SACCSIV – blog ortodox

Daca e real, e grav – PS VISARION, episcopul de Tulcea, A SLUJIT CU UN PREOT CATOLIC si a anuntat: „ne-am unit cu catolicii si vom face slujbe impreuna” …

Posted in catolici, ECUMENISM, PS VISARION, Tulcea by saccsiv on februarie 14, 2011

Iata comentariul cititoarei Liliana postat la articolul Ecumenism total: A aparut CHRISLAM, adica 2 in 1 (crestinism plus islam):

Vreau sa va aduc la cunostinta un fapt care s-a petrecut atazi,13 februarie 2011,in satul Greci,judetul Tulcea.Este infricosator…Azi,la Biserica Sfintului Haralambie din sat,biserica veche unde au slujit cu cinste parinti de vrednica pomenire,a venit episcopul Tulcii,Visarion, cu un preot nou,ca acesta sa fie paroh in aceasta parte a satului.A fost insotit si de ,,preotul” catolic -in sat sint si italieni,de vreun secol-,si impreuna au ,,slujit ”…Liturghia (?!).Episcopul Visarion a anuntat poporul prezent ca de acum ,,ne-am unit cu catolicii” si vom face slujbe impreuna-probabil cind in biserica ortodoxa,cind in cea catolica,din sat…
Eu nu am fost de fata,dar am aflat despre acestea prin telefon de la o persoana demna de toata increderea.Eu merg doar vara in satul Greci,si am iubit intotdeauna frumoasa biserica a Sfintului Haralambie.Cred ca de acum inainte eu nu mai pot merge acolo,Chiar as vrea sa va rog sa-mi spuneti,care este atitudinea crestinului ortodox in situatia cind in biserica unde se afla se petrec erezii.Cred ca voi scrie si batrinilor nostri duhovnici pe care ii mai avem sa-mi raspunda clar ce trebuie facut in aceasta situatie.Unde ne vom mai spovedi,cine ne va mai face slujbele de maslu,inmormintare,botez,etc,ca sa nu mai zic de Sfinta Liturghie daca preotilor li se va impune sa devina eretici?…
Doamne,ajuta-ne,Doamne,miluieste-ne!

Comentariu saccsiv:

In 2008 sinodul Sfintei Biserici a reamintit, printr-un comunicat, Sfintele Canoane care spun urmatoarele:

– nu este ingaduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxa Romana sa se impartaseasca euharistic in alta Biserica crestina. De asemenea, nu este ingaduit niciunui cleric ortodox sa concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

– cei ce nu se supun acestei hotarari pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxa si, in consecinta, vor suporta sanctiuni canonice corespunzatoare starii pe care o ocupa in Biserica: depunerea din treapta sau caterisirea, in cazul clericilor, si oprirea de la impartasanie a credinciosilor mireni.

Cititi va rog si:

Ce inseamna EREZIE si APOSTAZIE. „Daca se va ruga cineva cu ereticii, acela să se afurisească si dacă nu se va căi, să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har”

EXTREM DE IMPORTANT: RUGACIUNEA COMUNA cu CATOLICII (sau alti eretici) este ASPRU PEDEPSITA de canoane. Dar pare ca la putini le pasa … Propunere de dezbatere: CE-I DE FACUT?

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 14, 2011 at 1:54 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Un pacatos said, on februarie 14, 2011 at 2:09 am

  Despre pretinsa suprematie papala:

  ” 25. Dar Iisus, chemându-i la Sine, a zis: Ştiţi că ocârmuitorii neamurilor domnesc peste ele şi cei mari le stăpânesc.
  26. Nu tot aşa va fi între voi, ci care între voi va vrea să fie mare să fie slujitorul vostru.
  27. Şi care între voi va vrea să fie întâiul să vă fie vouă slugă,
  28. După cum şi Fiul Omului n-a venit să I se slujească, ci ca să slujească El şi să-Şi dea sufletul răscumpărare pentru mulţi.”
  (Matei 20, 25- 28).

  Apreciază

  • Un pacatos said, on februarie 14, 2011 at 2:17 am

   ” Dar voiesc ca voi să ştiţi că Hristos este capul oricărui bărbat, iar capul femeii este bărbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu.” ( I Corinteni 11, 3);

   ” Epistola către Efeseni a Sf�ntului Apostol Pavel
   Cap. 2

   20. Zidiţi fiind pe temelia apostolilor şi a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuşi Iisus Hristos.

   Cap. 4

   15. Ci ţinând adevărul, în iubire, să creştem întru toate pentru El, Care este capul – Hristos.

   Cap. 5

   23. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este.”

   Apreciază

 3. umilinta said, on februarie 14, 2011 at 6:29 am

  Daca e adevarat o sa vedem si o caterisire de episcop.

  Apreciază

  • forin. f. said, on februarie 14, 2011 at 7:10 am

   Fratilor, nu va aruncati sa credeti fara a cerceta lucruri de felul astuia. Personal, il cunoasc personal pe PS. Visarion si nu cred ca a spus asa ceva…poate o fi scoasa din context afirmatia.. vom vedea.

   Apreciază

   • Maxim said, on februarie 14, 2011 at 3:30 pm

    ”N-am fost personal ,de fata,dar am auzit de la cineva prin telefon”…sa ne ierte dna(dra)Liliana, dar asta nu e o informatie valabila,mai ales ca e vorba de ceva grav cum se presupune ca s-a intimplat in acea biserica.

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 14, 2011 at 3:50 pm

    Maxim

    Prin acea informatie nu se va judeca, insa indubitabil ca dupa acest articol se va cerceta.

    Apreciază

  • Bungee said, on februarie 14, 2011 at 4:42 pm

   Mai crestinilor voi inca mai sunteti uimiti de astefel de intamplari ? Sunt vremurile de apoi , astfel de lucruri o sa inceapa sa se intample din ce in ce mai des in curand catolicii o sa strice totul in Biserica Ortodoxa , putini vor mai fii cei cu adevarat credinciosi , putini vor mai fii cei ce vor fi gata sa moara pentru Hrisots. TREZITI-VA ati uitat oare ce spun profetiile sfiintilor , ca bisericile vor avea cupola imbraca in aur si noi vom fi obligati sa mergem la biserica, aceste vremuri nu sunt departe sunt chiar foarte aproape(https://saccsiv.wordpress.com/2010/06/30/pustnicul-zosima-%E2%80%9Eo-sa-fie-mare-macel-in-orase-o-sa-fie-mai-rau-decat-ti-a-spus-parintele-pustnic-n-%E2%80%9D-completare-la-articolul-%E2%80%9Eprofetie-%E2%80%9Emare-varsare-de-sange/).
   NU mai cautati sa comentati ce spun altii , ei nu spun degeaba pentru ca nu au ce face , incearca sa faca un bine tragandu-va voua atentia cu ce se intampla . Nu fiti asa uimiti de PS VISARION , doar amintiti-va de https://saccsiv.wordpress.com/2011/02/02/ratacirile-parintelui-ilarion-argatu/ . Este foarte usor sa cazi in erezie si este foarte greu sa te mentii pe drumul strampt ce duce spre Imparatia Cerurilor.
   NU MAI FITI ASA UIMITI.

   Apreciază

 4. cezar said, on februarie 14, 2011 at 7:39 am

  „nu este ingaduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxa Romana sa se impartaseasca euharistic in alta Biserica crestina”…INSEAMNA ACEST LUCRU OARE CA MAI SUNT SI ALTE BISERICI ?…in afara de cea ortodoxa in sanul careia ca se pastreaza adevarul intreg si nestirbit ?…ma framanta mult aceasta intrebare mai ales ca deunazi , citind ceva scris de sf NICOLAE CABASILA am intalnit acelasi lucru , adica termenul de Biserica catolica sau Biserica latina

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 14, 2011 at 10:59 am

   Cezar

   Nu te framanta. Nu sunt biserici crestine. Am postat insa comunicatul oficial, cu acea formulare intr-adevar gresita.

   Apreciază

 5. acelas said, on februarie 14, 2011 at 7:51 am

  off.

  „chipurile” pe la „case mai mari”, tot ortodoxe, ar fi altfel…

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ue-si-fmi-regreta-disputa-cu-atena-pe-tema-privatizarilor-921162.html

  „joc de glezne”?

  familia Papandreou si cealalta familie cu care isi tot impart puterea de vreo 40 de ani in Grecia, alternandu-se cu voie pe rand la guvernare, sa nu fie ele „papusi” sau intrate in randul „elitelor”? sau mai trebuie sa se „puna bine” cu poporul din cand in cand.. ?

  sau macar asa, de ochii lumii, mai face cineva ceva asemanator la noi?

  Apreciază

 6. fanu said, on februarie 14, 2011 at 10:28 am

  să se dovedească şi apoi să se ia măsuri în raport cu fapta şi în sensul rânduielilor bisericeşti

  Apreciază

 7. acelas said, on februarie 14, 2011 at 12:29 pm

  pana la urma se da pe fata..

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/george-soros-omul-din-spatele-revolutiei-din-egipt-144146.html

  eh, eu votasem pt h. kissinger. Un adevarat „regizor” al farselor din a doua jumatate a secolului trecut, frate de sange cu regizorul, la fel de popular, s. spielberg. Oricum, pana la urma tot aia e… frati sunt toti.

  Apreciază

 8. Fulger said, on februarie 14, 2011 at 4:40 pm

  Am mai spus si o sa mai spun o data ca ecumenismul se preda la greu si este scrisa o lectie speciala in manualul de religie aprobat de BOR despre ecumenism.

  Apreciază

 9. Aurora said, on februarie 14, 2011 at 5:26 pm

  Daca s-a facut impreuna-slujire cu papistii si episcopul Visarion a spus ca ”ne-am unit…”, este un lucru pregatit dinainte, nu ceva spontan. Cred ca toate abaterile de pana acum sunt cu acordul conducerii BOR care de aceea nici nu da sanctiuni pt. ca vrea sa pregateasca mentalul colectiv cu marea „unire”.Sinodul nu numai ca nu pedepseste pe cei cazuti, dar cred ca si incurajeaza ratacirile pt. ca ordinul de la u.e. este sa se stearga deosebirile confesionale. Episcopii asculta orbeste de stapanii lor cu sortulet si de uraciunea europeana care uraste Ortodoxia. Lucrurile sunt din ce in ce mai la vedere. TVR a dedicat duminica aproape toata editia „Universul credintei” catolicismului. Toti asculta de niste comenzi care nu sunt in avantajul ortodoxiei. Noi trebuie sa intarim rugaciunea si postul. Dumnezeu sa ne apere de erezii !

  Apreciază

 10. LILIANA said, on februarie 14, 2011 at 7:58 pm

  Aduceti-va aminte ca in 2010,ianuarie,episcopul Visarion a adus sfinte moaste din Dobrogea-ale Sfintilor Epictet si Astion ,-la Patriarhie si preafericitul Daniel le-a daruit monseniorului Robu.Consider ca ,intr-adevar, trebuie controlate cele ce se intimpla in Greci.

  Apreciază

 11. Grecul said, on februarie 14, 2011 at 10:28 pm

  Nu a slujit cu nici un catolic. Nici de insoteala cu preot catolic, nu se pune problema. Ca o fi intrat preotul catolic in biserica, la Greci, o fi intrat, ca nu putea fi oprit sa nu intre. A asistat, in schimb, la o slujbareala catolica, la astia acasa. Vizionati pozele de pe site-ul episcopiei Tulcii.

  Apreciază

 12. D&G said, on iulie 30, 2011 at 1:44 pm

  Domnule Sacsiv , inainte sa publicati un articol cred ca ar fi necesar sa vedeti daca sursa este adevarata! Publicand un articol care lezeaza imaginea unei persoane si mai ales a Unei persoane care nu are legaura cu ceea ce s-a specificat in articol riscam ca oamenii sa isi faca niste impresii false despre o persoana si sa o judece ! Ne bazam pe afirmatiile unei femei care nici macar nu a fost la slujba ! Asigurati-va ca articolul este real si atunci publicati-l .Cred ca ar trebui sa fiti mai atent la cele ce le publicati pentru ca puteti uneori sminti pe foarte multi !!!

  Apreciază

 13. D&G said, on iulie 30, 2011 at 1:51 pm

  Domnule Sacsiv ,inainte de a publica un articol trebuie sa vedeti daca sursa este reala . Prin acest articol este jignita o persoana care nu are nicio vina!. Faptul ca ne luam dupa „baba Floarea din Greci” care a vazut un preot catolic si i-a zis si d-nei Liliana o varianta distorsionata a predicii care la randul sau o pune pe un blog si dumneavoastra o publicati , este revoltator . In plus P.S. Visarion condamna ecumenismul ! Deci fiti mai atenti la cele ce le publicati pentru ca produceti tulburare in popor !

  Apreciază

 14. D&G said, on iulie 30, 2011 at 2:34 pm

  Nu vad care ar fi problema..:-? Dansul a facut parte din delegatia B.O.R. NU inseamna ca daca a participat s-a si convertit

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 30, 2011 at 3:45 pm

   D&G

   Pai in ecumenismul modern nu te convertesti, ci accepti ca si ceilalti sunt biserici, ca exista mai multe cai de a se ajunge la acelasi Dumnezeu.

   Apreciază

 15. Valentin said, on septembrie 10, 2014 at 6:04 pm

  eu cred că omul ăla spune adevărul, sunt foarte multe cazuri de ecumenism pe teritoriul româniei

  Apreciază

 16. Nivia said, on august 27, 2015 at 12:58 am

  P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, la Trinitas TV, în emisiunea: „Cuvânt pentru suflet“, tema din 22.06.2015: „Ce înseamnă să fii tolerant faţă de celălalt“, a spus că un ortodox poate intra în sinagogă, moschee sau într-o biserică creştină de altă confesiune, chiar pentru a asista la o slujbă: „Dumnezeu ne-a lăsat această diversitate … de multe ori lumea condamnă Biserica pentru punctul ei de vedere, dar Biserica este mandatară a lui Hristos, ori Mântuitorul Care a adus egalitatea între oameni, a adus dragostea faţă de toţi, ne porunceşte ca să îl îndreptăm pe cel păcătos şi să îl aducem şi pe el pe calea adevărului. Noi nu am avut războaie religioase aici în România … diferenţele culturale şi spirituale de multe ori îi separă pe oameni. “ La întrebarea: „Cum poţi manifesta respect pentru altă cultură sau religie fără să îţi trădezi propria cultură sau religie, de exemplu: să vizitezi o geamie, o sinagogă, să respecţi obiceiurile şi sărbătorile altei culturi, dacă eşti invitat de cineva la o sărbătoare a lui, prin aceasta se trădează ortodoxia?“, P.S. Visarion a răspuns: „Nicidecum, pentru că cine este bine ancorat în tradiţia ortodoxă îşi cunoaşte foarte bine preceptele morale ale doctrinei creştine nu va putea fi niciodată suspectat că îşi trădează credinţa pentru faptul că intră într-o sinagogă, într-o moschee sau într-o altă biserică chiar creştină de altă confesiune pentru a o vizita, pentru a asculta un concert de orgă, chiar pentru a asista la o slujbă acolo, pentru ca să îşi poată îmbunătăţi bagajul de cunoştinţe religioase … pentru îmbogăţirea orizontului nostru cultural şi spiritual, să putem să cunoaştem ceva şi din cultura şi spiritualitatea altor biserici creştine sau chiar altor religii necreştine … trăim într-o lume în care ideile circulă foarte mult … şi ideile religioase bat la uşa sufletelor noastre şi este de datoria noastră ca şi creştini să le cunoaştem; de ce, pentru ca de fapt cunoscându-le să putem să preţuim mai bine ce avem noi. Ora de religie le facilitează copiilor această deschidere şi spre valorile sacre ale credinţei creştine ortodoxe dar şi faţă de ceea ce învaţă cei care nu sunt creştin ortodocşi … iată acest ecumenism, în sensul de cunoaştere a religiei altora, care duce după aceea la respect şi toleranţă se poate implementa chiar din orele de religie.“
  (vezi de la minutul 10.45…)
  Pe temeiul Sfintelor Canoane şi al învăţăturii de credinţă ortodoxă, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine şi Ierurgii cu slujitori ai altor culte. Conform canoanelor Bisericii, împreună-rugăciunea cu ereticii este un mare păcat. Canonul 65 al Sfinţilor Apostoli: „Dacă vreun cleric sau mirean va intra în adunarea iudeilor sau a ereticilor spre a se ruga, să se caterisească şi să se afurisească.” Nu numai împărtăşirea din „Potirul comun” este oprită de canoanele Bisericii, ci şi simpla rugăciune cu cei de alte religii sau confesiuni, în casă, în biserică, etc.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: