SACCSIV – blog ortodox

COMUNICATUL PATRIARHIEI in legatura cu atacurile impotriva Parintelui IUSTIN PARVU

Posted in Iustin Parvu, PATRIARHIA ROMÂNA by saccsiv on februarie 21, 2011

Citez din articolul Patriarhia Română nu este instituţie de stat:

Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:
În legătură cu materialul de presă intitulat Căpitanul Zelea Codreanu renaşte pe You Tube cu voia duhovnicului Iustin Pârvu, apărut sub semnătura domnului Vlad Stoicescu, în cotidianul Evenimentul Zilei din 21 februarie 2011, precizăm următoarele:
Este regretabil faptul că unii jurnalişti nu cunosc modul de organizare specific al Bisericii Ortodoxe Române şi treptele de responsabilitate din interiorul acesteia. Astfel, aceştia confundă Patriarhia Română cu o instituţie de stat şi transferă spre Patriarhie orice responsabilitate locală, ignorând autonomia şi responsabilitatea eparhiilor (arhiepiscopii şi episcopii).
La Patriarhia Română nu s-a primit până astăzi, 21 februarie 2011, niciun protest privind cazul menţionat în articolul citat mai sus.
Potrivit principiului autonomiei eparhiale, mănăstirea Petru Vodă (judeţul Neamţ) se află în jurisdicţia canonică a Arhiepiscopiei Iaşilor. Prin urmare, Arhiepiscopia Iaşilor este singura autoritate bisericească abilitată să cerceteze şi să ia măsurile care se impun în caz de indisciplină canonică şi administrativă în unităţile bisericeşti din subordinea sa.
În orice caz, Patriarhia Română nu iniţiază şi nu promovează mişcări rasiste, xenofobe, antisemite sau de învrăjbire pe motive religioase ori etnice deoarece aceste sunt contrare Evangheliei iubirii faţă de toţi oamenii.

Cititi va rog si:

A INCEPUT PRIGOANA. Ziarul pro Basescu EVENIMENTUL ZILEI il ATACA FURIBUND pe Parintele IUSTIN PARVU. S-a pus in miscare PROCURATURA si SRI-ul. MOTIVE: marturisirea ortodoxa, iubirea de patrie, anti ecumenismul si lupta anti cip …

 

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 21, 2011 at 2:54 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • mihailandrei said, on februarie 21, 2011 at 6:33 pm

   Nimic nou sub soare!

   Evreii au boicotat pana si reputatul savant Nicolae Paulescu .Se incearca acreditarea ideii precum ca Paulescu e de fapt un pseudo-savant, un intelectual indoielnic ce si-a cladit reputatia aruncand cu injurii la adresa nevinovatilor sionisti. Ei bine, nimic mai fals.

   Savantul Paulescu a fost un intelectual de exceptie si cu opera stiintifica in domeniul medicinii de mare insemnatate pentru viata oricarui pacient ce sufera de afectiunile cercetate de el, indiferent de religie sau etnie. Nu am auzit ca un evreu suferind de diabet sa refuze insulina pe motiv ca e inventia unui „antisemit”. In schimb, sionistii au stiut sa se foloseasca de influenta politica pentru a impiedica recunoasterea internationala a savantului.

   Nu doar scrierile profesorului Paulescu sunt luate in colimatorul sionist, chiar si Shakespeare e boicotat. Renumita piesa de teatru, Negutatorul din Venetia (scrisa in 1598), astazi, e interzisa in Europa.

   Apreciază

 2. The Spirit of Captain said, on februarie 21, 2011 at 3:14 pm

  diplomatic, ca si ierarhii care l-au aruncat in beci pe Calciu Dumitresa…diploatic…. asa l-au aruncat in beci si pe Daniel Corogeanu….patriarhia este politic corect….

  Apreciază

 3. Un pacatos said, on februarie 21, 2011 at 3:27 pm

  Dar patriarhia ce responsabilitate are?

  Apreciază

  • mucenicul said, on februarie 21, 2011 at 4:20 pm

   sa puna umarul la distrugerea si ultimului stindard al ortodoxiei. asta-i rolul pe care si l-a asumat Patriarhia cand l-a ales pe Daniel.

   Apreciază

 4. Ayan said, on februarie 21, 2011 at 3:53 pm

  Woooow….. ! Acum am citit . Imi vine in minte doua episoade :episodul cu Pilat din Pont cand se spala pe maini si celalalt cu plimbarea de la Ana la Caiafa … nu inteleg : daca la patriarhie nu a ajuns nici un protest impotriva Pr. Justin ce trebuie ca Arhiepiscopia sa mai cerceteze ? Patriarhia asta nu poate sa fie mai hotarata in afirmatii ?

  Apreciază

 5. p.b. said, on februarie 21, 2011 at 4:22 pm

  Comunicat neutru, B.O.R-ul vrea sa impace si capra si varza. nu au nevoie sa se implice intr-o problema atat de delicata. Oricum se stie ca Parintele Iustin nu este prea agreeat in BOR.

  Apreciază

 6. dante said, on februarie 21, 2011 at 5:29 pm

  Da @Ayan, exact asta e atitudinea patriarhiei – identica cu cea a lui Pillat din Pont. Oricum nu cred ca Parintele Iustin se panicheaza asa de tare in legatura cu acest caz, a vazut si a trait la viata lui mult mai mari necazuri, asta e un mizilic. Va dati seama ce duh dumnezeiesc are acet sfint parinte, de se cutremura toti de actiunile lui, la cei 90 ani ai sai !
  Patriarhia ecumenista se spala pe miini, in frunte cu exagerat de fericitul Ciobotea si arunca pisica in curtea episcopiei Iasilor. Toti sint niste Iude, ce vor sa se puna bine cu stapinirea.
  Sa ne rugam cu toti pentru adevaratul Patriarh al Romanilor, IUSTIN PIRVU.
  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • Iustina said, on februarie 21, 2011 at 6:42 pm

   Adevaratul conducator spiritual al romanilor: IUISTIN PARVU.

   Sa nu ne fie frica!
   Doamne, ajuta!

   Apreciază

 7. SeRgIu said, on februarie 21, 2011 at 5:30 pm

  Alaturi de Pr Iustin http://www.youtube.com/watch?v=7p7blTb40g4

  Apreciază

 8. SeRgIu said, on februarie 21, 2011 at 5:32 pm

  http://www.youtube.com/watch?v=bErRqum1dSA&feature=related Fii ai bravilor soldati

  Apreciază

 9. paliuc paula said, on februarie 21, 2011 at 5:47 pm

  Suntem alaturi de parintele nostru iubit si respectat, Iustin Parvu!

  Apreciază

 10. nea Anderthal said, on februarie 21, 2011 at 6:18 pm

  …sper ca va exploda mamaliga!De data asta SA NU REPETAM GRESELILE DIN ’89 !Acum ii stim pe nemernicii „$i$temului” si daca se va intimpla ceva de genul Egipt sau ’89 acesti nemernici NU TREBUIE SA AJUNGA IAR LA PUTERE ! Sa faceti liste cu acesti Iscarioteni si sa le publicati sa stie lumea numele lor !

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 21, 2011 at 6:21 pm

   nea Anderthal

   Vrei baricade? N-ai inteles ca revolutia o pun la cale chiar ELITELE?

   Sa nu amestecam chestiunea cu Parintele Iustin Parvu in habauceala revoltelor de tip nordul Africii.

   Apreciază

   • nea Anderthal said, on februarie 21, 2011 at 7:53 pm

    …hmm..nu la asa ceva ma gandeam!Poate ca (numai Dumnezeu stie asta) o mica revolta ar fi inceputul redesteptarii nationale si a revenirii romanilor la ortodoxie(acum in ceasul al 11’lea).Stiu ca papu$arii pun la cale revoltele (out of disorder comes the N-W-Order!) si nu as vrea o revolta ca a crescut pretu’ la carne si la benzina,..etc..tigasi si bauturi..etc.
    ps;imi pare rau sa spun asta dar daca…nu vine un razboi ne termina du$manu’ asa cu politica pasilor marunti !
    ps: la Podu’ Inalt n-au stat stramosii nostri pe „baricade”?

    Apreciază

 11. Gabriel said, on februarie 21, 2011 at 6:41 pm

  Poate vă interesează și pe voi ce este pe la CMU

  CMU, Regina Maria și o religie cu nume ciudat baha’i

  Iată că bolnavii ce merg la CMU, pe bani grei căutând vindecarea trupească, au și oferta spirituală de vindecare. Pot să își schimbe cu această ocazie, mai ales dacă au înclinații monarhiste, religia. În sălile de așteptare, te așteaptă frumoase pliante, scumpe și cu stil, (semn că este o religie oarecum exclusivistă, de fițe ca să respectăm trendul bisericii de la Hollywood, biserica scientologică, biserica lumii pestrițe de la Hollywood, a marii familii, spun familie pentru că acolo nunțile și divorțurile sunt o modă, între ei. Ptiu drace!) pliante care sunt biletul spre fericire, împlinire, absolut. Oare ???

  Este vorba de religia sau credința baha’i apărută în Iran și care după cum se spune pe site-ul lor, ar fi a doua ca număr de adepți, după creștinism. Un „profet” Baha’u’llah este mesagerul lui Dumnezeu trimis pe Pământ. El are un tată Abdu’l-Baha la fel de sfânt ca și el, iar învățăturile lui sunt un fel de biblie baha’i. Cine dorește detalii poate să le găsească pe http://www.bahai.org.ro
  Ce este interesant, este capcana prin care aceste lipitori se lipesc de creștinism, aducând numele lui „Cristos Isus” cum îi spun ei, la un nivel plat de învățător și proroc, de egal al lui Krișna, Mahomed, Budha, Moise, Avram, etc coborându-l pe Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu în rândul unor fondatori învechiți. Iisus este folosit ca brand, nu este ceva nou, mai toate religiile susținând că nu sunt în contradicție cu creștinismul. Sincer imaginea care o văd este a unor șerpi ce încearcă să se încolăcească în jurul Crucii Lui Hristos, neștiind că, Crucea arde de Lumina izvorâtă din ea, arde tot ce-i putred și veninos!!!….restul și câteva pliante pe cuvintelevii.blogspot.com

  Apreciază

 12. gherasim said, on februarie 21, 2011 at 7:52 pm

  atitudinea Patriarhiei de a se spala pe maini si de a transfera astfel responsabilitatea „judecarii gestului” la Episcopia Iasilor este rusinoasa. Stim ca episcopiile au o anume autonomie insa in administare/organizare. Totusi nu se poate nega o anume ierarhie in cadrul BOR (cu Patriarhia deasupra Episcopiilor), macar una frateasca. Si in virtutea acestei organizari fratesti, Patriarhia, in calitate de frate mai mare, fie nu trebuia sa iasa la rampa cu un astfel de comunicat inainte de a discuta cu Episcopia „sugerandu-i” acesteia sa iasa cu un raspuns, fie, cazul fericit, ar fi trebuit sa aiba o atitudine mai clara in comunicat. Nu poti da vina pe fratele mai mic. Imi vine in minte pilda vindecarii orbului care este adus in fata sinderiului si fiind interogat de mai marii sinagogii cu privire la vindecare ii cheama pe parintii acestuia sa dea marturie pentru el iar acestia, de teama sa nu fie exclusi din sinagoga, transfera responsabilitatea pe umerii orbului vindecat. Orbul vindecat ramane insa demn pana la capat si le raspunde sinedristilor cu o usturatoare intelepciune. Sa fi fost vorba si in acest caza de vreo teama?

  Apreciază

 13. clement said, on februarie 21, 2011 at 8:12 pm

  Am o intrebare care ma framanta de cand se exhibeaza „pe sticla” prietenii unor oameni cu greutate in Stat.
  Biserica noastra admite ca in Cristelniţa sa fie aruncaţi bani?
  Dupa tarasenia cu Bercea am privit si eu inregistrarile cu botezul la care a fost nas, Mircea Basescu. Preotul oficia la microfon si bunicul fetitei ( care nu are totusi, asa cum afirma ziaristii, un nume substantiv comun) arunca bancnote in apa sfinţita? Este admisibil un asemenea gest?
  Bercea asta se afla in Biserica Mantuitorului, nu in batatura sa, cum de au ingaduit preotii asa ceva?

  Apreciază

  • gherasim said, on februarie 22, 2011 at 7:54 am

   preotii astia (unii, desigur) admit orice cand sunt in fata mai marilor acestei lumi. ei au ramas la nivel de „pedagogi” ai religiei crestine pentru adulti . Asa cum se face in scoli ptr copii, tot asa si in Biserica cu cei ce au parasit de mult bancile scolii. Ei nu mai apara ceea ce propovaduiesc, ca sa nu mai spun ca nici nu stiu daca mai cred in ceea ce propovaduiesc. Trebuie sa te tii tare sa nu te smintesti vazand si din acestea si mai mari ca acestea.

   Apreciază

 14. vasilica said, on februarie 21, 2011 at 8:50 pm

  Suntem alaturi de parintele Iustin Parvu!

  Apreciază

 15. Elena said, on februarie 22, 2011 at 12:09 am

  Sunt alaturi de paritnele nostru Iustin Parvu. Cred ca se astepta la asemenea mirsavii, din partea „mai marilor”, ca prea le sta in coasta la toti. Tot inainte parinte, sa va apere Dumnezeul ca vin vremuri grele pt. Ortodoxia noastra.

  Apreciază

 16. Sita Deasa said, on februarie 22, 2011 at 7:29 am

  Consider util indemnul lui Apologeticum
  de a ne ruga Sfantului neocontemporan Filumen,
  cel care a fost martirizat de catre sionisti.

  Vezi: http://apologeticum.wordpress.com/2011/02/22/sfantul-sfintit-mucenic-filumen-protectorul-celor-prigoniti-de-sionisti-sa-i-cerem-ajutorul/

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 17. Iones said, on februarie 22, 2011 at 12:02 pm

  Eu cred ca IPS Teofan trebuie sprijinit, el nu este un ierarh rau dar se fac foarte multe presiuni asupra sa.

  Acum oamenii din deal au aruncat ca niste lasi toata responsabilitatea asupra IPS Teofan.
  Acest Daniel nici nu se poate numi patriarh daca ne uitam la modul securist in care lucreaza…

  Apreciază

 18. MIhaela said, on februarie 22, 2011 at 2:48 pm

  De pe sait-ul „realitatea”

  feb 2011, 15:33 | Actualizat (acum 27 min)
  Agerpres Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşiului a dezaprobat, printr-un comunicat de presă remis marţi, acţiunea măicuţelor Mănăstirii Adormirii Maicii Domnului Paltin de a interpreta cântece legionare la serbarea zilei de naştere a părintelui Iustin Pârvu, stareţul Mănăstirii Petru Vodă.

  Neamţ: Arhiepiscopia Iaşiului se dezice de atitudinea măicuţelor de la Petru Vodă /
  „Nu se cuvine să se recurgă la mesaje sau simboluri menite a promova ideologii politice – indiferent de natura acestora – în cadrul unităţilor bisericeşti (parohii sau mănăstiri)”, se arată în comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Iaşiului, potrivit agerpres.

  Reacţia Arhiepiscopiei Iaşiului vine în urma postării pe internet a două filme scurte în care măicuţele Mănăstirii Adormirii Maicii Domnului Paltin intonau cântece legionare.

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 22, 2011 at 6:09 pm

   Iata ce zice mucenicul:

   I-ar putea explica cineva, dintre cei apropiati lui, Inalt Prea Sfintiei Sale Teofan ca ortodoxia si dragostea de tara nu sunt politici, ci simtaminte? Daca el a transformat crezul ortodox in politica care sa-i asigure un scaun moale, nu inseamna ca toata lumea procedeaza la fel. Dar cum gura pacatosului adevar graieste nu se cuvine sa-l contrazicem pe IPS, ci trebuie sa-l credem pe cuvant ca el face politica. Bravos Teofan, nu m-ai dezamagit nici de data asta. Esti un slujitor de nadejde numai ca nu stiu cui ii slujesti? Lui Dumnezeu sau Mamonei?

   Apreciază

 19. Bursuceni said, on aprilie 21, 2011 at 7:06 pm

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: