SACCSIV – blog ortodox

Se strang marturii despre minunile mijlocite de Parintele ILIE LACATUSU

Posted in ILIE LACATUSU by saccsiv on noiembrie 20, 2010

   Citez din articolul Dacă aţi trăit o minune mijlocită de Părintele Ilie Lăcătuşu, contactaţi-mă, vă rog:

   Dacă aţi trăit o minune mijlocită de Părintele Ilie Lăcătuşu sau cunoaşteţi vreo persoană dispusă să îmi trimită mărturia unei astfel de minuni, vă rog să mă contactaţi.
   E-mail-uri:

ciprianvoicila@yahoo.com

ciprianvoicila@gmail.com

   Telefon:

0723.021886

   Comentariu saccsiv:

   Parintele Iustin Parvu il numeste Sfantul Ilie Lacatusu:

VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JOC DE MARTURISITORI?

   Preotul Ilie Lăcătuşu (1909-1983), colegul de inchisoare al Parintelui Iustin Parvu, este un bun exemplu de cum vad lucrurile multi dintre ierarhii nostri. A trecut la cele veşnice după o grea suferinţă în data de 22 iulie 1983, pe un pat al Spitalului Panduri din Bucureşti. Trupul părintelui nu a fost îmbălsămat, deoarece canoanele bisericeşti interzic acest lucru preoţilor de mir şi monahilor. A fost înmormântat în cripta familiei din Cimitirul “Adormirea Maicii Domnului” din Bucureşti. În septembrie 1998 a încetat din viaţă văduva părintelui Ilie Lăcătuşu. Cu ocazia înmormântării sale, a fost deschis mormântul preotului.

   La data de 29 septembrie 1998, după 15 ani de la trecerea în rândul celor drepţi, trupul preotului Ilie Lăcătuşu a fost găsit intact şi răspândind bună mireasmă. Trupul neputrezit avea o greutate de 7-8 kg, fiind găsit în condiţiile corespunzătoare sfintelor moaşte: nestricăcios, frumos mirositor, uscat şi usor, pielea de culoarea alunului, păstrându-şi dimensiunile şi aspectul, pe care privindu-l nu provoacă spaimă, ci bucurie duhovnicească, dând impresia unui om care doarme.

   La 6 februarie 2000, Mitropolitul Serafim Joantă al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a oficiat o slujbă religioasă, însoţită de rugăciunile de dezlegare. Trupul a rămas în continuare neputrezit şi, ca urmare, Patriarhia i-a deschis părintelui Ilie Lăcătuşu un dosar de canonizare, dând binecuvântare pentru a se deschide cripta care adăposteşte trupul acestuia.

   Vestea aflării moaştelor părintelui Ilie Lăcătuşu s-a răspândit în întreaga Românie, el fiind cinstit de către credincioşi ca pe un sfânt. Prima icoană a Sfântului Ilie Mărturisitorul a fost pictată pe peretele exterior al bisericii Mănăstirii Petru Vodă.

   În prezent, moaştele părintelui Ilie Lăcătuşu se află în cripta de la cimitirul “Adormirea Maicii Domnului” din cartierul bucureştean Giuleşti, unde fusese înmormântat. Trupul său neputrezit a fost pus într-un sicriu nou, din sticlă, pentru a putea fi văzut de oricine.

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 20, 2010 at 1:34 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Clifford said, on noiembrie 20, 2010 at 2:57 pm

    excelente aceste initiative, ma refer si la cartea despre minunile Sf Nectarie, dar aceasta cu atat mai mult cu cat tine de sfintiii nostri

    Apreciază

  3. acadennis said, on noiembrie 20, 2010 at 3:17 pm

    Bill Gates: Register Every Birth by Cellphone To Ensure Vaccination, Control Population Growth

    http://www.infowars.com/bill-gates-register-every-birth-by-cellphone-to-ensure-vaccination-control-population-growth/

    Apreciază

  4. altcineva said, on noiembrie 20, 2010 at 4:04 pm

    Nu mi-am dat seama ca am scapat de durerea care ma supara de multa vreme decat in momentul in care am ajuns acasa. Pentru ca totul a fost atat de firesc, am mers la mormantul parintelui cu credinta ca ma va ajuta dar, tot drumul de la poarta si pana la capela, imi venea sa ma intorc si sa fug inapoi cat vedeam cu ochii; cel mai sacaitor a fost gandul ca, in loc sa merg sa ma inchin in Biserica si acolo sa cer ajutor, umblu prin cimitire.

    Cand am ajuns, capela era inchisa si dupa putin timp, am plecat spre casa. Tot timpul drumului nu mi-am dat seama ca durerea disparea treptat, pentru ca traiam normalitatea de care nu mai avusesem de mult timp parte. Abia cand am ajuns acasa am realizat ce s-a intamplat si nu mai stiam cum sa multumesc si sa impartasesc si cunostintelor mele lucrul acesta.
    Doamne, ajuta!

    Apreciază

  5. ciprian voicila said, on noiembrie 20, 2010 at 7:00 pm

    Frate Saccsiv,
    multumesc mult pentru ca ai preluat anuntul meu. Era mai gata sa cred ca nimeni nu o sa-mi trimita nici o marturie, dar marturiile au inceput sa vina.
    Sfantul Parinte Ilie Lacatusu sa te rasplateasca!

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 20, 2010 at 7:13 pm

      ciprian voicila

      Doamne ajuta!

      Frate, slavit fie bunul Dumnezeu. Acum ma gandesc ca totusi trebuia sa-l postez luni, caci in general site-urile sunt mai putin vizitate in weekend decat in restul saptamanii.

      Eventual alegi 1-2 marturii mai deosebite si le adaug la anuntul de mai sus si impreuna le postez intr-un nou articol intr-o zi lucratoare, peste o saptamana sau doua.

      Apreciază

  6. Mihai said, on noiembrie 21, 2010 at 10:20 am

    In anul 2008, mai exact in luna septembrie, am mers cu sotia pentru a face un set de analize(ea este bolnava de hepatita cronica cu virus B si D). Rezultatele au fost devastatoare: GPT avea valoare 540 iar limitele normale se situeaza intre 20 si 70. Mentioez ca analizele le-am facut in trei locuri si toate aratau aceeasi valoare. Deci am exclus posibilitatea unei greseli. Acest GPT arata starea ficatului. Dupa cateva zile am mers in Bucuresti sa vizitam nasii. Atunci ne-am hotarat sa mergem la Sfantul Ilie Lacatusu. Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns si a fost o mare binecuvantare. La o zi distanta de pelerinajul la moastele Sfantului Ilie Lacatusu, sotia mea si-a repetat analizele. Am ramas muti de uimire. GPT-ul avea acum valoarea de 110, iar dupa cateva zile a ajuns in limite normale. Am uitat sa mentionez ca sotia mea se simtea foarte rau inainte de a ajunge la Sfantul Ilie Lacatusu. De a doua zi se simtea foarte bine. Noi credem ca aceasta a fost o minune a Sfantului Ilie Lacatusu. Dumnezu a lucrat minunat prin sfantul Sau.

    Apreciază

  7. stef said, on noiembrie 21, 2010 at 4:06 pm

    ”Golgota Basarabiei”, film documentar despre crimele comunismului din Basarabia, se poate descarca de aici: http://dl.transfer.ro/Golgota_Basarabiei-transfer_RO-21nov-7cf12d.avi

    Apreciază

  8. VIO 333 said, on noiembrie 21, 2010 at 5:30 pm

    Sunt unul dintre enoriasii ( pacatosi ) bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului ” din Giulesti unde sunt ramsitele parintelui Ilie Lacatusu ( sper ca numai deocamdata ) , care sper din toata fiinta mea sa fie canonizat si sa le cinstim ca moaste , asa cum se vad la ora actuala si cum cred ca se cuvine .
    Daca ne-am uni mai multi si mai ales dintre cei care marturisesc , ca au fost ajutati de parintele , am putea sa contribuim la gasirea unui locas in cimitir ( si aici as putea sa ma implic ), unde oamenii sa-l poata cinsti asa cum se cuvine si daca ( Doamne ajuta ! ) va fi canonizat sa-i mutam moastele in biserica asa cum trebuie !
    L-as ruga pe Saccsiv sa dea adresa mea de e-mail celor interesati si apoi eu le voi comunica si telefonul , celor care ma vor contacta .
    Doamne ajuta-ne si ne miluieste , ca suntem pacatosi !

    Apreciază

  9. […] si facator de minuni (cimitirul Adormirea Maicii Domnului din cartierul Giulesti, Bucuresti) Se strang marturii despre minunile mijlocite de Parintele ILIE LACATUSU Like this:LikeBe the first to like […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.