SACCSIV – blog ortodox

COMISIA EUROPEANA: consultare publica privind SEMNATURILE ELECTRONICE si INDENTIFICAREA ELECTRONICA

Posted in CIPURI, e-GUVERNARE, SEMNATURA ELECTRONICA by saccsiv on februarie 21, 2011

Citez din articolul Agenda digitală: Comisia lansează o consultare publică privind semnăturile electronice și identificarea electronică:

Pentru a găsi soluții pentru nivelurile scăzute de încredere în rândul consumatorilor și al întreprinderilor în tranzacțiile online, Comisia Europeană solicită opinia cetățenilor și a altor părți interesate asupra modului în care semnăturile electronice, precum și identificarea electronică (eID) și autentificarea electronică pot contribui la dezvoltarea pieței unice europene în domeniul digital. În prezent, dezvoltarea economiei online a Uniunii Europene este mult frânată de dificultățile în ceea ce privește verificarea identităților și a semnăturilor persoanelor. Semnăturile electronice, precum și identificarea electronică (eID) și autentificarea electronică pot constitui un instrument important care să le permită atât utilizatorilor, cât și furnizorilor să se bazeze pe servicii online securizate, de încredere și ușor de folosit, dar trebuie să funcționeze în toate statele membre pentru a fi eficace. Rezultatele acestei consultări vor fi integrate în revizuirea de către Comisie a directivei existente privind semnătura electronică și vor contribui la elaborarea unei inițiative planificate în ceea ce privește recunoașterea reciprocă a identificării și a autentificării electronice. Încurajarea comerțului electronic, a activităților economice electronice și facilitarea angajării unor proceduri administrative online în cadrul pieței unice constituie aspecte importante ale Agendei digitale pentru Europa (a se vedea IP/10/581, MEMO/10/199 și MEMO/10/200). Consultarea online se încheie la 15 aprilie 2011.

Neelie Kroes, vicepreședintă a Comisiei Europene și responsabilă cu agenda digitală, a declarat: „Salut opiniile fiecărui cetățean cu privire la modalitățile în care putem verifica cel mai bine identitatea și semnătura persoanelor atunci când cumpărăm, vindem sau întreprindem online proceduri administrative care este nevoie să fie foarte securizate. Doresc să îi ajut pe toți cetățenii europeni să intre online fără aibă sentimentul că vor cădea victime ale fraudelor sau înșelăciunilor informatice.”

Printre factorii care încetinesc dezvoltarea economiei online a Uniunii Europene se numără nivelurile scăzute de încredere a consumatorilor și întreprinderilor atunci când efectuează tranzacții online. Este esențial ca o piață unică europeană în domeniul digital puternică și sănătoasă este esențial să se bazeze pe servicii online securizate, de încredere și ușor de folosit. Pentru a aborda aceste aspecte, Agenda digitală pentru Europa a anunțat o revizuire a Directivei privind semnăturile electronice (Directiva 1999/93/CE), precum și o inițiativă privind recunoașterea reciprocă a identificării și a autentificării electronice.

Toți cetățenii sunt invitați să participe la consultare făcându-și cunoscute opiniile asupra modului în care pot contribui identificarea, autentificarea și semnăturile electronice la crearea pieței unice europene în domeniul digital și asupra măsurilor prin care să se poată crea condiții optime de stimulare a evoluției acesteia.

Prin consultarea publică se urmărește obținerea de reacții în legătură cu:

 • ceea ce așteaptă cetățenii și întreprinderile de la normele UE privind identificarea, autentificarea și semnăturile electronice, și anume, utilitatea în general a semnăturilor electronice și a identificării electronice ale utilizatorului și nevoile specifice în sectorul întreprinderilor, avantajele socioeconomice, domeniile de aplicare, eventuale servicii suplimentare de consolidare a încrederii (de exemplu, datarea), utilizarea tehnologiilor mobile și recunoașterea juridică a consimțământului prin mijloace electronice prin validarea mesajului „Accept”;
 • opinia sectorului TIC asupra modului în care semnăturile electronice pot fi cel mai bine adaptate pentru a face față provocărilor viitoare generate de evoluția tehnologiilor; părțile interesate sunt invitate să își exprime părerile cu privire la obstacolele existente, la cerințele în materie de securizare, la posibila gradare a nivelurilor de securitate și la așteptările privind standardizarea;
 • setul comun de principii care ar trebui să orienteze recunoașterea reciprocă a identificării electronice și a autentificării electronice în Europa, precum și considerații privind economiile de scară prin autorizarea sistemelor naționale de identificare electronică, în beneficiul utilizatorilor dincolo de frontierele UE, și a utilizărilor transsectoriale în sectorul public și cel privat;
 • contribuția eventuală a cercetării și inovării la dezvoltarea unor noi sisteme de autentificare a identificării electronice și a semnăturilor electronice, de pildă o alternativă la infrastructurile cu chei publice (Public Key Infrastructure – PKI) utilizate în prezent pentru gestionarea simplă a semnăturilor electronice, precum și cardurile eID.

Comisia va examina răspunsurile primite în urma consultării în cadrul revizuirii Directivei privind semnăturile electronice și al pregătirii unei inițiative privind recunoașterea reciprocă a identificării electronice și a autentificării electronice

Proiect-pilot

De asemenea, Comisia sprijină deja un amplu proiect-pilot denumit „STORK” (Secure idenTity acrOss boRders linKed) în vederea facilitării recunoașterii transfrontaliere a sistemelor eID și a accesului la serviciile publice în 18 țări europene (pentru detalii, a se vedea https://www.eid-stork.eu/). Obiectivul proiectului este de a permite cetățenilor UE să se autentifice și să utilizeze sistemele electronice naționale de identitate (parole, cărți de identitate, telefoane mobile și altele) pe tot cuprinsul UE, nu numai în țările lor.

Pentru informații suplimentare:

Documentul pentru consultarea publică este disponibil la adresa:

http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=eid4&lang=en

Site-ul web al dnei Neelie Kroes:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/kroes/

Site-ul web pentru Agenda digitală:

http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/index_en.htm

Cititi va rog si:

INTERNETUL OBIECTELOR – RFID: Rezolutia Parlamentului European din 15 iunie 2010. Sau cum ni se construieste o cusca invelita in staniol frumos colorat

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 21, 2011 at 8:26 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • #Cosmin said, on februarie 22, 2011 at 3:31 am

   Ma uit cu stupoare la comentariile acestui articol de pe hotnews. Raman uimit de imbecilitatea si limitarea unora.
   Mi se face greata…

   Apreciază

   • natalia said, on februarie 22, 2011 at 10:47 am

    sociologii asta cei mai multi dintre ei nu ar trebui sa practice aceasta meserie in opinia mea …cunosc cazuri concrete desi poate sunt bine intentionati sunt super indoctrinati-din facultate probabil- si au convingeri seculariste si ateiste si de fapt sunt niste frustati si neimpliniti atat personal ,sufletesc cat nici material nu a duc prea grozav multi dintre ei.Deci ca si noi astialalti in parte…deci nu prea vad ca sistemul si convingerile lor sa dea prea multa roada.

    Apreciază

   • #Cosmin said, on februarie 22, 2011 at 2:34 pm

    Natalia, persoanele de fata se exclud !!

    Apreciază

  • natalia said, on februarie 22, 2011 at 10:41 am

   In legatura cu atat de des trambitatul antisemitism e bine de vazut si de uramt exemplul fratilor de peste Prut care si ei sunt pusi si situatii similare.
   http://www.jurnaltv.md/ro/news/pietrele-vorbesc-174539/#pietrele-vorbesc-20-februarie-234142 o emisiune interesanta care iridca unele probleme importante.Se pare ca acesri sionisti nu prea au mare tangenta cu religia mosaica decat asa de forma ba mai mult se pare ca ii cam persecuta si pe evreii onesti care stau in banca lor…ce sa mai zic.Acu daca faci o critica chiar de e indreptatita evreilor imediat esti catalogat ca antisemit …daca iti cinstesti eroii nationali si iti respecti credinta si valorile nationale esti catalogat extremist religios…no comment.

   Apreciază

 2. kosk said, on februarie 22, 2011 at 12:04 am

  consultarile astea sint praf in ochi -au mai bifat un punct pe agenda lor, ca doar nu suntem toti prosti sa credem ca se va tine cont de opinia noastra. si daca apasa pedala, putem sa semnam si-o petitie pentru un referendum privind iesirea din ue si nato. atunci iara multi vor trece prin sita. de statele ortodoxe, zic.

  Apreciază

 3. acelas said, on februarie 22, 2011 at 7:24 am

  s-a cumintit Anglia cu ora…? sau e numai o buna ruda globalista..?

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/marea-britanie-planuieste-sa-schimbe-ora-oficiala-921926.html

  .

  Apreciază

  • el said, on februarie 22, 2011 at 11:32 pm

   @acelas

   daca s-a cumintit sau nu nu se poate spune;ce e sigur o victorie engleza RECENTA la interventia hotarata si insistenta a Printului Charles (si nu numai a lui,multi medici si altii) Ministerul Sanatatii englez a respins deocamdata(speram pt ei pt cat mai multa vvreme sau definitiv)Codexul alimentarius in ciuda presiunilor imense si lobby-ului big pharma ;sa speram ca vor rezista cat mai multa vreme.

   Apreciază

 4. acelas said, on februarie 22, 2011 at 9:09 am

  nu e „cumintenie” ci dimpotriva, consumism..

  Apreciază

 5. agerstress said, on februarie 22, 2011 at 9:53 am

  „atunci când cumpărăm, vindem sau întreprindem online proceduri administrative”
  Adica fara semn nu veti putea cumpara sau vinde. NO COMMENT!

  „STORK” (Secure idenTity acrOss boRders linKed) – abreviere de genul „unde dai si unde crapa”… Care o fi legatura cu barza???
  http://www.google.com/images?hl=en&q=stork&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&gbv=1&ei=qIVjTbmFGYLysgbSkvS4CA

  Apreciază

 6. acelas said, on februarie 22, 2011 at 10:25 am

  tot „off”

  ipoteze mizerabile, panicarde..

  http://stirileprotv.ro/stiri/international/schimbarea-la-fata-a-pamantului-de-nerecunoscut-pana-in-2050.html

  .

  Apreciază

 7. fanu said, on februarie 23, 2011 at 7:09 pm

  consultarile vor proba că au majoritate, o majoritate oricând bucuroasă şi de implant, deja au majorităţi mai au doar bastioanele ortodoxiei din Grecia şi România care le stau înainte să le distrugă

  Apreciază

 8. despre 2012 said, on martie 14, 2011 at 2:45 pm

  […] Mai mult poti vedea in acest post: https://saccsiv.wordpress.com/2011/02/21/comisia-europeana-consultare-publica-privind-semnaturile-ele… Tags: Aaron Russo, Agenda Finala, Noua Ordine […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: