SACCSIV – blog ortodox

Parintele IUSTIN ne indeamna SA NU LUAM CARDUL DE SANATATE CU CIP. Asadar, sa nu ne luam dupa cei ce ne mint ca fara card vom muri in chinuri …

Posted in CARD NATIONAL DE SANATATE, Iustin Parvu by saccsiv on ianuarie 2, 2011

Citez din articolul INTERVIU cu Parintele Justin. Sfantul Maslu sa fie remediul pentru crestinul-ortodox si sa nu accepte cardul de sanatate cu cip:

Va prezentam un extras din interviul cu Parintele Justin, aparut in nr. 14 al revistei ATITUDINI, referitor la cardul de sanatate despre care am aflat ca este obligatoriu, nedandu-se nicio alternativa la acesta.

Sa se mai duca crestinii la spitale daca se introduc cardurile de sanatate cu cip biometric?

Nici vorba! Ce sa faca in spitale? Mai degraba te imbolnavesti in spital; te duci acolo cu o boala si te intorci cu inca vreo doua acasa. Dar eu cred ca se vor mai gasi cativa medici crestini, de buna credinta, care sa ajute si fara mijlocirea acestor cipuri. Poate ca si medicii sunt chemati acum de Dumnezeu la o marturisire si Domnul asteapta sa vada raspunsul lor. Daca medicii din Romania ar protesta impotriva implementarii acestui sistem, si motive sunt – Slava Domnului! – poate ca statul nu le-ar mai impune ca obligatorii cetateanului nostru. Dar, nu – se tem ca nu cumva sa isi piarda postul. Cat pentru crestini ii sfatuiesc, ca atunci cand sunt bolnavi, sa cheme preotii Bisericii, asa cum ne invata Scriptura si sa ceara sanatate prin rugaciunile de la sfantul maslu. Ne-a dat Dumnezeu acest remediu. De ce nu il folosim?

Cititi interviul integral pe site-ul ATITUDINI.

Cititi va rog si:

Cei care nu-şi fac CARD DE SANATATE CU CIP vor fi trataţi doar pentru urgenţe (VIDEO). VOM MURI IN CHINURI DACA NU-L LUAM?

VIDEO – Parintele Justin: 2011 VA FI UN AN FOARTE TULBURAT. Sa ne asteptam la surprize mari…

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 2, 2011 at 11:29 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. G-man said, on ianuarie 3, 2011 at 8:14 am

    Traiasca parintele Iustin !
    La multi ani tuturor fratilor si surorilor in Domnul !

    Apreciază

  3. Iustina said, on ianuarie 3, 2011 at 8:22 am

    Sub ideea ca „ni se da” ne vor fi luate toate drepturile, treptat si ireversibil. Sa nu primim nimic. Sanatate parintelui nostru drag! La multi ani!
    A inceput REZISTENTA.

    Apreciază

  4. un fir de praf said, on ianuarie 3, 2011 at 9:05 am

    degeaba acceptam cardul si o sa fim bolnavi in continu , mai bine il refuzam si vom fi sanatosi ca pe langa medicamente avem si SFANTUL MASLU asa ca trebuie numai sa vrem sa renuntam .Doamne ajuta si La Multi Ani.

    Apreciază

  5. rodica said, on ianuarie 3, 2011 at 11:01 am

    Sa fim responsabili! Parintele Vasile de la Sf.Nicolae-biserica rusa are dreptate.Sa va fereasca Dumnezeu de boli si mai ales de cele incurabile!

    Apreciază

  6. Cosmin S. said, on ianuarie 3, 2011 at 11:50 am

    Poate s-a mai pus intrebarea, dar mai intreb si eu odata, poate retoric. Ce vor face cei care au diabet sau cei dependenti de dializa sau bolnavii cronici ? Problema este un pic mai complexa. Trebuie sa punem si chestiunea asta pe tapet.
    Poate s-a mai discutat tangential sau chiar strict pe problema aceasta dar merita sa o mai supunem spre analiza inca odata sau de mai multe ori din timp in timp.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 3, 2011 at 3:15 pm

      Cosmin S.

      Dar de ce nu se pot trata bolnavii cronici daca nu au card?

      Apreciază

  7. Antonia said, on ianuarie 3, 2011 at 12:45 pm

    Scopul vietuirii crestine este dobandire Duhului Sfant, spunea Sfantul Serafim de Sarov. Aceasta ar trebui sa fie tinta noastra.

    Exista si tratamente naturiste chiar mai eficiente decat cele declarate ultramoderne. Dumnezeu ne scoate in cale remedii naturiste daca stie ca ne este de folos sa mai traim. Adica daca mai suntem capabili sa facem fapte bune si sa ne rugam pentru mantuirea noastra.

    Banala argila face minuni. La fel si plantele medicinale, produsele apicole, rasina de brad etc.

    Sa ne punem nadejdea in Dumnezeu, nu in cardul de sanatate.

    Daca omul isi ia card, nu poate da o masina peste el si sa-l loveasca? Ba da.

    Cardul ne poate feri de cutremur si de inudatii? Nu.

    Ne apara cardul de saracia si de violenta din societate? Nu.

    Si atunci merita sa ne punem in pericol matuirea pentru un blid de linte de la antihrist?

    Apreciază

    • rodica said, on ianuarie 4, 2011 at 10:50 am

      Si au gasit motivul…petardele traditionale de anul nou.Le-au dat peste cap simtul orientarii.

      Apreciază

  8. Ayan said, on ianuarie 3, 2011 at 1:50 pm

    Parintele Justinian .

    Apreciază

  9. MARIA said, on ianuarie 3, 2011 at 1:58 pm

    Dar mamele care vor naste unde merg daca la spital nu sunt primite?

    Apreciază

  10. mihaelaa said, on ianuarie 3, 2011 at 2:04 pm

    Nasterea este o urgenta medico -chirurgicala.

    Apreciază

  11. csaba said, on ianuarie 3, 2011 at 2:19 pm

    Asta e tara cea mai primitoare din Europa? uitati-va la ce comentarii au lasat uni ,de ti se ridica parul pe spinare,daca ma pot consola cu ceva este ca si in tabara cealalta sunt uni care gandesc la fel,
    Secuimea este intentionat sub-finantata ,in asemenea hal incat Moldova care era mai saraca are parte de o dezvoltare de invidiat,Tinutul secuiesc are resurse numeroase, ape minerale,turism,fond forestier,(decizile de exploatare si autorizarea firmelor vin tot de la Bucuresti pe temei preferential),
    Contar a ce cred uni tinutul asta a apartinut secuilor de peste 1000 ani , fapt atestat de comunitatea internationala,acestea fiind zise puteti intelege frustrarea comunitatii maghiare si nu veti putea spune ca nu ati stiut de ea daca Doamne fereste lucrurile degenereaza prin zona

    Apreciază

    • fanu said, on ianuarie 3, 2011 at 3:10 pm

      ungure, ori trăieşti aici după legile României or nimeni dar nimeni nu te reţine eşti liber să pleci în pusta voastră şi la fel de liber să nu te mai întorci pe aici 1000 de ani

      Apreciază

    • fanu said, on ianuarie 3, 2011 at 3:47 pm

      Apreciază

    • daria said, on ianuarie 4, 2011 at 11:05 am

      Nu.Noi nu mai ne ingaduim unii pe altii.Cum sa fim primitori? Cand nivelul de cultura scade…rezultatul este acesta.Trebuie sa trecem si prin aceasta harababura.Nu trebuie agitate spiritele.Ele si asa sunt primitive.Unde ajungem???? Trebuie sa le invatam limbajul…sa cautam sa ne intelegem.Sa fim ai secolului 21.Care va fi „religios” sau nu va fi de loc !?

      Apreciază

  12. delia said, on ianuarie 3, 2011 at 2:43 pm

    Ce sa protesteze medicii? In noiembrie , la un cabinet medical studentesc, am asistat stupefiata la o discutie intre 2 medici. Amandoi erau super-entuziasmati de introducerea acestor carduri, si de usurinta folosirii lor. Ziceau ceva gen „ca o sa ne trebuiasca card-reader, si un calculator, si-n cateva secunde ai informatiile despre pacient.”
    😐

    Apreciază

    • cosmin m said, on ianuarie 3, 2011 at 4:13 pm

      Nu e bine sa generalizezi. Medicii sunt in general greu de inregimentat. Si unii sunt ortodocsi. Doamne ajuta!

      Apreciază

  13. fanu said, on ianuarie 3, 2011 at 3:15 pm

    cât despre asta cu cardurile este prima strânsoare cu uşa şi intenţionat este folosită sănătatea pentru a se creea imperativul categoric al celorlalţi paşi, în cazul meu dr. meu de familie este întru dreaptă credincioşie şi nu mă tem că dacă nu accept nu m ar ajuta chiar şi fără cardu ăla…

    Apreciază

  14. Florin said, on ianuarie 3, 2011 at 3:21 pm

    Doamne ajuta! As vrea sa te intreb daca sti ceva despre fratele Nathanael cel nebun pentru Hristos care traieste undeva in America. Din cite am aflat, este un evreu convertit si isi marturiseste credinta in public, intr-un mod neconventional, si se pare ca este si un luptator antisistem, publicind in pagina sa de intenet tot felul de informatii. Initial, l-am descoperit pe blogul „gardul de fier” cu o inregistrare in care il apara pe mitropolitul Serafim din Pireu. Tot acolo am gasit si povestea convertirii lui. Eu nu stiu engleza dar ajuns la pagina lui de internet am dat pe traducere automata si se pare ca are subiecte foarte interesante. Mentionez ca nu am prea multe cunostinte in minuirea calculatorului fiind incepator.Iata adresa la care il poti gasi pe fratele Nathanael http://brothernathanaelfoundation.org

    Apreciază

  15. mircea said, on ianuarie 3, 2011 at 3:55 pm

    Csaba,
    Si inainte de aia 1000 de ani a cui a fost?
    Ia matale niste carti de istorie si citeste de daci si traci si de limba lor si o sa vezi ca au fost pe aici de cand e lumea asta. Nu de 1000 de ani.
    Ca toata clasa politica e perversa, inclusiv reprezentantii udmr e alta poveste. Pai nu a fost udmr la guvernare in toate guvernele? Dati vina pe ei fratilor.
    Csaaba, daca tot citesti pe blogul asta, stii deja ca pr importanta e alta. Si nu mai conteaza ca esti maghiar, roman sau chinez. Latul se strange pt toti in egala masura.
    Maghiarii din romania traiesc intr-o diversiune continua, creata tot de maghiari. Am vazut niste imagini f sugestive. Inundatie, venea o apa mare si cu viteza si era si ploaie. Unu’ cu o umbrele, a inceput sa treaca apa. Tot agitindu-se cu umbrela sa se fereasca de ploaie, l-a luat apa.

    Apreciază

  16. vasilica said, on ianuarie 3, 2011 at 4:27 pm

    La multi ani si sanatate parintelui Iustin!
    Sa refuzam,sa nu primim nimic

    Cu noi este DUMNEZEU!
    Intelegeti neamuri si va plecati,
    Caci cu noi este DUMNEZEU.

    Apreciază

  17. natalia said, on ianuarie 3, 2011 at 5:20 pm

    O persoana apropiata mie care l-a vizitat de curand pe Parintele Iustin Parvu mi-a marturisit ca daca luam cardul de santate degeaba ne mai rugam…oricat ne-am ruga Domnul nu mai primeste rugaciunea noastra…se ridica harul de la noi.
    Multi se bulucesc la cabinetele medicilor care-i idoapa cu tot felul de pastile,ecografii anticonceptionale etc. uitand ca printr-i viata echilibrata,cu alimentatie cat mai naturala,fara imbuibare si prin activitate fizica poti preintampina multe boli. Multi idntre dependentii de sanatate institutionalizata ,fara sa generalizez desigur,sunt adeptii unui stil de viata total nesanatos…sedentarism dus la extrem mersul cu liftul ,masina chiar si pt un drum care il poti face pe jos in 15-20 de minute,mancaruri grele,si apoi se plng de una de alta,se apuca cica de „regim”dar tot il fenteaza cu cate o sarmaluta sau o piftie.Duminica ,si in timpul postului stau si se duc dis de dimineata la gratare…si apoi peste caitva ani se plang de colesterol ,gliceride marite si etc dar cand le era bine nu -sau gandit ca nu le-ar strica um pic de post si de rugaciune.Nu vreau sa judec dar constat numai niste fapte…romanii nostri nu sunt atat de prosti cat mai ales neinformati si manipulati de televizor mai ales…seimbuiba ca n-au avut pe vremea lui ceausescu dar dupa aia incep sa se vaite tot ei.Nici eu nu stiam prea multe macar ca totusi ai mei sunt dintr-un mediu intelectual si mi-au dat anumite directii de dezvoltare personala care mi-au fost de folos in ceea ce priveste informatia si un stil de viata sanatos bazat pe mancare si alimentatie,mai putin trairea duhovniceasca din pacate.Si eu am aflat mai mult din experienta personala dar si din informare anumite lucruri legate de un stil de viata mai sanataos miscare,alimentatie care in cazul meu au functinat f bine,m-am vindecat prin post,fructe si legume de o alergie pe care medicii cu medicamentele lor nu puteau sa o vindece nu=i dadeau de capat.Bunica mea tine un tratametn naturist pe baza de plante pentru o problema pt care unii medici reconanda operatia,starea ei este deocamdata stabila.Ma tem pt ea caci nu stiu cum e mai bine daca sa se opereze sau nu ,ma gandesc ca poate se opereaza inainte sa primeasca cardul prin posta e pt mine un subiect delicat nici nu stiu cum sa porcedez in cazul ei,ce sfat sa-i dau.Oricum nu noi,nici plantele sau medicii vindeca ci Histos Domnul numia El si nuami cu voie Lui.Pt toti fratii incercati sa va impacati mai intai cu Domnul prin spovedanie sa iertati pe toata lumea,sa-i binecuvantati si sa va rugati pt dusmani daca aveti pentru ca si Domnul sa va vindece de orice neputinta trupeasca sau sufleteasca.Sapati in adancul sufletului vostru prin indrumarea duhovnicului caci acolo se afla ,dupa cum a spus si Sfantul Valeriu Gafencu radacina tuturor pacatelor,a bolilor si a neputintelor noastre.Doamne ajuta si un an nou bun,Dumnezeu sa va bucure!

    Apreciază

  18. Ady said, on ianuarie 3, 2011 at 9:19 pm

    Csaba

    Bozgore cine minca carne cruda direct de supt seaua calului? Stramosii tai migratori din stepele Asiei, nu mai zic ca si limba voastra va da de gol.
    Iar in cazul in care situatia va degenera armata romana in doua ore intra in Budapesta.

    Apreciază

  19. […] .torrent file In plus poti arunca o privire pe acest post: https://saccsiv.wordpress.com/2011/01/02/parintele-iustin-ne-indeamna-sa-nu-luam-cardul-de-sanatate-c… Tags: sistem bazat pe resurse, sistemul economic, solutie criza, zeitgeist in romana, Zeitgeist […]

    Apreciază

  20. pavel said, on martie 14, 2011 at 4:18 pm

    Iata ce ar trebui sa facem a propos de preventia bolilor si vindecare. un stil de viata sanatos, cu alimente bio si multe vitamine. adica, in limbajul Parintelui Iustin- sa ne intoarcem la o viata simpla, sa traim din munca pamintului si sa mincam ce cultivam. oamenii de stiinta o spun in felul lor, Parintele in stilul Sfintiei Sale. dar noi tot nu ascultam si ne infricosam si ne agatam de medicamente ca de cine stie ce…
    iata documentarul

    …..cu privire la doctori si cardurile de sanatate, sunt o parte care le refuza, dar ma tem ca nu sunt suficienti…

    Apreciază

  21. […] Parintele IUSTIN ne indeamna SA NU LUAM CARDUL DE SANATATE CU CIP. Asadar, sa nu ne luam dupa cei ce… […]

    Apreciază

  22. Sabina C said, on august 20, 2015 at 9:20 pm

    mare dreptate are!

    Apreciază

  23. […] Parintele IUSTIN ne indeamna SA NU LUAM CARDUL DE SANATATE CU CIP. Asadar, sa nu ne luam dupa cei ce… […]

    Apreciază

  24. […] Parintele IUSTIN ne indeamna SA NU LUAM CARDUL DE SANATATE CU CIP. Asadar, sa nu ne luam dupa cei ce… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.