SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Ciocniri violente in GRECIA. Protestatarii arunca cu COCKTAILURI MOLOTOV in politisti

Posted in Grecia by saccsiv on februarie 23, 2011Iata si ce putem citi in articolul UPDATE! Proteste violente la Atena: Manifestantii, dispersati cu gaze lacrimogene:

Manifestatii violente in Grecia. Mii de oameni protesteaza pe strazile Atenei, fortele de ordine fiind nevoite sa actioneze in forta pentru a incerca restabilirea ordinii. Politistii au recurs inclusiv la gaza lacrimogene. Oamenii protesteaza fata de masurile de austeritate care au fost luate de autoritati.

UPDATE 14.40: Peste 30.000 de oameni protesteaza pe strazile Atenei si arunca diverse proiectile in politisti. Fortele de ordine au format un cordon in fata Ministerului de Finante din Atena

In Grecia are loc o greva generala a sindicatelor impotriva masurilor de austeritate. Transporturile sunt perturbate, cele maritime si feroviare fiind deja intrerupte pentru 24 de ore. Un important dispozitiv de politie a fost mobilizat la Atena, pentru a preveni confruntarile in timpul manifestatiilor, informeaza AFP.

Difuzarea buletinelor de stiri la radio sau televiziune a fost intrerupta, dupa ce Uniunea Jurnalistilor din Grecia,  care protesteaza fata de concedieri si reduceri salariale, s-a raliat la greva.

Peste cinci mii de politisti au fost mobilizati la Atena, pentru a face fata protestatarilor.

Ministerul Afacerilor Externe ii sfatuieste pe romani sa evite calatoriile in Grecia in aceasta perioada.

Cititi va rog si:

VIDEO: Proteste violente in Grecia. Au inceput sa foloseasca COCKTAILURI MOLOTOV … “Istoria se scrie in strada: FMI-UE, veti vedea!”

TULBURARILE SOCIALE sunt absolut necesare instaurarii realei NOI ORDINI MONDIALE. Si pentru a fi siguri de reusita, PAPUSARII le doresc cat mai SANGEROASE …

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 23, 2011 at 4:10 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. gerik64 said, on februarie 23, 2011 at 4:43 pm

  Asta este anul miscarilor de mase populare. Criza financiara,alimentara,traiul la limita saraciei,somajul si masurile de austeritate nu mai pot fii suportate in primavara s-au mai repede va incepe si in Romania.Totul va fi aranjat bineinteles ca si in celelalte revolutii din orientul mijlociu.Este un plan bine pus la punct dupa cum observati de NOM

  Apreciază

 3. si eu said, on februarie 23, 2011 at 5:12 pm

  Lipseste cainele rovolutionar. Acum un an si ceva, la oricare dintre protestele din grecia, in primele randuri vedeai un catel ce a devenit pana la urma mascota protestatarilor. Acum lipseste. Inseamana ca nu-s aceeasi protestatari.

  Apreciază

 4. kosk said, on februarie 23, 2011 at 5:22 pm

  nu pot sa cred ca ortodocsii greci se pot manifesta in acest fel. sint anarhisti, au steaguri negre (simbolu’ anarhismului) si steaguri rosii (comunisti).

  Apreciază

 5. Ioan C. said, on februarie 23, 2011 at 5:37 pm

  ” Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.
  Pentru aceea, cel ce se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotrivesc îşi vor lua osândă.
  Căci dregătorii nu sunt frică pentru fapta bună, ci pentru cea rea. Voieşti, deci, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea.
  Căci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tău. Iar dacă faci rău, teme-te; căci nu în zadar poartă sabia; pentru că ea este slujitoare a lui Dumnezeu şi răzbunătoare a mâniei Lui, asupra celui ce săvârşeşte răul.
  De aceea este nevoie să vă supuneţi, nu numai pentru mânie, ci şi pentru conştiinţă.
  Că pentru aceasta plătiţi şi dări. Căci (dregătorii) sunt slujitorii lui Dumnezeu, stăruind în această slujire neîncetat.
  Daţi deci tuturor cele ce sunteţi datori: celui cu darea, darea; celui cu vama, vamă; celui cu teama, teamă; celui cu cinstea, cinste.
  Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul; că cel care iubeşte pe aproapele a împlinit legea.”
  ( Romani 13, 1- 8).

  Apreciază

  • chisinauian said, on februarie 23, 2011 at 5:59 pm

   @Ioan C.

   sigur ca aceste revolte nu vor aduce nimic bun, dar crezi ca stapanile de azi mai sunt slujitoare lui Dumnezeu? multe din ele au aparut in urma revoltelor impotriva altor stapaniri, adica prin revolutii

   Apreciază

   • Ioan C. said, on februarie 23, 2011 at 6:15 pm

    Daca o conducere e netrebnica si asupreste peste masura poporul, atunci poate fi inlaturata prin revolutie.
    Asa au scapat evreii de sub asuprirea regelui Mesopotamiei:
    ” Atunci s-a aprins mânia Domnului asupra lui Israel şi i-a dat în mâinile lui Cuşan-Rişeataim, regele Mesopotamiei, şi fiii lui Israel au robit lui Cuşan-Rişeataim opt ani.
    După aceea au strigat fiii lui Israel către Domnul şi a ridicat Domnul un izbăvitor pentru fiii lui Israel, care i-a izbăvit şi anume pe Otniel, fiul lui Chenaz, fratele mai mic al lui Caleb.
    Şi a fost Duhul Domnului peste acesta şi a fost el judecător lui Israel. Acesta a ieşit la război împotriva lui Cuşan-Rişeataim şi Domnul a dat în mâinile lui pe Cuşan-Rişeataim, regele Mesopotamiei, şi a apăsat mâna lui pe Cuşan-Rişeataim.
    După aceea s-a odihnit ţara patruzeci de ani şi apoi a murit Otniel, fiul lui Chenaz.”
    ( Judecatori 3, 8- 11).

    Asa am scapat si noi de Ceausescu.

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 23, 2011 at 6:46 pm

    Ioan C. (fostul Un pacatos)

    Tot mai vrei baricade? Tot n-ai inteles ce-i cu revoltele din ultima vreme?

    Apreciază

   • ioana said, on februarie 23, 2011 at 6:43 pm

    „Asa am scapat noi de Ceausescu” de fapt, asa ne-am procopsit noi cu Iliescu.

    Sfantul Valeriu Gafencu: comunismul va cadea, dar aveti grija cu ce va fi inlocuit.

    Apreciază

   • Ioan C. said, on februarie 23, 2011 at 6:52 pm

    Fratelui Saccsiv, nu vreau baricade , ci pace: PEACE! 🙂
    Surorii Ioana, ai mare dreptate.

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 23, 2011 at 6:54 pm

    Ioan C.

    Nu va fi, fratele meu …

    Apreciază

   • Ioan C. said, on februarie 23, 2011 at 7:00 pm

    Frate Saccsiv, Dumnezeu ne-a lasat ca arma rugaciunea.
    Nu ni se poate lua.

    Apreciază

 6. SeRgIu said, on februarie 23, 2011 at 6:03 pm

  Eu cred ca ar fii bine sa ne mutam la tara la bunici cei care au.si sa ne facem provizi din timp pana nu va fi prea tarziu si se declanseaza o criza alimentara adevarata.Sa incepem a lucra pamantul nostru Roamnesc sa ne intoarcem la munca de jos sa lasam smecheriile si fala deoparte.

  Apreciază

 7. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on februarie 23, 2011 at 6:11 pm

  […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

  Apreciază

 8. fanu said, on februarie 23, 2011 at 6:54 pm

  haos haos şi apoi vine mesia în vitro mesia ecumenismului total la cerea lumii disperate şi sătulă de haos

  Apreciază

 9. ady said, on februarie 23, 2011 at 7:01 pm

  de acord cu fanu dar nu scrie in apocalipsa, nu zic Sfintii ca va fi intai un razboi cu arme totalmente distrugator? care e opinia ta frate Saccsiv?

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 23, 2011 at 7:30 pm

   ady

   Pai pregatesc ei si razboiul.

   Putem spune ca vor fi concomitent. Cum a fost cea bolsevica declansata in timpul primului razboi mondial. Sau cea bavareza.

   Apreciază

  • fanu said, on februarie 23, 2011 at 7:35 pm

   toate au un început, nu pot da cu distrugerile aşa o dată… treptat şi cu eficienţă…

   Apreciază

 10. Fulger said, on februarie 23, 2011 at 7:33 pm

  Ma tot intreb Saccsiv daca il crezi pe Danion un ratacit atunci de ce il mai ai in lista cu bloguri preferate ? (doar intreb)

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 23, 2011 at 7:37 pm

   Fulger

   Buna intrebare. Am uitat de el. Il scot.

   Apreciază

   • Florin said, on februarie 24, 2011 at 7:08 am

    Am si eu o nelamurire. Daca Danion este un ratacit, de ce moastele sfintilor inchisorilor au izvorat mir, in doi ani la rand, la conferintele la care participa?

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 24, 2011 at 7:22 am

    Florin

    Vezi, de aia erai la spam. Dar de abia te-am scos de acolo, ca iar ai inceput.

    Asa ma intreaba si stilistii. Si tot ei raspund: de aia a izvorat mir, ca a vorbit el de calendar.

    Eu insa te intreb la randul meu: moastele Sfintilor din vechime pot fi facatoare de minuni daca acum se afla la pagani sau eretici?

    Concret, daca de exemplu un ortodox se duce la moastele Sfantului Nicolae, evident fara a se ruga cu catolicii, crezi oare ca s-ar putea intampla vreo minune? Sa se vindece sau ceva de genul?

    Eu cred ca da. Dar nu se va petrece o minune pentru a valida „biserica” papistasa. Cam la fel e si cu Danion. Nu pentru el au izvorat mir …

    Apreciază

  • ioana said, on februarie 24, 2011 at 9:18 am

   Astazi este praznuita aflarea Capului Cinstitului Inaintemergator.
   Aseara am citit in Vietile Sfintilor despre faptul ca o perioada de timp Capul Sfantului Ioan Botezatorul a ajuns in posesia unui calugar vatamat de eresul lui Arie. In tot acest timp, Capul era facator de minuni, pentru nevoia si credinta celor care veneau sa i se inchine.
   Daca avre cineva timp, poate da citatul exact.

   Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 24, 2011 at 9:29 am

    ioana

    „… Iar după moartea acelei femei, sfântul cap al Botezătorului a ajuns de la unii la alţii şi mai pe urmă a ajuns la un oarecare Eustaţiu monah şi preot, care era de aceeaşi credinţă cu eresul arienilor. Acesta fiind alungat de către dreptcredincioşii din peştera unde locuia, căci precupeţea tămăduirile care se făceau de sfântul cap şi le arăta ca făcute de eresul lui, din voia lui Dumnezeu cinstitul cap a rămas în peşteră şi a fost ascuns acolo, până în vremea lui Marcel care era arhimandrit pe vremea împărăţiei lui Valentin cel tânăr şi a lui Uraniu episcopul Emesiei. Atunci mulţi având descoperiri, cinstitul cap a fost găsit a doua oară, într-o oală de lut, care servea pentru apă şi a fost adus şi pus în biserică de episcopul Uraniu, făcând nenumărate tămăduiri şi minuni.”

    http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie24.htm

    Apreciază

 11. fanu said, on februarie 23, 2011 at 7:54 pm

  peste tot ies la bătaie numa românii nu vor sânguiri deşi provocări sunt destule uite încă una

  http://www.antena3.ro/romania/din-1-aprilie-medicii-de-familie-nu-si-vor-mai-putea-ingriji-pacientii-119177.html

  de la revolte la război se poate ajunge relativ lejer…

  Apreciază

 12. fanu said, on februarie 23, 2011 at 8:08 pm

  toate revoltele sunt capcane şi se pare că pică mulţi crezând că se eliberează cam cum am crezut noi în 89 şi ce a urmat anului 89 se prea bine vede demonocraţia… cel rău poate să fie şi mai înşelător şi să lupte aparent mai apoi şi împotriva acestei demonocraţii abil spre a instaura antihrismul

  Apreciază

 13. SINGUR said, on februarie 23, 2011 at 8:34 pm

  imediat si la noi

  Apreciază

 14. fanu said, on februarie 23, 2011 at 8:51 pm

  Apreciază

  • Doktoru said, on februarie 23, 2011 at 9:58 pm

   Parca Romania pare incet ,incet a fi inconjurata de flacari ,nu?,dar nu ea efectiv ci tarile de jur imprejur mai apropiate sau mai indepartate si uitandu ne in lume la ora actuala pare ca parintele avea dreptate cand zicea asta si ma gandesc la cati romani sunt plecati peste hotare dupa o viata mai buna,sau cel putin asa sustin ei si asta ar fi principalul motiv al plecarii lor,iar de restul de inconstienti care pleaca la relaxare si distractie in concediu in strainataturi …nu mai zic nimic dar uitandu ma acum cateva zile cand cu revolta din Egipt si privind la cati turisti clar inconstienti erau in zona ,mai ca mie mila de ei si nu prea, ca cine si o cauta pana la urma o si gaseste si sa nu se planga de consecinte !!! Cred ca ne apropiem cu pasi repezi de… si totusi cati realizeaza ce se intampla in lume ,cati pirduti,cati rataciti,cati inconstienti,cati,cati…multi chemati putini alesi,ce aglomeratie pe cararea cea larga ,mai rau ca pe Lipscani …intradevar solutii omenesti nu sunt, ca ce are omul din cer primeste,rugaciunea ne a mai ramas…rugati va Domnului cati mai multi poate ni schimba si pe astia ,dar nu intre ei!!!ci cu altii mai buni, necunoscuti noua pana la ora actuala ;ca nu ne sta noua in putere sa punem conducatorii chiar daca mergeti la vot si aplicati stampila,votul vostru nu conteaza daca n ati observat.
   Binecuvantati .
   PS-La ora asta abereaza Mirciulica Badea,pacat pare baiat istet si simpatic,dar duhul de amortire l a ratacit.

   Apreciază

   • fanu said, on februarie 23, 2011 at 10:20 pm

    răspunsul la vremi tot Părintele Arsenie îl aduce. Necredinţa duce la sânguiri şi tristeţea Bisericii de care naţiunea este cam înstrăinată aşa că să ne îndreptăm fraţilor spre Biserică şi să umplem Biserica Neamului Românesc ORTODOX să fim drept credincioşi nu pentru cele lumeşti să fim mărturisitori ai ortodoxiei fără ecumenisme oportuniste, să fim postitori nu doar cu pântecele ci şi cu fapta dreptei credincioşii

    FRAŢILOR SĂ MERGEM CU TOŢII ÎN BISERICII ŞI SĂ NE RUGĂM PENTRU ORTODOXIE ŢARĂ PENTRU NEAM ŞI SĂ SE ÎNDURE DE NOI DUMNEZEU SĂ NE FEREASCĂ DE SÂNGUIRI ŞI DE ERETICI

    Apreciază

 15. fanu said, on februarie 23, 2011 at 8:59 pm

  http://ambasadorul.wordpress.com/2011/02/14/invitatie-la-betleem-hateg-2/

  uite saccsiv la Haţeg sectarii organizează sectărisme DAR ortodoxia din zonă nu este în tărie să iniţieze seri duhovniceşti (nu pt a i combate pe simtiţi ci aşa spre a arăta că ortodoxia se manifestă conferenţiar nu doar la Iaşi, Cluj sau Alba Iulia sau alte centre mari ci şi în centre mai mici) oare în câte locuri mici din ROMÂNIA ortodoxia este pasivă la aşa ceva şi din ce pricini oare, teamă iecumenică sau din discreţie spre a nu se evidenţia prea mult ortodoxia mărturisitoare şi trăitoare??? ce ziceţi de asta?

  un preot din oraş când l am întrebat despre faptul că nu se organizează seri duhovniceşti mi a răspuns că nu are bani să le deie de drum invitaţilor… P E N I B I L

  Apreciază

 16. dante said, on februarie 24, 2011 at 7:00 am

  Uite @fanu, la Slatina de exemplu, un preot de toata lauda, face o data pe luna cite o seara duhovnioceasca a cite 2 ore, iar acuma in postul Pastelui le va face si mai dese. Asta binenteles, dupa sfinta liturghie de duminica dimineata, care la el este litera de lege. Pe linga predica extraordinara din timpul liturghiei, el a gasit timp si pentru astfel de intruniri. Ce pot sa spun, ca la fiecare intrunire de genul asta, biserica, caci in cadrul ei se organizeaza, este arhiplina. Concluzia mea, este ca lumea este avida de cunoasterea Adevarului, dar marea majoritate a preotilor, nu mai are timp de asa ceva.
  Acest preot, nici macar nu este din oras, el vine dintr-un oras mai indepartat, facind naveta duminica de duminica, asta spre cinstea lui. Si sa stiti ca in conferintele lui, se spun poezii de Nichifor Crainic, Radu Gyr, iar parte sectara a crestinismului este combatuta cu tarie si teorie. Cit despre invitati, nu stiu cine ar trebui invitat la astfel de lucruri, caci norodul vine fara sa ceara ceva material, iar el ca preot este cel mai de seama invitat.
  Uite ca se poate, mai rar, dar se poate.
  Sa ne rugam la Dumnezeu, caci el este singurul care ne poate ajuta cu adevarat.
  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • ioana said, on februarie 24, 2011 at 7:19 am

   dante,
   nu doar parintele N. face lucru bun in zona aceea, mai sunt si altii. De exemplu, parintele B. care se ocupa in special de tineri.
   Multi preoti din zona recomanda crestinilor sa citeasca marturiile si poezia Marturisitorilor din inchisorile comuniste.
   Si banuiesc ca sunteti constient ca acestea sunt cunoscute si incurajate de PS Sebastian. Nu il vad pe pr. N sa faca ceva fara binecuvantarea episcopului.

   Apreciază

 17. dante said, on februarie 24, 2011 at 12:33 pm

  @Ioana

  Intr-adevar, aceste lucruri se intimpla cu binecuvintarea PS Sebastian, dar eu consider ca marele merit il are parintele N si parintele B. Alti preoti de ce nu pot face asa ceva si intreb asta pentru ca am stat de vorba si cu alti preoti, dintre care unii ecumenisti convinsi, care si astia, tot in ograda lui Sebastian se afla.
  Nu stiu daca ceea ce predica parintele N, sint indicatiile episcopiei, ci mai degraba cred ca sint simtamintele acestui preot, care stie sa se faca ascultat si iubit. Si probabil imi vei spune ca, sint prea pretentios, dar eu consider preotia o menire, nu un servici, asa ca cei care nu sint capabili si nu sint compatibili cu aceasta, pot sa se faca strungari, sau ce altceva vor ei.
  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • ioana said, on februarie 24, 2011 at 12:55 pm

   dante,
   Meritul este EXCLUSIV al Parintelui N. Nu am zis ca vorbeste la indicatia cuiva, dar din fericire, nu i se pun piedici, cum se mai intampla prin alte parti.
   Nu va contrazic in privinta preotiei, am aceeasi parere ca si dvs.
   Despre cei ecumenisti, ce sa zic? Eu nu ii stiu, dar probabil ca fac ascultare direct de Mitropolitul lor 🙂

   Apreciază

 18. dante said, on februarie 24, 2011 at 1:02 pm

  @Ioana
  De acord.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: