SACCSIV – blog ortodox

Ministerul Agriculturii vrea cu orice pret plante modificate genetic

Posted in PLANTE MODIFICATE GENETIC by saccsiv on februarie 7, 2011

Citez din articolul Ministerul Agriculturii vrea cu orice pret soia modificata genetic:

Ministerul Agriculturii, condus de Valeriu Tarara, („fost colaborator” al companiei Monsanto, cel mai mare producător de organisme modificate genetic din lume) promovează soia modificată genetic. Aflat la Cluj, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, i-a îndemnat pe fermierii clujeni să cultive plante modificate genetic, despre care a spus că reprezintă viitorul alimentaţiei la nivel mondial. Oficialul din Ministerul Agriculturii s-a declarat un fan al plantelor cultivate genetic.

Pentru a convinge audiența, Rădulescu a dat exemplul Braziliei şi al Argentinei, care în ultimul deceniu şi-au relansat economia pe baza culturilor de soia modificată genetic, precum şi de porumb modificat genetic, şi a spus că şi românii trebuie să înţeleagă că acesta este viitorul omenirii şi al strategiei alimentare, transmite Romania Libera. În 2001 Brazilia şi Argentina mureau de foame şi azi sunt bine merci, prosperă, au culturi de plante modificate genetic pe care ni le vând nouă, europenilor. Mai devreme sau mai târziu vom constata că salvarea omenirii nu se poate face decât prin inginerie genetică. Noi nu vrem şi nu explicăm ce înseamnă plantă modificată genetic”, a spus Rădulescu.
Acesta a explicat că mutaţia genetică care se obţine în laborator pentru ca planta să reziste la anumiţi dăunători, se realizează de fapt şi în natură, dar durează zeci până la o sută de ani. Aceste modificări, a dat asigurări secretarul de stat, nu produc nici un neajuns organismului uman. Tot el a dat exemplul Germaniei, care a obţinut aprobarea de a cultiva cartofi modficaţi genetic.
Secretarul de stat Rădulescu a amintit însă că în Uniunea Europeană, deşi ţările au dreptul să cumpere, să prelucreze şi să pună pe piaţă soia modificată genetic, nu voie să producă şi că dacă România va dori să treacă aibă asemenea culturi, trebuie să treacă de aprobarea comisiilor de specialitate de la Bruxelles. El a mai spus că în ţara noastră nu vor fi probleme în ceea ce priveşte contaminarea culturilor bio, deoarece soia modificată genetic are alte arealuri în care poate fi cultivată.
„România are o specificitate aparte şi un teritoriu care ne permite cu mult succes să delimităm culturile modificate genetic de cele bio, să nu se încrucişeze. Avem şi zonă de deal şi de munte şi de şes. Cultura de soia modificată genetic are numai anumite arealuri în care poate fi cultivată, în zonele de sudul ţării – Mehedinţi, Olt, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Galaţi, Buzău şi în Banat, la Timişoara şi mai putem şi prin Moldova, în două judeţe”, a spus Rădulescu. Iniţiativa sa este dezavuată de alţi specialişti. Aşa ar fi Ioan Oleleu, care consideră că această iniţiativă va dăuna exporturilor româneşti, pentru că vor fi multe state care nu acceptă asemenea plante considerate „monstru” de către ecologişti. Numărul suprafeţelor cultivate cu soia modificată genetic în toată lumea depăşeşte 16 milioane de hectare.

Și Valeriu Tabără susține OMG-urile

De altfel, marți, chiar ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, s-a întâlnit cu reprezentanții a patru state mari producătoare de culturi modificate genetic, respectiv Brazilia, Statele Unite ale Americii, Canada şi Argentina, ocazie cu care s-au discutat aspecte de actualitate privind viitoare reglementări la nivel european în domeniul organismelor modificate genetic (OMG). Ministrul Tabără şi-a manifestat cu această ocazie deschiderea către acest subiect, considerând că trebuie cât mai urgent reglementat la nivel european astfel încât să se faciliteze fluidizarea comerţului cu produse agricole şi agroalimentare.
Nu în ultimul rând menţionăm că ministru Valeriu Tabără a declarat că susţine introducerea biotehnologiilor în cultură, deoarece creează premisele realizării producţiilor cu costuri mai scăzute pe unitatea de suprafaţă, obţinerea unor randamente mai ridicate la culturi, îmbunătăţirea venitului fermierilor şi, nu în ultimul rând, protecţia mediului prin reducerea chimicalelor aplicate.

Cititi va rog si:

DOCUMENTARE CELEBRE: “Viitorul alimentatiei”, subtitrare in limba romana si o analiza a sa, un excelent film despre revolutia verde si controlul ELITELOR asupra hranei

STUDIU: Trei tipuri de cereale modificate genetic, marca MONSANTO, sunt TOXICE

Video: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC, marca Monsanto, au facut din SUA O TARA DE GRASI?

Porumbul modificat genetic imbolnaveste ficatul si rinichii

BASF si CARTOFUL modificat genetic, ce creaza REZISTENTA LA ANTIBIOTICE, infurie unele state europene

Uniunea Europeana APROBA porumbul si cartoful modificati genetic …

Plantele modificate genetic se raspandesc rapid si in salbaticie

VIDEO – DIN CICLUL „ROMANII SUNT IN PLUS, HAI SA EXPERIMENTAM PE EI”: BASF ne testeaza rezistenta la INITIUM. Detalii despre relatia BASF – ELITE

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 7, 2011 at 12:57 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. DM said, on februarie 7, 2011 at 1:23 pm

  Doamne ajuta!

  In tandem cu articolulde mai sus despre OMG, postez link-ul de mai jos:

  http://www.mediafax.ro/economic/analiza-afp-preturile-ridicate-la-alimente-nu-sunt-un-fenomen-temporar-7958600

  Romani, ni se pregateste ceva!?
  Foamete, revolte si …. razboi, pentru ca in final sa se arate …”Salvatorul”.

  Apreciază

 3. Ciprian said, on februarie 7, 2011 at 1:32 pm

  3 lucruri se ascund cu perfidie:

  1. OMG dauneaza grav sanatatii
  2. semintele trebuie cumparate in fiecare an astfel omul va depinde de BANI si de CUMPARAREA an de an a acestori „binefaceri”
  3. odata ce ai introdus OMG intr-un areal toate culturile similare sunt afectate, astfel se pierd culturile traditionale „de la sine” in mai putin de doi ani (sunt zone in Banat unde dupa introducerea de catre italieni a unor culturi „experimentale” nu s-a mai putut cultiva traditional ca urmare a „deturnarii” semintei…

  Dupa cum vedem odata introduse aceste culturi ne fac dependente de marile corporatii producatoare de seminte care oricum nu ne vor binele….

  13 minciuni despre Organismele Modificate Genetic

  Au inceput sa apara tot mai multe studii stiintifice doveditoare ale impactului dezastruos pe care il au organismele modificate genetic (OMG) asupra sanatatii. Cu toate acestea, legislatia europeana si americana evolueaza, impinsa cu putere de la spate de concernele producatoare de OMG, spre aprobarea acestora ca sigure pentru consum.

  Deficitul de informare ii face pe cei mai multi sa fie nepasatori si complet pasivi la aceasta evolutie a lucrurilor. Prezentam, in continuare, cateva aspecte dramatice legate de organismele modificate genetic.

  MINCIUNA NR. 1: Ingineria genetica nu este noua. Ea este doar o selectie artificiala accelerata.

  ADEVARUL: Ingineria genetica si cultivarea conventionala a plantelor suint TOTAL si COMPLET DIFERITE. Polenizarea incrucisata si selectia soiurilor nu implica Modificarea Genetica, adica manipularea artificiala a genelor, ci incrucisarea unor parinti selectati din specii strans inrudite. Dimpotriva, Modificarea Genetica (MG) implica extragerea unor anumite gene dintr-un organism (bacterie, virus, planta, insecta, animal) si apoi inserarea artificiala a acestora intr-un organism complet diferit (de exemplu, o planta de cultura). Este incalcata astfel, in mod necugetat, bariera de specie, cu scopul declarat de a obtine organisme vii cu alte proprietati. MG foloseste de obicei gene ale unor virusuri pentru a introduce si promova genele inserate, precum si asa-numitele gene marker (gene rezistente la antibiotice care sunt folosite pentru a identifica celulele sau tesuturile modificate genetic chiar in timpul dezvoltarii lor). Toate aceste gene inserate sunt apoi prezente in fiecare celula a plantei modificate genetic. Deloc intamplator, majoritatea experimentelor genetice esueaza. Prin combinarea asa-zis reusita a genelor a doua exemplare din specii diferite rezulta monstri in toata regula, a caror evolutie nu este controlabila. Riscurile sunt imposibil de evaluat. Cum v-ati simti daca orezul din punga ar lua-o la fuga dupa dumneavoastra prin casa?

  MINCIUNA NR. 2: Ingineria genetica este ceva exact, precis, stiintific.

  ADEVARUL: Nimic mai putin adevarat. Modul in care functioneaza ADN-ul la organismele superioare este cunoscut doar pentru o foarte mica parte din acesta. Genetica moderna a demonstrat ca genele nu lucreaza izolat, ci interactioneaza in mod complex, schimbandu-si comportamentul ca raspuns la influenta altor gene. Chiar daca o gena poate fi extrasa, mai mult sau mai putin exact, dintr-un organism, inserarea in ADN-ul altui organism se face aproape complet aleator, fara ca „expertii” sa poata controla in vreun fel procesul. Rezultatul este ruptura ordinii genelor cromozomiale si poate conduce la schimbari complet neasteptate ale functionarii celulelor. Richard Lewontin, profesor de genetica la Universitatea Harvard, a afirmat despre modificarea genetica: „Avem o intelegere atat de saracacioasa a modului in care se dezvolta organismul pornind de la ADN-ul sau, incat as fi uimit sa nu suferim socuri cumplite, unele dupa altele, cu aceste experimente genetice iresponsabile, in care cercetatori dezaxati, lipsiti de constiinta, se joaca de-a Dumnezeu.”

  MINCIUNA NR. 3: Alimentele modificate genetic difera de cele nemodificate genetic doar prin caracteristica genei inserate.

  ADEVARUL: Afirmatia este o incercare de inducere in eroare a celor neinformati. Inserarea aleatoare a genelor straine in materialul genetic al unui organism-gazda poate cauza schimbari cu totul neasteptate in functionarea genelor. Moleculele existente pot fi create in cantitati gresite, in momente nepotrivite, sau pot aparea chiar molecule noi, necunoscute. Plantele modificate genetic sau alimentele produse din ele pot contine prin urmare toxine sau molecule alergene care pun in grav pericol sanatatea adultilor si, cu atat mai mult, a copiilor.

  MINCIUNA NR. 4: Hrana modificata genetic este testata extensiv, iar cea care se afla deja pe rafturile supermarket-urilor este absolut sigura pentru alimentatie.

  ADEVARUL: Nici o testare a alimentelor modificate genetic, cu publicarea rezultatelor, nu s-a efectuat de catre autoritati in Romania. Ne bazam aproape in intregime pe asa-zisele teste efectuate de companiile specializate in inginerie genetica, care au cheltuit miliarde de dolari pentru a dezvolta plantele MG si care intentioneaza, evident, sa isi recupereze investitia si sa faca profit vanzandu-ne aceste produse. Exista serioase indoieli referitoare la onestitatea testarilor si la validitatea concluziilor trase pe baza rezultatelor. Sunt necesare indelungi testari independente inainte de a avea certitudinea ca alimentele modificate genetic sunt sigure pentru consum. Alta problema este accelerarea dezvoltarii rezistentei bacteriale la antibiotice, datorita folosirii genelor rezistente la antibiotice in producerea alimentelor MG. Unul din cele mai interesante studii stiintifice efectuate, care ne priveste si pe noi, a fost realizat in Rusia pe soia MG – aceeasi varietate de soia MG cultivata si in Romania din 1998 si pana in 2006, oficial. Spunem „oficial”, pentru ca, neoficial si ilegal, ea inca se mai cultiva.Efectele asupra celor 2 generatii de cobai testati, care au consumat soia MG, a fost absolut impresionant, inclusiv oamenii de stiinta care au participat la realizarea studiului au fost socati. Astfel, la animalele testate s-au observat malformatii ale organelor interne (ficat, creier, testicole), o crestere a agresivitatii in comportament la a doua generatie, reducerea natalitatii la jumatate si pierderea instinctului matern la femelele de cobai, care isi omorau puii si le devorau creierul.

  MINCIUNA NR. 5: Alimentele modificate genetic au o valoare nutritiva mai mare.

  ADEVARUL: Ar fi naiv si prostesc din partea noastra sa ne inchipuim ca plantele si caracteristicile lor genetice, care au evoluat prin selectie naturala de-a lungul a milioane de ani, pot fi imbunatatite prin simpla inlocuire sau adaugare a unei gene, despre care nici nu stim in realitate mare lucru. Interactiunea dintre gene si proteine este mult prea complexa. Tocmai de aceea esueaza atat de multe experimente genetice.Nu s-a demonstrat pana in prezent ca vreun aliment MG ar fi mai nutritiv decat hrana conventionala, non-MG. Cele mai multe plante MG sunt create doar ca sa reziste mai bine la anumite ierbicide, sa isi produca propriile insecticide sau sa reziste mai mult in rafturile magazinelor, asa cum se petrece, dealtfel, cu toate „alimentele” artificiale, chimizate fara masura si in realitate necomestibile.

  MINCIUNA NR. 6: Daca nu ne convine, putem pur si simplu sa nu mancam hrana MG.

  ADEVARUL: In 1998, cand a inceput cultivarea plantelor MG in tara noastra, nu exista un cadru legal specific pentru reglementarea acestor culturi. Asadar, semintele MG au fost inregistrate cu viclenie in catalog ca seminte obisnuite, nu s-a facut vreo diferenta in evaluarea si eliberarea in mediu a acestor seminte fata de cele conventionale. Plantele MG si produsele din acestea arata pe dinafara absolut la fel ca cele „normale” si nu le putem distinge dupa vreo proprietate vizibila, drept pentru care vanzatorii si producatorii trebuie, prin lege, sa le eticheteze, astfel consumatorul putandu-le deosebi si evita daca doreste.Legislatia este in vigoare inca din 30 iunie 2006, si tot de atunci este flagrant incalcata; practic nici un produs din magazine care contine plante MG nu este etichetat corespunzator.Greenpeace a testat in 2007 diverse produse continand soia, aflate la vanzare in magazine. La fiecare din acestea s-a gasit atunci un continut de peste 50% soia MG, insa nici unul din produse nu avea eticheta conform legii! Analizele efectuate la un laborator independent de catre Greenpeace au fost insa ignorate de autoritati, ai caror reprezentanti au inventat cu tupeu infinit o prelevare necorespunzatoare a probelor… Intre timp, situatia a evoluat in bine, ca urmare a eforturilor singulare ale membrilor Green Peace Romania, iar supermarket-urile gen Cora au inceput sa aiba produse din soia etichetate corespunzator.In prezent, in magazinele din tarile anglofone cele mai multe alimente continand ingrediente modificate genetic nu sunt etichetate, asa ca nu exista pentru consumatori nici un mijloc de a alege si de a sti sigur daca mananca sau nu hrana MG. Ingredientele MG se afla, cel mai adesea, in faina si uleiul de soia (care figureaza in reteta multor alimente comune, ca paine, carnati), in lecitina din soia (care apare in reteta ciocolatelor, a inghetatelor, etc.), in siropul de glucoza din porumb MG, in uleiul de canepa si in extractele de porumb.

  MINCIUNA NR. 7: Fermierii vor beneficia prin cultivarea plantelor MG.

  ADEVARUL: Semintele plantelor MG sunt mai scumpe decat cele ale plantelor conventionale. Fermierii din Marea Britanie si SUA au raportat ca recoltele culturilor MG nu sunt in general mai bune, sunt mai putin productive si in final nu au profitabilitate mai mare, in ciuda propagandei desantate care le sustine. Culturile non-MG sunt platite acum mai bine si, pe masura ce tot mai multe tari resping alimentele MG, oportunitatile de a se vinde diminueaza. Din cauza riscurilor grave pentru sanatate asociate cu culturile MG, companiile de asigurari din SUA si Marea Britanie au acum retineri sa le asigure. Fermierii care cultiva plante MG trebuie sa semneze contracte extrem de constrangatoare cu producatorii de biotehnologie. Acestea ii obliga sa foloseasca numai ierbicide produse de compania cu care au contract si interzic practica pastrarii semintelor pentru sezonul urmator. Cei mai multi dintre fermierii „lumii a treia” nu au nici un beneficiu, daca nu cumva sunt ruinati.Tehnologia MG nu prezinta in nici un caz vreun avantaj pentru fermieri, in primul rand din cauza patentelor impuse de companiile producatoare. Fermierii pierd dreptul firesc de a-si folosi samanta pastrata de la o cultura la alta, fiind obligati sa cumpere an de an un nou lot de seminte de la compania producatoare. O alta problema care apare este cea a contaminarii. Culturile unui fermier care nu doreste sa cultive plante MG pot fi accidental contaminate prin polenizarea pe cai naturale (vant, insecte) pe care omul, evident, nu le poate controla. Exista cazuri incredibile, in care producatorii de seminte MG au solicitat si au obtinut in instanta daune de la fermieri ale caror culturi clasice fusesera contaminate fara voia lor. In mod absurd si strigator la cer, acestia nu beneficiaza de protectie legala, in timp ce producatorul de seminte MG este protejat de noianul de patente inregistrate.

  MINCIUNA NR. 8: Culturile MG vor conduce la reducerea folosirii ierbicidelor si pesticidelor.

  ADEVARUL: Producatorii de seminte MG pretind ca pentru culturile realizate cu semintele lor se folosesc mai putine ierbicide/chimicale. Acestea sunt, insa, extrem de puternice si de neselective – cum ar fi Roundup, de exemplu, cel mai folosit ierbicid in culturile MG. S-a constatat insa ca pana si acestea au generat rezistenta in randul florei spontane, al buruienilor si asa-zisilor daunatori. Asadar, apare o rezistenta a mediului si la aceste ierbicide, deci ideea ca fermierul va folosi mai putine ierbicide este complet falsa, in timp ajungandu-se la marirea cantitatii de chimicale folosite pentru obtinerea aceluiasi efect. Acest fapt a fost anticipat de un producator, care a facut cerere la Autoritatea pentru Alimente din Australia si Noua Zeelanda sa i se permita cresterea cantitatii-limita permise a reziduului de glifosat (Roundup) din alimentele vandute cu pana la 200 de ori. Aceasta inseamna ca respectivele alimente devin o adevarata otrava… In zonele din SUA unde culturile au fost modificate genetic astfel incat sa isi produca propriul insecticid, folosirea pesticidelor nu a scazut deloc. Ele distrug solul si contamineaza panza freatica, ce este sursa noastra de apa potabila. Putem accepta folosirea fertilizatorilor artificiali, dar numai daca acestia imbunatatesc calitatea solului, iar nu daca il distrug. Toate tehnologiile noi ar trebui sa treaca un test al firii: nu este normal ca ele sa afecteze ciclurile si procesele naturale, care sunt stabile si binefacatoare. Agricultura organica, ecologica nu mai reprezinta astazi un lux. In realitate, ea este singura speranta care ne-a mai ramas.

  MINCIUNA NR. 9: Nu exista nici o dovada ca plantele MG sunt daunatoare mediului.

  ADEVARUL: Insectele, pasarile si vantul poarta polenul alterat genetic in campurile invecinate cu ale culturilor MG si chiar mult mai departe. Astfel, apare polenizarea incrucisata intre plantele MG, pe de o parte, si plantele non-MG si cele salbatice inrudite cu ele, pe de alta parte. In acest mod, rezistenta la ierbicide, de exemplu, poate fi transmisa buruienilor, ceea ce le face si mai dificil de controlat decat inainte. Exista, de asemenea, dovezi ca plantele MG care isi produc propriul insecticid provoaca moartea unor insecte benefice.

  MINCIUNA NR. 10: Culturile modificate genetic vor salva omenirea de foamete.

  ADEVARUL: Foametea in tarile in curs de dezvoltare este, de fapt, rezultatul unei distributii nedrepte a alimentelor care defavorizeaza saracii. Adevarul este ca astazi, in lume se produce mai multa hrana decat oricand, dar cu toate acestea sunt si mai multi oameni care mor de foame decat inainte. A produce tot mai multe alimente nu inseamna deloc ca cei saraci vor beneficia vreodata de ele. Acestia pur si simplu nu au bani sa cumpere alimente. Ingineria genetica nu are cum sa schimbe acest lucru… Modul nedrept de distributie a hranei este cel care trebuie sa se schimbe.Nu exista nici o farama de studiu stiintific sau dovada statistica prin care sa se demonstreze ca recoltele culturilor modificate genetic ar fi mai mari decat cele conventionale sau ca produsele MG ar fi mai ieftine. Se poarta multe discutii in acest sens, insa nu exista nici o dovada ca aceste plante sunt mai prolifice. Marile companii au, de fapt, cu totul alte scopuri decat cele pe care le declara: ele vor sa ofere fermierilor specii care sunt imune la anumite pesticide, tocmai pentru ca ele sunt dependente de aceste pesticide, adica nu pot fi cultivate fara ele. Si atunci cultivatorul plateste de doua ori… Aceasta industrie mai are si un al doilea scop: sa obtina controlul asupra semintelor si rezervelor genetice ale tarilor in curs de dezvoltare, pentru ca, in final, sa aiba monopol. Strategia este intotdeauna aceeasi: companiile ofera intr-o prima etapa gratuit seminte, pana cand fermierii isi epuizeaza propriile resurse sau acestea devin inutilizabile, iar apoi incep sa pretinda bani grei pentru ele.A controla piata semintelor si a pretinde apoi, cu viclenie, bani fermierilor saraci pentru servicii nu inseamna catusi de putin rezolvarea problemei foametei, ci agravarea ei intr-o masura si mai mare.

  MINCIUNA NR. 11: Putem avea incredere in declaratiile oamenilor de stiinta ca hrana modificata genetic este sanatoasa pentru consum.

  ADEVARUL: Banii pentru cercetarea stiintifica asupra modificarii genetice provin de la companiile care se ocupa cu biotehnologiile sau de la guvern. Doar in Europa, fondurile pentru promovarea MG sunt de 4 ori mai mari decat bugetele insumate ale tuturor tarilor membre! Aceasta inseamna ca acei oameni de stiinta care indraznesc sa isi exprime ingrijorarea cu privire la gradul de siguranta al tehnologiilor pentru alimentatie isi risca postul si cariera. Un respectat om de stiinta din Marea Britanie, considerat cel mai mare expert in nutritie pe plan mondial (Arpad Pusztai), care a publicat un studiu despre efectele dezastruoase ale alimentarii cu cartofi modificati genetic asupra cobailor, a fost imediat concediat si supus unei campanii de calomniere si defaimare publica de catre marile trusturi media.

  MINCIUNA NR. 12: Nu ne putem impotrivi progresului.

  ADEVARUL: Desigur ca nu putem, si de ce am vrea sa facem asta? Progresul implica transformare spre binele tuturor. Dar trebuie sa fim incredintati ca produsele modificate genetic sunt benefice pentru consumatori si sigure daca sunt introduse in hrana noastra. Este inadmisibil sa acceptam rezultatele unei tehnologii dubioase, care pe deasupra nici nu este reversibila. Asa ca… sa nu confundam progresul cu regresul, oameni buni!

  MINCIUNA NR. 13: Exista lucruri mult mai grave decat alimentele modificate genetic.

  ADEVARUL: Multi oameni de stiinta cred contrariul. De exemplu, Joseph Rotblat, fizicianul englez care a castigat premiul Nobel in 1995, a spus: „Ingrijorarea mea este aceea ca aceste asa-zise progrese in stiinta pot conduce la noi mijloace de distrugere in masa, poate chiar mai la indemana decat armele nucleare. Ingineria genetica este unul din aceste domenii, datorita inspaimantatoarelor rezultate la care s-a ajuns.”

  sursa: http://www.ecolife.ro

  Apreciază

 4. MIhaela said, on februarie 7, 2011 at 1:36 pm

  Domnul tabara a fost plimbat de monsanto prin toata america. Ce mai vreti ?
  Aceasta megacorporatie detine si controlul erbicidelor folosite la culturile agriciole.Este superputernica. Iar tabara a „pus botul „.Ca doar este om …
  Despre OMG nu se stie mare lucru.Cert este ca „modificarea ” se produce cu un fragment de ADN bacterian , sau viral („vectorii „), cu ajutorul caruia se intrioduce in celula o gena dorita (ex: o gena care secreta un tip de insecticid , care va creste rezistenta plantei la daunatori).DAR; aceasta substanta indeparteaza albinele,fluturii,deci distruge ecosistemul.Pe de alta parte, datorita polenizarii incrucisate, celelalte plante, cultivate in mod traditional, sunt afectate.
  Pe de alta parte :avocatii lui monsanto au brevete pentru orice produs al lor(deci au proprietatea „genei”(!!!!!). In america au fost cazuri cand au fost falimentati fermieri, dati in judecata pentru ca s-a gasit gena „lui monsanto ” intr-o planta a fermierului, pentru care acesta nu a platit…
  De asemenea, nu se cunoaste efectul inserarii in genomul plantei a acestei gene externe;pot surveni reactii in lant ,mutatii majore….
  Iar ei ne indeama „:sa dormim linistiti”….
  Cat despre acest secretar de stat , radulescu, este o mare japita !

  Apreciază

 5. mircea said, on februarie 7, 2011 at 1:49 pm

  Ciprian,
  spui bine.
  O rugaminte,
  reformuleaza la „adevarul” de la „minciuna 5″ partea cu” evolutia prin selectie naturala in milioane de ani”

  Apreciază

  • Ciprian said, on februarie 7, 2011 at 1:53 pm

   Iertare, am citit articolul mai demult… mda ai dreptate… am scris sursa dedesubt…

   Apreciază

   • mircea said, on februarie 7, 2011 at 2:02 pm

    nici eu nu am vazut ca e din „sursa” 🙂

    Apreciază

   • paul said, on februarie 7, 2011 at 7:01 pm

    ciprian, lucrezi cumva in dimeniul IT?

    Apreciază

   • paul said, on februarie 7, 2011 at 7:01 pm

    ciprian, lucrezi cumva in domeniul IT?

    Apreciază

   • Ciprian said, on februarie 7, 2011 at 7:25 pm

    nu lucrez in IT dar ma pricep, cu ce te pot ajuta?

    Apreciază

   • paul said, on februarie 7, 2011 at 9:11 pm

    sa-mi fie cu iertare, dar vroiam doar sa stiu, caci am crezut ca te cunosc, dar se pare ca m-am inselat.

    Apreciază

 6. quintus said, on februarie 7, 2011 at 4:14 pm

  Cand vad OMG citesc din reflex Oh,my God! 🙂

  Apreciază

 7. abc said, on februarie 7, 2011 at 4:45 pm

  Satan a organizat o conventie mondiala cu toti demonii sai. Odata ce s-au adunat toti inaintea lui a luat cuvantul si le-a zis:

  Nu putem pe crestini sa-i oprim sa mearga la Biserica, sa citeasca Biblia si sa descopere cuvantul… Nu avem nici o putere sa oprim relatia intima pe care o au cu Salvatorul lor. Odata ce se prind in legatura cu lisus, puterea noastra asupra lor este nimicita. Asadar m-am gandit si iata ce idee mi-a venit:
  Dati-le voie sa mearga la Bisericile lor, sa se inchine Dumnezeului lor, dar furati-le timpul ca sa nu mai aiba timp sa dezvolte si sa intretina o relatie cu lisus Hristos.

  Cum vom face asta?

  Potrivnicii crestinilor au tacut. Iata! Tineti-i ocupati cu aspectele neesentiale ale vietii, inventafi nenumarate scheme care sa le ocupe mintea tot timpul. Tentatii, sa cheltuiasca, sa-si doreasca mai mult, mai mult, mai mult.

  Sa caute sa munceasca cat mai mult – 10, 12, 14 ore pe zi, chiar si Duminicile, pentru ca sa creada ca asa isi pot implini toate cele ce tin de trebuintele lor materiale. Imputinati-le timpul pe care 1-ar petrece cu copiii, cu familiile lor. Suprastimulati-le mintea ca sa nu mai poata auzi linistea, care le-ar putea oferi un timp de meditatie la rostul vietii lor si sa vada desertaciunea sufletelor lor. Televizoare peste tot, dvd-uri, computere, ziare si reviste, nu-mi pasa cum le numiti, orice lucru de care se pot folosi fara oprire si prin care putem vinde vise goale. Asta va incarca mintile lor si va rupe orice legatura cu Hristos. Umpleti-le vietile cu super-oferte, si orice servicii si produse gratuite -sperante false si iluzii. Nu uitati de femeie. Ea a stiut intotdeauna sa ispiteasca. Folositi-o cat mai sumar imbracata pentru a insela ochii barbatilor, care vor fi mai slabi si vor vedea ca frumusetea trupului este importanta si vor deveni nesatisfacuti de propriile lor neveste. Tineti-le pe neveste ocupate cu casa, cu masa, cu copiii, cu indatoririle fata de sot, de parinti, pentru ca odata sfarsita ziua sa nu le mai poata oferi sotilor dragostea lor, astfel ei se vor umple de amar si vor cauta mangaiere in alta parte. Dati-le pe Mos Craciun, pentru a-i indeparta de la adevaratul sens al Nasterii Mantuitorului, la fel si cu Pastile, dati-le iepuras, sa uite de Inviere si de puterea lui lisus Hristos asupra pacatului si a mortii. Ei singuri isi vor indeparta proprii copii de la adevar. In vacante invatati-i sa faca excese: discoteci, gratare, petreceri, sa nu se poata linisti prea mult ca sa poata reflecta la creatia lui Dumnezeu. Astfel, faceti ca ei sa se intoarca la viata de zi cu zi si mai obositi, sa nu aiba timp sa se incarce cu energia naturii lui Dumnezeu. Dati-le parcuri distractive, evenimente sportive in fiecare zi, spectacole de muzica, filme. Tineti-i ocupati, ocupati, ocupati. Umpleti-le viata cu atat de multe inventii si cauze bune, incat sa creada ca ei sunt stapani pe vietile lor si pot face ,,ceva”. Curand isi vor sacrifica si sanatatea si familia pentru a face ,,ceva” cu viata lor.

  O sa mearga, o sa mearga. E un plan bun. Acum plecati si faceti cum v-am spus. Astfel demonii au plecat pe pamant sa faca totul spre a-i tine pe oameni ocupati cu scopurile lor in viata, pentru a le imputina timpul in care ar putea discuta despre puterea lui lisus, si despre necesitatea schimbarii vietii lor.

  Intrebarea este: A reusit oare satan in planul lui sau nu ? Judeca tu.
  sursa , http://www.misiune-ortodoxa.ro/articole/educativ/intrunirea-lui-satan.html

  Apreciază

  • daniela said, on februarie 7, 2011 at 9:14 pm

   da

   Apreciază

  • Anda said, on februarie 8, 2011 at 3:02 am

   abc,
   toate ar fi bune pana „tineti-le nevestele ocupate”…etc..
   In familia crestina, menirea femeii chiar asta este: sa se daruiasca casei, gatitului mesei, copiilor, grijilor fata de sot. (Stim cu totii ca notiunea de „golan” a aparut odata cu copilul cu cheia la gat!) . Cat despre oferirea dragostei, nu stiu daca exista o forma de iubire mai mare decat sa fii pentru toti ai casei „primul paraclet”.
   Chestia cu „la sfasitul zilei….” sa-mi fie cu iertare. Bunicii nostri, crestini fiind, nu cred ca-si puneau vreodata problema ca trebuie sa fie tratati ca sultanii. Si familiile erau si numeroase si binecuvantate. Pentru ca toate se faceau cu randuiala, cu post, cu rugaciune, cu simplitate, dar mai ales cu bunacuviinta. Aceasta este de fapt, biserica din casa. Si cati dintre noi nu tanjim dupa ea!

   Apreciază

 8. paul bacosca said, on februarie 7, 2011 at 5:01 pm

  Dupa ce Valeriu Tabara a distrus PUNR-ul acum vrea sa distruga si sanatatea noastra! Putreziciunea coruptiei e atat de adanca in inimile politicienilor incat i-a dezumanizat total. Maine poimaine o sa-l vedem pe sarmanul Valeriu Tabara ca mananca in direct soia si legume modificate genetic, ca sa ne convinga cat de bune sunt!
  Trèim vremurile rezistentei!

  Apreciază

  • Daniel said, on februarie 8, 2011 at 9:58 am

   Da, dar o va face doar odata, ca dupa aia o sa aiba el de unde sa ia altceva nemodificat, nu cred ca nu stie adevarul despre asta

   Apreciază

 9. un_mare_pacatos said, on februarie 7, 2011 at 5:22 pm

  Ieri s-au strans in centrul Atenei peste 30.000 de greci pentru a protesta impotriva cartilor de identitate biometrice.

  O stire in limba greaca : http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7208:-q-q-&catid=25:2009-12-18-08-37-46

  Traducere: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=ro&ie=UTF-8&sl=el&tl=ro&u=http://www.romfea.gr/index.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D7208:-q-q-%26catid%3D25:2009-12-18-08-37-46&prev=_t&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhhNCavYWYyr8NLeE6ttA4WtqPH4qg

  Din pacate a existat multa dezinformare si multe minciuni lansate de presa si televiziuni. O televiziune importanta a dat imagini la acel protest in asa fel incat sa se vada ca au venit doar cateva sute de persoane la protest.

  Pe urmatoarele linkuri veti putea vedea multe imagini video cu numarul mare de oameni veniti la protest.

  http://1453-2009.pblogs.gr/2011/02/ekplhxh-to-megalo-megethos-ths-shmerinhs-sygkentrwshs-binteo.html

  http://1453-2009.pblogs.gr/2011/02/kai-alla-binteo-apo-thn-hthesinh-megalh-sygkentrwsh-kata-ths-kar.html

  http://1453-2009.pblogs.gr/2011/02/ohi-sthn-karta-toy-polith-6-2-2011-binteo.html

  Grecii vor sa organizeze urmatorul protest pe data de 27 martie in care foarte probabil se vor aduna peste 50.000 de persoane.

  http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=ro&ie=UTF-8&sl=el&tl=ro&u=http://oimos-athina.blogspot.com/2011/02/blog-post_06.html&prev=_t&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhigsHwznIAXUn9BAHpcq4bBhBJz6A

  E timpul sa lasam vorbele si sa trecem la fapte prin organizarea protestelor impotriva biometriei.

  Doamne Ajuta!

  Apreciază

  • Ciprian said, on februarie 7, 2011 at 7:35 pm

   Cel mai bun „protest” e ignorarea lor si apropierea hotarata de Dumnezeu prin Ortodoxie, doar El ne mai poate aseza pe o directie buna si asta chiar si peste noapte…vrem au ba e intrebarea?!?

   Apreciază

 10. #Cosmin said, on februarie 7, 2011 at 5:23 pm

  http://english.aljazeera.net/news/asia-pacific/2011/02/20112733130741667.html

  Lucrurile se incing si la granita tailandeza-cambogiana…!

  Apreciază

 11. Un pacatos said, on februarie 7, 2011 at 6:07 pm

  Dumnezeu a facut toate plantele bine, deci nu e nevoie sa le modificam genetic:

  ” 11. Apoi a zis Dumnezeu: „Să dea pământul din sine verdeaţă: iarbă, cu sămânţă într-însa, după felul şi asemănarea ei, şi pomi roditori, care să dea rod cu sămânţă în sine, după fel, pe pământ!” Şi a fost aşa.
  12. Pământul a dat din sine verdeaţă: iarbă, care face sămânţă, după felul şi după asemănarea ei, şi pomi roditori, cu sămânţă, după fel, pe pământ. Şi a văzut Dumnezeu că este BINE.” ( Facerea 1, 11-12).

  Apreciază

 12. Un pacatos said, on februarie 7, 2011 at 6:39 pm

  FRATILOR, UN PREOT E ATACAT, CRED EU, PE NEDREPT, DATI O MANA DE AJUTOR.
  CAUTATI ARTICOLUL LA SECTIUNEA ” RELIGIE” IN COTIDIANUL informatia-zilei.ro
  Chiar si Domnul a platit darea la templu, stiti voi:
  ” 17. Spune-ne deci nouă: Ce Ţi se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?
  18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?
  19. Arătaţi-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar.
  20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
  21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi LUI DUMNEZEU cele ce sunt ale lui Dumnezeu.”
  ( Matei 22, 17, 21).

  Apreciază

  • Un pacatos said, on februarie 7, 2011 at 6:45 pm

   Ma scuzati, e Matei 22, 17- 21.
   Frate Saccsiv sa ne aparam Biserica, deoarece vad ca presa o ataca si o barfeste.

   Apreciază

 13. Un pacatos said, on februarie 7, 2011 at 6:49 pm

  E vorba de preotul Mircea Pintea, citind articolul tins sa-i dau dreptate.

  Apreciază

 14. Fulger said, on februarie 7, 2011 at 7:59 pm

  Am gasit o lista cu cele mai ,,periculoase,, formati de rock. Saitul este in engleza.
  http://www.jesus-is-savior.com/Evils%20in%20America/Rock-n-Roll/shame.htm

  Apreciază

 15. Grigorescu said, on februarie 7, 2011 at 10:04 pm

  Si ce patriot se dadea gunoiul asta vandut… Doamne, ce specie infecta de om!

  Apreciază

 16. infiniteladder said, on februarie 7, 2011 at 10:54 pm

  The Jerusalem Post are adagaut la categorii si asa numita Iranian Threat, ce glumeti sunt sionistii, incep sa isi arate lumii adevarata fata.
  http://fr.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1263147987607&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  Apreciază

 17. Mos Ioan said, on februarie 7, 2011 at 11:22 pm

  Ingineria nucleara este joaca de copil în comparatie cu ingineria genetica….
  Prin ingineria genetica, criminalii care guverneaza lumea, ne-au copt-o…………
  Pamânturi arabile asasinate, seminte modificate genetic, seminte sterilizate,etc…………..
  Adio, nu mai poate omul sa-si faca semintele lui de la un an la altul, trebuie sa cumpere de la draci……….
  Prin ingineria genetica – satanica- vor încrucisa gene de om cu gene de animale, vom vedea în curând monstri pe strada………..oameni cu coarne…………

  Iar „ei” vor avea toti ochi albastri………… fara perciuni…………. deci nu vor mai fi recunoscuti………..

  Apreciază

  • agerstress said, on februarie 8, 2011 at 11:21 am

   As mai adauga ca aceasta hrana care pare nevinovata pe dinafara desi este monstrouasa pe dinauntru nu va ramane la acest nivel ci va „evolua” ca „savantii cu renume mondial” nu dorm si cu nici un chip nu se vor opri aici. Putem evalua masura intentiilor lor dupa sumele fabuloase de bani pe care ii investesc in acest domeniu. Aceasta hrana va fi in masura in viitorul apropiat sa provoace mutatii genetice si celui ce o mananca cu scopul ascuns dar absolut predictibil al demonizatilor care le-au inventat – de a altera pana si la nivel fizic intreaga creatie a Lui Dumnezeu. Pentru ei este razboiul total. Pentru noi ce este?. Am credinta ca Dumnezeu va zadarnici aceasta „lucrare” spurcata dar nici noi nu trebuie sa o acceptam sub nici o forma.

   Apreciază

 18. AparamOrtodoxia said, on februarie 8, 2011 at 8:04 am

  Haideti sa ne unim si noi toti sa tragem un semnal de alarma mai puternic in Romania si de ce nu sa ne facem mai auziti mai puternic.Cu orice risc dar sa vada ca cine nu doarme in Romania.Acesti indizivi lovesc in biserica Ortodoxa prin mass media cum vor ei….Doamne Ajuta la toata lumea……… AparamOrtodoxia

  Apreciază

 19. AparamOrtodoxia said, on februarie 8, 2011 at 8:05 am

  S avada acesti indizivi ca Romani nu dorm .Si ca suntem o tara crestin Ortodoxa cu traire in Hristos

  Apreciază

 20. mircea said, on februarie 8, 2011 at 9:02 am

  REFID

  http://www.bbc.co.uk/news/business-12358919

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: