SACCSIV – blog ortodox

DESCHIDEREA CARTII (a Sfintei Scripturi) = VRAJITORIE. Preotul Petru Budean din Bont o practica … Explicatia „minunilor” ce le face

Posted in ORTODOXIE, vrajitorie by saccsiv on februarie 1, 2011

Citez din articolul Preot de ţară ca în Dosarele X: „deschide Cartea”, spune că îl vede pe Satana, face vrăji şi ghiceşte trecutul şi viitorul:

Credincioşi din toată ţara vin, de ani buni, într-un sătuc de lângă Gherla în speranţa că preotul Petru Budean le va rezolva miraculos problemele. Slujitorul bisericii le „deschide Cartea“, o practică interzisă de Biserică. Pe reporterii „Adevărul“ i-a blestemat şi i-a ameninţat „cu slujbe“.

Ora patru şi jumătate dimineaţa. Un ger de crapă pietrele, întuneric apăsător şi o uliţă slab luminată, pe care-şi îndreaptă paşii câţiva oameni spre biserica impunătoare şi luminată din Bonţ. Apar şi maşini – cu numere de înmatriculare de Bucureşti, Neamţ, Alba, Bistriţa-Năsăud. Cu toţii merg, la acea oră aparent imposibilă, să-şi găsească rezolvări miraculoase la Petru Budean (61 de ani), preotul ortodox din localitatea Bonţ.

„Colo, în dos, lângă morminte”

Preotul se află de la patru dimineaţa în biserică. „Da, da. Acolo primeşte. Nu e deschisă uşa din faţă, maică, mergeţi pe cărarea din dreapta până daţi de o lumânare cu flacără mare, de mulţi oameni şi de o uşiţă laterală. Colo, în dos, lângă morminte”, primim primele indicaţii de la o bătrânică care a venit la preot tocmai dintr-un sat din judeţul Bistriţa-Năsăud. „Am mai fost la dânsul şi anul trecut. M-a ajutat, că mare necaz am mai avut. Acum am tocmit un băiat din sat de la noi să mă aducă cu maşina, vreau ca popa să-mi deschidă din nou Cartea, să văd ce mi-a da Domnul anul ăsta”, mărturiseşte femeia.

Ocolim intrarea principală şi ajungem, pe o cărare îngustă, bine curăţată de zăpadă şi gheaţă, în dreptul uşii laterale prin care se intră în lăcaşul sfânt. La coadă stau, la acea oră, câteva bătrâne care povestesc în şoaptă şi doi bărbaţi cărora le este, pare-se, şi un soi de jenă pentru că se află acolo, dar şi teamă de ce le va dezvălui preotul. Mai la o parte aşteaptă şi o femeie de 30 – 35 de ani, bine îmbrăcată, care nu se amestecă printre ceilalţi. La nici trei metri distanţă de cei adunaţi în dreptul uşii, pe albul zăpezii se conturează, sinistru, câteva morminte pierdute în întuneric.

„Unde pleci? Chemi răul?”

„Mai de mult ne scriam numele pe o listă. Ca la medic. Acum e altfel. Uitaţi colo, pe pervaz, lângă lumânare, găsiţi bileţele, un pix şi ceva carte bisericească. Pe bileţel să vă iscăliţi numele, cu acela trebuie să intraţi la părinte”, continuă sfaturile date de cei care au mai fost la preotul din Bonţ. Îmi scriu şi eu numele pe un bileţel. Gerul muşcă din feţele noastre, aerul devine aproape irespirabil – sunt minus12 grade Celsius.

Sunt a treia persoană care urmează să intre. O pornesc, uşor, spre maşină, cu gândul de a mă încălzi niţel. „Unde pleci? Chemi răul? Te laşi ispitită de Cela Necurat? Stai aici şi rabdă, că Dumnezeu bunul te-a adus aici cu un scop”, mă opreşte vehement din drum o altă femeie, venită din Cluj.

Soţul ei intră în vorbă cu  mine şi relatează încercările prin care a trecut familia sa şi felul în care preotul din Bonţ l-a ajutat. „Aveam aur mult în casă. Al meu, al soţiei, al fetelor. Mai avea cineva cheie de la apartament, dar era om de-al casei, de încredere”, îşi începe povestea clujeanul trecut de 60 de ani. „Am mers zilele trecute acasă şi mi-am dat seama că uşa de la intrare fusese forţată. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să verific aurul. Dispăruse”, povesteşte omul. „Am venit la popa din Bonţ cu soţia în ziua în care am cumpărat o uşă nouă. O cunoştinţă de-a noastră a montat-o. Popa nu ştia nimic despre aur, despre uşa nouă, despre nimic. A deschis Cartea şi ne-a spus că cel care a fost în ziua respectivă la noi în casă va veni şi a doua zi şi că omul acela a furat aur de la noi. Aşa s-a şi întâmplat. A doua zi, hoţul a venit din nou la noi, să verifice dacă a montat bine uşa. I-am spus ce am aflat de la preot. Întâi, a negat, dar pe urmă şi-a recunoscut fapta”, mai spune clujeanul.

„Acum am venit pentru altceva. Am zis să mai rezolvăm câte ceva. Plătim vreo 50 – 100 de lei pe şedinţă, dar se merită. În Corneşti mai e un popă care deschide Cartea, se pricepe şi el, da-i mai scump, cere euro”, adaugă bărbatul.

Ţigările îl mânie pe părinte

„Nu mi se pare scump cât cere preotul ăsta. Numai celor cu probleme grave le cere bani mai mulţi, chiar şi 300 -400 de lei. Vine un om care are un necaz, dar care nu poate posti. Atunci, părintele ia banii şi-i dă la oamenii din sat care postesc în locul celui bolnav”, se amestecă în vorbă Zamfira Tarţa, care a venit la Bonţ, pentru a treia oară în ultimii doi ani, din Alba Iulia.

La poarta bisericii se adună, între timp, din ce în ce mai multe maşini. O întrevedere cu părintele durează, de regulă, între 10 şi 15 minute. Urmez eu. „Să vă lăsaţi ţigările afară, să nu-l mâniaţi pe părinte. El ştie tot, vede tot. Are harul ăsta. Data trecută când am fost la el a intrat o cucoană, abia se ţinea pe picioare. A scos-o părintele imediat, a ţipat îngrozitor la săraca. A alungat-o pentru că a ştiut că biata femeie făcuse avort chiar înainte cu o zi”, povesteşte Maria Lupşe, din Cluj.

„Cine s-a legat de mine a ajuns rău”

Uşa se deschide. Intru cu biletul pe care mi-am scris prenumele în mână. Am asociat întotdeauna biserica cu lumina. Mă izbeşte, de data asta, un întuneric dens, aproape sinistru. Preotul şade pe o băncuţă, faţa lui e luminată slab de singura lumânare care arde în întuneric. Preotul mă scrutează cu nişte ochi stranii şi ia în mâini o carte mare. Îi spun: „Nu!”. Replica lui mă surprinde: „Ce? Te temi să afli ce te aşteaptă?”. Îi răspund că nu mă tem, dar că nu pentru a-mi afla viitorul am bătut atâta drum. Următoarea lui întrebare mă ia pe nepregătite: „Ai reportofonul pornit?”. Aleg, pe loc, să-i spun sincer de ce am venit. „Nu am reportofon, părinte, dar scriu la un ziar şi vreau să stau de vorbă cu dumneavoastră”. Preotul se schimbă la faţă, începe să ţipe. Fiecare cuvânt capătă un ecou înfiorător în liniştea de mormânt din biserică. „Ce vreţi de la mine? Lăsaţi-mă-n pace! Nu mă tem de nimeni şi nimic, în afară de Dumnezeu! Am trecut prin multe, am fost persecutat de Securitate. Securistul care mi-a smuls barba a intrat cu maşina în primul stâlp de pe şosea. Toţi care s-au legat de mine au ajuns rău. A mai scris cineva despre mine, acum trage să moară. Asta vreţi şi voi? Lăsaţi-mă-n pace, până nu vă blestem!”, urlă preotul.

„Să muriţi!”

Nu mă dau dusă, nu mă sperii. Realizez că mă găsesc în Casa Domnului. În tot acest timp, preotul îşi notează cuvinte ilizibile în caietul pe care-l are în faţă. Mă aşez pe scaun. „Lasă-mă-n pace, nu mă ispiti, n-auzi? Să dea Dumnezeu să nu ajungeţi întregi înapoi, la Cluj, să vă învăţaţi minte. Să muriţi cu toţii! Să se răstoarne maşina cu voi!”, blestemă preotul ortodox, în biserică. „De ce vorbiţi aşa, părinte?”, îndrăznesc să-l întreb. „De ce? Mai întrebi de ce?”, urlă el. „Şi tu, şi băiatul cu care ai venit (fotograful – n.r.) să muriţi, voi ţine slujbe pentru asta! Îmi mănânci din timpul preţios. Stau şi îngheţ aici, cu tine, în loc să merg să mă încălzesc”, continuă să răcnească preotul. „Ia, stai aşa, că-l sun acum pe şeful Poliţiei, să vă oprească maşina şi să vă găsească ceva, doar mi-e prieten. Am verişor şi în minister, vă arăt eu vouă!”, ameninţă el, cu telefonul mobil în mână. „«Adevărul»? Care adevăr? Sun eu la Bucureşti şi vă aranjez. Crezi că n-am relaţii?”, mă chestionează omul cu sutană. Continuu să rămân pe scaun.

Absurdul situaţiei capătă, încet, o notă ilară. Preotul devine şi mai agitat. Începe să-mi vorbească despre câteva lucruri absolut personale, despre care, totuşi, nu are de unde să ştie. Doar mă întâlneşte pentru prima oară în viaţă. Ca şi cum ar „vedea” parte din trecutul meu. Mă întreb, în gând, cât ţine acest lucru de harul de a vedea în sufletul omului şi cât de arta de a fi un bun psiholog, un bun cunoscător de oameni. Nu mă sperie, pe moment, nici cele adevărate spuse despre mine. Brusc, se înfurie din nou: „Să ştii că te-am visat! Ştiam că vii. Erai aici, în biserică, cu mine. Şi era şi Satana. Uite acolo, în colţ”, arată spre un perete întunecat. Ia poziţia lui Iisus pe cruce, îşi pleacă capul într-o parte, îşi dă ochii peste cap şi scoate limba. Nu înainte de a preciza că „uite, aşa arăta Satana şi râdea în hohote!”. Îl mai întreb o dată dacă, după ce termină cu amărâţii care aşteaptă răbdători afară, acceptă să stea „normal” de vorbă cu mine. Mă izbesc de un refuz categoric, întretăiat de o altă avalanşă de blesteme. Dau să plec şi-i spun „Doamne ajută, părinte”. „Pe tine să nu te ajute! Am eu grijă să nu te ajute, uite acum aprind două lumânări!”, vine răspunsul lui.

Mănăstirea Nicula se află la doar câţiva kilometri de Bonţ, aşa că decidem ca, până se termină pelerinajul la preotul făcător de minuni şi deschizător de cărţi, să mergem până acolo. Stareţul mănăstirii, arhimandritul Andrei Coroian, reuşeşte să şteargă din minţile noastre imaginile de coşmar din Bonţ. „Ştim ce practică părintele Budean. Dar noi nu avem dreptul să judecăm pe nimeni. Nu vă bateţi capul cu el, mai bine nu vă mai întoarceţi acolo. Dacă vreţi totuşi să scrieţi, aşteptaţi să vi se limpezească mai întâi minţile şi sufletele”, ne sfătuieşte preotul Coroian.

Preotul care „n-a vrut să apară în poze”

Plecăm înapoi spre Bonţ. Fotograful mai face câteva poze. Apare preotul. Îl fotografiază din maşină, cu toate că suntem conştienţi că ne vede. Se uită la noi. Plecăm. Parcă, uşuraţi că am scăpat de acel loc. Oprim maşina câţiva metri mai jos, pentru a vedea pozele. „Aşa ceva nu există!”, îl aud pe colegul meu. Verificăm toate pozele. Cele făcute preotului au ieşit albe. Fără nicio pată, fără nicio umbră. Alb complet. Lumină şi atât.

Avem nevoie să ne lămurească cineva ce s-a întâmplat. Urcăm din nou la Nicula. „Au mai fost astfel de cazuri. Cineva, tot din Cluj, a filmat o slujbă întreagă, într-o biserică, iar filmul a ieşit în întregime alb”, explică stareţul mănăstirii. Preotul de la Nicula dă şi o explicaţie fenomenului: „Cu toţii avem această putere în noi, doar că nu o activăm. Asta se face prin rugăciune multă şi credinţă. Dacă preotul Budean v-a văzut, înseamnă că, pur şi simplu, nu a vrut să apară în acele poze”, este de părere stareţul Coroian.

Satana cunoaşte trecutul

„Aşa lucrează Satana. Cel Necurat nu are capacitatea de a vedea în viitor, în schimb cunoaşte trecutul fiecăruia dintre noi”, mai explică stareţul. Facem cale întoarsă, spre Cluj. Verificăm din nou pozele, de data asta descărcate în calculator. Înşiruire perfectă, nu lipseşte niciuna. Doar cele 12 poziţii, care trebuiau, în mod firesc, să-l surprindă pe preotul din Bonţ sunt complet albe. Ora 16.30, aceeaşi zi. Ne întoarcem în Bonţ. Imediat apare preotul, însoţit de un poliţist. Nu ne vede. Fotograful îşi face treaba, iar de data asta pozele reuşesc.

Fotografiile au fost analizate şi de un expert în domeniu, Zeno Reinhardt, care se ocupă de zeci de ani cu fotografia. „Este vorba de un aparat foto profesional, Canon Mark 3. Din spusele fotografului, diafragma a fost fixată la 2,8. A făcut poze în trei rafale. Setat pe programul AV, un astfel de aparat îşi setează singur timpul optim de expunere, deci nu găsesc o explicaţie logică, nici tehnică pentru pozele albe. Mai ales că, cu câteva secunde înainte şi cu câteva secunde după acele poze, imaginile fotografiate au ieşit fără cusur”, a declarat Reinhardt. „Ciudat, foarte ciudat. Nu am mai avut de-a face cu un asemenea caz”, a încheiat expertul.

Ce spune Biserica

„Din păcate, nu este un caz singular cel al preotului din Bonţ. Sunt şi alţii care deschid, cum se spune, Cartea, deşi această practică este împotriva canoanelor Bisericii Ortodoxe. Preotul din Bonţ se află sub observaţie. Dar nimeni, până acum, nu a depus o plângere în baza căreia să putem lua măsuri. Arhiepiscopia Clujului monitorizează aceste cazuri, iar membrii comisiilor de disciplină iau măsuri”, a declarat preotul Bogdan Ivanov, purtător de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

Prea multă energie?

Adrian Pătruţ este profesor la Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi, în acelaşi timp, preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie. „Există anumite zone şi anumite persoane care generează fenomene neobişnuite. Din punctul de vedere al unui parapsiholog, acele fotografii albe, goale, au explicaţie. Din relatări, este clar că acel preot deţine o capacitate malefică foarte mare. Am mai avut de-a face şi în alte cazuri cu fotografii care ieşeau fie neclare, fie albe complet”, explică Pătruţ. Potrivit acestuia, asemenea anomalii fotografice, complet supraimpresionate, sunt frecvente în prezenţa unor forţe negative. „Practic, aceste anomalii sunt determinate de o sursă energetică puternică, ce nu se vede cu ochiul liber”, este de părere Adrian Pătruţ.

„Preoţii au întotdeauna o influenţă mare în comunitatea pe care o păstoresc. Cei care se pricep la oameni şi au interacţionat frecvent cu ei pot învăţa unele lucruri. Probabil că şi preotul acesta simte dacă cineva, de exemplu, este bolnav”, arată psihologul Daniel David. Potrivit acestuia, se pot face anumite predicţii pe baza unor experienţe sociale bogate şi în funcţie de vârsta celui care este analizat. „Posibil ca şi acest preot să lucreze astfel. Să citească omul din faţa lui şi să-l mai nimerească cu unele lucruri care i se potrivesc”, încheie psihologul.

Comentariu saccsiv:

Dupa cum am scris si in titlu, daca e real, e grav.

Sa presupunem ca e real. Ziarista greseste fundamental cerand unui parapsiholog si unui psiholog sa-si dea cu presupusul. Nu stiu daca staretul i-a spus mai multe, dar cat i-a spus, i-a spus foarte bine:

Aşa lucrează Satana. Cel Necurat nu are capacitatea de a vedea în viitor, în schimb cunoaşte trecutul fiecăruia dintre noi„.

Asa se face ca preotul i-a spus femeii diverse chestii din viata ei. A fost „invatat” de diavol.

Indubitabil ceea ce face acel preot este cu desavarsire interzis de catre invatatura ortodoxa. Iata ce spune de exemplu parintele Cleopa despre astfel de practici:

lata ce zice despre acestea Sfantul loan Gura de Aur: „Tu zici ca batrana aceea este crestina si omul acela este ghicitor crestin si cand descanta sau deschid cartea, nu zic, nici nu scriu alt nume, decat numele lui Hristos, al Nascatoarei de Dumnezeu si al sfintilor; deci ce rau fac ei? La aceasta iti raspund ca pentru aceasta se cuvine mai cu seama sa urasti pe femeia cea rea si pe acel rau fermecator si ghicitor (din carti) fiindca folosesc spre ocara si necinste numele lui Dumnezeu.

Crestini fiind, lucreaza ca paganii. Pentru ca si diavolii, cu toate ca numesc numele lui Dumnezeu, insa tot diavoli sunt. Unii, voind a se indrepta, zic ca este crestina femeia care a descantat si nimic alta nu zice, fara numai numele lui Dumnezeu. Eu pentru aceea mai vartos o urasc si ma intorc de la ea, ca intrebuinteaza numele lui Dunmezeu spre ocara. Numindu-se pe dansa crestina, se arata pe sine ca lucreaza cele ale paganilor” (Hristoitia, op. cit p. 305-320).

Cei ce ghicesc prin deschiderea Psaltirii si a altor carti sfinte, se opresc de impartasanie pana la 7 ani, pentru ca Psaltirea este o carte sfanta cu multe prorocii in ea, insuflata de Duhul Sfant si este pentru rugaciune, iar nu pentru ghicit si castigat bani spre osanda. Acelasi pacat fac si unii preoti care deschid cartea cum se spune in popor, si cad sub grea osanda, atat ei, cat si cei care cer sa le deschida Sfanta Evanghelie.

Cititi va rog mai multe la:

VRAJITORIA, cumplit pacat … Nu va lasati amagiti, fugiti de ea, indiferent cum se numeste: magie neagra, alba, farmece, astrologie si alte rataciri new age

Ziarista si acel specialist se mira de acele fotografii albe, insa dracul poate face pentru vrajitori „minuni” cu mult mai mari. Pentru a intelege si cum pare totusi ca uneori astfel de vrajitori ghicesc viitorul, cititi va rog si:

Pomenirea mutarii la Domnul a Sfântului slavitului Apostol si Evanghelist Ioan Teologul

Sfântul sfintitul Mucenic CIPRIAN

Simplificat, dracul ii sopteste vrajitorului despre un presupus eveniment ce se va petrece in viitor. Apoi tot el se straduie sa determine producerea acelui eveniment.

Acel preot mai face un lucru cumplit: blesteama … Despre blestem insa, voi scrie un articol separat, caci este o tema foarte importanta ce necesita o abordare ampla.

58 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 1, 2011 at 11:52 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • intrus117 said, on februarie 1, 2011 at 5:24 pm

      SACCSIV, nu cred ca e bine ce faci .
      1) Nu suntem in masura sa judecam noi.
      2) Nu prea am incredere in relatarea ” exacta ‘ unei pitipoance de ziariste .
      3) Daca diavolul stie doar trecutul atunci se para ca asta stia si ceva din viitor : A deschis Cartea şi ne-a spus că cel care a fost în ziua respectivă la noi în casă va veni şi a doua zi şi că omul acela a furat aur de la noi.
      4) Da, poate chiar diavolul a trimis-o acolo la preot si preotul ia spus cum a visat-o pe ea si pe diavolul din spatele ei care il imita in batjocura pe Isus pe Cruce . Iar preotul ia gesticulat…nu e prima oara cand sfintii parinti sunt ispititi in vise de diavol imitandu-l pa Isus.
      5) In fine, pacat sau nu in a deschide cartea noi nu suntem in masura sa judecam si apoi sunt destui SFINTI PARINTI care au deschis carea si au prezis viitorul multora.

      6)Inainte de a fi postat acest articol trebuia sa-ti urci fundul in masina si sa mergi personal acolo pentru ati face o idee proprie despre ce se intampla acolo.

      Scuze pentru interventie, nu vad cu ochi buni rezultatul acestui articol. De pilda acest nimeni, IONES care face afirmatii gratuite catre ILARION ARGATU. Pai omul asta e un sfant, nu a putrezit si miroase a parfum Dumnezeiesc. Cum poti sa accepti asa ceva pe blogul tau? Sau poate te-am supraapreciat eu pana acum?

      Apreciază

      • intrus117 said, on februarie 1, 2011 at 5:29 pm

        Si apoi nu cred ca un preot vrajitor ar fi suparat pe cei care poarta tigarile in buzunar cand intra in biserica , ori ar mustra drastic si ar alunga o femeie care tocmai a facut un avort….

        Apreciază

      • intrus117 said, on februarie 1, 2011 at 5:33 pm

        Si apoi nu cred ca un preot vrajitor ar fi suparat pe cei care poarta tigarile in buzunar cand intra in biserica , ori ar mustra drastic si ar alunga o femeie care tocmai a facut un avort….Si daca intru pe linkul cu trimitere la articol constat ca gasesti acolo doar articole tendentioase si de denigrare a bisericii :

        Parohul Bisericii Mehala: “Este impropriu să faci chef etilico-folcloric în straşina bisericii”

        Fostul paroh al bisericii din Mehala este certat pentru evaziune fiscală şi abuz în serviciu

        Blestemul de la Tanacu, lăcaşul unde o măicuţă a murit în urma unui ritual de exorcizare

        Preot catolic, acuzat de un enoriaș că l-a bătut cu o bâtă de baseball

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 1, 2011 at 6:19 pm

        intrus117

        Ilarion Argatu a vorbit total aiurea despre semnul fiarei.

        Cum adica „pacat sau nu in a deschide cartea noi nu suntem in masura sa judecam si apoi sunt destui SFINTI PARINTI care au deschis carea si au prezis viitorul multora.„?

        Pai daca Sfintii Parinti ne invata sa n-o facem, cum de vii tu cu o asemenea fraza?

        N-ai citit ce am comentat eu la articol. Sau n-ai priceput. Am spus limpede: daca e real, e grav. Pe mine in primul rand ma intereseaza sa se dumireasca cititorii ca deschiderea cartii = vrajitorie.

        Apreciază

      • nea Anderthal said, on februarie 1, 2011 at 9:55 pm

        @intrus 117
        Baiete bati campii ! Sf.Parinti interzic aceasta prcatica!.”Ghitia”(deschiderea cartii) este pedepsita cu caterisirea.Mai informeaza-te si apoi scrie/vorbeste!
        ps:Mica observatie: se scrie „Iisus” si nu „Isus”!Din ce secta esti?Spune-ne asa ca te-am dat pe fata!

        Apreciază

      • danutza said, on februarie 2, 2011 at 9:00 am

        intrus, se pare ca nu ai studiat invataturile crestine, altfel nu ai insira o gramada de ineptii .nu am auzit de nici un sfant paratinte care sa fi deschis cartea sa ghiceasca viitorul ( care ghicire e un pacat). daca stii cazuri , te rog sa ne spui).
        daca ai citi indreptarele de spovedanie, ai vedea ca a deschide cartea e pacat si se asimileaza cu vrajitoria.
        fratele saccsiv ne-a semnalat un caz de preot amagit de satana. e cam greu sa faca pe investigatorul pt fiecare articol despre evenimente din toata lumea!!!!
        tu poti sa ii citesti blogul sau sau nu, dar..nu te erija in autoritate in domeniu, caci nu suntem nici unul de aici asa ceva.
        cat priveste parintele Argatu, si eu stiu ca avea harul de a exorciza si era considerat un sfant, dar asta nu inseamna ca poate gresi in legatura cu pecetea satanei.
        se scrie IIsus si nu Isus ( daca esti ortodox si nu sectar)

        Apreciază

    • intrus117 said, on februarie 1, 2011 at 6:55 pm

      Despre fraza respectiva , imi amintesc cand eram copil si bunica-mea vorbea cu preotul din sat daca e bine sa deschida cartea , ei bine cam asta ia spus preotul atunci : da, nu e prea indicat sa fie deschisa de ”oricine” , excluzandu-se pe el normal…cica o faceau parinti faimosi, in fine..Intre timp am sunat pe cineva de la Mitropolia Iasului si intr-adevar NU SE DESCHIDE CARTEA.
      Insa continui sa cred ca ziarista a exagerat cu isteria preotului, e clar un articol tendentios chiar daca preotul gresete foarte tare prin ceea ce face.

      Apreciază

      • Un pacatos said, on februarie 1, 2011 at 7:11 pm

        ” PENTRU CA ASA ZICE DOMNUL SAVAOT, DUMNEZEUL LUI ISRAEL: SA NU VA LASATI AMAGITI DE PROOROCII VOSTRI SI DE GHICITORII VOSTRI CARE SUNT IN MIJLOCUL VOSTRU, SI SA NU ASCULTATI VISELE VOASTRE, PE CARE LE VETI VISA,
        CĂCI VA PROOROCESC MINCIUNA SI EU NU I-AM TRIMIS, ZICE DOMNUL!”
        ( Ieremia 29, 8- 9).

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 30, 2012 at 9:44 am

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iunie 30, 2012 at 12:51 pm

        PARITELE ILARION ARGATU ESTE UN SFANT , a luptat impotriva dracilor TOATA VIATA SA si prin cuvintele SFINTIEI SALE din acea carte DESRE IZBAVIREA DE VRAJI SI FARMECE , m-am izbavit asemeni de ce era necurat , tinut canon si SPOVEDANIE si SFANTA IMPARTASANIE
        daca traia si in vremurile noastre de acum SE DADEAU MULTE PE FATA si SPURCACIUNILE ERAU ARATATE CU DEGETUL , inclusiv spurcaciuneas aia mare din guveranarea Tarii noastre!
        TREZIREA ROMANIA !
        amin!

        Apreciază

  2. IOAN said, on februarie 1, 2011 at 12:06 pm

    DIN PĂCATE EXISTĂ NUMEROASE ASTFEL DE LĂCAŞURI şi PREOŢI VRĂJITORI.

    Apreciază

  3. Iones said, on februarie 1, 2011 at 1:00 pm

    Sunt marturii si sfaturi chiar in cartile scrise de fii, nepotii si neamurile lui din care reiese clar ca acelasi lucru facea si Ilarion Argatu, asa zis mare duhovnic si spectaculos „exorcizator” facut peste noapte mare duhovnic, desigur.

    Apreciază

    • natalia said, on februarie 1, 2011 at 6:39 pm

      Apropo de asa zisa profetie a parintelui Ilarion Argatu nu v-ati gandit vreun moment ca ar putea sa ii fie atribuita in mod fals si de ce nu si acele scrieri total eretice si vrajitoresti de care spune Iones.Eu nu pot spune nimic nici in acuzarea nici in aprarea parintelui un lucru este cert i s-a descoperit trupul neputrezit dupa 7 ani si frumos mirositor.Maica Ecaterina Fermo i-a fost ucenica ,acestiu parinte i se datoreaza in mare parte venirea ei la Hristos,ea a vorbit intrtodeauna despre dansul ca despre un sfant.
      In alta ordine de idei este foarte grav ce face preotul acela din articol ma intreb daca Biserica il tine sub observatie si stie de el de ce nu a fost pana acum caterisit…sau nu sunt suficiente motive?Oricum multi dintre fratii nostri si si eu mai aveam putin si cadeam in greseala asta cumplita ,confundacredinta cu superstitia ca daca n-ar fi cere n-ar fi nici oferta.Doamne ajuta!

      Apreciază

      • Iones said, on februarie 2, 2011 at 2:06 pm

        Sa luam numai un exemplu dintr-una din cartile cu sfaturile lui Ilarion Argatu:
        „Va sfatuieste Arhimandritul Ilarion Argatul – Despre vraji si farmece si lupta impotriva lor”
        pg. 105:

        Întrebare: „Mi s-a furat ceva din casă şi nu ştiu cine este hoţul.
        Răspuns: Dumnică duci la Altar un litru de vin (cel sărac duce mai puţin) şi o prescură (chiflă, pâine) cu trei lumânări aprinse, şi să scoată preotul în timpul Sfintei Liturghii Părticica pentru descoperirea celui care a furat.
        Scrii: Liturghie Vii :
        Robul lui Dumneteu (N) se roagă ca Dumnezeu să-i descopere pe cel care i-a furat şi să facă judecată dreaptă. Aceasta o dai Preotului. La sfârşitul Sfintei Liturghii ceri preotului Părticica

        Acum să deschidem cartea: http://www.fileden.com/files/2009/12/24/2701396/7.rar „Ne vorbeşte Părintele Cleopa vol.7” la pg. 49 şi citim:

        − Este de folos crestinilor sa ia particele acasa?
        − N-ai voie sa iei particica acasa. Nici un preot n-are voie sa dea particica acasa. Este o
        mare gresala a preotilor care dau particele acasa! Nu-i voie, Doamne fereste! Sfantul Simion al Tesalonicului zice: „Preotul care va da particele din altar poporului sa nu mai fie preot”.
        Particica ti-o scoate preotul in altar si ramane in Sfantul Potir. Ti-a scos pentru vii si
        pentru morti. Ea ramane sa se sfinteasca cand se coboara Preasfantul Duh la epicleza. Dupa ce s-a sfintit, este pusa in dumnezeiescul Sange, si atunci ai impartasire direct cu Trupul si Sangele
        Domnului1. Nu sa i-o dea omului acasa s-o puna prin castroane. Vai de mine ce nebunie! Cine tia spus ca ai voie sa dai particele acasa? Niciodata nu se dau particele. Sa vina la mine preotul care da particele!

        La început aşa am crezut şi eu că este doar o simplă greşeală de tipar. Însă când am începu să mă interesez mai mult de cărţile lui Ilarion Argatu mi-am dat seama câte bazaconii şi erezii sunt scrise în aceste cărţi.

        Eu personal cred că cel mai bine ar fi să nu vă aventuraţi în joaca de a da titluri de mari duhovnici unor astfel de oameni. Însă fiecare e liber să procedeze cum crede. Eu personal prefer să fiu rezervat cu privire la Pătintelui Ilarion Argatu şi am destule motive pentru asta. Deci nu recomand, mai folositor este să fii sceptic la ceea ce nu corespunde cu învăţătura Bisericii şi a Sfinţilor Părinţii decât să te laşi cuprins de entuziasm şi să rătăceşti pe căi străine.

        Dacă până şi Teofil Pârâian şi-a dat seama că ceva nu este în regulă cu Ilarion Argatu ce mai vreţi mai mult de atâta. În cartea sa, http://calindragan.files.wordpress.com/2009/10/3991535-parintele-teofil-paraianveniti-de-luati-bucurie.pdf
        Veniţi de luaţi bucuie” la pg. 22 el spune:

        „Au apărut nişte îndrumări de-ale Părintelui Argatu despre cum poate cineva să scape
        de farmece şi blesteme. Cu 9 lumânări, care să le aprindă, să le aşeze pe o tavă sau
        cărămidă, ca să se ardă de tot. Vinerea să facă rugăciunea dimineaţa până arde un
        sfert de lumânare, apoi la amiază până arde alt sfert de lumânare, seara alt sfert şi
        noaptea la 12 până arde tot. Sunt lucruri fără valoare, fără importanţă! L-am cunoscut
        pe Părintele Argatu, dar nu l-am cunoscut sub aspectul acesta sau poate scrierea
        respectivă nu e autentică. În sfârşit, Dumnezeu să-l odihnească. N-avem nimic cu el.
        Dar vă spun: nu vă luaţi după treburi din acestea. Acolo se spune de exemplu şi că
        cineva care are un necaz să se ducă cu un pomelnic la preot, să prezinte pomelnicul cu
        problema pe scurt, iar preotul să scoată părticică la proscomidie şi după aceea preotul
        să-i dea omului părticica pe care a luat-o şi după 24 de ore de ajun să mănânce
        părticica aceea. Păi ca să te împărtăşeşti nu-ţi trebuie 24 de ore de ajun, ori
        împărtăşania e mai mare decât părticica! În afară de aceasta, părticica pe care o scoate
        preotul n-are voie să o dea la nimeni, pentru că e scris ce trebuie să facă preotul cu
        părticelele: se amestecă în Sfântul Potir şi se consumă după Liturghie. Când s-a
        terminat Liturghia preotul e dator să consume tot şi n-are voie să dea la nimeni nimic.
        Deci vă rog, nu vă luaţi după aceste lucruri. Rugaţi-vă cum puteţi, cum ştiţi. Trăiţi o
        viaţă aşa încât să n-aibă putere vrăşmaşul asupra voastră”

        De asemenea recomand şi cartea: „De ce caută omul contemporan
        semne, minuni şi vindecări paranormale? – un răspuns ortodox” Ieromonah Adrian Făgeţeanu, Ieromonah Mihail Stanciu
        … apărută la editura Sophia în 2004, se găseşte şi pe net
        În această carte sunt discutate rătăcirile cu care ne confruntăm în zilele noastre şi se dau şi câteva exemple din cărţile fac lui Ilarion Argatu publicate de fiii şi nepoţii lui.

        în cartea „Răspunsuri duhovniceşti ale Părintelui Ilarion Argatu la întrebările credincioşilor” (Ed. Mila creştină, 2006), se vorbeşte despre deschiderea Sfintei Cărţi, care „se face numai după trei zile de post negru. Stai în genunchi, te închini, săruţi Sfânta Evanghelie şi spui: «Doamne arată-mi mie păcătoasa…» (spui dorinţa pe care o ai), apoi te rogi de preot, după ce ai deschis cartea şi ai auzit ce ţi-a căzut să-ţi spună ce trebuie să faci, după citirea Evangheliei, la care ai deschis. Nu o tălmăceşti singur, ca nu ai darul acesta, oricât de înţelept ai fi sau ai crede că eşti.”

        Plus faptul că mâinile lui Ilarion Argatu până la coate îi lipsesc, (după cum spune şi Pr. Gheorghe Aniţulesei care a fost de faţă şi a spălat cu agheazmă o parte din trup) lucru neobişnuit la sfintele moaşte mai ales pentru sfinţii care au trecut în viaţa cealaltă având trupul întreg, cum e cazul Sfântului Ioan Hozevitul. În momentul de faţă am înţeles că trupul a fost integral acoperit nu se ştie din ce motive. Cineva spunea că faţă de ziua în care a fost scos din mormânt, acum culoarea osemintelor este mult mai închisă în contact cu aerul şi că se puteau vedea deja musculiţe care se adunaseră lângă raclă cu toate că s-a încercat să se ascundă acest lucru dându-se cu mir până la urmă a trebuit ca racla să fie acoperită integral cu un geam.

        Despre sfintele moaşte şi neputrezirea morţilor vedeţi aici Părintele Cleopa
        Predică despre neputrezirea morţilor : http://cleopasihastria.wordpress.com/2007/09/04/predica-despre-neputrezirea-mortilor-predica-la-sambata-mortilor/

        Din păcate nu numai asta este problema, se pare însă că şi unele din rudele lui Ilarion Argatu de la el au preluat aceste rătăciri şi le practică în continuare. Unul din numeroşii clerici din neamul Argatu este renumit şi căutat de lume pentru faptul că deschide cartea. Argatu Stefan este numele lui.

        Îmi pare rău dacă am dezamăgit pe unii „ucenici” ai săi cu acest comentariu, însă eu cred că cel mai bine ar fi, dacă într-adevăr îl iubesc cu adevărat pe Părintele Ilarion Argatu, cel mai bine ar fi să se roage pentru sufletul său pentru ca Domnul Dumnezeu să-l miluiască. Personal cred că asta ar fi mult mai de folos pentru sufletul său, decât al aduce cinstire ca unui sfânt în condiţile care sunt aşa cum bine le pputeţi vedea.

        Până la urmă fiecare e liber să facă ceea ce vrea, concluziile trageţi-le şi voi singuri, eu ce-am avut de spus referitor la acest caz am spus. Mai mult nici nu vrea să comentez şi nici nu cred că ar avea rost.

        Apreciază

      • Iulia said, on ianuarie 15, 2014 at 11:00 am

        @Iones
        Eu personal am vorbit cu parintele Stefan Argatu si nu mi-a pomenit nimic de deschiderea cartii.
        Din contra; cuvintele post (in zilele autorizate) si matanii au fost preferatele lui.
        Ma intreb daca nu cumva cineva este interesat in mod deosebit sa il ponegreasca cu scopul de a face oamenii sa nu mai mearga la el…
        Eu vad in parintele Argatu Stefan un real folos duhovnicesc. Am sa va anunt daca da semne de sminteala.
        La fel ´´retetele´´ care sunt atribuite lui Ilarion Argatu sunt sigura ca sunt fals atribuite lui. L-am vazut pe parintele Ilarion in un video pe youtube IMPOTRIVA deschiderii cartii!
        Sa fim precauti inainte de a condamna un om pe degeaba!
        O zi buna

        Apreciază

  4. Un pacatos said, on februarie 1, 2011 at 1:02 pm

    Raspuns fratelui „putere ortodoxa”:

    ” Sa nu se gaseasca la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicator, sau ghicitor, sau vrajitor, sau fermecator,
    Nici descantator, nici chemator de duhuri, nici mag, nici de cei ce graiesc cu mortii.
    CĂCI URACIUNE ESTE INAINTEA DOMNULUI TOT CEL CE FACE ACESTEA si pentru aceasta uraciune ii izgoneste Domnul Dumnezeul tau de la fata ta.
    IAR TU FII FARA PRIHANA INAINTEA DOMNULUI DUMNEZEULUI TAU” ( Deuteronom 18, 10- 13).

    Apreciază

  5. ? said, on februarie 1, 2011 at 1:26 pm

    n-am cuvinte…mai ales pentru oamenii care apeleaza la asa ceva…

    si cica suntem 89 sau 90 la suta ortodocsi…din pacate sunt foarte multi batrani care apeleaza la practici din astea, sa le spun, bland, „superstitioase”…

    intr-adevar, sunt pe la tara batrani cu credinta simpla, dar tare, care nu stiu teologie, dar cred cu tarie, care nu au treaba cu ecumenisme si cu practici din astea pagane…

    dar din pacate sunt si multi, poate prea multi, din cei care apeleaza la asa ceva cu nonsalanta, si nici nu-si dau seama de ce mare pacat fac! ei cred ca e bine!

    TREBUIE MULTA CATEHEZA!!!!!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • comanesteanu said, on noiembrie 16, 2011 at 6:16 pm

      aveti multa dreptate! Ne trebuie multa cateheza!Daca vom sti IL vom cunoaste pe Dumnezeu si ce a facut pt noi,cu siguranta vom fi mai tari si in credinta si vom fi mai puternici si-n a iubi cele ale lui Dumnezeu si ale Biserici Sale.Iar puterea poporului nostru a stat din totdeauna in credinta ce vine ca har de la Domnul,caci ce are omul pe pamant si sa fie al lui?

      Apreciază

  6. comentator said, on februarie 1, 2011 at 1:27 pm

    Aceasta Monika Krajnik nu face altceva decat sa urmeze aceeasi linie a denigrarii Ortodoxiei, linie constant urmarita de media actuala! Se scoate in evidenta uscatura, anormalul, boala, mizeria pentru a ne convinge ca asa suntem! Dar Ortodoxia nu se caracterizeaza prin uscaturile ei ci prin Sfintii ei!

    Apreciază

  7. Un pacatos said, on februarie 1, 2011 at 1:38 pm

    Fratilor, sa nu ne luptam intre noi, ca avem cu cine ne lupta.
    Antihristul e pe drum, mai bine ne-am uni.

    Apreciază

  8. Iones said, on februarie 1, 2011 at 1:46 pm

    Din pacate sunt multi astfel de preoti care deschid cartea cam peste tot in tara si nu se iau masuri impotriva lor. Mai grav este faptul ca sunt foarte cautati si au si destui adepti asa-zis „ortodocsi” care ii idolatrizeaza sii ii considera preoti cu harisme, vazatori cu duhul, facatori de minuni si asa mai departe.

    Pacat ne consideram crestinii ortodocsi dar nici macar nu ne cunoastem credinta cat de putin si spunem raului bine si binelui rau, facand apostoli si mari duhovnici din sarlatani care trag dupa iei turma lui Hristos in iad, dar pe adevaratii duhovnici inbunatatiti nu se duc sa-i caute il cauta pe aceia care le fac lor mofturile, deschizand cartea,care dezleaga / spala cununii = o mare tampenie… Nici nu stiu saracii ca Taina Cununiei este unica si irepetabila si nu se mai poate savarsii a doua sau a treia sau de cate ori te vei recasatori. Se face doar o slujba de binecuvantare pentru casatorie nicidecum slujba de la cununie nu se mai poate repeta. Cat despre Cununia ramane odata pentru totdeauna tocmai pentru ca e o taina la fel cum este si Botezul Ortodox care nu se mai poate repeta… adica un om care a fost botezat in credinta ortodoxa nu mai poate di rebotezat.

    Sfintele canoane pedepsesc foarte aspru pe „clericii” care practica deschiderea cartii = „ghicirea cu cele sfinte” si sunt osanditi la acelasi loc cu vrajitorii, fermecatorii si inselatorii care amagesc si ratacesc sufletele oamenilor.

    Sfantul Nicodim Aghioritul spune:

    „Nu te amăgi, crestine, îŃi spun că nici lupul nu devine vreodată oaie, conform zicătorii, nici diavolul nu devine vreodată doctor si mai usor ar putea să îngheŃe focul si să ardă zăpada decât să vindece cu adevărat diavolul, deoarece este întotdeauna neputincios; si dacă am presupune că ar putea să te vindece trebuie să cunosti că nu vrea aceasta deoarece sănătatea omului este un lucru bun, ori diavolul urăste întotdeauna cele bune, de aceea se numeste urâtor de bine.”

    Prin cuvântul vrăjitorie înţelegem invocarea puterii demonice în ajutorul oamenilor, în locul lui Dumnezeu, cu scopul împlinirii anumitor dorinţi omeneşti. Cei ce fac vrăji şi aleargă la vrăjitori, fac un mare păcat împotriva Duhului Sfânt, căci lasă pe Dumnezeu şi cer ajutorul diavolilor. Se leapădă de slujitorii lui Hristos, adică de sfinţii preoţi şi se duc la slujitorii satanei. Adică, lasă apa cea vie, preotul şi harul mântuirii din Biserică şi, pentru interesele lor pătimaşe şi omeneşti cer ajutorul vrăjmaşilor lui Hristos, adică al vrăjitorilor şi vrăjitoarelor. Se leapădă de adevăr şi primesc în loc minciuna, căci toate cuvintele vrăjitorilor sunt minciună şi amăgire diavolească.

    Un păcat aşa de mare împotriva Duhului Sfânt nu se iartă celor vinovaţi nici în veacul de acum, nici în cel ce va să vină, după cum spune Hristos, de nu se vor pocăi toată viaţa. Pentru un astfel de păcat vin asupra celor vinovaţi, care aleargă la vrăji, tot felul de răutăţi şi primejdii. Mai întâi, mustrarea conştiinţei că au lăsat pe Dumnezeu şi au cerut ajutor vrăjmaşului lui Dumnezeu. Cel mai aspru pedepseşte pe vrăjitori Sfântul Vasile cel Mare. lată ce spune el în canonul 72: “Cel ce se dă vrăjitorilor, sau unora ca acestora, se va canonisi cu canonul ucigaşilor”. (Sfântul Vasile 72; Sfântul Grigore de Nyssa, 3; Laodiceea, 36). El pune pe vrăjitori în rândul ucigaşilor de oameni şi a celor lepădaţi de Dumnezeu, adică îi opreşte de cele sfinte de la 10 la 20 de ani.

    În canonul 65, acelaşi Sfânt Vasile cel Mare, zice: “femeia ce va fermeca pe străini şi pe ai săi (se opreşte de cele sfînte) ani 9 şi metanii 500 pe zi.” lar canonul 61 al Sinodului Ecumenic al VI-lea opreşte de Sfânta Împărtăşanie pe cei ce merg la ghicitori, la cărţi de joc şi altele asemenea, spre a afla cele viitoare, timp de şase ani de zile. lar “dacă vor stărui în acestea şi nu se vor feri de aceste meşteşuguri pierzătoare şi păgâneşti, hotărâm să se lepede cu totul de la Biserică, precum şi Sfîntele Canoane învaţă…” Sfântul loan Postitorul scurtează canonul vrăjitorilor şi al celor ce aleargă la vrăji, numai la 3 ani oprire de cele sfinte, dacă se mărturisesc de păcat, dacă îl părăsesc definitiv, dacă ţin post zilnic până la orele 3 după masă şi fac câte 250 de metanii pe zi.

    Dar şi Sfânta Scriptură arată cât de greu pedepseşte Dumnezeu pe cei ce alergau la vrăjitori, că auzi ce zice: Pe fermecători nu-i lăsaţi să trăiască (lesire 22, 18). Şi iarăşi zice: Şi bărbatul sau femeia, oricare dintre ei se vor face descântători sau vrăjitori, cu moarte să se omoare; pe amândoi cu pietre să-i ucideţi că vinovaţi sunt (Levitic 29, 27) Şi iarăşi: Sufletul care se va duce la descântători sau la vrăjitori ca să curvească în urma lor, Eu voi întoarce faţa Mea împotriva sufletului aceluia şi-l voi pierde din poporul lui (Levitic 20, 6).

    Cel care vrea să scape de vrăji, pt că este atacat de acestea, să nu se teamă de ele! Ci sa alerge la Sf.Spovedanie si Împărtăsanie si să tină canonul dat (pravila de rugăciune dată de duhovnic) că nu au putere dracii asupra celui ce se roagă! Dar să nu apeleze de unul singur la citirea Molitvelor Sf.Vasile cel Mare, căci mai mari ispite va avea! Este nevoie de o intensă pregătire pt ele, apoi si preotul trebuie să fie pregătit sa le citească! Ele se citesc mai ales în caz de ÎNDRĂCIRE, Doamne fereste de aceasta!!! să se roage fiecare din casă, să tină miercurile si vinerile, să dea cu aghiazmă în fiecare zi prin casă si fiecare să ia anaforă si aghiazmă, să ardă candela la Maica Domnului, să nu fie în ură sau dusmănie cu NIMENI, să facă MILOSTENII multe, să nu lipsească Duminicile si Sărbătorile de la Sf.Liturghie si când se face Sf.Maslu! Să pună în mâncare din uleuiul de la Sf.Maslu. Să nu lucreze în Sărbatori, afară de serviciu!

    Imi pare rau dar lucrurile sunt foarte grave tocmai pentru ca s-a ajuns la asemenea situatie. Asta este unul din motivele care ii va da indrazneala lui Antihrist pentru ca inca de pe acum multi care isi zic preoti lucreaza si slujesc pentru duhurile intunericului.
    Lumea alearga dupa vedenii dupa minuni fara sa cerceteze mai inainte viata acelui om prin care se fac asemenea „minuni”. Sunt ele de provenienta divina sau sunt amagirile si cursele dracilor. Este acela un slujitor al lui Dumnezeu sau este un lup rapitor in blana de oaie. Pentru ca zic Sfintii Parintii ca tot ceea ce va face Antihrist va face prin vedenii mincinoase si naluciri. Ori inca de pe acum daca lumea da crezare cu atata usurinta la minuni, nalucriri si la semne mincinoase se vede clar incotro ne indreptam. Ca astea vor grabi venirea antihristului.

    Nu degeaba au spus Sfintii Parintii ca
    „mai de folos ii este omului sa-si vada pacatele sale decat sa stea de vorba cu ingerii”

    Sfintii se fereau de astfel de vedenii si de naluciri si de asa zise minuni iar oamenii de astazi alearga disperati dupa ele fara sa aiba nici trairea sfintilor, nici curatia lor nici rugaciunea cea adevarata pentru a putea deosebi lucrarea vrajmasului de lucrarea lui Dumnezeu.

    Ca zice Sfantul Apostolo Pavel :

    2 Tesaloniceni 2
    9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
    10. Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
    11. Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
    12. Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.

    Apreciază

    • natalia said, on februarie 2, 2011 at 7:08 pm

      Iones n-am stiut de treaba cu trupul ca a fost descoperit fara brate si ca incepe sa se schimbe…nici despre restul nu stiam prea multe.Eu stiam ca parintele Argatu a ajutat-o foarte mult pe maica Ecaterina Fermo.Insa iti dau dreptate noi trebuie sa ne rugam pt sufletul acestui parinte chiar daca a facut si mult bine si sa nu ne hazardam sa-l consideram inca un sfant…Ghicitul cu pravila este un lucru foarte grav dupa cum spunea si Parintele Cleopa, eu stiu din lucrarea „Pelerinul roman”.Deci daca aprintele Argatu intr-adevar a facut asta nu-i a buna de loc.Iti multmesc pt lamuriri.
      In alta ordine de idei parintele Argatu spunea ca oamenii obisnuiesc sa mearga pe la vrajitori deoarece nu sunt obisnuiti sa practice o viata crestina cu post,spovedanie,impartasanie.Acest fapt grav se datoareaza lipsei de implicare a preotilor duhovnici mai ales in timpul comunismului cand de teama securitatii multi se fereau sa ofere asistenta duhovniceasca credinciosilor acestia disperati si debusolati cautau atunci rezolvare pe la tot felul de rataciti exact cum se intampla si in prezent din pacate.Am retinut vorbele lui din acel interviu.Totusi atitudinea lui din acel interviu nu prea este a unui preot eretic …dar cine stie.Doamne ajuta!

      Apreciază

      • ELENA said, on septembrie 30, 2012 at 4:01 pm

        vai de mine ce pacat mare este an aceste fapte de a deschide cartea care nu este interzis biserici ce raspuns o sa dea an fata lui dumnezeu daca nu se lasa

        Apreciază

    • Iulia said, on ianuarie 15, 2014 at 11:09 am

      @Iones
      Vezi comentariul de mai sus care e pt tine. Ai dreptate dar FII FOARTE PRECAUT IN A INVINOVATI PE CINEVA!!!! Faptul ca Parintele Ilarion nu are moaste nu inseamna ca este un smintit. De fapt pe youtube poti vede videouri unde SPUNE CLAR CA ESTE IMPOTRIVA DESCHIDERII CARTII!!! Ai vazut acest video? daca nu, de ce vorbesti in necunostinta de cauza?
      Sunt ferm convinsa ´´retelete´´parintelui Ilarion sunt atribuite pe nedrept lui!
      Pentru infomatia ta nici parintele Stefan Argatu nu recomanda (sau mie personal) nu mi-a recomandat deschiderea cartii ci mi-a recomandat: POST, RUGACIUNI SI METANII. Destul de crestinesc, nu?

      Ce nu mi se pare crestinesc e sa ponegresti tu preotii. Prin preoti vine Duhul Sfant si ei jertfesc pe Domnul Hristos in fiecare duminica in Sf Altar!!

      Ai dreptate in ceea ce scrii dar poate ar trebui sa-ti revizuiesti putin atitudinea si sa nu mai ponegresti degeaba!

      Apreciază

  9. putereortodoxa said, on februarie 1, 2011 at 1:58 pm

    😮 !!!!!
    Nu ştiu cine a putut să facă aşa ceva! Cineva s-a folosit de adresele mele şi a postat acel comentariu urât.

    Şterge-l te rog!
    Crezi că aş putea să înjur şi apoi să revin cu o atitudine total în opoziţie?

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 1, 2011 at 2:02 pm

      putereortodoxa

      Asa am crezut.

      L-am sters. Il scosesem de la moderare doar ca sa dovedesc. Si sunt foarte multe asemenea. Asta era cel mai „bland”.

      Daca tu zici ca nu esti acela, atunci te cred. Cel putin ne-am lamurit asupra unei chestiuni foarte importante.

      Iti pot da ip -ul aceluia.

      Apreciază

  10. Un pacatos said, on februarie 1, 2011 at 2:01 pm

    Fratilor Saccsiv si putereortodoxa, stiu din surse sigure ca saitul acesta e citit si de neoprotestanti, asa ca VA ROG frumos sa incetati. Nu vrem sa facem rau Bisericii, nu?

    Apreciază

  11. Un pacatos said, on februarie 1, 2011 at 2:11 pm

    Mi s-a intamplat si mie ca cineva sa posteze in numele meu, dar persoana careia i se adresa s-a prins.

    Apreciază

  12. putereortodoxa said, on februarie 1, 2011 at 2:22 pm

    Bine că s-au clarificat lucrurile. !#:-s

    Referitor la comentariul pe care vroiam să-l postez în jurul acestui subiect(legat de preoţi), m-am răzgândit şi probabil voi pregăti un articol special în acest sens.

    Apreciază

  13. Gerard said, on februarie 1, 2011 at 2:30 pm

    Ilarion Argatu nu facea asa ceva.El citea moliftele sf Vasile celMare si pentru ca sunt mai multe categorii de demoni serpi scorpi si capetenii dupa puterea lor stabilea cit post este necesar pentru ca sa scape demonizatii de ei.Cu diavolii nu e de glumit cel mai mic cu o ghiara face pamintul tandari daca iar ingadui Dumnezeu.Daca cititi Psaltire mai mult de o catisma veti vedea cum va ataca pentru ca sunt deranjati.Eu am vrut sa vad si am simtit.Mica Pravilioara insa cu cele 7 laude este super necesara pentru o zi linistita .Parintele a spus ca mai mult de cei apropiati sa nu ne rugam daca nu suntem pregatiti duhovniceste .Demoni celor pentru care ne rugam se napustesc asupra noastra si daca nu suntem drepti iese urit.

    Apreciază

    • G-man said, on februarie 1, 2011 at 5:34 pm

      „Daca cititi Psaltire mai mult de o catisma veti vedea cum va ataca ….”

      e o SUPERSTITIE de inspiratie satanica…. cititi Psaltirea fratilor … altfel cum va pregatiti … cititi moliere/ leonado di caprio …ce ??

      eu citesc de ceva vreme si va spun: Domnul Iisus Hristos este si Puterea si Taria si Mila.
      http://www.psaltirea.ro/

      Apreciază

    • G-man said, on februarie 1, 2011 at 5:52 pm

      „Mai bine să înceteze soarele călătoria sa decât să înceteze citirea Psaltirii.”
      Sfântul Ioan Gură de Aur

      uite vorba asta sa o duceti mai departe fratilor ….ca de superstitii are cine …sunt destule babe.

      Apreciază

      • Iones said, on februarie 1, 2011 at 9:03 pm

        @floarea

        Cred ca in ziua de azi proverbul s-a cam transformat in „prietenul anevoie se cunoaste

        Adica sunt multi care in fata ti se dau prieteni, dar te lucreaza pe la spate in colaborare cu altiii, fie ca urmaresc anumite interese ale lor, fie pentru simplu fapt ca vor sa-si arate „prietenia” fata de tine, uneori te lucreaza si pe fata, uneltesc impotriva ta cand te astepti mai putin. Nu stiu cum e in cazul tau. Insa mie mi s-a intamplat asta.

        Apreciază

  14. Gerard said, on februarie 1, 2011 at 3:19 pm

    Trebuie sa ne aparam preoti ei leaga si dezleaga aici pe pamant.Au mare putere data de Hristos.Cu reportaje de genul asta vor sa loveasca in pastori si sa se piarda turma.Atac impotriva bisericii.Nu trebuie sa judecam pe nimeni ca pacatosul se intoarce si noi raminem cu pacatul judecati.Banuiti cred cine se ocupa cu discreditare Biserici si cit cauta astfel de exemple pentru a generaliza asemenea cazuri

    Apreciază

  15. M. said, on februarie 1, 2011 at 3:58 pm

    Nu mi-am pus niciodata bazele in spusele unor astfel de fenomene, in schimb cunosc un preot care iti vorbeste despre tine de la prima vedere fara a deschide nimic, fara nicio baza sau fundament. pur si simplu te vede si-ti zice. sunt sceptic in privinta fenomenelor de genu… nu cred… dar as vrea sa stiu daca face parte din aceeasi categorie cu preotul descris in articol. Multumesc.

    Apreciază

  16. petre said, on februarie 1, 2011 at 5:25 pm

    uite ce mi-a sarit in ochi: ” Ia poziţia lui Iisus pe cruce, îşi pleacă capul într-o parte, îşi dă ochii peste cap şi scoate limba. Nu înainte de a preciza că „uite, aşa arăta Satana şi râdea în hohote!”. ”

    cum vine asta „pozitia lui Isus pe cruce” luata de un preot care il imita pe Satana intr-o biserica?? ce comparatie sugestiva – mi-a intrat fix in varful capului …..

    Si preotul asta e chiar asa isteric, urla, l-a 4 dimineata in propria lui biserica, si se crizeaza numai din 3 vorbe ? isteric si clarvazator – a murit securistu in stalp, da ie frica de o reporterita, de mitropolie nu ii ie ca nu i-a facut nimeni nimic atatia ani …. da de o reporterita ii este frica … si mai face si imagini blank intr-un canon mark 3

    Si ce pacat ca nu avut reportofon – puteam si noi sa auzim exact cum hohotea Satana, chiar asha: cum de nu a avut reportofon …..?

    Cine o fi jurnalista si cam ce a facut in ultimii 5 ani, e si ea ortodoxa, daca nu ce e ???? si a scris Iisus cu doi de ii!

    Mass media asta …

    Apreciază

  17. gerik64 said, on februarie 1, 2011 at 6:21 pm

    Gman
    Psaltirea o citim si e foarte bine.Dar demonilor nu le place asta.Ii arde asa ca si ei ne ataca suplimentar.Uni au o pregatire duhovniceasca mai mare si pot face fata ispitelor diavolesti.Alti sunt mai incepatori mai pacatosi ca mine si citeam 3 catisme zilnic.Dupa o saptamina au inceput ispitele crunte.Asa ca am renutat si am facut numai cele 7 laude din ceaslov care sunt suficiente pentru mine sa am liniste si pace in suflet.

    Apreciază

  18. ROmanul said, on februarie 1, 2011 at 8:57 pm

    Cititi: ” cuvânt despre un cãlugar înselat de diavol, care s-a mântuit”

    http://ortodoxism.ro/proloagele/ianuarie/Proloage09Ian.shtml

    Citez o parte: „Iar diavolul, cel ce de-a pururea se lupta cu cei ce voiesc a vietui cu placere dumnezeiasca, nu inceta a-l tulbura pe acesta, ziua si noaptea, cu ganduri rele. Apoi, dupa putine zile, inchipuindu-se in ingerul luminii, diavolul i s-a aratat lui, zicandu-i: „Sa stii ca pentru curatia ta si pentru viata ta cea cu bune obiceiuri, m-a trimis Domnul ca sa slujesc sfintiei tale.” Iar calugarul i-a raspuns: „Dar ce bine am facut eu ca sa-mi slujeasca mie ingerii?” Iar el a zis: „Toate cate le-ai facut mari si inalte sunt. Ca toate cele frumoase le-ai lasat si te-ai facut calugar. Apoi, cu postul, cu rugaciunea si cu privegherea te ostenesti. Inca, iarasi, lasand si manastirea, te-ai salasuit aici. Apoi, cum sa nu-ti slujeasca sfintiei tale ingerii?” Cu aceste barfeli l-a ingamfat pe el sarpele cel pierzator de suflete si l-a adus la mandrie si totdeauna i se arata lui.

    Iar, intr-o zi, un om fusese calcat de talhari si omul a mers la acest calugar. Si necuratul drac, care in chip de ingeri i se arata lui, i-a zis: „Acest om este pradat de talhari, iar cele furate sunt in cutare loc ascunse, deci spune-i lui ca, mergand acolo, sa si le ia.” Si, venind, omul s-a inchinat la pestera, iar calugarul, de sus, i-a zis lui: „Bine ai venit, frate, stiu ca ai un necaz, ca talharii au venit si ti-au furat cutare si cutare lucru. Nu te necaji peste masura, ca sunt puse toate in cutare loc, iar tu, mergand acolo, le vei afla toate si te roaga si pentru mine.” Deci, omul, auzind aceasta, s-a mirat si, ducandu-se si-a aflat cele furate si l-a proslavit pe el in toata ziua aceea zicand: „Calugarul, ce a intrat in pestera, este prooroc.” Si se aduna la el multime de oameni si-l ascultau pe dansul si se minunau de diavoleasca invatatura lui. Ca ii spunea fiecaruia cele ce vor sa fie si se implineau intocmai. Si asa, s-a inselat ticalosul acela calugar, catava vreme. ”

    In lupta duhovniceasca uneori oamenii sunt raniti dar Dumnezeu poate ierta mai mult decat poate omul gresi cum spunea un Parinte. Poate tot din grija Lui Dumnezeu s-a aflat si s-a facut public ce face acest preot. Noi ne putem ruga pentru acest om.

    Totusi va invit sa cititi pana la capat la:
    http://ortodoxism.ro/proloagele/ianuarie/Proloage09Ian.shtml

    si veti vedea ca totusi calugarul acela a fost ajutat de Dumnezeu sa scape de inselarea diavolului.

    Apreciază

  19. nicoleta said, on februarie 2, 2011 at 7:25 am

    Eu vreau sa va spun o intamplare la care nu am gasit raspuns ,referitor la acei preoti care ” deschid cartea ” .Mi s-a intamplat acum cativa ani ,cand am fost rugati de cineva sa-i ducem la un asemenea preot( care slujeste si azi).Lume multa ,cu masini cu numere din toata tara asteptau sa le vina randul.Am intrat si noi daca tot eram acolo sa vedem ce zice.Deoarece copilul pe care l-am infiat nu stiam daca e botezat,l-am intrebat daca putem face ceva,baiatul fiind deja la varsta adolescentei,un copil foarte credincios.Dupa ce ne-a deschis cartea si ne-a spus anumite lucruri pe care nu avea de unde le sti, dar care erau adevarate,ne-a dat numarul de telefon sa-l sunam ,sa vedem cand poate sa-l boteze(la o slujba pe care o face noaptea).Desi l-am sunat, niciodata nu ne-a mai raspuns si am renuntat gandindu-ne ca poate asta a fost voia lui Dumnezeu( in ce priveste botezul lui la acel popa)Si totusi m-am intrebat mereu ,de ce altora raspundea la acelasi numar si noua niciodata?Vazand ce se intampla , am renuntat sa-l mai sun si nu o voi mai face niciodata .Dar am ramas cu acea nelamurire care ar putea avea totusi o explicatie.Sunt convinsa acum ca a fost o gresala mare sa accept sa-mi spuna din (Pravila) cum zic batranii,si m-am rugat la Dumnezeu sa ma ierte ca pe vremea aia nu stiam ce inseamna asta!

    Apreciază

  20. albina said, on februarie 2, 2011 at 11:38 am

    Am fost si eu la un preot care deschide cartea la Liteni. Nu m-a ajutat cu nimic. Din contra, mai rau mi-a facut. Nu a zis nimic concret la problema cu care m-am dus, numai niste aiureli. Nu cred in asa ceva si stiu ca e si pacat.

    Apreciază

  21. kushter said, on februarie 3, 2011 at 7:09 am

    Dumnezeu să ne binecuvânteze!

    Apreciază

  22. ilies dorina said, on februarie 27, 2011 at 4:44 pm

    Am 35 ani,si pana la aceasta varsta nu am reusit sa imi intemeiez o familie,desi pretendenti si ocazii au fost.Parca e un blestem,o legare de cununii,nu stiu ce sa mai fac,poate ca un preot m-ar ajuta,desi mama mea a facut posturi,fara nici un rezultat.De ce aruncam cu pietre,este vreunul dintre noi care sa nu fi avut pacate?Poate ca acest preot,chiar spune adevarul si ajuta pe cei in suferinta!Si pe vremea lui Iisus erau prorooci,si vindecau in numele lui Iisus!Daca are cineva telefonul acestui preot va rog sa-l postati,multumesc.

    Apreciază

  23. Ioan C. said, on mai 16, 2011 at 4:53 pm

    INDRUMAR BIBLIC ORTODOX

    DESPRE SFANTA TREIME ( DUMNEZEU IN TREI PERSOANE)
    ( pentru Martorii lui Iehova)
    ” Şi după ce s-a botezat tot poporul, botezându-Se şi Iisus şi rugându-Se, s-a deschis cerul, Şi S-a coborât Duhul Sfânt peste El, în chip trupesc, ca un porumbel, şi s-a făcut glas din cer: Tu eşti Fiul Meu cel iubit, întru Tine am binevoit.”
    ( Luca 3, 21- 22).
    Domnul Iisus a zis: ” Iar Eu şi Tatăl Meu una suntem.” ( Ioan 10, 30).
    ” Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Sfântul Duh, şi Aceşti trei Una sunt.” ( I Ioan 5, 7).
    ” Căci căruia dintre îngeri i-a zis Dumnezeu vreodată: “Fiul Meu eşti Tu, Eu astăzi Te-am născut”; şi iarăşi: “Eu Îi voi fi Lui Tată şi El Îmi va fi Mie Fiu”? Şi iarăşi, când aduce în lume pe Cel întâi născut, El zice: “Şi să se închine Lui toţi îngerii lui Dumnezeu”. Şi de îngeri zice: “Cel ce face pe îngerii Săi duhuri şi pe slujitorii Săi pară de foc”; Iar către Fiul: “Tronul Tău, Dumnezeule, în veacul veacului; şi toiagul dreptăţii este toiagul împărăţiei Tale.”( Evrei 1, 5- 8).
    ” Harul DOMNULUI nostru IISUS HRISTOS şi dragostea lui DUMNEZEU şi împărtăşirea SFÂNTULUI DUH să fie cu voi cu toţi!” ( II Corinteni 13: 13).

    DESPRE FAPTE BUNE ( pentru protestanti, care sustin ca mantuirea e numai prin credinta)
    ” Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu îngerii săi; ŞI ATUNCI VA RĂSPLĂTI FIECĂRUIA DUPĂ FAPTELE SALE.” ( Matei 16, 27);
    ” Şi pentru ce Mă chemaţi: Doamne, Doamne, ŞI NU FACEŢI CE VĂ SPUN?” ( Luca 6, 46);
    ” Iar El a zis: Aşa este, dar fericiţi sunt şi cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu ŞI-L PĂZESC.” ( Luca 11, 28).
    ” Nici o sluga nu poate sa slujeasca la doi stapani. Fiindca sau pe unul va uri si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va tine si pe celalalt il va dispretui. NU PUTETI SA SLUJITI LUI DUMNEZEU SI LUI MAMONA.
    Toate acestea le auzeau si fariseii, care erau iubitori de argint,si-L luau in bataie de joc.
    Si El le-a zis: VOI SUNTETI CEI CE VA FACETI PE VOI DREPTI INAINTEA OAMENILOR, DAR DUMNEZEU CUNOASTE INIMILE VOASTRE; căci ceea ce la oameni este inalt, uraciune este inaintea lui Dumnezeu.” ( Luca 16, 13-15);
    ” DE MA IUBITI, PAZITI PORUNCILE MELE.” ( Ioan 14, 15);
    ” DACA PAZITI PORUNCILE MELE, VETI RAMANE INTRU IUBIREA MEA” ( Ioan 15, 10);
    ” Ci, in orice neam, cel ce se teme de El SI FACE DREPTATE este primit de El.” ( Fapte 10, 35).
    ” DUMNEZEU, CARE VA RASPLATI FIECARUIA DUPA FAPTELE LUI:
    Viata vesnica celor ce, PRIN STARUINTA IN FAPTA BUNA, cauta” ( Romani 2, 5-7);9.
    ” Si intru aceasta stim ca L-am cunoscut, DACA PAZIM PORUNCILE LUI.
    Cel ce zice: L-am cunoscut, dar poruncile lui nu le pazeste, mincinos este si intru el adevarul nu se afla.” ( I Ioan 2, 3-4);
    ” Prin aceasta cunoastem pe fiii lui Dumnezeu si pe fiii diavolului:ORICINE NU FACE dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubeste pe fratele său” ( I Ioan 3, 10);
    ” Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: SA PAZIM PORUNCILE LUI; si poruncile Lui nu sunt grele.” ( I Ioan 5, 3);
    ” nu urma raul, ci binele. CEL CE FACE BINE DIN DUMNEZEU ESTE; cel ce face rau n-a vazut pe Dumnezeu.” ( III Ioan 1, 11);
    ” Si marea a dat pe mortii cei din ea, si moartea si iadul au dat pe mortii lor, SI JUDECATI AU FOST, FIECARE DUPA FAPTELE SALE.” ( Apocalipsa 20, 13).

    DESPRE BOTEZUL COPIILOR
    Noi, crestinii ortodocsi, botezam copii pentru ca:
    ” Răspuns-a Iisus şi i-a zis: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea să vadă împărăţia lui Dumnezeu.” ( Ioan 3: 3);
    ” Şi el, luându-i la sine, în acel ceas al nopţii, a spălat rănile lor şi s-a botezat el şi toţi ai lui îndată.” ( Fapte 16: 33);
    ” Am botezat şi casa lui Ştefana” ( I Corinteni 1: 16);
    ” Şi toţi, întru Moise, au fost botezaţi în nor şi în mare.” ( I Corinteni 10: 2).
    Dovada ca marturia nasilor la botez e valabila:
    ” Şi văzând Iisus credinţa lor, i-a zis slăbănogului: Fiule, iertate îţi sunt păcatele tale!” ( Marcu 2: 5).
    Botezul inlocuie circumcizia ( care stim ca se facea la 8 zile de la nastere):
    ” Iată eu, Pavel, vă spun vouă: Că de vă veţi tăia împrejur, Hristos nu vă va folosi la nimic.” ( Galateni 5: 2).
    Persoanele adulte nebotezate ( cum sunt in India) trebuie catehizate inainte de botez.

    SFANTA TRADITIE
    1. De unde stia Pavel numele vrajitorilor lui faraon, care l-au infruntat pe Moise ( ma refer la Iannes si Iambres, din II Timotei 3: 8), ca in Vechiul Testament nu apare numele lor? Raspunsul: din Traditie.
    2. Dar apostolul Iuda de unde stia ce a spus patriarhul Enoh, ( vezi Iuda 1: 14), ca in VT nu apare nici un citat din Enoh? Raspunsul: din Traditie.
    3. De unde stia apostolul Iuda ce i-a spus arhanghelul Mihail Satanei atunci cand a murit Moise ( vezi Iuda 1: 9), ca in VT nu scrie? Raspunsul: din Traditie.
    4. De unde il citeaza Pavel pe Domnul Iisus ( vezi Fapte 20; 35), ca in Evanghelii nu apar aceste Cuvinte? Raspunsul: din Traditie.
    5. De unde avem termenul ” Sfânta Treime”, ca nu exista in Sfanta Scriptura?
    6. De ce crestinii se inchina duminica? Ca nu e o porunca expresa in Biblie, ci Traditia ne-o spune asta.
    7. De unde stim care e forma crucii pe care a fost rastignit Domnul Iisus (ca Martorii spun ca Hristos a fost rastignit pe un stalp si sunt si alte feluri de cruci, precum crucea Apostolului Andrei) ? Din Traditie.
    VT= Vechiul Testament

    DESPRE IMAGINI IN BISERICA
    – ” O, galateni fara de minte, cine v-a ademenit pe voi sa nu va incredeti adevarului, pe voi, IN OCHII CARORA A FOST ZUGRAVIT IISUS HRISTOS RASTIGNIT?” ( Galateni 3: 1).
    – ” Cortul insa sa-l faci din zece covoare de in rasucit si de matase violeta, stacojie si visinie; IN TESATURA LOR SA FACI CHIPURI DE HERUVIMI ALESE CU ISCUSINTA”
    ( Iesirea 26: 1);
    – ” Sa faci o perdea de in rasucit si de matase violeta, stacojie si visinie, rasucita, IAR IN TESATURA EI SA AIBA CHIPURI DE HERUVIMI ALESE CU ISCUSINTA” ( Iesirea 26: 31).
    – Fara a ne mai gandi la heruvimii de pe chivotul legii ( vezi Iesirea cap. 25: 18).
    – ” Si a facut in Sfanta Sfintelor doi heruvimi de lemn de maslin, inalti de zece coti.
    O aripa a heruvimului era de cinci coti si cealalta aripa a heruvimului era tot de cinci coti. Zece coti erau de la un varf al aripilor lui pana la varful celeilalte aripi.
    Tot de zece coti era si celalalt heruvim; amandoi heruvimii aveau aceeasi masura si aceeasi infatisare.
    Inaltimea unui heruvim era de zece coti; la fel si celalalt heruvim.
    Si a asezat el heruvimii la mijloc, in partea de la fund a templului. Aripile heruvimilor erau insa intinse; si atingea aripa unui perete, si aripa celuilalt heruvim atingea celalalt perete. Iar celelalte aripi ale lor se atingeau in mijlocul templului, aripa de aripa.
    Si a imbracat el heruvimii cu aur.
    PE TOTI PERETII TEMPLULUI DE JUR IMPREJUR, PE DINAUNTRU SI PE DINAFARA, A FACUT CHIPURI SAPATE DE HERUVIMI, DE COPACI, DE FINICI SI DE FLORI IMPODOBITE.”
    ( III Regi 6: 23-29).
    ” Apoi să faci doi heruvimi de aur; şi să-i faci ca dintr-o bucată, ca şi cum ar răsări din cele două capete ale capacului;
    Să pui un heruvim la un capăt şi un heruvim la celălalt capăt al capacului.
    şi heruvimii să-i faci ca şi cum ar ieşi din capac. Heruvimii aceştia să fie cu aripile întinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar feţele să şi le aibă unul spre altul; spre capac să fie feţele heruvimilor.”
    ( Iesirea 25: 18- 20; despre capacul chivotului Legii).

    DESPRE INCHINAREA LA INGERI/ SFINTI
    ” Iar îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i: Acestea zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce are cheia lui David, Cel ce deschide şi nimeni nu va închide şi închide şi nimeni nu va deschide: 8. Ştiu faptele tale; iată, am lăsat înaintea ta o uşă deschisă, pe care nimeni nu poate să o închidă, fiindcă, deşi ai putere mică, tu ai păzit cuvântul Meu şi nu ai tăgăduit numele Meu. 9. Iată, îţi dau din sinagoga satanei, dintre cei care se zic pe sine că sunt iudei şi nu sunt, ci mint; iată, îi voi face să vină şi să se închine înaintea picioarelor tale şi vor cunoaşte că te-am iubit.”
    ( Apocalipsa 3, 7- 9).
    Deci: ” iată, îi voi face să vină şi să se închine înaintea picioarelor tale şi vor cunoaşte că te-am iubit.”
    ” 13. Aflându-se însă Iosua aproape de Ierihon, a căutat cu ochii săi şi iată stătea înaintea lui un om; acela avea în mână o sabie goală. Şi apropiindu-se Iosua de dânsul, i-a zis: “De-ai noştri eşti sau eşti dintre duşmanii noştri?” 14. Iar acela a răspuns: “Eu sunt căpetenia oştirii Domnului şi am venit acum!” Atunci Iosua a căzut cu fala la pământ, s-a închinat şi a zis către acela: “Stăpâne, ce porunceşti slugii tale?” 15. Zis-a către Iosua căpetenia oştirii Domnului: “Scoate-ţi încălţămintea din picioare, că locul pe care stai tu acum este sfânt!” Şi a făcut Iosua aşa.”
    ( Iosua 5, 13- 15).

    IMPOTRIVA SUPREMATIEI PAPALE
    ” 8. Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi. 9. Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri.” ( Matei 23, 8- 9)
    papa= tata
    “Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui Mântuitor şi este.”
    ( Efeseni 5, 23)

    DESPRE GHICIT ( deschiderea Cartii)
    ” Să nu mâncaţi cu sânge; să nu vrăjiţi, nici să ghiciţi.” ( Levitic 19, 26);
    ” Să nu se găsească la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicător, sau ghicitor, sau vrăjitor, sau fermecător” ( Deuteronom 18, 10);
    ” Căci popoarele acestea, pe care le izgoneşti tu, ascultă de ghicitori şi de prevestitori, iar ţie nu-ţi îngăduie aceasta Domnul Dumnezeul tău.” ( Deuteronom 18, 14);
    ” Pentru că aşa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: Să nu vă lăsaţi amăgiţi de proorocii voştri şi de ghicitorii voştri care sunt în mijlocul vostru, şi să nu ascultaţi visele voastre, pe care le veţi visa” ( Ieremia 29, 8);
    ” Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua.” ( Apocalipsa 21, 8);
    ” Afară câinii şi vrăjitorii şi desfrânaţii şi ucigaşii şi închinătorii de idoli şi toţi cei ce lucrează şi iubesc minciuna!” ( Apocalipsa 22, 15).

    DESPRE POCAINTA
    1. Pocainta presupune rugaciune catre Dumnezeu ca sa ne ierte: ” Dumnezeule, fii milostiv mie, pacatosului.” ( rugaciunea vamesului, din Luca 18: 13);
    2. Pocainta presupune parerea de rau pentru pacatele facute ( “faptele moarte” Evrei 6: 1)) si dorinta de schimbare: ” Si i-a zis fiul: Tata, am gresit la cer si inaintea ta si nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau.” ( Luca 15: 21);
    3. Pocainta presupune si iertarea aproapelui: ” Tot asa si Tatal Meu cel ceresc va va face voua daca nu veti ierta- fiecare fratelui sau- din inimile voastre.” ( Pilda celui ce datora zece mii de talanti, din Matei 18: 35);
    4. Pocainta presupune marturisirea pacatelor: ” Marturisiti-va deci UNUL ALTUIA pacatele si va rugati UNUL PENTRU ALTUL” ( Iacov 5: 16), vezi si I Ioan 1: 9;
    Deoarece Domnul si Mantuitorul Iisus Hristos a zis apostolilor: ” Si zicand acestea a suflat asupra lor si le-a zis: LUATI DUH SFANT! CARORA VETI IERTA PACATELE LE VOR FI IERTATE; SI CARORA LE VETI TINE, VOR FI TINUTE.” ( Ioan 20: 22-23).
    5. Adevarata pocainta inseamna si facerea de fapte bune, nu doar sa nu faci cele rele: ” Faceti dar, roade vrednice de pocainta si nu incepeti a zice in voi insiva: Avem tata pe Avraam, caci va spun ca Dumnezeu poate si din pietrele acestea sa ridice fii lui Avraam. Acum securea sta la radacina pomilor, DECI ORICE POM CARE NU FACE ROADA BUNA SE TAIE SI SE ARUNCA IN FOC.” ( Luca 3: 9).

    DESPRE CONTINUITATEA BISERICII DE LA APOSTOLI PANA ASTAZI
    ” Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.” ( Matei 16, 18).

    NU ORICINE POATE INTERPRETA SCRIPTURA
    – Ca Domnul Iisus a avertizat fariseii: ” Va rataciti nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.” ( Matei 22: 29) vorbind despre inviere;
    – ” Si alergand, Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia si i-a zis: Intelegi, oare, ce citesti?
    Iar el a zis: CUM AS PUTEA SA INTELEG DACA NU MA VA CALAUZI CINEVA? Si a rugat pe Filip sa se urce si sa sada cu el.” ( Faptele Apostolilor 8: 30- 31);
    – ” Si indelunga- rabdare a Domnului nostru socotiti-o drept mantuire, precum v- a scris si iubitul nostru frate Pavel dupa intelepciunea data lui,
    Cum vorbeste despre acestea in toate epistolele sale, IN CARE SUNT LUCRURI CU ANEVOIE DE INTELES, PE CARE CEI NESTIUTORI SI NEINTARITI LE RASTALMACESC, CA SI PE CELELALTE SCRIPTURI , SPRE A LOR PIERZARE.” ( II Petru 3: 15- 16).
    – ” Aceasta stiind mai dinainte, CA NICI O PROOROCIE A SCRIPTURII NU SE TALCUIESTE DUPA SOCOTINTA FIECARUIA;
    Pentru ca niciodata proorocia nu s- a facut din voia omului, ci oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu au grait, purtati fiind de Duhul Sfant.” ( II Petru 1: 20- 21);
    – ” Oare toti sunt apostoli? Oare toti sunt prooroci? OARE TOTI SUNT INVATATORI? Oare toti au putere sa savarseasca minuni? ” ( I Corinteni 12: 29).

    Apreciază

  24. crestinul ortodox said, on iunie 30, 2012 at 9:46 am

    Apreciază

  25. mihaita said, on ianuarie 12, 2013 at 6:47 pm

    La numai 55 de ani, un român se zbate la limita dintre viaţă şi moarte. El şi-a pierdut total capacitatea de muncă din cauza numeroaselor afecţiuni grave de care suferă. Drept urmare, banii pentru tratamente sunt din ce în ce mai puţini, iar omul este condamnat la moarte. Citeşte în continuare povestea cutremurătoare a lui Mihai Feraru, aşa cum ne-a relatat-o chiar el într-un mail trimis pe adresa redacţiei. „Ma numesc Mihai Feraru de 55 ani, sunt foarte bolnav din 1994, primul infarct l-am suferit in 1994 eram la serviciu, al doilea infarct l-am suferit in1998, dupa primul infarct am suferit primul accident vascular din trunchiul cerebral, dupa care am ramas cu o paralizie pe partea dreapta asta s-a intamplat in 1995, al doilea accident vascular cerebral l-am suferit in anul 2000, in 2004 am fost diagnosticat cu DIABET ZAHARAT, De atunci si in prezent fac injectii cu insulina de patru ori pe zi, acuma de 2 ani am fost descoperit cu POLIARTRITA REUMATOIDA, am ajuns sa pot merge cam 30-40 m dupa care trebue sa fac o pauza, eu nu pot efectua nici un fel de activitate, capacitatea de munca este pierduta in totalitate, numai bunul Dumnezeu stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, mai ales ca duc lipsa de mancare si medicamente, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi care-l iubeste pe Dumnezeu, sa ma ajute si pe mine din putinul lor, iar Dumnezeu si Maica domnului sa le rasplateasca darul inzecit, si cu multa sanatate. Pentru asta eu am un cont deschis la banca; RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93RZBR0000060001059026 IN LEI .si-n euro nr RO72rzbr0000060004438690.pe nume mihai feraru cod zwift: RZBRROBU”.. eu am ca martor pe DUMNEZEU, ptr ca numai el stie si vede totul, si tot Dumnezeu ne va judeca pe fiecare ptr faptele noastre, Iertati-ma. Adresa mea postala este: Mihai Feraru oficiul postal nr 1 vaslui, casuta postala 95, localitatea vaslui jud vaslui Romania, tel 0040761887298. Doamne ajuta,,, A-R,, daca vreti sami dati un raspuns o puteti face pe aceasta adresa de meil, multumesc.

    Apreciază

  26. Daniela said, on iulie 1, 2014 at 12:31 pm

    Am fost si eu o data la un asemenea preot, iar pe langa faptul ca nu s-a intamplat nici in ziua de astazi lucrul pt care am fost (am fost in 2011), vreo 2 ani de zile mi-a mers total aiurea.Deci, daca aceasta practica ar fi facuta cu voia si puterea lui Dumnezeu, cred ca altfel ar fi stat lucrurile.Concluzionez ca am fost mustrata de Dumnezeu cu acea perioada grea pentru ca am apelat la aceasta metoda.

    Apreciază

  27. […] DESCHIDEREA CARTII (a Sfintei Scripturi) = VRAJITORIE. Preotul Petru Budean din Bont o practica … … […]

    Apreciază

  28. […] DESCHIDEREA CARTII (a Sfintei Scripturi) = VRAJITORIE. Preotul Petru Budean din Bont o practica … … 45 623 vizualizări […]

    Apreciază

  29. Ionut said, on decembrie 5, 2016 at 3:54 pm

    Am și eu o problem ajutați-mă va rog

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.