SACCSIV – blog ortodox

Evreul RAY KURZWEIL ne spune ca VOM FI NEMURITORI si ca pana in 2020 vom avea GUVERN MONDIAL … Revista TIME ii promoveaza mesajul

Posted in EVREI, GOOGLE, RAY KURZWEIL, TIME by saccsiv on februarie 12, 2011

Citez din articolul Revista Time: 2045, anul in care oamenii ating nemurirea:

Ne apropiem de momentul in care masinile vor deveni mai inteligente decat oamenii. Cand acest lucru se va intampla, trupurile noastre, felul cum gandim, intreaga civilizatie vor fi transformate complet si ireversibil. Sfarsitul civilizatiei, asa cum o stim noi, este la doar 35 de ani distanta, este de parere celebrul inventator si futurolog american Ray Kurzweil.

Computerele devin din ce in ce mai rapide, intr-un ritm din ce in ce mai accelerat. La un moment dat, ele vor fi capabile sa „copieze” inteligenta umana, va fi momentul in care ia fiinta inteligenta artificiala.

„Creierele” robotizate vor emula tot ceea ce face creierul uman, vor trece de la stadiul de calcule aritmetice la actiuni artistice. Vor compune muzica, vor scrie cartile, vor conduce masinile si vor putea aprecia valoarea unui tablou.

Kurzweil spune ca din acel moment, nimic nu va opri computerele sa devina din ce in ce mai puternice, vor continua sa se dezvolte pana intrec inteligenta umana, fara drept de apel.

Ritmul de dezvoltare va creste si el, pentru ca vor prelua procesul de dezvoltare din mainile inferiorilor creatori umani.

Daca un computer super-inteligent va prelua rolul de inventator, va lucra cu o viteza uimitoare, va putea experimenta si analiza cantitati imense de informatii, fara niciun efort.

Aceasta este una dintre probabilitati. Comportamentul acestor masini cu care am putea ajunge sa impartim planeta este imposibil de prezis.

Exista totusi o sumedenie de teorii alternative. Spre exemplu, poate ca aceste tehnologii ne vor ajuta sa ne extindem abilitatile intelectuale, asa cum masinile sau avioanele ni le extind pe cele fizice.

Sau este posibil ca robotii viitorului sa ne ajute sa incetinim procesul de imbatranire. Am putea, totodata, sa ne importam constiinta in computere si sa traim, ca un software, o viata virtuala, fara sfarsit.

Sau asa cum arata majoritatea filmelor hollywoodiene de gen, robotii s-ar putea razvrati si ar planui anihilarea noastra, potrivit unui articol publicat in Time.

Oricate teorii s-ar trasa, pe aceasta tema, toate au un lucru in comun – viata speciei umane nu va mai fi nici pe departe ca cea de acum.

Aceasta transformare are deja un nume: Singularitatea.

Desi pare desprinsa dintr-o carte SF, ideea are nevoie de o evaluare temeinica si sobra, fiind vorba de o ipoteza serioasa cu privire la viitorul vietii pe Pamanat.

Pentru intelegerea acesteia, oamenii sunt dispusi sa plateasca sume importante. Exista deja o Universitate a Singularitatii, gazduita de NASA si sponsorizata de Google.

Termenul de „singularitate” este imprumutat din astrofizica, unde se refera la un punct in spatiu-timp din interiorul unei gauri negre, in care legile fizicii nu se mai aplica.

Cine este Ray Kurzweil

Ray Kurzweil s-a nascut in Queens, din parinti evrei care au reusit sa paraseasca Austria inainte de izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Unchiul sau, inginer la Laboratoarele Bell, l-a invatat pe micul Ray bazele stiintei informatice. La 15 ani, scrie primul program pe computer.

Cinci ani mai tarziu, in primul an de studentie in cadrul MIT, Kurzweil pune bazele unui program de repartizare a absolventilor de liceu in universitati.

In scurt timp, vinde compania pe 100.000 de dolari.

Kurzweil a construit prima masina de citit pentru orbi, care se folosea de un computer pentru redarea audio a textelor cartilor.

In total, detine 39 de patente si 19 titluri de Doctor Honoris Causa. In 1999, presedintele Bill Clinton i-a acordat Medalia pentru Tehnologie.

In paralel, Kurzweil si-a consolidat cariera de futurolog, ipostaza din care a publicat mai multe carti in ultimii 20 de ani.

Cea mai recenta dintre ele, „Singularitatea este aproape”, a devenit best-seller cvasi-instantaneu.

Bill Gates l-a numit „omul care poate prezice cel mai bine viitorul inteligentei artificiale”.

Interesul lui Kurzweil pentru viitorul ciber-organic al umanitatii a inceput in anii ’80, ca o problema practica.

El vroia sa masoare ritmul de progres al tehnologiei, pentru a se asigura ca isi lanseaza inventiile la timpul potrivit.

„Pana si marile inventii pot da gres, daca sunt lansate inainte de timpul lor”, spune futurologul, pentru Time.

Pe langa legea lui Moore, care spune ca numarul de tranzistori care pot fi plasati pe un circuit integrat se dubleaza o data la doi ani, Kurzweil a studiat si progresul puterii de calcul, masurat in milioanele de instructiuni pe secunda care pot fi cumparate cu 1.000 de dolari.

Comparand cele doua traiectorii, Kurzweil a ajuns la concluzia ca progresul tehnologic este un proces exponential si nu liniar. Curbele exponentiale incep timid si se ridica deodata, tinzand spre infinit.

Aceste analize l-au dus la predictiile conform carora creierul uman va putea fi reprodus complet pana la mijloc anilor 2020.

Pana in 2030, computerele vor fi capabile de o inteligenta asemanatoare cu cea umana.

In 2025 ani, datorita cresterii puterii de calcul si reducerii de costuri, cantitatea de inteligenta artificiala creata va fi de un miliard de ori mai mare decat suma intregii inteligente umane de astazi.

Tinerete fara batranete si viata fara de moarte

La Summit-ul Singularitatii din 2010, care a avut loc la San Francisco, au participat experti in psihologie, neurologie, nanotehnologie sau biologie moleculara.

Unul dintre subiectele discutate a fost prelungirea vietii.

Aubrey de Grey, cel mai cunoscut cercetator in gerontologie din lume, vede imbatranirea ca un proces al acumularii de deteriorari.

„Corpul uman este o masina cu mai multe functii, care de-a lungul timpul se uzeaza. In principiu, aceasta deteriorare poate fi reparata periodic”, a afirmat specialistul pentru Time.

Kurzweil crede ca odata ce apare inteligenta artificiala, aceasta va putea sa combata, cu ajutorul nanotehnologiilor avansate, problemele asociate cu imbatranirea corpului uman.

Si totusi, replicarea creierului uman ar putea sa nu se faca nici in viitorul apropiat.

Arhitectura neurochimica care genereaza haosul efemer pe care il numim constiinta ar putea fi prea complicata pentru a fi construita din silicon.

Institutul de Singularitate pentru Inteligenta Artificiala, fondat de Kurzweil si sustinut de Peter Thiel (fost CEO Paypal si printre primii investitori ai Facebook), are ca scop sa se asigure ca dezvoltarea inteligentei artificiale se va duce intr-o directie „prietenoasa”.

Nu trebuie sa fii super-inteligent sa intelegi ca introducere unei forme superioare in propria biosfera este o eroare darwiniana de baza.

Primele semne de adeverire?

In viziunea lui Kurzweil, biotehnologia si nanotehnologia ne dau puterea de a ne manipula corpurile si lumea inconjuratoare, la nivel molecular.

Progresul accelereaza la cote greu de imaginat si fiecare ora ar putea aduce o noua descoperire.

Genomul uman devine un simplu cod, care poate sa fie testat, optimizat si la nevoie, rescris. „In cateva secole, vom fi reconstruit si saturat toata materia din univers, acesta este destinul nostru ca specie”.

Este imposibil de spus cu exactitate ce se va intampla, insa semne ale singularitatii pot fi vazute si astazi. Acum cinci ani, nu existau 600 de milioane de oameni care sa-si traiasca viata sociala pe o retea electronica. Acum avem Facebook.

Acum zece ani nu vedeam oameni care sa citeasca, sa scrie, sa se orienteze in spatiu tinand in mana „proteza digitala” conectata la o retea. iPhone-ul acum este aprope un must-have.

Potrivit Time, 30.000 de bolnavi de Parkinson au implanturi neurale, Google experimenteaza masinile care se conduc singure, peste 2.000 de roboti lupta alaturi de oameni in Afghanistan, iar in cateva zile un super-computer facut de IBM dotat cu o forma incipienta de inteligenta artificiala va participa la un concurs de cultura generala.

Telefonul mobil de astazi este de 1 milion de ori mai mic si mai ieftin decat ceea ce avea MIT acum 40 de ani. Avand acest lucru in minte, cum ar putea arata lumea, peste 40 de ani?

Comentariu saccsiv:

Sunt in familie baietii astia …

GOOGLE

Companie membra Council on Foreign Relations, Google a fost fondata de evreii Sergey Mikhailovich Brin (1973 -) si Lawrence Edward „Larry” Page (1973 –).

Fratele ultimului, Carl Victor Page, Jr., a fost co fondator eGroups, vanduta mai tarziu catre Yahoo!

Eric E. Schmidt, Chairman si Chief Executive Officer Google este participant intruniri Bilderberg Group.

Articolul zilei (16.09.2010): INTERNETUL stie tot despre tine! Ai idee de cate ori TE SPIONEAZA GOOGLE?

CEO GOOGLE: ANONIMITATEA pe INTERNET este UN LUCRU PERICULOS iar guvernele ii vor cere sfarsitul …

Eric Schmidt, CEO GOOGLE, vorbeste despre posibilitatea unui IMPLANT Google – un CIP sub piele care te va urmari si va furniza acces web facil …

VIDEO: Google şi CIA monitorizeaza internetul pentru a va prezice viitorul …

VIDEO: Un interviu interesant de studiat despre GOOGLE si … ADN

BILL GATES

Intr-o formula prezentata de BILL GATES, CO2 se reduce … REDUCAND POPULATIA. Cum? O spune limpede cu gura lui: PRIN VACCINARE

BILL GATES anunta la DAVOS ca doreste sa transforme acest deceniu intr-unul al VACCINURILOR si ca va dona 10 miliarde de dolari. Detalii despre relatia sa cu ELITELE

Peter Thiel – FACEBOOK

De ce fondatorul FACEBOOK, evreul Mark Zuckerberg, a fost desemnat de catre TIME, omul anului?

Articolul zilei (17.12.2010): FACEBOOK va folosi recunoasterea faciala pentru a crea legaturi intre utilizatori

FACEBOOK te obliga sa fii prieten cu toata lumea

ISRAEL Coca-Cola Village: primul eveniment RFID – Facebook – lumea reala …

Revista TIME

Time Inc. nu este o publicatie oarecare, ci o subsidiara majora a conglomeratului Time Warner ce cuprinde 130 de magazine , cele mai notabile fiind : Sports Illustrated , Fortune,People, Essence, This Old House, Entertainment Weekly , IPC Media ( What’s On TV, NME, Country Life, Marie Claire si Nuts )

Time Warner Inc. este la randul ei corporatie membra Council on Foreign Relations. Este unul din cele mai mari conglomerate media din lume , cuprinzand : AOL , New Line Cinema, Time Inc., Time Warner Cable , HBO , Turner Broadcasting System , The CW Television Network , UBU Productions , Warner Bros. Entertainment , Cartoon Network, CNN, DC Comics.

Cititi va rog si:

EVREII din MASS-MEDIA si INDUSTRIA DE FILME

Revista Time reia o tema de la sfarsitul lui 2009:

Cercetatorul evreu RAY KURZWEIL: Bazandu-ne pe stiinta, in 20 de ani vom putea fi NEMURITORI …

Ray Kurzweil, este cel ce spunea:

Evolutia biologica este prea inceata pentru specia umana. In urmatoarele cateva decade va fi lasata in mizerie.”

si:

“Pana in 2020 va fi un singur guvern mondial

In februarie 2009, evreul Kurzweil, considerat un “stalp” al transumanismului, a anuntat crearea Singularity University, in cooperare cu Google si NASA Ames Research Center. Universitatea se autodefineste a avea misiunea de a pregati lideri capabili sa inteleaga avantajul folosirii tehnologiilor si care sa faciliteze aplicarea lor.

Adept new age, propovaduieste in cartea sa The Singularity is Near , o noua religie bazata pe respectul reciproc intre formele de viata si pe respectul cunoasterii.

Dupa cum puteti observa, se vorbeste in general din ce in ce mai des despre umanizarea robotilor si robotizarea oamenilor, transhumanismul si omul evoluat al viitorului.

Cica ritmul de dezvoltare va creste si el, pentru ca vor prelua procesul de dezvoltare din mainile inferiorilor creatori umani.

Care este legatura dintre NOUA ORDINE MONDIALA si promovarea de catre oamenii de stiinta sau industria muzicala si a filmului, a conceptului de om nou, evoluat, robotizat? In primul rand se accepta astfel tehnologia implanturilor de orice fel, deci automat si a viitoarelor cipuri. Apoi se castiga incredera maselor ca stiinta ii face super oameni. Teribilul adevar este insa ca ELITELE doresc ca prin tehnologie sa-i faca sclavi controlabili si manipulabili. Si nu in ultimul rand, totul apartine unui concept mai larg, acela ca omul nu este creatia lui Dumnezeu si toate cele ce le stim din Facerea, ci produsul unui hazard al evolutiei, o fiinta oarecare inconjurata de creaturi extraterestre superioare si initiati iluminati. O fiinta care nu prin rugaciune la Creator isi poate rezolva problemele ci prin stiinta si prin fortele proprii pe care invata sa le dezvolte indrumati fiind de maestrii …

Iar aceasta noua “speranta” a acestei forme a nemuririi, aduce o ratacire in plus: aceasta viata, pe acest pamant, este tot ceea ce conteaza si trebuie s-o lungim la infinit. Nimic despre suflet. Nimic despre inviere. Nimic despre Judecata …

In schimb cica:

Am putea, totodata, sa ne importam constiinta in computere si sa traim, ca un software, o viata virtuala, fara sfarsit.

Cititi va rog si:

EVREII Raymond Kurzweil (cercetator), Sergey Brin (co-fondator Google) si viitorul OM-ROBOT …

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 12, 2011 at 12:36 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. dante said, on februarie 12, 2011 at 2:11 pm

  „Am putea, totodata, sa ne importam constiinta in computere si sa traim, ca un software, o viata virtuala, fara sfarsit.”

  Normal, asa va arata lagarul viitorului, in care individul, care este redus la un singur numar ( botezul diavolului ), va fi constrins sa se conformeze unor reguli strict controlate. Indivizii astia, pe sufletul omului nu pun nici un pret, acesta este vindut la pachet cu trupul, inca de la nastere, care si aia probabil va fi controlata.
  Sint curios cum vor reusi ei sa faca transferul dintre suflet si software, asta asa ca intrebare retorica.
  Dar, cu siguranta Dumnezeu nu va accepta aceste faradelegi, ale celor care in momente de iluminism dracesc se cred asemeni Lui. Aceeasi greseala a facut-o si satana, iar deznodamintul il stim cu totii. Ne imbatam si sintem imbatati cu apa rece, rezultat al necredintei, ignorantei, prostiei, nestiintei…intr-un cuvint, PACATELOR, noastre.

  Apreciază

 3. Un pacatos said, on februarie 12, 2011 at 2:41 pm

  ” Dar Domnul Dumnezeu a zis: „Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!” ( Facerea 6, 3).

  Deci, omul nu va trai mai mult de 120 de ani!

  Apreciază

 4. Fulger said, on februarie 12, 2011 at 2:47 pm

  Acel om de stinta este ca un copil cu o jucarie noua care crede ca nu se poate strica.

  Apreciază

 5. codrut said, on februarie 12, 2011 at 3:09 pm

  o clipa…nu orice tehnologie este rea….de exemplu eu mi-am facut implant dentar ca numai aveam dinti pe o parte a gurii, mi-au bagat niste suruburi in gingie si au construit niste dinti pe acele suruburi si acuma pot manca, ce e rau in asta?

  Apreciază

  • Un pacatos said, on februarie 12, 2011 at 5:36 pm

   Frate, dar e o prostie sa crezi ca tehnologia ne poate prelungi viata la nesfarsit.

   Apreciază

 6. G-man said, on februarie 12, 2011 at 3:17 pm

  urat scenariu cu cip in creier intr-o lume controlata de masini ..pai daca e asa nici ei, aia 300 nu mai sunt de folos satanei odata pusa in functiune toata masinaria … devin dispensabili ..sau ii mai tine sa dea restart…

  Apreciază

 7. dante said, on februarie 12, 2011 at 3:34 pm

  @codrut
  Pai acel implant dentar ti-a afectat cumva sufletul?
  Cind omul va pune stiinta impotriva lui Dumnezeu, atunci este grav.
  Bunica mea avea o vorba, dar care se pare ca este de mai mare actualitate acuma: „cind stiinta va invige credinta, atunci va fi sfirsitul lumii”.

  Apreciază

 8. Iustina said, on februarie 12, 2011 at 3:51 pm

  Viitor macabru, dezumanizat…..Comoditatea si lipsa de smerenie sunt „calitatile” omului modern.
  Vorbim, dezbatem si ne dam dreptate sau ne contrazicem. Nu e rau. In acest timp, zarurile fiind aruncate, tavalugul vine peste noi. Parerea mea este ca exemplul personal este foarte imortant, in aceasta lupta duhovniceasca. Sa marturisim dreapta credinta la orice pas; prin ganduri, cuvinte, fapte. Viata este frumoasa si Dumnezeu ne vrea liberi.
  Sa ne bucuram ca suntem in Hristos! Sa ne rugam sa le ducem pe toate si sa nu ne temem.
  Dumnezeu sa ne intareasca si sa-i lumineze pe cei care-l hulesc.

  Apreciază

 9. Iones said, on februarie 12, 2011 at 5:53 pm

  Si daca ma duc si va tai curentul electric, cine e mai inteligent omul sau computerul ?

  :d

  Apreciază

 10. gerik64 said, on februarie 12, 2011 at 5:59 pm

  Asta este un exemplu de prostie. Un om care nu poate gindi ca suntem creatia Divinitatii dupa mine este precum un animal necuvantator.Vrea idiotul sa ne convinga ca nemurirea o va obtine stiinta lor.Si ca munca noastra o va face masinile lor infernale.Pai Dumnezeu munceste, nici diaavolii nu stau degeaba o simtim din plin iar asta ne promite ca vom lenevi etern.

  Apreciază

 11. un om de isprava said, on februarie 12, 2011 at 7:48 pm

  nu va tulburati deloc.
  noi asteptam secerisul duhovnicesc nu inselatoriile astea diavolesti.
  asa ca ramanem linistiti in Domnul nostru Iisus Hristos.
  astea sunt foartele periculoase si intunecate basme stiintifice care vor fi suflate si spulberate de Duhul Domnului.

  nu va tulburati deloc.

  Apreciază

 12. mircea said, on februarie 12, 2011 at 8:54 pm

  De vorbit poate sa vorbeasca oricine. Sa-si dea cu presupusul despre viitor, la fel.
  Imi aduc aminte ca eram mic, sa zicem 1970-1980, si prin diverse reviste, carti se dadeau unii cu parerea cum vom coloniza alte planete in urmatorii 50 de ani, cum vor arata masinile si avioanele…
  Ce observam:
  Chiar Luna e foarte departe pt tehnologia de acum.
  Atlanticul se traverseaza tot cu 800-900 km/h ca acum 50 de ani. (ok, a fost Concorde, dar nu mai e, deci…)
  Masinile sant conduse tot de soferi.

  Cica vom trai mult mai mult. Se vorbeste de nemurire chiar.
  Dar se constata ca nr cancerelor creste alarmant. Apar tot felul de boli cu manifestari ciudate…
  Nu ne spune nimic nenea asta despre cum va fi „pacalit” sistemul de contorizare al duratei de viata, adica nr maxim de diviziuni al unei celule. E vorba de telomeri – terminatiile cromozonilor, care la fiecare diviziune se scurteaza iar cand se ajunge la o dimensiune minima, gata, e semnalul ca diviziunea se opreste. Si asa se moare. Dar nu e simplu, pt ca la anumite tipuri de celule exista enzima telomeraza, care reface telomerul si celula se divide la infinit. Dar nu aceste celule sant responsabile pt durata maxima de viata. Ex unghii, par, celule de prin intestinul subtire… Daca telomeraza actioneaza si reface telomerul la celulele unde nu trebuie, rezulta cancer. Adica e f complicat. Telomerul la soarece e mai scurt decat la om, la broasca testoasa mai lung decat la om. Se aplica la propriu regula de 3 simpla. Telomer lung – traiesti mult, telomer scurt – traiesti putin. Cica pe la 60 de ani, ti se ia sange si in functie de lungimea telomer ti se poate spune cam cat mai ai de trait. In primul rand e vorba de o programare a duratei de viata si in plus exista si diverse deteriorari la nivel molecular care scurteaza durata maxima de viata programata. De cine? Deci, despre toate astea, nimic.

  Se speculeaza mult ca electronica se dezvolta exponential si nr de tranzistori care incap pe unitatea de suprafata a unui cip creste la fel. Adica creste viteza de calcul si capacitatea de memorie. Din ce stiu eu (nu sant mare specialist), instructiunea de baza pt orice program este „IF”. Adica comparatia. Inovatia, inventia este mult mai mult decat a compara. Poti sa faci miliarde de comparatii pe secunda. Nu vei inventa, crea nici macar roata cu aceste comparatii. Niciodata ceva creat nu va depasi creatorul. O inteligenta nu poate proiecta ceva mai inteligent decat ea, caci altfel s-ar contrazice un principiu fundamental al stiintei care spune ca totul se desfasoara de la mare la mic. Caldura trece de la temperatura mare la mica, apa curge de la deal la vale, curentul electric de la potential mare la mic, informatia de la ceva inteligent la ceva mai putin inteligent. Cauza si efectul. Efectul nu poate fi mai mare decat cauza. Omul nu poate inventa ceva, crea ceva care sa depaseasca atributele specifice omului. Ok, calculatorul il bate pe om la sah caci e vorba de viteza de comparare, dar calculatorul nu poate inventa jocul de sah. Cum sa compari bre, omul cu calculatorul. (Vezi si ce spune Iones 🙂 ).
  Ceea ce am scris (dupa slabele mele puteri) e mai mult pt cei care se incred f mult in stiinta, in „posibilitatile nelimitate ale stiintei”, in prognozele de acest tip.
  Cei care cred in Dumnezeu, Creatorul nostru si a tot ce exista in univers, stiu foarte bine cum stau lucrurile, si ce e cu adevarat important.
  Dupa parerea mea stiinta nu va salva lumea, ci o va distruge.

  Spunea parintele Staniloaie ca stiinta descrie, nu demonstreaza.
  Cred ca verbul „a demonstra” poate fi folosit doar pt ce a creat mintea umana. Se demonstreaza o teorema din matematica, o afirmatie, dar nu ce tine de Creatia lui Dumnezeu. Ce tine de Creatie, doar constatam si descriem asa cum ne putem pricepe.

  Apreciază

 13. yousef59 said, on februarie 13, 2011 at 11:11 am

  Mare-i gradina.!..oricum nu mi-ar place sa fiu robot,iar sufletul imi apartine,nu mi-l poate smulge nimeni.Si cand te gandesti ca ne folosim de aceasta tehnologie fara sa stim incotro duce…

  Apreciază

 14. kushter said, on februarie 13, 2011 at 3:47 pm

  Nu se va ajunge până acolo, dar, voia lui Dumnezeu!

  Apreciază

 15. bogdana said, on februarie 13, 2011 at 4:18 pm

  este articolul care m-a amuzat cel mai tare!
  mai demult ma enervau „inteligentii” astia, acum ma distreaza fantastic!
  🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 16. Doar Ortodox said, on februarie 15, 2011 at 5:55 am

  TED Global, cel putin ciudat, o asociatie infiintata de niste evrei destepti care spiciuieste de acum si pe la noi…

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:kchzZjtYDMMJ:moneyexpress.money.ro/articol_19309_16/cover_story__fa__a_necunoscuta_a_genera__iei_y.html+tedx+romania&cd=131&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&source=www.google.ro

  http://catalin.petru.ro/2010/12/tedx-bucuresti-2010-toti-speakerii-si-speech-urile-lor/

  # 1984 – Apple lansează Macintosh, primul computer cu interfață grafică; la TED are loc una dintre primele demonstrații publice; prima conferință TED, un „experiment de convergență“ între tehnologie, entertainment și design, imaginat de arhitectul Richard Wurman
  # 1990 – lista invitaților începe să includă exploratori, antreprenori, oameni din business
  # 1996 – ia ființă Sapling Foundation
  # 1998 – Chris Anderson, actualul custode, participă pentru prima dată la TED și e uluit de „calitatea atenției publicului“
  # 2000 – Crahul dot-com: Future, compania de publishing a lui Anderson, se prăbușește
  # 2001 – conceptul TED este cumpărat de Sapling Foundation, înființată în anii ’90
  # 2003 – TED capătă o tușă socială mulțumită invitaților care susțin diverse cauze
  # 2005 – este inaugurată seria de conferințe TED Global, care are loc o dată la doi ani în diverse orașe; este lansat, sub sloganul „Pune‑ți o dorință care să schimbe lumea“, TED Prize: fiecare din cei trei câștigători primește 100.000 de dolari pentru un proiect
  # 2006 – prețul biletului, care poate fi obținut doar pe bază de invitație, ajunge la 4.400 $
  # Anderson caută o cale de a populariza ideile TED; se gândește întâi la tv, apoi decide – deși e îngrijorat de reacția plătitorilor de bilete – să dea acces gratuit, pe site, la câteva conferințe; până la sfârșitul anului, numărul acestora ajunge la 44
  # 2007 – prețul biletelor pentru 2008 crește de la 4.400 $ la 6.000 $; biletele se epuizează în 11 zile
  # TED decide să posteze online toate conferințele; relansează, în primăvară, site‑ul
  # 2008 – pe blogul http://valleywag.gawker.com/ este publicată lista speakerilor – aproape 1.200 –, pe care, din motive necunoscute, TED nu o postează pe site
  # 2009 – TED acceptă organizarea de conferințe independente; până în acest moment, există peste 300 de inițiative în ­întreaga lume; TED face crowdsourcing: lansează în mai Open Translation Project, prin care permite oricui să traducă, în orice limbă, conferințele TED, dând acces la idei „celor 4,5 miliarde de oameni care nu știu engleză“; în mai are loc prima conferință TEDx București
  # Încotro se îndreaptă TED? – „Adevărul e că nu știu“, spune Chris Anderson. Fenomenul, spune el, e parte dintr‑o revoluție mai mare, educația globală via web, un proiect în care „rolul profesorului redevine sexy“.

  Apreciază

 17. Vlad Stefan said, on martie 5, 2011 at 5:58 pm

  Cand am citit ca “Pana in 2020 va fi un singur guvern mondial “ primul gand a fost la reclamele la film de la Antena 1 care sunt la ora 20:20.

  Apreciază

 18. d said, on aprilie 27, 2014 at 2:01 pm

  Nu pot posta link-ul pe facebook, nu il pot tirmite nici prin e-mail.

  Apreciază

 19. […] Evreul RAY KURZWEIL ne spune ca VOM FI NEMURITORI si ca pana in 2020 vom avea GUVERN MONDIAL … Rev… […]

  Apreciază

 20. mama dolores said, on octombrie 18, 2019 at 12:08 am

  Uite ca e 2020 aproape si nu s-a intamplat nimic, deci a fost cam „panica in cotet” degeaba

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: