SACCSIV – blog ortodox

Parintele IUSTIN PARVU este subiectul unui protest oficial adresat Patriarhiei Romane de catre Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea ANTISEMITISMULUI. MOMENTUL ADEVARULUI: facem zid in jurul parintelui sau stam ca umerasele?

Posted in Iustin Parvu, Radu Gyr by saccsiv on februarie 20, 2011

Citez din articolul VIDEO Maicute de la Manastirea Petru Voda ii canta parintelui Justin Parvu „Sfinta tinerete legionara”. Protest oficial al Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului:

Doua videoclipuri postate pe youtube.com arata un grup de maicute cintind „Sfinta tinerete legionara” in prezenta arhimandritului Justin Pirvu, staretul Manastirii Petru Voda din Piatra Neamt. Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului – MCA Romania transmite un protest oficial Patriarhiei Romane, atragind atentia asupra „promovarii, in lacasurile de spiritualitate ortodoxa, de catre membrii Bisericii Ortodoxe Romane, a ideologiei extremei drepte”.
UPDATE: Reprezentantii Manastirii Petru Voda si cei ai Patriarhiei Romane nu au putut fi contactati pana la aceasta ora pentru a exprima un punct de vedere oficial in legatura cu acest incident.
Cele doua inregistrari video, postate pe contul utilizatorului tooberme, arata doua scene relativ identice, datate 2009 si 2011: cite un grup de maicute (autorul sustinind ca sint de la Manastirea Petru Voda) cintindu-i „Sfinta tinerete legionara” parintelui Justin Parvu, la aniversarea a 90 si, respectiv, 92 de ani.

VIDEO Maicute cintind la aniversarea de 92 de ani a lui Justin Parvu (Cintecul „Sfinta tinerete legionara” incepe la minutul 1’52”):

VIDEO Maicute cintind la aniversarea de 90 de ani a lui Justin Parvu:

Cintecul este unul dintre simbolurile miscarii legionare si Garzii de Fier, autorul versurilor fiind poetul Radu Gyr.
Parintele Justin Parvu s-a remarcat intre slujitorii Bisericii drept unul dintre cei mai duri contestatari ai pasapoartelor biometrice. Intr-un comunicat postat pe site-ul Manastirii pe care o conduce, Justin Parvu scrie: „Cei care nu se opun implementarii actelor de identitate electronice si nu vad un pericol in acceptarea lor, trebuie sa fie constienti ca savarsesc un pacat impotriva evidentei Apocalipsei si se fac partasi, mai mult sau mai putin, acestui sistem care incepe sa semene din ce in ce mai mult cu fiara apocaliptica. Dupa cum ne invata Sfanta Scriptura si Sfintele Canoane, avem datoria de a primi pe oricine vine la spovedanie cu duh umilit si dorinta de indreptare. Asadar nu excludem pocainta si indreptarea celor ce au acceptat actele cu cip”.
Site-ul Manastirii Petru Voda arata ca in cadrul asezamintului filantropic exista momentan 70 de maicute. Aici functioneaza un orfelinat si un asezamint pentru batrini.
Vom reveni in cursul zilei de duminica cu un raspuns oficial al Patriarhiei Romane.

Comentariu saccsiv:

Si acum oamenii SISTEMULUI vor zice: cei ce indeamna sa nu fie acceptate cipurile sunt antisemiti si extremisti.

Pe de alta parte, daca va incepe prigoana impotriva manastirii din cauza unui cantec, atunci putem spune ca a sosit si momentul adevarului pentru toti cei ce sustin ca-l iubesc parintele Iustin Parvu.

Deja o prima cernere s-a facut in vara anului trecut iar intrusii din tabara traditionalista s-au data pe fata, atacand furibund pe toti cei ce indeamna sa nu fi luate cipurile.

Acum va veni a doua cernere …

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 20, 2011 at 12:04 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. IOAN said, on februarie 20, 2011 at 12:15 pm

    SE VEDE CĂ….MASONII NU STAU DEGEABA ….vor să dea o LOVITURĂ PUTERNICĂ MĂNĂSTIRII PETRU VODĂ și PĂRINTELUI IUSTIN….SĂ FACEM ZID ȘI SĂ APĂRĂM ORTODOXIA…

    Apreciat de 1 persoană

  3. AN said, on februarie 20, 2011 at 12:16 pm

    Eu nu inteleg de ce tot se leaga atata de legionari si li se pun in carca fapte pe care nu le-au comis, aceasta miscare nu a facut nimic rau Romaniei ci din contra i-a daruit cei mai de pret eroi si cele mai nobile suflete. M-am saturat de fel de fel de organizatii care nu stiu ce monitorizeaza si care gata cum vad ceva care nu e pe placul lor sa nu e politic corect incep sa se comporte precum tortionarii comunisti, de altfel asta si sunt niste amarati de tortionari care s-au nascut degeaba.

    Apreciază

    • Roxie said, on februarie 20, 2011 at 3:25 pm

      Pai tocmai asta e, ca pe organizatiile lu’ peste prajit nu le intereseaza binele Romaniei iar asta este destul de evident asa ca ar trebui ignorati complet; cum au boala pe careva hop ca este antisemit mereu una si aceeasi placa devin de-a dreptul enervanti.

      Asa au facut si in cazul dnei Eugenia Voda care l-a avut invitat pe Cristoiu iar acesta a vorbit frumos despre Corneliu Zelea Codreanu si iar au sarit ca arsi ca in emisiunea ei se promoveaza antisemitismul, atata doar ca dansa este casatoria cu un evreu, deci asta ar fi culmea antisemitismului – sa fii casatorit cu un evreu :))

      Ma rog ca nu stiu cum s-ar putea spune si despre niste preoti sau maicute ortodocsi ca sunt antisemiti din moment ce insusi Iisus si Maica Domnului erau evrei – efectiv isi dau cu stangul in dreptul !

      Apreciază

    • Gabi M. said, on februarie 22, 2011 at 12:17 am

      Uite aici ce au facut RAU legionarii,citez:”Iata cateva dovezi despre „anti-semitismul” legionar:

      1. Capitanul salveaza de la inec un evreu. „Nu conteaza ca e evreu si va rog sa retineti pentru totdeauna ca nu impotriva evreilor ca atare trebuie sa se indrepte lupta necrutatoare a unui legionar autentic, ci contra celor ce fac rau Romaniei si Bisericii crestine” (Revista „Cuvantul Romanesc”, septembrie 1994, Hamilton-Ontario)
      2. Un tren inzapezit in care se afla si Capitanul este alimentat cu paine si branza pentru evrei, neavand permisiunea religiei lor sa manance slanina. Ordinul era al Capitanului care era in tren. (Filon Verca, revista „Carpatii”, august 1983)
      3. Capitanul ia atitudine impotriva unui ofiter care se purtase „grosolan si necivilizat cu niste evrei”. (Nistor Chioreanu, „Morminte vii”, Ed. Institutului European, 1992, pag.82)
      4. Capitanul invita la Casa Verde pe rabinul David Safran, cu care are o convorbire plina de respect reciproc. (D.Safran, „Karl Marx antisemit”, Ierusalim, 1979)
      5. Capitanul initiaza un pact de neagresiune in alegerile din 1937 intre Partidul Totul Pentru Tara, Partidul Liberal, Partidul National-Taranesc, Partidul Evreiesc si gruparea Argetoianu. (Kurt W. Treptow / Gh. Buzatu, „Procesul lui Corneliu Codreanu”, Iasi, S.C.Dosoftei, 1994)
      6. Dupa o saptamana de la instaurarea Statului National-Legionar, prin decretul nr. 43931, se suspenda decretele regimurilor anterioare (nr. 42352 si 42354) cu privire la interzicerea cultului mozaic. (Flor Strejnicu, „Miscarea Legionara si evreii”, Ed. Imago, pag.112)
      7. „S-a constatat ca s-au facut guvernului numeroase reclamatii care s-au dovedit ca au fost neadevarate”. („Cartea Neagra”, vol.I., pag.98). Este vorba de retractarea de catre Comunitatea evreiasca a unor acuze la adresa legionarilor.
      8. Cererea de eliberare din lagarul de la Ramnicu-Sarat a evreicelor comuniste a fost facuta de familiile legionarilor ucisi aici cu un an in urma, rezolvata favorabil. „Dorim ca in Romania Legionara sa se acorde intreg respectul cuvenit atat fata de fiinta romaneasca in sine, cat si fata de orisice credinta sincera. Pe pamantul tarii noastre sa nu mai fie suferinta pentru idei, iar cei arestati si izolati de societate sa nu mai fie chinuiti”, se scrie in cererea de eliberare solicitata de familiile legionarilor ucisi, in favoarea evreicelor comuniste din lagar. (Ibidem, pag. 114-116)
      9. Infiintarea in perioada Statului National-Legionar de catre Radu Gyr, a primului teatru din lume (!) in limba idis, teatrul „Baraseum”.
      10. Miscarea Legionara se opune expulzarii si internarii in lagare a evreilor, masura pusa in discutie de catre generalul Antonescu la sugestia Germaniei. (Ibidem, pag. 120-121). Nici generalul Antonescu nu a fost de acord!
      11. Rabinul Alexandru Safran recunoaste la Geneva ca „ministrii legionari care m-au primit, (…) au avut o atitudine respectuoasa. (Ibidem, p.121, reluat in ”Magazin Istoric”, aprilie 1995, pag. 44)
      12. Legionarii romani din Franta ocrotesc si adapostesc pe colegii lor evrei din Romania, pastrandu-le documentele oficiale romanesti, hranindu-i la Biserica ortodoxa romana din Paris si scapandu-i astfel de la deportare. (Horia Sima, „Prizonieri ai puterilor Axei”, Ed. Miscarii Legionare, 1990, pag.94; declaratia doamnei Laetitia Dodu, sora lui Faust Bradescu, martora la aceste fapte).
      13. Nistor Chioreanu, sef al Ardealului in perioada Statului National-Legionar, se plimba la brat cu prieteni evrei avocati, pentru a-i linisti pe coreligionarii acestora. (N.Chioreanu, „Morminte vii”, pag.82)
      14. Preotul Muresan Florea din Cluj, legionar, ascunde copii evrei spre a-i scapa de la deportarea pe care o faceau hortistii. Preotul Muresan a murit apoi in inchisorile comuniste. (Surse oficiale multiple, printre care si declaratia lui Raoul Sorban)
      15. Legionarii iau parte la trecerea peste frontiera vremelnica dintre Ungaria si Romania a unor grupuri de evrei, evidentiindu-se legionara Letitia Papu. (Raoul Sorban, interviu luat de Adrian Paunescu in revista „Totusi iubirea”, ianuarie 1996, pag.11)
      16. „Ion Ianolide si cativa prieteni ai sai i-au venit in ajutor la Targu Ocna pastorului Wurmbrand, foarte rau bolnav si el, cedandu-i din putina lor streptomicina”. (N.Steinhardt, «Primejdia marturisirii», pag.173). Streptomicina apartinea lui Valeriu Gafencu: „In situatii limita, cand omul se agata si de un fir de par ca sa traiasca, el, Valeriu, a gasit resurse de a fi generos, cu sacrificiul vietii sale”. (Marin Naidim, Almanahul „Gazeta de Vest”, 1994). Richard Wurmbrand fusese activist comunist cu studiile in URSS, renuntase la vechile convingeri politice si devenise pastor in cultul Crestin dupa Evanghelie. Deci un evreu, fost activist comunist, apoi pastor al unui cult neoprotestant, est ajutat si salvat de la moarte de „antisemitii”, „xenofobii”, „intolerantii” legionari!…
      17. Legionarul Traian Popescu, atasat comercial al Romaniei la Bratislava, ascunde in imobilele Legatiei patru familii de evrei, scapandu-i de la deportare, familii care au declarat aceasta fapta in fata autoritatilor americane care conduceau lagarul unde ulterior fusese retinut fostul lor ocrotitor. (Flor Strejnicu, „Miscarea Legionara si evreii”, Ed. Imago, 1996, pag.93)

      In Miscarea Legionara au activat si romani de nationalitate evreiasca: Ana Maria Marin (sotia lui Vasile Marin, cazut in Spania), Catalin Ropala, instructor legionar, autorul cartii „Batalionul de la Sarata”, Vasile Noveanu, medic, comandant legionar, ministru al Statului National-Legionar, alti doi frati ai doctorului Noveanu, compozitorul Paul Constantinescu, care, sub influenta educatiei legionare, scrie Oratoriile in stil bizantin de Craciun si de Pasti, dupa cum ne marturiseste, precum si multi simpatizanti. Printre acestia scriitorul si gazetarul Felix Aderca, despre care Mihail Sebastian scrie in „Jurnal”: „Aderca pe care l-am intalnit aseara la cercul sefard unde am vorbit amandoi despre Baltazar, imi spunea ca deplora moartea lui Codreanu, care a fost un mare om, o aparitie geniala, o forta etica fara seaman si a carui moarte de sfant este o pierdere ireparabila”. (pag. 195)

      Dupa insirarea sumara a unora din faptele de crestina purtare fata de semenul sau evreu, se mai poate vorbi de antisemitismul legionarului? Doar cei de rea credinta o mai pot face!” (Fragmente de pe site-ul „Apologeticum”) Sunt chiar de ras(daca nu ar fi de plans…) cei care au inventat toate mizeriile despre legionari! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

      Apreciază

  4. Leo said, on februarie 20, 2011 at 12:26 pm

    Un duhovnic mi-a spus acum catva timp urmatoarele: Nu este intelept sa afisam acum idealurile legionare pentru ca marea masa a oamenilor au o perceptie gresita despre cea a insemnat miscarea legionara. Daca ni se va pune eticheta de legioanari, lupta pe fronturile anticip si antiecumenism nu va mai avea putere, pentru ca vom fi discreditati si marginalizati. Idealurile crestine pot fi marturisite si fara aceasta eticheta.
    Diavolul profita de lipsa noastra de prevedere si de ravna fara discernamant a unora si ne zadarniceste lupta. Numai rugaciunea izvorata din smerenie mai poate face ceva. Doamne, ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 20, 2011 at 12:32 pm

      Leo

      Dar parintele n-a tinut discursuri despre legionari.

      Oamenii SISTEMULUI au sarit in sus ca s-a cantat un cantec. Nici asta nu mai e voie?

      Apreciat de 1 persoană

    • Roxie said, on februarie 20, 2011 at 3:34 pm

      Asta nici eu nu inteleg : nu este vorba de o pozitie oficiala a parintelui, prin care sa fi vorbit in public despre legionari sa se poata spune ca e vorba de propaganda, era vorba de o manifestare PRIVATA; chiar daca a fost pusa pe internet este clar ca nu a fost pusa pt propaganda legionara ci este evident pt oricine nu e complet batut in cap ca e vorba de faptul ca parintele este cinsitit de catre maicutele de acolo si respectat pt venerabila varsta pe care o implineste cu demnitate, deci ce atata agitatie ?

      Apreciază

  5. Leo said, on februarie 20, 2011 at 12:34 pm

    Parintele a stiut ce face, insa cei din jurul lui din mandrie, cred, au gresit!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 20, 2011 at 12:37 pm

      Leo

      Ca au cantat?

      Apreciază

      • Leo said, on februarie 20, 2011 at 1:13 pm

        Nu, ca au pus pe net inregistrarea fara binecuvantarea parintelui, cred.
        Tot ce s-a facut la Petru-voda sau legat de Petru voda trebuia sa aiba binecuvantarea parintelui. Nu cred ca toti au respectat acest lucru ELEMENTAR in Ortodoxie.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 20, 2011 at 1:22 pm

        Leo

        Prietene, daca vom ajunge sa soptim sub dus ca sa nu ne auda nimeni, e grav …

        Daca asta e tot ce ai gasit de zis la actiunea Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea ANTISEMITISMULUI, e foarte trist.

        Apreciază

      • dinu marius said, on mai 1, 2014 at 11:13 pm

        LEO AM UN CUVANT PT TINE..DAR STII CAT MA ABTIN..IMI STA PE LIMBA SA NU TI-L ZIC.

        Apreciază

  6. AN said, on februarie 20, 2011 at 12:37 pm

    Parca traim in mult trambitata democratie, unde unii au voie sa se desfigureze moral in fel si fel de perversiuni, iar altii vad ca nu au dreptul nici sa cante un cantec care chipurile ofenseaza pe cine??? unde e libertatea de exprimare. Ni se pune pumnul in gura ca pe vremea comunismului, si culmea e si mai rau. Comunismul n-a murit si-a facut doar operatie de schimbare de sex si acum e doar un transexual pervers cu numele democratie.

    Apreciază

  7. dante said, on februarie 20, 2011 at 12:48 pm

    Prigoana a reinceput, cred ca e momentul sa ne aratam adeziunea fata de parintele Iustin si prin ceva concret, semnaturi sau altceva, prin care sa aratam ca el nu e singur. Macar asa sa ne acuze pe toti de antisemitism si sa nu lasam sa i se intimple ce i s-a intimplat episcopului Artemie din Kosovo.
    Se loveste intr-un simbol ortodox, deoarece, satana se lupta cu adevarata credinta. Cu ocazia asta vom putea vedea si atitudinea patriarhiei, care trebuie sa-si exprime un punct de vedere. Fratilor, parintele Iustin pentru noi se zbate, iar Dumnezeu tocmai pentru acest lucru il tine aici pe pamint, sa ne rugam si noi pentru dinsul.
    Adevaratul patriarh al Romaniei este Iustin Pirvu.
    Doamne ajuta!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Mos Ioan said, on februarie 20, 2011 at 2:48 pm

      @dante

      Subscriu. Adevaratul Patriarh al României este Parintele Iustin Pârvu.

      Apreciat de 1 persoană

      • dinu marius said, on mai 1, 2014 at 11:16 pm

        PATRIARHUL ROMANIEI SFANTUL IUSTIN PARVU!

        DEALUL..RUSINE!

        Apreciază

  8. Aurora said, on februarie 20, 2011 at 12:50 pm

    Si eu cred ca legionarismul este perceput ca ceva rau si nu e momentul sa ne afisam cu el in lume acum, chiar daca a dat sfinti si martiri. Trebuie mult discernamant, caci jidovii vaneaza orice cuvant, orice nuanta verbala care nu-i avantajeaza, iar noi sa fim intelepti si sa nu inrautatim si mai mult lucrurile. Manastirea Petru Voda trebuie sa fie in termeni buni cu Patriarhia, sa n-o provoace pt. ca nu stim ce sanctiuni ar fi in stare sa-i aplice. Cat priveste situatia Parintelui Iustin, noi trebuie sa-l aparam cu barbatie, sa nu fim iepuri.

    Apreciază

    • agerstress said, on februarie 20, 2011 at 1:46 pm

      Cerbul nu se transforma in iepure de teama vanatorului. Chiar de va fi sa moara nu va muri pervertit. Apropos, vanatorul nu ierta nici iepurele…

      Apreciat de 1 persoană

  9. abc said, on februarie 20, 2011 at 1:01 pm

    e vremea spanacului ???

    Apreciază

    • bogdan said, on februarie 20, 2011 at 1:33 pm

      Se pare ca da. E vremea cernerii.
      Cu totii citim proorocii ale sfintilor nostri ortodocsi, insa privim totul ca pe ceva distant, care se va intimpla intr-un viitor nedefinit inca.
      Ei bine fratilor, se intimpla acum! Si miscarea legionara, care, ca miscare, a fost o greseala prin nesocotitea poruncilor Mantuitorului, (greseala inteleasa si rascumparata prin jertfa de insusi sfantul nostru Valeriu Gafencu), se pare ca va mai aduce o binecuvantata generatie de mucenici pentru poporul acesta atit de derutat si indepartat de Bunul Dumnezeu. Se pare ca mantuirea acestui popor sfant e legata de rascumpararea permanenta a greselilor si slabiciunilor sale in fata inscenarilor istorice. Nu putem gasi nicicum calea de mijloc. Cadem dintr-o extrema in alta …
      Nu Il putem pune pe Dumnezeu inaintea orgoliilor si burtilor noastre.
      Nu-i nimic, atit timp cit prin aceste dureri, ne vom mantui!
      Orice siretlicuri ar folosi cel viclean, Adevarul va triumfa si va zdrobi intunericul veacului acesta.
      Rugati-va fratilor, si lasati revolutiile pe seama celor nebotezati.
      Recititi, fratilor, Predica de pe munte a Mantuitorului (Matei 5.1-19), sau fiti mai atenti cind se spun Fericirile la Sfanta Liturghie, si „fiti dar întelepti ca serpii, si fără răutate ca porumbeii”.
      De asta depinde Mantuirea!

      Apreciază

      • bogdan said, on februarie 20, 2011 at 4:20 pm

        Parinte, multumesc pentru cuvantul bun si lamuritor. Ca si crestin ortodox si roman sunt trup si suflet alaturi de Parintele. Pentru mine a fi ROMAN si MEMBRU AL SFINTEI BISERICI LUPTATOARE inseamna a fi OM. Restul sunt definitii.
        Imi cer iertare daca am smintit pe cineva prin cele scrise mai sus. Nu sunt eu cel mai in masura sa judece si sa emita teorii.
        Dumnezeu sa ne ajute si sa ne miluiasca si sa ne dea raspunsul cel bun la rugaciunile noastre

        Apreciază

  10. MIhaela said, on februarie 20, 2011 at 1:20 pm

    ALATURI DE PARINTELE IUSTIN!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciat de 1 persoană

  11. agerstress said, on februarie 20, 2011 at 1:40 pm

    L-am postat si pe „apologeticul” la un articol legat de subiect:
    Am vazut cu amaraciune intr-o secventa la “stiri” pe antena 3 cum erau acuzate public maicutele de la Petru Voda pentru ca au cantat un cantec legionar Parintelui Iustin. Ma intreb de ce nu avem si noi forta sa impunem adevarul pe canalele de stiri atata timp cat altora cu bani li se permite sa-si impuna mizeriile impotriva crestinilor romani in tara lor crestina Romania? Daca astia care emit acuzatii aberante impotriva crestinilor sunt semitii de azi atunci care mai e diferenta dintre -”antisemitism” in conditiile date- si “legitima aparare” a romanului in propria lui tara? As fi antisemit daca m-as duce in Israel si as trage evreii de perciuni dar eu stau intre granitrele tarii mele si evreii ma calca pe bataturi. Tot eu sunt “antisemit”??? Noi nu le vrem evreilor raul dar nici nu vrem sa le acceptam orice mizerie in propria noastra tara. Pe aceia dintre ei care sunt cinstiti ii cinstim, insa cei nemenrnici dintre ei nu sunt bineveniti pe pamant romanesc.

    Apreciază

  12. Fulger said, on februarie 20, 2011 at 1:42 pm

    Se poate intampla la fel ca in Serbia daca nu facem ceva , deja au inceput sa ne atace sfinti nostri parinti.

    Apreciază

  13. dante said, on februarie 20, 2011 at 1:52 pm

    ” Manastirea Petru Voda trebuie sa fie in termeni buni cu Patriarhia, sa n-o provoace pt. ca nu stim ce sanctiuni ar fi in stare sa-i aplice.”
    @Aurora
    Adica sa inteleg ca, daca patriarhia este pro cip, manastirea Petru Voda trebuie sa n-o supere, ca se trezeste cu sanctiuni, pai daca noi nu vom vorbi, atunci pietrele vor vorbi si e mai rau. Draga sora, e vremea marturisirii si va urma vremea muceniciei, daca vom tace din gura, cu capul bagat in nisip ca strutul, o sa ne trezim in marele Babilon, care ni se pregateste de pe acum.
    Nu avem de ce ne teme, Hristos cind a fost rastignit, a fost lasat singur in mijlocul lupilor, dar Adevarul a fost El, asa ca nu conteaza numarul, sau cum este politic corect, toate astea sint relative, doar El va ramine vesnic neschimbat.
    Cei de la Petru Voda sint o oaza de curaj in peisajul BOR, calauziti fundamental de parintele Iustin.
    @AN sint total de acord cu tine.
    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • petru borodi/Cluj said, on februarie 20, 2011 at 2:45 pm

      Da!
      Urmasii Mantuitorului, crestinii, trebuesc sa fie in deplina Armonie si Ascultare Jertfelnica cu Dumnezeu, si nu depind de nimeni si nimic altceva in trairea lor, cu atat mai departe sunt ei de frica de a Zice raspicat Adevarul!
      Sfintii Martiri este a fi Indrumare si Calauza crestinului, si nicidecum slujbasi trecatorii ce temporal si deloc Jertfelnic, ba chiar servi fortelor laice sau/si pervertite dela Omenesc, ce intamplator trec prin Sfintele noastre Biserici!
      „” Il provoc pe oricine prin Adevar, fie in orice straie imbract si orice luciri pamantene poarta si i se ofera, cu precadere cand nu-i in Acord si Armonie cu Dumnezeirea! Mai bine Liber inlantuit si batut pe cruce pentru Adevar, decat satul si apreciat in Iad sau lumea dezumanizata potrivnica lui Dumnezeu !””

      „Laudat fie cel ce nu se teme de cei ce ucid trupul insa n-au ce a face cu Sufletul!”
      petru borodi/Cluj

      Apreciază

  14. Ayan said, on februarie 20, 2011 at 2:21 pm

    Cum poate fii sprijinit , aparat ( la modul concret ) Pr. Justin Parvu in aceasta situatie ?

    Apreciază

  15. paul bacosca said, on februarie 20, 2011 at 2:37 pm

    Va dau un citat edificator din „Carticica Sefului de Cuib”:

    „Legiunea este o Organizaţie întemeiată pe ordine şi disciplină.

    Legiunea e călăuzită de un naţionalism curat, izvorât din nemărginita dragoste de Neam şi ţară.

    Legiunea vrea să trezească la luptă toate energiile creatoare ale Neamului.

    Legiunea apără altarele Bisericii pe care duşmanii vor să ni le dărâme.

    Legiunea îngenunche înaintea crucilor vitejilor şi mucenicilor Neamului.

    Legiunea stă scut neclintit în jurul Tronului, din care voevozi şi regi s-au jertfit pentru apărarea şi înălţarea Patriei.

    Legiunea vrea să clădească din suflete tari şi braţe vânjoase o ţară puternică, o Românie nouă.”

    Idealul legionar este cat se poate de actual. Din acest motiv se doreste descurajarea oricarei incercari de trezire si mobilizare a neamului romanesc. Ceea ce-i sperie cel mai mult pe acesti inamici si destabilizatori ai neamului este forta care izvoraste dintr-o credinta profunda si trainica.
    Se incearca oricum discreditarea Parintelui Iustina, pentru a-i destabiliza autoritatea spirituala si morala.

    Apreciază

  16. AparamOrtodoxia said, on februarie 20, 2011 at 2:40 pm

    APARAMORTODOXIA MESAJUL MEU CU TOTI LA PETRU VODA………SA FACEM ZIDUL NEAMULUI ROMANESC ……..PRIGOANA A INCEPUT DAR AU GANDIT GRESIT DACA AU CREZUT CA PR IUSTIN E SINGUR. SA NE APARAM CAPITANUL MARTURISITORUL ADEVARAT AL DREPTEI CREDINTE…………..VOM DORMI SI ACUM ??? PRIGOANA IMPOTRIVA CRESTINILOR ORTODOCSI A INCEPUT SA NU VA MIRE NIMIC …..SA FIM PREGATITI. AR TREBUI SA FACEM UN FORUM UNDE SA NE CUNOASTEM TOTI MAI BINE SI SA FORMAM O FORTA IMPREUNA. CHIAR DACA MITINGUL ARE LOC LA PATRIHARIE LA BUCURESTI LA MANASTIREA PETRU VODA NU VOR AJUNGE NICI TANCURILE SI NICI RACHETELE DE JOS APARAM NOI DE SUS NE APARA HRISTOS…. DOAMNE AJUTA!

    Apreciază

  17. cosmin m said, on februarie 20, 2011 at 2:59 pm

    Multi ani sa ne traiasca Parintele Justin!
    Sacssiv, atentie la demonstratiile din SUA: VIDEO Manifestatii de amploare in Wisconsin pe marginea unei propuneri de reducere a cheltuielilor bugetare * Noam Chomsky: Ar putea fi inceputul revolutiei in SUA- hotnews.ro

    Apreciază

  18. Tardea Raluca Diana said, on februarie 20, 2011 at 3:23 pm

    Traiasca Ortodoxia,Legiunea si Capitanul!

    Apreciază

  19. Paula said, on februarie 20, 2011 at 3:56 pm

    Traiasca Ortodoxia,Legiunea si Capitanul!

    Apreciază

  20. Ayan said, on februarie 20, 2011 at 4:56 pm

    Nu ca m-ar intreba cineva dar va spun cum vad eu situatia de acest gen si nu de acum . Poate foloseste . Preoti autentici traitori in Duh avem din ce in ce mai putini . Natia asta a fost ocupata cu avorturile nu doar in ultimii 20 de ani , altfel Pr. Arsenie Boca n-ar fii spus :” Vreti sfinti , nasteti-i !” . Cum sa mai avem sfinti daca nu i-am lasat sa se nasca ? Ca om care aspira la traire crestin-ortodoxa imi doresc sa avem in preajma duhovnici asemenea Pr.-lui Justin , sa ne putem bizui pe ei in orice fel de vremuri , insa e necesara si reciproca : si ei sa se poate bizui pe noi , astia , care aspiram sa ne numim crestini (ortodocsi ) . Nu stiu cum se intampla dar tot raul si uratul stie , reuseste sa se mobilizeze ca sa se apere si sa se perpetueze . Crestinul adevarat nu stie si nu poate . Inca mai e valabila zicerea : „Bate-voi Pastorul , risipise-vor Oile…” Urmarind antecedentele din Serbia , Grecia …. ma intreb ( asa , retoric) , noi suntem in stare sa ne aparam duhovnicii cand sunt persecutati ? Daca nu suntem in stare inseamna ca nu-i meritam . Mai mult ca sigur ca va veni un moment de prigoana fatisa de amploare . Cum vom reactiona atunci cand noi nu avem exercitiul protestului ? Cum li se pot face auzite vocile celor raspanditi in toata tara ? Nu critic mai degraba imi fac autocritica , dincolo de asta ma preocupa ideea formarii unui nucleu crestin ortodox . Cand zic „nucleu” ma refer la ceva unit , organizat , functional… Poate nu stiu eu multe dar perceptia mea despre romanii ortodocsi este ca suntem …total dezorganizati …

    Apreciază

    • agerstress said, on februarie 21, 2011 at 12:53 am

      Aceasta forma de organizare trebuie sa fie „Legiunea Arhanghelului Mihail”.

      Apreciază

      • Ayan said, on februarie 21, 2011 at 9:51 am

        Si sa fie reeditat momentul legionar din sec. trecut ? Nu ma gandeam la asta … Eu ma gandeam la niste oameni propovaduitori care sa adune in jurul lor suflarea crestin ortodoxa… Sa fie provocat un moment de constientizare a ortodoxiei . Aurora a spus bine ca se „mimeaza” . Chiar ieri in timpul liturghiei mi-a atras atentia un om de vreo 70 de ani , bine imbracat care in loc sa fie atent la slujba statea in strana si se uita la oameni ca si cum ai studia . Ca sa vedeti si voi ce preocupari au unii in biserica . Era ostentativ : majoritatea stateau cu fata la altar , el in strana cu capul intors spre noi ceilalti .Se plictisea omu` . M-a enervat rau si m-am uitat urat . Nu s-a clintit de acolo pana nu s-a terminat totul si a inceput lumea sa se indrepte spre miruit . Unii vin la slujba ca la spectacol .

        Apreciază

  21. Aurora said, on februarie 20, 2011 at 4:57 pm

    @Dante
    Fratioare, cand am spus fraza pe care ai citat-o tu, nu am sugerat obedienta fata de cei din Deal, ci diplomatie. Noi trebuie sa ne concentram pe lupta anti-cip si anti-ecumenism despre care multa lume habar n-are. Parintele a inceput aceasta lupta, iar noi trebuie s-o ducem mai departe, dar Patriarhia are putere sa discrediteze un om, iar gloatele sa nu reactioneze in nici un fel pt. ca multi n-au auzit de Par. Iustin. De aceea consider ca trebuie multa prudenta din partea obstii de la Petru-voda, ca sa nu-si atraga si mai rau dusmania Dealului care si asa il simte pe parintele ca pe un ghimpe in coasta. Eu nu am incredere in crestinii care umplu bisericile duminica pt. ca stiu ca sunt gata sa accepte orice modificare in materie de credinta, iar daca preotul paroh le spune ca cipul nu e nici un pericol, a doua zi, fac coada la politie sa-si ia buletinul biometric. La mine in parohie, acum ceva vreme, parohul a vorbit la o predica despre cip, cum ca trebuie sa ne supunem normelor europene,iar despre globalizare a spus ca e foarte buna, caci inainte nu existau granite intre state. La auzul acestor anomalii, m-a luat durerea de inima, dar nimeni nu a avut vreo reactie, toti au luat de bun ce a zis parintele. Deci daca Patriarhia ar spune ceva rau despre Par. Iustin, majoritatea ar crede. Oamenii sunt neinstruiti, comunismul le-a spalat creierele, multi n-au invatat pana la 70 de ani cum sa-si faca cruce corect, altii se duc la altar sa dea liturghie, dupa Tatal Nostru. Nu spun ca sunt toti asa, exista un procentaj foarte mic care mai citeste, face rugaciunea inimii, acatiste, pelerinaje, deci exista si crestini adevarati, dar cei mai multi doar MIMEAZA. De aceea spun ca trebuie prudenta, cu asa un popor de mimi care n-ar sari in apararea Par. Iustin.

    Apreciază

    • natalia said, on februarie 20, 2011 at 6:32 pm

      Aurora ai dreptate ca foarte multi crestini chiar dintre cei ravnitori din pacate ma tem ca vor urma sfaturile fals linistitoare ale preotilor care indeamna sa luam cipurile.Da foarte multi crestini unii dintre ei chiar ravnitori vor lua de bune toate aceste mizerii, nu stiu ce sa zic un conflict deschis intre Patriarhie si obstea de la Patru Voda ar fi foarte prost plasat in acest context insa indiferent de ce se va intampla ar fi bine sa il sprijinim pe parintele Iustin.Din punctul meu de vedere ai pus bine problema ca sunt multi crestini care tind mai mult inspre formalism cred ca daca au venit 2 ore la biserica si au dat un pomelnic gata si-au facut datoria…Multi combina mersul la biserica cu uitatul dupa amiza pana seara la telenovele si emisiuni subculturale cu vedete….deci unde e trairea crestina sau eventual e pe undeva la jumatate?…Iar sa nu mai vb de modul in care se spovedeste f multa lume 5 minute maxim si apoi se impartasesc…pai ce spovedania e asta…chiar nu inteleg ne merge totul atat de bine incat nu avem nevoie decat de 5 minute de discutie cu duhovnicul?Probabil si din indolenta noastra si din formalismul nostru preotii nu mai sunt nici ei ravnitori ci mai mult perocupati de treburile materiale…daca nu ii tragem de maneca cu probleme si ei se pun asa pe tanjeala sa zicem.Nu vreau sa critic spun doar o problema personala.Poate daca am deveni mai curajosi si mai vocali ar avea si ei o atitudine mai ferma in problemele care ne privesc in mod direct.

      Apreciază

  22. AparamOrtodoxia said, on februarie 20, 2011 at 5:08 pm

    Pr Vasile asa este prigoana impotriva noastra a ortodocsilor a inceput de 2000 de ani.Doamne Ajuta

    Apreciază

  23. GABRIEL din Canada said, on februarie 20, 2011 at 5:23 pm

    se lamuresc lucrurile. iata cum produc evreii revolutie in romania. patriarhia se va delimita de parintele si atunci sa vezi situatie critica….

    Apreciază

  24. Ion de la Chiuiesti said, on februarie 20, 2011 at 6:20 pm

    Cei de la MCA trebuie sa justifice fondurile pe care le primesc. Desi ceea ce vedem filmat este o manifestare si o aniversare cu caracter privat, ei se baga in vietile oamenilor. Ciudat!

    Apreciază

  25. Florian Cristache said, on februarie 20, 2011 at 6:52 pm

    Miscarea Legionara a fost coborarea sabiei Sfantului Arhanghel Mihail pe pamant…Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Mihaela said, on februarie 21, 2011 at 5:23 am

      Mantuieste, Doamne, poporul Tau si binecuvinteaza mostenirea Ta! Biruinta binecredinciosilor crestini asupra celor potrivnici daruieste si cu crucea Ta pazeste pe poporul Tau! Amin.

      Apreciază

  26. Anda said, on februarie 20, 2011 at 8:00 pm

    Nu vad de unde e problema: sarbatoritul si cel caruia ii este dedicat acest minunat cantec este Parintele Iustin, nu presedintele Israelului. Sau gresesc…

    Apreciază

  27. infiniteladder said, on februarie 20, 2011 at 8:43 pm

    Eu zic sa folositi cu pricepere aceasta adresa de e-mail http://www.antisemitism.ro/ro/contact/ si sa le comunicam cat de de anti-crestini sunt acesti paraziti, care nu stiu decat sa exploateze evenimente, sa fabrice adevarul, bucurandu-se de privilegii in toate sferele societatile. De Jacob Schiff nu mentioneaza rolul sau decisiv in decapitarea Rusiei Tariste care inainte de toate a fost monarhie ereditara, centrul ortodoxismului mondial. Prin influenta sa a stopat imprumurile de pe pietele monetare care le putea contacta Rusia si a acordat imprumut Imperiului Japonez in razboiul Ruso-Japonez care a culminat cu infrangerea Rusiei Tariste iar nemultumirile sociale au dus la inscaunarea iudeo-bolsevismului. Atacatii prim toate mijloacele posibile, postati informatii in acest sens pe cat mai multe situri, bloguri. Deocamndata este singura sansa de a-i combate cat mai eficient pana cand se va cineva care sa le inchida gura aia mare a lor.

    Apreciază

  28. soram said, on februarie 20, 2011 at 8:45 pm

    „Temnitele au fost laboratoarele de „reeducare” a „dusmanilor regimilui” , pana cand am fost considerati inofensivi puterii de stat. Presiunile ce s-a exercitat asupra noastra au fost geniale si bestiale , incat putin au putut rezistat. Totusi au fost oameni care au crezut pana a sfarsitul tuturor chinurior si au ramas curati. In acesti oameni a viat Hristos , a vorbit Hristos si Hristos vorbeste (…) prin ei .” (Ioan Ianolide- Intoarcerea la Hristos)

    Apreciază

  29. nea Anderthal said, on februarie 20, 2011 at 9:04 pm

    …explodeaza mamaliga?

    Apreciază

  30. Antonia said, on februarie 20, 2011 at 9:47 pm

    Ce frumos si ce optimist este cantecul ,,Sfanta tinerete legionara”! Are o melodie mobilizatoare. Consider ca maicile au vrut sa-i faca o surpriza placuta parintelui Iustin.

    Acest cantec a avut drept scop evocarea idealurilor care l-au calauzit in tinerete pe parintele Iustin. Parintele Iustin este perceput ca un capitan pe plan duhovnicesc de catre toti cei care-l cinstesc.

    Nu cred ca maicutele i-au cantat parintelui acest cantec cu alt scop.

    Apreciază

  31. ady said, on februarie 21, 2011 at 4:14 am

    Saccsiv, ajuta-ne, invata-ne, deocamdata in afara de rugaciune, ce putem face pt parintele Iustin?

    Apreciază

  32. Razvan said, on februarie 21, 2011 at 8:51 am

    O adevarata binecuvantare aufost legionarii pentru oamenii si locurile acestea! Pentru istoria, identitatea, cultura, independenta acestei tari! Pentru apararea valorilor si Credintei in Dumnezeu! Pentru Adevar si neatarnare! Ar trebui sa nu ne rezumam doar la vorbe si sa putem face ceva cu adevarat pt Parintele Iustin si pt tot ceea ce Sfintia Sa apara! Doamne ajuta fratilor!

    Apreciază

  33. Dragut said, on februarie 21, 2011 at 10:35 am

    Se pare ca cuvintele Capitanului au avut fost inspirate de duhul sfant cand a spus ca: ” Atata timp ca pe lume va exista un singur legionar, constient de misiunea lui, miscarea legionara va fi vie, activa si de neinvins” ORTODOXIE SAU MOARTE!!! Doamne ajuta!

    Apreciază

  34. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on februarie 21, 2011 at 12:39 pm

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  35. antoaneta marinescu said, on februarie 22, 2011 at 10:29 am

    Parintele Iustin Parvu este unul dintre putinii adevarati patriarhi care ne-au mai ramas in viata. Sfintia sa a primit dela Dumnezeu duh sfant pentru cele ce a patimit in inchisorile comuniste, pentru credinta noastra ortodoxa. Tot Bunul Dumnezeu l-a lasat si-l va mai tine printre noi fiindca avem mare nevoie de ajutorul Sfintiei sale.Asa stand lucrurile,cum ar putea crede cineva ca Parintele Iustin ar putea face sau gandi ceva care sa-L supere pe Dumnezeu? Nimeni dintre noi n-ar trebui sa aiba indrazneala de a judeca ceea ce face sau spune Parintele iustin !
    Desi am o varsta destul de inaintata, eu eram prea mica pe vremea miscarii legionare si niciodata pana acum nu m-am interesat de aceasta miscare. Acuma insa, am ascultat si eu imnul pe care i l-au cantat maicutele parintelui. Este un imn minunat , inaltator de suflet si ale carui versuri se refera la credinta in Dumnezeu, la puterea Sfintei Cruci si la iubirea de patrie [toate acestea fiind la cote foarte scazute in zilele noastre].Nici urma de violenta fata de vreo religie sau de vreo natiune. Dupa parerea mea , ar fi foarte bine ca tot tineretul sa invete acest imn.
    Ar fi foarte multe de spus,dar deocamdata ma voi opri aici. Va mai spun , cu toata raspunderea ca daca cineva, oricat de suspus va indrazni sa porneasca vreo prigoana impotriva Parintelui Iustin Parvu, va fi un semn clar ca acela este din partea diavolului si voi fi oricand gata sa-l apar pe Parintele Iustin in orice fel.

    Apreciază

  36. GEORGIA said, on mai 27, 2011 at 7:15 pm

    Parintele IUSTIN PARVU este un slujitor al lui Dumnezeu……..iubeste tara si poporul….emotia puternica ,cand aude cuvintele de tara si popor , demonstreaza ca nu are ce pierde….personal nu ma intereseaza decat esenta acestui mare duhovnic sfant…..am invatate multe de la marii duhovnici si niciodata nu o sa accept ca cineva sa ii judece…….judecata ii apartine numai si numai lui DUMNEZEU…….arma noastra sa fie una singura: rugaciunea si jertfa…sa ne rugam pentru parintele cat mai mult si mai profund.O singura teama au cei ce denigreaza: teama de credinta noastra…….DOAMNE ISUSE HRISTOASE AI GRIJA DE CEI CE TE SLUJESC!!!!!!!!IARTA DOAMNE PE DUSMANII NOSTRI CA NU STIU CE FAC. INVATA PE EI SA FACA BINE SI SA ROAGE!!!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.