SACCSIV – blog ortodox

Se reia cumplita ratacire: IISUS A FOST INITIAT IN INDIA SI TIBET …

Posted in CRESTINISM, India, TIBET by saccsiv on ianuarie 18, 2011

Citez din articolul Enigma a Bibliei aproape de a fi dezlegata: Iisus a trait in India?:

In Biblie nu exista nicio relatare despre viata lui Iisus, intre 12 si 30 de ani. Un vechi manuscris budist spune ca Iisus, cunoscut sub numele Issa, si-a trait tineretea in India. In 1894, un ziarist rus a publicat, dupa o calatorie in Tibet, o carte intitulata „Viata necunoscuta a lui Iisus Christos”.
„Biblia ni-l descrie pe Iisus la varsta de 12 ani, cand impreuna cu parintii sai, Iosif si Maria, a fost la Ierusalim, de praznicul Pastilor. Parintii il pierd pe Iisus, timp de trei zile, pentru a-l descoperi in Templu. Dupa acest episod, Iisus apare in Biblie la varsta de 30 de ani, cand a fost botezat de Ioan. Unde si-a petrecut viata, Iisus in aceasta perioada? Un raspuns ar fi ca Iisus, cunoscut sub numele Issa, a petrecut saptesprezece ani in India si Tibet”, scrie Proaxis.
In anul 1894, Nicolas Notovici, doctor si jurnalist rus a publicat o carte intitulata „Viata necunoscuta a lui Iisus Christos”. El a scris aceasta carte in urma unei calatorii in Afganistan, India si Tibet. Ajungand la manastirea Himis, in Ladak, in muntii Himalaya, lui i s-au aratat de catre Marele Lama doua volume vechi, legate in piele, in care se spunea despre viata lui Issa, cum era cunoscut in zona Iisus. Documentele aduse din India in Nepal si apoi in Tibet au fost scrise, in original, in limba pali, limba religioasa a budistilor. Copiile de la Himis fusesera traduse in tibetana. Interpretul lui Notovici i-a tradus textul.
Biografia lui Issa era alcatuita din 244 de versete, in 14 capitole. Cartea contine intamplari similare celor din Vechiul si Noul Testament, precum robia Egiptului, mantuirea poporului lui Israel de catre Moise, lepadarea de credinta a israelitilor.
Apoi se spune despre Issa, care la 14 ani a trecut prin Sing, o regiune din Pakistan si s-a stabilit printre arieni. El a plecat mai departe si s-a stabilit la Juggernaut, unde a fost primit cu bucurie de catre preotii brahmani. A locuit in mai multe orase din India, ca Rajagriha, Benares, unde a studiat Vedele.
Parasind Juggernaut-ul s-a stabilit in tinutul Gautamides, locul de nastere al marelui Buddha Sakyamuni. Dupa ce si-a desavarsit cunostintele in limba pali, Issa a inceput sa studieze scrierile sacre ale Sutra-elor. Apoi a parasit Nepalul si muntii Himalaya, a coborat in valea Rajputanei si s-a indreptat catre apus, predicand diverselor popoare perfectiunea suprema a omului.
Cuvintele lui Issa s-au raspandit printre paganii tinuturilor pe care le-a traversat. Issa a parasit Himalaya si s-a intors in Palestina, la varsta de 29 de ani.
O marturie care confirma spusese lui Notovici, vine de la Sri Daya Mata, care publica in 1959, un interviu cu Sri Bharati Krishna din India. „In 1959, am discutat aceasta cu unul dintre cei mai mari lideri spirituali din India, Sanctitatea sa Sri Bharati Krihna Tirtha. I-am spus despre faptul ca Iisus Christos si-ar fi petrecut o parte din viata in India. El a spus: ‘Acesta este adevarul. Am studiat vechile documente de la Templul Puri Jaggannath care confirma aceste fapte.. El a fost cunoscut ca Issa si o mare parte din timpul petrecut in India, a stat la Tempul din Jaggannath. Cand s-a intors in tinuturile de unde provenea, el si-a expus invatamintele, care sunt cunoscute astazi ca fiind crestine‘”.
Succesorul acestuia, din 2008, Swami Nischalananda Saraswati a confirmat acest fapt, intr-un documentar numit „Iisus in India.”
Vor iesi la lumina aceste manuscrise vechi din India, pentru a ne convinge ca, intr-adevar Iisus si-a petrecut multi ani in India si in Tibet? O enigma a Bibliei, care se pare, ca in curand, va fi dezlegata.

Comentariu saccsiv:

Cele de mai sus sunt incadrabile in categoria:

MAESTRUL ISUS … Despre cumplitele rataciri NEW AGE

Asadar, cica „El a fost cunoscut ca Issa si o mare parte din timpul petrecut in India, a stat la Tempul din Jaggannath. Cand s-a intors in tinuturile de unde provenea, el si-a expus invatamintele, care sunt cunoscute astazi ca fiind crestine” …

De aceea se promoveaza de fapt aceasta ratacire, cum ca Domnul nostru Iisus Hristos s-ar fi dus in India. Ca sa fie … initiat. Adica in zona indo-tibetana e tara intelepciunii. Si cum „inteleptii” de acolo se lauda ca „intelepciunea” le vine din taramul subteran Shambala si de la tot soiul de sefi secreti, treaba deja devine cat se poate de limpede …

Si uite cum se pregateste terenul antihristului:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 18, 2011 at 9:39 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. oarecare said, on ianuarie 18, 2011 at 9:49 pm

  offtopic

  INCREDIBIL!!!!
  http://vlad-mihai.blogspot.com/2009/12/directorul-editurii-sanziana-florin.html

  Apreciază

 3. ioana said, on ianuarie 18, 2011 at 10:23 pm

  Rockfeller infruntat de un om curajos:

  Apreciază

 4. […] Sursa articol: Saccsiv’s Weblog […]

  Apreciază

 5. Lucian said, on ianuarie 19, 2011 at 1:24 am

  Trecand peste restul de aberatii si minciuni, premiza de la care pleaca articolul este falsa.

  In Biblie exista relatari despre viata Domnului Iisus Hristos intre 12 si 30 de ani.

  Apreciază

 6. Caarol Duhul Capitanului said, on ianuarie 19, 2011 at 1:38 am

  Apreciază

 7. dangrigorie said, on ianuarie 19, 2011 at 5:14 am

  Buna saccsiv…Chiar in noaptea asta dupa ce am cautat despre manastirea Banceni, am vazut ca era si pe un site MISA… Dupa care am vrut sa vad din curiozitate ce mai au legat de crestinism pe site si am dat de acest documentar „Cum a devenit Isus un Cristos”, facut de Miceal Ledwith. Am vrut sa caut pe siteul tau daca ai scris ceva despre acest Miceal Ledwith. Documentarul este zguduitor, poate sminti mai mult ca si Codul lui Davinci. Ar trebui cineva competent sa se ocupe si sa dezminta pas cu pas ce incearca sa se demonstreze acolo, mai ales partea a doua a documentarului cu similitudinile din invatatura lui Buda…Inca sint socat. Daca ai timp sa le vezi…poate stii ceva un site unde e dezbatuta tema asta, sa il postezi. Doamne ajuta!

  Apreciază

 8. Ion said, on ianuarie 19, 2011 at 6:56 am

  Matei, cap 13
  –––
  54. Şi venind în patria Sa, îi învăţa pe ei în sinagoga lor, încât ei erau uimiţi şi ziceau: De unde are El înţelepciunea aceasta şi puterile?
  55. Au nu este Acesta fiul teslarului? Au nu se numeşte mama Lui Maria şi fraţii (verii) Lui: Iacov şi Iosif şi Simon şi Iuda?
  56. Şi surorile (verişoarele) Lui au nu sunt toate la noi? Deci, de unde are El toate acestea?
  ––––-

  Credeti voi oare ca daca iudeii stiau ca Iisus ar fi fost locuit pe taramuri PAGANE nu ar fi spus amintit aici sau in alta parte ? Sigur ca ar fi spus, ba inca si la judecata de dinainte de rastignire. Dar ei nu au spus, pentru ca nu a fost asa, ei insa intaresc faptul ca Iisus a trait in mijlocul lor, CA IL CUNOSC DESTUL DE BINE, si se ocupa cu facutul scaunelor, usilor, ferestrelor, ceea ce face un tamplar.
  Care dintre voi nu s-ar minuna daca din gura unui fiu de tamplar ati auzi cuvinte mai minunate decat orice alte cuvinte spuse vreodata pe pamant ?
  Oare nu la fel ca oameni astia nu ati reactiona si voi ?
  Eu zic ca da.

  Si in plus, ce invataturi putea aduce Iisus din India ?
  Nu oare niste dracisme ?
  Doamne fereste, numai prostii pot crede idioteniile astea.
  Vorba ceea, ce legatura este intre Lumina si intuneric ?

  Apreciază

  • natalia said, on ianuarie 19, 2011 at 11:04 am

   Parintele Augustin de Florina vorbeste intr-o predica despre viata Domnului Iisus Hristos dinainte de activitatea misionara si explica f bine ca nu avea cum sa plece la indieni…soune cam ceea ce ai spus si Ion.Trist e ca f multe lume crede in aceasta ratacire cumplita dar daca stai sa iei lucrurile la bani marunti invatatura evangheliei lui Hristos n-are mai nimic in comun cu ratacirile hinduse.Dcaca mantuitorul nostru s-ar fi inspirat de acolo atunci Ghandi nu ar mai fi avut nevoie sa se inspire la randul sau din evanghelie,ar fi zis ca ideea iubirii de vrajmas si revotia pasnica pe care afacut-o ar fi fost inspirata din traditiile orientale.Asta nu inseamna ca-l elogiez pe Ghandi..stiu ca si el la randul lui este un promotor al cumplitei rataciri a ecumenismului total…l-am dat doar asa ca exemplu de rationament nimic mai mult.Doamne iarta-ma daca am spus vreo prostie.

   Apreciază

 9. G-man said, on ianuarie 19, 2011 at 7:14 am

  atentie ! orce crestin .. orce ortodox care accepta ideea asta macar in gand fie si pentru o clipa ..face pacat impotriva dumnezeirii Mantuitorului.
  cine crede ca IISUS HRISTOS ESTE FIUL LUI DUMNEZEU nu are ce gandi altceva despre stiinta Mantuitorului. cine gandeste altceva …. nu crede.

  Apreciază

 10. Iustina said, on ianuarie 19, 2011 at 7:33 am

  Sa se inteleaga bine: yoghinii sunt si ei oameni, dar sunt rataciti. In capul lui Rapcea e varza. Din cauza asta nu poate sa aleaga intre demonizati si ortodoxi.

  Gregorian Bivolaru este un impostor care vrea sa traga dupa el in iad si alte suflete. Uite ca reuseste cu acordul acestora. Nimeni nu te obliga sa practici yoga daca nu vrei.

  Apreciază

 11. Marturiseste said, on ianuarie 19, 2011 at 7:36 am

  Off Topic:

  Atacurile impotriva ortodoxiei se inmultesc pe zi ce trece, si mai rau e ca o parte din ele vin din interior.
  Conform:
  http://www.realitatea.net/patriarhia-romana-a-stabilit-taxe-fixe-pentru-nunti-si-botezuri-vezi-preturile_792994.html
  cei cu constiinta adormita se vor sminti si mai tare si vor incepe sa judece si sa atace Biserica mai cu inversunare. Alt scop al acestei decizii nu vad decat pentru a-i indeparta pe oameni de Biserica si mai mult.

  Dumnezeu sa ne ajute!

  Apreciază

 12. abc said, on ianuarie 19, 2011 at 8:30 am

  O să auzim că Moise şi-a păscut mioarele pe Ceahlău .

  Apreciază

 13. CANTASTIM said, on ianuarie 19, 2011 at 11:10 am

  http://www.horoscop-astrologie.ro/iisus-marele-initiat-din-dacia.html

  Apreciază

 14. Ostrov said, on ianuarie 19, 2011 at 11:27 am

  Aceasta poveste este folosita de MISA, impreuna cu:
  „Iisus a calatorit in Japonia (unde a cunoscut principiile shinto ……..– pe care le-a imbinat cu cele ale iudaismului). Cand a venit momentul rastignirii, in locul sau s-a oferit fratele sau geaman – Isukiri – iar Iisus a mai trait.”

  http://loredana.prwave.ro/2010/08/16/mormantul-lui-iisus-in-shingo-japonia/

  http://www.revistamagazin.ro/content/view/4611/20/

  Alta poveste se afla in istoria Reiki:
  „Istoria (sau legenda ?! )promovată de americani a Reiki ului tradiţional începe în secolul al XIX lea cu Dr.Mikao Usui, director al Universităţii Dosisha din Kyoto Japonia şi totodată preot creştin. El le vorbea adesea studenţilor săi de minunile înfăptuite de Iisus . Studenţii săi i au cerut să le dezvăluie metoda prin care Isus făcea vindecări şi acest lucru l a determinat să petreacă zece ani căutând răspunsul în scrierile religioase creştine… Autorităţile religioase din Japonia l au convins că nu sunt cunoscute mai multe lucruri despre aceste vindecări, în afara celor deja ştiute şi atunci Mikao Usui s a îndreptat cu cercetările spre budism. Şi Buddha făcuse vindecări, existând deasemenea şi teoria potrivit căreia Iisus trăise în India în perioada adolescenţei sale pe care scrierile creştine o trec sub tăcere. …… Lumina l a lovit în mijlocul frunţii în zona chakrei AJNA şi pentru un timp şi a pierdut cunoştinţa. Apoi el a văzut milioane şi milioane de baloane multicolore şi în final simbolurile Reiki ca pe un ecran. În timp ce vedea simbolurile, primea informaţii despre ele, cum activează energia vindecătoare. Era prima activare Reiki, redescoperirea psihică a unei metode antice. Dr.Mikao Usui a părăsit muntele Koriyama cunoscând metoda de vindecare folosită de Buddha şi de Iisus. ”

  http://ro.netlog.com/hristenco/blog/blogid=905637

  Ineptiile continua pana la aberatii de genul:

  http://www.ziare.com/magazin/inedit/iisus-a-murit-de-sida-sustine-un-pastor-african-1041133

  Apreciază

 15. Caarol Duhul Capitanului said, on ianuarie 19, 2011 at 12:48 pm

  Cautand articole despre masonerie pe google am gasit site lor asta cu yoga esoteric….si am zis sa ma uit prin el,are o gramada articole despre masonerie, cum batjocoresc masonii ortodoxia, intr-un film American,care nu a fost difuzat la noi in RO pe HBO ca isi abteau joc de slujba ortodoxa, ritual satanist si ca pusesera un cantec byzantin inromana….si de UE vorbesc eu,daca ai vazut clipul,am pus print,chiar si new o combat ei….. au pus si cu parintele arsenie si sf Gheorghe, vorbea de iad ca sa nua ccepti placerea iadului cu femei care ofera placere de moment…si dupa,mergand pe site gasesti toate scarboseniile,sodomiile, ponografiile,de ti se face rau….dar ce ipocrizie,ce nemernici,folosesc articolele despre sfintii ortodoxiei si masonerie, in care spun despre pacat si vorbesc in ele pios, si dupa o gramada articole de dezaxati….mai ales ala cu extaz mistic …..

  Apreciază

 16. latinist said, on ianuarie 19, 2011 at 1:36 pm

  Din cate stiu eu, aceste religii sunt mai vechi decat crestinismul… Asadar nu vad semnificatia ghilimelelor intre care ati plasat cuvantul intelepciune, referitor la aceasta problema.

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 19, 2011 at 2:01 pm

   latinist

   Ai zis-o adanc … Din iad ai zis-o.

   Apreciază

   • Adrian.i said, on ianuarie 19, 2011 at 6:10 pm

    Din adancul intelepciunii lui 🙂

    Apreciază

 17. Fulger said, on ianuarie 19, 2011 at 4:22 pm

  Exista o gramada de secte acum in asia care incurca invatatura noastra ortodoxa cu invatatura lor pagana.

  Apreciază

 18. vasilica said, on ianuarie 19, 2011 at 8:54 pm

  Sunt numai aberatii.
  Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu,Ai grija de noi si ne ocroteste pana in ziua de Apoi .
  In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.AMIN.

  Apreciază

 19. fanu said, on ianuarie 20, 2011 at 7:57 am

  credeţi sau nu sunt mulţi, foarte mulţi care se lasă duşi de asemenea sminteli şi chiar cred şi ajung să promoveze aşa ceva, culmea că sunt intelectuali unii chiar cu studii nalte şi implicit care se folosesc de autoritatea studiilor să smintească şi pe alţii…

  Apreciază

 20. natalia said, on ianuarie 20, 2011 at 9:01 am

  Ai drep
  ate Fanu…mult prea multi cad in capcana asta oribila .Intelectualii care promveaza mizeria asta chiar daca sunt oameni inteligenti si cititi sunt in esenta superficiali si de-a dreptul semidocti pt nu au cercetat problema in profunzime si netraind ortodoxia asa cum trebuie nu au discernamantul sa vada cumplita ratacire…si probabil nici nu au vreun duhovnic.Sunt multi intelectuali si oameni inteligenti care prin trufia lor extraordinara ca reprezinta o autoritate sunt orbiti si nu vor sa asculte sau sa accepte adevarurile bisericii si ale sf parinti…iar pe cei ce incearca sa-i scoata la lumina ii considera habotnici sau indoctrinati sau retrograzi.Cel mai sinistru mi se se pare faza care am intalnit-o deseori ,am cunoscut atei convinsi care cred in zodii si in horoscop…pe bune.Astia de o dau inainte cu evolutionismul stiinta si progresul…ce sa mai zic…

  Apreciază

 21. Doina said, on ianuarie 21, 2011 at 6:59 pm

  Parca spuneau ca-i extraterestru [Doamne iarta-ma ],apoi ca s-ar fi casatorit si a facut copii, ba ca s-a dus in Japonia, ba nu in India!!!!! Mai, mai , s-a incurct cel rau in minciunele. Evreii au avut piata lor de poticnire si cei ce s-au impiedicat de ea s-au zdrobit. Atentie, acestea sunt pietrele noastre, ale crestinilor caldicei din vremile din urma. Doamne fereste sa ne poticnim de ele.

  Apreciază

 22. cyp said, on februarie 23, 2011 at 1:12 pm

  Ca sa le inchidem gura celor care afirma ca Iisus a fost India putem vedea ce ne spun Evangheliile despre perioada respectiva colaborat cu realitatiile perioadei.
  Realitatea
  1: Un copil sub varsta majoratului (cred ca era 25 atunci dar sa o micsoram la 20) nu prea avea cum sa porneasca singur intr-o calatorie asa de capul lui. Era sub tutela directa a tatalui si putea pleca numai cu acordul lui.
  2. O calatorie dus-intors in India ar fi durat probabil un minim de 3-4 ani.
  3. Stim ca la nunta din Cana Iisus isi insoteste mama. Totusi nu exista nici o referire la tatal sau . Ceea ce rezulta din aceasta dupa parerea mea e ca Iosif era deja mort la acea data. In plus faptul ca mamei lui Iisus ii era permis sa mearga la o nunta inseamna ca perioada doliului (din cate stiam era inainte de 3 ani) trecuse. In aceasta perioada singurul sprijin financiar si social a fost Iisus care nu avea cum sa fie plecat habauc prin lume.
  4. Stim ca societatea evreieasca era o societate oarecum inchisa si nu prea agrea amestecul cu strainii si cu paganii. Daca Iisus ar fi fost printre pagani atunci din start ar fi fost respins pe acest principiu.

  Din punctele de mai sus vedem cateva lucruri:
  1. anii care ei presupun ca ar fi fost petrecuti in alta parte e dovedit de structura sociala din acea vreme ca nu puteau fi petrecuti decat in Iudeea alaturi de mama sa si o vreme si alaturi de tatal sau.
  2. Faptul ca Iisus a fost categoric contra celor promovate de credintele hinduse si faptul ca apostolii au subliniat ca in India le-a fost cel mai greu sa promoveze crestinismul, fiind dupa parerea lor ceea mai pagana regiune din lume ne fac sa credem ca nu avea cum sa se inspire de la hindusi sau budhisti.
  3. @Ion a lasat cateva versete care exemplifica clar motivatia 3

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: