Saccsiv – Weblog

VIDEO: La biserica Sf. Ilie din Titan (Bucuresti), gasiti Steaua lui David si Semiluna. Iar pe podea Crucea, ca sa calce oamenii pe ea …

Posted in ORTODOXIE by saccsiv on Februarie 25, 2011Despre preotul Ilie Costescu aflam din articolul Crucea pe jos, între semilună şi steaua lui David, într-o biserică ortodoxă ca din 1975, a slujit la ţară 14 ani, mai întâi la Ghirdoveni, apoi la Runcu de Dâmboviţa. În 1987, Patriarh Teoctist l-a adus în Bucureşti şi l-a făcut şef al protocolului la Patriarhie. În această calitate, timp de opt ani a răspuns – ce interesant? -, între altele, de paşapoartele ierarhilor când aceştia plecau în străinătate. O fi avut legături cu Securitatea? Nu ştim încă, dar ştim că a fost director în fosta Bancă a Religiilor (alt cuib de securişti), falimentată aşa cum ştim. De la Banca aceasta pare-se i-au rămas şi încălcarea canoanelor, şi apucăturile „ecumeniste” – de tipul amestecării unui simbol fundamental în creştinism cu simbolurile altor credinţe -, şi capacitatea de a scoate bani din piatră seacă (scopurile nu scuză deloc mijloacele).

Cititi va rog si:

PAPA, BUSH si GORBACIOV (principale instrumente ale NOII ORDINI MONDIALE) pictati in Biserica infratirii din Petresti. IPS Andrei nu vede nici un lucru rau …

FOTO: Exista o asemenea biserica in Suceava?

FOTO: In ce hal arata un proiect pentru „Russian Orthodox Church and Cultural Center” din Paris …

Anunțuri

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on Februarie 25, 2011 at 6:14 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. fanu said, on Februarie 25, 2011 at 6:32 pm

  Saccsiv arătând asemenea imagini iar le faci o bucurie iecumeniştilor de iarăşi dau în noaptea asta pe la orele 3 spectacol la bustu gol cu frăţiile papistăşeşti şi sectare pe muzică jidăneasco-masonică influienţată de acroduri sionisto-iluminate… 🙂

  Apreciază

 3. gerik64 said, on Februarie 25, 2011 at 6:41 pm

  Eu locuiesc la 2 statii de autobuzi de aceasta biserica.Cind am intrat si am vazut cea ce se vede in imaginii primul impuls a fost sa ma duc s-a vorbesc cu preotul Semnul cruci nu are ce cauta pe jos ca sa fie calcat in picioare.Si simbolurile altor religii nu au ce cauta in biserica ortodoxa..Dar nu am facut-o am zis ca asta precis o va face oameni mai vrednici ca mine.Lucru care s-a si intimplat la citeva zile.Cred ca e un adept al ecumenismului acest preot daca a pus aceste simboluri unul linga altul.Si nici nu le scoate.In rest ca biserica este foarte frumoasa si incapatoare si este bun la capitolul administrare are si parti bune.Hotarit trebuiesc scoase aceste simboluri ale altor religii.La fel si crucea poate sa o puna unde vrea numai sa nu fie calcata in picioare.

  Apreciază

  • constantin ortodox said, on Februarie 25, 2011 at 6:55 pm

   locuiesc in Titan si cunosc biserica.Va pot spune ca azi 26 februarie 2o11 in aceasta biserica nu mai sunt aceste semne,la intrare, adica crucea steaua lui David si semiluna.

   Apreciază

   • saccsiv said, on Februarie 25, 2011 at 7:06 pm

    constantin ortodox

    Fa te rog o poza (sau cine poate) si trimte-o.

    Apreciază

   • Ionut Ojica said, on Februarie 25, 2011 at 7:13 pm

    Doamne ajuta! sa inteleg ca dvs. traiti in viitor? … Iertati va rog.

    Apreciază

 4. Didi said, on Februarie 25, 2011 at 6:54 pm

  Fratilor nu e prima si ultima biserica din tara unde apar asemenea tampenii. S-a vorbit despre arhitecturi deocheate sau picturi neconforme cu canoanele , sa ne referim daca se poate si la liturgica elegant calcata in picioare : slujbe scurtate , 19 cununii oficiate intr-o jumatate de zi , neimpartasirea copiilor la Sfanta Liturghie duminica si lista poate continua… E smintitor , dar se intampla , cu „binecuvantari” parafate si indiferenta crasa fata de Sfanta Traditie.
  Cat despre parintele in cauza : no comment. La asa cunostinte teologice , asa abordare inteligenta ! Sa nu se mire daca intr-o buna zi nu-i va mai intra in biserica decat evreii fara sinagoga si musulmanii vaduviti de moschei.
  Turle aurite , Sfanta Cruce calcata in picioare …. nu mai e mult fratilor !

  Apreciază

 5. paul bacosca said, on Februarie 25, 2011 at 7:00 pm

  Interconfesionalism sau ecumenism sau cine stie ce-o fi fost in mintea celui care a gandit construirea bisericii, in stil lady-gaga, nu-si avea rostul!
  Apropo, la Radio Trinitas se prezinta tot mai des obiceiurile si traditiile evreiesti; de exemplu azi s-a vorbit despre casatoria la evrei! Pe buna dreptate cineva mi-a zis, ce treaba avem noi cu asta??

  Apreciază

 6. ortodoxa said, on Februarie 25, 2011 at 7:46 pm

  Acum cateva zile am intrebat-o pe mama unui preot de ce in biserica este pus crucifixul catolic,ca doar noi suntem ortodocsi,nu catolici,iarcatolicii nu se mantuiesc.In fine,mi-a sustinut ,,imaculata conceptie” !

  Apreciază

  • paul bacosca said, on Februarie 25, 2011 at 8:05 pm

   nimeni nu se mantuieste cu de la sine putere, Isus Hristos este singurul Mantuitor! El Mantuieste! nu stiu cine ti-a impuiat capul cu chestia ca romano-catolicii nu se mantuiesc, oricum daca ai privi lucrurile din punctul de vedere al lui Dumnezeu ai avea cu totul alta parere!

   Apreciază

   • saccsiv said, on Februarie 25, 2011 at 8:23 pm

    paul bacosca

    Tu esti catolic … si nu e bine.

    Apreciază

   • nea Anderthal said, on Februarie 26, 2011 at 9:04 am

    ..@paul
    Mai vinde papa indulgente?

    Apreciază

 7. ines said, on Februarie 26, 2011 at 12:25 am

  Stiti cumva daca mai exista candelabrul in forma de balaur de la Patriarhie?Articolul maicii Ecaterina Fermo mi s-a parut de-a dreptul socant. Toate religiile se niveleaza intr-una singura sub ochii nostri. Vom vedea uraciunea pustiiri la locul cel sfant.In curand nu vom mai stii ce biserica si ce preot propovaduieste doar credinta cea adevarata ortodoxa.Cum ne vom mai descurca atunci? Doamne ajuta-ne!
  http://maicaecaterina.ro/tag/candelabru/

  Apreciază

 8. Fulger said, on Februarie 26, 2011 at 8:09 pm

  Un alt ecumenist , daca intrati in biserica si va uitati la stea care este paralela cu crucea vedeti steua intoarsa cu varful in jos de tot , care este un simbol al satanei.Nu mi se pare o simpla coincidenta sau o greseala dea lor.

  Apreciază

 9. Valentin said, on Martie 3, 2015 at 12:46 pm

  e o batjocorire a semnului Sfintei Cruci. cred că și ecumenism se poate spune prin acele semne ciudate pentru o biserica ortodoxa.

  Acești preoți fără conștiință morală au sufletul vândut diavolului. sunt popi idolești. Banul e idolul lor.

  De aceea Sfântul Nectarie ne îndemnă să ne ferim de ei și să-i căutăm pe cei Cu Adevărat Credincioși lui Hristos și următori ai tradiției noastre sfinte, sobornicești și apostolești de 2000 de ani de la apostoli și continuată prin sfinții părinți ai ortodoxiei.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: