SACCSIV – blog ortodox

Crucea Memoriala din California considerata neconstitutionala

Posted in SUA by saccsiv on ianuarie 7, 2011

Citez din articolul California memorial cross found unconstitutional:

LOS ANGELES (Reuters) – O curte federala de apel a decis marti ca memorialul de razboi din San Diego marcat cu o Cruce inalta pe teren public incalca interdictia constitutionala americana cu privire la aprobarea guvernamentala a religiei.

Plafonand o disputa juridica ce fierbea de la sfarsitul anilor 1980, a 9-lea Circuit al Curtilor de Apel SUA a rasturnat decizia unei curti inferioare care a respins o provocare juridica cu privire la crucea inalta de pe varful unui deal, adusa in numele veteranilor de razboi evrei.

Completul de trei judecatori a concluzionat in avizul sau de 47 de pagini ca: „curtea districtionala SUA a comis o eroare declarand memorialului in primul rand non-sectarian si acordand rezumatul hotararii in favoarea guvernului si sustinatorilor memorialului.

Un grup care a depus un dosar in numele a 25 de membrii ai Congresului care sustin Mount Soledad Veterans Memorial, Centrul American de Drept si Justitie, a condamnat decizia instantei de apel ca fiind “o palma judiciara peste fetele veteranilor nostrii militari”.

Curtea de Apel recunoscand sentimentele volatile generate de caz pe ambele parti, a scris ca veteranii de razboi ai Americii pot si ar trebui sa fie onorati, „dar fara tiparul religiei aprobata de stat”

In decizia sa 3-0, instanta a oprit scurt ordinul de a indeparta crucea si a lasat deschisa posibilitatea ca memorialul sa fie re-proiectat incorporand o cruce intr-un mod care ar „trece de adunarea constitutionala”

Dar completul de apel nu a luat nici o pozitie cu privire la masura, lasand problema modului in care memorialul ar putea fi reconfigurat sa fie decisa de judecatorul curtii inferioare.

David Blair-Loy, director juridic la Uniunea Libertatilor Civile Americane din San Diego, a declarat ca judecatorul district Larry Burns ar putea ordona partilor sa confere sau sa se angajeze intr-o mediere pentru a ajunge la o rezolutie finala a cazului.

Nu a fost nici o comunicare imediata daca administratia Obama va solicita Curtea Suprema SUA sa revizuie hotararea instantei de apel.

Terenul crucii inalte de 13 m cu vedere la Pacific a fost achizitionat din orasul San Diego de catre guvernul federal prin intermediul domeniului eminent in 2006.

Transferul a fost autorizat in legislatia trecuta de Congres si semnata in lege de Presedintele de atunci, George W. Bush dupa ce orasului i se ordonase sa indeparteze crucea in urma unei provocari judecatoresti anterioare.

Prima cruce a fost ridicata pe Muntele Soledad in 1913 dar a fost inlocuita in 1920 de o alta cruce care a fost doborata in 1952. In 1954, o a treia si mai mare cruce a fost instalata.

Zona a servit ca loc de adunare pentru serviciile anuale de Paste si a fost desemnat ca memorial de razboi la sfarsitul anilor 1980, imediat dupa aceea disputa juridica a fost initiata.

Anul trecut, Curtea Suprema americana a respins un judecator federal care ordonase indepartarea unei cruci mari destinata sa serveasca ca memorial al razboiului in desert in mijlocul Americii – detinut de Mojave National Preserve.

Dar Blair-Loy sustine ca acel caz difera de disputa Muntelui Soledad deoarece asezarea crucii desertului a fost pe o propietate privata inconjurata de terenuri publice.

 

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 7, 2011 at 6:28 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • numaiortodoxia said, on ianuarie 7, 2011 at 1:05 pm

   Saccsiv am gasit pe internet urmatoarea informatie – poate te intereseaza :
   „De la KHANDAHAR la ROSIA MONTANA, intre SUA si RUSIA

   Intre CRIZA SI TERORISM, ROMANIA si AFGANISTAN sunt singurele puteri ale lumii in domeniul materialelor strategice !

   AMERICA nu are zacaminte de URANIU.

   Tot asa cum RUSIA nu detine zacaminte de WOLFRAM.

   Fara aceste doua elemente, SUA si RUSIA sunt ZERO! Sunt niste neica-nimeni in materie de suprematie MILITARA.

   Wolframul, un metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, este foarte necesar in industria militara si spatiala,
   iar uraniul in industria nucleara.

   Primul se afla, in cantitati INEPUIZABILE si in starea cea mai pura (nemaifiind necesare procedee industriale costisitoare de “decantare” a lui) doar in ROMANIA. La ROSIA MONTANA !

   Zbaterea de a pune gheara pe minele de “aur” de la Rosia Montana are acum o miza periculoasa, cu atat mai mult cu cat Exploziv-News si GIS-SSR o dezvaluie in premiera:

   Zacaminte de wolfram, neexplorate niciodata, se gasesc insa, in cantitati uriase, si in muntii Retezat (zona Gugu – Sureanu, axa care le uneste trecand prin Varful Peleaga, ca punct de reper. Exact zona in care a cazut, in urma cu cateva luni, avionul militar israelian – posibil neintimplator in misiune in acea zona !) si, inainte de 1989, au fost pazite cu strasnicie, de catre DEPARTAMENTUL ZERO.

   Cel care le-a detectat, extrasenzorial, era sa plateasca cu viata, in urma unui atentat psihotronic al rusilor, curajul de a dezvalui adevarul, in cadrul unor cursuri speciale, destinate profesionistilor din serviciile secrete militare ale Romaniei. Numele lui este Vasile RUDAN, cel care, dealtminteri, este si parintele legendarului Departament.

   In aceeasi zi in care profesorul RUDAN era gasit aproape mort in apartamentul sau din Bucuresti (cu cateva zile inainte, el dezvaluise unor apropiati din SRI si DGIA ca fusese de doua ori amenintat cu moartea de un anume rus FONAREFF, fost ofiter KGB),
   generalul David H. Petraeus, comandantul fortelor americane din Afganistan, avea aproape aceeasi soarta cu a profesorului roman.

   Generalului american i se intimpla asta deoarece, intr-o conferinta de presa, scapase un alt adevar: motivul prezentei NATO in AFGANISTAN nu erau “teroristii”. Ci uriasele zacaminte de URANIU pur!
   In Muntii Khwaja Rawash, situati la nord de Kabul, dar si in Koh Mir Daoud, langa Herat si Kharkiz, in provincia Khandahar, exista cele mai mari zacaminte de uraniu din lume, la fel cum, in materie de wolfram, Romania detine suprematia mondiala.”

   Apreciază

  • G-man said, on ianuarie 7, 2011 at 9:54 am

   superb !!!!. a fost ca un pansament pentru rana facuta ca nu am putut fugi de la servici sa fiu la Sf. Liturgie.

   Apreciază

 2. admin said, on ianuarie 7, 2011 at 10:02 am

  Crucea este nebunie pentru pagani, iar pe jidovi cu siguranta ii arde cel mai tare. Oricum America este tara lor, asa ca nu e de mirare ca au acest curaj.

  Apreciază

 3. andreiradum said, on ianuarie 7, 2011 at 11:34 am

  Salut!
  … am primit pe mail:

  „Printr-o persoana de maxima incredere am aflat ce a declarat un membru PD-L in urma unei sedinte cu usile inchise. Persoana in cauza este credincios si in urma acestui lucru a hotarat sa plece din partid.
  S-a primit un mesaj de la E. Barosso cum ca, in doi, trei ani, populatia Romaniei trebuie sa scada cu 4 milioane.
  Pentru aceasta de la 1 ianuarie se va introduce in paine si produsele de panificatie saruri de plumb, cadmiu si altele. Cele mai multe victime vor fi din randul pensionarilor.
  Chiar daca pare incredibil eu imi fac datoria sa spun si altora!
  Solutia este sa nu mai consumam din comert paine si sa folosim faina proprie sau de la tarani….deocamdata!
  Dumnezeu sa ne apere!”

  CE PARERE AVETI????

  Apreciază

  • Liliana said, on ianuarie 7, 2011 at 2:31 pm

   Multumim pentru ca ne transmiteti aceste informatii.Dumnezeu sa va ocroteasca!
   Cred ca multi dintre noi si-au dat deja seama ca vor sa ne extermine ca popor;guvernantii nostri-TOTI,DIN ’90 PINA AZI-le-au facut voile si jocurile;si presa i-a ajutat.Lor sa le fie bine,nu-i asa?Acum intelegem si pentru care motive…mai sint si altele,citeva…Oricum,crestinii ortodocsi le stau in git,nu au nici o valoare pentru cei care conduc lumea azi.Si situatia se va inrautati pentru noi,mai repede de cit am crede,presupun…Probabil,va fi nevoie de marturii sustinute de jertfe…
   Vor incerca multe-dar noi sa strigam dupa Dumnezeu si sa o chemam in ajutor pe Preasfinta Nascatoare de Dumnezeu,si toti sfintii.Numai prin Ortodoxie autentica vom rezista si ne vom mintui.Lumea trebuie reincrestinata.Ortodoxia este ultima si singura insula de autentic crestinism.Iisus Hristos ortodox este.

   Apreciază

 4. abc said, on ianuarie 7, 2011 at 12:26 pm

  andreiradum @ ..dacă ei au avut tupeul să ne otrăvească spunîndule în faţă că o fac cu pesticidele , te întrebi cîte sunt prin ascuns făcute ?

  Apreciază

 5. Dan Tanasescu said, on ianuarie 7, 2011 at 2:07 pm

  IMPORTANT! Se încearcă declanşarea unei crize mondiale a alimentelor. Deja a fost lansat scandalul cu dioxina în Germania, cu febra aftoasă în Bulgaria şi cu vacile care subţiază stratul de ozon din Irlanda.

  http://dantanasescu.ro/2011/01/06/criza-alimentelor-noua-sperietoare-mondiala.html

  Apreciază

 6. vasile said, on ianuarie 7, 2011 at 2:45 pm

  Eu cred ca se incearca reeditarea vechii teze comuniste a omului nou (spalarea creierului) .

  1 Se sapa la temelia famillie(vezi insistenta asupra necesitatii bonelori, Emanciparea femei) , a educatiei , Religie – in special a Ortodoxiei.

  2 In paralell este atacata libertatea gandirii prin : saracire , munca cat mai multa , nesiguranta locului de munca .

  3 Sunt induse diferite temeri : Cataclisme , Teroristi , Crize Aimentara , Virusi ec

  Aceste tehnici au fost folosiite de catre regimurile comuniste . Cu tehnologia actuala probabil se va incerca perfectionarea acestor metode .

  Apreciază

 7. chisinauian said, on ianuarie 7, 2011 at 3:08 pm

  „Teoriile conspiraţiei în jurul morţii miilor de animale în toată lumea”

  http://www.jurnal.md/ro/news/teoriile-conspiratiei-in-jurul-mortii-miilor-de-animale-in-toata-lumea-198874/

  Apreciază

 8. Aurora said, on ianuarie 7, 2011 at 3:54 pm

  Poate este offtopic, dar vreau sa va mai semnalez un aspect. Azi dimineata, am auzit la stiri cum un editor american vrea sa-l cenzureze pe…Marck Twain, mai precis cuvintele „negrotei”, si”cioroi” din romanul” Huckleberry Finn” , ca nefiind corecte politic, adica lezand pe afro-americani. O parte din cititori – cei cu creierele seci – sunt de acord cu aceasta miseleasca amputare, dar cei care au idee despre ce este aceea literatura, si-au manifestat dezaprobarea fata de aceasta masura nefireasca, spunand ca Marck Twain nu este cu nimic incorect politic, dimpotriva, el a reflectat in mod realist in cartile sale sclavia si discriminarea la care a fost supusi negrii in secolul al XIX-lea, iar incercarea de a inlocui cuvintele citate cu „persoana de culoare” ar fi una cu totul nepotrivita cu stilul scriitorului si orice interventie semantica ar face un deserviciu literaturii acestuia. De aceeasi parere sunt si eu. Ba indraznesc sa merg mai departe cu banuielile mele. Cred ca daca editorii isi permit sa modifice texte literare dupa cum ii taie capul, maine- poimaine, stapanii la care sunt argati le vor cere sa scoata din carti cuvinte ca Dumnezeu si tot ce tine de crestinism. Daca Crucea Rosie a interzis bradul de Craciun, ieslea si urarile tipic crestine, ma intreb si va intreb la ce am putea sa ne asteptam in anii ce vor veni. Sfantul Ioan Botezatorul sa ne apere de toate rautatile

  Apreciază

 9. Aurora said, on ianuarie 7, 2011 at 3:55 pm

  Continuare
  acestui veac pacatos !

  Apreciază

 10. gherasim said, on ianuarie 7, 2011 at 7:02 pm

  in continuarea mesajului Pr Vasile: ne putem ruga pentru acest neam fie si numai printr-o rugaciune simpla, scurta inaltata catre Dumnezeu si Maica Domnului. In Biserica la care merg, am gasit pe o Sfanta Icoana a Maicii Domnului urmatoarea rugaciune: „Cred Doamne si marturisesc ca Tu aperi tara si neamul acesta in veac”. Ne va folosi cu siguranta.
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 11. […] VIDEO: Oficial, daca platesti CASH esti suspect de TERORISM. Locuitorii din Discovery Bay (California) nu vor mai putea plati cash serviciile publice …Crucea Memoriala din California considerata neconstitutionala […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: