SACCSIV – blog ortodox

DOCUMENTUL TOTAL in RUSIA: Din 2012 CARD ELECTRONIC UNIVERSAL. Toate in unul: act de identitate, card bancar, cartela de autobuz, etc. …

Posted in CARD ELECTRONIC UNIVERSAL, RUSIA by saccsiv on ianuarie 23, 2011

Citez din articolul Russia To Adopt Universal ID Card in 2012:

Pentru toti acei teoriticieni ai conspiratiei, 2012 tocmai a devenit si mai amenintator. Conform legislatiei adoptate in vara trecuta, Rusia va adopta un card de identitate universal incepand cu anul viitor. Cardul Universal Electronic (UEC) este intentionat ca in cele din urma sa inlocuiasca toate formele de identificare locale, regionale, si nationale, producand o baza de date centrala prin intermediul careia rusii pot accesa totul, de la asigurare medicala la bancomate. Potrivit site-ului oficial, UEC va fi adoptat de aproximativ 1000 servicii regionale si nationale precum si de aproximativ 10 000 de intreprinderi comerciale. Primarul Moscovei a declarat deja ca va putea include transportul public acolo, si ne putem astepta la adoptii similare in intreaga natiune. Vor purta rusii un singur act de identitate care sa fie singurul lor pasaport pentru a accesa toate serviciile publice si private? Se pare ca da.

Un proiect similar a inceput in India, si exista experimente similare si in Mexic.  Cardul universal incepe sa prinda tot mai mult in lume. Unde se va mai raspandi in viitor?

Aparent, UEC este destinat sa impinga sistemul de identificare rusesc in secolul 21. Cardul nu numai ca va asigura un mijloc mai usor cetatenilor de a face tranzactii electronice (in persoana sau online) se presupune ca va diminua si frauda. In timp ce nu pare ca va include date biometrice, cardul are alte masuri de siguranta. Toate informatiile (fie pentru stat sau pentru privat) vor fi stocate intr-o baza de date si nu pe card. UEC va avea un numar, un „cod de trecere” care indica utilizatorului inregistrarea corespunzatoare din baza de date. Este neclar ce tip de cititoare (RF, banda magnetica, etc) vor fi capabile sa acceseze acest card, insa comform site-ului cel putin unul din ele (probabil singurul) va fi de contactless (informatia electronica va putea fi citita de la distanta cu un echipament special ce foloseste unde radio)

Pentru tranzactiile financiare utilizatorii vor putea sa stabileasca limite predefinite astfel incat cardul va putea retrage doar o suma limitata de fonduri pe o perioada de timp. Fiecare utilizare a UEC va necesita introducerea unui numar personal de identificare, si fiti atenti,  tuturor li se va acorda de asemenea si un PIN fals!

Daca cineva va va constrange sa utilizati UEC-ul dvs, atunci introduceti PIN-ul fals.  Autoritatile vor fi notificate furis in timp ce tranzactia va parea ca se desfasoara normal.

Exemple cum va functiona UEC. Traducerile sunt binevenite.

Incepand din 2012, cetatenii rusi vor putea utiliza cardul universal si sa il conecteze la conturile lor bancare, carti de credit, cartele de autobuz, etc.  Avand in vedere mandatul juridic majoritatea companiilor precum si toate institutiile locale/regionale/nationale vor fi obligate sa il accepte. Convenabil, da. Potential dezastruos? Foarte posibil, dar Rusia nu va fi singura in asta. India adopta un ID universal pentru identitatea nationala si va incuraja institutiile publice si intreprinderile comerciale sa il accepte. Acel ID universal (UID) va contine totusi date biometrice destul de cuprinzatoare. Programe in Mexic (imputernicite de o companie din SUA) vor experimenta identificarea pe baza de scanare a irisului in scopuri publice si comerciale, desi la o scara mai restransa. ID-ul universal, in special  cele cu functii de securitate avansate par a fi o moda in crestere pe scena mondiala.

Exista unele beneficii reale aici. Comoditate, cu siguranta. Multi cetateni rusi pur si simplu nu au un mijloc sigur pentru a efectua cumparaturi online, si sistemul lor public este un labirint de carduri de identitate suprapuse care necesita o birocratie la fel de incurcata.

Setat corect, un ID universal conectat la conturile bancare va poate ajuta sa tineti evidenta cumparaturilor si sa va administrati finantele personale cu mare precizie. Securitatea s-ar putea de asemenea imbunatati , dar cred ca orice sistem de acest gen (chiar si cele bazate pe date biometrice) sunt numai cu un pas mic inaintea ingeniozitatii criminale.

Nu cred ca  trebuie sa fii neaparat un adept al conspiratiei ca sa observi pericolele. Cu un singur ID, agentiile vor fi capabile sa urmareasca activitatea unei persoane cu o mult mai mare precizie. Asta ar insemna capturarea teroristilor prin tranzactiile financiare detectate, dar in acelasi timp ar insemna o invazie a vietii private la scara larga. Nu sunt sigur daca este vorba doar de un vechi prejudiciu al Razboiului Rece aici, dar cred ca reputatia Rusiei face acea posibilitate sa fie foarte probabila.

In orice caz, fie ca UEC-ul Rusiei se dovedeste a fi o binefacere sau o nenorocire pentru cetatenii sai, cu siguranta vine. Si foarte curand. Cu cat mai des vedem adoptia cardului universal de indentitate cu atat mai mult cred ca o forma de astfel de tehnologie se va raspandi in fiecare stat industrializat din lume.

Chestiune guvernamentala sau privata, orientata comercial sau ca serviciu, consolidata biometric sau nu – ID-ul universal se raspandeste. Oricare ar fi problemele sau avantajele pe care le-ar putea provoca, cel mai bine ar fi sa ne pregatim pentru ele inca de acum.

Cititi va rog si:

MEXIC va deveni prima tara care va folosi SCANAREA IRISULUI IN ACTUL DE IDENTITATE …

Din nou despre MEGA ACTIUNEA din India: BULETIN BIOMETRIC CU CIP, amprentare, scanarea irisului, numar unic de identificare pentru o populatie mai numeroasa decat a SUA, UE si Rusiei luate la un loc …

Dupa India, CARD de indentitate CU CIP, obligatoriu si in AFGANISTAN. Dovada faptului ca SISTEMUL vine cu CIPUL dupa tine si in jungla si pe dealurile pustii, pana la capatul pamantului …

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 23, 2011 at 5:05 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Laurentiu said, on ianuarie 23, 2011 at 5:14 pm

    Saccsiv, consider ca trebuie sa pui articolul urmator pe blog :

    Avortul, metoda contraceptivă folosită în exces de românce:
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/avortul-metoda-contraceptiva-folosita-in-exces-de-romance-918889.html

    Apreciază

    • natalia said, on ianuarie 23, 2011 at 6:48 pm

      Mai astia sunt in firea lor? uite ce debiteaza deontologii ziaristi…„Biserica consideră uneori mult mai păcătoasă varianta contraceptivă decât recurgerea la un avort”

      Presa se ocupa cu spalarea creierului…plus ca fac reclama la greu anticonceptionalelor care genereaza dereglari hormonale,sterilitate si uneori chisturi si chiar cancer…cat sunt de perfizi toti slugoii astia abjecti asta daca cumva nu isi dau sema de ce debiteaza si in slujba cui lucreaza….Un articol f smintitor desi statisticile sunt probabil reale.

      Apreciază

      • Laurentiu said, on ianuarie 24, 2011 at 9:19 am

        Aceasta nu-i nimic. In revista „Ce se intampla doctore?” la rubrica SAFE SEX au numai articole care promoveaza vaccinele anti-HPV, metode „noi si sigure” contraceptive, vaccin contraceptiv pentru Barbati si alte „imbunatatiri” medicale

        Apreciază

  3. numaiortodoxia said, on ianuarie 23, 2011 at 6:37 pm

    ” Cu adevarat ca este chiar mai tîrziu decît credeam cu totii: Apocalipsa se întîmpla chiar acum. Si cît este de trist sa vezi crestini, mai ales tineri ortodocsi, peste capetele carora pluteste amenintator aceasta tragedie incalculabila si care cred ca pot duce mai departe ceea ce ei numesc „o viata normala” în aceste vremuri cumplite” ,spunea Cuv. Seraphim Rose – si ce multa dreptate are .

    Apreciază

    • Iustina said, on ianuarie 23, 2011 at 6:58 pm

      Asa este. Normalitatea nu mai e de mult timp.Va fi vai si amar. Vai de pruncii care cresc acum! Tot ce se intampla ne demonstreaza ca nu mai exista solutii omenesti. Cu cip sau fara el. Atat. Cine are o bucata de pamant sa se bucure , pentru ca acolo se va retrage, in cel mai fericit caz.
      Si daca ar fi doar cipul. Mergi pe strada si lumea e cenusie. Nu mai stim sa zambim, sa ne ajutam. Romanii supravietuiesc in frica si mizerie morala fara precedent.
      Nu putem face decat sa-l marturisim pe Hristos, cu bucurie. Aceasta e bucuria noastra si salvarea.

      Apreciază

  4. Yo said, on ianuarie 23, 2011 at 7:05 pm

    Apreciază

  5. Yo said, on ianuarie 23, 2011 at 7:06 pm

    Apreciază

  6. Graiul Ortodox said, on ianuarie 23, 2011 at 7:10 pm

    PERICOLUL EVIDENT AL SCHISMEI ÎN CADRUL BISERICII ORTODOXE A SERBIEI

    http://graiulortodox.wordpress.com/

    Apreciază

  7. quintus said, on ianuarie 23, 2011 at 7:33 pm

    Un documentar fff interesant(in 12 parti)

    Poate cineva sa-l traduca in limba romana?(mai ales ca are subtitrare in engleza)

    Apreciază

  8. acadennis said, on ianuarie 23, 2011 at 7:36 pm

    Visul lui Hitler e pe cale de a deveni realitate

    NEMTII VOR O NOUA RASA ARIANA MODIFICATA GENETIC

    Link:
    http://www.agentia.org/anchete/nemtii-vor-o-noua-rasa-ariana-modificata-genetic-8052.html

    Apreciază

  9. fanu said, on ianuarie 23, 2011 at 7:48 pm

    Apreciază

    • un alex said, on ianuarie 24, 2011 at 9:34 am

      Acest clip face parte din conferinta „Taina faradelegii in Romania” sustinuta in anul 2004 de Parintele Calistrat Chifan – Manastirea Barnova si Parintele Amfilohie Branza – Manastirea Diaconesti.

      Am intervenit pentru ca am gasit pe net intreaga cuvantare (peste 3 ore si jumatate) structurata in doua linkuri si consider ca merita urmarita toata conferinta. Expunerea desi pare ca dureaza cam mult, nu pot sa spun decat ca pentru cei care au timp liber nu cred ca se va mai pune problema rabdarii, ci la sfarsitul prelegerii ramane doar o foame a Cuvantului… Doar atat?

      http://video.google.com/videoplay?docid=-1901111277356085846

      http://video.google.com/videoplay?docid=5374011582835766603

      Apreciază

  10. fanu said, on ianuarie 23, 2011 at 7:55 pm

    interesant ce se face la ruşi… încep să cred că vor strânge laţu şi ori ori, adică ori le merge şi duc la bun final or se trezeşte lumea şi iese cu bătaie şi ni l servesc pe mesia in vitro SAU după ce fac toată scanarea şi iniţierea în ecumenism vor zice iată că am adus pacea şi prosperitatea şi să vezi atunci război şi lupte…

    Apreciază

  11. fanu said, on ianuarie 23, 2011 at 7:59 pm

    pare să lumea este atât de aflată între ideologie, chaos şi lipsă de duhovnicie or depărtare de Hristos încât ăştia pot face cam orice… iar cei care sunt treji oricând pot fi fizic, psihic, societal izolaţi…

    Apreciază

  12. […] DOCUMENTUL TOTAL in RUSIA: Din 2012 CARD ELECTRONIC UNIVERSAL. Toate in unul: act de identitate, car… Comments RSS feed LikeBe the first to like this post. […]

    Apreciază

  13. ciprian said, on ianuarie 23, 2011 at 9:04 pm

    Buna seara! Ce vreau sa spun, nu are legatura cu subiectul, dar nu stiam pe unde sa va scriu. Astazi, Biserica Ortodoxa din Ancona, Italia, s-a conformat saptamanii de rugaciune ecumenista! Au avut un grup destul de numeros de catolici invitati, italieni. Pe langa rugaciunile catollicilor, pe care le-au facut in timpul Sfintei Liturghii !!!!, dascalul nostru ortodox a spus Crezul catolic impreuna cu ei inainte de Crezul ortodox, bineinteles in timpul Sfintei Liturghii, incluzand… „cred in una apostoleasca biserica catolica”!!! Puteam accepta sa vina, sa asculte si dupa Sfanta Liturghie sa cante pana seara daca vroiau… mi s-a parut deplasat total!!

    Apreciază

    • Anton said, on ianuarie 24, 2011 at 6:45 am

      Si voi, de ereati acolo, nu le-ati dat cu Huuu ?
      Asa se cadea, nu crezi ?
      Totusi cum vine asta „dascalul nostru ortodox”, nu stiu eu ii spun „parintele”, „preotul” ?
      Mai aveti si alt fel de dascal pe acolo ?

      Apreciază

  14. Iones said, on ianuarie 23, 2011 at 10:10 pm

    Deci, e clar, deja incepe sa se exitinda la nivel global toata chestie, ca nu degeaba spune in Apocalipsa „ca nimeni sa nu poata cumpara sau vinde”

    Asta va fi o lupta grea pe viata si pe moarte nu stim cati vom fi cei care vom rezista…

    Apreciază

  15. Aurora said, on ianuarie 24, 2011 at 8:50 am

    @Ciprian,
    Daca intr-o biserica ortodoxa s-a spus Crezul catolic, incluzand ratacirea Filioque, este foarte grav. Inseamna ca se pregateste cu pasi mari, nu mici, UNIREA !!! Dar si daca nu s- a spus filioque, e grav sa te rogi cu papistasii ! Este oprit de canoane. Deci a avut „dreptate” ereticul Athenagora cand a afirmat „canoanele pot fi puse in camara”, adica stia el ce stia. FRATILOR, NE ASTEAPTA CEA MAI MARE TRADARE DIN ISTORIE. SA NE RUGAM SA NU CADEM SI NOI !!! Maica Domnului, ai mila de noi !

    Apreciază

  16. Iustina said, on ianuarie 24, 2011 at 10:27 am

    @Ciprian

    E trist ce auzim. Prigoana a inceput. Asta si din cauza pacatelor noastre, a slabiciunilor si ratacirilor.

    Suntem la mila Lui Dumnezeu.

    Apreciază

  17. Iustina said, on ianuarie 24, 2011 at 10:47 am

    @Saccsiv

    Vreau sa va dau o veste proasta. Sotum meu acum a venit de la Casa de Asigurari de Sanatate unde a prezentat doua cereri prin care ne facem cunoscut refuzul cardurilor de sanatate cu cip.

    Raspunsul a fost urmatorul: nu putem primi cererile pentru ca nici noi nu avem o situatie clara in privinta cardurilor!
    Sotul a insistat sa vorbeasca cu directorul dar secretara i-a raspuns ca nu are rost.
    Vom merge si maine sa vorbim, totusi, cu directorul si sa primim numere de inregistrare pentru cele doua cereri.

    Isi bat joc de noi. Aceasta se intampla la Piatra Neamt.

    Va rog, incercati si voi sa faceti acest lucru. Veti fi refuzati la fel? Poate ca in alte orase se intampla lucruri mai bune.

    Apreciază

  18. codrut said, on ianuarie 24, 2011 at 11:33 am

    @ Iustina

    Dar de ce trebuie sa mergeti sa refuzati ceva ce inca nu vi s-a dat?
    Eu nu voi lua cardul cu microcip si cu asta basta…il las sa zaca in cutia postala pana face mucegai sau daca postasul insista sa semnez ptr el ii voi spune sa-l returneze el…ca eu nu-l accept….Cu sila nu ti-l poate baga pe gat….il ignori complet si cu asta basta

    Apreciază

  19. Iustina said, on ianuarie 24, 2011 at 12:07 pm

    @Codrut

    Am mers la Casa de Asigurari pentru ca directorul a trambitat sus si tare acum cateva saptamani ca de luna viitoare vom intra obligatoriu in posesia cardurilor. Daca urmariti lik-ul

    http://mures.adevarul.ro/locale/piatra_neamt/Neamt-_De_luna_viitoare_vin_cardurile_de_sanatate_0_368963110.html

    o sa vedeti ca inca din luna decembrie trebuia sa primim porcariile astea.

    Ceva, totusi , se intampla de se intarzie distribuirea lor.
    Oricum, nu primim nici un card.

    Doamne, ajuta!

    Apreciază

  20. ciprian said, on ianuarie 24, 2011 at 12:13 pm

    Dascal ii spunem celui care canta la Strana. Am subliniat ortodox, pentru ca ieri erau si un grup de catolici care cantau si cred ca aveau si ei dascalul lor! „Huu” nu am facut, pentru ca vreau sa ma mai duc la biserica si nu sunt prea multe pe aici, sa am de unde alege!

    Apreciază

  21. mircea said, on ianuarie 24, 2011 at 3:14 pm

    Iustina,

    Parerea mea.
    E foarte bine ca si tu si sotul santeti pe aceiasi lungime de unda. Asta e cel mai important.
    Nu are sens sa va consumati timpul si nervii cu sistemul. Ei il trimit, noi nu-l luam, nu semnam, nu santem acasa… Poti lasa la registratura refuzul tau, ei iti dau un nr de inregistrare si esti linistita ca ti-ai facut datoria. Oricum, doar ce e scris e important. Vorbele sant zero. Da’ nu te obosi, consuma, intra in jocul sistemului. Nu are rost.

    Apreciază

  22. Iustina said, on ianuarie 24, 2011 at 3:25 pm

    Va multumim pentru raspunsuri.
    Doamne, ajuta!

    Apreciază

  23. roman said, on ianuarie 24, 2011 at 4:37 pm

    au anuntat cardurile, hop si un atentat la moscova.. cica teroristi. acu omul de rand ce sa faca? sa ceara acte cu cip pt toata lumea.. sa prinda ” teroristii” ..

    Apreciază

  24. Fulger said, on ianuarie 24, 2011 at 7:52 pm

    Cu pasi acestia vom ajunge in curand la implant .

    Apreciază

  25. Achiel said, on ianuarie 25, 2011 at 7:06 am

    Vremurile au sosit!
    Omnes sum in manus Deus!
    Temeţi-vă de judecata LUI!

    Apreciază

  26. […] To be rather skeptical or…. ? , Maya Prophecy: truth or myth? , 21 dec. 2012 – The end or new beginning? . You’re welcome to find out only at : http://www.endofdays2012.info Video Rating: 0 / 5 Also you can check out this related blog post: http://esportejornalocal.wordpress.com/2011/01/16/a-ponte-tem-obrigacao-de-se-classificar-crava-fabio-madeira/ You can also read the following related post: https://saccsiv.wordpress.com/2011/01/23/documentul-total-in-rusia-din-2012-card-electronic-universal… […]

    Apreciază

  27. vasile said, on octombrie 7, 2011 at 9:13 pm

    Near Field Communication se numeste tehnologia si este compatibila cu RFID . Sunt deja cateva zeci de modele de telefoane dotate cu asa ceva .

    http://translate.google.ro/translate?hl=ro&langpair=en|ro&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Near_field_communication

    http://www.nokia.ro/produse/tehnologii/nfc

    „Tranzacţii mobile

    Imaginaţi-vă că aveţi acum cardul de credit, cel de loialitate şi de călătorii într-un singur loc: în interiorul telefonului dumneavoastră mobil. Cu tehnologia NFC (near field communication) telefonul dumneavoastră mobil se transformă într-un card cu utilităţi multiple, care vă permite să faceţi cumpărături şi să călătoriţi cu uşurinţă.

    De asemenea, puteţi vizita site-urile web preferate, obţine orare de călătorie, telefona, trimite mesaje text şi schimba informaţii cu prietenii dumneavoastră. Pentru aceasta este suficient să atingeţi telefonul de etichetele de acces rapid la servicii.

    Tehnologia NFC vă permite să

    Utilizaţi telefonul ca mijloc de plată sigur prin simpla atingere a telefonului dumneavoastră de cititoarele de carduri de credit care dispun de tehnologie NFC
    Utilizaţi telefonul mobil drept bilet de călătorie – printr-o singură atingere
    Vizitaţi site-urile preferate, să iniţiaţi apeluri şi să trimiteţi mesaje text atingând telefonul dumneavoastră de etichetele de acces rapid la servicii (disponibile, de ex., de la furnizorul dumneavoastră de servicii)
    Accesaţi servicii mobile precum ştiri, informaţii meteo, orare de călătorie – pentru aceasta este suficient să atingeţi telefonul dumneavoastră de etichetele de acces rapid la servicii
    Împărtăşiţi informaţii şi note cu prietenii şi colegii dumneavoastră – tot ce trebuie să faceţi este să apropiaţi cele două dispozitive NFC

    Cum funcţionează

    Tehnologia NFC are în general o rază de operare de câţiva centimetri şi îmbină tehnologia RFID (radio frequency identification) de identificare a undelor radio şi infrastructura destinată cardurilor inteligente fără contact direct.

    Datorită tehnologiei NFC, telefonul dumneavoastră poate prelucra pachete mici de date – integrate în etichetele de acces rapid la servicii – şi poate comunica cu alte dispozitive. Astfel, atunci când atingeţi telefonul dumneavoastră de o etichetă RFID se accesează automat serviciul conţiunut de etichetă.

    Etichetele RFID pot fi purtate în poşetă sau în buzunar sau pot fi integrate în postere. De asemenea, vă puteţi crea propriile căi de acces rapid integrând date într-o etichetă RFID goală prin utilizarea telefonulul dumneavoastră NFC. Tehnologia NFC vă permite să împărtăşiţi căile dumneavoastră de acces rapid personalizate cu alte dispozitive compatibile NFC.

    În plus, puteţi realiza tranzacţii atingând telefonul dumneavoastră de cititoarele de carduri de credit NFC sau la casa de bilete. Informaţiile privind plăţile, incluse de exemplu în cardurile de credit, cardurile de loialitate sau biletele de călătorie sunt stocate în siguranţă într-un chip inteligent din interiorul telefonului dumneavoastră.”

    Apreciază

    • pavel said, on aprilie 19, 2012 at 7:00 pm

      @iustina
      Am urmarit linkul postat de tine si…nimic legat de subiect! Ai putea posta articolul integral?
      Din cate stiu eu informatia pe care ti-au dat-o cei de la casa de asigurari de sanatate neamt e corecta. nimeni nu are idee cum va fi implementat sistemul. 1. Nu exista baza tehnica necesara. 2. SIUI-ul(sistemul de raportare al consultatiilor este greoi, inoperant, cu mari erori si adesea se blocheaza). Da Doamne, sa ramina asa! Aceste carduri nu-si au rostul daca SIUI-ul nu functioneaza. 3. Se pare ca vor incepe cu un judet pilot, dar inca nu se stie care.4. Nici macar cei de la Casa Nationala nu au habar cum vor implementa sistemul. 5. Nu s-au distribuit cardurile medicale profesionale de sanatate(Da Doamne sa nu o faca niciodata). 6. Cred ca dl Fratila, daca el era cel citat de tine, habar nu are despre ce vorbeste, ca de obicei in toate luarile lui de pozitie. Este cel mai slab director din cati au fost, neinformat si dezinteresat. Habar nu are pe ce lume traieste!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.