SACCSIV – blog ortodox

O critica adusa filmului “Portretul luptatorului la tinerete”

Posted in PORTRETUL LUPTATORULUI LA TINERETE by saccsiv on ianuarie 4, 2011

Portretul luptatorului la tinerete”, un film ce a starnit interesul multora, dar a dezamagit pe marea majoritate. De la fitze de adolescenti la glume de doi bani, tot filmul nu este decat un tablou de cartier, a unor razvratiti pentru libertate. Ce fel de libertate? Nimeni nu a vazut pe vreunul dintre acei tineri sa-si faca semnul Sfintei Cruci sau sa citeasca din Biblie, stiut fiind faptul ca fiecare grup avea Sfanta Scriptura. Asadar, care este scopul intregii lor jertfe? O fi doar cel pentru libertate intr-o lume democratica, sub obladuirea Uraciunii Evreopene? Are oare cineva puterea de a se jertfi, asa cum acei tineri au facut-o (lucru aratat foarte saracacios in filmul de 2 ore si jumate), pentru o cauza fara de Dumnezeu? Cu siguranta ca nu, iar aceasta este confirmata de marturiile celor care au razbit din temnitele comuniste, pastrandu-si credinta in Dumnezeu. Doar harul lui Dumnezeu iti alina durerile in acele clipe de iad si iti da curaj de nebunie intru Hristos pentru a-L marturisi pe El, chiar cu pretul vietii. Asta nu s-a vazut nici macar o secunda in tot acest film. Tocmai din acest motiv el este un film mort, ce nu da speranta in Inviere, ce nu propovaduieste jertfa cu scopul Invierii in Hristos, asa cum s-a intamplat in realitate cu acei tineri. Conceptia românului fata de libertate este strans legata de fiinta sa, nascuta odata cu Ortodoxia pe aceste meleaguri. Un roman nu-si poate dori libertatea decat pentru a-L preaslavi pe Dumnezeu prin toate mijloacele, mijloace care intr-o stare de subjugare ar fi oprimate. Din acest motiv tara noastra nu si-a plecat capul in fata navalitorilor si a preferat mai bine sa-si jertfeasca fiii decat sa se inchine paganilor. S-a mai pastrat din aceasta grupa sanguina si in cei jertfiti in perioada comunista, cand parintii si bunicii nostri au dus calvarul inchisorilor comuniste sau unii mai sprinteni de picior au batut crestele muntilor, cu “aripile” intinse spre Imparatia cereasca.

Un documentar ce urmeaza sa apara, numit “Fenomenul Pitesti: Demascarea” este finantat de o agentura transatlantica si cu “viziune asupra unificarii europene”.

Cititi va rog mai multe in articolul fratelui Apologeticum:

Cine isi doreste monopolul asupra memoriei luptatorilor anti-comunisti? De ce are loc desacralizarea martusirii lor jertfelnice?

O parere mult mai buna despre film o au cei de la razboi intru cuvant:

UN FILM DUR SI REALIST DESPRE REZISTENTA DIN MUNTI: “Portretul luptatorului la tinerete” (video integral si alte marturii de la si despre Ioan Gavrila Ogoranu)

Filmul il puteti viziona la:

VIDEO – film artistic: „PORTRETUL LUPTATORULUI LA TINERETE” (film complet necenzurat)

Eu din motive tehnice nu l-am putut viziona deocamdata. Cand o voi face, va voi spune parerea mea. Deocamdata, din analizele de pe cele doua bloguri, inclin sa-i dau dreptate fratelui Apologeticum. Cu atat mai mult cu cat cei de la razboi intru cuvant au luat-o rau de tot pe aratura in alte privinte:

RAZBOI INTRU CUVANT si Razvan Bucuroiu ATACA PE CEI CE DEMONSTREAZA ca Mitropolitul Serafim de Pireu are dreptate …

Si deci nu m-as mira ca si de aceasta data sa greseasca. In plus, tot ei elogiau un ciudat simpozion de martirologie:

Simpozionul de martirologie – prilej de batjocorire a memoriei Sfintilor Inchisorilor de catre jidovi

Ce l-a avut ca organizator pe Dan Puric, cel ce baga otrava in prajiturele:

Analiza interviului dat de Dan Puric revistei Yoga Magazin

Aiurea denumire: martirologie … E foarte posibil sa se lege lucrurile intre ele, caci exista un curent, la care au aderat foarte vocal si razboinicii, de descurajare a muceniciei in vremurile apocaliptice ce bat la usi:

Despre MUCENICIE. Pomenirea Sfintilor Adrian si Natalia, sotia sa. De ce nu sunt de acord cu spusele parintelui MIHAIL STANCIU: „Nu trebuie să ne consumăm energia cu informarea la zi a invaziei răului” …

Asadar, daca se va dovedi ca e precum a zis Apologeticum, atunci putem presupune ca filmul mai are o noima,  aceea de a pune umarul la:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. natalia said, on ianuarie 4, 2011 at 7:05 am

    Vroiam sa-l descarc merita sau nu?

    Apreciază

  2. saccsiv said, on ianuarie 4, 2011 at 7:05 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  3. fanu said, on ianuarie 4, 2011 at 7:07 am

    da, cele menţionate lipsesc din film DAR este un singur episod unde o fată îi dăruieşte o cruciuliţă lui Ogoranu şi mai apoi unul dintre eroi citeşte Sfânta Scriptură atunci când este filmat în alb şi negru… cam atât, restul este o poveste a luptătorului la tinereţe

    am fost la premieră în Cluj şi regizorul ne a spus că vedem versiunea integrală adică necenzurată, oare de ce le o mai cerut cenzură??? nu s a dorit a fi un film istoric ci unul gen „cireşarii” adică de juneţe, de aventură, de geografie a luptei şi mai ales de omenesc uneori prea omenesc al situaţiilor

    Apreciază

  4. quintus said, on ianuarie 4, 2011 at 8:17 am

    Il gasesti pe youtube

    Apreciază

  5. Iones said, on ianuarie 4, 2011 at 8:23 am

    Incredibil, vedeti aici cum masonul Dan Puric vorbeste pe fata despre anarhie, numeste poporul roman un popor anarhic si asa mai departe…

    Asta cred ca e unul sin planurile masoneriei pentru viitorul cat mai apropiat. Vor sa starneasca anarhia si in Romania la fel cum au provocat si in Grecia si in alte parti ale lumii.

    http://ortodoxvideo.blogspot.com/2010/12/concert-caritabil-de-colinde-pentru.html

    Apreciază

  6. kosk said, on ianuarie 4, 2011 at 8:28 am

    s-a dat si pe hbo. si constructia filmului seamana bine de tot cu filmu ala recent(amerikan) despre „el comandante” che guevara. adica prezinta numai lupta armata a unor tineri idealisti (luptatori pt libertate) fara marturisire in Hristos, cand stim bine ca adevarul e altul. adevarul si filmul asta de „action” sunt doua linii paralele, dar ce sa faci!… e noua generatie de regizori corecti politici si atenti la recomandarile ue(cand aia stranuta ,astia racesc instant)))
    parerea mea

    Apreciază

  7. G-man said, on ianuarie 4, 2011 at 8:51 am

    o critica f buna … filmul e un dezastru, daca asa vor sa rescrie istoria mai bine sa o lase cum e. s-a mers f mult pe varianta securo-comunista , niste banditi asa reiese pentru un copil care il vede. Si o politie si o armata mai buna si mai priceputa ca in filmu asta nu am vazut nicaieri , stiau tot vedeau prin ziduri …ii gaseau asa din senin…. sa arate rusinea informatorilor ca astia au fost adevaratiii criminali si e plina tara … si acum se vaita ca nu au pensii….. au gasit 2 vinovati la revolutia din 89 , si gata …. au fost mii de vinovati …si valul vine iar….

    cine are cartile scrise de Ogaranu sa le puna si in format electronic?

    Apreciază

  8. G-man said, on ianuarie 4, 2011 at 8:59 am

    a si un mesaj subliminal profumat cum numai in filmele americane din 70/ 80 mai intalnesti…

    Apreciază

  9. Cosmin S. said, on ianuarie 4, 2011 at 9:30 am

    Iones,
    Indica-ne te rugam minutul in care Dan Puric spune ce zici ca spune!

    Apreciază

  10. Teologia noastra said, on ianuarie 4, 2011 at 11:22 am

    Blogul razbointrucuvant se tranforma treptat intr-un spatiu unde toti lupii in piei de oaie incep sa-si verse otrava din ce in ce mai mult! Atentie mare la ce se scrie acolo…nu ma asteptam la o asemenea deviere plina de viclenie (si prostie) din partea lor !!!

    Apreciază

  11. Fulger said, on ianuarie 4, 2011 at 11:50 am

    Saccsiv sa postezi si tu te rog documentarul Fenomenul Pitesti Demascarea cand apare.

    Apreciază

  12. quintus said, on ianuarie 4, 2011 at 12:14 pm

    ca sa va faceti o idee despre acesti admirabili luptatori(printre putinii care au salvat onoarea Romaniei in anii aceia):
    „Testament
    Alcătuit de Grupul Carpatin-Făgărăşan în primăvara anului 1954, în muntele Buzdugan (ciorna acestui testament a fost găsită de Securitate la profesorul Remus Budac)

    Pe potecile munţilor, acest grup de tineri n-a purtat numai arme. Alături de onoarea, mândria şi conştiinţa libertăţii neamului nostru, alături de durerea ceasului de faţă, în inima şi creierul nostru, am purtat ca o povară scumpă: visuri, doruri şi gânduri pentru vremile ce vor să vie. Visuri, doruri şi gânduri, izvorâte şi călite în dragoste pentru neamul nostru.

    Şi aşa am înţeles noi, neamul nostru: o dâră de foc sfânt, pierdută în negura vremurilor, în care din loc în loc strălucesc sori şi luceferi, într-o ploaie de stele, şi care izvorăşte din hăul trecutului, de dincolo de vremea dacilor nemuritori. Iar înaintea noastră, în continuarea dârei de foc, printre crestele de brazi, vedem aceeaşi dâră de lumină, din ce în ce mai puternică, terminată în visul nostru la picioarele Domnului Hristos în Ziua cea Mare.

    Şi-n această dâră de foc, din urma şi dinaintea noastră, noi, câţiva fii ai acestui neam, pe care destinul ne-a adunat pe aceste creste, ne aducem aportul nostru de foc, candela iubirii noastre de neam, jertfa noastră.

    Vrem să aducem pe altarul patriei tot ce se va găsi mai bun în slaba noastră fiinţă pământeană: libertatea noastră, tinereţea noastră, renunţările la o viaţă tihnită. Şi de candela ce-am aprins-o va cere, pentru a lumina, însăşi viaţa noastră, nu vom ezita să o sacrificăm. Nu am luat arma în mână să luptăm pentru ambiţii deşarte de mărire omenească, nici din spirit de aventură, nici din ură pentru nimeni.

    Cu atât mai mult suntem departe de meschinele probleme materiale, de pofta de îmbogăţire în viitor. Nici unul din noi nu avem averi de apărat, nici interese de clasă. Niciodată, nici noi, nici părinţii noştri, nu am exploatat munca şi viaţa nimănui. Din contră, suntem din rândul acelor care în viaţă au cunoscut mai mult foamea şi lipsurile, decât tihna şi belşugul.

    Ceea ce ne-a mânat aici, a fost dragostea de acest neam, liberă de orice meschinărie. Am învăţat să privim neamul nostru, ca de altfel orice în lume, prin prisma dragostei. EXIŞTI ÎN MĂSURA ÎN CARE IUBEŞTI; ŞI TE ÎNALŢI ÎN MĂSURA ÎN CARE TE JERTFEŞTI PENTRU ACEASTĂ IUBIRE.

    Noi nu admirăm neamul nostru, nici nu căutăm să-l înţelegem şi să-l studiem în virtutea nu ştiu cărui principiu scornit de mintea omenească. Noi îl iubim. Aşa cum e. Aşa cum îşi iubeşte copilul părinţii lui. Şi nu l-am schimba cu oricare altul, nici în gând, cum nici o mamă din lume nu şi-ar schimba copilul ei. În inima şi mintea noastră, n-au încolţit niciodată visuri şi gânduri de emigrare prin nu ştiu ce ţări fericite. Voim să rămânem aici părtaşi ai durerilor şi bucuriilor neamului, al destinului său, în valul căruia voim şi noi să ne contopim soarta noastră.

    Noi nu admirăm şi nu lăudăm în cuvinte deşarte pe Ştefan cel Mare. Nici nu-i folosim numele ca soclu, pe care să înălţăm statuia nimicniciei noastre, noi îl iubim cu iubirea oşteanului care s-a jertfit sub comanda domnului, pentru libertatea Moldovei, la Valea Albă. Şi ne plecăm spinarea alături de aprodul Purice, ca domnul să încalece. Auzim ca o adiere dulce cuvintele de mulţumire ale lui Ştefan. Întindem o mână de frate peste veacuri, apărătorilor Sarmizegetusei, arcaşului lui Ştefan, oşteanului în opinci de la Rovine, pandurului lui Tudor şi moţilor lui Horea şi Iancu. Comunicăm de la suflet la suflet cu orice român de totdeauna, focul sfânt şi cald al familiei româneşti.

    În aceşti ani am găsit în suflete de români, adesea umili şi nebăgaţi în seamă, atâta nobleţe şi atâta frumuseţe, încât nu o viaţă, dar şi o mie de vieţi de ai avea, merită să le jertfeşti. Ne-am lovit însă şi de atâta răutate, ipocrizie, interese, ambiţie prostească, zgârcenie şi mai ales nepăsare, încât ni s-a umplut sufletul de durere, amărăciune şi dezgust. A trebuit să primim pe obrazul nostru, nu odată, sărutul scârbos a lui Iuda şi, nu odată, otrăviţi cu roadele amare ale josniciei omeneşti, am ajuns în pragul deznădejdii. Ne-am coborât atunci în adâncuri şi din istorie ne-am luat din nou seva dătătoare de viaţă. Ne-am cuminecat din jertfa tuturor câtor şi-au dat viaţa pentru acest neam. Iar voi dragi camarazi căzuţi din rânduri, ne-aţi legat prin jertfa voastră cu putere, în lupta din care nu putem să ieşim decât biruitori sau morţi.

    Şi mai ales am simţit în ceasurile negre mâna lui Dumnezeu, atunci când slabele noastre puteri omeneşti ne-ar fi dus la moarte şi deznădejde. Aici, pe crestele munţilor, am simţit cuvintele Domnului, care ne-a spus că fără El nu putem face nimic. Şi noi, prin suferinţa noastră, am învăţat să-L iubim. Căci până nu vei suferi tu însuţi, măcar o palmă sau o înjurătură pe nedrept, până atunci nu vei putea înţelege, drama de pe Golgota. Aceste gânduri, adânc frământate în nopţi lungi de iarnă, îngropaţi în zăpezi pe crestele Carpaţilor sau în ceasurile de veghe cu arma-n mână, vi le închinăm vouă, tineri din sate şi oraşe, ca semn al dragostei ce v-o purtăm, ca unora ce le va fi dat, când noi nu vom mai fi, să vadă şi să desăvârşească marea şi strălucita biruinţă românească.

    Grupul carpatin-făgărăşan, muntele Buzduganu, Săptămâna Mare, anul 1954”

    Apreciază

  13. Nistor Mihai said, on ianuarie 4, 2011 at 4:12 pm

    Saccsiv, daca spui ca nu ai vazut filmul pana in momentul cand ai postat articolul ma intreb cum te-a lasat inima sa il postezi. sau ti-a placut articolul tocmai ca venea din partea celor de la apologeticum? Stii bine ca si cei de la elie wiesel s-au grabit sa critice filmul inainte sa il fi vazut. Asta pt ca e corect politic sa critici orice pune in lumina atrocitatile facute de comunisti, la fel cum pt tine corect politic inseamna sa ai parerile la unison cu cei de la aplologeticum.

    Apreciază

  14. Nica Lucian said, on ianuarie 4, 2011 at 4:14 pm

    Am vizionat si eu filmul pe Internet, am avut impresia ca se face reclama si la tigari, nu vreau sa ironizez lupta armata a adevaratilor luptatori anticomunisti din 1945 incoace dar in film asta se vede, fara mancare poti trai dar fara tigari ba.Chiar daca au fost si putine aspecte bune semnalate si de comentatorii de dinaintea mea totusi mi-a parut rau ca puteam folosi cele doua ore si jumatate intr-un mod mai util. Poate ca in mod real unii luptatori din munti la care se refera filmul ,au si fumat pentru ca nu este om fara pacate, dar un crestin adevarat trebuie sa lupte impotriva tuturor patimilor deci si a fumatului.
    In afara subiectului, despre cardul national de sanatate ridic urmatoarea problema daca cei care nu prezinta cardul national de sanatate furnizorilor de servicii medicale(deci si cei care il vor refuza) nu beneficiaza de servicii medicale decat daca platesc conform ordonanantei de urgenta a guvernului 133 din 28/12/2010 articolul 27,alineatul 3; atunci contributia de sanatate 5,5% din brutul angajatului si contributia de 5,2% a angajatorului pe care acesta o plateste catre casa de asigurari de sanatate la care angajatul este arondat sa fie platite angajatului. La un salariu brut de 1000 lei este vorba de (5,5%+5,2%=10,7%) adica 107 lei o suma care nu este neglijabila. Ma indoiesc ca parlamentarii ar propune o astfel de lege si sa o adopte. Cei care vor refuza cardul de sanatate vor fi oricum putini, printre care sper sa fiu si eu cu ajutorul lui Dumnezeu chiar daca sunt dependent de niste medicamente care inca mai sunt compensate.
    Doamne ocroteste-i pe romani!

    Apreciază

  15. fanu said, on ianuarie 4, 2011 at 4:27 pm

    uite ce surprize avem aşa la început de an de la „clasa politică” antiromaneasca

    http://www.antena3.ro/politica/presedintele-traian-basescu-a-promulgat-legea-educatiei-116145.html

    si a doua aia cu cetatenia maghiara ungurioor din Ardeal mai ales

    oare de ce ni le dau asa inainte de primavara pt toate???

    Apreciază

  16. UK said, on ianuarie 4, 2011 at 7:06 pm

    CEL MAI RAU FILM SI INFRICOSATOR,BRUTAL SI DEZBINATOR PTR.SOCIETATEA DE ASTAZI ACEST FILM ESTE….NICI NU AM PUTUT SA-L VIZIONEZ(DECAT PRIMELE 20 MIN.SI M-AM INGROZIT,M-A MISCAT DIN TEMELII,M-A FACUT SA-L RESPING SI SA-MI VAD DE VIATA CEA LINISTITA SI PLINA DE IUBIRE PTR.APROAPELE)..In lumea criminala traim si astazi,dar daca iti vezi de treaba ta,nu te amesteci in politica ,in munci care vizeaza elemente necrestine,dureroase si grele,viata ta e mult mai frumoasa chiar daca esti sarac.. Ma tem ca daca multi romani vor vedea acest film urat,criminal,violent,rau si infricosator care face sa-ti pierzi credinta in cele sfinte DEFINTIV ,vor indragii filmul si vor spune ca nici ei n-ar mai trebui sa creada degeaba in cele sfinte ca e o mare prostie…Imi pare rau ca a trebuit sa vad cum se prezinta tehnici de tortura a oamenilor,cum pot suferi acestia ,cum pot fi impuscati,batuti,incendiati,urmariti,etc.si pentru ce? Credinta ta in cele sfinte..Nici nu vreau macar in visurile mele sa mai traiesca ce-am simtit in timul acestui film ptr,ca a fost groaznic…Nu ma duc la biserica in general,nu imi plac preotii,nu le dau bani niciodata in numele Domnului,dar ascult cu mare placere sfaturile celor in varsta,deci religia mea este sa fac bine si niciodata sa imi bat joc de aproapele ori sa torturez,sa bat ,sa ucid ca joobul meu are politici asa crude! Nu am treaba cu nimeni,nu particip la mitinguri,revolte ori alte nenorociri de acestea,platesc taxe,nu fraudez niciodata statul,nu ma implic in politica si nici nu ma intereseaza ca altii romani cu functii decisive in stat isi vand tara,o tradeaza,sugruma si taie in carne vie ptr.ca ei sunt mult prea multi si puternici si m-ar -ucide- intr-o secunda daca au chef asa ca nu particip niciodata la miscari de strada,alte nenorociri nationale…Sa faca ce vor dar sa-mi dea o sansa sa traiesc linistit chiar si in saracia mea! Mai bine imparat in iadul meu decat sluga in raiul altuia…

    Apreciază

    • ania said, on ianuarie 4, 2011 at 8:20 pm

      UK
      saracu’ de tine!.lasand parerea ta despre film,esti pierdut in spatiu ,esti o frunza dusa de vant….ma intreb daca stii ceva despre mantuire sau ce este Hristos pentru tine?nu pari a fi crestin,nici patriot(nu cred ca esti roman)…ce e linistea pt.tine?!,in iad nu exista liniste(iarasi faci confuzie si /sau nu stii ce e raiul ce e iadul)

      Apreciază

  17. Caarol Duhul Capitanului said, on ianuarie 4, 2011 at 7:28 pm

    Eu am fost la film impreuna cu taicamiu, tocmai ii povesteam inainte ca luptatorii erau sfinti, dusesera viata crestina, in fratiile de cruce, erau educati, buni crestini…. si pe mine m-a dezamagit prea mult filmul,la faza cu fumatul si glumele de 2 bani, cine il citeste pe ogaoranu,va vedea cu totul altceva !
    Dar totusi a retinut si tata ceva din film, eu bine ca era informat dinainte despre acesti luptatori, si ca erau marturisitori crestini, cu vagabonzi,ca sincer,daca nu stiam,cam asta credeam si eu !
    Era apoi acel film porcesc la tv, zilele trecute, unde ironiza pe legionari,cand intra in scoala si ii prezenta ca pe niste inculti si omora pe tenor ca nu stia ”Sfanta tinerete legionara” si preoti care ii puneau fortat sa spovedeasca, ca furau mancare de la oameni… si eu concentrat,ma bufnea rasu cate mizerii erau in filmu ala,si tata deodata : ”vezi ce filme faceau comunistii ? Lumea ii iubea pe astia, le duceau oamenii mancare, nu trebuia sa fure, nu faceau ei asa ceva” ! Deci acel film i-a explicat tatalui meu ce ma chinuiam eu de 2 ani sa-i explic !
    Acele batai la care erau supusi preotii, torturile, prietenia lu ogoranu cu preotul….dar pacat ca e faza aia cu sarutu, cand o saruta pe fata popi….bleahhh,ce le place la regizorii astia sa poceasca filmele !
    Nu a aratat nimic din martiraj, foarte scurta faza aia cu ”asta sta prin munt cu biblia-n mana” ,acolo trebuia sa mai zica ceva…. si glumele alea ale lor,ala dezbracat si filmat….
    sunt multe neadevaruri, regizorul ala a facut un film mai mult modern, golanesc,nu a prezentat credinta lor si pentru ce au luptat ei,crezul lor….prea agresiva as zice fazele cu fumatu,chiar, nua veau ce manca dar fumau la greu…de unde atatea tigari ?
    Ai sa vedem si partea buna, poate cineva aude de ogoranu, mai cauta, da de memorialul durerii, de cartile sale,citeste o carte a lui,cauta despre grupurile de rezistenta, sunt atatea surse de unde se pot inspira, si poate se mai trezesc vreunii !
    Am fost nemultumit de multe, dar totusi are si parti bune de unde putem invata,sa mai trezeasca lumea din prostie,mai ales acei nostalgici comunisti care puneau botu la filmele de propaganda comunista

    Apreciază

  18. G-man said, on ianuarie 4, 2011 at 7:59 pm

    @Vasile tu esti bun de dobandit cununi de la Domnul , pentru cine te rabda … mai zii in continuare ..ca e bun tot ce zici .. Hristos nu pierde niciodata si cine e cu El nu pierde nici in lauda nici in critica.
    Da vad ca nu pierzi nici un articol de al lui saccsiv … oare ce obiect de tortura tii in maini?

    Apreciază

  19. vasilica said, on ianuarie 4, 2011 at 8:21 pm

    Ce spune dr.Tulio Simoncini.Cancerul este o ciuperca Candida la
    http//www.fumsioglinzi.info/Tulio-Simancini-cancerul-este-o-ciuperca-ce-se-vindeca-cu-bicarbonat-de-sodiu.
    Oare,cei care au ascuns acest ADEVAR nu-i mustra constiinta deloc pentru cei care au murit de aceasta boala si nu le pasa nici de cei ce sufera de aceasta boala.Doamne! sunt copilasi mici ,copi care sufera de aceasta boala,tineri, batrani. Cata minciuna pe seama acestei boli.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  20. Caarol Duhul Capitanului said, on ianuarie 4, 2011 at 10:24 pm

    @vasile
    tu esti de la GDF ? nu va e de ajuns ca a-ti jignit destul ortodoxii,ba talibani, ba prea ortodocsi ???? acum alta insulta ?
    Am spus ca are si aprti bune, e binevenit,dar lipsesc multe, m-a dezamagit, ma asteptam sa puna accept pe traierea luptatorilor in spiritul crestin, nu pe altceva !
    Lasa ca va dau eu o replica si voua si lu rapcea si la toti skinerii care va bateti joc de valorile nationale !
    Bah voi astia de la ND care mergeti pe la parintele Iustin si la parastase, si pe fb da-ti like lu Pavel Corut, fariseilor si fatarnicilor, nu vi se pare ca sunteti cam farisei ?
    ND isi bate joc de valorile nationalist crestine si punct, ramane batut in cuie, cu huligani,atei si skineri nu faci nationalism si nici ortodoxie, ci doar vandalism !
    E bun filmul ,dar are lipsuri enorme,daca vezi filmul nu intelegi nimic din lupta lui Ogoranu,doar daca esti un tip interesat, dornic de cunoastere, vei studia mai mult desp[re Ogoranu, scrierile sale si vei asculta parerile celor care l-au cunoscut,atunci da, ai retinut ceva, asa din film nu prea…eu am citit despre Ogoranu si stiu si despre luptatorii din munti, dar cineva care nu stie ia de bun ceea ce au pus ei in film, daca nu cauta !
    E bun,arata in film rpeotii cum erau batuti, chinuiti, torturile, scoteau unghii si dintii,rezistau, relatia cu preotii,caetva zicale ca stateau in munti cu biblia in mana….dar nu a aratat cum Ogoranu ravnea sa apere credinta, nimic despre pararea credintei, sau valorilor crestinesti, morale,cum citeau din biblie in munti, nimic, numai vagabonteala! Pai se paote ? Daca regizorul a studiat pe GAvrila,de ce nu l-a redat asa cum era el, si l-a jignit facandu-l fumator ?
    E pun eu joardia pe voi toti farisei si ipocritii si va pun eu cu botu pe labe pe toti, o sa va dau eu o replica pe masura,fariseilor !

    Apreciază

  21. Cezar Machidon said, on ianuarie 4, 2011 at 10:35 pm

    Fara suparere Saccsiv si domnilor care ati comentat aici, dar eu nu sunt deloc de acord cu critica acestui film.
    Nu pentru ca il consider extraordinar, ci cred ca are multe lipsuri, insa voi cei care il criticati ce altceva mai bun ati facut in aceasta privinta?
    Noi cei care am citit carti despre aceste lucruri, stim cum ar fi trebuit sa fie, pentru ca stim cum a fost, teoretic, bineinteles. Insa va ganditi ca acest film nu e facut doar pentru noi, ci pentru toti romanii, care nu au citit carti de memorialistica anticomunista, nici nu au auzit de ele chiar.
    Hai sa ne imaginam ca acest film nu ar fi existat. Va ganditi ca astazi ar fi fost mai putini cei care ar fi cunoscut existenta acestor oameni, despre care se vb in film?
    In alta ordine de idei, la acest film s-a muncit, munca de ani de zile. Voi scrieti cateva cuvinte prin care aruncati cu noroi in toata aceasta munca.
    Nu stiu ce sa mai zic… Astept critici la comentariul meu, poate gresesc.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Caarol Duhul Capitanului said, on ianuarie 4, 2011 at 10:38 pm

      @cezar, ai dreptate, pentru noi care stim e faorte bine,.ca am citit, sper ca viitoarele filme, despre Arnautoiu si Elisabeta Rizea pe care vrea sa le faca, sa respecte viata eroilor si sa redea jertfa lor pentru neam si crestinatate in primul rand, sa puan putin accent pe trairea crestina

      Apreciază

  22. fanu said, on ianuarie 5, 2011 at 6:20 am

    Atunci când vrei să e faci de râs definitiv şi irevocabil arunci cu noroi în Părintele Iustin Pârvu şi atunci când vrei să arăţi gradul de degradare la care ai ajuns ataci pe Maica Ecaterina Fermo.

    Mai trebuie şi o declaraţie de solidarizare cu ungurii care tocmai or primit drepturi şi abia apucă autonomia şi asta în virtutea ecumenismului empatic şi eventual o împărtăşire cu un anglican din Iaşi al cărui şef -deşi este pastor adjunct – care îmi spunea când am ales să plec din comunitatea lor de smintiţi şi de mişei că ortodoxia are să dispară sau în cel mai bun caz are să scadă numeric fiindcă nu se adaptează la noua modă – în comunitatea unde cred că te vei împărtăşi şi tu când veţi trece oficial la ecumenism dacă nu ai făcut o deja pe ascuns…

    ăştia vă sunt ecumenicii florescule, cu ăştia veţi merge la unitate în diversitate; probabil că tu vei fi primul care îmi vei spune că nu trebuia să plec de la ei fiindcă prin ecumenism oricum eram una cu ei, asta după ce veţi instaura ecumenismul în ortodoxie…

    Saccsiv, eu pe acest sectar, fiindcă preot ortodox mi se pare mult prea mult să îl numesc nu îl voi mai lua în seamă pe blogul tău fiindcă este nici măcar de pomană

    Apreciază

  23. bibliotecateologica said, on ianuarie 6, 2011 at 4:41 pm

    Pentru documentare privind rezistenta anticomunista din muntii României si caracterul ei drept puteti consulta cartile oferite de Biblioteca Teologica Digitala. Cartile sunt in format pdf.

    Sper ca pana la miezul noptii sa incarc si sectiunea de Martirii.

    Pr. Vasile

    Apreciază

    • oarecare said, on ianuarie 6, 2011 at 4:48 pm

      Este important ca cele mai bune carti sa le tiparim sau sa le avem tiparite deoarece atunci cand nu vom avea bani sa platim curentul (si nu e o gluma) sa avem ce citi pentru a ne intari duhovniceste.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.