SACCSIV – blog ortodox

Financial Times: ROMANIA pare a fi un EXPERIMENT CONTROLAT …

Posted in Romania by saccsiv on decembrie 24, 2010

Citez din articolul Financial Times: România şi Letonia par a fi experimente controlate ale politicii dure de austeriate:

România şi Letonia par a fi experimente controlate ale teoriei politicii dure de austeriate, cazul României fiind relevant pentru o eventuală introducere a unor măsuri mai severe de ajustare în Portugalia sau Grecia, potrivit unui comentariu în cotidianul britanic Financial Times (FT).

Anul acesta, guvernul român a adoptat măsuri de austeritate care, conştient sau nu, au copiat modelul Letoniei. Letonia şi România sunt singurele state membre ale Uniunii Europene care au scăzut simultan salariile cu aproximativ 30%, au majorat TVA şi au redus numărul angajaţilor din sectorul public cu circa 20%.
Astfel, atât România, cât şi Letonia par a fi experimente controlate pentru ipoteza că beneficiile unor politici îndrăzneţe de austeritate vor fi mai mari, întotdeauna, decât impactul negativ al declinului veniturilor din taxe, la care reducerile de cheltuieli au contribuit în primă fază, afirmă Cornel Ban, doctor în relaţii internaţionale şi politici comparate la Universitatea din Maryland, SUA.
Dimensiunea mai mare a României, dependenţa ridicată de consumul intern, rata ridicată de sindicalizare, sindicatele active şi rigiditatea pieţei muncii fac experienţa ţării şi mai relevantă pentru discuţia privind adoptarea unor programe mai dure de ajustare în Portugalia şi Grecia.
„Pe termen lung situaţia s-ar putea îmbunătăţi, dar până acum austeritatea a adâncit declinul, a crescut şomajul şi a declanşat un atac fără precedent asupra serviciilor de bază. Când poliţiştii se revoltă în faţa sediului Preşedinţiei, iar angajaţii din finanţele publice îl iau ostatic pe ministru din cauza unor tăieri de salariu de-ţi pică faţa, aşa cum s-a întâmplat în toamna aceasta în România, probabil că ar trebui să devenim mai precauţi la atracţia măsurilor de austeritate”, notează economistul.
Ban a răspuns în articolul postat de Financial Times unui comentariu aparţinând lui Wolfgang Münchau, editor asociat al publicaţiei britanice, care susţine că Germania, prin intermediul cancelarului Angela Merkel, a reuşit să impună Uniunii Europene viziunea germană de administrare a crizei, ajustarea prin reducerea drastică a deficitului şi, dacă este necesar, prin deflaţie.
Răspunsul Europei la criză nu este de a rezolva direct dezechilibrele majore create între centru şi periferie, ci de a insista pe disciplină fiscală şi reforme structurale, consideră Münchau.
Cornel Ban a absolvit doctoratul anul acesta la Universitatea din Maryland cu disertaţia „Neoliberalismul in transformare: Idei şi schimbări economice în Spania şi România”. Ban este director adjunct al Programului Studii de Dezvoltare la Institutul Watson pentru studii Internaţionale din cadrul Universităţii Brown din Rhode Island.

Comentariu saccsiv:

Asadar unii o spun deja pe fata: EXPERIMENTUL ROMANIA … Dar acest experiment nu putea avea loc fara a fi acceptat de guvernarea Basescu. De aceea presedintele a si fost avocatul inversunat al acordului cu FMI.

Consider insa ca EXPERIMENTUL este cu mult mai amplu decat este descris in materialul de mai sus.

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 24, 2010 at 9:42 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. ionut ignat said, on decembrie 25, 2010 at 10:28 am

  off topic: nu stiu daca a mai vorbit cineva despre asta pana acum… ati vazut sigla emisiunii „dupa 20 de ani ” de la protv? http://nichitus.blogspot.com/2010/10/traian-basescu-la-emisiunea-dupa-20-de.html Din ce in ce mai pe fata… Si de ce se numeste asa, daca au trecut de la revolutie 21 de ani? oare stiu ei mai bine ce moment a fost mai important atunci? poate nu revolutia, ci reprimarea manifestantilor din 90 in piata universitatii de catre „mineri”.. Nasterea Domnului sa ne imbuneze!

  Apreciază

 3. stef said, on decembrie 25, 2010 at 5:54 pm

  Cautati documentarul „What in the world are they spraying?”

  Anul asta am observat i fiecare zi avioane care descarcau pulberea otravitoare –
  1. Aluminum barium
  2. Aluminum Oxide
  3. Bacilli and Molds
  4. Pseudomonas Aeruginosa
  5. Pseudomonas Florescens
  6. Bacilli Amyloliquefaciens
  7. Streptomyces
  8. Enterobacteriaceae
  9. Serratia Marcscens
  10. Human white Blood Cells-A restrictor enzyme used in research labs to snip and combine DNA
  11. Enterobacter Cloacal
  12. Other Bacilli and other toxic molds capable of producing heart disease and meningitis as well as acute upper respiratory and gastrointestinal distress.
  13. Carcinogen Zinc Cadmium Sulfide.

  Dupa cum vedeti treaba e serioasa ,iar structurile speciale de interne si aparare nu fac nimic pentru populatie ! Toata otrava asta ajunge in baraje de apa potabila ,pe culturile agricole si direct in plamani! Saccsiv ,te rog sa pui din nou in discutie problema chemtrails. Banditii iresponsabili din structurile statului trebuie sa dea un raspuns pentru ca sunt si acestia direct vizati!!!

  Apreciază

 4. agerstress said, on decembrie 25, 2010 at 10:25 pm

  Cu cateva zile in urma am vazut pe cerul Bucurestiului doua astfel de avioane care aveau o traiectorie ciudata, parca faceau slalom. Un avion cu reactie nu are niciodata o asemenea traiectorie. Darele lasate se scurgeau in mod vizibil in jos sub efectul atractiei gravitationale spre deosebire de fumul avioanelor cu reactie.
  Subiectul este inca de actualitate si miroase a tentativa de genocid cu complicitatea sau chiar implicarea directa a conducerii Romaniei.
  Spun ei (americanii ca ai nostri tac chitic) ca incearca sa compenseze efectul „incalzirii globale” dar la noi e iarna in toata regula iar unele actiuni de pulverizare se faceau seara la apusul soarelui !?!?!

  Apreciază

  • stef said, on decembrie 26, 2010 at 5:23 pm

   Pulverizarea se face la inaltimi reduse exact cat sa contamineze norii de ploaie! nu e nici o protectie contra soarelui – asta e cea mai mare ineptie pe care pot s-o arunce ca justificare- darele astea se disperseaza in cateva zile si nu ar avea cum sa produca un „scut”- Si totusi de ce analizele de laborator indica toate scarboseniile din lista de mai sus? -prezenta aluminiului ca element principal mascheaza restul „retetei”.

   https://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?28105

   Apreciază

  • stef said, on decembrie 26, 2010 at 5:43 pm

   Concluzia generala ar fi ca se incearca o metoda controlabila de crestere a mortalitatii in randul populatei – un genocid controlat- sa nu uitam ca marionetele de la bruxelles si washington cat si papusarii lor internationalisti alcatuiesc o adunatura satanista care practica adorarea satanei, ritualuri sinistre si sacrificii sangeroase !

   Apreciază

 5. melicovici said, on decembrie 26, 2010 at 7:36 am

  ha! mai bine Financial asta ar fi titrat: FONDUL MONETAR INTERNATIONAL, Romania, un experiment ESUAT!:)

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: