SACCSIV – blog ortodox

Slugoii diavolului de la ASUR turbeaza deoarece copiii invata la scoala despre pacat, draci, iad, osanda vesnica …

Posted in ASUR, copii by saccsiv on februarie 10, 2011

Citez din articolul ASUR a iniţiat campania „Stop îndoctrinării religioase în şcoli”:

Prevederile legii 1/2011 în privinţa predării religiei în şcoli vin în contradicţie cu Constituţia României, cu legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, cu codul muncii şi chiar şi cu legea cultelor, susţine Asociaţia secular-umanistă din România (ASUR).

„Am iniţiat această campanie pentru că, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a educaţiei naţionale, a crescut riscul de îndoctrinare a copiilor în şcolile publice. Dorim să le arătăm părinţilor riscurile la care sunt expuşi copii lor odată cu îndoctrinarea şi în acelaşi timp vrem să le prezentăm mijloacele legale pe care le au la dispoziţie pentru evitarea acestui fenomen.” a declarat Toma Pătraşcu, vicepreşedinte ASUR.
Prevederile legii 1/2011 în privinţa predării religiei în şcoli vin în contradicţie cu Constituţia României, cu legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, cu codul muncii şi chiar şi cu legea cultelor.
Lipsa unui mecanism de înscriere voluntară, pe baza unei decizii informate a părinţilor şi a elevilor, instaurează obligativitatea de facto a studierii religiei în şcoală, fapt ce violează art 29, al. (1) din Constituţie.
Prevederea conform căreia se poate solicita ca elevul să nu frecventeze orele de Religie este insuficientă în condiţiile în care, în practică, şcolile, din motive administrative, sunt extrem de reticente în a informa elevii şi părinţii şi de a accepta o astfel de opţiune.

Includerea din oficiu a elevilor la orele de religie, fără a ţine cont de opinia lor, încalcă art 24, al (1) şi articolul 25 din legea drepturilor omului.

Interzicerea dreptului la opţiune pentru elevii care au împlinit 16 ani, este în contradicţie cu art 3, al (2) din legea cultelor .
Poziţia ASUR este neechivocă: în unităţile de învăţământ trebui păstrată o strictă neutralitate religioasă, iar în cadrul orelor de religie trebuie predată istoria religiilor şi nu doar viziunea particulară a unui anumit cult, indiferent care ar fi acesta.

Maniera actuală de predare a religiei corespunde perfect definiţiei îndoctrinării:

  • predarea se face de o manieră confesională, oferindu-se o singură viziune asupra fenomenului religios
  • se urmăreşte izolarea copiilor de orice concepţie alternativă prin sfaturi de genul: să ne alegem prieteni credincioşi sau prin catalogarea drept „păcătoşi” a celor care cred altfel decât ne învaţă Biserica Ortodoxă”
  • profesorii de religie fiind la cheremul cultului respectiv (şi al structurii teritoriale locale în special), trebuie să respecte întru-totul dogma bisericească. În caz contrar, li se poate retrage avizul şi îşi pierd automat locul de muncă
  • şi mai grav, copiilor, inclusiv celor din clasele primare, li se repetă obsesiv despre „păcat”, „iad” şi „diavoli”, inducîndu-li-se ideea că nerespectarea cu stricteţe a „poruncilor” îi condamnă la „osînda veşnică”

Chiar dacă din punct de vedere strict legal părinţii îşi pot, teoretic, retrage copiii de la orele de religie, în lipsa unor instrucţiuni clare de aplicare, această prevedere este dificil de pus în practică la nivelul şcolilor. De cele mai multe ori, orele de religie fiind plasate în mijlocul zilei, administraţiile şcolare ar trebui să poată oferi copiilor care nu participă la Religie alternative educaţionale, lucru pentru care nu sunt, de obicei, pregătite. Mai mult, lipsa unei politici clare în această privinţă deschide calea abuzurilor şi riscului de ostracizare a copiilor în cadrul colectivului şcolar.

Pentru evitarea potenţialelor abuzuri împotriva acelor copii care studiază totuşi religia, ASUR recomandă părinţilor următoarele:

  • să ceară referinţe despre persoana care predă orele de religie
  • să solicite planurile lecţiilor care urmează a fi predate copiilor
  • să discute periodic cu copilul şi să îi explice de ce la orele de religie i se predau lucruri în contradicţie flagrantă cu cele învăţate la celelalte materii
  • să fie atenţi la apariţia unor modificări radicale de comportament a copiilor (dezvoltarea unor obsesii legate de moarte, de păcat, de iad, tulburări de somn sau de nutriţie, înstrăinare de prieteni etc.) şi, dacă este cazul, să apeleze la consiliere psihologică.

Comentariu saccsiv:

ASUR sunt cei de care avertizam in articolul:

Asociatia Secular-Umanista din Romania: protest impotriva tratamentului homeopatic. Adica, HABAUCI IMPOTRIVA HABAUCELII …

Ii arde rau pe acesti slugoi ai diavolului. Iar turbarea lor se vede clar atunci cand repeta cu furie o tema ce-i ingrozeste: „obsesii legate de iad, draci, pacat” …

Dracii sunt foarte bucurosi ca exista habauci ce-i neaga existenta, pentru ca pe acestia ii pot manipula cel mai usor. Si atunci acesti habauci le devin slugoi pe care ii mana de la spate sa „invete” si pe altii ca … dracii nu exista.

Dupa ce nefericitii oameni sunt indobitociti ca nu exista draci, sunt mai apoi „invatati” ca nu exista nici pacat. Si ajunsi in etapa aceasta, foarte usor vor accepta integral sau partial spurcaciunile lumii noi: avortul, homosexualitatea, desfraul.

Ba mai mult, anti crestinii cu cat urla mai tare de cat de neindoctrinati sunt ei, cu atat devin de fapt mai smirgheluiti pe creieri, acceptand integral sau partial „binefacerile” sistemului: vaccinuri, pilulele Big Pharma, cipurile de orice fel, etc.

Si ca nu cumva oamenii sa-si puna la un moment dat intrebari legate de mocirla puturoasa in care se balacesc, slugoii diavolului ii linistesc cum ca nu ar exista osanda vesnica …

Din pacate, cand un individ ajunge in mizeria asta, e greu tare sa mai vorbesti multe cu el, caci vorba lui PETRE TUTEA: “Eu cand discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa”.

Asadar, iata de ce habauci precum cei de la ASUR sar in sus ca arsi cand copii invata despre pacat, draci, iad, odanda vesnica …

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 10, 2011 at 5:49 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Buta Dumitru said, on februarie 10, 2011 at 6:09 pm

    Este prevăzut în Protocoalele Înţelepţilor sionului să se distrugă creştinismul pentru noua ordine mondială. Comisia trilateră este coordonată de grupul masonic dela BIDELBERG şi au ca sarcină pentru Europa desfinţarea creştinismului. Executanţii sunt bine plătiţi.Comunismul a fost instaura prin evreii din Rusia care au avut în plan promovarea ateismului.Masonii sunt organizaţii satanice care se închină lui Lucifer.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 10, 2011 at 6:22 pm

      Buta Dumitru

      Asta cu

      Comunismul a fost instaura prin evreii din Rusia care au avut în plan promovarea ateismului.

      n-ai nimerit-o.

      Apreciază

  3. dante said, on februarie 10, 2011 at 6:10 pm

    …..” si va veni vremea, cind se va zice binelui, rau si raului, bine”
    saccsiv
    vezi ca ai o greseala in titlu

    Apreciază

  4. Stefan said, on februarie 10, 2011 at 6:20 pm

    Acum sunt pe fata, nu le mai pasa de nimic iudelor astora care spun ca se violeaza articolul 29,dar cand copiii nostri ne sunt rapiti si violati de pedofilii unde sunt cei care clameaza drepturile copiilor,dar cand ne otravesc copiii si la propriu si la figurat prin codex alimentarium si prin obscenitatile din mass media,aici si nu in alta tara, de ce nu sar in sus si nu mai sunt asa de vituperati ? De ce nu se invata stiinta iubirii aproapelui care este Ortodoxia,pentru ca vor ajunge toti copiii si nepotii nostri cobaii europei asteia masonice care incearca a ne „otravi”prin scursurile si resturile ce le „pica”de la festinul lor pantagruelic,si mai mult,pentru ca noi suntem „tinta”asa cum au fost si fratii nostri Sarbii Ortodocsi ! Se incearca pe toate caile sa ne distruga Ortodoxia iar prin faptul ca incearca sa isi spuna parerea lor diavoleasca in felul acesta mestesugit cu „violarea articolului 29″(acest articolul 29 este singurul neuron din calota lor craniana),nu inseamna ca vom accepta noi astia mai simpli ! Aici ar trebui sa isi spun cuvantul pastorii dar….probabil (nu toti) isi numara cei 33 de arginti primiti pentru ecumenizarea si apostazia in care vor sa ne tarasca!Dumnezeu sa ocroteasca pe tot poporul sau !

    Apreciază

  5. stefanmihai said, on februarie 10, 2011 at 8:37 pm

    cred că ce zice Ţuţea este evident…

    Apreciază

    • Set said, on februarie 10, 2011 at 9:02 pm

      “Eu cand discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa”. Din experienta mea asta e valabila si cand stai de vorba cu un sectant.

      Apreciază

  6. infiniteladder said, on februarie 10, 2011 at 9:00 pm

    Comunismul a fost instaura prin evreii din Rusia care au avut în plan promovarea ateismului.

    In ce sens e gresita afirmatia?

    Apreciază

  7. gherasim said, on februarie 11, 2011 at 7:58 am

    Rusia a fost incubatorul experimental si locul de unde s-a propagat in europa de rasarit, dar nu numai (vezi America Latina, import din URSS). Ideologia insa e de sorginte vest-europeana (Germania, sa zicem) insa „creatia” e tot evreiasca. Interesant mi s-ar parea de stiut cum s-a propagat aceasta oranduire in China; din cate stiu nu din Rusia…Ori poate gresesc…

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 11, 2011 at 8:18 am

      gherasim

      Inca de la infiintare, influenta Moscovei asupra partidului comunist chinez a fost determinanta. Apoi s-au mai si contrazis.

      Interesant este cum a incaput China pe mana comunistilor. Cand Marshall fusese trimis in China din ordinele secrete ale Departamentului de Stat, comunistii lui Mao duceau o batalie ca si pierduta, fiind aproape invinsi de nationalistii lui Chiang Kai-shek

      Senatorul republican Joe McCarthy l-a declarat direct responsabil pentru pierderea acestei tari si a avertizat asupra unei “conspiratii atat de imense si a unei infamii atat de negre “ incat intrece cu mult alte conspiratii din intreaga istorie a umanitatii.

      https://saccsiv.wordpress.com/2008/12/06/china-sinistru-laborator-al-noii-ordini-mondiale/

      Apreciază

  8. Maria said, on februarie 11, 2011 at 4:24 pm

    copiii..cu 3 de „i”

    Apreciază

  9. Fulger said, on februarie 11, 2011 at 7:27 pm

    Saccsiv se pare ca acestor oameni prin care vorbeste diavolul nu suporta sa li se vorbeasca de urat despre ei.

    Apreciază

  10. marieta said, on septembrie 18, 2013 at 7:52 pm

    -Parinti! daca nu vreti sa va pierdeti sufletele voastre si al copiIlor vostri, nu lasati slugile satanei sa decida pentru voi. Ce drept au slugile satanei,sa decida pentru copiii nostri???

    Apreciat de 1 persoană

  11. Oglinda Libertatii said, on septembrie 18, 2013 at 11:26 pm

    […] Slugoii diavolului de la ASUR turbeaza deoarece copiii invata la scoala despre pacat, draci, iad, os… […]

    Apreciază

  12. […] Slugoii diavolului de la ASUR turbeaza deoarece copiii invata la scoala despre pacat, draci, iad, os… […]

    Apreciază

  13. […] Slugoii diavolului de la ASUR turbeaza deoarece copiii invata la scoala despre pacat, draci, iad, os… […]

    Apreciază

  14. […] Slugoii diavolului de la ASUR turbeaza deoarece copiii invata la scoala despre pacat, draci, iad, os… […]

    Apreciază

  15. […] Slugoii diavolului de la ASUR turbeaza deoarece copiii invata la scoala despre pacat, draci, iad, os… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.