosua, căpetenia cetăţii, şi cea care se afla în partea stângă a porţilor cetăţii.”
  ( Cartea a IV-a a Regilor, cap.23, 6- 8).

  Apreciază

 3. Ioan C. said, on martie 7, 2011 at 3:13 pm

  ” unul este Dumnezeu şi nu este altul afară de El.”
  ( Marcu 12, 32).

  Apreciază

 4. Fratele Ioan said, on martie 7, 2011 at 3:28 pm

  T-i se cruceste mintea cand vezi unde sa ajuns pt a denigra cat mai mult pe Dumnezeu.
  Cred ca acesti intunecati, vor mai face asemenea atacuri marsave la adresa Divinitatii.

  Apreciază

 5. cyp said, on martie 7, 2011 at 3:51 pm

  Sunt multi cu aberatii de astea. De exemplu al nostru demonic Corut spunea aberatia ca Israelitii ar fi venerat mai multi zei, si anume eli ,elohim ,el shadai ,adonai sunt nu nume ale aceluiasi Dumnezeu care s-a autointitulat doar „cel ce este” adica cel ce este viu cu adevarat, cel ce este Dumnezeu adevarat si sursa vietii si a tot, ci mai multi zei. Sunt multi care ratacesc si mai duc si pe altii in ratacire

  Apreciază

 6. gerik64 said, on martie 7, 2011 at 4:02 pm

  Cum incepe postul Mare ies si hulitorii de Dumnezeu din intuneric.Trebuie sa inventeze ei ceva altfel nu se simt impliniti.Au guri spurcate si pline de venin.Vor vedea mania lui Dumnezeu care nu va intirzia.Vai de ei si urmasi lor.

  Apreciază

 7. Iones said, on martie 7, 2011 at 4:06 pm

  Off topic

  Ziaristi Online: Toate datele personale ale europenilor au fost inmanate statului Israel. Romania trebuie sa se conformeze pana in luna aprilie. Decizia Comisiei Europene:

  http://roncea.ro/2011/03/06/ziaristi-online-toate-datele-personale-ale-europenilor-au-fost-inmanate-statului-israel-romania-trebuie-sa-se-conformeze-pana-in-luna-aprilie-decizia-comisiei-europene/

  Apreciază

 8. Fratele Ioan said, on martie 7, 2011 at 4:23 pm

  Eu cred ca acesti hulitori impotriva lui Dumnezeu, nu o fac de capul lor; trebuie sa fie cineva in spatele lor [niste „SEFI”], daca a ajuns cu hula pana la acest nivel.

  Apreciază

 9. Iustina Bacosca said, on martie 7, 2011 at 4:29 pm

  @Saccsiv
  Vai, Saccsiv, dar asta-i stire? A inceput postul. Da-i incolo cu putregaiurile lor. Nici nu mai aminti de asa ceva.

  Sa ne rugam mai mult si poate dupa post ne vom intalni, sa ne cunoastem.

  Apreciază

 10. Antonia said, on martie 7, 2011 at 4:54 pm

  Maica Pelaghia , de ce o rugaciune de la 12 seara e cat 40 rugaciuni spuse ziua
  Cuvioasa Maica Pelaghia de la Reazani.

  Maica Pelaghia s-a născut în satul Zaharovo, regiunea Reazani (Rusia) în anul 1890. Oarbă din naştere a primit de la Dumnezeu darul de văzătoare cu duhul. Din cauza unui tratament greşit al mamei sale care era însărcinată, fetiţa s-a născut oarbă. Ea ştia toată psaltirea pe de rost. A fost un om deosebit. În copilărie când avea cinci-şase ani, era vizitată de o călugăriţă care o învăţa despre credinţa adevărată. Îi citea fetiţei psalmi şi rugăciuni. Tânăra avea o memorie extraordinară, orice psalm putea să-l memoreze numai după ce i se citea de trei ori.
  După mărturiile contemporanilor cuvioasa Pelaghia nicicând nu mânca carne, iar în prima şi a şaptea săptămînă a postului Mare îşi întreţinea puterile doar cu o prescură şi puţină apă. Mulţi credincioşi au fost vindecaţi datorită rugăciunilor ei. Primeau de la ea îndrumări şi sfaturi. Ea însăşi se ruga şi cîte paisprezece ore pe zi, însoţind rugăciunea cu până la zece mii de metanii. O mare atenţie acorda faptului cum ne facem însemnul Sfintei cruci. După spusele ei la unirea corectă a degetelor din ele iese foc. Şi acest foc ne sfinţeşte şi curăţeşte corpul nostru, sângele nostru trecând prin această cruce de foc se curăţeşte de tot răul – totul arde. Deci cu cît mai des ne însemnăm cu simbolul Sfintei Cruci , cu atît este mai curat sângele nostru şi cugetările noastre. Cu atât sîntem mai aprope de Dumnezeu, şi mai repede ajung la El rugăciunele noastre.
  Din amintirele protodiaconului Pavel Smirnov (Reazani):” E foarte greu să povesteşti despre Maica Pelaghia fără să-ţi reţii lacrimile. În viaţa mea n-a existat un om mai sfânt ca ea… Încă din copilărie a fost alungată de acasă de proprii părinţi şi locuia la cei care vroiau s-o primească. Era foarte aproape de Dumnezeu şi Sfinţii lui, cu care vorbea de la o vârstă fragedă, în deosebi cu Sfântul Serafim de Sarov care a devenit ocrotitorul şi îndrumătorul ei…”

  Ea a vindecat foarte mulţi oameni cu puterea rugăciunii sale. Înainte de a fi arestată i-a zis stăpânei casei unde locuia „în curând vor veni să mă ia…”. La întrebarea de nedumerire de ce şi unde, a răspuns „că timpul este aşa”. Fiind arestată îşi petrecea timpul în arest citind toate acatistele pe care le ştia. Şi în curând a fost eliberată, dar cu condiţia că nu va mai primi oameni pentru sfaturi şi vindecări. De aceea o perioadă s-a retras de la această activitate. Dar totuşi nu putea sa nu-i ajute pe toţi acei care aveau nevoie de ajutorul ei. Ultima dată a fost arestată în anul 1939.
  Ea a prezis războiul cu Germania cu mult timp înainte, chiar şi ziua începerii. Într-o zi a zis : „ Iată, astăzi s-a început războiul.” Nu a fost crezută de la început , fiindcă ştirea ajunse abea peste vreo patru zile. Prezise că trupele fasciste vor ajunge până la localitatea unde locuia ea şi ca de acolo nu va mai putea înainta mai departe.
  Din alte amintiri despre ea „ A fost un om sfânt. Şi cît de mult era iubită de oameni …La ea oamenii vin amărâţi , dar se întorc înaripaţi. O mare putere avea de la Dumnezeu ” . Unul din cazurile întâmplate cu ea îl povestesc martorii: S-a întâmplat înainte de război. Câţiva consăteni , însoţiţi de Maica Pelaghia veneau din localitatea învecinată. Pe drum ea le citea după memorie fragmente din psaltire. Brusc a început o furtună şi o ploaie foarte puternică, care îi inconjura, dar de ei nu se atingea.
  Înainte de a trece la cele veşnice le spunea celor ce o cunoşteau că atunci când nu va mai fi să mearga la ea la mormânt şi să continuie să-i spună durerile . Şi chiar de nu o vor auzi pe ea, ea îi va auzi…şi le va ajuta. Şi îi ajută.
  A fost o adevărată credincioasă. Un exemplu minunat pentru noi toţi. Contemporanii ei mărturisesc că avea un râs de copil. Şi la ultima sa împărtăşanie o bucurie de copil. Noi nu sântem în stare să-i înţelegem această bucurie.

  Maica Pelaghia a trecut la Domnul în anul 1966.
  Maica Pelaghia spunea despre importanţa deosebită a Sfintei Împărtăşanii din Joia Mare că, de s-ar întâmpla prigoană, cu harul acestei Sfinte Împărtăşanii poţi rezista trei ani.
  Pentru agonisirea tăriei şi a neclintirii în credinţă să ne rugăm în faţa icoanelor „Vladimirskaia”, „Grebnevskaia”, proorocului Amos, poorocului Daniel (el dăruieşte rugăciunea buzelor), Cuv. Simeon Stâlpnicul, Sf. Apostol Pavel şi Fericitului Augustin (ambii încă dăruiesc cunoştinţe, minte deosebită şi ajută copiilor la învăţătură).
  Maica Domnului prin chipul Său „Izvorul de viaţă dătător” dăruieşte har pentru cunoaşterea adevărului.

  De orice lucru straşnic – Sf. Mc. Bonifatie.
  Pentru iertarea păcatelor grozave – Mântuitorului, înaintea icoanei Maicii Domnului „Aflarea celor pierduţi”, Sf. Arh. Mihail, Drept. Iosif Logodnicul, Drept. Simeon de Dumnezeu Primitorul, Sf. Ap. Petru şi Pavel, Sf. Părinte Ierarh Nicolaie, M. Făcător de Minuni, tuturor sfinţilor.
  Pentru izbăvirea de necazuri, scârbe şi pieire – înaintea sfintei icoane „Izbăvitoarea”.
  De toate bolile – la icoana „Tămăduitoarea”, Sf. Arhanghel Rafail, Drept. Simeon de Dumnezeu Primitorul, Sf. Sfinţitul Mc. Pancratie, Cuv. Serafim de la Sarov şi de citit cât mai des psalmul 26 (de 40 de ori nu mai puţin de trei nopţi la rând).
  De dureri de cap – Sf. Prooroc Înaintemergător şi Botezător al Domnului Ioan.
  De bolile ochilor – rugăciuni la icoana Maicii Domnului „Kazanskaia”.
  De bolile pieptului şi a pântecelui – Sf. Ap. Ioan Teologul.
  De bolile plămânilor, boli femeieşti şi pentru ajutor la naştere – înaintea icoanei „Feodorovskaia” (la bolile de plămâni de citit cât mai des „Împărate Ceresc…”, de 40 de ori, noaptea).

  De bolile mâinilor – la icoana Maicii Domnului „Trichirusa” („Троеручица”).
  De bolile picioarelor – Cuv. Simeon Stâlpnicul, Sf. Mc.Trifon, Cuv. Serafim de la Sarov.
  De boli canceroase – la icoana Maicii Domnului „Împărăteasa Tuturor” („Pantanasa”), Cuv. Macrina, Drept. Nicodim.
  De boala sângelui – Sf. Mc. Smaragd.
  Pentru ca să fii iubit, ca oamenii să aibă faţă de tine o atitudine binevoitoare – Sf. Împărat şi Prooroc David.
  Pentru ca copiii să aibă dragoste faţă de părinţi- Sf. M. Mc. şi Tămăduitor de boale Pantelimon.
  Pentru a trăi în îndestulare – înaintea icoanei Maicii Domnului „Sporitoarea grânelor” („Спорительница хлебов”), Sf. Proor. Ilie, Sf Ap. şi Evang.Ioan Teologul, Sf. Nicolae, Făcătorul de Minuni, Sf. Spiridon al Trimitundiei, Sf. Sfinţit. Mc. Haralampie.
  Pentru a primi serviciu, loc de muncă – Sf. Mc. Boris şi Gleb.
  Pentru a avea casă – la icoana Maicii Domnului „Zid Nesurpat” („Нерушимая Стена”), Sf. Părinte Ierarh Nicolae, Mare Făcător de Minuni, Sf. Împărat şi Prooroc David, Cuv. Serafim, celor 12 fraţi-zidari ai bisericii din Kiev.
  Să ne însemnăm cu Sfânta Cruce cu multă luare aminte şi cu evlavie: pe frunte, pe pântece, pe umărul drept şi stâng (nu deasupra umărului, ci din faţă). Atunci când adunăm corect degetele mâinii drepte, noi chemăm ajutorul Preasfintei Treimi, cine-I va putea sta împotrivă?

  Metaniile să le batem corect: după însemnarea cu Sf. Cruce, privind cu evlavie la Sf. icoană sau la Sf. Cruce facem metanie şi îndată ne îndreptăm. Este de nepermis ca, stând în genunchi, să culcăm fruntea pe podele sau pe mâini şi să „înmărmurim” pe mai mult timp în această poziţie (cu dosul în sus). E un păcat foarte grav. Aşa procedează dracii şi vrăjitorii în zilele marilor sărbători ale Sfintei Treimi, ale Pogorârii Duhului Sfânt. Harul îi ţintuieşte la pământ şi ei îşi ascund capetele (dracii îşi bagă râtul în mocirla mlaştinii), însă, în semn de nesupunere lui Dumnezeu, îşi expun dosurile goale spre cer. O vrăjitoare din Reazan a fost surprinsă, chiar la ea acasă, de ziua Sfintei Treimi în această poziţie ruşinoasă.
  În colţul camerii unde se află sfintele icoane ţineţi deschisă Psaltirea (de exemplu, la psalmul 26), chiar dacă încă nu citiţi psalmii, dracii deja şi de la aceasta se scutură.
  Pelagheia din Reazan, fecioară văzătoare cu duhul, spunea că rugăciunea de noapte (metania) este înaintea lui Dumnezeu preţuită de 40 de ori mai mult decât tot aceeaşi rugăciune care se citeşte ziua. Deoarece în numele Domnului nostru Iisus Hristos, întru slava lui Dumnezeu, omul se scoală la rugăciune în timpul cel mai potrivit pentru somn. De rugăciunea în toiul nopţii, însă, te poţi apropia numai având deprinderea întărită a rugăciunii de zi. La început să te rogi noaptea foarte puţin, apoi, să adaogi cu încetul câte o „fărâmitură”, desigur, numaidecât aflându-te în smerenie.
  Maica Pelaghia explica importanţa şi folosul practic al citirii unor psalmi şi rugăciuni, deosebit de necesare în vremurile noastre, vremuri de pe urmă.
  Foarte puternică este rugăciunea alcătuită numai din cinci cuvinte: „Căci cu noi este Dumnezeu!”. În ea este tăria credinţei, toată nădejdea noastră către Dumnezeu şi bucuria duhovnicească a credincioşilor conştienţi că înlăuntrul lor este Dumnezeu- Emanuel.

  Şi dacă Dumnezeu este cu noi, cine poate fi împotriva noastră?
  Iată de ce de această mică rugăciune atât de mult se teme vrăjmaşul nostru cel văzut şi nevăzut (oamenii răi, vrăjitorii, dracii). O roabă a lui Dumnezeu a reuşit să rostească de trei ori mecanic, în grabă, rugăciunea: „Căci cu noi este Dumnezeu!”, înainte de a-i deschide uşa „lăcătuşului” care a zis: „Mi-ai luat-o pe dinainte, acum nu mai am ce face la tine”, şi, înspăimântat, s-a retras.

  Psalmul 26 este cel mai puternic din toată Psaltirea. Cine-l va citi măcar de 3 ori pe zi pe acela Domnul (când va binevoi El, iar nu noi, păcătoşii) „îl va trece pe apă ca pe uscat”.
  Dracii nu rezistă să se afle lângă omul care citeşte deseori acest psalm. Este posibil ca prin citirea psalmului 26 (cu binecuvântarea unui preot duhovnic care te cunoaşte mai demult (şi numai în cazuri extraordinare) să te izbăveşti de stăpânirea celui rău (de îndrăcire). Chiar şi unei foste vrăjitoare, care a cerut rugăciuni pentru sine, i s-a spus că Sfânta Biserică interzice rugăciunea pentru vrăjitori, dar dacă cu toată sinceritatea doreşti să te izbăveşti de tirania dracilor, atunci singură trebuie să citeşti noaptea psalmul 26 de 40 de ori. Şi dacă nu te vei înspăimânta de frica diavolească, Domnul te va slobozi de puterea lor. Însă de la început citirea acestui psalm trebuie s-o faci ziua, citindu-l de 3 ori. Obişnuinţa de a te ruga noaptea poţi s-o agoniseşti cu alte rugăciuni şi nicidecum cu psalmul 26.

  Cine va citi cât mai des psalmul 26, alegoric vorbind, va merge printre vrăjitori ca în maşina blindată. Unei schimonahii prin descoperire i s-a dat această povăţuire: „După o discuţie cu oamenii care îţi sunt străini duhovniceşte, restabileşte-ţi forţele cu citirea psalmului 26″.

  Psalmii 26, 45, 69 şi 90 se citesc împotriva năvălirilor vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi şi pentru a rămâne neclintit (mai trebuie citit şi condacul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu – „Apărătoarei Doamne pentru biruinţă mulţumiri…”).
  Psalmul 33 – la foame şi la sete.
  Psalmul 63 – împotriva peceţii lui antihrist, (încă de citit acatistul „Celor şapte tineri din Efes”, şi rugăciunea de la sfârşitul primei catisme, ea este nucleul întregii Psaltiri, „Psaltirea comprimată”).
  Psalmul 21 – împotriva păcatelor ultimilor vămi (de la desfrâu până la împietrirea sufletului) şi împotriva spurcării silnice cu păcatul curviei şi sodomiei. (De mai rugat la Sf. Mc. Agnia şi la Sf. M. Mc. Anastasia, Izbăvitoarea din Lanţuri – ele ne vor îngrădi de întemniţarea de către slugile lui antihrist şi de silnicie (violare).
  Psalmul 5 – pentru dobândirea rugăciunii.
  Psalmul 43 – pentru ca în casă să stăpânească harul, ca în ea să strălucească totul de har precum străluceşte de aur palatul împărătesc (duminicile şi la sărbătorile Domneşti de citit „Slavă Doamne Sfintei Învierii Tale!”).
  Psalmul 83 – pentru ca să moştenim Împărăţia Cerurilor.
  Psalmul 49 – (nouă, tuturor păcătoşilor, dar mai ales preoţilor) – împotriva mândriei şi a întunecării minţii, pentru înţelepţirea cum trebuie să-I slujim lui Dumnezeu ca să nu ne lepădăm de El.
  Sursa: Crestinortodox.ro -forum

  Apreciază

 11. danutza said, on martie 7, 2011 at 5:22 pm

  pt paul bacosca: de citit Convertirea mea la ortodoxie de episcop Pavel de Ballester, Singur ortodoxia de par Papacioc, interviul cu max egger (http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/search/label/convertiri),despre convertirea lui gabriel bunge -http://laurentiudumitru.ro/blog/2010/08/30/ieromonahul-si-carturarul-benedictin-gabriel-bunge-a-devenit-fiu-al-bisericii-ortodoxe/

  Apreciază

 12. Fulger said, on martie 7, 2011 at 5:47 pm

  Una dintre cele mai mari blasfemi pe care le-am citit.

  Apreciază

 13. natalia said, on martie 7, 2011 at 7:10 pm

  Am si eu o rugaminte asemanatoare cu cea a Iustinei ar fi bine frate saccsiv daca doresti sa nu mai publici in perioada acestui sfant post stiri despre lady gaga deoarece acum am intrat intr-un timp al curatirii spirituale si trupesti.Doamne ajuta!

  Apreciază

 14. MARY said, on martie 7, 2011 at 7:20 pm

  Nu mai stiu cum sa ne face nervi si sa se razbune pe crestini acum cand am inceput postul si cauta tot felul de metode .Si ne mai miram caci ne bate DUMNEZEU si aduce asa multe nenorociri peste noi .

  Apreciază

 15. infiniteladder said, on martie 7, 2011 at 7:27 pm

  Grupuri de lobby sioniste http://www.youtube.com/watch?v=lbnjGJxJ5go&feature=related
  Documente declasificate http://www.irmep.org/ILA/
  David Duke despre masina de propaganda evreieasca http://www.youtube.com/watch?v=whMR6xUdiKI&feature=related

  Apreciază

 16. marius said, on martie 7, 2011 at 9:06 pm

  Sacciv, am un material interesant ce l-ai putea posta blog, cum pot sa ti-l transfer?

  Doamne Ajuta!

  Apreciază

 17. nea Anderthal said, on martie 7, 2011 at 9:13 pm

  ..cei asa de greu de inteles? Simplu: azi ,ovreii, sunt iar idolatri si nu asculta de Lege!Ce urmeaza stim…
  ps:problema noastra e sa NU fim in apropierea lor cind Dumnezeu ii va pedepsi din nou..etc

  Apreciază

 18. ioana said, on martie 7, 2011 at 9:49 pm

  pe Antena 2, in acest moment, este o emisiune despre Miscarea legionara. La Lucian Mandruta. Ciudat. au dat imaginile cu maicutele de la Petru Voda intai.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: