SACCSIV – blog ortodox

Fondatorul WIKILEAKS, spionajul si BRATARA DE LOCALIZARE CU CIP …

Posted in BRATARA GPS, Julian Assange, SPIONAJ, WIKILEAKS by saccsiv on decembrie 19, 2010

Citez din articolul PĂRINTELE WIKILEAKS ELIBERAT DIN ÎNCHISOARE cu o brăţară de localizare, la mână:

Departamentul Justiţiei (DoJ) de la Washington a anunţat că strânge dovezi pentru a-l acuza pe Julian Assange de „conspiraţie” – faptă pe baza căreia ar putea cere extrădarea acestuia din Regatul Unit (UK), indiferent de soarta procesului de extrădare către Suedia.

Principalele probe ale procurorilor federali sunt copii după corespondenţa electronică (e-mailuri) schimbate de Assange şi Bradley Manning, analistul militar de la o bază din Irak care i-a furnizat informaţiile secrete.

Pe baza schimbului de mesaje, procurorii americani speră să poată demonstra cum australianul de 39 de ani l-a îndemnat pe mai tânărul Manning (23 de ani), care se declarase „fan” al WikiLeaks, să-i transmită secrete.

Totuşi, conform unor surse citate în presa americană, ei întâmpină dificultăţi în încadrarea penală a faptei lui Assange. În baza unei legi privind spionajul (din 1917) şi a alteia privind infracţiunile informatice (1986), ei nu au reuşit să trimită în judecată decât hackeri, care au „furat” ei înşişi secrete din servere ale Guvernului american.

Or, cu toate că a fost la un moment dat acuzat de fapte similare în ţara natală, australianul nu a „spart” niciun sistem informatic al SUA. El nu a făcut decât să distribuie informaţii secrete, anterior divulgate de altcineva (Manning), astfel că fapta lui nu are o descriere clară în legislaţia americană.

Fondatorul WikiLeaks, australianul Julian Assange, a fost eliberat pe cauţiune, joi, de către justiţia britanică. Apelul formulat, marţi, împotriva unei decizii anterioare de eliberare, a fost respins.

Assange va putea lupta contra deciziei de extrădare către Suedia în stare de libertate, dar „condiţionată” (nu poate părăsi teritoriul britanic), a decis judecătorul Duncan Ouseley. La cauţiunea iniţială de 200.000 lire (238.000 euro), „garanţii” australianului trebuie să mai adauge 40.000 lire.

Mai mult, lui Assange i s-a impus să locuiască pe perioada procesului privind extrădarea la o reşedinţă din Suffolk a unuia dintre „garanţii” săi (Vaughan Smith). El trebuie să ia legătura cu poliţia, o dată pe zi, şi să poarte permanent o brăţară care conţine un microcip care le arată anchetatorilor unde se află.

Arestat la 7 decembrie, la Londra, australianul a fost încarcerat la închisoarea Wandswoth, în condiţii pe care avocatul său, Mark Stepehns, le-a descris ca „victoriene”. A fost singur în celulă, nu a avut voie să iasă afară mai mult de o oră pe zi, iar comunicarea sa cu exteriorul a fost foarte restrânsă.

Judecătorul anticipează că nu va fi extrădat

La anunţarea deciziei, judecătorul Ouseley a făcut o remarcă critică la adresa acuzării, dând dreptate susţinătorilor lui Assange. De marţi încoace, aceştia afirmă că procurorii britanici au înaintat apelul contra eliberării pe cauţiune, „în numele autorităţilor suedeze”, dar fără să se fi consultat cu acestea.

„Istoria abordării acestui caz de către procurorii suedezi i-ar conferi domnului Assange o bază pentru a fi achitat într-un proces ulterior”, a declarat judecătorul Ouseley, potrivit cotidianului The Guardian.

Cititi va rog si:

VIDEO: Julian Assange (fondatorul WIKILEAKS) poate fi CONDAMNAT LA MOARTE pentru spionaj? Daca il vor omori, multi il vor considera erou …

Actiunea de mai sus ne reaminteste si de o chestiune extrem de importanta, ce va fi implementata si la noi:

Noul Cod de Procedura Penala: AREST LA DOMICILIU cu BRATARA GPS

Dar bratara este doar o etapa:

VIDEO (si transcriptul): INFRACTORILOR (dovediti) li se va implanta fortat un CIP in corp?

Desigur, cand e vorba de infractori, cati sa aiba multe impotriva? Dar cat de curand va fi vorba si de „infractori”. Si uite asa ne obisnuim cu ideea. Caci, implantul cu cip este considerat ca foarte necesar de cei ce se cred stapani:

VIDEO – Felix Koppelman, presedintele comunitatii evreiesti Oradea: IMPLANTUL CU CIP ESTE NECESAR

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 19, 2010 at 6:26 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: