SACCSIV – blog ortodox

FOTO: Cum ti se pot fura banii de pe card

Posted in BANI LICHIZI, carduri, cash by saccsiv on ianuarie 9, 2011

Citez din articolul Cum ți se pot fura banii de pe card:

Ai senzația că bancomatul de la care îți retragi banii este perfect normal și 100% sigur, astfel încât nimeni nu poate să-ți citească PIN-ul de la card. Cu toate acestea, tehnologia avansată la care au ajuns cei care vor să va fure banii de pe card depășește orice imaginație.

Cum ți se pot fura banii de pe card? Cei de la gizmodo.com au publicat imagini care arată, pas cu pas, cum poate fi „citit” PIN-ul cardului cu ajutorul unei tastaturi false, care arată exact ca cea a bancomatului.

La aceasta se adaugă un cititor de bandă magnetică încropit din părți electronice de la telefoane mobile sau MP3 playere și banii dipar fără să vă dați seama când și cum.

Un sistem tehnologic care permite citirea PIN-ului este foarte ieftin de realizat, motiv pentru care rata furturilor de pe carduri este în continuă creștere.

Citește și Tranzacțiile eșuate vă scot bani de pe card fără să simțiți

Vezi aici cum se realizează tehnologia, pas cu pas.

Cititi va rog si:

CARDURILE sunt din ce in ce mai nesigure … VA TREBUIE CIP IMPLANTABIL

Cât costă un card de credit cu date furate?

Cum îţi dispar banii de pe CARD chiar şi fără să-ţi dezvălui PIN-ul? Sute de bucuresteni pagubiti in cateva zile. SFAT: FOLOSITI CASH

Cardurile si actele cu CIP RFID pot fi citite de la distanta. De ce autoritatile ne mint ca sunt sigure? De ce se indarjesc sa generalizeze folosirea acestei tehnologii extrem de vulnerabile?

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 9, 2011 at 5:47 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ciprian said, on ianuarie 9, 2011 at 6:12 pm

    Aceste „demascari” sunt tocmai in ideea de a aaccepta cip-ul mai usor si lucrul fara numerar, e foarte usor sa protejezi card-urile clasice numai ca nu se vrea asta.

    Apreciază

  3. natalia said, on ianuarie 9, 2011 at 8:02 pm

    Ciprian nu prea inteleg ce vrei sa spui prin :”e foarte usor sa protejezi card-urile clasice numai ca nu se vrea asta.”

    Apreciază

    • Ciprian said, on ianuarie 9, 2011 at 8:19 pm

      Adica tehnologic este posibil sa citesti un mediu magnetic (cartela de plati) si sa nu o poti copia. Am „aprofundat” vreo 5 ani domeniul transferului de date de pe un mediu pe altul si STIU ca poti sparge sau copia un program numai atunci cand exista si interese din interior, mai ales copia,la fel si cu datele de pe cartele. Acum cand vor sa le faca radio e mult mai simplu in rau… s-a aratat deja. Se doreste crearea unei mase de hipnoza care sa reactioneze ca si cum cipuirea e strict necesara, nu are nici o legatura securitatea, dincontra. Exista tehnologii (au montat colegii mei) care impiedica mecanisme ca cele din articol sa fie functionale dar nu se doreste implementarea lor la scara mare, au ramas la stadiul de proiect.

      Apreciază

    • Ciprian said, on ianuarie 9, 2011 at 8:24 pm

      Inca ceva cele mai simple metode de protectie sunt de-a dreptul banale. De ex un program are o baza de date si intr-un punct al bazei sunt „date false” de umplutura, pe acel sector se aplica o defectiune fizica voita (gaurica). Oricine va incerca sa copieze baza de date nu va putea dar o va putea accesa nesimtind lipsa datelor care de fapt sunt introduse special pentru a fi de umplutura. La fel si cu cartelele ii spui bancomatului unde sunt datele utile dar un „bancomat neinitiat” va incerca sa citeasca de-a intregul si va da eroare de copiere din cauza „protectiei hard”. Am cunoscut astfel de protectii la mai multe software-uri si e posibil si la cartele dar se vrea altceva….

      Apreciază

  4. Marturiseste said, on ianuarie 9, 2011 at 8:28 pm

    In realitate, ce oameni au acces la un bancomat ca sa faca toate aceste modificari pentru a fura date de identitate? S-ar pricepe cativa sa „prepare” asemenea dispozitive, dar ca sa le pui in practica trebuie sa si umbli la un bancomat sa-l „cosmetizezi” cu ele, ori stim ca bancomatele sunt supravegheate video, sunt in locuri usor accesibile si in vazul oamenilor.
    Se vede clar cat de fabricata este stirea, iar cei de la gizmodo (care au facut acest „dispozitiv”) dispun de finante destul de mari dupa cum se vede pe site-ul lor.
    Mult ne mai testeaza, cu cardurile de sanatate, cu pasapoartele si buletinele biometrice, testeaza si tatoneaza terenul ca sa verifice: cand suntem de acord cu magariile lor? Vad ca „inca nu suntem pregatiti” mai bat o data din bice cu o scumpire de preturi, cu o marire de impozite si taxe, cu o reducere de salar, iar apoi iar mai incearca terenul: „oare o sa accepte acum mai usor sa danseze dupa cum le cantam noi ca sa-i ducem acolo unde vrem?” Si oricum ar fi castiga din neatentia noastra, ca mai devreme sau mai tarziu isi vor baga toate modalitatiloe lor de control total incat sa ajungem sa nu mai putem cumpara sau vinde nimic fara semnul fiarei, fie ca acceptam de bunavoie mai devreme, fie ca o sa se buluceasca lumea sa ceara solutia lor dupa ce ne-au impins spre miscari de strada, varsari de sange, razboaie si alte miscari sociale care sunt tot in beneficiul lor.

    Cert este ca ei isi urmeaza foarte bine agenda lor de lucru, si au in minte un plan de baza pe care merg, apoi un plan de baza secundar, apoi alte planuri adiacente… oricum ar fi, scopul fiecarui plan e de a se ajunge la inscaunarea uraciuni pustiirii in Ierusalim. Indiferent de metode, trebuie sa-si implineasca crezul satanic si sa slujeasca potrivnicului caruia i-au daruit sufletul, ca sa duca totul la un bun sfarsit. Si vor indeplini toate astea pentru ca Sfanta Scriptura ne spune clar acest lucru prin profetii, si mai ales prin Apocalipul Sfantului Ioan. Singura chestiune este de timp, despre care nu ne este dat noua a sti, doar a cerceta semnele prin care suntem avertizati ca se apropie, ca sa priveghem si sa avem intotdeauna aprinsa candela sufletului nostru.

    Precum spunea Sfantul Ignatie Briancianinov: „Tot neamul omenesc e o categorie de fiinte pierdute. Pieirea este domeniul tuturor oamenilor, atat a celor virtuosi, cat si a raufacatorilor.” Doar marea mila a Domnului ne mai ajuta sa ne fie mai usor de suportat urgiile ce au inceput deja si vor sa vina, sau sa le mai amane, dar in nici un caz nu vom scapa de ele.

    Doamne miluieste

    Apreciază

    • Ciprian said, on ianuarie 9, 2011 at 8:32 pm

      „Orice minciuna repetata de multe ori tinde sa fie crezuta ca fiind adevarata” e principiul de baza in publicitate si manipulare…

      Apreciază

    • Danut said, on ianuarie 9, 2011 at 10:54 pm

      Stirea nu este fabricata absolut deloc si te asigur 1000%.In primul rand ca sunt sute de mii de „baietasi de cartier” in toata lumea care au montat asa ceva si inca mai monteaza desi este foarte veche metoda.Mai nou desi si asta se invecheste este punerea unui cip in casa unde platesti.Individul ramane peste noapte in magazin(sau e pe mana cu patronul),pune cipul si dimineata iese.Cipul are bluetooth parolat si cu un laptop poti descarca informatiile stocate a sute de carduri care au trecut pe acolo din masina parcata langa magazin.Imaginati va cat stocheaza 2 3 cipuri montate intr`un singur supermarket.

      Apreciază

  5. Pr.Gabriel said, on ianuarie 9, 2011 at 8:34 pm

    Doamne ajuta si la multi ani intru dreapta credinta.
    Imi zicea, acum ceva timp pe internet, un prieten din Spania, ca tipii astia s-au specializat in furtul pin-urilor. Mai nou, imi zicea, ca folosesc apartamente inchiriate care au vizibilitate directa cu bancomatul sau banci, parcuri in apropiere, si au camere sofisticate in infrarosu care, odata ce a fost montata „pisicuta” (capcana) in bancomat, citirea pinului se face relativ usor. Citesc caldura de pe taste cu ajutorul camerelor cu infrarosu. Caldura ramasa prin atingere de taste scade in intensitate in functie de ordinea introducerii pin-ului. Si in cateva minute dupa, se poate citi ordinea introducerii numerelor pinului.
    Nici eu nu am crezut, insa m-a asigurat de asta, ca stia ce fac romanasii pe acolo.
    Daca au pust „ai nostri” pisicute din astea si la trecerea intre frontierele dintre statele vestice la punctele de acces.

    Mda, tehnologia e slaba, si eu cred ca de fapt, se doreste o alta tehnologie mai avansata, tocmai de aceea le asa pe astea aiurea. Ca va fi cip-ul sau pecetea cu raze laser, sau citirea adn-ului prin scanare biometrica, nu stim.. Insa un lucru miroase urat de tot..pregatesc ceva maret, cu siguranta. Cred ca ne vor coplesi inclusiv la nivel combativ. Dar, Bunul nostru Domn Iisus este noi…

    Apreciază

  6. MARESALUL said, on ianuarie 9, 2011 at 9:47 pm

    Furturiile astea sant cam ,,vechii,, si o multime de benzi organizate au fost desfintate in Europa in special in Spania.Dintr-un foc se pot opri aceste sustrageri.Amprentarea unui deget detinatoriilor de carduri si implementarea sistemului de recunoastere a amprentei in automatele de bani.Poti introduce pinul dar daca nu pui degetul nu scoti ,,lozul,,.

    Apreciază

    • Dr. Badass said, on noiembrie 11, 2022 at 11:01 pm

      Varianta ușoară este să mergi la o bere, de unde să copieze amprentele tale de pe pahar.
      Varianta grea este să te aștepte pe o alee întunecată și pe lângă pin să plece și cu degetul tău.
      Amprentarea nu este o soluție.

      Apreciază

  7. […] The rest is here: FOTO: Cum ti se pot fura banii de pe card […]

    Apreciază

  8. […] Locuitorii din Discovery Bay (California) nu vor mai putea plati cash serviciile publice … – FOTO: Cum ti se pot fura banii de pe card – Inca un pas spre epoca FARA BANI LICHIZI: e-moneda – ANTI CASH: De la 1 ianuarie 2011 – […]

    Apreciază

  9. John said, on noiembrie 11, 2022 at 5:30 pm

    Uite așa poți rămâne fără bani

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.