SACCSIV – blog ortodox

Presedintii CJ din Harghita, Covasna si Mures si-au depus documentele pentru cetatenia maghiara

Posted in CETATENIE MAGHIARA, COVASNA, HARGHITA, MAGHIARI, MURES, Romania, TRANSILVANIA, UNGARIA by saccsiv on ianuarie 3, 2011

Citez din articolul Preşedinţii CJ din Harghita, Covasna şi Mureş şi-au depus documentele pentru cetăţenia maghiară:

Preşedinţii Consiliilor Judeţene din Harghita, Covasna şi Mureş şi-au depus, luni, la Consulatul General al Ungariei de la Miercurea Ciuc, documentele pentru obţinerea cetăţeniei maghiare. Cei trei au fost printre primii înscrişi pe listele solicitanţilor încă din luna noiembrie a anului trecut.
Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita, Tamas Sandor, preşedintele CJ Covasna şi Lokodi Edit Emoke, preşedintele CJ Mureş s-au înscris pe listele Consulatului Maghiar din Miercurea Ciuc în luna noiembrie 2010, la numai o zi după ce Parlamentul de la Budapesta a modificat legislaţia astfel încât solicitanţii să nu mai fie obligaţi să aibă domiciliul în ţara vecină.
Cei trei preşedinţi de CJ au declarat pentru Mediafax că s-au grăbit să îşi depună actele pentru obţinerea cetăţeniei ungare chiar în prima zi de lucru a noului an pentru a da un exemplu locuitorilor din Transilvania, pe care i-au îndemnat să procedeze la fel.
Este un drept oferit de statul ungar şi cred că e bine să-l revendicăm încă din primele zile ale anului. Cred că pentru unificarea naţiunii (maghiare – n.r.), chiar şi a acelei părţi rămasă în afara graniţelor, obţinerea dublei cetăţenii este benefică. Asta nu înseamnă că aş dori să trăiesc în Ungaria sau copiii mei ar dori să trăiască acolo deocamdată, este un drept prin care ne putem accentua apartenenţa la aceeaşi naţiune„, a declarat Borboly Csaba.
Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor a venit la Consulat împreună cu soţia şi cei trei copii. Acesta susţine că putea solicita şi obţine cetăţenia ungară încă din 1990, când s-a dus în Ungaria, unde a trăit timp de cinci ani împreună cu soţia sa, însă a aşteptat să poată face acest demers „acasă”.

Aş fi putut să cer cetăţenia maghiară în perioada 1990-1995, când am trăit la Budapesta, dar nu am făcut-o. Am vrut să venim acasă şi să muncim aici. Asta este semnalul meu către secuime, să trăim acasă, în Ţinutul Secuiesc, cu dublă cetăţenie, cu cetăţenia maghiară. Acesta este secretul vieţii mele”, a afirmat Tamas Sandor.

Preşedintele CJ Covasna, despre cetăţenia maghiară:

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/66597/Presedintele-Consiliului-Judetean-Covasna-despre-cererea-de-obtinere-a-cetateniei-maghiare/

La rândul său, Lokodi Edita Emoke, preşedintele CJ Mureş, a declarat că este „unguroaică de când se ştie” şi că cetăţenia ungară pentru care a aplicat luni reprezintă o recunoaştere a faptului că maghiarii trăiesc şi în afara Ungariei.
M-am născut în judeţul Mureş din părinţi de naţionalitate maghiară, totdeauna am ştiut că sunt unguroaică. Sentimentul că dobândesc un act cu care să dovedesc acest lucru este unul care ţine mai mult de etică. Ne-am născut unguri şi cetăţenia maghiară este o dovadă a naţionalităţii noastre, un act de recunoaştere că există unguri şi în alte teritorii, în afara Ungariei„, a spus preşedintele CJ Mureş.

Preşedintele CJ Mureş, despre cetăţenia maghiară:

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/66595/Presedintele-Consiliului-Judetean-Mures-despre-cererea-de-obtinere-a-cetateniei-maghiare/

Consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Balogh Gyorgy, a declarat, luni, că procesul de depunere a documentaţiilor pentru cetăţenia ungară se desfăşoară conform programărilor făcute începând din 8 noiembrie 2010.
Avem câteva mii de înscrieri făcute, până în 10.000, ceea ce înseamnă că, dacă cineva nu are programare anterioară, nu va putea să-şi depună actele până în luna martie„, a spus Balogh Gyorgy, adăugând că se lucrează în două schimburi, între orele 8:00 şi 19:00. Solicitanţii au multe acte de completat, astfel încât este nevoie de 40 de minute pentru o singură persoană.
Vicepremierul Ungariei a anunţat încă din septembrie 2010 că ţara sa va demara din 2011 procesul de acordare a cetăţeniei ungare etnicilor maghiari de peste hotare care vor solicita acest lucru. Zsolt Semjen anunţa atunci că cererile de cetăţenie vor putea fi depuse la orice oficiu de stare civilă al unei administraţii locale din Ungaria, urmând ca rezolvarea solicitării să se facă în trei luni.
Acordarea cetăţeniei oricărei persoane care o solicită, ai cărei strămoşi provin de pe teritoriul fostului regat ungar şi vorbesc maghiara la un anumit nivel se numără printre cele mai elementare interese ale naţiunii ungare, accentua atunci Semjen, făcând referire la faptul că ţările vecine au extins deja cetăţenia lor proprie la conaţionalii din afara hotarelor lor.

Cititi va rog si:

Comentariu zilei (23.07.2010): Efectul KOSOVO, agentul Laszlo Tokes si tulburarile din 2011 …

Reclame

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 3, 2011 at 5:14 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Iustina said, on ianuarie 3, 2011 at 7:44 pm

  Basescu =TRADATOR

  Afara cu UDMR de la guvernare! Suntem vanduti de guvernanti.

  Apreciază

 3. fanu said, on ianuarie 4, 2011 at 6:47 am

  toţi ne au vândut acuma liberalii vor alianţă cu ungurii împreună cu pesediştii ca să scape chipurule de marinar… de fapt vor iarăşi rocada şi ungurii sunt cheia; oricum se pare că vom avea administratori de judeţe cu cetăţenie maghiară, Doamne că se suce Avram Iancu în mormânt

  Apreciază

 4. Cosmin said, on ianuarie 4, 2011 at 7:57 am

  Nu vreau sa atac absolut nici o nationalitate, cu atat mai mult caci am multi prieteni de etnie maghiara, doar vreau sa precizez doua lucruri: am in familie, ruda prin alianta, un cetatean slovac, care mi-a marturisit faptul ca guvernul slovac a reactionat putin diferit fata de cum a „reactionat” guvernul roman, in sensul ca a dat o ordonanta de urgenta prin care toti cetatenii slovaci care vor aplica pentru cetatenia maghiara, au sa isi piarda automat cetatenia slovaca. Un al doilea lucru pe care doresc sa il precizez aici, nu ma pricep la legislatie, dar afirm faptul ca nu cred ca este constitutional ca un individ de o alta cetatenie, alta decat romana si fie el si cu dubla cetatenie, sa faca parte din structurile de conducere ale statului roman. In istoria moderna a umanitatii, a existat o „procedura” de formare a unui stat la care ne putem astepta si noi sa fim partasi, mai exact ma refer la formarea statului evreu. Ce s-a intamplat acolo: bogatasi evrei, in special din SUA, au cumparat teritorii din Palestina, ulterior declarandu-se respectivele teritorii ca fiind Statul Evreu. In Romania fenomenul se poate desfasura logic si evident in mod foarte asemanator, respectiv daca populatia de etnie maghiara din teritoriile amintite in articol, obtine si cetatenia maghiara, proprietari fiind de terenuri, declararea autonomiei sau chiar a unui stat independent nu devine decat o simpla formalitate, lucru pe care statul slovac l-a intuit si prevenit instantaneu. Oricum tot ce se intampla se intampla prin voia Divina.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

  • stefanmihai said, on ianuarie 4, 2011 at 10:15 am

   corect ce spuneţi, le mai trebuieşte un singur ingredient pe lângă cel din învăţământ şi cetăţenie… autonomia

   Apreciază

 5. Fulger said, on ianuarie 4, 2011 at 11:37 am

  Jumatate din conducerea Romaniei sunt maghiari si noi avem un reprezentant care vrea sa ne faca tara bucatele.La noi maghiari sunt tratati regeste in timp ce in ungaria romani sunt vai de ei.

  Apreciază

 6. fanu said, on ianuarie 4, 2011 at 4:29 pm

  http://www.antena3.ro/politica/presedintele-traian-basescu-a-promulgat-legea-educatiei-116145.html

  ce va spuneam? uite si invatamant in maghiara

  Apreciază

 7. Doina said, on ianuarie 6, 2011 at 9:44 pm

  Fie dupa dorinta lor. N-ar mai avea parte de Romania. Amin

  Apreciază

 8. Stefan said, on ianuarie 8, 2011 at 6:56 am

  Vipere,astea sunt si asa vor fi mereu,vipere crescute la san,culmea cinismului nu de noi Romanii Crestin Ortodocsi ci de masonii romani aflati prin partidele astea care au distrus Romania si acum vor o implozie locala prin autodeterminare etc .etc .etc. Ar trebui facut un referendum in care sa ne exprimam si noi majoritarii opinia,ca altfel…nici nu vreau sa ma gandesc !

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: