SACCSIV – blog ortodox

Cum se leaga lucrurile: Un adolescent a inceput prin a mutila animale si a sfarsit prin a ucide un om …

Posted in ANIMALE by saccsiv on februarie 15, 2011

Citez din articolul Bestia care a mutilat un căţel, tăindu-i lăbuţele, acum a omorat un om:

Un adolescent de 15 ani a omorât în bătaie un bărbat din localitatea argeşeană Podu Dâmboviţei, pecare l-a lovit cu un vătrai şi cu un par. Băiatul, care a mai fost cercetat pentru agresiune, după ce a tăiat picioarele unui câine, recunoscându-şi fapta şi spunând că nu o regretă.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Tribunalului Argeş, victima este un bărbat de 67 de ani, care în ultima perioadă locuia fără forme legale la Rucăr.

Conform anchetatorilor, vineri seară adolescentul şi bărbatul de 67 de ani au băut în casa bunicii băiatului, iar la un moment dat între cei doi a apărut un conflict cauzat, conform declaraţiilor adolescentului, de faptul că victima ar fi încercat să îl agreseze sexual.

„Băiatul l-a lovit pe băiat cu un vătrai în cap şi peste corp, iar ulterior conflictul a continuat în curtea casei bunicii adolescentului, unde acesta l-a lovit pe bărbat cu o coadă de mătură. Bărbatul a murit în curtea casei, iar adolescentul a mers să se culce. Dimineaţă, trupul neînsfleţit al victimei a fost găsit în curte de un vecin care a sunat la 112”, a declarat procurorul Ion Anghelescu de la Parchetul Tribunalului Argeş.

Băiatul şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor şi a relatat împrejurările în care a comis crima, spunând că nu are remuşcări.

În prezent, băiatul este audiat de către procuror la postul de poliţie din comuna argeşeană Rucăr, iar dacă va fi găsit vinovat de omor calificat riscă închisoarea între 15 şi 25 de ani, urmând să i se aplice jumătate din pedeapsă, în condiţiile în care este minor.

Părinţii adolescentului sunt divorţaţi, acesta fiind crescut de câţiva ani de către bunică. Vecinii băiatului spun că în aprilie anul trecut acesta a mutilat un câine pentru că bietul animal mâncase o găină. Răzbunător peste măsură, puştiul a pus mâna pe topor şi i-a tăiat lăbuţele din faţă şi coada. Cruzimea puştiului i-a şocat până şi pe medicii veterinari. Băiatul de 14 ani a mai chinuit şi alţi câini. Pe unii i-a înecat, pe ceilalţi a încercat să îi spânzure. Proprietara animalului a reclamat cazul la poliţie, iar în urma anchetei băiatul a primit o amendă administrativă.

Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/44926/Un-copil-si-a-mutilat-catelul-taindu-i-toate-labutele-si-coada/

 

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 15, 2011 at 5:02 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Sergiu said, on februarie 16, 2011 at 11:24 am

      Fraţilor greşiţi să judecaţi un copil fără să încercaţi să vedeţi dcum de s-a ajuns la aşa ceva. Puteţi observa foarte uşor că e crescut de bunica lui, părinţii fiind plecaţi în străinătate la muncă. Posibil ca din cauza bătrâneţii, bunica lui să nu îi asigure educaţia necesară, şi nici să îi ofere iubirea părinţilor de care un copil are nevoie să crească normal. Faptul că multe familii trebuiesc să muncească în afară, lăsându-şi copii acasă nesupravegheaţi asfel încât singura lor educaţie e dată de şcoală, MTV, PROTV şi TARAFTV a făcut să avem o întreagă generaţie de asfel de copii denaturaţi. Când copilul a mutilat acel câine trebuie să ne punem mai multe semne de întrebare de genul: Ce l-a determinat să facă aşa ceva? care sunt cauzele? cum putem îndrepta situaţia? cumva filmele şi jocurile PC cu violenta dusa la extrem sunt de vina? Lipsa parintilor cum a afectat educatia lui? Ce facem să nu să se mai întâmple aşa ceva?”. FRAŢILOR ASTEA SUNT PROBLEMELE PE CARE SOCIETATEA ŞI MEDIA TREBUIE SĂ ŞI LE PUNĂ. În schimb societatea plângea de milă unei JARLE INUTILE vrând pedepsirea „monstrului”. Dacă aţi vrut un monstru, iată monstrul. Avem organizatii pentru protectia animalelor dar nu am auzit să existe una care să ia atitudine împotriva filmelor şi jocurilor în care avem parte de picioare şi maţe împrăştiate pe toţi pereţii. ŞI NIMENI NU A SPUS CĂ TREBUIE SĂ NE FACEM O ŢARĂ ÎN CARE FAMILIILE NOASTRE SĂ NU MAI FIE NEVOITE SĂ ÎŞI ABANDONEZE COPII ACASĂ SA MUNCEASCĂ ÎN STRĂINĂTATE. Deasemenea nici o organizaţie, sau o familie ceva nu s-a implicate în educarea sau supravegherea acelui copil. În schimb toţi eram preocupaţi de situaţia acelui câine şi ne închipuiam pedepse cât mai grave pentru acel copil. Toţi care comentau pe site-ul antena3 vroiau să pedepsească copilul dar nimeni nu aspus că se va ocupa de aducaţia lui. AŞA CĂ VĂ INVIT PE TOŢI CEI CARE A-ŢI PLÂNS DE MILĂ ACELEI JARLE SĂ VĂ DUCE-ŢI SI SĂ O PIPAŢI SUB COADA PE CARE NU O MAI ARE PENTRU CĂ ACUM AVEM UN BĂTRÂN MORT ŞI UN COPIL CARE E PE CALE SĂ ÎŞI PIARDĂ MÂNTUIREA. Să nu punem animalele mai presus de oameni. Bătrânul şi puştiul de 14 ani puteau să fie salvaţi dacă luam atitudinea corectă.

      Apreciază

      • #Cosmin said, on februarie 16, 2011 at 9:13 pm

        Prietene, deosebita dreptate ai, insa (intodeauna exista un insa) Sunt milioane de copilasi de 14-15 ani care NU mutileaza animale sau omoara.
        Dealtfel toata generatia de dupa 90 ar fi trebuit sa taie si sa spanzure animale si batrani daca doar asta era problema.
        La 14-15 ani ai tot discernamantul din lume pentru a-ti da seama daca e bine sau nu sa tai cu satarul piciorusele unui animal neajutorat.
        Sadismul acesta dateaza de cand bantuie omul pe fata pamantului si nu are legatura cu jocurile, filmele sau educatia.
        Dealtfel problema filmelor si a jocurilor, nu prea este valabila in zone rurale sarace…
        In rest privind the big picture, ai dreptate(insa..).
        O povestioara:
        Cand eram micut (7-9ani) eu si prietenii mei aveam o armata de caini si porneam prin cartierul unde locuiam la „vanatoare” de pisici.
        Eram distrati cand cainii nostri fugareau pisicile pana se urcau in copac. Insa la un moment dat au prins un pisoi mic in dinti si-l fluturau ca pe o carpa tragand unul de-un cap altul de celalalt. Am ramasi toti masca. M-am catarat si am sarit peste gardul gradinii (avea aprox 2 metri), am luat la suturi cateii pentru a scapa pisicul. Am luat pisoiul in maini, pisoi care incepuse sa ma muste ca un rozator salvandu-l din dintii cainilor.
        Din momentul acela am ajutat orice zboara,inoata,merge sau se taraste.
        (deci nu tu educatie, nu tu jocuri video,nu tu filme).
        Zici sa nu pui animalele mai presus de oameni… Noi oamenii avem de ales si alegem sa facem singuri rau, animalele nu au de ales, sunt neajutorate in fata noastra. Dumnezeu a zis sa te scalzi in adevar si in dreptate. TI SE PARE DREPT?
        In rest intradevar societatea de astazi prin insasi regulile ei incurajeaza si sustine astfel de comportament din motivele… lesne de inteles. Totul impotriva firii, a binelui, a dreptatii si adevarului.

        Apreciat de 1 persoană

      • bogdana said, on februarie 16, 2011 at 10:07 pm

        pe principiul toti suntem vinovati de toate, parca la dostoievski, te felicit pentru modul complex in care ai tratat problema.

        Apreciază

      • bogdana said, on februarie 16, 2011 at 10:08 pm

        scuuuuuuuuuuuuuze mesajul era pentru sergiu nu pt cosmin

        Apreciază

  2. #Cosmin said, on februarie 15, 2011 at 5:12 pm

    In civilizatia rurala se petrec astfel de lucruri deloc rar [ situatia cainelui]. Cu tot soiul de animale, de la cai pana la gaini.
    Aceste animale umane ar trebui sanctionate mult mai drastic decat o amarata de amenda administrativa. Psihologic intre a face un rau unui animal sau unui om nu-i mare diferenta.

    Apreciază

    • Sergiu said, on februarie 17, 2011 at 11:33 am

      Când am spus că avem o generaţie întreagă denaturată nu însemnă că toţi trebuie să mutileze animale. Ai fost vreodată în ultimul timp prin şcolile noastre? Sau măcar ai observat comportamentul adolescenţilor de pe stradă? Să îţi explic ce e denaturat la ei: modul cum se îmbracă, vorbele murdare pe care le folosesc într-o exprimare banală, râsul imbeciloid, faptul că îi găseşti pe stradă la ore târzii din noapte beti, fumează mai tot ce prind (ţigări, droguri aşa zis legale), lipsa de respect pentru societate, bătrâni, Biserică. Ar fi multe de enumerat, dar mă opresc aici.
      Acum să revenim la violenţa asupra animalelor. Am un nepot de văr, care era un copil normal, avea note bune la şcoală, chiar o inteligenţă cu mult peste medie. Tragedia lui a început pe la vârsta de 9-10 ani când a rămas orfan de mamă. Tatăl lui când se îmbăta îi bătea crunt din orice motiv. Ca urmare, copilul a început să neglijeze şcoala şi, îşi găsise ca metodă de consolare sau de răzbunare bătaia animalelor din curte. Asta e psihologie elementară frate, cel torturat simte nevoia să tortureze la rândul lui pe cineva neajutorat adică simţea nevoia să îşi descarce toate frustrările asupra altor fiinţe neajutorate ca el, iar un copil nu putea să conştientizeze aşa ceva asfel încât să nu facă acelaş lucru. Dacă vei citii câteva cărţi despre experimentul Piteşti vei observa că de acelaşi lucru se foloseau comuniştii. Torturau prizonierii, apoi celor torturaţi le dădea posibilitatea, (sau mai bine zis îi obliga) să tortureze pe alţii punându-I să aleagă între a fi torturat sau a tortura. Numai cei tari în credinţa în Hristos nu s-au schimbat. Restul, au picat. Nici o tărie omenească nu a ajutat. Frate spun toate astea pentru că eu cred că NIMENI, ABSOLUT NIMEN, nu se naşte rău şi mai ales schijuitor de animale, (rog să fiu îndreptat dacă greşesc) ci ne naştem doar cu vina păcatului lui Adam. Răi devenim din lipsă de Hristos.
      Acum frate Cosmine, hai să mai judecăm un pic această frază din text:
      „vineri seară adolescentul şi bărbatul de 67 de ani au băut în casa bunicii băiatului”
      Din text nu îmi pot da seama dacă au băut sucuri sau alcool. Dacă au băut sucuri, nimic nu e rău în asta. Dar dacă au băut alcool, nu ar trebuii să vă puneţi câteva semne de întrebare de genul: ce căuta un bătrân, om serios de 67 de ani, să bea cu un adoloscent de 15? Ce educaţie sau ce exemplu dă el acelui copil? Părerea e că nu aşa se procedează cu tinerii. Eu la o petrecere aveam 17 şi când m-a prins unchiul meu cu două beri în mâini mi-a dat două palme de am văzut stele verzi de nu le uit nici acum, şi, apoi m-a trimis acasă.

      Apreciază

      • #Cosmin said, on februarie 17, 2011 at 4:52 pm

        Referitor la ultima fraza ” adolescentul si barbatul de 67 de ani”. Fireste ca au baut alcool.[nu mai detaliez de ce]
        Referitor la psihologie elementara si daca am urmarit comportamentul adolescentilor in scoli sau pe strada? Sunt sociolog unesco in programul m.o.s.t. Raspunsul cred ca ar fi clar.
        As enumera o serie de lucruri interminabile despre acest comportament al adolescentilor insa fiind un blog crestin-ortodox, nu-si au rostul si nu cred ca ar ajuta pe cineva.
        Dupa cum spuneam, ai dreptate… nimeni nu este stapan pe caracterul si personalitatea sa [cand din lene nu exista vointa]. Societatea din ziua de azi este atat de agresiva in cioplirea omului incat pana si monahii din pustie sunt afectati. [Initiatorii de proiecte pentru spulberarea omului vechi in vederea implementarii omului nou evident, o fac pas cu pas voluntar]
        Eu nu mi-am dat cu parerea despre moartea barbatului ci m-am limitat strict la ceea ce a fost nedrept si nevinovat. [relatia om – caine neajutorat, nu relatia copil – barbat – bautura, amandoi au gresit, se pare ca si tu ai subliniat asta]
        Insa exista o micuta problema. Dreptatea, adevarul, iubirea… ELE au existat inaintea vrunui fel de religie sau doctrina. Ba chiar Dumnezeu a creat ingeri razboinici inainte de a exista vreun fel de conflict sau cadere in pacat. In fine… iti voi spune 1 lucru despre o experienta a mea.
        Legile Ortodoxe sunt de-o moralitate exceptionala. Insa sunt multi in istorie care le-au folosit[si inteles gresit] pentru vrajba si distrugerea altor popoare. [evident si alte religii au facut asta]
        Ca si sociolog, mergand prin viata observant interconexiunile sociale, avand o educatie semi-Ortodoxa…as ingenunchia [la propriu] in fata lui Iisus Hristos si doar a Lui.
        Candva nu am avut credina si am incercat sa probez Ortodoxia din multe puncte de vedere, [trebuie doar sa recunoastem ca sunt multe anomali in Sfanta Biblie, pana si Sfintii nostri stalpi ai Ortodoxiei se gresesc uneori. Pana si Iisus Hristos s-a indoit in Tatal, de 2 ori chiar] Este specific OMULUI, a se indoi si a gresi.
        Peste orice religie si peste orice rationament uman ar trebui sa fie Credinta absoluta in cel ce s-a lasat Martir peste intregul neam omenesc.
        Sergiu intradevar educatia si respectarea crestin Ortodoxa este imblanzirea fiarei din noi insa daca nu o doresti Tu ca si creatie divina, tot vei taia membrele animalelor [sper ca intelegi analogia]-[Totul depinde de voia ta] Fara vointa unui om, poti educa,biciui, etc. Nu o sa ajunga niciodata a se schimba. Iar toate schimbarile din caracterul uman de astazi se petrec cu voia noastra.
        Argumentul suprem si cel mai deranjant al umanitatii mondene este de a da vina pe societate, elite sau draci cand defapt adevaratii vinovati suntem noi individual in relatia [om – Dumnezeu]
        [Vointa insa azi, ne este dizolvata in patimi]
        Iar comoditatea ne face sa aruncam vina in stanga si-n dreapta, pe lady gaga, masoni sau illuminati.
        Eu repet intrebarea mea celebra: ingerii fac ceea ce trebuie, dracii fac ceea ce trebuie, masonii, illuminati si lady gaga fac ceea ce trebuie [fiind alegerea lor, noi nu trebuie sa judecam] pana si lucifer face ceea ce trebuie… Noi de ce nu facem ceea ce trebuie?
        (nu este o forma de judecata ci de observatie, cum de altfel toata documentatia din acest blog ar trebui sa o intelegeti ca o observatie si un argument al unei societati si nu o criticare sau aruncare a vinei pe altii pentru nereusitele noastre)
        Sper cat de cat ca m-am facut inteles. Nu prea am timp de scris si am fost deranjat si de cateva telefoane stresante care mi-au perturbat total atentia.
        (the big picture)

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 17, 2011 at 5:59 pm

        #Cosmin

        Unele pareri din comentariul tau sunt aproape un dezastru.

        Apreciază

      • #Cosmin said, on februarie 17, 2011 at 5:02 pm

        PS: as avea cateva intrebari ce tin strict de Religia Crestin-Ortodoxa. Nu-mi permit a imbuiba fiecare articol cu intrebari off-topic. Pun o intrebare inofensiva insa: Cum a ramas situatia cu forumul sau modalitatea de comunicare pro-on-topic. Pentru intrebarile novicilor?
        Imi pare rau ca procedura de infiintare a unui forum cade doar in carca autorului blogului, dar am observat ca alegerea a fost de a lucra mai solitar!

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 17, 2011 at 6:03 pm

        #Cosmin

        Am ales sa nu mai fac nici un forum. Intreaba fiecare la cele mai citite sau comentate dintre articole. In general i se va raspunde. Iar unele intrebari sau teme propuse le voi posta in articole separate, ca si pana acum.

        Apreciază

      • #Cosmin said, on februarie 17, 2011 at 8:41 pm

        Te rog…
        argumenteaza printr-un copy/paste!
        Multumesc

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 17, 2011 at 9:23 pm

        #Cosmin

        Cum adica sa argumentez printr-un copy paste?

        Apreciază

      • #Cosmin said, on februarie 17, 2011 at 10:28 pm

        Saccsiv
        ” Unele pareri din comentariul tau sunt aproape un dezastru.”
        Scuze n-am specificat pentru ce anume ti-am scris.

        Intareste replay-ul tau cu un copy si paste a parerilor in cauza.

        Apreciază

  3. Colaps said, on februarie 15, 2011 at 5:36 pm

    saccsiv, părintele Adrian Făgețeanu cică ar fi fost internat și el în spital, știi cumva mai multe detalii?

    http://vlad-mihai.blogspot.com/2011/02/parintele-adrian-fageteanu-fost.html

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 15, 2011 at 5:39 pm

      Colaps

      Parintele e bolnav inca de anul trecut. Stiu ca a fost internat acum cateva luni, parca in vara. Nu stiu daca intre timp a iesit si apoi a intrat iar.

      Apreciază

      • Colaps said, on februarie 15, 2011 at 6:26 pm

        El e chiar mai bătrân decât părintele Papacioc.
        Vai, atât ne trebuie, să-l pierdem și pe mitropolitul Bartolomeu și pe părintele Papacioc și pe părintele Făgețeanu într-un timp așa de scurt…

        Doamne ferește !

        Apreciază

  4. Fulger said, on februarie 15, 2011 at 6:34 pm

    Unde nu este Dumnezeu nu este nici bunatate, nici mila, nici compatimire.

    Apreciază

  5. Maresalul said, on februarie 15, 2011 at 7:52 pm

    Fara remuscare in fata plutonului de executie .Gloantele platite de el insusi prin cateva zile de munca inaintea executiei.Dar impuscat in stomac asa sa se cace pe el de durere vazandu-si moartea incetul cu incetul.

    Apreciază

  6. Lavinia said, on februarie 15, 2011 at 9:06 pm

    Nu vad de ce ai postat acest articol, credeam ca acesta este un blog de interes ortodox! Se pare ca aluneci in articole de senzatie!

    Apreciază

  7. Aurora said, on februarie 15, 2011 at 10:24 pm

    Actele de sadism fata de animale preced de multe ori crime, cum a fost in cazul Roxanei Calin din Ploiesti, o doctorita care in urma cu vreo 15 ani a ucis-o cu sange rece si a transat-o pe sotia amantului ei. Am retinut un amanunt important legat de aceasta crima oribila. Doctorita, inainte cu vreo doi ani de a se intampla nenorocirea, a inecat pisicuta in wc. pentru ca unul din copiii ei a facut greseala s-o sarute pe botic. Deci lucrurile se leaga in ambele cazuri. Psihiatrii au desigur explicatiile lor stiintifice despre predispozitiile criminale la cei care chinuie animale, dar din perspectiva duhovniceasca, cred ca e vorba de indracire. Cand cineva simte placere sa faca rau unor biete animale, diavolul incepe sa puna stapanire pe el si treptat il impinge si la omoruri.

    Apreciază

    • #Cosmin said, on februarie 15, 2011 at 11:48 pm

      Noi oamenii raspundem de viata animalelor. Destinul lor este strans legat de al nostru.
      O observatie, in satanismul de grad 1 [ persoanele acelea imbecile care stau prin cimitire si care grohaie in numele lui satan] au printre altele un punct comun. placerea de a chinui animalele din imprejurul lor. dar nu oricum, de vii, lucrurile petrecute destul de lent. Nu ducem decat concluzia ca intradevar este indracire. Insa sa nu mai dam vina pe draci, ar fi usor sa dam vina pe draci pentru starea noastra de indracire. Ei fac ceea ce trebuie sa faca dracii!!
      Noi facem ceea ce trebuie sa faca oamenii in mod firesc?

      Apreciază

  8. […] Cum se leaga lucrurile: Un adolescent a inceput prin a mutila animale si a sfarsit prin a ucide un o… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.