SACCSIV – blog ortodox

De la 1 APRILIE ramanem FARA PLANTE MEDICINALE? Vor aparea periculoase retele de traficanti de musetel?

Posted in PLANTE MEDICINALE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on ianuarie 28, 2011

De la 1 aprilie rămânem fără produse naturiste!

Nu este o glumă tradiţională, ci o veste cât se poate de adevărată.

Tinctura de propolis sau crema cu extract de rostopască vor dispărea la primăvară din toate magazinele Uniunii Europene, dacă produsele pe bază de plante medicinale nu au trecut prin complicata procedură de înregistrare cerută de Comisia Europeană.

TVR a stat de vorbă cu Oana Antonescu, europarlamentar, o apăratoare a produselor naturiste.

Amănunte despre o posibilă conspiraţie a giganţilor farmaceutici, în reportajul realizat la Bruxelles de Magdalena Moreh şi Dragoş Dumitran

Vizionati va rog si inregistrarea de la:

INTERZIS produselor naturiste neînregistrate la Comisia Europeană!

Cititi va rog si:

Directiva UE: PLANTELE MEDICINALE ar putea deveni ILEGALE din 2011. Nu si pentru Big Pharma …

SISTEMUL s-a gandit la saraci si la CEI CE VOR SA SE REFUGIEZE – LEGEA 171/2010: nu doar copacii sunt ai statului in PADURI ci si ciupercile, murele, perele padurete, plantele medicinale, etc. … Adica tot

Esticii in general si romanii in mod special, mai au inca o oarece aplecare spre ilegalitate, atunci cand autoritatile impun masuri imbeciloide. Asa ca e foarte probabil sa mai gasim plante medicinale, ori la taraba langa patrunjel, ori se vor crea „mafii” ale ceaiurilor, ce se vor vinde la negru, precum tigarile de contrabanda.

Suna cretinoid: „mafii” ale ceaiurilor. Dar este foarte posibil ca autoritatile sa fie suficient de habauce in comportamentul lor de slugoi si sa inceapa o vanatoare impotriva traficantilor de musetel. Nu stiu unde in codul penal ii vor incadra, dar se descurca ei … Interesant e ca in paralel se va duce in continuare o campanie pentru liberalizarea drogurilor zise usoare.

Eu fac pipi pe legea lor si voi consuma ceaiuri indiferent de unde le voi procura.

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 28, 2011 at 2:08 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Un pacatos said, on ianuarie 28, 2011 at 2:28 pm

    Frate Saccsiv, ai vorbit urat: ” eu fac pipi pe legea lor”.De ce sa facem pipi, cand ne putem sterge cu ea la fund?

    Apreciază

  3. Iustina said, on ianuarie 28, 2011 at 2:33 pm

    De pe acum trebuie sa strangem seminte din soiuri romanesti. Controlul total a inceput.

    Ne vor urmari si in drumetii, cand vom strage plate sau vom lua aer curat?
    Acesti satanisti ne vor ingrasati cu chimicale si etnobotanice, mutanti genetici si nu normali. Oamenii normali vor deveni raritati.

    Rezistenta a inceput. Sa nu ne temem. Ce este scris in Biblie se va intampla. Psihopatii si satanistii conduc acum lumea.
    Doamne, ajuta!

    Apreciază

  4. AN said, on ianuarie 28, 2011 at 2:41 pm

    Nu esti singurul care face pipi pe legea lor chiar daca suna urat, dar o asa lege asta merita. Toate alimentele in general din supermarketuri si produsele de la firme celebre gen Coca Cola contin anumite substante care produc chiar in momentul consumului anumite modificari in metabolismul consumatorului. Eu de exemplu daca beau Cola sau Pepsi visez foarte urat noaptea…

    Apreciază

  5. studentperole said, on ianuarie 28, 2011 at 3:41 pm

    Parerea mea, o sa fie lege teoretica, nu si practica. Cum ii baga in cap sistemu la romanu din zona rurala, ca nu are voie sa isi faca ceai de soc? Ce or sa faca? o sa aresteze/amendeze populatia de la sate?:))

    Facand o paralela, e ca si legea pirateriei pe internet: exista, dar nu se aplica. La fel cum romanu’ de la oras stie sa isi descarce filme de pe net, asa poate si ala de la sat sa isi culeaga plantele de pe camp. Si viceversa:))

    Apreciază

  6. dante said, on ianuarie 28, 2011 at 3:49 pm

    Mda, eu consumind zilnic ceaiuri, voi intra direct sub incidenta legii. Ma si vad cumparind ceaiuri de contrabanda dupa blocuri, sau cultivind menta sau musetel noaptea, la tara, sa nu ma vada vecinii si sa ma dea in vileag. Si daca voi fi prins, rog de pe acum, pe oamenii cu inima mai mare sa vina sa-mi aduca si mie cite un pachetel la vorbitor.
    Lasind gluma la o parte, treaba este destul de grava si se atenteaza direct la sanatatea Romanului, aia care a mai ramas.
    Nu ne ramine decit sa cumparam medicamentele lor ineficiente si otravitoare, sau sa mergem pe la mama omida, ca pe ea or sa o bage in legalitate, sa ne faca ea un leac „adevarat”.
    Naivul de mine, imi facusem planuri pentru la primavara sa ma duc sa culeg sunatoare, tei, menta, musetel, etc.
    Dar eu tot mai am o speranta, pentru ca traiesc in Romania si aici lucrurile nu stau exact cum dicteaza uriciunea europeana, adica la noi, intotdeauna se modifica modificarea si Dumnezeu ne mai apara din cind in cind. Si in spatiul Schengen, trebuia sa intram, dar multumita Domnului, nu s-a intimplat, ne-a mai dat un pic de ragaz, poate ne vine mintea la cap.
    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  7. mircea said, on ianuarie 28, 2011 at 4:24 pm

    In toata neseriozitatea si in stilul de abureala romaneasca care in anumite momente (mai tot timpul) te scoate din minti, am vazut acum ceva timp si un posibil avantaj. Cel la care se face referire mai sus. Neamtzu executa nemteste ce i se spune. Noi… bine ca nu santem nemtzi. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne relaxam. Dar spiritul asta de dezagregare, de razvratire impotriva ordinii, o perioada ne va ajuta. Santem din categoria : ne opunem ordinii prin dezordine. Cat de mare va fi perioada asta, ramane sa vedem. Asa cred eu.

    Apreciază

  8. Fulger said, on ianuarie 28, 2011 at 5:15 pm

    Sunt de acord cu tine Saccsiv, cum pot ei sa ilegalizeze plantele medicinale ,sunt folosite mai mereu in casa , UE ne-a distrus pe toti.

    Apreciază

  9. a4m said, on ianuarie 28, 2011 at 6:52 pm

    e ca si cum ai incerca sa opresti oamenii sa bea apa de izvor… sau lapte direct de la sursa, nepasteurizat sau ambalat… nu vor reusi…

    dar referitor la semintele de soiuri romanesti… acestea deja se gasesc cam greu, deoarece si batranii de la tara s-au invatat sa foloseasca soiuri cumparate caci sunt tratate si deci sunt mai rezistente, productia e mai mare si mai rapida… chiar si cei care au ramas fideli soiurilor romanesti, nu au putut sa tina plantele izolate, iar prin polenizare (de la insecte sau vant) s-au modificat plantele traditionale romanesti, ”s-au corcit” cu celelalte (otravite)… asta e, nu poti evita totul… totusi, conteaza sa fie crescute in conditii normale, nestropite… se simte diferenta…

    Apreciază

  10. cristian said, on ianuarie 28, 2011 at 7:12 pm

    multe legi sunt date,observ,desi nu sunt puse in practica,dar ,ma gindesc ca va veni vremea cind le vor folosi-o anume situatie o va impune si atunci nu vor mai trebui sa gindeasca ”ingradirile ”(legile),ci doar sa-ti stea obserbator daca le vei incalca ;poate sunt doar pregatite pentru ce va sa vina,dar pina atunci ei isi construiesc suportul ”legal”….iertare ,Doamne ajuta

    Apreciază

  11. stef said, on ianuarie 28, 2011 at 9:19 pm

    M-m umplut de nervi!

    Apreciază

    • ana said, on ianuarie 28, 2011 at 9:39 pm

      Eu la fel. Eu nu beau decat apa sau ceai, de felul meu. Dar sunt curioasa ce explicatie au de dat, de ce le retrag de pe piata?

      Apreciază

  12. radu' said, on ianuarie 28, 2011 at 10:08 pm

    pai cum adica, eu care beau zilnic ceai de macese, coada soricelului samd daca voi fi prins de politie cu un buchet de sunatoare in mana o sa ma bage la zdup? pai nu o sa le dea lumea foc la astia?

    Apreciază

  13. petre said, on ianuarie 29, 2011 at 12:33 am

    un scenariu aberant:
    intii vine legea, pe urma nimic, dupa o vreme sunt pusi in corzi, cu incetul, cu mijloace legale marii jucatori de pe piata, creste pretul – se limiteaza accesul, cu timpul multi vor renunta sa dea „atatia” bani pe ceva fara efect imediat. Pe urma intra diferite solutii alternative – ceai sintetic – exista, da nu a prins in piata. incetul cu incetul se erodeaza piata, se impun constrangeri mai mari pe mari producatori/comercianti, + unii din strainatate respecta mai ushor „regulile” intr-o tara ca sri lanka, india, china obtii orice aprobare vrei – ei exporta in UE pe baza de acorduri comerciale, care se fac greu si numai dupa niste discutii lungi – ca doar e vb de sanatatea oamenilor, de ex o firma de medicamente furnizeaza ambalajul, face niste verificari chimice-sanitare… ma rog la noi se spune comision…. la un moment de dat ceaiul de calitate devine ca aspirina: 1 pastila de 3 bani se vinde cu 10 lei – ma rog asta e ideea, jucatorii sunt putini … pe urma se pun suplimente, gusturi naturale etc… dupa foarte multi ani ….. se trece la o etapa mult mai avansata ….

    Obiectiv atins! totul e sa nu se grabeasca, sa nu sara broasca din oala 🙂

    La noi: Nu sta nimeni sa te urmareasca ca bei tu ceaiul cules de tiganii din satu’ lu mamaia-ta – daca o tara 2 fac nota discordanta nu e problema afacerile sunt la nivel global, plus o sa ii prinda ei la cotitura.

    parerea mea:
    Regula asta e data in primul rand pentru alde occidentali unde numai culege nimeni musetel de mult, totul e facut in ferme din alta tara – si ceaiul se ia de la firme de renume de pe raftul de sus la super market.
    In vest nu am observat sa existe „Plafar” -ceai medicinal, astia stiu de ceai negru si verde, musetel, fructe de padura si cam atat – am dreptate ?.

    Apreciază

  14. […] De la 1 APRILIE ramanem FARA PLANTE MEDICINALE? Vor aparea periculoase retele de traficanti de muset… […]

    Apreciază

  15. gerik64 said, on ianuarie 29, 2011 at 7:14 am

    Astia nu au luat in calcul ca romani prin ce au trecut au inteligenta stiu sa supravietuiasca.Am credinta ca aici la noi multe planuri diabolice se vor da peste cap.Si o sa vedeti ca poporul asta la greu se va uni.Nu se poate conduce o lume intreaga nu se poate controla totul. cum cred ei.Libertatea nu se poate fura nici Dumnezeu in bunatatea lui nu s-a atins de ea.Avem libertatea sa alegem bine, rau rai ori iad.Asa ca vom avea plante medicinale si la marginea drumului.Uniunea se destrama nicir elitele nu o mai vor au facu-o doar pentru razboiul asta care va sa vina.Sa fim atenti la greci si turci acolo e scinteia care va declansa pustiirea.

    Apreciază

  16. Dan Tanasescu said, on ianuarie 29, 2011 at 3:01 pm

    Problema este ceva mai complicată. Bineînţeles că nu îi vor putea controla pe cei care locuiesc la ţară sau la curte, dar firmele gen „Plafar” sigur îşi vor înceta activitatea. Eu de exemplu am probleme cu ficatul şi folosesc nişte pastile cu extract din mai multe plante. Fără aceste pastile aş avea probleme. De la 1 aprilie, pentru fiecare plantă componentă din acel medicament firma producătoare va trebui să obţină un certificat de la UE care costă 100.000 de euro. În acest fel firmele se vor închide de la sine.

    Plus de asta, Codex Alimentarius nu se referă numai la plantele medicinale ci şi la o serie de alimente şi plante alimentare. De exemplu usturoiul, menta şi pătrunjelul vor fi considerate droguri de categoria a 4-a şi se vor elibera doar pe bază de reţetă!!! De asemenea produsele animale naturale vor fi interzise. Cine va dori să crească o vacă, sau alt animal, va trebui să respecte o serie de reguli printre care injectarea cu antibiotice şi hormoni, iar laptele natural va fi interzis, fiind aprobat doar cel pasteurizat şi provenind de la animale tratate ca mai sus. Şi sunt multe alte lucruri acolo care te fac să te cruceşti.

    Apreciază

  17. Anca said, on ianuarie 30, 2011 at 5:18 pm

    ABERANT!!!!!!!!!!! Mi se pare un scenariu de film SF chestia asta cu interzicerea ceaiurilor din plante. Eu sunt o mare consumatoare de ceaiuri din plante , mai ales ca nu consum sucuri din comert. Multe dintre plante mi le culeg singura din flora spontana in functie de sezon sau chiar de la mine din gradina. Sa ne fereasca Dumnezeu! Pana unde pot ajunge? Parca nu-mi vine sa cred cand citesc astfel de lucruri. Nu au inteles pana acum ca trebuie sa ne apropiem mai mult de natura, daca vrem sa fim sanatoasi? Ca Dumnezeu in marea lui intelepciune ne-a lasat tot ce avem nevoie in natura, inclusiv leacurile pentru toate bolile?

    Apreciază

  18. Dan Tanasescu said, on ianuarie 31, 2011 at 2:54 pm

    @Anca: Cine să înţeleagă că „trebuie sa ne apropiem mai mult de natura, daca vrem sa fim sanatosi”, psihopaţii care ne conduc şi vor să ne extermine???

    Apreciază

  19. […] De la 1 APRILIE ramanem FARA PLANTE MEDICINALE? […]

    Apreciază

  20. […] De la 1 APRILIE ramanem FARA PLANTE MEDICINALE? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.