SACCSIV – blog ortodox

BISERICA ORTODOXA RUSA a declarat ca FOLOSIREA PREZERVATIVELOR ESTE ACCEPTABILA, dupa ce papa Benedict al XVI-lea a oferit o declaratie asemanatoare

Posted in PREZERVATIV by saccsiv on noiembrie 26, 2010

   Citez din articolul Russian Orthodox Church okays use of condoms:

   Moscova, 23 Noiembrie, Interfax – Biserica Ortodoxa Rusa a declarat ca folosirea prezervativelor este acceptabila, dupa ce papa Benedict al XVI-lea a oferit o declaratie asemanatoare.
   Bazele Politicii Sociale ale Bisericii ortodoxe Ruse fac diferenta intre forme de contraceptie avortiva si non-avortiva. Preotii le pot permite oamenilor sa foloseasca a doua varianta, a declarat protopopul Vsevolod Chaplin, capul Departamentului sinodal pentru Relatii Bisericesti si Sociale intr-un interviu pentru Interfax-Religion.

   Cu toate acestea, Parintele Vsevolod a adaugat ca asta nu inseamna ca Biserica este de acord cu aceste decizii egoiste ale sotilor de a nu avea copii.

   Vorbind despre folosirea prezervativelor de catre cei infectati cu HIV, Parintele Vsevolod i-a rugat pe acestia sa „se gandeasca daca sa continue sa aibe relatii sexuale deoarece infectia se poate raspandi nu numai prin contact sexual direct.”

   Ziarul britanic The Guardian a comunicat luni, citand o afirmatie a Sfantului Scaun, cum papa Benedict al XVI-lea intentioneaza sa considere posibilitatea de a folosi prezervative de catre Catolici in anumite situatii. Fragmente dintr-o colectie a interviurilor luate papei au fost publicate mai devreme, si in unul din aceste interviuri papa a afirmat ca folosirea prezervativelor este justificabila in unele situatii.

   Vaticanul declara ca papa este de acord cu folosirea prezervativelor ca mijloc de reducere a riscului de a contracta SIDA.

   In acelasi timp, papa abordeaza subiectul numai din punctul de vedere al unor situatii exceptionale „in care actul sexual constituie un risc pentru viata celuilalt,” a declarat directorul reverend al biroului de presa de la Vatican, Frederico Lombardi. „Intr-un asemenea caz, papa nu justifica moral practicarea dezordonata a sexualitatii,” ci mai degraba folosirea prezervativului pentru a micsora pericolul contagierii ar putea constitui „un prim act de responsabilitate” si „un prim pas catre o sexualitate mai umana” pentru a nu pune in pericol viata unei alte persoane, a declarat reverendul Lombardi.
   Cu toate acestea, el a declarat ca afirmatiile papei „nu reformeaza si nu schimba” invataturile bisericii, care le interzice catolicilor sa foloseasca prezervative.

   Cititi va rog si:

PAPA Benedict XVI ne indeamna SA FOLOSIM PREZERVATIVUL, ca sa ne ferim de bolile cu transmitere sexuala …

 

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 26, 2010 at 9:43 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Karoll said, on noiembrie 26, 2010 at 11:17 pm

    Patriarhia lui kiril,ecumenistu dictator !

    Apreciază

  3. danielterpea said, on noiembrie 27, 2010 at 12:00 am

    In Evanghelia dupa Matei capitolul v. se ved minciuna

    27 Aţi auzit că s’a spus celor de demult: Să nu te desfrânezi;
    Ies 20:14 Cele zece porunci (Sa nu fii desfrânat) Dt 5:18 Mt 19:18 Mc 10:19 Lc 18:20 Rm 13:9 Iac 2:11

    28 Eu însă vă spun că oricine se uită la o femeie spre a o pofti s’a şi desfrânat cu ea în inima lui.
    2Rg 11:2-4 Iov 31:1 Pr 6:25 Pr 23:33 Sir 9:8 Sir 41:22

    29 Iar dacă ochiul tău cel drept îţi devine piatră de poticnire , scoate-l şi aruncă-l de la tine, că mai bine îţi este să piară unul din mădularele tale, iar nu tot trupul să-ţi fie aruncat în gheenă.
    Dt 13:6-10 Pr 1:15 Mc 9:47 Mt 18:8-9 Mc 9:43-47

    Apreciază

  4. ana said, on noiembrie 27, 2010 at 12:46 am

    Off topic:
    Coplata in sanatate. Sunt socata sa vad cum vrea FMI-ul sa ne distruga prin acest sistem de coplata la sanatate. Din 2011 trebuie sa platim vizitele medicale in valoare de 600 lei pe an, daca se depaseste acest prag, alte consultatii vor fi gratuite… Dar daca ar face si alte categorii profesionale la fel, de exemplu politistii sa iintroduca coplata pentru serviciile lor si, deci, sa nu intervina pana cand victima unei agresiuni, spre exemplu, nu plateste o taxa, ori profesorii, sa primeasca de la parintii elevilor la inceputul fiacarui an o suma de bani reprezentand coplata serviciilor lor, unde s-ar ajunge asa? Deci eu trebuie sa pun anual 600 ron deoparte pt ca in cazul unei spitalizari, Doamne fereste, sa platesc, chiar daca sunt angajata cu carte de munca si angajatorul imi plateste contributiile la CAS.
    Stim si preturile deja:
    „Mai exact, coplata va fi de 5 lei pentru consultaţiile la medicul de familie, iar pentru vizitele la domiciliu în afara programului de lucru de 7 ore va fi de 15 lei. Consultaţia la medicul specialist din ambulatoriu va fi de 10 lei, iar una la medicul specialist în afara programului de lucru – 20 de lei. Pentru spitalizarea de zi coplata va fi de 10 lei, iar pentru cea continuă de 50 de lei/episod de internare.” Si poate ca multi dintre noi nu apucam sa depasim acest prag de 600 RON daca Dumnezeu ne da sanatate, Doamne Ajuta, dar ni se opresc si bani la CAS! Pensionarii care au pana in 700 ron pensie sunt scutiti de coplata, dar daca au 750 pensie au bani pt o consult la inima, boala de inima de care sufera multi batrani, cata perfidie!!!! INCREDIBIL! GENOCID curat!
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/coplata-in-sanatate-aduce-mai-multa-birocratie-913733.html

    Apreciază

  5. danielterpea said, on noiembrie 27, 2010 at 12:47 am

    I Corinteni 6,9-10:
    „Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrînaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii (am facut pacatul onaniei ca sa nu fac copii, adica: am folosit prezervativ sau am varsat samanta afara ca barbat, iar ca femeie am folosit diafragma,tot aici intra si : am facut avort. Ca barbat, am dat voie sotiei sa faca avort(crima), am folosit sterilet ca sa nu fac copii (steriletul provoaca avort), nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.”

    Canoanele Sfintilor Parinți

    Canonul 4 al Sfântului Grigore de Nisa oprește 9 ani de la Sfânta Impartașanie pe cel ce desfrânează(3 ani plângere, 3 ani ascultare, 3 ani prosternare), cu posibilitate pt.zel de îndreptare.
    ”Indrumarul Duhovnicului” ed. Ep. Dunarii de Jos, Galati, 2000 p.55

    Acest indemn al PAPEI este Strigator la cer pt. ca indeamna TINERETUL la Curvie, Preacurvie și la AVORT MORAL.

    Taina Cununiei este pt. naștere de prunci nu pt a cumpara prezervative de la Farmacie

    Vaticanul declara ca papa este de acord cu folosirea prezervativelor ca mijloc de reducere a riscului de a contracta SIDA.

    Spre știintă va spun ca in urma unui studiu de laborator, realizat de către medici ortodocsi , prezervativul pus la microscop arată ca o plasă a unei porți de fotbal. Distanța in interiorul unui pataratel din plasa este de 0.1 microni, iar a unui virus SIDA este de o.oo1 microni

    Apreciază

  6. codrinm said, on noiembrie 27, 2010 at 8:29 am

    esti gata de hack baietas? sa nu crezi ca am glumit…mai ai 1 saptamana ..si te rad de pe blog cu jegurile si minciunile tale sclavule…imi zici tu mie mincinos aberant ce esti ca mi`ai sters mesajele dupa ce ti`am scris pe mess? da eu ti`am scris pe mess pentru ca mi`ai sters niste mesaje fara motiv sclavule care esti…si tu o dai asa acum? sa arati la lume ce esti? satana ordinara

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 27, 2010 at 7:51 pm

      Codrinm

      Comentariul tau e o continuare a celor scrise de tine aici:

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/11/25/maica-ecaterina-nu-actelor-cu-cip-marturisim-credinta-ortodoxa-chiar-daca-aceasta-inseamna-nebunia-intru-hristos/#comment-58823

      Nu stiu daca vei reusi, vom vedea.

      Catre frati:

      Pot afla mai multe despre individ dupa aceste date?

      codrin2008@yahoo.com

      79.114.213.70

      79.113.123.37

      79.119.111.235

      Apreciază

      • tataia said, on noiembrie 28, 2010 at 12:00 am

        Din cite vad eu toate sint adrese IP ale RDS & RCS Romania Data Systems din Bacau. Mai mult de atit nu pot afla.

        Apreciază

      • tataia said, on noiembrie 28, 2010 at 12:46 am

        A….scuze..cum sa nu…mai aflam despre el. se numeste Adrian Munteanu si are 25 de ani. Uite aici profilul de Hi5
        http://hi5.com/friend/p37475903–Adrian_Munteanu–html
        Si profilul de facebook
        http://www.facebook.com/codrin.mafiot

        Apreciază

      • valentin said, on noiembrie 28, 2010 at 12:08 pm

        tataia te rog sa ma contactezi pe adresa de email valentin_210 [at] yahoo pentru cateva informatii.

        Apreciază

      • tataia said, on noiembrie 28, 2010 at 1:27 pm

        Ma rog…eu m-am grabit cind am afirmat mai sus ca mai mult decit orasul si reteaua din care apartin adresele IP nu pot afla….adevarul e ca am postat mai sus si linkuri catre profilele de Hi5 si Facebok ale lui codrinm, dar a intrat direct la moderare acel post. Probabil nu a intrat astazi pe net saccsiv sa il aprobe sau poate nici nu il va aproba. Saccsiv fa cum te indeamna constiinta. Daca crezi ca e bine sa vada si fratii si surorile profilele de Hi5 si Facebook ale lui codrinm aproba acel post al meu. Daca crezi ca invadam prea mult intimitatea omului, sterge-l si nu este nici o suparare.

        Apreciază

    • danutza said, on noiembrie 27, 2010 at 10:02 pm

      codrinm, de ce esti asa suparat? crezi ca daca stergi blogul lui saccsiv , lui ii faci rau sau noua? si de ce atata dorinta de a distruge, de a te razbuna? daca nu-ti place acest blog, nu-l mai citi. eu zic sa te mai gandesti, mai ales ca suntem in postul Nasterii Domnului, cand toti incercam sa fim un pic mai buni si mai iertatori. Doamne-ajuta!

      Apreciază

      • tataia said, on noiembrie 28, 2010 at 2:22 am

        @danutza nu-ti bate capul cu de-alde codrin mafiot alias Adrian Munteanu, lasa-l sa incerce sa hackereasca. Daca ai sti citi din astia care se cred hackeri am intilnit eu…
        Saccsiv ai grija sa folosesti ultima versiune de wordpress, sa ai o parola puternica (cit mai lunga, minim 13 caractere litere mari si mici, cifre si eventual chiar si caractere speciale @#$%^ , dar care sa nu fie o propozitie inteligibila in vreo limba, nume de persoane cunoscute, marci preferate, date de nastere etc) si in caz de orice eventualitate sa ai mereu un backup updatat la zi al intregului blog. gasesti destule informatii pe net despre securitatea wordpress cum ar fi aici de ex. http://lorelle.wordpress.com/2008/04/28/wordpress-security-prevention-reactions-and-scares/

        Si in rest nu iti fa griji…lasa-i sa incerce marea cu degetul, doar ca hackingul nu e ca in filme…nu tot ce zboara se maninca.

        Apreciază

      • danutza said, on noiembrie 29, 2010 at 11:33 am

        tataia…esti bun!!! jos palaria! eu, in afara de a scrie la el, nu stiu altceva la calculator.

        Apreciază

  7. admin said, on noiembrie 27, 2010 at 10:32 am

    Orice intovarasire cu ereticul atrage dupa sine caderi dupa caderi. Cine se pupa cu papa? Nu Kyril? Nu se va pupa si ss Daniel? Sa stam si sa ne pazim mintea si ochii pentru cele ce le vom vedea. Mare lucru sa nu asistam la botezarea primului extraterestru de catre papa, kyril,daniel si irineu al serbiei… aaa… nu va lipsi din dreapta papei nici ss Bartolomeu, patriarhul ecumenist

    Apreciază

  8. Vulturul Legionar said, on noiembrie 27, 2010 at 1:11 pm

    Acum 2000 de ani, cei care trebuiau sa pastreze, sa invete Legea lui Dumnezeu-evreii L-au rastignit pe Dumnezeu, iar Mantuitorul Hristos ne-A adus Legea cea noua-a crestinismului.
    Acum dupa 2000de ani, cei care trebuie sa pastreze, sa invetea Legea cea Noua a lui Hristos( sunt si exceptii, care arata ca Biserica Ortodoxa n-o sa fie invinsa chit cat vor slugile sataniste ecumeniste), se dezic de Hristos si asteapta venirea cui? Aantihristului, pe el o sa-l primeasca , iar turma mica a lui Hristos o sa treaca prin iadul terestru pentru ca sa ne izbavim prin credinta in mielul cel rastignit DAR INVIAT sufletele lor.
    SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!!!Doamne ajuta-mi necredintei mele ca sa am credinta in tine!!!

    Apreciază

  9. ingrid said, on noiembrie 27, 2010 at 1:37 pm

    Ei, asa a declarayt un protopop rus, care NU ESTE CAPUL BISERICII ORTODOXE, (nici macar al celei ruse), si presa imediat a sarit gu gura si a spus ca insasi Biserica Rusiei da unda verde tampeniilor. Dar Pr. Stoica al nostru nu dadea unda verde si avorturilor?

    Biserica este UNA, si indiferent ce mai spune cate un bleg din cand in cand, invatatura Bisericii este UNA, cea pe care ne-a lasat-o Mantuitorul!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  10. Didi said, on noiembrie 27, 2010 at 2:10 pm

    Cee frumos !
    Asteptam cu infrigurare ca vaticanul sa aprobe prostitutia , tot de teama bolilor cu transmitere sexuala , ca deh , asa toata curvasaria are parte de asistenta medicala, apoi papa denim-obraz fin, sa adopte legalizarea homosexualitatii tot din aceleasi considerente , iar peste cativa ani in numele dragostei si iubirii fara discernamant sa aplaude pedofilia.
    Cine intra in jocul papei danseaza fara cheia sol , drept urmare bisericile surori din marele arbust ecumenic vor exploda ca pepenele in covata de bucurie.
    Radem , glumim … pana una alta papa di tutti capi a dat startul unor dezonorante lepadari la nivel inalt in urmatorii ani cati o mai lasa Dumnezeu.
    Si totul a inceput de la un… prezervativ . 🙂
    „Cata nevinovatie” , or gandi ei acum !!!

    Apreciază

  11. petru said, on noiembrie 27, 2010 at 5:30 pm

    probabil teodor baconski va fi urmatorul presedinte al romaniei,nu inteleg cei cu atata mediatizare pt el,e prezentat exact ca un salvator,

    Apreciază

  12. agerstress said, on noiembrie 27, 2010 at 6:31 pm

    Prezervativele pot fi folosite ca sursa mai sigura de imbolnavire a populatiei decat vaccinurile prin simpla contaminare a acestora de catre mafia farmaceutica. Sunt un mijloc extrem de eficient de reducere a populatiei pe de o parte prin suprimarea conceptiei iar pe de alta parte prin imbolnavirea celor care le utilizeaza. Pe cale sexuala se pot inocula cu cea mai mare eficienta tot felul de virusi deoarece sistemul defensiv al oeganismului este mult mai slab la acest nivel. Probabilitatea de a-i intalni la partenerul de viata este mult mai mica decat cea de a-i lua din prezervativ mai ales daca prezervativul respectiv este facut de „prietenii” nostri gen Rockefeller.
    Asta este urmatoarea gaselnita dupa vaccinuri e-uri si „chemtrails”.

    Apreciază

  13. agerstress said, on noiembrie 27, 2010 at 6:40 pm

    Cui nu-i place termenul „virusi” poate sa le spuna virusuri ca sa fie in linie cu academia…. 🙂

    Apreciază

  14. marin said, on noiembrie 27, 2010 at 7:34 pm

    Nu stiu unde sa postez anuntul, ca sa fie vazut de cat mai multi :
    Primarul Timisoarei a propus , in urma unei discutii in cadrul partidului lui despre criza morala din tara, o zi de rugaciune pt tara, duminica 28 noiembrie . nu a facut-o ca o propaganda politica, ci din convingerea ca daca ne intoarcem la valorile crestine, Dumnezeu ne poate vindeca tara . El e nepot de preot si crede in puterea rugaciunii.
    Doamne ajuta !

    Apreciază

  15. gavril said, on noiembrie 28, 2010 at 12:46 am

    ARE MARE LEGATURA.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.