SACCSIV – blog ortodox

VIDEO si FOTO: Un angajat al TVR s-a aruncat de la balcon in Parlament, in timpul discursului premierului Emil Boc, strigand „Ati luat painea de la gura copiilor mei!”

Posted in PARLAMENTUL Romaniei by saccsiv on decembrie 23, 2010

Citez din articolul VIDEO FOTOGALERIE Un angajat al TVR s-a aruncat de la balcon in Parlament, in timpul discursului premierului Emil Boc, strigand „Ati luat painea de la gura copiilor mei!”:

Un barbat s-a aruncat de la balcon in Parlament, in timpul discursului premierului Emil Boc de joi dimineata, in jurul orei 10:30. Potrivit primelor informatii obtinute de la corespondentul HotNews.ro in Parlament, barbatul purta un tricou cu mesajul „Ne-ati ucis viitorul”. Un echipaj SMURD si ISU i-au acordat primul ajutor acestuia. Barbatul s-a urcat in picioare pe balustrada de la balcon si s-a aruncat, lovind doua banci din plen. In momentul in care s-a aruncat, acesta a strigat: „Ati luat painea de la gura copiilor mei, ne-ati ucis viitorul copiilor nostri!” Premierul Emil Boc a declarat ca „important este sa salvam viata acestui om”.

UPDATE 10 Directorul Spitalului Universitar: „Nu are leziuni care sa ii puna viata in pericol„. Barbatul are fracturi in zona fetei si va necesita probabil o interventie chirurgicala pentru repararea acestora, a declarat Catalin Carstoiu, directorului Spitalului Universitar, precizand ca acesta este constient si cooperant. In prezent, el este sedat, insa starea sa este stabila.
UPDATE 9
Colegii lui spun ca unul dintre copiii sai are probleme grave de sanatate
UPDATE 8
Premierul Emil Boc a precizat ca Guvernul asteapta decizia Parlamentului in ceea ce priveste continuarea sau intreruperea sedintei.

  • „Ne vom supune deciziei pe care Parlamentul o va lua. Decizia apartine plenului Parlamentului”.

UPDATE 7 Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat si el ca liberalii se retrag de la dezbaterea moţiunii de cenzură asupra legii-cadru a salarizării bugetarilor.

  • „Acest gest arata care e raspunsul societatii la acest guvern. Guvernul ar trebui sa-si retraga macar aceasta lege”.
  • Noi nu putem sa continuam in acest moment un razboi al vorbelor cand oamenii au ajuns la capatul puterilor.

UPDATE 6 PSD si PNL au anuntat ca se retrag de la dezbateri.
UPDATE 5 Colegi de la TVR il descriu ca fiind un om cu un comportament normal, jovial, foarte respectuos si non-conflictual. Potrivit acestora, salariul sau din TVR ar fi de „10-12 milioane” (lei vechi) net.

UPDATE 4 In momentul in care echipele de interventie l-au scos din sala, barbatul a strigat „Libertate”.
UPDATE 3 Barbatul se numeste Adrian Sobaru, este electrician la TVR, are 43 de ani si este tatal a doi copii.
UPDATE 2 Conducerea camerei si premierul Emil Boc au iesit din sala pentru a hotari daca mai continua sau nu lucrarile. S-a propus sa fie acordat numai votul pe motiune, fara a mai avea loc dezbateri.

UPDATE 1 Purtatorul de cuvant al ISU a declarat ca barbatul este constient si are semne vitale bune, urmand sa fie transportat la spital. Barbatul are o fractura la picior si una la piramida nazala.
Stirea se actualizeaza.

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 23, 2010 at 1:36 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. cosmin mihai said, on decembrie 23, 2010 at 2:06 pm

    In Romania numai atitudini si exemple personale mai pot avea efecte semnificative. Bineanteles in cazul de fata nu este vorba de o atitudine crestina, dar va fi luat ca exemplu si stindard al luptei anti-putere. Parlamentarii au fost facuti sah-mat dpdv al imaginii, daca mai trebuia. Credibilitate 0.

    Apreciază

  3. Danut said, on decembrie 23, 2010 at 2:47 pm

    Un erou,dar e egal cu zero.Gloata indobitocita sta in case uitandu`se pe taraf si mtv la ore tarzii…

    Apreciază

  4. abc said, on decembrie 23, 2010 at 3:28 pm

    Creştinii din cîte ştim nu se aruncau în arena leilor ca să impresioneze spectaorii şi nici greva foamei şi nici nu se incendiau , ci se rugau şi-L mărturiseau pe Iisus Hristos cu pace şi rugăciune. Aşa nu ! omul a băgat groaza în familia lui că pe parlamentari doar ia speriat zgomotul dar de gestul lui i nu au fost impresionaţi căci ei fac de 20 de ani oamenii să ajungă la situaţii extreme . Doamne ajută ! .

    Apreciază

  5. natalia said, on decembrie 23, 2010 at 3:40 pm

    Bine ca a scapat cu viata…poate il va lumina Dumnezeu in cele din urma!

    Apreciază

  6. Partizanu said, on decembrie 23, 2010 at 4:40 pm

    Am urmarit declaratia lu BOC insa el nu realizeaza ca sute de romani daca ar avea posibilitatea sa intre in balcoanele parlamentului ar proceda la fel. Ma intreb unde ne sunt REVOLUTIONARI? Ei s-au departat de societate (vedeti Piata Universitati si nu numai) si asta pentru ca au dobindit ceva peste saracia celorlalti. RUSINE TUTUROR SI CINSTE LUI.

    Apreciază

  7. Aurora said, on decembrie 23, 2010 at 5:13 pm

    Acest om a dovedit un curaj incredibil, dar putini au inteles semnificatia gestului lui. El s-a aruncat in cap si in numele nostru, nu numai al copilului sau autist. Multora le-a ajuns cutitul la os, dar numai unul a avut curajul sa sfideze adunarea de ticalosi care ne da legi strambe. Sa ne rugam pentru vindecarea lui, fratilor, caci are mare nevoie de incurajare si solidaritate cu semenii lui cei umiliti si obiditi !

    Apreciază

    • codrut said, on decembrie 23, 2010 at 5:53 pm

      si totusi gestul lui e o tentativa de suicid….grav, f. grav din pct, de vedere ortodox….mai bine la arunca peste tribuna un cocktail molotov….nu neaparat sa raneasca pe careva ci sa le mai bage frica in oase….

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 23, 2010 at 6:29 pm

        codrut

        Fara Molotov.

        Apreciază

      • Gabi said, on decembrie 23, 2010 at 7:16 pm

        Suicidul este rau daca e facut pentru a fugi din viata, insa nu pentru a da un exemplu.
        Omul care intra in flacari pentru a salva e tot sinucigas, caci stie ca poate sa nu mai iasa. Dar este erou. Sunt cazuri si de femei care sar in prapastie pentru a nu fi violate. Aceste gesturi, aparent sinucigase nu sunt judecate rau.

        In cazul omului care a sarit de la balcon, nu e vorba de un gest de suicid. Erau sanse sa moara, adevarat, dar acel om a vrut sa atraga atentia, nu sa se omoare.
        Nu mai judecati asa usor un erou, caci fara eroi nu valoram nimic.
        Si Domnul s-a suit singur pe Cruce, stia ce urmeaza, dar nu a dat inapoi.

        Daca omul din film vroia sa se omoare isi dadea foc sau sarea in cap. A fost constient ca va avea rani grave, dar gestul e menit sa trezeasca constiinte. Atata timp cat acestea nu sunt trezite, e tardiv, inseamna ca urmeaza masacrul.

        Ganditi-va ca un biet retardat, care spunea „nu stiu”, au ras de el o tara intreaga. El fiind doar retardat, adica lipsit de ratiune, insa plin de dragoste. Toti care au ras, sunt plini de ratiune dar lipsiti de dragoste.
        Ce fel de tara esti, ce fel de popor esti daca razi de semenii tai cei mai nenorociti dar care te iubesc?
        Am vazut ca si de omul care a sarit de la balcon s-a ras. Acest om e clar la capatul puterilor si a incercat sa atraga atentia rupandu-si un picior si nasul.

        Toti se imbulzesc in schimb la cumparaturi, dupa cremvusti si halci de carne.
        Va fi macel. In mod cert. Dumnezeu s-a scarbit de acesti oameni. Nu sunt un profet, dar cand oamenii isi pierd mintile e clar ca urmeaza macelul. Asa lucreaza Dumnezeu, intai intuneca mintile celor ce L-au hulit. Apoi ii pierde.

        Apropo, e o informatie neconfirmata, aparuta pe alte bloguri. Cica in baza americana de la Kogalniceanu e activitate mare. Au venit multe avioane Hercules. Si au aparut niste silozuri in zona. Genul de silozuri care tin rachete purtatoare de focoase nucleare.
        Poate cineva din zona sa ne dea detalii??

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 23, 2010 at 8:07 pm

        Gabi

        Sinuciderea e cumplit pacat. Gestul sau nu se aseamana cu cel al Sfintei ce s-a aruncat pentru a nu fi violata.

        Apreciază

  8. ana said, on decembrie 23, 2010 at 5:25 pm

    Omul a facut gestul extrem ca un fel de protest pt masurile pe care le ia guvernul, sa-i dea Dumnezeu sanatate si sa aiba grija de el si de familia lui!

    Apreciază

  9. send said, on decembrie 23, 2010 at 7:00 pm

    au dat drumul la granite ca altfel era revolutie de mult la noi in tara…
    si cred ca asta este singurul lucru bun facut de UE, s-au gandit acolo la o portita pt a ”a evacua presiunea” ca apoi sa-si faca de cap…

    Apreciază

  10. Cosmin S. said, on decembrie 23, 2010 at 9:32 pm

    natalia,
    Asa este, presa manipuleaza ordinar.
    Visul dusmanilor nostri este sa ne facem harakiri in masa daca s-ar putea.

    Apreciază

  11. codrut said, on decembrie 23, 2010 at 9:48 pm

    eu parca mai scrisesem ceva , nu saccsiv? m-ai cenzurat cumva?

    Apreciază

  12. aviarul said, on decembrie 23, 2010 at 9:59 pm

    Sper ca aceasta sa fie inceputul.Sper-este gresit spus caci mi-as dori ca toata mizeria ce ne invaluie sa dispara pur si simplu prim marea putere a Domnului nostru. Dar nu cred .Cred in schimb ca profetile legate de o mare miscare sociala urmata de multe victime , anul acesta, va fi. Si acesta este inceputul.Si de va fi sa existe chiar si doar acesta prima victima, sper sa fie pentru o Romanie a frumosa si puternica , asa cum meritam dupa ce s-au imbogatit toti de pe urma acestui biet popor.

    Apreciază

  13. codrut said, on decembrie 23, 2010 at 10:03 pm

    daca chiar va pasa de suferinta semenilor vostrii rugati-va ptr cei carora le fuge pamantul de sub picioare si li se scufunda orasul , ma refer la Ocna Mureş….acolo ar trebuii sa ne fie gandul…si aia ar trebuii sa fie stirea nr 1 in tara asta nu cum s-a aruncat cineva in gol …in fatza lui boc

    Apreciază

  14. Aurora said, on decembrie 23, 2010 at 10:57 pm

    Voi, astia care il condamnati pe bietul om sufocat de credite si nevoi, sunteti niste marturisitori de fotoliu, de carton. Nu va e rusine ? Ma mir ca nu-l trimiteti la psihiatrie.Stati aici si dati din clape pana inrositi tastatura, dar nu sunteti in stare sa deosebiti o tentativa de suicid de un gest maret. Nu spun ca asta e calea de urmat, adica sa ne aruncam cu totii in cap, ci sa ne bucuram ca exista oameni pe care sistemul nu i-a ingenunchiat. Sistemul, adica suma de ticalosi care erau in sala si-a vazut mai departe de treaba, de motiunea lor nenorocita, de legile lor strambe cu care cocoseaza un popor intreg, fara mila. Iar amaratul a fost pus pe targa si dus la spital. Important e ca nenorocitii de parlamentari gaunosi si-au continuat sedinta. Ti se face scarba ! Nu-l mai bagati in categoria celor care vor sa-si ia viata si nu-l mai judecati pt. ca nici Dumnezeu n-a vrut pieirea lui, dovada, faptul ca traieste. Asa ca sa ne vedem fiecare barna din ochiul propriu.

    Apreciază

    • G-man said, on decembrie 23, 2010 at 11:47 pm

      sora mea mai mare , imi esti foarte draga dar acum nu sunt de acord cu tine, omu a factu un gest disperat presupun ca si inconstient , dar eu vad curajul altfel , a reactiona cu mintea limpede intr-o situatie critica , sau a face o actiune care iti pericliteaza viata , viitorul .. de exemplu putea sa ii arda 2 palme lui boc si facea inchisoare ,, era ceva aproape eroic dar , asa il vad doar ca pe un gest de disperare maxima care nu trebuie sa il aiba un crestin nici daca vine ceru peste el.

      Apreciază

  15. G-man said, on decembrie 23, 2010 at 11:39 pm

    @Gabi hai sa nu facem comparatiile astea , Mantuitorul nu are ce cauta ca grad de comparare in nici o ecuatie nici in cea cu sfintii ..dapai aici ,,

    Apreciază

  16. G-man said, on decembrie 24, 2010 at 12:00 am

    fratilor , surorilor in general cei care citesc saccsiv si comenteaza sunt crestini ce daca nu sunt practicanti , macar incearca , ne diferim (dar nu suntem mai buni ca ei )asa cum ati obsevat de cei care alearga dupa caltabosi si trec in fuga pe langa biserica incurcandu-li-se degetele cand fac o cruce in X (puteti experimenta daca asteptati pe cineva in fata bisericii ) , ca mintea se gandeste unde e sarmaua mai ieftina. Dar haideti sa ne straduim sa ne diferim mai mult , ca si asa suntem putini , incercati sa nu va atingeti prea mult coardele sensibile in comentariile contradictorii , si incercati in primu rand sa evitati a face o blasfemie, nu folositi numele Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos a carei nastere ne pregatim sa o serbam daca nu sunteti siguri ca fraza corespunde.

    Apreciază

  17. catalin71 said, on decembrie 24, 2010 at 11:51 am

    Frate Saccsiv vreau sa semnalez cateva aspecte legate de incidentul la care ne referim:
    – portocaliul este culoarea lojelor occidentale din care fac parte majoritatea masonilor din pdl;
    – nr. 13 semnifica in simbolistica kabalei si al tarotului moartea;
    – aceasta mi se pare a fi un semnal, chiar o amenintarre a masoneriei la adresa unei persoane;

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.