SACCSIV – blog ortodox

7519 ani de la facerea lumii si soarele se invarte in jurul pamantului. Suntem crestini sau umerase?

Posted in EVOLUTIONISM, FACEREA LUMII, GEOCENTRISM, ORTODOXIE by saccsiv on ianuarie 12, 2011

Si strans legat de acestea: evolutionismul este o mare ratacire.

Cand m-am trezit eu mai binisor, hotarasem sa accept toate cele spuse de Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti. Inclusiv faptul ca pamantul nu are miliarde de ani, ca nu se invarte in jurul soarelui si ca omul nu a evoluat din amoeba.

Acceptam dar la inceput nu prea pricepeam si asta de indoctrinat ce eram. Cu timpul au venit insa si informatiile.

Pentru cei ce inca nu s-au dumirit, ii rog sa citeasca si:

VIDEO: GEOCENTRISM

De ce cucerirea spatiului cam bate pasul pe loc?

VIDEO: Ciudatenie in imaginile transmise de Deep Impact, in care se vede miscarea de rotatie a pamantului?

VIDEO: 16-24 iulie, 40 de ani de la expeditia Apolo 11 de cucerire a Lunii. Dar oare au pasit intr-adevar oamenii pe Luna?

Documentare celebre: „INCREDIBILE CREATURI CE SFIDEAZA EVOLUTIA” (subtitrare in limba romana)

VIDEO: Bacteria Flagellum, microorganismul ce demonstreaza IMBECILITATEA TEORIEI EVOLUTIEI. De ce credeti ca ELITELE au promovat DARWINISMUL?

Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII …

Interesant de studiat este si:

Cronologia Creaţiei în Imperiul Bizantin

Din pacate insa, multi crestini refuza sa accepte toate acestea. Chiar daca sunt persoane cu oarece nume printre ortodocsi. Iar dintre cei ce le accepta, multi nu o spun raspicat. Ca sa nu-si piarda cititorii in cazul celor cu bloguri sau reviste. Sau sa nu ramana cu sala goala, in cazul celor ce tin conferinte.

Dar nu este bine. Caci daca vom considera ca Sfintii Parinti s-au inselat in privinta acestor chestiuni, atunci putem accepta ca s-au inselat si in alte privinte. Si unde ajungem?

Iar daca nu recunoastem in public ca le acceptam a fi corecte toate acestea, iar nu-i bine, caci suntem crestini sau umerase? Credinta nu e calcul: cu ochii pe trafic sau pe numarul de scaune ocupate. Suntem datori sa spunem adevarul.

 

79 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 12, 2011 at 6:38 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. andreiradum said, on ianuarie 12, 2011 at 6:44 pm

  Salut aceasta pozitie.
  Semn de echidistanta si corectitudine.
  Nu stiu de ai pe cineva in interiorul BOR, bine-ar fi fost sa ai, pentru a vedea intreg tabloul, nu numai o farama foarte mica din el.
  Nimic nu este ceea ce pare – este o certitudine!

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 12, 2011 at 7:14 pm

   andreiradum

   Daca am pe cineva in interiorul BOR? Dar cum definesti tu BOR?

   Apreciază

   • andreiradum said, on ianuarie 12, 2011 at 8:03 pm

    Nu definesc, spune cum se traduc initialele: Biserica Ortodoxa Romana.
    Daca ai neamuri in interiorul bisericii ca : preoti, calugari, stareti…

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 12, 2011 at 8:08 pm

    andreiradum

    Indubitabil, tu nu intelegi ce inseamna BISERICA.

    Apreciază

 3. andrei said, on ianuarie 12, 2011 at 6:48 pm

  Mai sunt niste nelamuriri cum ar fi dinozaurii…au trait ? si daca da,atunci cand ?

  Apreciază

  • umilinta said, on ianuarie 12, 2011 at 7:44 pm

   Dinozaurii au trait si unii poate mai traiesc , ceea ce duce la concluzia ca animalele n-au fost create doar pentru folosul omului ci si pentru ele insele ( a se aminti cazul leilor care nu au vrut sa raneasca mucenicii si omorati fiind de catre ostasi , leii au ramas neputreziti si frumos mirositori ). Daca avea nevoie Noe de carne asa cum au unii Americani , in doi ani omora toate animalele pe care le-a salvat de potop pe corabie. Nu am inteles miscarea planetelor . Numai cine sta intr-un loc care nu se misca cu adevarat ( poti sa fii in spatiu si sa crezi ca stationezi ) poate observa ce si cum se invarte.

   Apreciază

  • Marturiseste said, on ianuarie 12, 2011 at 10:44 pm

   Aceasta intrebare am avut-o si eu personal, dar sa nu uitam totusi ca a existat un potop pe vremea lui Noe in care a pierit toata suflarea de pe fata pamantului afara de Noe si cei trei fii ai sai, toti patru cu femeile lor, si dobitoacele de care i-a zis Dumnezeu sa le ia cu el in arca (dupa niste calcule ale anilor din Sfanta Scriptura, se intampla cam la 2262 ani de la facerea lumii).

   Sfanta Scriptura are foarte multe taine ascunse, dar nu cred ca noua astazi ne-ar folosi sa stim lucruri din trecut care nu ne sunt de folos pentru mantuirea noastra. Noi cei de-acum vom fi judecati dupa Sfintele Evanghelii, de aceea cred ca mai intai ar trebui sa stapanim bine toata invatatura Noului Testament, si apoi sa ne punem intrebari si despre acesti dinozauri.
   Si cred ca la final ni se vor dezvalui multe taine.

   Eu unul nu mai am incredere in astronomia lor, pentru ca prea multa otrava este in invatatura asta a elitelor. Din invatatura Sfintei Scripturi si talcuirile Sfintilor Parinti se simte cum izvoraste adevarul, si fara nici un fel de indoiala voi accepta aceste scrieri insuflate de Duhul Sfant decat afirmatiile unor oameni „venerabili” cu functii pompoase de mari doctori docenti si academicieni in manipulari mentale mincinoase, cu functii in organizatii guvernamentale sau statale (subjugati fiarei apocaliptice), care prin limbajul lor de lemn, cuceresc foarte usor orice minte care nu-L cunoaste pe Dumnezeu atat cat ii este data sa-L cunoasca.

   Iertati-ma.

   Apreciază

  • andrei-d said, on august 10, 2014 at 10:52 pm

   Au existat frate Andrei, insa varsta pamantului nu poate fi inteleasa, cel putin nu dupa logica noastra care este limitata..pt ca la cap. Facerea se spune „si pamantul era gol si netocmit”…deci ERA…Sf Vasile cel Mare explica ca in 6 zile Dumnezeu a creat lumea vazuta, in primele 5 zile a asezat totul la locul lui, iar pe om la creat in a 6-a zi, si l-a pus stapan peste toata creatia. Odata cu Noul Testament Sf Ap Pavel spune ca Sf Scriptura este Duh si Adevar, nu putem citi „ad-literram” (cum o interpreteaza sectantii si ereticii), deci nu poate fi interpretata de oricine ci de cei induhovniciti si insuflati de Duhul Sfant cum sunt Sfintii Parinti… sa nu mai lungesc mult comentariul, Petru exprimă acelaşi gînd în Noul Testament: <>, sau in alta parte spune David <>…deci inainte sa-l faca pe om, Dumnezeu a creat in 5 zile (care la El pot fi mii de ani sau chiar miliarde) iar abia in a 6-a zi(sau la sfarsitul creatiei) l-a facut pe om, dupa chipul si asemanarea Lui…deci animalele de toate soiurile si chiar dinozaurii au trait cu mult inainte de aparitia omului, ca toate animalele si vietatile…fie ca au fost sute de mii de ani sau chiar milioane, la Dumnezeu toate sunt cu putinta. Doamne ajuta si mantuire. (frate saccsiv, te rog sa ma mai corectezi unde mai gresesc, am explicat cum am crezut de cuviinta.)

   Apreciază

   • andrei-d said, on august 10, 2014 at 10:57 pm

    DAVID* „O mie de ani inaintea ochilor Tai, Doamne, sunt ca ziua de ieri care a trecut ( Psalmul 89, 4 )”,
    iar PETRU: „Dar, preaiubiţilor, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi.”, vizavi de commul de mai sus unde lipsesc pasajele (nu stiu de ce nu au ramas scrise)

    Apreciază

 4. Narcis said, on ianuarie 12, 2011 at 7:20 pm

  Adevar ai grait!

  http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/Elementedeastronomie.html#admin2

  Apreciază

 5. monica said, on ianuarie 12, 2011 at 7:33 pm

  La problema cu dinozaurii chiar as dori sa stiu raspunsul.Lucrez cu prescolari si sunt foarte interesati de aeasta „lume disparuta”.N-as vrea sa le transmit informatii „fabricate”.

  Apreciază

 6. Ostrov said, on ianuarie 12, 2011 at 8:06 pm

  In cantarea „Pe Tine Te Laudam” , cum este corect?

  Pamantu-ntreg cat e de greu
  Se vede tot de dragu tau

  http://www.scribd.com/doc/28732015/Pe-Tine-Te-Laudam

  sau:

  Pamantu-ntreg cat e de greu
  Se-nvarte tot de dragu tau

  Cine a scris versurile?

  Apreciază

  • G-man said, on ianuarie 13, 2011 at 7:34 am

   dupa ce am citit si eu am aflat asa .. ca sunt cuvinte introduse in timp de bogumili (sectanti ) si preluate de fratii nostrii pentru ca se potriveau pe cantec mai bine . Daca ne intereseaza mai mult cum suna decat ce suna …se ajunge la niste blasfemii de care nu isi mai dau seama nici avansatii.. de exemplu una mare este cand Maicii Domnului i se canta ” Bucura-te Mireasa pururea fecioara ” si ar trebuii : Bucurate Maica pururea fecioara .
   iti recomand sa citesti vamile ..cele 2 volume … voluminoase.
   nu prea mai sunt apreciate ..si nici citite ..da ce ma mir ca nici pe sfinti nu ii mai citeste nimeni … acu suntem toti interpreti suntem toti prooroci …
   Sa ne lumineze Domnul !.. „De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc”

   Apreciază

   • Roxie said, on ianuarie 13, 2011 at 7:33 pm

    @G-man poti sa precizezi despre ce carti este vorba-? Eu stiu o carte „Vamile vazduhului”, este una dintre carti?

    Apreciază

   • G-man said, on ianuarie 13, 2011 at 7:58 pm

    @Roxie este vorba de cartea in 2 volume (de obicei) ” CALEA SUFLETELOR IN VESNICIE SAU CELE 24 DE VAMI ALE VAZDUHULUI ” de Nicodim Mandita
    ….si mai exact Vol. II , vama 21 a idolatrizarii si credintelor demonice de la pagina 393-415.
    Cartea am vazut-o si la pangarul manastirii Antim pentru cei interesati din Bucuresti.

    Apreciază

   • G-man said, on ianuarie 13, 2011 at 8:25 pm

    nu gasesc pe net cartea .. si nu pot scrie tot articolul dar o sa spicuiesc …
    „Vreti sa stiti de ce pt. ca „Maica pururea Fecioara” nu are pereche nici in trecut, nici in prezent , nici in viitor; iar ” mireasa pururea fecioara” are mii si milioane de perechi si in Rai si in iad. Unicul dar supranatural de a impreuna fecioria cu nasterea s-a dat numai Maicii pururea Fecioare. Acesta este unicul; atribut numai al ei , deci cei ce o retrogradeaza cu „mireasa” in loc de ” Maica pururea Fecioara” sau „Maica nenuntita”,”Maica care nu stii de mire” stand impotriva adevarului invederat , pacatuiesc contra Duhului Sfant…………………..Aa-a-a ! Unii din retrogradatorii Maicii Domnului indaratnicindu-se bodaganesc: ” Noi citim , cantam asa cum e scris in cartea aceea si aceea! Asa-i scris , asa citim si cantam!” . Dar cum acolo in cartile bisericii: Minei, Triod, Penticostar,Octoih,Catavasier,Ceaslov,Apostol, Evanghelie….unde-i scris muiere..muierea …muierile..cum cititi si cantati : femeie…femeia…femeile si aici sustineti ca nu puteti? Acolo puteti? Si aici aveti duhul neputintei?………”

    Apreciază

 7. Cornu said, on ianuarie 12, 2011 at 8:11 pm

  P. Tutea:
  „În Evul Mediu s-a formulat de către filozofii şireţi teoria adevărului dublu: secundum fidem – adevărul după credinţă şi secundum rationem – adevărul după raţiune, ca să aibă cale liberă pentru filozofie. Adică să rătăcească până îi ia dracul… Că poţi, în filozofie, să rătăceşti până devii năuc. Ce-au realizat filozofii prin autonomia lor? Nimic! N-au nici un adevăr.”

  „Omul nu e o sumă de miliarde de celule sau de organe. Că nu sunt independente nici ficatul, nici rinichii, nici stomacul, nici creierul, nici sistemul osos. Omul, ca întreg nu poate fi gândit decât biblic; ştiinţific, nu. Moise e mai valabil decât ultima noutate evoluţionistă a ştiinţei.”

  Apreciază

 8. andreiradum said, on ianuarie 12, 2011 at 8:26 pm

  :soc:
  ce-nseamna Biserica, oameni buni?
  Nu este BOR – biserica ortodoxa romana?
  Mai este o alta si nu o stiu eu?
  Luminati-ma!
  Indubitabil nu stiu, ajutati-ma!

  Apreciază

  • Marturiseste said, on ianuarie 12, 2011 at 10:21 pm

   @andreiradum
   Ce am inteles din comentariile tale este ca tu te-ai referit la fratele saccsiv daca are rude sau cunostinte printre ierarhi, preoti sau calugari, desi nu era nevoie de o asemenea analogie.

   BISERICA este acolo unde se asculta de legile Mantuitorului, BISERICA e acolo unde se respecta Traditia si dogmele, BISERICA este acolo unde se respecta Canoanele Apostolilor si ale Sfintilor Parinti, BISERICA este acolo unde ortodoxia se practica, cu frica de Dumnezeu.

   Matei: 18:19-20
   „19. Iarăşi grăiesc vouă că, dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri.
   20. Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor.

   Deci BISERICA este si acolo unde sunt adunati doi sau mai multi in numele Domnului si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, care este Cap al BISERICII.

   In concluzie: BISERICA nu este doar acolo unde sunt ierarhi, preoti, calugari ortodocsi. De asta cred ca a aparut confuzia aceasta din comentarii. BISERICA este si intre mireni ortodocsi, dar repet: practicanti (atat cat ii este cu putinta fiecaruia, pentru ca Dumnezeu vrea sa vada ca cel putin ne straduim sa ascultam de El).

   Iar in afara ortodoxiei nu exista BISERICA adevarata.
   Nu exista mai multe adevaruri, nu exista adevarul meu si adevarul tau si adevarul altuia, exista un singur Adevar.

   Eu asa vad lucrurile, daca gresesc va rog sa ma corectati.

   Iertati-ma.

   Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 13, 2011 at 5:13 am

   andreiradum

   BISERICA nu este formata doar din ierarhi, preoti si calugari.

   Apreciază

 9. Catalin Kirk said, on ianuarie 12, 2011 at 9:08 pm

  Saccsiv, e teribil ce incerci sa spui.
  Ce Biserica Ortodoxa incerci sa definesti? Ce oameni se vor regasi in ea? Duhovnicul meu e preot intr-o parohie bucuresteana, asta imi va reduce cumva sansele de a ma regasi in „adevarata” Biserica?
  Iertare, poate ca trebuie sa scrii un articol separat pe problema asta, daca nu l-ai scris deja si mi-a scapat.

  Apreciază

 10. agerstress said, on ianuarie 12, 2011 at 10:28 pm

  La aceste dileme nu se potriveste dacat un raspuns de genul „iarna nu-i ca vara” 🙂 . Pare o gluma si totusi…
  Exista doua aspecte ale realitatii sau daca vreti doua laturi ale aceluiasi adevar Una nu-i ca cealalta dar ambele sunt reale
  Latura duhovniceasca ce vorbeste despre sensul, despre motivatia sau daca vreti, despre scopul existentei pamantului si a stelelor pe de o parte si latura fizica ce tine de mijloace de realizare a lucrarii, de metode, de material, de posibilitati practice. Acestea doua, desi pare ca se contrazic la observare directa, in realitate se sprijina una pe cealalta.
  Si in activitatea noastra umana sunt situatii in care este foarte dificil de conceput pentru un observator neinitiat legatura dintre realizarea finala si procedeul prin care s-a facut. Ca sa iau asa un exemplu la intamplare, vezi legatura dintre un clopot de biserica si procedeul lui de fabricatie. Scopul il stim dinainte: clopotul dar nu putem sa bagam mainile in metalul topit (apropos, metalul mai trebuie si topit…) si sa-l modelam ca pe plastilina in forma de clopot. In realitate se urmeaza o serie de procedee ocolitoare care la prima vedere nu au nici o legatura cu clopotul pe care vrem sa-l realizam dar asa se face pentru ca asa e mai practic.
  Din punct de vedere duhovnicesc soarele se invarteste in jurul pamantului, din punct de vedere fizic invers. Nici trupul nostru nu are aceleasi proprietati cu sufletul. Biologul analizeaza trupul si vede omul intr-un fel, duhovnicul analizaaza sufletul si vede omul in alt fel dar omul e acelasi numai ca nici unul din cei doi nu-l vede in intregime deoarece fiecare refuza sa vada si cealalta latura a realitatii. Acum suntem cu totii de acord ca una e categoric mai importanta decat cealalta dar asta nu inseamna ca una e mai adevarata decat cealalta. Tot ceea ce este adevarat are statut de adevar indiferent de gradul de importanta. Nu este adevar mai mare si adevar mai mic ci doar adevar, pur si simplu.

  Apreciază

  • Ciprian said, on ianuarie 12, 2011 at 11:49 pm

   Duhovnicii adevarati (si sunt multi) nu se uita numai la suflet….

   Apreciază

  • agerstress said, on ianuarie 13, 2011 at 5:35 pm

   Luasem un caz particular impins putin catre extrem pentru a accentua contrastul. Sigur ca nu toti duhovnicii se preteaza la separarea totala a realitatii spirituale de cea materiala a existentei noastre.

   Apreciază

 11. Cornu said, on ianuarie 13, 2011 at 12:06 am

  Vasile, lasa broastele in pace si mai citeste si tu un pic, iti recomand

  http://www.hexaimeron.ro/Astronomia/FalsaTeorieaBingBang.html

  Apreciază

 12. dgo said, on ianuarie 13, 2011 at 6:35 am

  sper sa fie de ajutor:
  http://video.google.com/videoplay?docid=7143844201875642538#

  Apreciază

 13. incepator said, on ianuarie 13, 2011 at 7:33 am

  Eu sunt unul dintre aia de nu cred in pamantul tanar. As mai putea intelege 7519 de la Adam pana astazi dar asta nu inseamna ca pamantul a fost facut cu 7 zile de 24 de ore inaintea lui Adam. Mi se pare absurd. Nu pentru ca Dumnezeu daca ar vrea nu ar putea. Dar nu vad de ce atata graba.
  Sincer sa fiu nu mi se pare o chestie dogmatica varsta pamantului.

  Ma gandesc la prima minune a Mantuitorului. Cei care au baut au zis ca e vin vechi, pentru ca avea toate caracteristicile unui vin vechi. Sunt sigur ca daca l-ai fi putut analiza cu toate metodele posibile ai fi ajuns la concluzia ca e vechi. Oricare alta ipoteza ar fi fost absurda. Dar scopul Mantuitorului a fost oare sa ii pacaleasca pe meseni. Normal ca nu. Insa la cererea Maicii Sale a ajutat. Ce graba putea fi oare inainte sa apara omul?

  Sunt curios ce parere exista despre teoria atomica. Forta tare care tine nucleul ingramadit actioneaza la distante foarte mici. Daca universul nu ar fi fost foarte mic si ingramadit la inceput nu axista alta explicatie momentan pentru existenta atomilor.

  In alta ordine de idei am citit in carti vechi ale sfintilor parinti tot felul de idei care astazi te fac sa zambesti. Imi amintesc una cu gandacii care se nasc din pamant. (si maica-mea crede ca paduchii ies din praf pur si simplu). De fapt erau niste comparatii sa te faca sa intelegi un adevar duhovnicesc plecand de la lumea fizica. Normal ca nu am aruncat cartea doar pentru ca la vremea aia nu se stiau multe lucruri despre cum functioneaza lumea fizica.

  Stiinta este foarte mult preocupata de intrebarea „CUM?”.
  Sfintii Parinti spun de exemplu ca boala este o urmare fireasca a pacatului. Dar nu explica exact si CUM. In Biblie scrie ca fiecare planta sau animal naste urmasi fiecare dupa felul lor dar nu explica si CUM.

  Dumnezeu a facut soarele, pamantul, stelele, omul dar nu spune CUM.
  Stiinta incerca sa raspunda la acest CUM.

  Daca as fi convins ca Ortodox (sau Crestin) vine la pachet cu pamantul tanar, stelele asezate sferic in jurul pamantului, existenta eterului si alte chestii dinaste, astazi m-as lasa de ortodoxie.

  Apreciază

  • @incepator said, on ianuarie 13, 2011 at 10:55 am

   Cuvintele ce le-ai scris in comentariu sunt de prisos pentru ca intreg comentariul tau emana toata invatatura ce ai primit-o, precum si sursele de unde ti-ai insusit-o.

   Daca te-ai uita intr-o oglinda mai cu atentie, este posibil sa vezi cu ochii duhovnicesti intr-un colt al ei, o sigla tv gen Discovery, National Geographic, History, Animal Planet… si alte posturi finantate de cei ce te vor pe tine sa fii asa cum esti.

   „Stiinta” e prea preocupata de a gasi raspuns la acest „CUM” doar ca o face fara Dumnezeu, de aceea si cerul va trece, si pamantul va trece, dar cuvintele Mantuitorului nu vor trece, iar „stiinta” nu va ajunge niciodata sa gaseasca raspuns la aceasta intrebare.
   „Stiinta” nu va fi niciodata stiinta, fara Dumnezeu. Ramane doar sa fie o invatatura atee si o ratacire draceasca fara capat.

   Apreciază

 14. Cornu said, on ianuarie 13, 2011 at 8:48 am

  @ incepator
  „Daca as fi convins ca Ortodox (sau Crestin) vine la pachet cu pamantul tanar, stelele asezate sferic in jurul pamantului, existenta eterului si alte chestii dinaste, astazi m-as lasa de ortodoxie”

  „Autonomia spirituală a omului este iluzorie şi ea se mişcă perpetuu între Dumnezeu şi dracul. Fără credinţă şi Biserică, omul rămâne un simplu animal raţional şi muritor, raţionalitatea având doar caracterul unei mai mari puteri de adaptare la condiţiile cosmice decât restul dobitoacelor. Când zici că omul e un animal raţional, atributul raţionalităţilor îl distinge de restul vietăţilor, nescoţându-l din perspectiva morţii absolute. Moartea devine relativă, ca o trecere numai prin religie – ştiinţa, oricât de savantă, nescoţând omul decât aparent din regnul animal. Nici o consolare că eu mă deosebesc de elefant sau de capră pentru că fac silogisme, dacă apar şi dispar în mod absurd din natură (P. Tutea)”

  Apreciază

 15. incepator said, on ianuarie 13, 2011 at 11:01 am

  Stiinta nu poate explica decat in limita cunostintelor actuale. Iar la limita cunoasterii tot timpul vor exista teorii speculative care sa incerce sa impinga aceasta limita.

  Fara CUM-ul stiintei nu ai fi stiut nici macar cat stii azi despre misterul nasterii pomenit mai sus. Ai fi stiut cand incepe sa bata inima la fat? (am mentionat acest aspect pentru ca e folosit de toate campaniile Anti avort).

  Sunt unii care tare se mai bucura ca stiinta nu a lamurit nu stiu ce chestiune. Vezi este un mister. Oamenii de stiinta nu stiu nici ei nimic. Ne-au umplut cu gogosi…
  Da domnule. Sunt multe chestii care asteapta un raspuns. Dar de ce nu spuneti nimic de lucrurile care s-au lamurit intre timp.

  Calculatorul la care stai acum este plin de raspunsuri la intrebarea CUM pe care stiinta a pus-o la un moment sau altul.

  Apreciază

 16. Cornu said, on ianuarie 13, 2011 at 12:20 pm

  @incepator
  Majoritatea celor care combat geocentrismul o fac crezand ca stiinta a demonstrat deja ca este gresit si ca modelul corect ar fi heliocentrismul sau mai nou a-centrismul. Pe ce se bazeaza ei ? Progresul tehnologic nu are nici o legatura cauzala cu astronomia si cosmologia, cu toate acestea este invocat ca si argument in favoarea heliocentrismului din greseala sau din prostie.

  Apreciază

  • incepator said, on ianuarie 13, 2011 at 1:38 pm

   Eu m-am legat in primul rand de pamantul tanar. Faptul ca pamantul se invarte in jurul soarelui reiese din diferenta foarte mare de masa intre cele doua. Dar daca vrei sa consideri pamantul fix nu vad nici o problema de principiu, daca asa iti place tie mai mult.
   Atunci cand s-a trecut la heliocentrism marea diferenta a facut-o usurinta modelului si a calculelor. S-au putut explica mult mai usor miscarile planetelor observate deja la vremea respectiva.

   Apreciază

 17. prmihai said, on ianuarie 13, 2011 at 12:45 pm

  Saccsiv, am o rugăminte. Încearcă să fii consecvent în ceea ce mărturiseşti.

  Personal, de mult am îmbrăţişat crezul dintotdeauna al Bisericii referitor la Pământ ca şi centru al Universului; centru, nu doar spiritual, ci şi fizic.

  M-am bucurat sincer pentru fiecare articol ce l-ai postat pe blog ca o mărturisire a acestui adevăr revelat ( deşi unii neagă asta), dar am observat frecvent o anumită inconsecvenţă în exprimare, pe care m-aş bucura de ai corecta-o pe viitor.

  Este vorba de folositea pentru ,,Pământ ” a termenului ,,planetă”.
  Dacă Pământul este centrul Universului şi este imobil, este static, cum şi Scriptura mărturiseşte ( ,,Pământul în veac stă „, ,, nu se va clătina în veac ” ), atunci nu poţi să-l numeşti planetă. Planeta, prin definiţie, este corp ceresc care planează, care are o mişcare proprie.

  Am observat în multe articole anti-sistem cum foloseşti din inerţie expresii de genul : ,, elite planetare”, ,,încălzirea sau răcirea temperaturii planetei”, ,,atmosfera planetei”, ,,marionete ale păpuşarilor planetari ” etc.

  Să nu-ţi fie cu supărare, dar un creştin care mărturiseşte cu tărie crezul Bisericii privitor la facerea lumii, nu foloseşte pentru Pământ cuvântul ,,planetă”. Planetele au fost create de Dumnezeu împreună cu toate celelalte corpuri cereşti în ziua a patra, iar Pământul nu se enumeră între planete, decât în logica heliocentristă sau acentristă.

  Mulţumesc pentu înţelegere.
  Sper să nu fi exagerat în scrupulozitate.

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 13, 2011 at 1:07 pm

   prmihai

   Interesant. Nici nu mi-am dat seama. Desigur, nu ma gandeam la Pamant ca la una din planetele „sistemului solar”. Acum, ce-a ramas scris, asa va ramane, caci ar fi enorm de mult de modificat. Ma voi stradui insa pe viitor sa evit formulari de acest gen.

   Apreciază

 18. Cornu said, on ianuarie 13, 2011 at 7:22 pm

  @icepator , poate iti vor folosi aceste declaraţii ale unor mari oameni de ştiinţă

  Louis Neel, Premiul Nobel pentru fizica
  „…the progress of science, no matter how marvelous it appears to be, does not bring
  science closer to religion but it leads to dead ends and shows our final ineptitude at
  producing a rational explanation of the universe.”

  Dă clic pentru a accesa SIS.pdf

  Apreciază

 19. melicovici said, on ianuarie 14, 2011 at 2:35 pm

  Clar inca suntem umerase. Pana la crestinismul pur mai avem. Atat am avut de spus. De ce? Pentru ca evolutia omului pe anumite trepte este direct proportionala cu evolutia spirituala. Pamantul nu este o planeta ci un experiment.

  Apreciază

 20. melicovici said, on ianuarie 14, 2011 at 2:36 pm

  Rectific: evolutia omului pe anumite trepte este direct proportionala cu INVOLUTIA sa pe scara spirituala.

  Apreciază

 21. kosk said, on ianuarie 14, 2011 at 4:57 pm

  frate, dai exit lui @ Vasile sau fa cumva ca blogul sa devina invizibil pentru troli, ca n-am chef sa-i citesc ineptiile. vad ca a progresat mult pe calea ateismului stiintific, mai are un pas mic mic de facut si ne expune teoria „evolutiei” vietii din noroiul amorf, primordial.ceva gen Hawking

  Apreciază

 22. bogdan said, on ianuarie 14, 2011 at 5:20 pm

  Saccsiv, imi pare rau ca sustii geocentrismul,dar in ochii mei te descalifici . Eu inteleg sa nu stii nimic despre matematica sau legile fizicii, eu am facut o fac si un master in matematica, dar sunt convins ca folosesti GPS-ul care utiliz satelitii geostationari, la fel si televiziunea prin satelit, oare nu realizezi tu ca asa ceva nu ar functiona sub nici o forma daca legile univesrului ar fi alea pe care s-ar baza un asa zis pamant imobil? Cu atatea dovezi la dispozitie( pe vremea lui copernic nu exista decat teoria matematica nu si asemenea dovezi evidente) asemenea teze nu fac decat sa dea apa la moara ateilor care ne considera niste fanatici. Parinte Mihai ai dat doua citate mai sus ,,Pământul în veac stă “, ,, nu se va clătina în veac ”, eu nu am cunostinte religioase dobandite sistemic , dar te rog eu nu stiu de unde sunt cele 2 framente, dar as vrea sa le citesc pentru a le vedea cum apar in context. Dar la modul cum se preiau cate 2 cuvinte si se trag niste conlcuzii atat de profunde, nu ma pot abitne sa nu imi aduc aminte de saduchei si farisei si care se contrau de tot felul de chestiuni minore si care il scoteau din sarite pe Mantiutor care era atat de flexibil in gandire, atat de adanc si de intelept si care vedea ca discutiile pe nimicuri nu fac decat sa te opreasca in drum si sa discuti din ce e facut pavajul.

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 14, 2011 at 7:38 pm

   bogdan

   Faci un master la matematica? Deci nu erai nascut cand eu incepeam sa merg la olimpiade.

   Ma descalific in ochii tai? Nu-mi pasa.

   Apreciază

 23. kosk said, on ianuarie 14, 2011 at 6:15 pm

  marsh sectarule, interpretarile tale sunt in acord cu ereziile lui Galilei si cine esti tu sa interpretezi dupa bunul plac spusele Sfintilor Parinti?

  Apreciază

 24. kosk said, on ianuarie 14, 2011 at 7:01 pm

  lasa vrajeala iezuita, nu am studii de teologie, dar am in schimb un avertizor de incendiu la la troli ca tine Vasea@.
  De omul eretic dupa intaia si a doua mustrare departeaza-te.
  Stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat,fiind singur de sine osandit.(Tit,3;10,11)
  Kultule…

  Apreciază

 25. kosk said, on ianuarie 14, 2011 at 7:08 pm

  mai Bogdan@, eu folosesc nick-ul asta de ani buni, si pe alte bloguri, ca nu sunt ipocrit ca altii care se ascund sub o suta de porecle.priceputai?
  sa fi sanatos,

  Apreciază

 26. kosk said, on ianuarie 14, 2011 at 7:32 pm

  Vasile@, mah fratiut, iti garantez ca o sa fi in raiul lingvistilor- unde -eu-nu-am-acces.

  Apreciază

 27. adi said, on ianuarie 24, 2011 at 10:20 am

  http://www.creationism.info.ro este site-ul preotului Dan Badulescu. Are citeva documentare interesante,problema este ca sunt in engleza. Daca s-ar pricepe cineva sa le traduca…
  Mersi,salutari.

  Apreciază

 28. Bogdan said, on iunie 25, 2013 at 7:18 pm

  Discernamantul este mama virtutilor. Teoria evolutiei e una, geocentrismul e cu totul alta.

  Apreciază

 29. Raul said, on iunie 26, 2013 at 9:07 am

  Sunteti pierduti, cu totii. Desi stiu ca imi vei modera comentariul (sterge) mi se pare ironic cum voi vorbiti despre „indoctrinarea” stiintifica, insa folositi un calculator, internet, retea de distributie a energiei electrice, fara a avea nici cea mai vaga idee despre cum functioneaza. Pentru voi, interiorul unui procesor este mult mai complex decat orice teorie stiintifica (Ansamblu sistematic de idei, de ipoteze, de legi și concepte care descriu și explică fapte sau evenimente privind anumite domenii sau categorii de fenomene – nu este sinonim cu „speculativ”), insa il acceptati ca atare. Nu Dumnezeu v-a oferit mijloacele de a realiza acest blog, pentru ca parintii internetului, tehnologiei de calcul si a sistemelor de operare sunt…. ATEI! Asa ca mi se pare ironic modul in care alegeti sa va comunicati ideile. Imi aminteste de interpretarile crestinilor despre biblie – alegeti doar ce va convine.

  Apreciază

 30. […]    El ne vorbeste de sute de milioane de ani, insa noi stim ca sunt de fapt 7522 de ani de la facerea lumii. […]

  Apreciază

 31. […] 7519 ani de la facerea lumii si soarele se invarte in jurul pamantului. Suntem crestini sau umerase… […]

  Apreciază

 32. Gheorghe said, on martie 12, 2014 at 12:29 am

  POVESTE FARA SFARSIT TOATA POLEMICA ASTA CU „EVOLUTIE” SI „CREATIE”. NU AJUTA PE NIMENI LA NIMIC. DOAR CA SA VORBIM DISCUTII SAU SA DISCUTAM VORBE. DAR DACA INVOCAM OARECE INTERESE….ATUNCI IMI PERMIT SA AFIRM CU TARIE CA AMBELE TABERE SUNT INTERESATE.

  Apreciază

 33. andrei-d said, on august 5, 2014 at 11:06 pm

  Buna saccsiv, din ce carti ale caror Sfinti Parinti pot afla mai multe chestii importante de genu? Stiam ca Vasile cel Mare a scris numeroase date importante in legatura cu ce ai evidentiat mai sus si multe altele…Hexaemeronul e de ajuns?? Multumesc.

  Apreciază

 34. […] 7519 ani de la facerea lumii si soarele se invarte in jurul pamantului. Suntem crestini sau umerase… […]

  Apreciază

 35. […] 7519 ani de la facerea lumii si soarele se invarte in jurul pamantului. Suntem crestini sau umerase… […]

  Apreciază

 36. […] 7519 ani de la facerea lumii si soarele se invarte in jurul pamantului. Suntem crestini sau umerase… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: