SACCSIV – blog ortodox

AUDIO: Ieromonahul GHELASIE GHEORGHE laudand YOGA …

Posted in GHELASIE GHEORGHE, yoga by saccsiv on decembrie 29, 2010

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 29, 2010 at 4:00 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. laurentiu said, on decembrie 29, 2010 at 5:03 pm

  Pr. Dumitru Staniloae: Ghelasie e un zapacit. Foloseste un limbaj aiurit. Nu intelege nimeni limbajul acela. Mi-a spus ca trebuie sa fim mai noi. Sa fim mai noi decat Hristos?

  ( dintr-un interviu inedit – http://www.laurentiudumitru.ro/interviu-inedit-Dumitru-Staniloae.php )

  De-a lungul timpului, multi dintre cei ce-l iubesc pe pr. Ghelasie s-au aratat mahniti de interviul cesta si de faptul ca mi-am ingaduit sa-l postez, insa asta a fost pozitia marelui Staniloae. Experienta mea personala cu pr Ghelasie a fost si ea pe aceeasi linie. Persifla cam tot ce ziceam si imi spunea cu of ca nu pricep ca el innoieste limbajul pe care sfinti ca Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz l-au stricat imprumutand concepte din filosofia precrestina, folosindu-le in terminologia teologica… In fine, pare-se ca avea si nenumarate daruri, stiu cateva persoane care au ajuns in Biserica prin pr Ghelasie, insa asta nu-l face normativ pt intelegerea ortodoxa a vietii in Biserica.

  Apreciază

 3. Duhul-Capitanului said, on decembrie 29, 2010 at 6:55 pm

  ratacirea aceasta o raspandeste si Rapcea !
  Acesti sunt rataciti, sunt aerieni,dusi cu pluta rau de tot ,rataciti !

  http://rapcea.ro/2010/05/lasati-ne-sa-facem-yoga/comment-page-3/

  El urca pe pagina lui cuvintele sfintilor parinti,se foloseste de ei, texte copy paste, despre microcipuri,dar nu-i asculta cand e vorba de yoga !
  FAce tam tam ca parintii din Grecia au spus nu cipurilor,dar nu tine cont de ce a spus Paisie Arghioritul despre yoga si initiatii indiei !

  Pai cum se impaca yoga , o spurcaciuen indiana, nascuta in India cu neamul nostru si cu ortodoxia ? Cum terfelesc ei numele sfintilor parinti, si amesteca printre ele ratacirea yoghina,sa le fie rusine

  Apreciază

 4. el said, on decembrie 29, 2010 at 7:47 pm

  acum este CLAR fara indoiala pentru toata lumea ca ghelasie „din butoi ” a fost un INSELAT ;daca „duhul” care-l „inspira” lauda yoga acum STIM care duh este anume :duhul minciunii=diavolul.Iar asa ziselel lui „daruri”NU veneau de la Dumnezeu caci si dracul face „minuni”.
  Si scârbosul si urâciunea de bivolaru a trimis pe multi la Biserica Ortodoxa (cunosc cazul unei tinere nebotezate care studenta fiind a cazut in inselarea yoga si pe care guru bivolaru a trimis-o inai sa se BOTEZE ortodox si apoi a batjocorit-o multi ani prin tantra yoga el inusi).Asa si ghelasie a trimis poate pe multi la biserica dar OTRAVINDU-I cu inselarea sa PSEUDO-„isihasta”i-a vatamat mai grav in alt chip; iar mersul la biserica si o practica aleatorie dupa mintea fiecaruia iar NU dupa randuielile curate ale Bissericii chiar daca pare bun poate aduce pierzarea sufletului;sminteala si inselarea sunt cauzele principale ale caderii in iad.
  Si Rapcea RATACESTE inca si cei care ca el nu inteleg ca Duhul Sfant ne invata DOAR ORTODOXIA si EXCLUDE alte explicatii ale invataturilor de credinta ; nu poti sa te inchini si lui Hristos si diavolului.

  Apreciază

 5. el said, on decembrie 29, 2010 at 7:53 pm

  ghelasie este exemplul TIPIC de inselat avand in el duh diavolesc dintre diavolii zisi „teologi”,draci arhiconi numiti de sfintii parinti dintre capeteniile dracesti ; limbajul si atitudinile ii vadesc TRUFIA luciferica de a „inventa”/propune alt discurs si formal si ca si continut decat discursul Sfintilor Parinti.

  Apreciază

 6. Nebunul said, on decembrie 29, 2010 at 8:34 pm

  oare se cuvine sa jignim un monah care a trecut la Domnul ?
  acum el nu se mai poate apara fata de acuzatiile ce i se aduc asa ca macar sa nu il jignim,caci nu e crestineste.
  …ucenicul parintelui pustnic Arsenie Praja…

  Apreciază

  • el said, on decembrie 29, 2010 at 8:49 pm

   @Nebunul

   SE CUVINE TOTDEAUNA sa aratam INSELAREA.
   Origen a fost ANATEMATIZAT cand deja murise , nu s-au „jenat” Sfintii Parinti cu prefacuta „sfiosenie” ca tine.Nu este crestineste sa lasi pe alti sa cada in inselare pe motive futile si inspirate de demonul fatarniciei ca acesta sugerat de tine.
   Si Origen a avut parinti sfinti dar nu i-a folosit la nimic daca el a fost ERETIC;mai mult acuza pe inselat prezenta dreptilor din jurul lui.

   Apreciază

  • gherasim said, on decembrie 30, 2010 at 8:20 am

   dupa aceeasi logica: oare este crestineste sa-l jignim pe Arie? Oare este crestineste sa-l jignim pe Origen? Frate draga, nu jigneste nimeni persoana dar trebuie spus lucrurilor pe nume din perspectiva crestina. Faptele reprobabile ale oricarui crestin nu trebuie trecute cu vederea, chiar daca el a revenit la un comportament adevarat crestin (vezi greselile asumate si planse ale lui/de catre David). Asa ca, fara sfiala sa-l vadim pe diavolul, sa-i dam pe fata lucrarea de inselare ptr ca noi si urmatorii nostrii sa nu cadem in aceeasi erezie. Nu dam cu paru ci nu nuielusa cuvantului spre indreptarea sau uoprirea de la cadere a semenilor.

   Apreciază

 7. mircea said, on decembrie 29, 2010 at 10:39 pm

  Lui Pr Ghelasie i se facea reclama in revista Dracula. Fara misto

  Apreciază

 8. Caarol Duhul Capitanului said, on decembrie 30, 2010 at 3:37 pm

  @garduldefier
  deja decii amuzant si iti dai in petec din ce in ce mai mult !

  ”taliban ortodox” ??? ai un limbaj de habauc,care ataci ortodoxia !
  In primul rand Capitanul a facut mai multe cand era tanar, fapte care mai tarziu le-a regretat, spre finalul vietii a regretat chiar si uciderea lui Manciu,daca tot esti atat de destept !
  A si spus mai tarziu ca acele acte de vandalism nu rezolva nu nimic, si legionarii s-au apucat de lucruri mult mai serioase,decat acele lucruri cu care nu au rezolvat nimic !
  Rezolvi ceva ? nu, mai rau, te compromiti, strici totul si nu te va lua nimeni in seama!
  De asemeanea Noua Dreapta, promoveaza neo nazismul, skinerii imbracati cu masti pe fata , cu atitudine de criminali neonazisti, incita la revolte ,batai, moarte, exterminare, si au nerusinarea sa promoveze pe Codreanu !
  Capitanul nu a instigat la moarte niciodata, a atras atentia in ”Pentru legionari” ca astfel de acte compromit legiunea, au fsot greseli facute la inceput,care au atras antipatia unora, si chiar nu are rost sa te faci de ras in halu asta !

  Problema iredentista va fi intotdeauna la noi in tara, asa cum se intampla in fasia gaza, dar depinde de cine si cat este alimentata ! Acum sionistii si UE le dau dreptate ungurilor,si le sprijina actiunile criminale, voi provocati, incitati, e ceva premeditat, de catre SRI-istii infiltrati prin ND !
  Nu mi se pare ca faceti mare bravura,sa bateti unguri pe strada, si sa-i injurati de mame, am vazut ca unii skineri de la voi, si-au pus masti pe fata si injurau pe maghiarii, le transimteau injuraturi !
  Daca tot ne numesti ep noi ortodocsii,ca fiind talibani,care dorim linistea si nationalismul cinstit, onest, nu vandalism, atunci de ce pui pozele marilor duhovnici romani pe site si te folosesti de citatele lor ?
  Arata si mie, din toti marii asceti crestini ce-i citezi pe site, si te folosesti de numele lor,unde a indemnat unul la vandalism, injuraturi,sau huliganism ?
  Te folosesti de cuvintele si cartile unor crestini smeriti, pe care mai apoi ii faci talibani !
  Vreau sa vad si eu unde indemna parintele Parvu la vandalism pe stadioane si alte tampenii pe care le faceti voi, sa vad unde e binecvuntarea lui pentru vandalism !

  Tu nu crezi o iota din tot ce publici pe site,despre ecumenism ,sau papalitate,esti probabil unul cu legitimatie,care iti place sa bagatelizezi, sunteti paltiti sa compromiteti nationalismul crestin !
  Astfel de manifeste si adunari pe stadioane le faceau si comunistii, mi se pare o apucatura necivilizata !
  De ce nu faceti conferinte cum face Maica Ecaterina si Parintele Filotheu ? Aia da, acolo e o monstra de lutpa dreapta si cinstita !

  Asa dezbracat si tatuat cum era sarbu ala, l-ati facut martir, erou…vai de voi…. la tine oricine e nationalist e un sfant ? nu confunda termenii si nu te folosi de biserica, nu mai posta amteriale ortodoxe, nu mai combina mierea cu fierea !

  Daca in perioada interbelica legionarii gandeau ca tine si se inhaitau cu tot felu de yoghini si membrii misa,si aduan vandalisti de pe stadioane, nu reuseau !
  Care era criteriul de baza ce a dat anstere leginii ???
  Credinta in Dumnezeu,asta a spus Codreanu ca este minunea a dat nastere legiunii, altfel nu iesea nimic,credinta puternica in Arhanghel !
  Asta da nationalism,crestin, nu ce faceti voi !
  Cei din liga apararii national crestine,erau si ei nationalisti,dar dupa cativa ani, multi au trecut de partea lui Cuza si a evreilor si s-au pierdut !
  Mai rau, a intalnit in tren un roman,fsot membru al LANC, ce manca in postul amre cozonac si lapte, alaturi de un evreu, si se bucura de atentia care o primea de la acel evreu…. Capitanul l-a recunoscut, cu cativa ani in urma el canta ori ortodoxii ori evrei, si le declara razboi pe viata si pe moarte evreilor….devenise apoi unul de al lor…..
  asa se intampla cand nationalismul nu este de origine crestina !
  Sa nu uitam de mustrarea ce i-a dat-o tanarului acela,care, intrase in hanul unui evreu,a mancat, baut si apoi l-a amenintat cu pistolu,ca el e a lui Codreanu……
  Aceste acte, nu neaparat ca sunt ilegale,dar se abat de la morala crestina.
  Stii ce a spus Mircea Vulcanescu , nu ? Sa nu en razbunati !
  Codreanu a spus ca el iarta pe toti asasinii sai, pe calai, oricat l-ar chinui, ii iarta !
  Arsenie Papacioc,a avut ocazia sa se razbune,a avut un frate legionar ucis de jandarmi,dar a refuzat sa o faca, ba mai mult, i-a pus chiar apza jandarmului sa nu fie omorat !
  Sima a decis ca Iorga sa fie iertat si nu a fost ucis !
  Stii ce inseamna smerenia ? Nu stii, pentru tine inseamna talibanism !
  Ei bine, ti-ai aratat arama pe fata, se vede respectul vostru,pentru ortodocsi, iara cele texte sunt luate copy paste si atat, nu dati 2 lei pe ele, nici Rapcea, din moment ce practica in continuare MISA !
  Va doare adevarul ? A-ti vrea ca toti sa va incurajeze actele de vandalism ?
  E barbatie ce a facut Ivan ?
  Si soldatii evrei isi arata barbatia, urinand pe prizonierii lor, intrand abuviz peste ei in case, ii umilesc, batjocoresc, isi fac nevoile pe ei,ca de, sunt si ei barbati,e act de barbatie nu-i asa ?
  Repet, nu ma cunosti, nu sti cine sunt, nu ai de unde sa sti ce fac eu,asa ca nu mai vorbi cand nu cunosti, si nu te mai lauda ca faci cine stie ce eptnru tara,ca esti mare patriot,lasa pe altii sa te laude, nu te mai lauda tu singurm,mai ales cand nu ai cu ce sa te lauzi,ar trebui sa iti fie chiar rusine pentru ceea ce faci,si batjocoresti memoria unor asceti crestini, punandu-le pozele si scrierile pe pagina unde promovezi vandalismul si razvratirea vagabonteasca

  Apreciază

 9. el said, on decembrie 30, 2010 at 4:33 pm

  @garduldefier

  ce-i drept va-ti aratat CLAR masura in dialogul acesta.V-a facut de rusine un copil de 19 ani dar incomparabil mai intelept ca voi.

  @saccsiv

  frate ce-i cu blogul tau ca a devenit stadion de certuri intre crestini ; daca acestia de la garduldefier nu sunt in stare sa se stapaneasca te rog sa ne iei masuri ; nu cred ca este de vreun folos cuiva ca unii care nu-s capabili sa-si stapaneasca mania sa URLE aici ca fiarele.Te rog sa le dai avertisment sa pastreze un nivel decent si demn al discutiilor si daca recidiveaza pentru aceasta exista si SPAM.Multumesc.
  Doamne ajuta.

  Apreciază

 10. cristian said, on decembrie 30, 2010 at 8:08 pm

  mindria ,izvorul tuturor rautatilor……Doamne miluieste-ne

  Apreciază

 11. ortodoxia2013 said, on iunie 16, 2016 at 8:12 pm

  Reblogged this on Ortodoxia -singura Biserica adevarata.

  Apreciază

 12. ortodoxia2013 said, on iulie 4, 2016 at 6:44 pm

  fisierul cu Ghelasie Gheorghe unde zice ca yoga e buna il are cineva? ca pe trilulilu nu mai merge

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: