SACCSIV – blog ortodox

UE va renunta la toate CARDURILE CU BANDA MAGNETICA, inlocuidu-le cu cele CU CIP

Posted in carduri, CIPURI by saccsiv on ianuarie 17, 2011

Citez din articolul UE va renunţa la cardurile cu bandă magnetică:

Pentru a combate contrafacerea cardurilor bancare şi pentru a spori gradul de securitate a datelor, Uniunea Europeană intenţionează să înlocuiască întregul portofoliu al cardurilor cu bandă magnetică cu unele echipate doar cu cip, relatează luni antena rusă a Deutsche Welle, potrivit Agerpres.
În prima jumătate a anului 2010, poliţia din Germania a înregistrat aproximativ 2.000 de furturi de date de pe carduri de plastic la ATM-uri, estimând pagubele provocate la 40 milioane de euro

Prin diferite metode, între care şi cameră video ascunsă, infractorii ajung în posesia datelor secrete care le deschid accesul la contul bancar. Un cip face această operaţiune mai dificilă în comparaţie cu banda magnetică, estimează experţii.
Astfel, începând cu 2011, toate ATM-urile din ţările membre ale Uniunii Europene trebuie să accepte carduri de credit cu cip, deoarece acestea sunt mai greu de contrafăcut.
Conform estimărilor unor bănci germane, 93 de milioane de carduri din Germania dispun deopotrivă de bandă magnetică şi cip. Însă va fi nevoie de câţiva ani pentru retragerea tuturor cardurilor cu bandă magnetică din circulaţie. Important este că procesul a început deja, estimează experţi financiari germani.
Astfel, începând cu luna iulie a.c., supermarketurile şi alte centre comerciale din Germania vor accepta doar plata prin intermediul cardului cu cip, iar, din 2012, retragerea de numerar la ATM-urile din Germania se va putea face numai prin intermediul cardurilor cu cip.
Dacă în spaţiul UE, cardurile cu cip pot fi utilizate chiar şi în prezent, în afara comunităţii, cum ar fi în Turcia sau SUA, ATM-urile acceptă doar cardurile cu bandă magnetică. De aceea, băncile nu se grăbesc să treacă la noul sistem. ‘Nimeni nu poate spune cu exactitate astăzi când vor dispărea cardurile cu bandă magentică’ – apreciază Peter Roth, secretarul Uniunii băncilor de economii din Germania.
După cum subliniază Deutsche Welle, poliţia germană a raportat că la originea furtului de date de pe cardurile cu bandă magnetică se află organizaţii internaţionale de crimă organizată, compuse preponderent din cetăţeni români. ‘Doi naşi români ai mafiei’ urmează să fie judecaţi cât de curând în Germania, potrivit postului de radio citat.

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 17, 2011 at 10:53 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. SorinC said, on ianuarie 17, 2011 at 11:01 am

  Bineinteles ca baubaul cu furturile este doar un pretext pentru a duce la indeplinire planul lor diabolic. Sunt convins ca se vor frauda carduri la fel de mult si cand nu vor mai fi cele cu banda magnetica. Si atunci vor zice sa implantam cipul pe brat…
  A se observa ca de la un timp Germania „da tonul” in Europa, de altfel sunt cei mai puternici din punct de vedere financiar.

  Sa ne feresca Dumnezeu de Schengen!!!
  Doamne ajuta.

  Apreciază

 3. danutza said, on ianuarie 17, 2011 at 10:58 pm

  incep cu presiuni mari! incepe cernerea! mare dreptate avea par Paisie Aghioritul!
  cat de greu ne va fi sa rezistam asaltului diabolic! Doamne, ajuta-ne!

  Apreciază

 4. danutza said, on ianuarie 17, 2011 at 11:03 pm

  frate saccsiv,poti sa il intrebi pe par vasile daca mai plateste cele 10000 de fluturasi? ceilalti, cei car epot, sa multiplice fluturasul si sa il raspnadeasca in tara, sa incercam sa trezim pe cat mai multi! sa fim mai bine organizati, nu asa, haotici.
  sper sa nu moara din fasa proiectul de a imparti fluturasii anticip!

  Apreciază

 5. […] Sursa articol: Saccsiv’s Weblog […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: