SACCSIV – blog ortodox

Ratacirile parintelui Ilarion ARGATU …

Posted in parintele ILARION ARGATU by saccsiv on februarie 2, 2011

Iata comentariul cititorului Iones postat la articolul DESCHIDEREA CARTII (a Sfintei Scripturi) = VRAJITORIE. Preotul Petru Budean din Bont o practica … Explicatia „minunilor” ce le face:

Sa luam numai un exemplu dintr-una din cartile cu sfaturile lui Ilarion Argatu:
“Va sfatuieste Arhimandritul Ilarion Argatul – Despre vraji si farmece si lupta impotriva lor”
pg. 105:


Întrebare: “Mi s-a furat ceva din casă şi nu ştiu cine este hoţul.
Răspuns: Dumnică duci la Altar un litru de vin (cel sărac duce mai puţin) şi o prescură (chiflă, pâine) cu trei lumânări aprinse, şi să scoată preotul în timpul Sfintei Liturghii Părticica pentru descoperirea celui care a furat.
Scrii: Liturghie Vii :
Robul lui Dumneteu (N) se roagă ca Dumnezeu să-i descopere pe cel care i-a furat şi să facă judecată dreaptă. Aceasta o dai Preotului. La sfârşitul Sfintei Liturghii ceri preotului Părticica

Acum să deschidem cartea: http://www.fileden.com/files/2009/12/24/2701396/7.rar “Ne vorbeşte Părintele Cleopa vol.7″ la pg. 49 şi citim:

− Este de folos crestinilor sa ia particele acasa?
− N-ai voie sa iei particica acasa. Nici un preot n-are voie sa dea particica acasa. Este o
mare gresala a preotilor care dau particele acasa! Nu-i voie, Doamne fereste! Sfantul Simion al Tesalonicului zice: „Preotul care va da particele din altar poporului sa nu mai fie preot”.
Particica ti-o scoate preotul in altar si ramane in Sfantul Potir. Ti-a scos pentru vii si
pentru morti. Ea ramane sa se sfinteasca cand se coboara Preasfantul Duh la epicleza. Dupa ce s-a sfintit, este pusa in dumnezeiescul Sange, si atunci ai impartasire direct cu Trupul si Sangele
Domnului1. Nu sa i-o dea omului acasa s-o puna prin castroane. Vai de mine ce nebunie! Cine tia spus ca ai voie sa dai particele acasa? Niciodata nu se dau particele. Sa vina la mine preotul care da particele!

La început aşa am crezut şi eu că este doar o simplă greşeală de tipar. Însă când am începu să mă interesez mai mult de cărţile lui Ilarion Argatu mi-am dat seama câte bazaconii şi erezii sunt scrise în aceste cărţi.

Eu personal cred că cel mai bine ar fi să nu vă aventuraţi în joaca de a da titluri de mari duhovnici unor astfel de oameni. Însă fiecare e liber să procedeze cum crede. Eu personal prefer să fiu rezervat cu privire la Pătintelui Ilarion Argatu şi am destule motive pentru asta. Deci nu recomand, mai folositor este să fii sceptic la ceea ce nu corespunde cu învăţătura Bisericii şi a Sfinţilor Părinţii decât să te laşi cuprins de entuziasm şi să rătăceşti pe căi străine.

De asemenea recomand şi cartea: “De ce caută omul contemporan
semne, minuni şi vindecări paranormale? – un răspuns ortodox” Ieromonah Adrian Făgeţeanu, Ieromonah Mihail Stanciu
… apărută la editura Sophia în 2004, se găseşte şi pe net
În această carte sunt discutate rătăcirile cu care ne confruntăm în zilele noastre şi se dau şi câteva exemple din cărţile fac lui Ilarion Argatu publicate de fiii şi nepoţii lui.

în cartea “Răspunsuri duhovniceşti ale Părintelui Ilarion Argatu la întrebările credincioşilor” (Ed. Mila creştină, 2006), se vorbeşte despre deschiderea Sfintei Cărţi, care „se face numai după trei zile de post negru. Stai în genunchi, te închini, săruţi Sfânta Evanghelie şi spui: «Doamne arată-mi mie păcătoasa…» (spui dorinţa pe care o ai), apoi te rogi de preot, după ce ai deschis cartea şi ai auzit ce ţi-a căzut să-ţi spună ce trebuie să faci, după citirea Evangheliei, la care ai deschis. Nu o tălmăceşti singur, ca nu ai darul acesta, oricât de înţelept ai fi sau ai crede că eşti.”

Plus faptul că mâinile lui Ilarion Argatu până la coate îi lipsesc, (după cum spune şi Pr. Gheorghe Aniţulesei care a fost de faţă şi a spălat cu agheazmă o parte din trup) lucru neobişnuit la sfintele moaşte mai ales pentru sfinţii care au trecut în viaţa cealaltă având trupul întreg, cum e cazul Sfântului Ioan Hozevitul. În momentul de faţă am înţeles că trupul a fost integral acoperit nu se ştie din ce motive. Cineva spunea că faţă de ziua în care a fost scos din mormânt, acum culoarea osemintelor este mult mai închisă în contact cu aerul şi că se puteau vedea deja musculiţe care se adunaseră lângă raclă cu toate că s-a încercat să se ascundă acest lucru dându-se cu mir până la urmă a trebuit ca racla să fie acoperită integral cu un geam.

Despre sfintele moaşte şi neputrezirea morţilor vedeţi aici Părintele Cleopa
Predică despre neputrezirea morţilor : http://cleopasihastria.wordpress.com/2007/09/04/predica-despre-neputrezirea-mortilor-predica-la-sambata-mortilor/

Din păcate nu numai asta este problema, se pare însă că şi unele din rudele lui Ilarion Argatu de la el au preluat aceste rătăciri şi le practică în continuare. Unul din numeroşii clerici din neamul Argatu este renumit şi căutat de lume pentru faptul că deschide cartea. Argatu Stefan este numele lui.

Îmi pare rău dacă am dezamăgit pe unii “ucenici” ai săi cu acest comentariu, însă eu cred că cel mai bine ar fi, dacă într-adevăr îl iubesc cu adevărat pe Părintele Ilarion Argatu, cel mai bine ar fi să se roage pentru sufletul său pentru ca Domnul Dumnezeu să-l miluiască. Personal cred că asta ar fi mult mai de folos pentru sufletul său, decât al aduce cinstire ca unui sfânt în condiţile care sunt aşa cum bine le pputeţi vedea.

Până la urmă fiecare e liber să facă ceea ce vrea, concluziile trageţi-le şi voi singuri, eu ce-am avut de spus referitor la acest caz am spus. Mai mult nici nu vrea să comentez şi nici nu cred că ar avea rost.

Iata si un interesant dialog postat la articolul N-AM VRUT SA LOVESC IN PARINTELE IUSTIN PARVU. Punct:

iuly_an:

Va rog sa ma iertati,ca poate fac rau postand acest comentariu,dar vreau sa va cer parerea in legatura cu profetia Parintelui Ilarion Argatul:—”GOLICIUNILE PE CARE LE VEDETI PESTE TOT:IN ZIARE,REVISTE, LA TELEVIZOR SUNT PUSE SPECIAL CA OMUL VAZANDU-LE SA-I STRICI MINTEA,IAR VIOLENTA PE CARE O ARATA EI IN FILM SAU LA STIRI,E PUSA SPECIAL CA SA-I STRICE OMULUI INIMA SI ODATA CASTIGATE ACESTEA POTI SA-L CONDUCI PE OM CUM VREI.TOATE RELELE SE ARATA SPECIAL,CA DIN LIPSA DE CREDINTA SA INTRE DIAVOLUL…. CAND VOR FI PECETLUITI, SE VA INTAMPLA IN FELUL URMATOR: cei care au lucrat cu mintea,cu intelectul,cu propaganda,cu gura,impotriva lui DUMNEZEU le va aparea pe frunte pecetea lui Anitihrist “666″ ;cei care au lucrat cu bratele si au alergat cu picioarele impotriva lui DUMNEZEU le va aparea si pe maini pecetea lui antihrist “666″.DECI, NIMENI NU LE PUNE NICI O STAMPILA,SAU SA LE FACA CU LASER CI VA APAREA PUR SI SIMPLU PE MAINI SI PE FRUNTE.UNII SE VOR INGROZI,CAND SEMNUL DE PE MAINI SI FRUNTE LE VA CONFIRMA CA SUNT INSEMNATI CA FII AI LUI antihrist SI VOR INCERCA SA SCAPE DE ACEST SEMN FACAND OPERATIE,EXTRAGAND BUCATA DE PIELE CU PECETEA,DAR VOR VEDEA CA PECETEA ESTE IMPRIMATA SI PE OS,IAR PRIN PIELEA NOUA CU CARE VOR ACOPERI PECETEA DE PE OS VA PATRUNDE DIN NOU PECETEA SI NU VOR PUTEA SA SCAPE DE EA.ACESTIA SE VOR INGROZI SI MAI TARE INCERCAND SA-SI PUNA CAPAT ZILELOR SI NU VOR PUTEA.DUMNEZEU va lua moartea de pe pamant in acele clipe grozave.Se VOR ARUNCA IN LAMA CUTITULUI SI VOR VEDEA CA LAMA CUTITLULUI SE INDOAIE,FUNIA SE VA RUPE,GLONTUL VA FI CA DE MAMALIGA,PIATRA SI FUNDUL PRAPASTIILOR CA DE CEARA MOALE,MUSCATURA FIARELOR SI A TARATOARELOR DIN ADANCURI VA FI USTURATOARE CA DE MOARTE SI NU VOR PUTEA SCAPA DE CHINUL CE VA FI.ACESTA va fi un “vai”.—Pr. ILARION ARGATU”—-.Imi cer iertare ca e scrisa cu majuscule,dar asa am copiat-o.Bunul DUMNEZEU sa ne intareasca si sa ne lumineze pe cat mai multi!

Iustin:
Intamplator – sau nu … – am cartea din care este extras citatul.
Este vorba de Raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor ale parintelui Ilarion Argatu, scrisa de pr. Argatu V. Ioan, Editura Mila Crestina, Falticeni, 2005, p. 9

Iata ce se scrie in aceeasi carte, la paginile 7-8:

,, – Parinte, este adevarat ca numarul ,,666″ se va pune pe buletine si in cip-uri care apoi se vor introduce fiecarui individ sub piele? Asa am citit undeva. Am mai citit ca numarul acesta va fi introdus in codul fiecarui produs care se va vinde. Atunci cum o sa ne pazim ca sa nu fim pecetluiti cu pecetea lui Antihrist?
– Cand va veni acel timp, timpul lui Antihrist, cei trei ani si jumatate pe care-i va petrece pe pamant, timp in care toti cei credinciosi lui Antihrist vor fi pecetluiti, NU va fi dupa cum credem noi acum si dupa cum scriu unii si altii prin carti. In primul rand, pecetea lui Antihrist nu va fi pusa de om ca o stampila sau dupa cum mai spun unii cu laser. Nu va fi pusa numai celor care accepta s-o poarte si celor ce nu accepta li se va ingadui sa n-o poarte in schimbul unei taxe. NU VA FI PUSA SUB FORMA DE CIP, sau altfel. NIMIC DIN TOATE ACESTEA NU VOR FI. Bineinteles ca se pregateste calea venirii lui Antihrist de supusii si slujitorii lui, asa cum a fost pregatita si calea venirii Mantuitorului de catre profeti si de catre Inaintemergatorul si Botezatorul Ioan.
(…)
Atat fiii lui Antihrist cat si fiii lui Dumnezeu vor fi insemnati cu o pecete pentru a se deosebi de la distanta. Fiii lui Antihrist vor fi insemnati cu semnul lui satana ,,666″ – numar omenesc (Apoc. 13,18), iar fiii lui Dumnezeu vor fi insemnati cu Semnul lui Dumnezeu ,,+” : ,,Nu vatamati pamantul, nici marea, nici copacii, pana ce vom pecetlui, pe fruntile lor, pe robii Dumnezeului nostru (Apoc. 7,3).”

Apoi urmeaza citatul de mai sus, dat de iuly_an.

Intr-adevar, foarte ciudat citat…. bizar de linistitor…
Pare ca e ecoul celor de RIC, care ne spune:
stati linistiti, cipul e o bagatela, PATIMILE, PATIMILE sunt problema … auziti? … PA-TI-MI-LE!!!

TREZVIE!

Fie ca Dumnezeu sa ne pazeasca pana la sfarsit de cursele UCIGASULUI DE OAMENI!

el:
@iuly_an

cam bizara “tâlucuirea ” P .Argatu(parinte rugator si care a fost de folos multora spre indreptare) si difera COMPLET de tot ce s-a scris in Biserica pe tema “pecetii”;inclusiv de cum a fost ea descrisa de Sf Ioan Teologul in Apocalipsa care zice:
“16.Si ea II SILESTE pe toti,pe cei mici si pe cei mari,si pe cei bogati si pe cei saraci,si pe cei slobozi si pe cei robi,ca SA-SI PUNA semn pe mana lor drepta sau pe frunte,
17.Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde ,dact numai cel ce are semnul,adica numele fiarei,sau numarul numelui fiarei.
18.Aici e intelepciunea.Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei;caci este NUMAR DE OM.Si numarul ei e ste 666.”(Apocalipsa,cap.13)
Asadar pecte SILITA si PUSA DIAFARA omului.
Toti sfintii parinti care au tâlcuit despre pecete Sf Andrei al Cezareei ,Sf Ipolit al Romei si cei mai noi ca Sf Lavrentie Cernigov,Sf Serafim de Virita,Sf Kucsa de Odesa si Parintele Paisie Aghioritul( el vorbeste CLAR despre INRODUCEREA PECETLUIRII care va fi prin actele ,buletinul propus) in scrierile lor(ar fi bine sa le cititi) voresc de o pecete ca va PUSA SILIT de sistemul Anticristului;adica venita dinafara omului nu din “excrescentele” “produsele” corpului omenesc.
Trebuie sa fiti foarte atent ca admiterea acestei “tâlcuiri” va poate periclita recunoasterea pecetuirii confundand-o cu aparitia de lucruri biologiece proprii trupului uman.
Tâcuirea P.Argatu ar fi excelent ca”argument” la propovaduirea PRO-CIP !
TREZVIE MARE asadar si sa ne tinem de scripturi si de sfintii parinti nu de “alegorii” personale ale unora nesustinute NICAIERI in alta parte.
Dumnezeu sa va lumineze.

Iustin:
@el:

… iar in legatura cu ultimul pasaj dat de iuly_an din cartea asa-ziselor interviuri cu parintele Argatu:

,,Se VOR ARUNCA IN LAMA CUTITULUI SI VOR VEDEA CA LAMA CUTITLULUI SE INDOAIE,FUNIA SE VA RUPE,GLONTUL VA FI CA DE MAMALIGA,PIATRA SI FUNDUL PRAPASTIILOR CA DE CEARA MOALE,MUSCATURA FIARELOR SI A TARATOARELOR DIN ADANCURI VA FI USTURATOARE CA DE MOARTE SI NU VOR PUTEA SCAPA DE CHINUL CE VA FI.ACESTA va fi un “vai”.—Pr. ILARION ARGATU”

stau si ma intreb: OARE NU E O INVITATIE LA SINUCIDERE?

De unde stim ca va fi asa?…
Cati oameni cu mintea slaba, care, in loc sa fi PREVENIT situatia infernala de a fi vanati de Antihrist si de a NU LUA CIPURILE, asculta aceste cuvinte, si dorm linistiti, bazandu-se pe ele?
Si ajunsi acolo, vor incerca aceste … scamatorii, numai sa ,,probeze” ce a zis parintele Argatu, si anume, ca MOARTEA NU II VA ATINGE? …
Si Satana l-a ispitit pe Mantuitorul sa se arunce de pe templu:

Sfânta Evanghelie după Luca 4:

,,6. Şi I-a zis diavolul: Ţie îţi voi da toată stăpânirea aceasta şi strălucirea lor, căci mi-a fost dată mie şi eu o dau cui voiesc;
7. Deci dacă Tu Te vei închina înaintea mea, toată va fi a Ta.
8. Şi răspunzând, Iisus i-a zis: Mergi înapoia Mea, satano, căci scris este: “Domnului Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui Unuia să-I slujeşti”.
9. Şi L-a dus în Ierusalim şi L-a aşezat pe aripa templului şi I-a zis: Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te de aici jos;
10. Căci scris este: “Că îngerilor Săi va porunci pentru Tine, ca să Te păzească”;
11. Şi te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să loveşti de piatră piciorul Tău.
12. Şi răspunzând, Iisus i-a zis: S-a spus: “Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău”. ”

TREZVIE!

128 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. headhunterz said, on februarie 2, 2011 at 6:56 pm

  totusi are oseminte neputrezite

  Apreciază

 2. saccsiv said, on februarie 2, 2011 at 6:57 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 3. Gheorghita said, on februarie 2, 2011 at 7:09 pm

  Iertata imi fie parerea :
  Ar fi bine ca toti cei ce scriu despre moastele parintelui Ilarion, vrednic de pomenire, sa mearga si sa se inchine lor, sa ramana langa ele macar pret de o rugaciune si apoi sa comenteze din propriile lor experiente!
  Doamne ajuta-ne si ne mantuieste pe toti dupa mare mila Ta!

  Apreciază

  • Radu Iacoboaie said, on august 18, 2014 at 11:46 pm

   DE PE BLOGUL DUHOVNIC ORTODOX, COMENTARII APĂRUTE CHIAR ÎNAINTE DE ACEST ARTICOL, CARE NE ARATĂ CINE ESTE DE FAPT PR. GHEORGHE ANIȚULESEI, PARTICIPANT ACTIIV LA PROFANAREA MOAȘTELOR PĂRINTELUI ILARION ARGATU, DAR ȘI LA DENIGRAREA LUI:

   Drept la replica 4:

   la predica Preotului Gheorghe Anitulesei in duminica de Pogorarea Sfantului Duh, postat pe http://www.ortodoxmedia.ro
   autor replica: Dan Antonovici
   data: 25.07.2010

   Sa-mi fie iertat un comentariu. Nu am sa tin nici cu Oastea Domnului si nici cu Preotul Anitulesei Gheorghe care-o critica./…/
   In ceea ce priveste Parintele Gheorghe Anitulesi, din predicile pe care le-am ascultat, pare a se desprinde si el din sfera normala a preotilor din care face parte si chiar ceva mai mult duce la extrama destul de periculoasa tonul de justitiar sau judecator. Ma gandesc ca daca ar proceda toti preotii sau o parte din ei tinind astfel de predici ar aduce mai multa eficienta la intarirea credntei sau ar fi in stare de razboi permanent cu cei pe care-i critica? Este bine sa arati unde se greseste si sa cauti sa indrepti nu sa critici. Daca, ceea ce ai spus tu nu a avut ca finalitate indreptarea sau elimimarea raului atunci nu te-ai facut de folos, dimpotriva ai intaritata sau ai inversunat pe cel care l-ai critic la o mai mare rautate pe care a-i provocat-o tu Parinte Anitulese prin tonul taios adica de judecata si condamnare.
   Il sfatuiesc pe Parintele Anitulesei sa fie duhovnic si nu arhanghel sau razboinicul luminii. Un duhovnic sfatuieste si-l ajuta pe gresit sa se indrepte sau sa indrepte greseala. Am ascultat pe multi duhovnici de felul cum vorbesc si chiar pe unii care i-am auzit si vazut cum au indreptat pe sectari si pe cei ce faceau pacate mari (Pr. Cleopa si Pr Argatu) care aveau in ei intr-adevar „duhul blandetii”. Parintele Argatu a lamurit un autocar de predicatori sectari care au mers la Cernica hotariti sa-l atace pe acest preot si sa-l faca de ras, minunea a fost ca in 20 de minute parintele i-a lamurit din caiteva cuvinte incat s-au intors smeriti la autocar, iar unii dintre ei s-au botezat la ortodocsi. Vreau sa ma inteleaga acest parinte ca nu este totul sa critice pe cei care sunt gresiti si sa-i arate cu degetul in public, ci, ar fi mai valoros sa-i intoarca de la greseala. Are acest preot astfel de rezultate sau si-a castigat numai meritul de a vorbi? Dumnezeu nu vrea numai vorbitori ci si lucratori, sa stie sa imbine cuvintul cu fapta. Are parintele aceste merite? Daca le are atunci il felicit. Sa fie atent acest parinte, pe care nu-l cunosc si nici n-am auzit de el pina acum sa selecteze bine pe cine critica in predicile sale. Daca considera indreptatit sa critice pe sectari, catolici, masoni, nu-i este permis sa critice pe duhovnicii ortodocsi, indiferent pe care, pentru ca sunt foarte sigur ca parintele Anitulesei este tinar si fara de experienta in comparatie cu duhovnicii care au lucrat in ogorul bisericii o viata, s-au jertfit pentru aceasta. Nu-i frumos Parinte sa faci asemenea lucruri in propria ta biserica. Eu stiu ca in Biserica cel care judeca pe un preot gresit este episcopul si nu un preot de rand. Sfatuiesc pe parintele Anitulesei Gheorghe sa se corijeze si scoata de pe internet acele postari prin care se ponegresc slujitorii bisericii, pentru ca le dati apa la moara sectarilor, va citeaza cand lovesc in preotii ortodocsi si asa contribuiti la decridibilizarea preotilor otodocsi si a bisericii in general.Fiti intelept si cumpanit pentru ca din judecator veti deveni cel judecat inaintea lui Dumnezeu. Nu stiu daca aveti dreptate sau nu,mai putin conteaza, insa, ceea ce stiu este ca atitudinea dvs nu este corecta, nu se aude bine aduce sminteala si nici nu zideste.
   sursa: http://www.Proortodoxia.ro

   ALTE REPLICI:
   Maria CharlesMay 19th, 2010

   Cred ca pr. Gheorghe Anitulesei este prea tanar la minte si la duh. Ar putea scrie multe articole despre preoti si mai ales despre cei “decedati” dar nu va ajunge la nivelul parintelui Argatu, pentru ca nu denegrand alti preoti se va ridica el, ci numai citind Sfanta Carte si cerand iertare de la Dumnezeu pentru pacatele care le face dumnealui atacand aproapele. Domnul sa aiba grija de sufletul lui. Amin!

   Ovidiu May 30th, 2010
   Desteptule! In afara de faptul ca esti anonim, te intreb: Ai verificat vreuna dintre afirmatiile pe care le faci despre parintele Ilarion Argatu? Observ ca folosesti informatii aparute pe site-ul bisericii pe stil vechi, biserica nerecunoscuta nicaieri in lume. Citez: , am incheiat citatul. Pot sa-ti spun ca eu am cumparat, in mod special pentru a verifica, cele 2 editii (2005 si 2007) ale cartii „Raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor, ale parintelui Ilarion Argatu”, carte la care faci tu referire (inspirandu-te din site-ul bisericii stiliste) si nu exista asemenea erezii. Mai mult, in cartile pe care le contesti, scrise de fiul sau si nepotul sau, parintele Ilarion spunea ca nu putem face decat ceea ce ne-a invatat Mantuitorul. Membrii bisericii pe stil vechi sunt dusmani ai parintelui Ilarion, pentru ca acesta a incercat sa-i convinga sa revina la Biserica Ortodoxa Romana, chiar pastrandu-si calendarul vechi. Dar tu nu te-ai obosit sa verifici. Banuiesc ca nu ai citit nici una dintre cartile despre care vorbesti. L-ai cunoscut pe parintele Ilarion? Banuiesc ca nu! Doar scrii despre el ceea ce iti convine. Te folosesti de predica unui preot, Anitulesei, despre care nu am mai auzit nimic. Stilul clasic romanesc: Arunca cu noroi in cineva cunoscut si respectat si vei ajunge si tu cunoscut! Imi aduc aminte acum o singura fraza din acel discurs: „Fratilor, ce treaba are Dumnezeu cu fotbalul?”, ironizand ajutorul divin primit de Iordanescu in 1994 in SUA, prin rugaciunile parintelui Ilarion. Cum poate sa gandeasca asa? E foarte usor sa faci misto. Probabil ca se amuza asistentza. Dumnezeu exista in toate, inclusiv in fotbal. Oricum, acel preot asa cum a aparut, asa a disparut. Nu s-a remarcat cu nimic in afara de propaganda anti Argatu. Altceva: La cat de destept esti, domnule anonim, sunt sigur ca stii ca moastele Sfantului Calinic de la Cernica sunt reprezentate de oasele sale. Asta a fost dorinta Sfantului, inca din viata, de a-i putrezi trupul. Asa ca… las-o mai moale cu analiza ta despre moaste. Numai Dumnezeu oranduieste acest lucru. Cat despre statuia parintelui de la Boroaia, ea a fost construita de fiul sau, dupa moartea parintelui, in semn de respect pentru faptul ca construit acea biserica in vremea comunistilor cu foare multe sacrificii. Daca citeai vreo carte de la Boroaia, aflai ca pentru a primi aprobare pt. a construi acea biserica (fara nici un ajutor material), a fost nevoit sa construiasca dispensarul medical, postul de politie si (nu sunt foarte sigur) o scoala din localitate. Plus ajutor pentru electrificarea comunei. Toate din fonduri adunate de parintele Ilarion. Cred ca merita o statuie in centrul comunei. Tu ai construit vreo biserica? Sau macar o casa cuiva? Sau porti doar grija ortodoxiei din Romania? Tot prin acele carti gasesti marturii (inclusiv scrisori originale scanate) de la credinciosii care au fost scapati de la moarte sau de boli incurabile (mutenie, orbire) de catre parintele Ilarion. Tot de la diavol sunt? Apropo: Stiai ca parintele Iustin Parvu il considera un sfant pe parintele Ilarion? N-am sa-ti spun de unde stiu. Te las pe tine sa verifici macar acest lucru. Asa ca nu stiu cine e influentat de diavol.
   Reply

   Dan Antonovici, August 3rd, 2010 at 3:52 am

   Te felicit Ovidiule,
   Apreciez cum ai dat replica acestui “anonim” pentru a spune adevarul despre Parintele Ilarion Argatu, care, fii sigur ca te iubeste.
   Da-mi voie sa impartasesc si eu parerea ta ca, acest anonim care n-are curajul sa se identifice, este unul de la “stilistii” de la Slatioara. Am mai postat cateva comentarii pe blogul Vestitorul Ortodoix, Forum Crestin Ortodox, Proortodoxia. Aceste sit-uri nu sunt sit-uri oficiale ale BOR, le-au dat aceste denumiri cei ce se substituie ca aparatori ai ortodoxiei, in definitiv scopul lor este de a lovi in biserica ortodoxa, si mai ales in marii duhovnici. De aceea nu vor fi bagati in seama ce spun si ce mai fabrica. Ce fel de aparatori sunt acestia care nu vad pe cei ce fac practici oculte, mai ales cu deschisul cartii, si care sunt la 10 sate cel putin unul? Nu aparatori ci denigratori.
   Am ajuns si eu la aceeasi parere ca acestia care posteaza tot felul de “bazaconii” (termen folosit des de parintele Argatu), nu numai ca nu l-au cunoscut pe Parintele Argatu nici nu citesc cartile scrise despre parintele Ilarion Argatu.
   Chiar daca s-ar scrie in cartile despre Parintele Argatu ceva gresit, nu poate atinge persoana si viata de sfintenie pe care a dus-o parintele Argatu, pentru ca aceste carti nu sunt scrise si semnate de Parintele Ilarion Argatu ci poarta semnatura fiului si a nepotului si care or mai fi. Cel mult pot fi condamnati autorii de ceea ce au scris gresit si nu persoana despre care s-a scris.
   Am mai sesizat un aspect foarte diabolic si periculos in toata facatura aceasta. Intentia anonimului este de a pune in conflict pe marii duhovnici, de a-i invrajbi, leaga persoana Parintelui Gabriel Nicu de persoana Parintelui Argatu si ambele de persoana sau parerea Parintelui Iustin Parvu de la Mrea Petru Voda.
   In ceea ce-l priveste pe Parintele Gheorghe Anitulesei de la Biserica “Invierea Domnului” din Radauti (la marginea Radautilor) il deplang. Nu-l cunosc, nu stiu cine este si cum arata , dar din predicile postate pe http://www.crestinortodox.ro, am tras cateva concluzii, pe care le-am mai exprimat si in alte comentarii si le exprim si aici:

   1./ Din predica lui prin care-l defaima pe Parintele Argatu, am aflat, ca el (Pr.Anitulesei Gheorghe) este cel ce a participat efectiv la dezgroparea Parintelui Argatu. Ca atare, el este cel ce in loc sa-l stearga cu ulei si sa-l stropeasca cu agheazma si vin, dupa cum am aflat ca este randuiala la preoti, el l-a spalat pe Parintele Argatu cu un cazan de apa(foarte gresit), l-a frecat cu peria de paie si o bidinea ca sa se curete de radacinile unui burete de umezeala ce-i cuprinsese barba, mainile, picioarelesi hainele, incat a zburat pielea de pe fata Parintelui Ilarion si i s-a desfacut minile si picioarele. De aceea arata asa parintele cum au postat “stilistii” fotografia cu trupul parintelui. Sa-mi fie iertat dar cred, ca dupa aceasta profanare si bataie de joc duhul cel rau a intrat in acest parinte care, in loc sa se caiasca de fapta sa, l-a indemnat duhul sa predice in ziua de Pogorarea Sfantului Duh si sa-l denigreze pe parintele cu cele mai josnice desconsideratii, cuvinte care imi dau o stare de infiorare. Nu cred ca a fost Duhul cel Sfant cand a vorbit acest preot, pentru ca Duhul Sfant nu este un duh defaimator, ci l-a cuprins un duh strain, duhul cel rau.(Si…ca sa-l auda o tara intreaga a postat predica pe internet)
   Ceea ce a facut acest Preot Gheorghe Anitulesei se cheama Profanare!
   Am stat de vorba cu unul din membrii familiei Argatu, s-a exprimat ca sunt foarte indignati de acest fapt si-l acuza pe Parintele Anitulesei de profanarea si denigrarea Parintelui Ilarion Argatu si au in intentie sa-l cheme pe acest preot la judecata in fata episcopului si in instanta civila pentru daunele morale si de imagine a familiei Argatu. Bine ar fi sa procedeze asa fii parintelui sa-i mai cuminteasca pe acesti aparatori ai ortodoxiei.
   Parerea Parintelui Iustin Parvu nu este ceea ce a scris anonimul, dimpotriva, parintele il considera un mare duhovnic cu o traire si stare de sfintenie, asa cum mi-a zis si Parintele Petroniu Tanase de la Schitul Prodromul din Muntele Athos, s-a intimplat sa fac un pelerinaj la Muntele Athos dupa ce Parintele Ilarion a fost inmormintat in Biserica din Boroaia. Fiind sub impresia proaspata a mortii parintelui Argatu, l-am intrebat pe Parintele Petroniu: Sfintia Voastra, ati auzit ca a murit Parintele Argatu si ce parere aveti despre el? Mi-a raspuns: Da…! Stiu…! Un Sfant! Aveti un sfant acolo! Parintele Argatu….da….un sfant! Ferice de voi cei ce l-ati cunoscut! Ferice de familia sfintiei sale! Ferice de Moldova lui Stefan si a lui Argatu!

   2.-predicile Preotului Anitulese pe care le-am ascultat, pare a se desprinde si din sfera normala a preotilor din care face parte si chiar ceva mai mult duce la extrama destul de periculoasa tonul de justitiar sau judecator. Ma gandesc ca daca ar proceda toti preotii sau o parte din ei tinind astfel de predici nu ar aduce mai multa eficienta la intarirea credntei, dimpotriva, ar fi intr-o stare permanenta de razboi cu cei pe care-i critica? Este bine sa arati unde se greseste si sa cauti sa indrepti nu sa critici. Pentru ca daca ceea ce ai spus tu nu a avut ca finalitate indreptarea sau elimimarea raului atunci nu te-ai facut de folos, dimpotriva ai inversunat pe cel pe care l-ai criticat la o mai mare rautate prin tonul taios de judecata si condamnare.
   Parintele Anitulesei ar trebui sa fie duhovnic si nu arhanghel sau “razboinicul luminii”. Un duhovnic nu procedeaza asa ci sfatuieste si-l ajuta pe cel ce greseste ca sa se indrepte sau sa indrepte greseala.
   Am ascultat pe multi duhovnici de felul cum vorbesc si chiar pe unii i-am auzit si vazut cum au indreptat pe sectari si pe cei ce faceau pacate mari (Pr. Cleopa si Pr Argatu) si care intr-adevar, aveau in ei “duhul blandetii”. Parintele Argatu a lamurit un autocar de predicatori sectari care au mers la Cernica hotariti sa-l atace si sa-l faca de ras. Minunea a fost ca in 20 de minute parintele i-a lamurit din caiteva cuvinte incat s-au intors smeriti la autocar, iar unii dintre ei s-au botezat la ortodocsi. Vreau sa ma inteleaga acest preot ca nu este totul sa critici pe cei ce sunt gresiti si sa-i arate cu degetul in public, ci, ar fi mai valoros sa-i intoarca de la greseala lor. Il intreb pe acest preot, are astfel de rezultate sau si-a castigat numai meritul de a vorbi ca Arie? Dumnezeu nu vrea numai vorbitori ci si lucratori si traitori, sa stie sa imbine cuvintul cu fapta. Are parintele aceste merite? Daca le are atunci il felicit, dar din cate vad eu nu cred sa aiba.

   Sursa:http://stiriortodoxe.ro

   Apreciază

   • maria said, on ianuarie 19, 2015 at 3:24 am

    Dan Antonovici,

    Ma uimeste mult,ca un om ca dumneata poate spune asa ceva.aveam pretentii de la dumneata,asa ca de la un ziarist,m-ati impresiont la culme mustrarile pe care i le-ati facut pr Cojocariu,dar acum si mai tare ma uimiti cu cele spuse de pr Argatu,de fapt de mult m-a nedumerit vazand ca il cinstiti,pe pr Argatu,dar si mai mult ma mira ca inca va mentineti acele convingeri….mda …se vede limpede temelia duhovniceasca de la sfintii Parinti pe care nu o aveti,daca ati cunaste invataturile Sfintilor Parinti cu siguranta nu l-ati mai cinsti,ci mi degraba v-ati ruga pentru el…nu am citit multe din invataturile parintelui Argatu,doar o jumatate de carte ca sa ma conving de acuzatiile pe care le facea pr Anitulisei ,vroiam doar sa ma conving daca are dreptate,,,si asa e ,ca mi-a fost suficient cat am citit sa vad ,numai povete plinde de tot felul de ritualuri…9 lumanari…etc,posturi exagerate,insa nu vorbeste de pocainta,de transformarea omului vechi in omul nou,ci doar de ritualuri…

    Apreciază

 4. ojog dragos said, on februarie 2, 2011 at 7:24 pm

  Intr-adevar, foarte ciudat citat…. bizar de linistitor…
  Pare ca e ecoul celor de RIC, care ne spune:
  stati linistiti, cipul e o bagatela, PATIMILE, PATIMILE sunt problema … auziti? … PA-TI-MI-LE!!!

  mie mi se pare elementar: are rost sa vorbesti despre cipuri atata timp cat esti sclav PATIMILOR ?
  nu vad care este rationamentul.cine nu lupta impotriva PATIMILOR, cum va avea putere sa lupte impotriva cipului?cine o sa-i dea acea putere?

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 2, 2011 at 7:36 pm

   ojog dragos

   A zis cineva sa nu lupti impotriva patimilor? Sau ce te faci ca nu pricepi din acest articol?

   Apreciază

 5. GABRIEL said, on februarie 2, 2011 at 7:33 pm

  am primit cadou la sfasitul lui 2009 doua carti de la o prietena din Bacau ce fusese in Romania la nunta fratelui sau.Prima dintre ele se numeste ‘opera completa a ieromonahului Serafim Rose’ si cea de-a doua este cartea de mai sus despre parintele Ilarion Argatu. Daca prima carte este absolut fantastica, in care aflam adevarul crestin despre creatie ,si care mi-a furnizat o vedere clara a consecintelor distrugatoare a teoriei lui darwin, cea de-a doua mi-a dat sentimente amestecate, la limita intre vrajitorie si crestinism , un fel de crestinism ortodox cu elemente de vrajitorie.Acesta este sentimentul, nu-l judec pe parintele, dar ceea ce este scris acolo imi pare ca nu corespunde intotdeauna liniei ortodoxe.
  Consecintele capitularii omenirii in fata teoriei darwiniste sunt colosale, cu atat mai mult ca teologi catolici au incercat un melanj intre evolutie si creatie, asa cum se incearca acum un melanj intre ortodoxie si restul. E evident ca persoanele care cred in evolutie se leapada de Dumnezeu, nefiind de multe ori constiente de impactul mentalitatii lor, si nu putine dintre acestea sunt pro-cip. Ne este frica sa avem o alta parere decat cea oficiala.
  este interesant urmatorul aspect: cum de adeptii evolutiei amesteca omul cu maimutele, iar adeptii neutralitatii cipului separa cipul din documente de mantuirea omului. Asa cum multi cred ca poti fi crestin crezand ca pamantul are miliarde de ani, asa multi cred ca poti fi crestin si cu cipul ca reprezentare a ta . In spatele cipului este antihristul, este supunerea noastra neconditionata fata de de cel care o sa conduca lumea in curand. Deci cum se poate sa ne luptam cu patimile daca nu avem o baza curata si adevarata?nu intelegem care-i treaba cu cipul pentru ca nu intelegem care-i treaba cu evolutia. intelegand cine este in spatele teoriei evolutioniste intelegem ca urmasii lor sunt cei care introduc cipul. Daca gresesc, Dumnezeu sa ma ierte!

  Apreciază

 6. gerik64 said, on februarie 2, 2011 at 7:44 pm

  Pe parintele Argatu l-am vazut de 2ori citea moliftele sf Vasile cel Mare.In biserica o data in chilie alta data.Omul asta nici mustele care il deranja cind citea nu le alunga cu mina sufla peste ele.Ma impresionat eu le plezneam daca eram in locul lui.Exorcisti au metodele lor sunt niste inregistrari video cautati si aflati cit a fost el de luptat de diavoli pina a ajuns la masura sa-i scoata din posedati.Sunt preoti care dupa maslu nu mai citesc moliftele si trebuie intelesi ca au ispite grele. Draci se razbuna daca pierd prada pe cei ce ia scos din ea.Parerea mea daca conteaza este ca judecam un sfint. Asa si parintelui Cleopa sa gasit uni sa spuna ca a gresit unele din ce a spus.Dar si sfinti au mai gresit ca nimeni nu e fara de gresala afara de Iisus Hristos.

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 2, 2011 at 8:01 pm

   gerik64

   Prietene, dar articolul l-ai citit?

   Dezvolta te rog spusa ta:

   Asa si parintelui Cleopa sa gasit uni sa spuna ca a gresit unele din ce a spus.

   Apreciază

   • ioana said, on februarie 2, 2011 at 8:53 pm

    Nu stiu daca „sa gasit uni sa spuna”, dar unul sigur s-a gasit sa zica despre Parintele Cleopa ca a mintit mai mult decat toti ecumenistii 😦 Stiti dvs. cine.

    Apreciază

   • umilinta said, on februarie 2, 2011 at 8:59 pm

    Eu am scris ceva in care am atentionat despre o gresala a parintelui Cleopa , cea in care zicea ca sfintii nu au stiut ca sunt sfinti pentru ca s-ar fi mandrit. Sfantul Calinic de la Cernica mergea pe drum alaturi de un ucenic. Acesta si-a zis in minte: Episcopul nostru o sa ramana neputrezit. Sfantul i-a stiut gandul si i-a zis : Da, dar m-am rugat lui Dumnezeu sa nu raman neputrezit.
    Cineva care stie ca o sa ramana sfinte moaste cum nu stie ca este sfant? Au mai fost la rusi unii sfinti care spuneau si in ce loc al Bisericii or sa li se puna racla la inchinat.
    Toti sfintii( in afara de copiii pana la 6-7 ani ) stiu ca sunt sfinti, adica stiu ca au pe Hristos in suflet. Daca vreun preot zice ca sfintii nu stiu ca sunt sfinti caci s-ar mandri,el spune ca un crestin nu poate sa stie ca este crestin( crestin=sfant ),ca un om nu poate sti daca este bland si smerit ( nici manios sau lacom). ” Invatativa de la Mine zice Hristos , din salasluirea Mea in voi, ca sunt bland si smerit cu inima si veti afla odihna sufletelor voastre” . Hristos vorbeste prin gura sfintilor cu smerenie dumnezeiasca:”Eu sunt Sfant”. Sfintii zic ca sunt pacatosi cu smerenie omeneasca cand li se descopera ce sunt ei fara Hristos. Mucenicii erau prigoniti cand spuneau”sunt crestin”( sunt sfant ) nu daca ziceau „sunt pacatos” (inchinator la idoli ). Daca totusi unii or sa zica in continuare ca nu se poate sti daca esti sfant( ca niste eretici care nu mai lasa pe nimeni sa ajunga sfant pentru ca-i interzice sa constientizeze starea sa ) atunci sa nu se mai impartaseasca cand striga:” Sfintele ( se dau ) sfintilor” deoarece ei n-au de unde sa stie daca sunt sfinti sau nu. Sfantul Ioan Hrisostom a scris „Sfintele se dau sfintilor”. Daca nu acceptam sa fim numiti sfinti (intr-o masura foarte mica a sfinteniei )deoarece doar Hristos este Sfant nu acceptam nici denumirea de pacatos deoarece doar satana e Pacatos.

    Apreciază

 7. Iustina said, on februarie 2, 2011 at 7:51 pm

  Este mare pacat sa deschizi cartea. Mai este un preot la Liteni care deschidea cartea sfanta. Parintele Ioan Vrajitorul. Am mers o data cu mama acolo, prin 1999. Desi nu am vrut sa-mi deschida cartea, parintele Ioan a facut-o.

  Dupa parerea mea cei care recurg la asemenea practici nu au o credinta curata ortodoxa. Este o imbinare intre religie si magic.

  Oamenii lipsiti de credinta si rabdare in tot ce este omenesc, cu bune si rele, recurg din slabiciune la astfel de lucruri. Preotii nu ar trebui sa incurajeze astfel de practici.

  Este adevarat ca lumea in care traim este doar o particica din viata toata. Asta nu inseamna ca ceea ce nu se vede cu ochiul liber trebuie interpretat prin ritualuri mai degraba magice, pagane chiar vrajitoresti.

  Sunt sigura ca multi dintre noi am avut astfel de rataciri (ghicit in cafea, in carti etc.) Sunt sigura ca tot ce planuim in viata asta are ecou si ca vom primi plata pentru tot ce gandim, facem si simtim, la Judecata de Apoi.
  Este mai simplu sa mergi la ghicitoare, la preoti care-ti deschid cartea ,decat sa-ti asumi responsabilitatile si sa dai jos valul de pe ochi.

  Rugaciunea este cea mai buna cale pentru a gasi solutiile si nu trairea in superstitii, in magic (practici satanice).

  Sa ne ajute Dumnezeu!

  Apreciază

 8. gerik64 said, on februarie 2, 2011 at 8:14 pm

  Parintele nu avea ucenici dar ca orice preot avea multi admiratori. Am mai aflat ca a fost otravit. cum a fost si Arsenie Boca parca de 2 ori si nu au reusit sa-l omoare.Atit stiu eu sa mai vorbeasca si alti care au fost la Cernica.

  Apreciază

 9. natalia said, on februarie 2, 2011 at 8:19 pm

  Ai spus binei Iustina multi frati fac grava confuzie intre superstie si adevarata traire ortodoxa…

  Apreciază

 10. gerik64 said, on februarie 2, 2011 at 8:33 pm

  Stilisti l-au atacat.Aia tot ortodocsi sunt diferente intre noi doar calendarul.Ce credem noi despre ei sa sunt rataciti asa si ei cred si vorbesc despre noi. Biserica rusa nu e dupa calendarul vechi?Si aia nu au sfinti?Serafim de Sarov nu a fost sfint.Noi suntem asa pe stil nou ca am respectat hotarirea sinodului.Ailalti au ascultat de ierarhi care nu au fost de acord cu sinodul.

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 2, 2011 at 8:40 pm

   gerik64

   Una e BORusa, o biserica pe stil vechi, cu care suntem in comuniune si alta sunt stilistii, care nu sunt in comuniune nici cu noi (BOR) nici cu rusii.

   Si ce zici tu ca zic ei despre parintele Cleopa?

   Apreciază

  • Varvara said, on iulie 17, 2011 at 10:30 am

   Este o diferenta.Biserica rusa nu a schimbat calendarul, deci nu sunt stilisti.La noi, stilistii s_au separat cand Biserica a trecut la calendarul noi.Deci s_au rupt de Biserica.

   Apreciază

 11. Flavian said, on februarie 2, 2011 at 8:37 pm

  In cartea cu dialoguri cu Parintele Justin Parvu de Adrian Alui Gheorghe, ne povesteste cum odinioara la Manastirea Durau nu mergea la un anumit batran, pentru ca deschidea cartea. Mult mai tarziu si-a dat seama ca acel batran facea acel lucru din smerenie, pentru a-si ascunde in spatele deschisului cartii inainte vederea cu care era inzestrat…

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 2, 2011 at 8:46 pm

   Flavian

   Frate, sigur ai citit asa ceva?

   Adica din smerenie spunea ca face o ratacire? Adica din smerenie smintea? Caci smintea, deoarece incepatorii considerau astfel ca e de bine cu deschisul cartii.

   Apreciază

   • Flavian said, on februarie 5, 2011 at 10:43 am

    Raspund cu intarziere:
    Nu smintea. La anul 1900 in Moldova, cati „incepatori ” mergeau la manastire cu probleme, boli, necazuri, indraciri…? Erau oameni simpli si credinciosi, care nu se sminteau asa usor. Vreau sa spun ca nu putem judeca o situatie sau un om decat cunoscand bine intreg contextul.

    Apreciază

 12. Cosmin S. said, on februarie 2, 2011 at 9:04 pm

  Sunteti siguri ca Pr. Ilarion Argatu a spus smintelile acelea scrise in cartile respecticve?

  Noi comentam niste texte din niste carti pe care nu stim bine cine le-a scris-editat.

  In ultima vreme s-au editat o gramada de carti smintitoare. Mie insumi mi-au cazut in mana carti cu/despre Pr. Arsenie Boca, sfaturi-marturii-sminteli cu toptanul. N-a scapat de sminteli nici cartea lui Dan Lucinescu despre Pr. Arsenie Boca.

  Deci atentie despre ce anume vorbim aici.

  Sa nu uitam ca Pr. Argatu si Pr. Cleopa sunt foarte dispretuiti de stilisti. Atentie !!!

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 2, 2011 at 9:18 pm

   Cosmin S.

   Finalul comentariului e cu totul neinteresant, caci nu stilistii au scris acele carti.

   Prima parte insa este de luat in seama. Trebuie studiat. Deoacamdata s-ar parea ca el le-a scris.

   Apreciază

  • Lavinia said, on februarie 17, 2015 at 3:19 pm

   Poti sa dai niste detalii referitoare la cartea lui Dan Lucinescu, te rog? Multumesc.

   Apreciază

 13. gerik64 said, on februarie 2, 2011 at 9:10 pm

  Cu multi ani in urma la manasirea Sihastria sa facut molifte la o fata demonizata avea facute vraji farmece. 7 Preoti au facut masu si molfteleEra si Ioanichie Balan.Fata facea cs toate dihaniile.Avea o legiune de draci in ea.Capetenia suiera din ea cu glas de barbat gros schimonosit.Sa inregistrat ce spunea;Am intrat si in manastiri 2 Nu hainele preotesti ne impresioneaza ci inimaaaa!Se va construi templul e gata pregatite materialele.iesi afara nenorocito ca rupem carnea de pe tine!Nu va mai spuun nimic. Sfanta Parasheva e aici. Ce ne arde pe noi cel mai tare e Smereniaaaaa!Postul crucea si rugaciunea ne arde.Va facem sa nu va duceti la biserica va dam molesala. Ortodocsi va mintuiti o pauza si catolici.Am avut 4 casete dar nu le mai tin sunt aruncate demult.nu am crezut xa e bine sa le mai tin.Cea spus insa capetenia aia draceasca nu pot uita.

  Apreciază

  • umilinta said, on februarie 2, 2011 at 9:24 pm

   Stiu cartea , am ascultat si casetele . Pe diavol nu trebuie sa-l asculti nici cand zice ca este silit de Dumnezeu sa zica adevarul. Cei de la Sihastria si-au dat seama ca a mintit cand a zis ca se mantuiesc si catolicii.

   Apreciază

   • umilinta said, on februarie 3, 2011 at 6:56 am

    Eu am ascultat casetele de la Manastirea Brancoveni, respectiva fata manifestandu-se si acolo dar mai putin ca durata. Nu stiu daca le mai au maicile (unele au plecat in Grecia).Carticica de la Sihastria (brosura) se chema ceva de genul Taina Sfantului Maslu.

    Apreciază

   • ionut said, on februarie 15, 2011 at 2:58 pm

    Esti sigura de ceea ce spui? Cam gresesti. daca diavolul este silit de Dumnezeu sa spuna adevarul, pai este Adevar, fara indoiala. Si catolicii se mantuiesc. Daca tu te nasteai catolica, eii, ?Si ei cred in Iisus Hristos si se inchina Maicii Domnului ca si noi, la ei preotii sunt cei care fac greseli si erezii, si nu cei de rand. Daca vrei sa te asiguri cauta pe youtube despre aratarile Maicii Domnului la Medjugorje, la catolici, si ai sa-ti schimbi total parerea

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 15, 2011 at 3:32 pm

    ionut

    Acele aratari sunt dracisme.

    Apreciază

   • ionut said, on februarie 15, 2011 at 11:17 pm

    saccsiv
    nu , gresesti, nu-s dracisme sau inselari, sunt de la Dumnezeu. Se poate vedea si simti pacea Duhului Sfant acolo, care se vede si la noi, dar la celelalte religii nu. Maica Domnulu cu adevarat este prezenta acolo ca si-n Sf. Munte, nu-i de mirare ca se estimeaza ca aproape 35 mil . de oameni au vizitat locul respectiv.

    Apreciază

 14. gerik64 said, on februarie 2, 2011 at 9:33 pm

  Eu citesc mult nu mai stiu unde am intinit problema.Dar persoana scria ca parintele Cleopa sa chinuit si a avut o disputa cu un preot stilist fiecare cu argumentele lui a fost de mai multe ori sa-l convinga si nu a reusit.O sa caut si aduc. comentariul.

  Apreciază

 15. gerik64 said, on februarie 2, 2011 at 9:40 pm

  Poate nu papi ca ca au scos erezii si in Crez.Dar restul crediciosilor ce vina au.Putea fi noi in locul lor noi nu am ascultat de sinod.

  Apreciază

  • danutza said, on februarie 3, 2011 at 3:24 am

   gerik:te rog, incearca sa scrii mai corect gramatical, c a mi-e cam greu sa inteleg ce vrei sa spui. si iarta-ma pt sugestie, dar e pt indreptarea ta si usurarea comunicarii intre noi. esti cumva plecat din tara de mult timp?
   si c e inseamna:”.Putea fi noi in locul lor noi nu am ascultat de sinod.” ????
   de care sinod? ce nu am ascultat?

   Apreciază

 16. Carmen said, on februarie 2, 2011 at 10:01 pm

  O data,sunt multi ani de atunci, am fost si eu la dansul sa-i cer sfatul intr-o problema legata de fiica mea care era o copila pe acea vreme si care era ,,vizitata „in lipsa mea si a sotului de baiatul vecinului care era cu cativa ani mai mare decat ea.Dupa ce i-am povestit ce se intamplase l-am intrebat ca sa fac in acesta situatie?Cu mana pe inima va spun ca nu vreau sa-l judec pe parintele dar raspunsul dansului nu a fost deloc pe placul meu.Trebuia sa aleg una din doua variante adica ori sa astept sa creasca ea si sa o casatoresc cu acest individ ori sa-l bag la puscarie.Nu am facut nici una din variante,pur si simplu l-am iertat.Dumnezeu sa ma ierte daca cumva l-am judecat gresit pe parintele Argatu.Doamne ajuta!

  Apreciază

 17. gerik64 said, on februarie 2, 2011 at 10:04 pm

  Sunt ortodox dar eram numai cu numele.O femeie credicioasa catolica dupa ce nu ratasem vreun pacat sa nu-l fi facut a zis ca poate ma indreapta.Asa ca dute geri la catolici invata cateheza lor spovedestete.A cazut preotul pe spate cind am inceput sa scot din mine.Duminica ma duceam la catolici pe urma la ortdocsi.Am inceput sa citesc ortodoxia din scoarta in scoarta. Geri lasa catolicismul pe acolo te-am chemat da locul tau e aici Ortodox.Spovedestete din nou alt parinte cazut pe spate.Dute tata la manastire ma sfatuit.Am vrut familie.Acu parca regret ca nu am facut–o.

  Apreciază

 18. Iones said, on februarie 2, 2011 at 10:08 pm

  Nu va amagiti singuri pentru ca si diavolul poate vindeca neputintele pe care el le-a legat in oameni. Dar ce nu poate diavolul ? Nu poate dezlega ceea ce a legat Dumnezeu. Dar Dumnezeu poate dezlega ceea ce a legat Satana. Deci vedeti voi diferenta… Fiti cu luarea aminte.

  Si spune clar Mantuitorul Iisus Hristos in evanghelie cand a vindecat-o pe femeia cea garbova: „Dar aceasta, fiică a lui Avraam fiind, pe care a legat-o Satana, iată, de optsprezece ani, nu se cuvenea oare să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua sâmbetei?’ (Luca 13, 15-16)

  De aici putem vedea ca si satana poate lega pe oameni cu neputinte insa Dumnezeu poate dezlega aceste neputinte.

  Satana poate face false minuni si naluciri cat cuprinde. Oriunde se exagereaza cu minunile sa stiti ca acolo nu e lucru curat.

  Mari Sfinti vazatori cu duhul nu foloseau harul Sfantului Duh ca sa numere, vorba aceea, cate boabe de fasole sunt in oala, acesta nu este darul Sfantului Duh. El nu se foloseste pentru lucruri si dorinte lumesti sau pamantesti ale oamenilor. Ci Dumnezeu descopera alesilor sa-i ceva prin harul Duhului Sfant numai atunci cand acel lucru ajuta un anume om sa se indrepte, sau il este spre mantuire.

  Singura certitudine pe care o putem avea despre sfintenia unei persoane :ESTE BINEINTELES O VIATA TRAITA CRESTINESTE SI OBLIGATORIU NEABATEREA ACELEI PERSOANE DE LA INVATATURA BISERICII SI A SFINTILOR PARINTI.

  Fara aceste lucruri Sfintii Parinti nu garanteaza sfintenia nimanui ORICATE MINUNI SI VINDECARI SAU „ASA-ZISE EXORCIZARI DE SCOATERE A DRACILOR” SE PRESUPUNE CA AR FACE.

  In Evanghelie scrie destul de clar:
  „Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
  Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.

  Sfintii Parintii care aveau darul scoaterii demonilor din oameni nu faceau spectacol asa cum se face in zilele noastre. Spectacolul ieftin este batjocura dracilor
  Si de ce ne mai miram ca se ajunge in situatia in care oamenii incep sa creada ca astfel de duhovnici care „deschid cartea” si scot particele spun oamenilor viitorul.

  Pai devreme ce ai alergat la un astfel de preot este normal ca viata ta sa intre sub pterea vrajmasului. Odata ce ai intrat sub puterea satanei acesta iti poate lua chiar si viata. Daca dracul iti insceneaza o intamplare deoarece este mare mester in asemenea lucruri tu apoi ajungi sa crezi ca respectivul preot iti cunoaste viitorul.

  Si e foarte simplu devreme ce esti sub puterea lui, si de buna voie ai alergat la preotii care practica vrajitoria cu lucruri sfinte, diavolul a si pus stapanire pe tine. Te duci la un astfel de preot si aceste iti spune:

  Gheorghe vezi ca saptamana viitoare o sa ai o cumpana, va da masina peste tine dar nu vei muri.
  In saptamana urmatoare Gheorghe se duce la piata isi face cumparaturile apoi vrea sa traverseze strada si un sofer neatent da peste el, cum va explicati acest lucru.

  Dracii care sunt peste tot si pot merge pana in adancurile pamantului si pot cunoaste multe lucruri si le este foarte usor sa cunoasca multe amanunte despre oamenii care sunt in ratacire si traiesc o viata departe de Dumnzeu si de credinta cea adevarata, au posibilitatea de a modela viitorul acestor oameni.

  In cazul de mai sus un drac era langa sofer altul era langa Gheorghe, si bineinteles ca a fost suficient ca dracul sa-l faca pe sofer neatent pentru o clipa incat sa de-a cu masina peste Ghoerghe dar nu indeajuns ca sa-l si omoare.

  Gheorghe bucuros ca a scapat teafar apoi incepe sa se gandeasca in mintea lui. Ia uite vezi ce mi-a spus parintele s-a intamplat intocmai…deci parintele e vazator cu duhul.

  Nestiind sarmanul ca sufletul sau este in mainile satanei. Si diavolului i-a fost de-ajuns ca sa-i insceneze o astfel de faza, fiindca stie ca odata ce ia castigat increderea lui Gheorghe va putea sa duca mai multe suflete in ratacire cu ajutorul sau si poate ca pe viitor ii va mai inscena si alte evenimente folosindu-se de preotul-vrajitor ca astfel sa-i castige desavarsit increderea si poate pentru totdeauna sufletul pentru muncile iadului de nu va alerga la duhovnic iscusit, cercat cu credinta dreapta care sa stie sa deosebeasca lucrarea duhurilor si astfel sa-si marturiseasca aceste pacate si sa taie lanturile pieirii cu care il legase satana.

  Deci pana aici este destul de clar ca cei care alearga la preotii care „deschid cartea” savarsesc un mare pacat.
  Acest lucru il spune si Parintele Cleopa destul de explicit:

  Parinte, sunt ortodocsi care alearga la vrajitori si la cei ce deschid pravila. Se poate asa ceva ?
  – Acei care deschid pravila, calugari sau preoti de mir sau maici, cine deschide pravila a cazut din dreapta credinta. Aceia se cheama ghitii, adica vrajitori cu lucruri sfinte. Cine se duce la cei care deschid pravila, 10 ani nu se pot impartasi. Iar cel ce deschide pravila, daca-i preot sau calugar, este anatema si este despartit de Biserica, pentru ca face vraji cu lucruri sfinte.

  Auzi cum amesteca diavolul otrava cu mierea si lumina cu intunericul, ca sa te duca in iad ? Ce legatura are Crucea sau Maica Domnului cu vrajitorii ? Sa nu va duceti la cei ce deschid cartile, ca va duceti in fundul iadului ! Descantatorii, vrajitorii si fermecatorii, toti sunt anatema, despartiti de Trupul lui Hristos, care este Biserica !

  Apreciază

 19. ines said, on februarie 2, 2011 at 10:11 pm

  Si totusi de ce moastele parintelui Argatu s-au gasit bine inmiresmate daca il considerati un fel de preot-vrajitor?

  Apreciază

 20. ines said, on februarie 2, 2011 at 10:20 pm

  Si totusi de ce moastele parintelui Argatu s-au gasit bine inmiresmate daca il considerati un fel de preot-vrajitor?Cred ca ar trbui cercetat mai mult viata unui parinte pt a-l discredita. Va reamintesc ca asa ati spus si despre Bartolomeu Anania, apoi l-ati reabilitat pe blog. Eu, dupa ce as cerceta viata unui parinte, daca as gasi 3 afirmatii mai de neinteles si una marturisitoare ortodoxa sau o luare de pozitie impotriva a ceva din sistemul nostru antihristic in care traim,m-as feri sa fac o acuzatie cu care sa-i stric imaginea.

  Apreciază

 21. Pr. Mihail said, on februarie 2, 2011 at 10:31 pm

  Uitati aici poate cel mai mare duhovnic al Romaniei:

  Apreciază

 22. umilinta said, on februarie 2, 2011 at 10:49 pm

  Oare cum sa se fereasca preotii de pacatul vrajitoriei? La Sfantul Maslu sa nu se mai citeasca ultimile rugaciuni cu Evanghelia deschisa si pusa pe capul oamenilor ,chiar daca nu se citeste din Evanghelie, imboldul de a citi e posibil sa le vina .Oare de ce preotia era considerata infricosatoare de marii sfinti incat au zis ca este mai bine sa ramana Biserica fara Liturghie decat sa slujeasca preot (episcop) nevrednic? In trecut ieseau afara din Biserica si cei care aveau pacate opritoare de la Impartasanie cand se ziceau cuvintele „Cei chemati iesiti” si stateau la intrare pana se termina slujba. In ziua de azi in multe locuri s-ar termina liturghia cu „Cei chemati iesiti” daca ar asculta de constiinta si ar iesi si preotii din altar.

  Apreciază

 23. petre said, on februarie 2, 2011 at 11:04 pm

  Nu cred ca e bine sa combatem persoane, ci mai bine este sa combatem învățaturile gresite, caci lupta noastra e impotriva duhurilor si nu impotriva oamenilor.. asa spune Sfantul Apostol Pavel.
  E posibil ca acele carti sa contina niste invataturi rastalmacite ale parintelui.
  Maica Ecaterina Fermo a fost o ucenica apropiata a parintelui Argatu si are numai cuvinte bune despre dansul.
  Sunt multi oameni care s-au intors la credinta prin intermediul parintelui Ilarion Argatu. Imi este greu sa cred ca a fost un ratacit.

  Apreciază

 24. Didi said, on februarie 2, 2011 at 11:31 pm

  Ma bucur ca ai postat articolul asta !
  Primul gand a zburat catre maica Ecaterina Fermo , mare luptatoare anti-sistem si anti-cip, fiica duhovniceasca a parintelui Ilarion . Cum ar comenta cele amintite mai sus?!

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 2, 2011 at 11:39 pm

   Didi

   Si care ar fi ideea, de ai scris „maica Ecaterina Fermo , mare luptatoare anti-sistem si anti-cip, fiica duhovniceasca a parintelui Ilarion„?

   Apreciază

  • Iones said, on februarie 3, 2011 at 12:25 am

   Tinand cont ca Maica Ecaterina era la inceput de drum si de-abia incepuse sa cunoasca cate ceva din ale Ortodoxiei atunci cand l-a cunoscut pe Parintele Ilarion Argatu, asta nu inseamna ca Maica ar aproba unele gesturi ale Parintelui Ilarion Argatu.

   Asa cum nici avantul catre ecumenism al PF Daniel nu are nici o legatura cu invatatura Parintelui Cleopa despre. Pentru ca se spune ca Daniel ar fi fost ucenic al Parintelui Cleopa.

   Deci prin urmare nu este o regula ca intotdeauna ucenicul sa il copieze pe duhovnic.

   Am citit despre mari duhovnici care au fost ucenicii altor mari duhovnici, insa au existat situatii cand au avut si pareri diferite.

   De exemplu pentru o perioada Parintele Paisie Aghioritul se spune ca a fost ucenic al Parintelui Porfirie si cu toate acestea aveau o parere diferita despre pecetea fiarei 666.
   Dar nu au vorbit niciodata urat unul despre altul. Din contra vorbeau foarte frumos unul despre celalalt.

   Părintele Paisie Agioritul, înzestrat şi el cu multe daruri, ori de câte ori vorbea despre Bătrânul Porfirie şi despre darurile sale, spunea acestea: „Eu am televizor alb-negru, pe când Părintele Porfirie are televizor color”.

   Apreciază

 25. ! said, on februarie 3, 2011 at 2:42 am

  …frate…ai terminat-o cu cei in viata si te iei acuma la tranta si cu vietile adormitilor?Lasa-l sa se odihneasca-n pace ca Dumnezeu deja La Judecat!Cui crezi ca foloseste toata pedagogia asta?Chiar nu-ti dai seama sau o faci premeditat?

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 3, 2011 at 9:50 am

   !

   Foloseste. Acele carti NU TREBUIE CITITE.

   Foloseste. Sa stie fratii ca luatul particelelor acasa sau deschisul cartii sunt cumplite rataciri.

   Foloseste. Sa stie fratii sa se fereasca de oricine promoveaza asemenea sminteli.

   Apreciază

 26. gerik64 said, on februarie 3, 2011 at 5:41 am

  tdanuza
  Am vrut s-a spun caci asa cum noi ascultam de sf Sinod. si crestini catolici asculta de Papa.Daca papii au gresit nu este vina crediciosilor catolici eu am fost ajutat de o catolica s-a intru in biserica.Un an de zile duminica frecventam 2biserici.Dumnezeu insa m-a indreptat unde trebuie si este locul meu.Scriu de pe un tel mobil asa ca fac greseli mananc litere.Dar sunt si praf la gramatica meteahna veche.

  Apreciază

 27. […] Fostul interlop devenit celebru în blogosfera ortodoxă românească sub porecla de saccsiv, care e atât de pătruns de spiritul creştin că e prea laş să se prezinte ca o persoană, preferând anonimatul în locul unei identităţi creştine, pentru ca la adăpostul lui să împroaşte cu noroi tot ce nu corespunde gradomaniei sale delicvente, a avut neobrăzarea să posteze şi un afront la adresa Părintelui Ilarion Argatu, o hulă la adresa Duhului Sfânt care este în comuniune cu acest mare duhovnic român din secolul XX, intitulată Ratacirile parintelui Ilarion ARGATU …. […]

  Apreciază

 28. Un pacatos said, on februarie 3, 2011 at 6:27 am

  Hm, n-am vrut sa scriu fara sa ma documentez, DAR particica aceea se transforma in Trupul si Sangele Domnului. Este anafura, daca vrea cineva sa duca acasa.
  Deci, Saccsiv are dreptate aici, dar titlul e cam dur, hai sa-i zicem Greselile…, nu Ratacirile…
  Ca totusi, Argatu nu cred ca e eretic. Numai ereticii is rataciti.

  Apreciază

  • umilinta said, on februarie 3, 2011 at 8:02 am

   Ratacire, inselare, greseala inseamna acelasi lucru. E foarte greu de spus care este situatia lui Ilarion Argatu. Cel mai bine este ca prin pocainta sa-L iubim pe Dumnezeu si sa nu cautam intai lupta cu vrajmasul, locul pe care l-au avut demonii in cer il obtinem din darul lui Dumnezeu nu trebuie neancetat sa-i batjocorim, mai bine este sa ajungem la o inaltime duhovniceasca si acestia vor ramane sub picioarele noastre( idei luate din cartile Sfantul Simeon Noul Teolog).

   Apreciază

  • danutza said, on februarie 3, 2011 at 2:08 pm

   particelele nu sunt anafura. anafura nu este trupul si sangele Domnului. aceea e impartasania.anafura poti sa o iei acasa, particelele nu.

   Apreciază

   • Un pacatos said, on februarie 3, 2011 at 2:56 pm

    Pai eu ce am zis?

    Apreciază

 29. mircea said, on februarie 3, 2011 at 8:22 am

  Prietenii mei,

  Acesta e un blog unde se face antrenamant pt discernamant. Nu se judeca, nu se dau sentinte. Se combat ideile gresite, faptele care smintesc.
  Poate se fac si greseli ca e normal, dar beneficiul adus este mult mai mare.
  Cand se ia pe aratura mai sant parinti care ne atentioneaza, comentatori suficienti de clari si bine intentionati si la finalul dezbaterii poti sa tragi o concluzie ok.
  Orice om greseste si poate gresi. Asa ca sa zici, „vai de mine, cum sa greseasca X si Y, te compari tu cu X si Y? ” e simplu, e comod si fara efort intelectual. E ca privitul la televizor. Nimeni nu se compara cu nimeni. Comparatia e doar cu invatatura lui Iisus.
  E clar ca o sa fim vanduti de invatatorii, pastorii nostri. Santem avertizati. Invatatorii adevarati vor fi din ce in ce mai putini. Fara antrenament si pregatire nu vom face fata. Trebuie macar un pic sa-i aratam lui Dumnezeu ca vrem si ca lucram „pt a ne pune la punct” – vorba parintelui Arsenie Papacioc. Si Dumnezeu ne ajuta si ne va ajuta.

  Apreciază

 30. natalia said, on februarie 3, 2011 at 8:39 am

  Frate saccsiv multumim pt articol,oricum trebuie verificata informatia probabil unele rataciri i-au fost poate in mod fals atribuite parintelui Argatu insa ceea ce este scris nu e bine de loc. In alta ordine de idei vad ca esti atacat din toate
  http://bataiosu.wordpress.com/2011/02/03/cand-dumnezeu-iti-ia-mintile-si-parintele-ilarion-argatu-e-un-ratacit/

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 3, 2011 at 10:23 am

   Natalia

   Bataiosu e turbat impotriva mea, reprosandu-mi deseori ca nu i-am promovat candidatura la presedintie. Acum vrea sa fie primar … Este un instrus in tabara ortodocsilor si foloseste „lupta” anti sistem ca pe o unealta pentru a accede la putere.

   Si pentru ca vrea functii, promoveaza strict solutiile lumesti, atacand furibund pe oricine isi pune problema daca nu cumva vremurile apocaliptice bat la usi.

   Promoveaza si multe alte rataciri:

   https://saccsiv.wordpress.com/2010/05/25/ultimele-rataciri-ale-lui-marian-bataiosu/

   Apreciază

   • natalia said, on februarie 4, 2011 at 8:44 am

    Stiu ca Marian Bataiosu are ratacirile lui mai mari sau mai mici…stiam de mult de blogul lui si mie imi miroase ca amesteca destul de mult lucrurile facand apologia lui Ghelasie de la Frasinei de exemplu si punand pe blogul lui tot felul de profetii destul de suspecte,unele le-am semnalat chiar si la tine pe blog acu 2-3 luni.Nu sunt de acord cu asta dar in ceea ce priveste solutia aleasa de el de a rezolva problemele lumesti ale tarii prin lupta politica si prin infiintarea unui partid nu il condamn…stiu ca probabil nu va reusi prea multe sau oricum nu fara anumite compromisuri…insa probabil asta e nivelul lui de intelegere a lucrurilor fiind un om poate bine intentionat in felul lui insa ancorat in material si in propriile orgolii si patimi.Sincer as vrea sa iasa din ratacirile lui mai ales ca daca el se considera crestin nu ar trebui sa atace atat de tare pe cei au pareri contrare de ale sale asa cum o face fata de tine sau de mucenicul.Are multe bube ,toti le avem insa ca si crestini ar trebui sa ne straduim sa vindecam nu sa persistam in greseli si inca sa mai consideram ca facem cele bune…iar daca cineva ii reproseaza ceva imediat sare cu faza cine suntem noi sa judecam…mare serparie.Eu una nu judec pe nimeni dar din umila mea cunoastere pot atentiona pe cineva daca greseste.Marian sugera intr-un articol recent ca nu trebuie sa-l judecam pe parintele din Bont care deschide cartea…pai nu-l judecan dar nici nu suntem de acord cu fapta lui daca e reala.Cat despre Marian sper sa gaseasca un duhovnic sa-l indrepte pe calea cea buna.Ii mai urmaresc uneori blogul mai mult din curiozitate sa fac comparatie caci mai ofera unele informatii legate de politica,istorie etc. intr-un mod mai pertinent decat media aservita…dar imi dau seama de ratacirile sale si nu le asimilez.Doamne ajuta!

    Apreciază

  • Iones said, on februarie 3, 2011 at 10:53 am

   Bataiosu = Nostradamus, Baba Vanga, Sundar Singh etc

   Deci ce credibilitatea poate avea bataiosu… daca pentru el orice e senzational e si bun de pus pe blog ?

   Apreciază

   • ana said, on februarie 3, 2011 at 2:04 pm

    Cred ca un om care isi pune harta astrologica pe blog pentru a convinge cititorii ca este sortit sa conduca naţia spre bunastare, nu merita citit.
    Parerea mea este ca in spatele lui bataiosu se afla o mica echipa care incearca sa influienteze electoratul. Sunt prea multe afirmatii contradictorii si o nervozitate orgolioasa suspecta.
    Toate personele care tanjesc dupa ocuparea unei funcţii politice trebuie sa stie ca nu şiretenia si ambiţia trebuie sa ii caracterizeze ci modestia dusa pana la sacrificiul de sine, faţa de cei pe care ii reprezinta.
    Privitor la Parintele Argatu, Dumnezeu sa il odihneasca, cred ca a faptuit si lucruri de cinste crestineasca. Am cunoscut o doamna disperata pentru ca i-se naruia familia care a mers la Slujbele Parintelui. Dansa afirma ca Parintele avea o „vedere duhovniceasca” exceptionala, ca distingea natura fiecarui om fara a-l cunoaşte. Nu stiu daca participarea la Slujbele Parintelui sau mila Mantuitorului pentru lacrimile varsate de dansa au dat rod, dar stiu ca acum familia ii este unita, copiii au luat-o pe calea cea buna, toata viaţa i s-a rostuit „ca prin minune” dupa ce l-a cunoscut pe Parinte.

    Apreciază

 31. mircea said, on februarie 3, 2011 at 8:48 am

  Am ascultat ce spune parintele Gherghe Aniotulesei (vezi post Iones) care a participat la dezgroparea sa.
  Pai e clar. Nu e sfant. A practicat vrajitoria. Ne rugam sa-l ierte Dumnezeu.

  Apreciază

  • Un pacatos said, on februarie 3, 2011 at 8:59 am

   ” Dar tu, de ce judeci pe fratele tau? Sau si tu, de ce dispretuiesti pe fratele tau? Căci toti ne vom infatisa inaintea judecatii lui Dumnezeu. (…)
   Deci, dar, fiecare din noiva da seama despre sine lui Dumnezeu.
   Deci sa nu ne mai judecam unii pe altii, ci mai degraba judecati aceasta: Sa nu dati fratelui prilej de poticnire sau de sminteala.” ( Romani 14, 10- 13).
   Deci, mai bine ne-am judeca pe noi!

   Apreciază

   • Roland said, on februarie 3, 2011 at 3:00 pm

    Aceasta ATITUDINE mi se pare un EXTREMISM si anume cel al TOLERANTEI.

    Pe langa asta citatele pe care le dai NU se potrivesc aici , pentru ca este vorba exact de :

    Sa nu dati fratelui prilej de poticnire sau de sminteala.” ( Romani 14, 10- 13).

    Eu zic ca sa ne rugam la vrajitori , e si una , si alta.

    Apreciază

 32. compasiune said, on februarie 3, 2011 at 9:00 am

  felicitari ptr celelalte articole!!
  cat despre acesta,te intreb doar atat: TU L-AI CUNOSCUT PERSONAL PE ACEST PREOT PE CARE ITI PERMITI SA IL BALACARESTI DUPA ARTICOLUL UNEI DEMOAZELE FRUSTRATE???
  eu,l-am cunsocut, nu a deschis nici o pravila, avea in fata un caiet in care isi nota numele celui cu care vorbea ptr a se ruga ptr el…iar de bani,nu era vorba…poate altii au facut donatii bisericii drept multumire ptr rugaciunea facuta ptr ei…
  tu care aperi ortodoxia, fara a fi in cunostinta de cauza , ii ponegresti pe altii fara a-i cunoaste?
  eu zic ca ar fi bine sa ne rugam unii ptr altii … asa cum suntem invatati de Sfanta Scriptura…nu a ne judeca dupa aparente…si rautati comandate in presa sau in mass media…
  Fii binecuvantat!

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 3, 2011 at 10:07 am

   compasiune

   Tu ai citit articolul? Esti de acord cu cele scrise in acele carti?

   Apreciază

   • compasiune said, on februarie 3, 2011 at 10:58 am

    eu am vb despre preotul din Bont…

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 3, 2011 at 11:27 am

    compasiune

    Pai posteaza frate acolo. Am si specificat: daca e real, e grav. In acel articol nu am balacarit pe acel preot, ci m-a interesat sa evidentiez ratacirea deschisului cartii si cateva din modalitatile in care actioneaza diavolii.

    Apreciază

 33. petre said, on februarie 3, 2011 at 9:33 am

  eu cred ca este o deformare a invataturii parintelui de catre cei potrivnici binelui si nu se vor oprii sa mai denigreze si alti duhovnici , vor aparea vorbe smintitoare si despre altii si chiar vor „vedea” sminteli cei ce cauta sminteli . Sfintii parinti spun ca antichrist va face sminteli mari si ferice de cei ce nu il vor vedea (cei ce nu vor vrea sa il vada) caci e greu sa nu crezi cea ce vezi , iar noi credem ce a scris cineva spunand ca a scris alt cineva .

  Apreciază

 34. Radu said, on februarie 3, 2011 at 10:13 am

  Saccsiv, despre morti numai de bine. Gresesti foarte mult cu acest articol.
  De ce?
  Nu esti in masura sa judeci faptele unui parinte fie ele bune sau rele. Fara de pacat a fost Domnul, dar pacate au avut si Sfintii Apostoli. O sa ne asteptam la un articol in care sa judeci un Apostol dupa o fapta rea?
  NU LASA PE DRACUL TEOLOG SA ITI INTRE IN CAP.

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 3, 2011 at 10:28 am

   Radu

   Aiurea comentariu. Vorbim de INVATATURA ORTODOXA. Tu pricepi de exemplu gravitatea „invataturii” cu luatul particelelor acasa?

   Faci ghiveci grotesc amestecand greselile omenesti cu incalcarea cumplita a invataturii ortodoxe.

   Apreciază

   • L'Homotopiste said, on februarie 3, 2011 at 12:28 pm

    Dati-mi voie sa incep prin a va da tuturor binete.

    Nici nu stiu cum e potrivit sa ma adresez, domnule Saccsiv, frate Saccsiv…am aflat de curand de Saccsiv, de biografia sa, si de tot efortul –incununat de succes– de a se elibera din inchisoarea cea cu gardieni nevazuti, precum si de blogul acesta…pe care il urmaresc deseori, pornind din momentul descoperirii.

    In cat priveste strict blogul, hai sa zic sub aspect informational, am fost surprins sa vad aici centralizate cu atata grija si meticulozitate o multime de informatii, de care eu mai auzisem pana acum, dar din surse tare dispersate, si nu ortodoxe (mai degraba filiera americana, protestanta). Gasesc deci ca efortul depus este admirabil.

    Apoi, referitor –in ultima instanta– la atitudinea duhovniceasca a lui Saccsiv fata de toate cele prezentate aici, am o mare apreciere pentru fermitatea de nezguduit a sa, pentru faptul ca isi arata sincer pozitia transanta, fara edulcorari….

    …asta ma face deci sa mi se para potrivit a va spune domnule Saccsiv, caci nu se poate spune ca am facut cunostinta, si deci nu poate nu e de asteptat sa va bucurati ca va tutuieste toata lumea, mai ales cand nu stiti inca ‘ce hram poarta’…

    ..pe de alta parte, nici nu vreau sa apar ca un individ de mucava, care nu poate sa relationeze decat in dimensiuni d-astea sarantoace de fineturi si politeturi artificiale, de ‘marketing and PR’, ca sa nu mai zic ca dimensiunile astea sunt tipice lumii conduse de ‘evlavia’ unui decazut Lucios, si nicidecum crestinului sincer…..

    …cam asta pentru partea introductiva, in masura in care sunt stangaci va/te rog, Saccsiv, sa ma indrum(at)i…

    …si acum imi ingadui sa adresez rugamintea, motiv pentru care postez si eu aici:

    …marturisesc ca nu am duhovnic, si prin felul in care Bunul Dumnezeu mi-a purtat pasii, sunt adus la concluzia ca tare bine ar fi sa am unul…

    …drept pentru care, intreb astfel: ce duhovnici ati recomanda unui locuitor al vajnicului Bucuresti…? cred ca nu e nevoie sa mentionez ca incerc sa ma indrept catre duhovnici maturi, copti in cuget, dar si autentici, in dogma, in teologie, in ortopraxie…

    …adica, sa nu fie in nici un caz vreo persoana degraba dispusa sa arate tolerante ecumeniste, sau pentru mai stiu eu ce alte rataciri…ci sa fie un om binecuvantat cu har, care sa poata ajuta si o fibra naravasa ca mine sa inteleaga asa cum trebuie lucrurile duhovnicesti..

    …orice sugestie sau indrumare ati avea pentru mine, va astept vestile…

    Domnule/frate Saccsiv, e un lucru tare fain –si nu imi pica lejer la indemana formulari potrivite pentru a dezvolta descrierea– taria pe care o a(vet)i intru Dumnezeu si Ortodoxie…

    …din forta de credinta si maturitatea aceasta, rogu-va, ajutati pe drumul al bun al luptei pentru suflet si despatimire si pe un nene mai novice si cu umbrela oarecum gaurita in ploaie…

    Dumnezeu sa te/va ajute in toata lucrarea aceasta cu blogul.

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 3, 2011 at 12:42 pm

    L’Homotopiste

    Nu cred ca e sincer comentariul tau. Incepand cu numele ce iti apare in adresa de e-mail si terminand cu restul.

    Apreciază

   • L'Homotopiste said, on februarie 3, 2011 at 1:19 pm

    Nu ma asteptam la un raspuns de felul asta..

    Fiind vorba despre comunicare virtuala, nici nu pot pretinde ca am cum sa-mi demonstrez sinceritatea.

    Ca sa incerc insa sa lamuresc lucrurile, privind felul in care arata primul meu mesaj-comentariu:

    am cautat sa fiu sincer, tocmai pentru ca nu stiu cum se cade sa procedez, privind adresarea, chiar si asa, pe calea asta virtuala..nu ne cunoastem, nu ne tragem de sireturi..chiar daca mie imi place blogul, nu pot sa pretind ca ar trebui imediat sa fie acceptat ca eu sa va numesc pe toti cei de aici ‘frate X, frate Y’…

    ..lasand insa asta la o parte, caci era doar vorba de stabilirea primei legaturi, eu n-am avut alta intentie decat sa cer recomandari pentru un duhovnic la care sa pot merge in Bucuresti…tocmai pentru ca nu am unul, dar mi-as dori tare mult sa am.

    Nici nu am vrut, ca sa spun drept, sa fac vreun comentariu vis-a-vis de articolul cu parintele Argatu si practicile de ‘deschis Pravila’.

    Pur si simplu vroiam sa fac rugamintea de mai sus. Daca prin asta se cheama ca am folosit abuziv rubrica asta de comentarii, imi cer scuze. Insa, iarasi, nu asta mi-a fost intentia, chiar si daca asa stau lucrurile.

    Sigur ca pot sa fac si eu cautari pe cont propriu, in oras. Dar mi s-a parut o idee buna sa pun intrebarea aici, tocmai pentru ca am vazut ca se intrunesc pe blogul asta multe persoane –dupa cum am mai spus– mature duhovniceste, care pot foarte bine sa stie catre cine sa ma indrume, ca sa nu orbecai eu singur…

    Asta e unicul motiv pentru care am scris aici. Daca a sunat prea elogiator mesajul de dinainte, eu in nici un caz nu aduceam ‘false lingusiri’.

    Si, avand in vedere ca de fapt eu nici nu exprim mare pozitie morala si de opinie –in afara de cele cateva laude– si ca aproape nu afirm nimic, ci pur si simplu cer un sfat, un ajutor, ma intreb unde am putut sa apar ca nesincer…

    Nu vreau sa fiu obraznic, sa pornesc dispute si certuri. Asta e ultimul lucru la care voiam sa se ajunga..

    Si nici macar nu voiam sa imi fac debutul ca un mare viitor comentator…nu imi sta in obicei sa fiu plin de opinii si sa le postez in toate partile.

    Nu am cerut decat un sfat, tocmai pentru ca mi-am zis ca oamenii au discernamant duhovnicesc aici, pe blogul asta. (si raman la parerea ca au, adica nu ascund aici nuanta superioara ca, acum, dezamagit, m-am lamurit eu ca de fapt ‘asa stati’ sau mai stiu eu ce…doar ca nu inteleg unde am gresit).

    Daca am lasat impresia unui disimulat cu intentii dubioase, sau daca nu e de bun augur ca eu sa mai postez aici, te rog sa-mi spui, Saccsiv. Nu am sa mai intervin nicicand.

    Apreciază

   • el said, on februarie 3, 2011 at 2:08 pm

    @l’homotopiste

    admitand ca este sincera cautarea ta sugestia mea ar fi sa mergi la Parintele Toader de la Biserica Doamnei (langa Universitate).
    Dumnezeu sa te ajute.

    Apreciază

   • L'Homotopiste said, on februarie 3, 2011 at 2:36 pm

    Multumesc, El.

    Apreciază

 35. Cosmin S. said, on februarie 3, 2011 at 10:45 am

  Iones, mircea,
  Ar fi interesant de aflat si cine este Parintele Gheorghe Anitulesei.
  Cine stie mai multe, sa posteze aici un comentariu.

  Apreciază

 36. mircea said, on februarie 3, 2011 at 12:22 pm

  Cosmin S

  Chiar daca nu stiu mai multe despre parintele Ghe Anitulesei, l-am auzit cum vorbeste si am de ales intre 2 parinti.
  Presupun ca ce e scris in cartea respectiva e adevarat.
  Daca nu e adevarat tot rationamentul urmator pica.

  Merge cineva cu o pr duhovniceasca la primul. De ex.: parinte miros la subrat si imi put picioarele. Unul ii spune spovedestete, impartasestete si te da cu aghiasma la subrat si pe picioare. Celalat ii spune, termina ma cu prostiile, pune mana si te spala cu apa si sapun. Pe cine sa iau in serios?
  Nici nu ma intereseaza cine e Ghe Anituleasa, ca dupa cum vorbeste e clar ca e omul lui Dumnezeu si nu ii e frica de cele ce afirma. Repet, intrebarea e daca cele scrise in carte sant adevarate? Da’ ma intreb, de ce nu auzim de povesti, zvonuri despre fapte asemanatoare la Parintele Iustin Parvu, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Ghe Calciu…?

  Apreciază

 37. Iones said, on februarie 3, 2011 at 1:12 pm

  După roadele lor îi veţi cunoaşte.(Matei 7:20) spune Mantuitorul.

  Si roadele se vad, se vad roadele Parintelui Ilarion Argatu in fiii lui.

  Ca e foarte adevarat proverbul romanesc care spune ca „Aschia nu sare departe de trunchiu”

  Stefan Argatul fiul lui Ilarion Argatul acelasi lucru face, practica „deschiderea cartii” si scoaterea particelelor. Este foarte cautat pentru treaba asta, din pacate.

  Uitati ce am gasit pe un forum discutie „ca intre femei” despre preotul STEFAN ARGATU despre care se zice ca a mostenit harul de la tatal lui: http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?topic=76326&forum=9&0

  Nu stiu despre celalalt Alexandru Argatu daca se ocupa cu acleasi practici, dar din moment ce el s-a ocupat sa tipareasca cartile cu sfaturile tatalui sau Ilarion Argatu, fara sa scoata din carti ratacirile care sunt luate in discutie, nici nu m-as mira.

  Si am inteles ca mai sunt cativa preoti tot din neamul Argatu care se ocupa cu asa ceva.

  INCREDIBIL, asta deja o putem numi afacerea ARGATU pe seama credulilor naivi care n-au habar despre credinta ortodoxa si despre gravitatea acestor lucruri... Pentru ca nu este o simpla greseala, este ceva foarte grav mai ales ca e vorba de sufletele a sute sau poate chiar mii de oameni.

  Vai de capul nostru pai sa fi avut loc la greci treaba asta, nici nu statea episcopul la discutie cu ei, ii oprea de la slujirea imediat.

  Dar din pacate la noi la romani este intparita ideea „lasa ba ca merge si asa” fara sa fie constientizata gravitatea acestor practici pentru ca pur si simplu oamenii il considera ca pe un pacat oarecare sau si mai grav nu-l considera pacat pentru ca zis ei „este preot” si asta e obiceiul la noi.

  INFRICOSATOR amagirea in masa a romanilor. Asta e ceva care seamana cu manipularea. Manati de aceleasi ideal precum turma de vite (sa-mi fie cu iertare).

  Probabil ca de-asta sunt unii care s-ar ca arsi pe aici pe blog, pentru ca ei tocmai cu asta se ocupa, merg la srfel de preoti si deja le-a intrat in sange aceste obicei care este precum o lepra a romanilor adica (acei care „deschid cartea”, scot particele, „dezleaga cununii”, scot argintu viu… si alte rataciri de geanul acesta…

  Din pacate asa au ajuns sa se impuna unii ca mari duhovnici in zilele noastre.
  Dar vad ca la nimeni nu li se par INFRICOSATOARE TOATE ACESTE PRACTICE VRAJITORESTI.

  Si ne mai intrebam de ce traim vremurile pe care le traim. De ce puterile intunericului au capatat atata indrazneala in zilele noastre. Tocmai ca noi AM AJUNS SA TOLERAM TOATE NEBUNIILE POSIBILE.
  Este de la sine inteles ca toate aceste lucruri VOR DA INDRAZNEALA LUI ANTIHRISTUL CA SA-SI FACA APARITIA SI LUCRARILE sale mincinoase CAT MAI REPEDE.

  TREZITI-VA ROMANI, SA NE UNIM SI SA NU MAI TOLERAM TOATE NEBUNIILE CE S-AU INMULTIT DIN CE IN CE MAI MULT IN ULTIMA VREME.

  Apreciază

 38. Marturiseste said, on februarie 3, 2011 at 1:51 pm

  O intamplare personala:
  Am intrat la Parintele Justin acum un an si aveam la mine si cartea cu sfaturi a parintelui Ilarion Argatu, despre casatorie. Am luat-o spunandu-i ca am citit din ea cateva lucruri despre cum ar trebui sa se pregateasca omul pentru casatorie. Parintele m-a rugat sa i-o las lui. A fost foarte bland in rugamintea lui (asa cum este intotdeauna) si bineinteles ca nu l-am refuzat. Pe moment (in prostia mea), am crezut ca vrea si el poate sa o citeasca sa vada ce scrie in ea daca e corect sau nu. Acum dupa ce am citit aceste comentarii postate in articol, precum si comentariile de la acest articol, am inteles foarte bine gestul Parintelui: Nu imi era de folos sa citesc acea carte.
  La fel am patit si cu „Cartea lui Enoh”, care nu este o carte canonica, tot cu Parintele Justin, dupa cum am mai mentionat odata intr-un comentariu pe acest blog.

  De aceea acest articol este unul de atentionare si nicidecum unul in care este judecat parintele Ilarion asa cum i se acorda verdictul prin comentariile sale.
  Nu avem voie sa judecam preotii. Asa este, e un pacat foarte grav pe care nu-l constientizam, dar trebuie sa fim foarte atenti la invataturile pe care le primim daca sunt in duhul Evangheliei sau nu (I Ioan 4:1-3).

  La o predica de duminica aceasta am auzit spunandu-se despre Sfantul Ioan Gura de Aur ca citea Noul Testament in fiecare saptamana. Nu e de mirare ca a lasat cele mai multe scrieri, toate fiind de folos pentru mantuirea noastra. De aceea si zic ca exista carti mult mai folositoare pentru suflet decat cele scrise de parintele Ilarion Argatu sau de rudele sale.

  O lectie am invatat: Trebuie avuta mare grija cu scrierile lui, sau cele atribuite lui. Pe crestinul care nu cunoaste ortodoxia, il pot rataci.

  In rest nu imi mai ramane de spus decat Dumnezeu sa-l ierte pe parintele Ilarion Argatu pentru greselile din viata lui, ca nimeni nu-i fara de pacat, si sa se milostiveasca de noi toti: si cei carora ne mai arde candela in suflet si cei care o au stinsa de tot, spre a-i aduce pe calea cea dreapta.

  Ierati-ma.

  Apreciază

 39. admin said, on februarie 3, 2011 at 2:04 pm

  Cred ca in cartile cu p Argatu mai sunt si umpluturi de la altii.
  Stiu de la niste uncenici ai p Argatu ca era cu totul impotriva actelor electronice si le considera ca avand legatura cu pecetea lui antihrist.
  Cat despre deschisul cartilor, parintii cu adevarat sporiti si vayatori cu duhul foloseau aceasta metoda si ca sa-si ascunda darul pe care-l primisera; sa nu se arate mari sfinti.

  Si multa lume se foloseste cand merge la moastele p Argatu.

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 3, 2011 at 3:22 pm

   Apologeticum

   Zici:

   parintii cu adevarat sporiti si vayatori cu duhul foloseau aceasta metoda si ca sa-si ascunda darul pe care-l primisera; sa nu se arate mari sfinti.”

   De mare mirare. Sa promoveze o vrajitorie ca sa ascunda un dar …

   Apreciază

   • admin said, on februarie 3, 2011 at 3:45 pm

    cred ca nu trebuie sa devina regula… dar ii avem pe marii duhovnici din zilele noastre care nu recurg la asa ceva..
    insa sunt multe pe care nu le putem noi intelege, ci doar autorizate de catre mari parinti..
    trebuie sa admitem faptul ca putem gresi si ne putem insela…

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 3, 2011 at 4:18 pm

    Apologeticum

    Iubitul meu frate, ca sa simplificam: nu facem derogari de la ORTODOXIE de dragul nimanui. Nici al parintelui Argatu … Ca altfel se alege praful.

    A spune ca promovezi o vrajitorie ca sa ascunzi un dar, e mai cumplit decat sa spui ca o virgina sa plimba pe centura ca sa ascunda ca e fecioara …

    Apreciază

   • L'Homotopiste said, on februarie 3, 2011 at 4:28 pm

    Saccsiv, pot pune o intrebare? (pun aceasta intrebare preliminara pentru ca nu stiu daca sunt sau nu binevenit aici, si nu vreau sa ma impun cu nici un fel de tupeu; pe de alta parte, modul in care am fost primit m-a lasat cumva uluit, si iarasi nu vreau nici aici sa fac uz de vodevil si cuvinte lacrimogene. Chiar asa ma simt..)

    Apreciază

  • Iustina said, on februarie 3, 2011 at 4:11 pm

   admin,

   „Cat despre deschisul cartilor, parintii cu adevarat sporiti si vayatori cu duhul foloseau aceasta metoda si ca sa-si ascunda darul pe care-l primisera; sa nu se arate mari sfinti.”

   Cu asta m-ai dat gata, admin! Atentie la cuvinte!

   Apreciază

   • admin said, on februarie 3, 2011 at 4:55 pm

    @Iustina
    totusi revino-ti. ceea ce am spus, nu este o regula, dar au fost cazuri de astfel de parinti.
    cum sa-i intelegem noi pe ei? e vorba de multe taine, pe care noi cei mici nu le putem cuprinde cu minte noastra…
    pe viitor sa nu ajungem precum cei care ii judecau pe „nebunii pentru Hristos”…

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 3, 2011 at 5:26 pm

    Apologeticum

    Frate, enumera parintii vazatori cu duhul care foloseau deschidera cartii ca sa ascunda ca sunt vazatori cu duhul.

    Poate gasesti ceva si legat de particele. Poate vreun parinte si mai vazator le dadea credinciosilor, ascunzand astfel si el ceva.

    Si uite asa, din taina in taina sa schimbam din temelii ORTODOXIA …

    Frate, daca si pe tine te pierdem pe drum, e chiar foarte trist.

    Apreciază

   • admin said, on februarie 3, 2011 at 8:29 pm

    @saccsiv
    eu nu cunosc personal, insa un parinte de incredere mi-a marturisit asta si a zis ca totusi nu ne putem avanta intr-atat incat sa-i analizam pe toti.
    nu mai zic de particele, pentru ca e de-ajunsa nedumerirea cu deschisul cartilor.
    iertare… poate vom ajunge sa intelegem si noi
    dar ca sa fie clar, in stadiul in care sunt acum, nu sunt de acord cu asemenea practica…. dar cine sunt eu?

    Apreciază

  • Iustina said, on februarie 3, 2011 at 5:31 pm

   Nu are nici o legatura cu judecarea preotilor. Departe de mine gandul acesta!

   Anumite fapte se discuta aici si nu atacul la persoana. Se vorbeste despre dreapta credinta ortodoxa.
   Chiar daca m-ai dat gata , prin cele scrise de tine, nu inseamna ca nu putem comunica in acest mod:virtual. Cu duhul blandetii si in spiritul adevarului ortodox iti repet ca trebuie sa scrii cu grija, pentru ca sunt multe persoane care citesc si tot ce spunem sau scriem trebuie sa ne asumam. Si in mod special iti spun acest lucru pentru ca ai un blog pe care il citesc si care te obliga sa fii responsabil. Important este sa fie unitate in Hristos! Asta este cea mai mare putere a noastra si nu altceva.

   Apreciază

 40. Caliopi said, on februarie 3, 2011 at 2:52 pm

  Sunt de parere ca cel mai bine ar fi sa mearga cineva care este mai aproape la Parintele Adrian Fageteanu, Iustin Parvu sau Arsenie Papacioc si sa-i intrebe daca este bine sa citim aceste carti si daca este bine ca sa cinstim osemintele parintelui Ilarion Argatu ca si sfinte moaste. Cred ca e mai bine sa fim precauti. Avem destui duhovnici contemporani care nu sunt asa de controversati ale caror sfinte moaste le putem cinsti cum se cuvine.

  Apreciază

 41. MIhaela said, on februarie 3, 2011 at 5:18 pm

  Despre deschisul cartilor : cineva de incredere care afost in preajma parintelui Argatu mi-a spus ca securitatea avea la Cernica un alt preot , batran , cu barba alba,care se recomanda a fi parintele Argatu pelerinilor care veneau in numar mare acolo.Ii astepta la poarta, si daca ei intrebau unde sa-l gaseasca pe parintele Argatu, acesta ii invita in chilia sa , le lua bani si le deschidea cartea.
  Probabil, acest lucru a fost facut pentru compromiterea parintelui Argatu.
  In privinta lui 666, persoana respectiva a recunoscut ca, cineva din grupul celor apropiati parintelui Argatu l-ar fi auzit spunand ca numarul apare automat la cei pacatosi.
  Persoana aceasta mi-a spus ca,desi a tinut FOARTE mult la parintele Argatu, este convinsa acum ca a avut si el inselarile sale.

  Apreciază

 42. MIhaela said, on februarie 3, 2011 at 5:44 pm

  PS.
  Cat despre evenimentele din 1989 si de dupa, parintele Argatu a procrocit cu o acuratete extraordinara tot ce se va intampla.Persoanele din jurul sau nu-l credeau, dar nu comentau.Acum isi dau seama de exactitatea prororocirilor.
  Unele dintre femeile care erau in jurul parintelui s-au casatorit, fiecare are 4-5 copii, au facut unele si cariera,altele au ramas singure, dar fiecare a pasit in viata cu multa evlavie si credinta.
  Acelste lucruri le-am auzit , si le cred.

  Apreciază

 43. gerik64 said, on februarie 3, 2011 at 5:56 pm

  SACCSIV
  am promis ca aduc anumite completari. Uite aici am gasit ca si alti parinti cunoscuti cum ar fi
  parintele Cleopa Ilie.
  ortodoxliber.wordpress.com/…/gura-teologului-adevarul-sfintilor-parinti- graieste-parintele-cleopa-a-gresit-

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 3, 2011 at 6:26 pm

   gerik64

   Adica:

   http://ortodoxliber.wordpress.com/2011/01/25/gura-teologului-adevarul-sfintilor-parinti-graieste-parintele-cleopa-a-gresit-fundamental-in-problema-calendarului/

   Si pana la urma ce anume greseala concreta a aratat Danion? Ca parintele Cleopa a zis ca Serbia e pe nou cand de fapt e pe vechi. Asa, si?

   Pai se compara greseala asta cu mega ratacirile de care vorbim in acest articol?

   Asa ca sa nu facem un ghiveci. Deci nu e corect cum ai spus tu, ca si de parintele Cleopa s-a zis. Ca pana la urma ce mare lucru s-a zis?

   Apreciază

  • Caliopi said, on februarie 3, 2011 at 9:58 pm

   Sa fim sinceri, Parintelui Cleopa in ceea ce priveste invatatura de credinta ortodoxa, nu avem ce-i reprosa.

   Insa aici discutam despre lucruri pe care Sfintii Parinti le arata deslusit cat sunt de periculoase.

   Parintele Cleopa va fi mereu un reper in Biserica Ortodoxa Romana, Astefel de duhovnici rar a avut Biserica in contemporaneitatea ei.

   Pana la urma cu ce va deranjat Parintele Cleopa, ca a spus adevarul ? Ca a spus lucrurilor pe nume asa cum majoritatea duhovnicilor ar fi datori sa le spuna ?

   Apreciază

 44. mircea said, on februarie 3, 2011 at 7:03 pm

  Mihaela,

  Faptele despre care vorbim sant intr-o carte scoasa de secu’ sau de fiul sau?

  Dupa mine e un non-sens total partea cu insemnarea care apare de la sine, ref la 666.
  Vorbeste de o taxa pt cei neinsemnati…?!?!?! Traducerea din greaca ref la semnul fiarei e ca acest semn e „incrustat”. Incrustat inseamna in ceva (infipt), nu pe ceva. Nu seamana cu ce e in Apocalipsa.
  Si daca nu seamana, nu luam in seama, ca dupa aia ne zapacim.

  Apreciază

 45. cineva said, on februarie 3, 2011 at 7:22 pm

  Mircea,
  Am facut referire la 3 probleme diferite:
  1.deschisul cartii se facea de un alt calugar, care lua si bani si se prezenta a fi parintele Argatu pelerinilor care intrebau de parintele Argatu
  2.Se pare ca , cineva din anturajul sau a auzit ca parintele a mentionat ca pecetluirea se va face automat , pentru cei necredinciosi, fapt pe care persoana care a fost in grupul parintelui Argatu o considera ca inselare
  3.Parintele a prorocit cu exactitate tot ce avea sa se intampla, si nu era crezut ;de-abia acum martorii acestor destainuuiri realizeaza cat adevar era in spusele parintelui
  4.Fetele (femeile ) care au fost indrumate de parintele Argatu au avut o evolutie diferita,unele s-au casatorit ,altele au facut cariera,dar absolut toate au ramas pentru toata viata cu evlavia si credinta pe care le-a inspirat-o parintele

  Apreciază

 46. cineva said, on februarie 3, 2011 at 7:23 pm

  Scuze, 4 probleme.

  Apreciază

 47. MIhaela said, on februarie 3, 2011 at 7:41 pm

  Mircea,

  Ps.;Am postat de cateva ori pe nick-ul „cineva”;dar, de obicei , semnez cu MIhaela ;nu vreau sa creez confuzie.

  Apreciază

 48. mircea said, on februarie 3, 2011 at 7:48 pm

  Mihaela,

  Nici o pr, mi-am dat seama. Mihaela=cineva… Mircea = cineva … 🙂

  Apreciază

 49. Dan said, on februarie 3, 2011 at 8:37 pm

  Va rog cititi volumul 9 din „Ne vorbeste Parintele Cleopa”. In acest volum, la pagina 135 se gaseste o scrisoare a Parintelui Cleopa catre parintele Ilarion Argatu, in care Parintele Cleopa se adreseaza cu „Smerite inchinaciuni parintelui Ilarion Argatu”. Cred ca il judecam gresit pe Pr Argatu. Personal am asistat la 7 Sfinte Masluri cu Molitfele Sf Vasile Cel Mare si SF Ioan Gura de Aur pe care le slujeste Pr Stefan Argatu in fiecare luni, miercuri si vineri in fiecare saptamana in care toata familia dansului si cei prezenti tin post negru cel putin pana la orele 18:00! Va rog sa nu mai arucati cuvinte nedrepte fara sa cunoasteti realitatea de la fata locului. Iar tie Saccsiv iti recomand sa te intaresti in Ortodoxie punand in practica ceea ce spune Pr Cleopa. Citeste-i volumele si cauta sa capeti cat mai mult discernamant omule, pentru ca iti lipseste ! Poate imi postezi si mie mesajul. Va rog pe toti sa cititi volumul 9 din „Ne vorbeste Pr Cleopa”, si la pagina 135 sa nu sariti peste scrisoarea Pr Cleopa catre parintele Ilarion Argatu. Tineti minte, avem nevoie sa ne intarim in credinta si sa cerem de la Dumnezeu DISCERNAMANT! Cu dragoste in Hristos, Dan.

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 3, 2011 at 9:48 pm

   Dan

   Pai in articol, tocmai ce e citat parintele Cleopa vorbind despre particele.

   Si tu vii si spui:

   Iar tie Saccsiv iti recomand sa te intaresti in Ortodoxie punand in practica ceea ce spune Pr Cleopa. Citeste-i volumele si cauta sa capeti cat mai mult discernamant omule, pentru ca iti lipseste !”

   Unii spun ca e de bine cu deschisul cartii. Altii ca nu parintele Argatu a zis cele de mai sus. Spune si tu ceva concret, nu insira vorbe.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: