SACCSIV – blog ortodox

Crestinul si TATUAJUL

Posted in rubrica incepatorului, TATUAJE by saccsiv on februarie 13, 2011

Levitic 19, 28:

Pentru morţi să nu vă faceţi tăieturi pe trupurile voastre, nici semne cu împunsături să nu faceţi pe voi. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.

Ce inseamna un tatuaj? Evident semne cu impunsaturi. Tatuaje se faceau si pe vremea lui Moise, asa precum isi fac actualmente membrii multor triburi din junglele planetei. Asadar nu-i o practica moderna. Modern e doar modul cum se fac si ca-i mai putin dureros. Adica se pot executa adevarate opere de arta, acele fiind foarte fine. Dar tot pe baza de impunsaturi e treaba. Intepi si in mica plaga pui un pigment.

O alta diferenta intre saloanele tattoo si restul (cei din vechime, din jungla sau din puscarie) e ca probabilitatea de a te infecta e mai mica. Si apropo de asta, era intr-un penitenciar un haotic ce a gandit el ca bine i-ar sta sa-si tatueze un model de maieu pe piele. Adica cand va sta el la bustul gol, vroia sa para ca e imbracat intr-un maieu de tip plasa. Dar si detinutii stiu o chestie elementara. Anume ca nu trebuie sa-si tatueze „dintr-o bucata” un tatuaj mare. Caci in penitenciar, datorita uneltelor si a mediului, dupa ce-ti „bati un tatuaj” te poti infecta. Si atunci „artistul” executa in etape modelul. Cate un pic zilnic sau dupa ce se vindeca. Haoticul cu maioul insa, l-a facut dintr-o bucata si in cateva ore a murit …

Ca sa scurtam, oricum ar fi, tot tatuaje sunt, adica semne cu impunsaturi si ca atare un crestin trebuie sa stea departe de ele.

De ce se tatueaza omul? Cica ca sa fie mai frumos sau sa arate mai fioros sau sa marcheze o bucurie sau o tristete. Sau sa-si arate iubirea sau ura sau idealul … Sa nu uitam insa:

1 Corinteni 6,19-20

Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?

Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

Cititi va rog si:

Crestinul si PLAJA

Cum trebuie sa se comporte si sa se imbrace femeile in biserica?

“Au venit caldurile, se dezbraca fetele”

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 13, 2011 at 4:52 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Eu said, on februarie 13, 2011 at 4:55 pm

      Dar de tatuajele cu Cruci si unele cu icoane de Sfinti sau cu Maica Domnului ce zici?
      Sunt unii sarbi care le promoveaza

      Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 13, 2011 at 4:59 pm

        Eu

        Foarte rau ca le promoveaza.

        Apreciază

  2. Fulger said, on februarie 13, 2011 at 4:59 pm

    Sunt perfect de acord cu tine Saccsiv , cand eram mic imi doaream foarte mult sa imi fac un tatuaj dar cu timpul mi-am dat seama ce inseamna asta.

    Apreciază

  3. ana said, on februarie 13, 2011 at 5:27 pm

    Daca stau sa ma gandesc mai profund, gaurile in urechi pt cercei pe care le au fetele de mici, e pacat ca le avem si pe acestea, sau ca ni le-au facut parintii nostri?

    Apreciază

    • Colaps said, on februarie 13, 2011 at 5:55 pm

      Până la vârsta de 7 ani, copilul nu răspunde pentru pentru păcatele sale ci părinții. Tocmai de aceea până la vârsta de 7 ani toții copiii se împărtășesc fără spovedanie.

      Așa că vina și păcatul e al părinților.

      Apreciază

  4. G-man said, on februarie 13, 2011 at 5:55 pm

    in articolele atasate …se vad cati ..comentatori / blogari / frati / surori .. ai pierdut pe drum saccsiv numai intr-un an de zile … e dureros pentru noi crestinii asta.
    le transmit ganduri de impacare de bucurie si mantuire , si sa fie: Celor ce au necistit marii nostrii duhovnici sa isi ceara iertare de la ei si sa se impace cu fratii. Celor ce au trecut la stilisti sa se trezeasca! celor ce au ratacit in credinta ..intoarcere granica . Celor ce doar l-au suparat pe saccsiv revenire la comm . Sa va ajute Domnul la toti sa vedeti cu ochi curati .
    si in final o dedicatie ..tuturor

    Apreciază

  5. Un pacatos said, on februarie 13, 2011 at 6:31 pm

    Frate Saccsiv, Nota 10!

    Apreciază

  6. G-man said, on februarie 13, 2011 at 7:37 pm

    ascultati http://www.romania-actualitati.ro/ despre sinucidere cu preot Mihai Aldea.

    Apreciază

  7. Pr.Gabriel said, on februarie 13, 2011 at 7:57 pm

    In privinta copiilor pana la varsta de 7 ani ar trebui ca duhovnicii sa fie mai atenti. Sunt multi copii care astazi injura cu diavolul, fura si fac multe altele la varste relativ mici. NU uitati ca Euharistia este FOC si odata intrata in rarunchii omului ca sa curete de pacat poate pricinui multe necazuri acelora care se impartasesc cu nevrednicie.
    Imi spunea un parinte induhovnicit ca Euharistia in trup paralizeaza la propriu organul/madularul care-l gaseste plin de necuratie. (ex. mana – in cazul malahiei, omorului, furtului ; picioarele- in cazul batailor , ochii in cazul desfranarii cronice, etc..) SI aici se implines cuvintele Sf.Ap.Pavel care spune ca multi dintre crestini sunt bolnavi iar multi au si murit.

    E un caz in Evergetinos vol I, scos la Sf.Manastire Vatopedu care ar trebui dat de gandit multor duhovnici in privinta varstei de 7 ani.
    „Petru:
    Mi se pare, cinstite stapane, ca, deoarece neamul omenesc s-a supus la multe si nenumarate patimi, cea mai mare parte a Ierusalimului ceresc se va umple de prunci.

    Grigorie:
    Nu ne indoim ca toţi copiii botezaţi care mor la varsta prunciei intra in imparaţia cerurilor. Nu trebuie, insa, sa credem acelasi lucru despre aceia care incep sa vorbeasca, deoarece pentru mulţi dintre prunci intrarea imparaţiei ceresti se inchide si din cauza parinţilor lor, daca ii cresc rau.
    Acum trei ani, un barbat din orasul acesta, cunoscut tuturor, avea un fiu care mi se pare ca era atunci in varsta de cinci ani. Iubindu-l pe copil foarte mult dupa trup, il crescuse fara asprime. Din pricina aceasta fiul dobandise obiceiul ca, atunci cand i se strecura in suflet vreo pofta, sa blesteme(copilul injura de cele sfinte) -si doar a spune asa ceva e primejdios- marirea lui Dumnezeu. A fost lovit insa de molima ce a bantuit pe aici acum trei ani, asa incat a ajuns in pragul morţii. in vreme ce tatal il ţinea la piept, precum marturisesc cei ce au fost de faţa, copilul a vazut venind spre el duhurile viclene si a inceput sa strige, tremurand si inchizand ochii: „Apara-ma tata, apara-ma!” Odata cu strigatele acestea, si-a intors faţa spre pieptul tatalui, vrand sa se ascunda. Vazandu-l tatal ca tremura, l-a intrebat ce vede, iar copilul, raspunzand, a spus: „Au venit niste oameni negri si vor sa ma ia”. Zicand aceasta, indata a blestemat numele maririi [lui Dumnezeu] si si-a dat sufletul.
    Ca sa arate, asadar, atotputernicul Dumnezeu pentru ce pacat a fost predat copilul unor asemenea slujitori -pacat pe care tatal sau nu a vrut sa-l impiedice in timp ce traia- a ingaduit ca sa-i repete in timp ce murea. A fost, deci, in dreapta judecata a lui Dumnezeu ca pe copilul acesta, pe care dumnezeiasca milostivire l-a rabdat sa traiasca blestemand, sa-l ingaduie sa blesteme si atunci cand murea, pentru a-si pricepe tatal propriul pacat. Caci, din pricina ca acestuia nu i-a pasat de sufletul micului sau fiu, a crescut pentru gheena focului nu un pacatos mic, ci unul mare” (Sf.Grigorie Dialogul)

    Eu unul, personal, am spovedit si copii la varsta de 5 ani, stiind bine moralitatea lor. Stiu ca nu sunt pacate de trup, dar nu mi-as putea ierta vreo neatentie, in cazul in care vreun copil a plecat pe urmele celui de mai sus.
    Iar copiii se vatama foarte usor, iar moralitatea crestineasca a multor parinti lasa de dorit, asa ca decat focul gheenei, mai bine o spovedanie curata urmata de povete frumoase care sa-l echilibreze duhovniceste.

    PS. Imi spunea o crestina ca la gradinita la Brasov a fost prins un copilas care se juca in chilotei. Va dati seama unde au ajuns copiii nostri..
    Doamne fereste-ne si te imploram sa ne pazesti!

    Apreciază

  8. Radu said, on februarie 13, 2011 at 8:23 pm

    Dar daca ti-ai facut un tatuaj cand slujeai satanei ce faci?
    Il lasi sau il stergi?

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 14, 2011 at 1:29 am

      Radu

      Cum il stergi?

      Apreciază

      • Radu said, on februarie 14, 2011 at 9:04 am

        Sunt mai multe metode. Una ar fi cu laser si alta cu o solutie care arde pielea ca si laserul.
        E o arsura mai slaba, nu-ti inchipui o arsura puternica si profunda. E putin mai tare decat arsura soarelui.
        Pielea arsa se descuameaza si stratul de dedesubt iese la suprafata. Cam ca la ceapa. Dupa mai multe sedinte tatuajul este inlaturat. Evident raman si niste mici semne, dar e normal.

        Cine doreste sa si-l stearga il pot ajuta gratuit.

        Apreciază

  9. ROmanul said, on februarie 13, 2011 at 10:13 pm

    Majoritatea celor din puscarii sau interlopii au tatuaje. Te autoclasifici facandu-ti tatuaj. Animalele sunt de obicei tatuate sau arse pentru insemnare. Interesant e ca pe Discovery se incurajeaza tatuajele printr-o emisiune Arta tatuajelor.

    Apreciază

  10. GABRIEL din Canada said, on februarie 14, 2011 at 12:05 am

    http://www.gandul.info/news/sebastian-lazaroiu-o-revolutie-sexuala-este-de-asteptat-la-jumatatea-acestui-secol-in-romania-miresele-l-au-dat-jos-pe-ceausescu-barbatii-frustrati-pe-mubarak-7982467
    omul lui basescu e normal la cap? eu am impresia ca atat basescu , cat si cei din jurul lui, stiu foarte bine ce fac sunt executantii n.o.m. in Romania. .basescu, ca executant e peste iliescu, geoana sau ponta, are ceva in plus; SADISMUL. IMI DA IMPRESIA CA II FACE O DEOSEBITA PLACERE DE A FI INCONJURAT DE OAMENI LIPSITI DE ORICE MORALA SI PERSONALITATE.
    vad ca la occidentali le e frica ca islamistii vor lua puterea in tarile islamice , s-ar putea sa fie o coalitie a islamului impotriva occidentului in curand.

    Apreciază

  11. Ciprian said, on februarie 14, 2011 at 12:21 am

    offtopic

    14 feb
    vedeti filmul reprezentativ pentru vremurile de azi

    Apreciază

  12. daniela said, on februarie 14, 2011 at 7:09 am

    tatuajele ca tatuajele, da ia uitati ce face lady gaga si-a pus coarne si in frunte si la umeri.am descoperit asta din intamplare cand am deschis yahoo. Doamne apara-ne si ne pazeste.
    http://awards.music.yahoo.com/photos/119-lady-gagas-grammy-looks?nc#OmgPhoid=1

    Apreciază

    • Iustina said, on februarie 14, 2011 at 7:50 am

      Doamne, fereste!

      Caz psihiatric.

      Apreciază

      • daniel said, on februarie 15, 2011 at 7:26 am

        Lipsa de credinta, nu tine de psihiatrie chestia asta

        Apreciază

  13. kushter said, on februarie 14, 2011 at 2:53 pm

    E respingător tatuajul.

    Apreciază

  14. agerstress said, on februarie 15, 2011 at 9:11 am

    Atat tatuajul cat si „piercing-ul” sunt forme de profanare, de alterare, de pervertire a trupului. Toate acestea sunt forme incipiente de marcare (insemnare) pentru ca oamenii sa se obisnuiasca semnul fierei. Pentru unii pagani acestea reprezinta „element cultural…”. Ce explicatie am pentru acestia? Pai, acolo unde Dumnezeu nu e primit pustiirea isi aduce roadele ei dupa cum era de asteptat.
    Teoria despre „imbunatatirea esteticului” trupului prin adaosuri „artistice” e subiectiva din capul locului. Intotdeauna am perceput (nu datorita educatiei si nici datorita culturii ci pur si simplu instinctiv) aceste „adaosuri” ca o murdarire a ceea ce Dumnezeu a facut atat de frumos.

    Intreba cineva daca e ceva rau tatuarea unei icoane sau cruci pe trup. O intrebare am pentru acela: Atunci cand barbatul tatuat astfel intra in pat cu nevasta ce face, ia si icoana in mijlocul „actiunii”?
    Ceea ce iti este sfant in locuri sfinte trebuie sa pastrezi si sa nu iei in desert nici numele, nici chipul Domnului si nici semnul jertfei Sale. Asta e raspunsul meu.

    Apreciază

  15. ultimullup said, on iulie 8, 2012 at 3:06 pm

    Referitor la tatuaje…dacă nu știați…cerneala de tatuaje (cele noi și moderne) este un specială. Când mă refer la specială mă refer că ea conține niște particule care pot fi depistate cu ajutorul sateliților militari. Oare ce se poate întâmpla dacă suntem în mijlocul unor evenimente iar unii dintre noi vor fi tatuați? De ce în armată nu te primește dacă ești tatuat? Ați ghicit! Când vremurile vor veni, cred că va trebui să îi cunoaștem pe cei de lângă noi, căci ajutorul acordat lor, s-ar putea să ne coste libertatea și chiar și viața!

    Apreciază

  16. […] Crestinul si TATUAJUL […]

    Apreciază

  17. CRESTINELE SI PANTALONII | Saccsiv's Weblog said, on septembrie 19, 2013 at 7:49 pm

    […] Crestinul si TATUAJUL […]

    Apreciază

  18. […] Crestinul si TATUAJUL […]

    Apreciază

  19. […] Crestinul si TATUAJUL […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.