SACCSIV – blog ortodox

DE STUDIAT: Americanii au inchis un aeroport din cauza ca polul nord magnetic deviaza catre Rusia

Posted in INVERSAREA POLILOR MAGNETICI by saccsiv on ianuarie 9, 2011

Citez din articolul Americanii au închis un aeroport din cauză că polul nord magnetic deviază către Rusia:

Americanii au închis un aeroport pentru că polul nord magnetic deviază către Rusia. Decizia a fost luată de oficialii din Tampa, statul Florida, iar avioanele vor rămâne la sol până săptămâna viitoare. Polii Pământului îşi inversează locul la un anumit interval de timp, acest fenomen având loc ultima dată acum 780.000 de ani. Procesul durează în jur de 1.500 de ani .  Transporturile aeriene sunt afectate  pentru că sistemele de navigare ale avioanelor folosesc polul nord magnetic ca punct de referinţă.
Oamenii de ştiinţă credeau până de curând că inversarea polilor magnetici ai Pământului are loc la întâmplare. Cu toate acestea, o echipă de fizicient italieni a studiat mai atent proprietăţile statistice ale apariţiei acestor inversiuni în timp şi au descoperit că nu sunt întâmplătoare, ci seamănă cu statistica cutremurelor.
În timpul unei inversiuni a polarităţii, polul nord magnetic al Pamântului devine polul sud, şi invers. În timpul ultimilor 160 de milioane de ani au avut loc sute de asemenea inversări, ultima acum 780.000 de ani. O inversare completă durează câteva mii de ani şi are consecinţe îngrijorătoare care includ punerea în dificultate a păsărilor migratoare sau a altor animale (precum rechinii) şi posibila expunere a Pământului la razele cosmice. Razele cosmice sunt în mod normal respinse de câmpul magnetic al Pământului, însă în timpul inversării, la un moment dat, câmpul magnetic devine zero.
Oamenii de ştiinţă înţeleg foarte puţin în ce constă efectiv mecanismul cauzal din spatele acestor inversări şi până de curând ideea cea mai răspândită era că au loc la întâmplare. Cu toate acestea, Vincenzo Carbone şi colegii săi de la Universitatea Calabria au descoperit că secvenţa de inversări ale polarităţii nu este descrisă de o distribuţie de probabilitate Poisson, specifică proceselor aleatoare, ci de o distribuţie Lvy – o distribuţie de probabilitate care caracterizează prezenţa unor efecte de „memorie”. Cu alte cuvinte, inversările de polaritate nu sunt independente unele de celelalte, ci sunt corelate.

Comentariu saccsiv:

Ciudat … Doar la acel aeroport exista acea problema? De ce?

Noi, ortodocsi fiind, stim ca pamantul nu are miliarde de ani. Insa o inversare a polilor consider ca se poate petrece. Dar daca are loc acum, nu stiu, nu cred insa ca ar dura 1500 de ani.

E de studiat. Exista vreo legatura cu moartea pasarilor, a pestilor si a crabilor?

Explicatiile NAUCE ale specialistilor cu privire la moartea ciudata a pasarilor, pestilor, crabilor

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 9, 2011 at 1:56 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. tataia said, on ianuarie 9, 2011 at 2:40 pm

    Nu cred o iata din timpenia cu inversarea polilor. Tine tot de vrajelile cu anul 2012, apropierea planetei nibiru, extraterestrii, trecerea in dimensiunea a 5-a etc. Pe scurt new age. Cei care sustin teoria cu inversarea polilor magnetici omit un lucru. Intreg universul a fost CREAT si functionarea lui este in continuare guvernata de Dumnezeu. Daca prin absurd s-ar schimba polii magnetici ai pamintului ar insemna ca Dumnezeu a dorit acest lucru si i-a schimbat. Dar de ce ar face Dumnezeu asa ceva? Dumnezeu a creat intregul univers pentru om, pantru a sluji intereselor omului. Deci orice schimbare s-ar petrece in acest univers ar fi in mod obligatoriu efectuata de Dumnezeu ca rezultat la actiunile oamenilor (bune sau rele). Deci inca o data chestia cu inversarea polilor imi pare tot de factura new age.

    Apreciază

    • Marturiseste said, on ianuarie 9, 2011 at 7:39 pm

      Sunt intru totul de acord cu acest comentariu. Toate tampeniile astea imaginare si fictive cu inversarea polilor nu sunt decat amagiri. Unui tanar care a invatat de mic minciunile astea, mai ales neavand cunostinte din Sfanta Scriptura, si normal ca va crede foarte repede aceste rataciri.
      In plus HAARP-ul construit prin documentatia lasata de Nikola Tesla, este o jucarie in mainile celor care se vor sa fie dumnezei, asa ca si eu consider ca are o foarte mare legatura cu toate aceste nenorociri.
      Doar ca nu trebuie sa uitam niciodata un lucru:
      Toate aestea sunt ingaduite de Dumnezeu. Cele ce nu le-a ingaduit El, fie nu le-am aflat niciodata, fie in mod vadit s-a vazut lucrarea de neingaduire a acestora.

      Iertati-ma.

      Apreciază

  3. pichour said, on ianuarie 9, 2011 at 3:05 pm

    De curiozitate, ce varsta are planeta Pamant, in opinia unui crestin ortodox?

    Apreciază

  4. acadennis said, on ianuarie 9, 2011 at 3:47 pm

    Fratilor, trebuie sa ne luam dupa biblie si sa avem in vedere ca necuratu va incerca sa amageasca chiar si pe cei alesi.

    Vor aparea inca multe minciuni care vor avea sens pentru cei ce nu-l au pe Iisus Christos in inima lor, dar trebuie sa stam treji caci nu stim la ce ora din noapte vine hotul, si sa ne trezim unul pe altul.

    Apreciază

  5. gerula said, on ianuarie 9, 2011 at 5:59 pm

    bravoo tataiee!! Dacă de un fir de par al fiecăruia din cei peste 6Mld. De pământeni EL Ştie, de marsaviile satanei şi ai fiilor lui cu atât mai mult.Sigur ca se screm de vreo 6500 şi mai bine de ani dar..cat le est e îngJăduit. NU vedeţi ca au schimbat toate înţelesurile,istoria, calen darul ca sa impaienjeneasca ochii,mintea şi sufletul fiecărei generaţii s care o înlocuieşte pe precedenta,furând subtil de la fiecare,astfel ca JUGUL sa ne para firesc şi normal.Toate sunt însă din ignorantă. A mea , a ta , a noastră .Ce ne împiedica sa avem moşii noştri INTELEPTII nostrii la cârma?! Iar ei ar fi păstrat de la INTELEPTII lor înţelepciunea transmisă la randu’le. Şi totuşi ea exista dar NU e ascultată şi aşa avem papagalii şi flecarii care ne duc direct in buza nesatioasa a acestui golem care toaca, doar, doar o ieşi ciorba frankestenizata a noului Babel. Cât despre timp, va indic pisaniile din atâtea biserici”va leato…7519 de la facerea lumii”şi cau TATA HRONOGRAFUL” lui Chedrinos preluat de la caldei. De ce oare nu se tiparesc ? Aţi logicat-o?! Se vor înlocui cărţile cu PC,cele câte mai sunt se vor autoaprinde, ca atâtea amar de icunabule arse la aşa zisă rev.!!? Aşa au dispărut şi anii nostrii de la 241d.H. la 1300 ca …asa vor fi vrut unii sau HUNII.Treziti-va-ti daco-rumăni ca aţi dormit prea mult !!!

    Apreciază

  6. pichour said, on ianuarie 9, 2011 at 6:32 pm

    Marian, din pacate n-am Sfanta Scriptura prin casa. Dar din ce au mai comentat si ceilalti, sa inteleg ca potrivir religiei noastre, Pamantul are in jur de 6500 de ani?

    P.S. Vreau sa se inteleaga ca nu sunt anti crestin sau ca, prin intrebarile mele vreau sa iau in deradere subiectele de aici. Intrebarile mele sunt din pura curiozitate si multumesc anticipat celor ce pot raspunde intr-un mod clar, pe intelesul tuturor.

    Apreciază

  7. pichour said, on ianuarie 9, 2011 at 7:58 pm

    Interesant. Nu stiam pana acum. Merci mult Sacciv pentru raspuns. Chiar am sa ma documentez mai mult.

    Apreciază

  8. Cornu said, on ianuarie 10, 2011 at 8:34 am

    E o vrajeala veche de 3500 de ani de pe vremea faraonilor egipteni, stiinta NU a demonstrat pina acum ca polii s-au inversat vreodata, si nici ca acuma se vor inversa. Daca ar fi adevarat, ar trebui sa fie afectate toate aeroporturile nu numai cel din Tampa. Aceasta stire face parte din categoria „oamenii de stiinta spun lucruri trasnite”, e foarte asemanatoare cu stirea ca un cutremur de 9 grade a modificat inclinatia axei pamantului.

    Apreciază

  9. Cornu said, on ianuarie 12, 2011 at 1:21 pm

    NU trebuie sa fii cretin sau idiot pentru a lua de buna afirmatia biblica: “Dumnezeu a facut Lumea in sase Zile”, este suficient sa crezi in Dumnezeu, restul vine de la sine …

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.