SACCSIV – blog ortodox

Congresul SUA i-ar putea transforma in spioni pe toti americanii care citesc WikiLeaks

Posted in Julian Assange, SPIONAJ, WIKILEAKS by saccsiv on decembrie 22, 2010

Citez din articolul Congresul SUA i-ar putea transforma in spioni pe toti americanii care citesc WikiLeaks:

Dezvaluirile WikiLeaks sunt privite drept un act ostil la adresa Americii, astfel ca legislatorii vor incriminarea acestor fapte, ceea ce ar putea transforma orice american intr-un „spion”.

Dupa ce militarilor si civililor din agentii guvernamentale li s-a ordonat sa nu consulte dezvaluirile, paranoia merge mai departe: in functie de ce hotareste Congresul, este posibil ca toti americanii care au citit dezvaluirile Wikileaks sa devina… spioni!

O lege anti-WikiLeaks a fost inaintata in Congres , in timp ce unii legislatori vor revizuirea Legii Spionajului din 1917. In primul caz, propunerea vizeaza sanctionarea celor care divulga numele unor informatori ai serviciilor secrete civile si militare ale SUA. Procurorii federali au deja in vedere inculparea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, in baza unei legi care interzice divulgarea informatorilor, dar senatorii Joe Lieberman, Scott Brown si John Ensign vor o lege si mai aspra.

Un astfel de act normativ ii va viza doar pe putinii oameni care pot avea acces, prin natura functiei, sau isi pot procura documente secrete, precum „cablurile” (mesajele diplomatice) ajunse in posesia WikiLeaks. In schimb, o modificare a Legii Spionajului i-ar transforma in „suspecti” pe toti jurnalistii americani care au preluat informatii de la WikiLeaks si pe cititorii acestora. De fapt, nici nu ar fi nevoie de o modificare a legii, ci de punerea sub acuzare a lui Assange in baza acestei „Espionage Act”. Daca Departamentul Justitiei (DoJ) va considera ca australianul poate fi acuzat de „spionaj”, pentru ca a difuzat informatii secrete primite de la altcineva (analistul de la o baza din Irak, Bradley Manning), toti americanii devin „suspecti”.

Cititi va rog si:

VIDEO: Julian Assange (fondatorul WIKILEAKS) poate fi CONDAMNAT LA MOARTE pentru spionaj? Daca il vor omori, multi il vor considera erou …

Alte NOUTATI WIKILEAKS. Dezvaluirile si reactiile se incadreaza in planul ULTIMEI REVOLUTII? Se prezinta maselor tintele falsei NOI ORDINI MONDIALE?

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 22, 2010 at 2:45 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] SACCSIV = https://saccsiv.wordpress.com/2010/12/22/congresul-sua-i-ar-putea-transforma-in-spioni-pe-toti-americ… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.